hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti
Radioamatori YO, aveţi cuvântul!

Înregistrarea Adunării generale a FRR din 6 aprilie 2013

Ciprian Sufiţchi YO3FWC (N2YO) şi Francisc Grünberg YO4PX

Stimaţi Colegi,

S-au mai realizat şi publicat înregistrări ale unor Adunări generale: cea din 2009 s-a prezentat în format audio la Radioamator.ro, în 2010 o înregistrare audio a fost publicată pe pagina web YO4PX, Adunarea generală din 2011 a fost prezentată printr-o înregistrare audio-video pe Radioamator.ro. Aceste înregistrări nu ne-au fost puse la dispoziţie de conducerile succesive ale FRR, aşa cum ar fi fost poate normal, ci de persoane care nu fără temei au considerat că radioamatorii YO sunt pe deplin îndreptăţiţi să ia cunoştinţă de ceea ce se discută şi se decide pentru ei şi în numele lor în cadrul Adunării generale - cel mai important for de conducere al organizaţiei. Am primit şi am făcut publice aceste înregistrări în temeiul Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, dar şi în virtutea drepturilor garantate de Constituţia României referitoare la libertatea de exprimare, libertatea de opinie şi libertatea presei (Cap.II art. 30). FRR nu este o organizaţie francmasonică secretă, ci o asociaţie care îi reprezintă, justificat sau nejustificat, pe membrii cluburilor afiliate în faţa autorităţilor interne şi internaţionale, o societate-membră a Uniunii internaţionale a radioamatorilor IARU, finanţată din fonduri publice provenind din taxele şi impozitele plătite de toţi cetăţenii României. Nu credem că actuala conducere a FRR ar putea prezenta obiecţiuni legale faţă de publicarea acestei înregistrări considerând că are ceva de ascuns din faţa celor pe care doreşte să-i reprezinte.

Nu dorim să exprimăm acum opiniile noastre personale despre conducerea FRR şi despre desfăşurarea Adunării generale 2013. Am făcut-o în repetate rânduri, cu alte prllejuri şi în alte locuri. În acest moment vă oferim Dumneavoastră ocazia de a vă exprima democratic şi civilizat, cu rugămintea ca în cadrul comentariilor pe care le veţi înscrie sub acest material să evitaţi recurgerea la exprimări injurioase sau obscene, care nu folosesc nimănui. Dacă dorim să fim luaţi în serios este obligatoriu să ne comportăm noi înşine cu seriozitate, mai cu seamă atunci când se discută chestiuni care ne privesc pe toţi cei care deţinem indicative cu prefixul YO.

Prima parte (02h 01m):

A doua parte (03h 17m):

Radioamatori YO, aveţi cuvântul!

Ciprian Sufiţchi YO3FWC (N2YO) şi Francisc Grünberg YO4PX 

Articol aparut la 18-4-2013

29291

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (24)  

  • Postat de Ciprian - N2YO (n2yo) la 2013-04-18 18:24:28 (ora Romaniei)
  • Asa cum am mai aratat si la Forum (http://www.radioamator.ro/forum/viewtopic.php?f=23&t=1116), am doua nedumeriri inca neclarificate: (1) daca Adunarea generala a fost statutar constituita, fiind necesar ca numarul de delegati sa fie mai mare decat 2/3 din numarul cluburilor/asociatiilor afiliate si (2) de ce in sala a fost permis accesul numai delegatilor cluburilor/asociatiilor afiliate, nu si altor membri ai FRR care potrivit Statutului aveau dreptul sa participe. Am adresat in doua randuri prin email aceste intrebari conducerii FRR, insa nu am primit pana acum raspuns. Pe de alta parte dupa ce am ascultat inregistrarea audio a sedintei AG am fost consternat sa constat ca desi situatia in care se gaseste FRR este critica (dupa parerea mea si a multor altora), sedinta a fost condusa in asa fel incat sa dureze cat mai putin, de parca se tinea contra cronometru. Dimpotriva, situatia actuala necesita prezenta in sala a cat mai multor radioamatori cu experienta (membri si chiar nemembri ai FRR), care puteau dezbate ceea ce se intmpla si oferi solutii, iar sedinta trebuia sa dureze oricat de mult, chiar si mai multe zile daca era cazul, chiar cu pretul de a inchiria o sala suplimentara, nu cred aceasta ca ar fi fost o cheltuiala prohibitiva.

  • Postat de Stolnicu Petrica - YO9RIJ la 2013-04-18 18:52:25 (ora Romaniei)
  • Dupa parcurgerea materialului sunt nevoit sa public motivele demisiei mele asa cum le-am expediat domnului presedinte FRR, Neacsu Constantin YO3IRC, in data de 28.12.2012.
    La acea vreme, am considerat ca nu este necesar sa public motivatia demisiei mele pentru a nu eroda si mai mult increderea in FRR a membrilor afiliati si a da posibilitatea indreptarii, macar in parte, a problemelor semnalate.
    Acum pentru informarea tuturor radioamatorilor public si spre aducere aminte domnului presedinte textul expediat la acea vreme, astfel inca sa probez cu date reale ca demisia mea nu a fost cauzata de fapul ca aveam treaba cu intocmirea documentelor pentru alta asociatie!!
    "Domnule Presedinte,
    Stimati colegi,
    Va pun la dispozitie motivele demisiei mele din functia pe care am detinut-o in cadrul CA al FRR.
    In primul rand sunt motivat de faptul ca nu pot accepta sa fiu parte la o perpetua lipsa de corectitudine si respect fata de membrii de buna credinta ai FRR care si-au onorat obligatiile la timp.
    Tacerea si secretomania instalata la varful conducerii au generat o ruptura imensa intre structurile afiliate si membrii CA, situatie total neproductiva care personal nu ma onoreaza.
    Franarea activitatii FRR prin lipsa de implicare a unor membrii CA, cat si incetineala cu care se desfasoara reforma FRR constituie un alt motiv serios de a demisiona. In fond am constatat cu parere de rau ca nu se doreste o reforma in FRR ci doar legalizarea unor stari anacronice. Membrii propusi ilegal in functii de catre structuri care nu si-au achitat obligatiile legale catre FRR in prezent coordoneza dupa bunul plac sectiuni ale FRR distrugand orice sansa de evolutie a federatiei, situatie care nu imi da voie sa continui alaturi de domniile lor.
    Comportamentul incompatibil cu functia si statutul de radioamator al domnului vicepresedinte Burducea Ovidiu YO9XC, care in repetate randuri a invitat la incalcarea regulamentelor de concurs, a incalcat, a ignorat deciziile CA si a actionat in folosul personal, folosindu-se de pozitia oficiala din CA al FRR. Lucruri care au afectat ireparabil imaginea FRR si a radioamatorismului in YO. In acest fel FRR a pierdut in primul rand sprijinul radioamatorilor, radioamatori care populeaza cluburile afiliate. O federatie a carei vicepresedinte considera ca demisiile trebuiesc aprobate spune totul despre cine si cum suntem coordonati in activitatea noastra. Cu sinceritate va aduc la cunostiinta ca sunt satul de diletantismul si minciunile domniei sale.
    La fel de motivat sunt si de faptul ca nu doresc sa iau parte la incalcarile repetate ale prevederilor statutului FRR si a deciziilor CA al FRR. Ignoranta cu care suntem tratati nu ajuta la desfasurarea de activitati necesare evolutiei spre bine si reformarii cu adevarat a FRR. De fapt situatia de fata denota lipsa de profesionalism in exercitarea functiilor detinute de cei mai multi dintre colegi, imi pare rau sa spun acest lucru dar realitatea o cere. Acei cativa colegi care stiu si vor sa isi faca treaba au fost usor indepartati de la actul de conducere. Am spus ca in acest moment FRR are nevoie de munca nu de vedetism dar acest lucru a fost luat in deradere alt fapt care m-a obligat la demisie. Incetineala si lipsa de fermitate in sanctionarea celor ce au adus si aduc in continuare deservicii de imagine FRR reprezinta o alta motivatie pentru demisie. Promisiuni neonorate, lamentarea, actiuni ridicole, neonorarea unor angajamente, pasarea responsabilitatilor cat si eschivarea in rezolvarea unor probleme stringente imi demonstreaza ca nu pot merge mai departe in conducerea FRR.
    Radioamatori care se joaca de-a campionii invita in mod repetat, fara a fi sanctionati, la incalcarea regulamentelor de concurs influenteaza colegi din CA care sunt mai putin experimentati sau sunt simple marionete pentru as atinge scopurile. Ideea de competitie organizata de FRR este discreditata constant prin favorizarea in ocuparea unor locuri fruntase a unor radioamatori care au gasit acoperirea perfecta pentru justificarea unor sume de bani primite de la cluburi pentru performanta. O performanta care din ce in ce are mai mai putin de a face cu sportul ci mai degraba cu incalcarea regulamentului de radiocomunicatii. O aliniere la prezent a instrumentelor de arbitrare a fost denigrata de la bun inceput in speranta ca se vor putea continua fraudele.
    Daca interesele unui grup restrans primeaza in fata intereselor majoritatii radioamatorilor atunci inca o data aveti motivatia pentru demisia mea.
    Gestionarea cu lipsa de profesionalism a starilor conflictuale din FRR cat si lipsa de transparenta a actiunilor membrilor CD a contribuit la luarea acestei decizii. Situatiile distructive care afecteaza ireparabil si fara sanse de redresare a FRR sunt de neacceptat pentru modul in care personal vad activitatea de radioamator si de membru in CA al FRR astfel incat imi depun demisia in bloc cu membrii comisiei din care fac parte.
    Fata de cei ce m-au ales sa ii reprezint, imi cer scuze public, pentru ca in aceste conditii nu pot sa imi onorez promisiunile.
    Nimeni nu este de neinlocuit cu atat mai putin eu!
    Domnule Presedinte am tot respectul pentru bunele intentii pe care le aveti cu FRR, dar din pacate eu trebuie sa ma opresc aici.
    Va doresc toate cele bune!
    73 de YO9RIJ Petrica"

    Dupa aceasta motivare am inceput sa lucrez impreuna cu alti radioamatori la constituirea unei alternative dedicate radiomatorilor si radioamatorismului, astfel incat, sambata 20.04.2013, ora 10.00 in Mediateca "George Enescu" din incinta Bibliotecii Metropolitane din Bucuresti, unde noua organizatie va avea un birou permanent, se va lansa oficial ASOCIATIA RADIOCLUBUL ROMANIEI (A.R.R.).

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2013-04-18 19:03:27 (ora Romaniei)
  • Mny tnx, Ciprian si Feri! Este important sa nu lasam
    "timpul sa rezolve problema". Eu speram ca aceasta trasparenta sa vina din partea celora care au fost mandatati sa participe la AG.Nu a fost sa fie asa, mai mult am senzatia ca multi au fost "inhibati" si nu indraznesc sa comenteze pe aici! Azi este ziua mondiala a radioamatorilor si m-am gindit ca nu este cazul sa comentez aici! Dar va promit ca de miine revin si ca problema FRR va ajunge pe masa parlamentului romaniei! 73! de yo8cln

  • Postat de Ciprian - N2YO (n2yo) la 2013-04-18 19:51:33 (ora Romaniei)
  • Referitor la Campionatele nationale, in Raportul de activitate Secretarul federal spune doar ca "nivelul participărilor atât la individual cât si la echipe lasa de dorit". Realitatea este ca participarea a suferit o scadere dramatica, o descriere adecvata fiind mai degraba "dezastruaoasa". Iata o comparatie simpla intre participarile la Campionatele nationale de telegrafie pe unde scurte din ultimii doi ani: 2011 - 172 participanti, 2012 - 179 participanti, 2013 - 54 participanti (!). Conducerea FRR nu a oferit nicio explicatie, insa motivele sunt deja bine cunoscute si nu mai necesita alte dezbateri: modificarea regulamentului de concurs intr-unul neadecvat, nepopularizarea concursului si arbitrarea necorespunzatoare la editia SSB din toamna. Cei implicati direct in acest fiasco (YO9FNP si YO9RIJ) au demisionat intre timp, dar "mostenirea" pe care au lasat-o va cere mult timp pana sa se vindece. Desi perceptia radioamtorilor YO este ca acestia au demisionat ca urmarea a esecului lor legat de Campionatul national, daca cititi cu atentie cele doua demisii (una se poate citi mai sus), nu veti vedea nicio urma de regret sau de asumare a unei responsabilitati legate de trauma pe care o traiesc Campionatele nationale pe unde scurte. In mod normal cei doi presedinti de comisii ar fi trebuit sa fie prezenti la sedinta din 6 aprilie si sa dea explicatii Adunarii generale despre situatia concursurilor YO, caci demisia nu ii absolva de responsabilitate pe perioada cat si-au exercitat functiile pentru mandatul pentru care au fost alesi.

  • Postat de Sebastian Hojbota - YO8SSH la 2013-04-18 20:45:40 (ora Romaniei)
  • Foarte buna initiativa de a prezenta tuturor radioamatorilor YO cum se desfasoara o sedinta a consiliului de administratie a FRR.

  • Postat de Dan Rabinca - YO9FNP la 2013-04-18 21:13:24 (ora Romaniei)
  • Pana sa catalogam noul regulament drept fisco am trebui sa incetam numai cateva momente lamentarile, cat sa avem timp sa recitim discutiile din ultimii ani de pe toate forumurile cunoscute radioamatorilor YO! In cazul in care nu ai observat draga Ciprian, dupa aplicarea noului regulament au incetat definitiv discutiile interminabile despre fraude, “bisericute”, lucrul preferential, etc. Ati mai auzit de vreo acuzatie de frauda la campionatele de SSB – 2012, respectiv CW din 2013? Dupa ce ani de zile radioamatorii YO au cerut un regulament al campionatelor nationale care sa nu mai favorizeze frauda, cand noul regulament a fost aprobat, a aparut o alta nemultumire: ca regulamentul este prea complicat, ca participantilor le este greu sa transmita/receptioneze 6 cire de control sau ca arbitrajul nu a fost “uman” !?!
    Evident ca participarea a scazut, insa obiectivul Campionatului National (atentie, activitate sportiva, in cazul FRR!) nu este neaparat o participare de masa, ci incurajarea performantei si desemnarea celui mai bun concurent. Din acest punct de vedere consider ca regulamentul pe care l-am propus anul trecut pentru campionatele nationale indeplineste aceste cerinte si nu am nici un regret ca l-am promovat. Nu vreau sa supar pe nimeni, dar daca o persoana nu poate alerga decat cativa pasi, nu este recomandat sa se inscrie in campionatul national de atletism, pentru ca nu reuseste decat sa se faca de ras!
    Dilema este aceeasi: radioamatorismul FRR este sport sau hobby? Dar asta este deja o alta discutie…
    Dar acum ca FRR a scapat de cei doi nepriceputi (YO9FNP si YO9RIJ) sunt convins ca respectiva organizatie va urca pe noi culmi ale progresului, acestia nemaistand in calea vesnic-asteptatei reformari. Daca nu as fi facut-o din pasiune si cu cele mai bune intentii, aproape ca mi-ar fi parut rau ca putinul timp liber pe care mi-l mai lasa activitatea mea profesionala am vrut sa il pun neconditionat la dispozitia FRR si a radioamatorismului YO in general.
    Daca regulamentul pe care eu l-am propus si sustinut este marea problema a FRR, nu opreste nimeni actualul Consiliul de Administratie ca in urmatoarea sedinta sa revina la vechiul regulament sau chiar la altul, mai bun.
    In consiliul de administratie al FRR in care si eu am fost membru s-au confruntat doua viziuni diferite, doua generatii diferite de radioamatori. A castigat “aripa” conservatoare. Ramane de vazut insa cui va da dreptate timpul…

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2013-04-18 21:43:59 (ora Romaniei)
  • S-A ZIS LA INCEPUTUL AG A FRR CA SUNT PREZENTI 76 (77) DELEGATI CU DELEGATIE SI DREPT DE VOT. LA RELUAREA VOTULUI S-A ZIS CA AU VOTAT 34 PENTRU SI 1 IMPOTRIVA. DECI 34+1=35 PREZENTI DIN 76 AFILIATI. OARE AU FOST CELE 2/3 PREZENTI ?? NU !! ADUNAREA GENERALA E STATUTARA ?? NUUUUU! SE POT VALIDA HOTARARILE EI ?? NUU ! SE POATE ATACA IN INSTANTA ???DA !!!!
    RADIOAMATORII JURISTI, DECE NU ATACATI IN INSTANTA DE JUDECATTA LEGALITATEA ADUNARII GENERALE(DESFASURARE, CVORUM SI HOTARARI) SI FAPTUL CA TOT CE AU HATARAT E LOVIT DE NULITATE ?? CRED CA AM AJUNS IN MOMENTUL IN CARE JURISTII AU CUVANTUL...LAMENTARILE SI ORICE SCRIERE E non sens .. ACUM FAPTELE SI JURISTI AU CUVANTUL...Ideal ar fi ca membri cluburilor, ce si-au trimis delegati, sa-i interpeleze pe acestia sa raspunda de ce nu au parasit sala si au asistat la asemenea murdarie !!Daca acestia paraseau sala ramaneau cca 25-30 n delegati. AR FI FOST PREA FRUMOS CA SA FIE ASA !!!!!!!!!!

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2013-04-18 21:58:23 (ora Romaniei)
  • As introduce in lista de dileme la care merita meditat inca doua: 1. Absenta discutiilor pe marginea rezultatelor din ultimele concursuri se poate datora SI faptului ca la ele (concursuri) participarea a fost deosebit de restransa. Chiar daca nu au fost "discutii", au existat gesturi de renuntare din partea unor participanti la a mai fi listati in loguri. Poate ca absenta sau estomparea - mai degraba - a acuzatiilor de fraude sa se datoreze si altor cauze, pe care nu le numesc. 2. ARR apare ca o miscare centrifuga a unor persoane din FRR; in raspunsul lui Dan, YO9FNP, observ mentinerea aceleiasi conceptii paguboase referitoare la contest-urile de radioamatorism, adica cumva participarea doar a celor care stiu "sa alerge". Fata de opinia enuntata in respectivul raspuns ma intreb cine va efectua triajul celor care de abia alearga si cat de sus se fixeaza stacheta de unde nu mai "incepi sa te faci de ras"! Ar fi interesant si de stiut care este opinia ARR despre dilema sport vs hobby! Avem Presedinte pe dl. YO3GA, vice pe YO9FNP si pe YO9RIJ, se naste oare un nou FRR?

  • Postat de Dan Rabinca - YO9FNP la 2013-04-18 22:27:07 (ora Romaniei)
  • @YO3HJV: Adrian, te rog sa nu imi scoti afirmatiile din context si nu deturna discutia spre alte directii. Daca ai fi citit cu atentie ce am scris eu mai sus, ai fi observat ca nu m-am referit la "contest-urile de radioamatorism", ci la "Campionatului National (atentie, activitate sportiva, in cazul FRR!)". Punctul meu de vedere de mai sus se refera strict la pozitia pe care am detinut-o in cadrul FRR, asa ca hai te rog sa nu mai amestecam borcanele. Contrar parerii presedintelui FRR, YO9FNP si YO9RIJ s-au ocupat de atributiile pe care le aveau ca presedinti de comisii cat timp au fost membri in CA al FRR, nu "erau preocupaţi să-şi facă altă structură, regulamente, statute". Proiectul ARR a aparut dupa momentul demisiei. ARR deranjeaza asa tare?

  • Postat de Ciprian - N2YO (n2yo) la 2013-04-18 22:44:31 (ora Romaniei)
  • Dan YO9FNP, daca pretul pentru incetarea discutiilor despre fraude este eliminarea unui procent de 70% din participanti, atunci cred ca sacrificiul a fost prea mare. Sunt surprins insa ca, desi aveti o mare experienta in DX si concursuri interne si internationale, si stiti ca radioamatorismul pe unde scurte nu este un sport, ati fost de acord sa concepeti si sa urmariti respectarea cu strictete a unui regulament mai degraba potrivit unui sport autentic, cum este atletismul, pe care il si mentionati. Nu este nicio dilema - in contextul concursurilor HF radioamatorismul este hobby, nu sport. Stiti foarte bine ca in concursurile de radioamatori 90% din participanti se inscriu ca sa se destinda si sa petreaca un numar de ore intr-un mod placut si doar 10% trag tare. Aceste procente nu trebuie sa fie diferite nici in concursurile YO, indiferent ca sunt Campionate nationale sau alte concursuri interne. Faptul ca radioamatorismul romanesc este coordonat de FRR, o federatie in Ministerul Tineretului si Sportului, este doar o regretabila intamplare. Aceasta insa nu schimba natura radioamatorismului, fiind de datoria coducatorilor FRR de a gasi cele mai bune compromisuri pentru a pastra nealterata frumusetea acestui hobby. Demisia ar fi trebuit sa v-o inaintati chiar in momentul cand vi s-a cerut sa elaborati un regulament "sportiv", pentru ca stiati mai bine decat oricine ca un concurs de radioamatori pe unde scurte in care participantii opereaza de acasa cu antene agatate prin copaci nu se poate asemana cu o competitie de atletism.

  • Postat de Dan Rabinca - YO9FNP la 2013-04-18 23:10:45 (ora Romaniei)
  • @N2YO: Personal, si din punctul meu de vedere radioamatorismul HF nu poate fi altceva decat hobby! Sunt 100% de acord cu tine si apreciez punctul tau de vedere echilibrat. Problema cu campionatele nationale organizate de FRR este insa alta: atata timp cat in urma participarii in aceste competitii se obtin titluri de "maestru al sportului", medalii de campion, prime in bani, indemnizatii de efort la fel ca la orice alt sport clasic, nu ai cum sa nu aplici aceleasi reguli stricte. Atunci cand miza participarii intr-un concurs va fi o diploma frumoasa, regulamentul va fi mult mai simplu (ce frumos e la CQWW!) si participarea va fi mai putin incrancenata si de placere. Nu am inteles niciodata de ce atata inversunare avand ca scop ocuparea unui loc nemeritat si cat mai sus in clasament. Chiar si la concursurile mari gen CQWW organizatorii au fost nevoiti in ultima vreme sa inaspreasca regulamentele pentru a elimina/limita fraudele...

  • Postat de Vasile - YO9FEH la 2013-04-19 05:45:45 (ora Romaniei)
  • @YO9FNP&YO9RIJ
    Ca sa va fac in ciuda...voi participa si anul acesta in CNUS SSB ca sa incurc ....dupa cum scria YO9RIJ !Particip de placere !Va deranjeaza ?

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2013-04-19 10:07:52 (ora Romaniei)
  • Am fost prezent la acest AG al FRR dar re ascultand acum prin inregistrarea (cred ca microfonul a fost "ascuns" undeva in jurul lui Cristi Tosu....) mi se pare o mare cacofonie fara rost. Citind comentariile apare pregnant discutia ca radioamatorismul e sport sau nu. Cred ca a venit timpul marilor modificari care ar trebui sa inceapa cu delimitarea clara ca in radioamatorism cu paletele de preocupari asa de largi ce are aspect de sport si ce nu are. Sustin ca concursurile de radiogoniometrie, telegrafie sala, concursurile in HF si UHF au caracter sportiv pentru ca se cere o anumita anduranta, rezistenta fizica (dar si mentala...) concursuri in care este o intrecere si in top ajung cei mai buni (exceptand fraudele....) In domeniul constructii electronice care este tot in cadrul radioamatorismului nu exista acea lupta contra timp, prin urmare in clasificarile sportive nu ar trebui sa figureze. Prin urmare FRR care este acum inca in cadrul MTS ar trebui sa ramane strict si numai cu acea parte al radioamatorismului care are caracter sportiv, reducand astfel stufoasa organigrama si in special durerile de a imparti acei bani putini care mai primesc de la stat in ajutor. Asta ar fi o prima etapa urmand ca in viitor si aceasta ramura sa dispara de sub obladuirea "Mama vitrega MTS....") radioamatorii apoi prin libera alegere putand sa se afilieze sau nu organismelor noi ca ARR etc. unde nu va exista un reprezentant cu greutatea MTS ca domnul Tomescu, unde nimeni nu jigneste pe radioamatorii mai varstnici ca la aceasta AG la care (ati auzit din inregistrare)a avu nesimtirea sa enunte ca veteranii nu au ce cauta in performanta.

  • Postat de Tic - YO8RFS la 2013-04-19 14:20:49 (ora Romaniei)
  • Personal cred ca a venit timpul ca activitatea FRR sa fie clar definita. In prezent ea este o "moasa comunala" care trebuie sa faca de toate si in fapt nu face nimic.
    FRR este mai mult structura de REPREZENTARE a radioamatorilor romani si asta trebuie sa ramina. Adica sa ii reprezinte pe toi radiamatorii romani.Indiferent daca sint sau nu inregimentati in cluburi.
    Pentru partea de cluburi ar trebui sa fie o structura aparte care sa gestioneze performanta si problemele aferente.Cluburile de performanta sigur vor fi mult mai bine coordonate si ajutate.
    Daca insa vom mentine structura actuala a FRR vom avea aceleasi sublime rezultate aproape de zero.
    Si e pacat, sint oameni minunati, devotati acestui hobby care nu merita a fi "mestecati" in tavalugul actual numit CA al FRR.
    Dar eu sint o biata voce in eterul infinit....Asa ca nu ma astept sa se schimbe ceva.Cel putin in viitorul apropiat !
    In rest sa fiti sanatosi si sa auzim de bine. 73 Tic YO8RFS


  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2013-04-19 17:28:50 (ora Romaniei)
  • Am postat la comentariile topicului "O ALTA CALE" ceea ce reiau in continuare, cu completari. In actala stare a radioamatorismului consider ca o alternativa ar putea consta in separarea activitatilor in doua: 1. Infiintarea unui radioclub la nivel national, club de drept privat, la care sa se afilieze cluburi teritoriale, ceva in genul DARC, in care sa se desfasoare activitati ce decurg din radioamatorism ca hobby, axat pe preocupari tehico-experimetale, asistenta la urgente si trafic de placere. In aceste cluburi criteriile de performanta vor fi date de realizarile "la bancul de lucru" 2. Infiintarea de sectii de radio in cadrul oricarui club sportiv, ca de ex. municipal, de pe langa asociatii profesionale, societati comerciale sau altele, care sa fie coordonate de o federatie pur sportiva din subordinea acelui minister sau autoritati nationale care detine sportul. In aceste cluburi criteriile de apreciere vor fi numai meritele sportive. Evident ca fiecare din aceste doua structuri trebuie sa aibe statutul ei si tot ce decurge de aici. Cat priveste reprezentarea la IARU, deoarece in statutul IARU nu se gasesc activitati preponderent sportive, cel mai indicat este reprezentarea de catre clubul national cu activitate tehnico-experimentala. O alta modificare s-ar impune in domeniul finantarii cluburilor, care trebuie sa fie exclusiv din resursele clubului fara nicio contributie de la buget. In felul acesta dispar intriga, coruptia, promovarea "invartelilor" prin finantare de la stat. Sportul din orice domeniu este o activitate foarte scumpa, cu atat mai mult cu cat performanta se vrea mai ridicata. In prezent este o intreaga lupta fara izbanda care anume club sa fie mai bine finantat ca sa se obtina performante sportive valoroase, pe cand acest lucru se poate rezolva mult mai simplu infiintand la nivelul FRR (reprezentanta gruparii sportive) o structura unica de antrenament si competitii (cu loturi nationale pe domenii, complet separate de cluburile sportive) unde sa fie selectati cei mai valorosi sportivi si antrenori din cluburile sportive din tara. Astfel banii de la buget, multi-putini, vor fi concentrati pe o arie mai mica si vor avea mai mult efect. Poate stie cineva, mai bine ca mine, cum functioneaza si cum se finanteaza sportul radio in alte tari. Eu stiu cum este in DL si OE, unde radioamatorismul este hobby si foarte putin sport. 72! Tavi

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2013-04-19 18:37:09 (ora Romaniei)
  • Se pare ca aici se naste o "AG" mai prolific de cat cea din 6 Aprilie... Dupa parerea mea cele propuse de Tavi sunt extrem de reusite, mai ales partea a doua. Bineinteles aceste idei care par bune ar trebui prelucrate, finisate, discutate pro si contra dar cu argumente pragmatice si nu jigniri la persoane. Pornind de la ideile de baza al lui Tavi dar si a altora, cu competenta sa nu fie posibil de oprit aceasta agonie jalnica. Ce va spune actuala conducere sau MTS?...E putin important pentru simpul motiv ca ei exista datorita radioamatorilor si daca nu apleaca urechile in totdeauna exista cai de rezolvare si finalizare insa fiind si ei la urma urmei radioamatori au obligatia morala sa acordeze "circuitele oscilante" cu masa larga pe care de fapt o slujesc...Nimanui nu ar conveni ca dupa ani sa fie pomenit cu conotatii negative in istoria radioamatorismului Roman pentru ca chiar daca nu se vede ca cineva scrie sau nu istoria - istoria se scrie pe multe suporturi si nu se va pierde ca archiva FRR.

  • Postat de Adrian - YO5BFJ (yo5bfj) la 2013-04-19 23:19:17 (ora Romaniei)
  • Domnilor, eu am fost delegat la mai multe AG ale FRR. Cum a fost anul acesta a fost si in celelalte randuri, numai ca atunci era Vasile, care stia si rezolva de unul singur, cum putea, toate problemele. Nu l-a ajutat aproape nimeni sa scrie revista (de exemplu ). Nu mai tine figura, trebuie " rupta coada la pisica " si va trebui sa scoatem din buzunar daca vrem sa ne tinem la un anumit nivel. Trebuie sa facem ALTCEVA. In actuala conducere a FRR sunt persoane CARE NU STIU , NU POT SI NU VOR SA REZOLVE problemele. Sa-i lasam cu SPORTUL si noi sa mergem cu ARR, SRR sau cu altceva actual si fiabil. Aceasta e problema.
    73 !
    Adrian YO5BFJ

  • Postat de Mircea - YO4SI (yo4si) la 2013-04-19 23:50:46 (ora Romaniei)
  • Schimbarea va veni numai din partea celor care au un salariu din radioamatorism. Dar ei tac. Sunt convins ca sunt speriati de agitatia care se face. Dar si in alte tari sunt functii retribuite. Insa cotizatiile sunt mai mari. Ciprian are dreptate : doar telegrafia sala si vanatoarea de vulpi sunt sporturi. Activitatea in HF, fara arbitru asistent la fata locului si cu ionosfera deasupra antenelor, nu, chiar daca are componenta specifica sportului : de antrenament, de rezistenta fizica si psihica. Haideti sa ne gandim cu putina bunavointa : daca analizam atent actualul regulament al CN US, acesta apropie mai mult aceasta activitate de sport. Il consider foarte bun. In fond sunt doua controale alipite, controlul serial si cel stafeta. Mental, este usor pentru cei obisnuiti in contestele YO. Judetul transmis era mereu marul discordiei. Iar etapa scurta este cea care pune in evidenta operativitatea concurentului si partea tehnica a instalatiei. Micsoreaza mult influientele propagarii inegale, a numarului mic de participanti si chiar a celor care introduc legaturi fictive... Doar arbitrii prezenti la fatza locului lipsesc. Va salut si va rog sa nu-mi stricati placerea de a face radio !

  • Postat de Mirzan Daniel - YO8RQP la 2013-04-20 14:44:31 (ora Romaniei)
  • Eu pot sa ma lipsesc de FRR.Nu FRR-ul mi-a construit prima super-reactie in anii '80,nu el mi-a facut prima superheterodina dupa o schema a regretatului G.D.Oprescu.Datorez multumiri imense lui YO5AT pt transceiverul publicat in '87,transceiver cu care am facut si primele qso-uri.Multumesc lui YO2CJ(D-zeu sa-l odihneasca in pace!)pt transmatch-ul LW publicat in primul volum.Multumesc lui YO8BDT pt rabdarea si tactul pedagogic de care a dat dovada.Multumesc lui YO8ER(Fie-i tarana usoara!)pt indrumare si incurajare in vederea obtinerii autorizatiei clasa III.Multumesc tuturor celor care au avut bunavointa sa deschida PTT-ul auzind indicativul meu.Si nu in ultimul rand,multumesc sotiei mele care a suportat multe...si va mai suporta!73s de yo8rqp!

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2013-04-21 11:08:21 (ora Romaniei)
  • Toti ne putem lipsi de FRR, Daniel ! Problema este ca FRR-ulnu se poate lipsi de noi, mai devreme sau mai tirziu are nevoie de noi! Din pacate FRR, in acest moment a intors spatele membrilor sai. Vine vremea, cind si noi vom fi nevoiti sa raspundem cu aceeasi moneda!

  • Postat de Marius Marian Alexandru - YO4HGX la 2013-04-22 00:48:22 (ora Romaniei)
  • Cand vreodata romanii vor intelege ca au conducatorii pe care ii merita? Daca (chiar) sunteti atat de nemultumiti de activitatea FRR, ce va impiedica sa protestati prin neparticiparea la activitatile organizate de FRR? Concursuri, feedback la QTC, afilierea la cluburi... etc.?

  • Postat de Claudiu - YO5OHZ la 2013-04-22 08:15:14 (ora Romaniei)
  • "Postat de Marius Marian Alexandru YO4HGX la 2013-04-22 00:48:22 (ora Romaniei) de la adresa ***.***.***.169
    Cand vreodata romanii vor intelege ca au conducatorii pe care ii merita? Daca (chiar) sunteti atat de nemultumiti de activitatea FRR, ce va impiedica sa protestati prin neparticiparea la activitatile organizate de FRR? Concursuri, feedback la QTC, afilierea la cluburi... etc.? "
    Gandirea aceasta seamana cu una dintre marile "cugetari" ale unui distins si actual conducator al "tarisoarei noastre Romania".... cui nu-i place aici, sa plece in alta parte, cat mai departe posibil.... :)
    Cum s-a mai aratat in posturile snterioare, FRR nu reprezinta MAJORITATEA radioamatorilor YO, deci de ce ne-am retrage noi, majoritatea?
    73! de yo5ohz - Claudiu

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2013-04-22 13:32:22 (ora Romaniei)
  • CE FRUMOS SCRIU MARIUS-YO4HGX si CLAUDIU -YO5OHZ !!
    DE CE NU AM PROCEDA TOTI CEI CE NU SE RWCUNOSC IN FRR LA FEL ??
    ATUNCI FRR AR RAMANE CA baciul fara oi la el in stana ! Eventual ar parasi el stana si vor veni BACII ADEVARATI !!aVEM OCAZIA PE 24 SA VEDEM APLAUDACII CA RASPUND LA QTC (mai ales cei ce zic ""NU AM NIMIC SPECIAL CI NUMAI CONFIRM, SAU CEI CARE ASCULTA CATE 5-10 INSI DE LA CLUB, DAR IN REALITATE ESTE EL SINGUR LA EL ACASA, SAU ALTI FRIPTURISTI SAU PUPA...MAI DOSNIC ). ASA CA OCHII PE EI !!
    CEL MAI ELEGANT PROTEST, DAR SI CEL MAI TAIOS ESTE NEPARTICIPAREA LA ACTIUNILE frr ! ASA VOR PLECA(niciun popa sanatos la "" etajul final ""nu predica singur ,fara enoriasi ).
    lA FEL LA CONCURSURILE FRR. SE PRECONIZEAZA O PARTICIPARE SLABA CHIAR LA YO-DX, DACA CONSILIUL ADMINISTRATIV Al FRR nu da semne de ""REZONANTA "" LA CERERILE NOASTRE.
    DIN SUFLET, FELICITARI DISTRICTELOR CE NU AU FACUT ACT DE PREZENTA LA ULTIMUL QTC !!
    HAI SA NU MAI LASAM , INCA ODATA , TIMISOARA SINGURA!!
    Despre aplaudacii ce au sarit la primul apel....numai de bine !! NE POT PRIVI IN OCHI? POT STRANGE MANA CELOR CE NU SE ""VAND ""/???

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2013-04-28 09:48:00 (ora Romaniei)
  • Am fost delegat. Am fost acolo. Situatia, per global, este JALNICA. Ca sa fiu foarte scurt: - la sfarsitul lui 2011 si in 2012 au fost facute mari gainarii financiare - la orce intrebare se replica"de vina e regretatul YO3APG - de morti numai de bine" - absolut fals! Gainariile au fost facute de cei ce au profitat de disparitia lui Vasile - si acum NU vor nici in ruptul capului sa accepte un audit financiar pentru 2011 si 2012! dvs. stiti cine face cheltuielile si cine face contabilitatea FRR (evident pe bani)? Banuiesc ca multi NU - cand vor afla, o sa aiba explicatii pentru multe!
    Din pacate majoritatea posturilor in CA FRR (inca nu chiar toate) sunt ocupate de persoane care nu au multe in comun cu radioamatorismul. Au un indicativ, unii chiar iau salariu pentru "radiosport" - in rest nimic - cred ca nici microfonul nu stiu sa tina in mana, nu sunt prezenti in trafic - nici diurn - nici in competitii - deci NU detin acele calitati si aptitudini pe care trebuie sa aiba un RADIOAMATOR! Ce cauta ei acolo - de ce tin cu DINTII de pozitie? - psihologia omului slab de inger care neaparat vrea sa iasa in evidenta prin ceva, daca se poate prin "sefie" - mai ales daca e rost si de "ciugulit" cate ceva!
    Si atunci la ce va asteptati? Participare in concursuri? Pentru ce? - la care? Creatia tehnica? - HI cine a fost arbitru in 2013? Care sunt competentele lor tehnice in domeniu? (un "meserias" cu scoala UCECOM de depanat radio si TV - stiti Dvs. cele cu lampi - PL500 etc/ - si un specialist si afacerist in dezmembrari auto). Cu asa staf de arbitrii desemnat de CA FRR eu nu cred ca un om serios, care se respecta, se va cumeta sa prezinte creatia spre evaluare! La UUS - ati citit regulamentele de concurs pentru CN UUS si RO DX UHF/VHF - mai gasiti undeva pe lume aberatii/stupizenii asemanatoare? ARbitraj ??? HI - COMEDIE partizana a lui yo7aqf - care : organizator, mare arbitru si+ concurent - odata doar in 144MHz - in alt clasament tot"definitiv" (HI) si in 432 MHz. Ce sa mai zicem?
    Asta e! Solutia: avand in vedere caracterul nestatutar al AG 2013, a refuzului de a se supune unui audit financiar etc. consider ca este necesar ca CORPUL de control al ministrului MTS sa ia sub lupa intreaga activitate sportiva si financiara a FRR - si in baza constatarilor facute, mijnistrul sa ia masurile ce se impun - sesizarea parchetului unde este cazul, demiterea in bloc a CA si organizarea de noi alegeri CORECTE etc. Daca carevacumva corpul de control al MTS nu are specialisti care se pricep la radioamatorism - consider ca putem desemna niste voluntari priceputi, oameni cu expertiza si reale realizari in domeniu cum ar fi YO2IS, YOI2LAM, YO5BRZ si multi altii. Este absolut necesar ca expertii desemnati alesi sa nu fi facut parte din CA FRR in perioada investigata si sa fie radioamatori prezenti in traficul diurn ^ competitional, cu reale realizari in domeniu.
    Poate, poate.. astfel se va schimba ceva. Poate scapam de salariatii din structurile "sportive" radio (platiti din impozitele si cotizatiile noastre), care in afara de indicativ acordat de ANCOM si dorinta de capatuiala + parvenire nu au nimic comun cu radioamatorismul.
    Actualul CA nu stie altceva decat goana dupa bani pe care sa cheltuie dupa bunul plac - contabilizarea facandu-se.......... (apropo - cine e contabila??). Deci un control financiar serios pe 2011 si 2012 SE IMPUNE - poate se incumeta chiar curtea de conturi?

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Înregistrarea Adunării generale a FRR din 6 aprilie 2013"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact