hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti
Inca o data

RADIOAMATORI YO, AVETI CUVÂNTUL!

Radioamator.ro

Stimati colegi,

În data de 4 aprilie 2009 s-a desfasurat la Bucuresti Adunarea generala a Federatiei Române de Radioamatorism, eveniment asteptat cu interes de dumneavoastra, radioamatorii YO. Radioamator.ro va da din nou ocazia sa va exprimati opiniile referitoare la desfasurarea acestei manifestari, la fel cum a facut in luna mai a anului trecut. Parerea dv. despre intreaga prestatie a Consiliului de administratie in cursul celor 11 luni de cand functioneaza in noua componenta este de asemenea binevenita. De aceasta data va punem la dispozitie inregistrarile audio ale sedintei.

Este de la sine înteles ca nici un fel de expresii ofensatoare nu-si au locul într-o asemenea consultare.

Partea 1
This text will be replaced by the flash music player.

Partea 2

This text will be replaced by the flash music player.

Partea 3

This text will be replaced by the flash music player.

Inregistrarile ne-au fost puse la dispozitie prin amabilitatea d-lui Calin Negulescu, YO3HKW, vice-presedinte al Consiliului de administratie al FRR.

Aveti cuvântul.

Radioamator.ro 

Articol aparut la 10-4-2009

30948

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (28)  

  • Postat de ALEX - (neradioamator) la 2009-04-10 23:19:19 (ora Romaniei)
  • Domnule WebMaister. Te rog sa clarifici ce intelegi Dumneata prin cuvintele
    "expresii ofensatoare" intrucit se pare ca aici avem o divergenta de parere.
    Astept o clarificare si o lista a cuvintelor declarate de Dumneateta ca ofensatoare sa fie introduse, in scris, in Indrumatorul de Comportament al acestui site.

    Cu stima ,
    -. ..-- -. -. ..-

  • Postat de Ciprian Sufitchi - N2YO (n2yo) la 2009-04-10 23:48:32 (ora Romaniei)
  • Pentru Alex: Dupa cum se explica si in aceasta pagina expresia la care va referiti identifica "mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene". Comentariul dv. este un candidat la stergere chiar si prin simplul fapt ca el este anonim, caci nu va impiedica nimic sa va declinati identitatea. Daca doriti clarificari suplimentare, va rog sa ma contactati pe adresa email, fara a mai continua dezbaterea sub acest articol.

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2009-04-11 22:04:25 (ora Romaniei)
  • Fara dorinta de a continua o polemica, mesajul este semnat la sfarsit: N2NNU(stil inconfundabil al lui Alex :-).De altfel semnatura poate fi efectuata NUMAI (sistemul o impune) de catre cei cu indicative YO.Nici un indicativ strain nu este acceptat la postare in aceasta zona.Probabil este o scapare...

  • Postat de Ciprian - N2YO (n2yo) la 2009-04-11 22:09:54 (ora Romaniei)
  • Inchei aceasta tematica prin a preciza ca intr-adevar numai radioamatorii care au indicative YO sunt acceptati si indicativele sunt verificate prin intermediul callbook-ului, insa exista o serie de exceptii permise de sistem care autentifica si alti radioamatori non-YO, frecventi vizitatori ai site-ului radioamator.ro. Printre aceste indicative se gaseste si N2NNU.

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2009-04-11 22:55:21 (ora Romaniei)
  • Multumiri Domnului Negulescu pentru inregistrare si Domnului Ciprian pentru postare.

  • Postat de Francisc VISKY - YO2MHF la 2009-04-11 23:34:25 (ora Romaniei)
  • Doua remarci: pentru mine a fost deranjant faptul ca prezidiul a tot comentat in background in loc sa fie atent la cel ce expunea problema. Deasemenea trebuie sa consatat faptul ca in loc sa ne organizam local si sa ne impunem optiunile celor din varf, asteptam (inca), ca solutiile sa vina de sus. Un handicap serios postcomunist!

  • Postat de Petrica - (neradioamator) la 2009-04-12 11:15:03 (ora Romaniei)
  • Rar intru aici, dar cand intru … ma distrez copios!!!!
    Cineva cere informatii la CNSAS despre membrii consiliului de administratie!
    Scaneaza si posteaza tot felul de documente, dar “uita” sa scaneze si sa posteze raspunsul CNSAS privitor la propriul dosar! Legea parka spune prima data despre accesul la propriul dosar, abia apoi despre accesul la dosarele altora!!!! Dar romanul are o vorba, pe care nu o postez de frica sa nu-mi fie sters mesajul pentru ca nu pastrez decenta in exprimare!
    Am ascultat si o parte din inregistrarea Adunarii Generale….!
    Domnul care a facut inregistrarea a cerut aprobarea Adunarii Generale???? In inregistrari, atat cat am avut rabdarea sa ascult nu am auzit!!!! Dar poate a facut-o!!! Altfel, ar fi bine sa-si analizeze gestul, si sa se intereseze ce ilegalitati a facut, si cum sunt “recompensate” aceste ilegalitati!
    Si asa vreti sa fiti …. Revolutionari, procedand ilegal??
    Reprezentantul Ministerului (cred ca el era) a mormait ceva cand s-a amintit de cereerea catre CNSAS, ca radioamatorii ar fi primii care solicita asa ceva!!!!
    Dar e LEGAL????
    Litera y la care face aluzie petentul suna cam asa:
    y) persoanele cu functii de conducere, inclusiv membru al consiliului de administratie in regii autonome, companii nationale si societati comerciale avand ca obiect activitati de interes public sau strategic, precum si membrii conducerii fundatiilor, asociatiilor si filialelor care activeaza pe teritoriul Romaniei, inclusiv fondatorii acestora;
    Din cate am priceput eu, Federatia dumneavoastra nu este:
    - regie autonoma;
    - companie nationala;
    - societate commerciala;
    Doar aici se umbla la dosarele membrilor C.A.
    Mai departe, la asociatii, fundatii, filiale, etc, este vorba de persoane cu functii de conducere!!
    Ce functie de conducere are … cenzorul (ca sa iau un exemplu la intamplare), si mai departe, va rog sa ma lamuriti si pe mine, cu cat sunt retribuiti membrii consiliului director, presedintii de comisii, cenzorii, etc.? Banui ca nu cu prea mult, odata ce o functie de vicepresedinte a ramas neocupata!
    Dar domnul respectiv in cerea adresata CNSAS lasa sa se inteleaga, ca toti acestia ar fi retribuiti din banii publici! Nu-l contrazic. Asa o fi!!!
    Dar conducerea FRR este, conform art. 33 A ADUNAREA GENERALA!!!
    Am sa adresez si eu o cerere FRR ca, conform Legii care imi da dreptul la informatii publice sa posteze aici o lista cu datele personale ale tuturor delegatiilor la Adunarea Generala, sau macar numele dansilor, pentru a ma interesa si eu la CNSAS despre trecutul lor!!!!!
    I-am dat o idée domnului respectiv!
    Poate va face o … interpelare legala!!!
    DOAR ASA SE POATE … ASANA SPORTUL DUMNEAVOASTRA!

  • Postat de Calin - YO3HKW la 2009-04-12 20:41:30 (ora Romaniei)
  • @Petrica: parerea radioamatorilor primeaza! Datul cu presupusul si aflatul in treaba e specific YO. In plus, lipsa de curaj in exprimarea opiniilor si sustinerea lor e condamnabila. Nu e o dovada de probitate profesionala, mai ales dupa citate din articole ale Statului FRR, citate trunchiate ale articolului y si alte mici si nevinovate, cu siguranta, induceri in eroare ale cititorului neavizat.
    Propun sa-i lasam pe cei care au ceva de zis, in interesul lor, sa zica, apoi pot veni si neradioamatorii cu sfaturile lor "dezinteresate", ca tot se pricep la probleme juridice.
    73,

  • Postat de Calin - YO3HKW la 2009-04-12 21:07:23 (ora Romaniei)
  • Retrimit aici mesajul meu catre comunitatea radioamatorilor si rog pe cei care au ceva de zis sa o faca si sa trimita direct pe adresa mea de mai, daca nu doresc sa faca publice propunerile lor. Multumesc pe aceasta cale lui YO2BPZ, YO2LSP, YO5AJR care au trimis deja propunerile lor.
    Cei care nu au primit documentul in PowerPoint pot solicita retrimiterea lui.

    "La AG de azi am prezentat documentul atasat care ar putea fi un inceput in ceea ce priveste abordarea in alt mod, mai sistematizat, a activitatii FRR per ansamblu.

    Unele dintre probleme au fost atinse si in planul general de masuri, dar e nevoie de un plan detaliat de masuri si la trecerea lui in executie cat mai rapid.

    Criza care afecteaza azi lumea, deci si Romania, poate fi o oportunitate care nu ar trebui ratata.

    Astept un feedback, reactii, propuneri (normal si injuraturi sau "urari sincere si calduroase") pentru a completa/adauga la planul sumar, in asa fel in max 2 luni sa poata sa apara planul detaliat cu actiuni, responsabili, termene de executie.

    In momentul de fata, se lucreaza la un model de design al site-ului http://www.hamradio.ro care sa-l faca mai atractiv, mai simplu de citit si urmarit. Deci primul pas in marketing a si inceput sa se miste. Urmeaza sa vedem daca se vor gasi bani ptr restul operatiunii .... dar si voluntari care sa aduca materiale, informatii, reportaje, etc.

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2009-04-13 12:02:35 (ora Romaniei)
  • Initiativa buna!(desi au mai fost, dar cu rezultate modeste)Propunerile trebuiesc sortate, analizate si cele bune aplicate.Dar exista o problema si anume: daca ele vor ajunge la acel reprezentant al ANS spre analiza, sigur o parte vor fi respinse.Mai este problema pe acest forul cu acesti"anonimi" care intervin numai sa critice, fara sa dea solutii. In functie de evolutia discutiilor voi reveveni cu propuneri concrete. 73! de yo8cln

  • Postat de Francisc VISKY - YO2MHF la 2009-04-13 22:26:26 (ora Romaniei)
  • "Initiativa" are in vedere, practic, introducerea transparentei la toate nivelele... Ce credem ca trebuie facut sa facem, ca mai apoi sa controlam ceea ce am facut! Si asa am mai pus o caramida si am facut un pas inainte! (Vedeti ce e si in fotbalul romanesc la care se pricep toti...).

  • Postat de Costel - YO8BND la 2009-04-14 09:35:14 (ora Romaniei)
  • Fratilor, care aveti si inregistrarea video, atasati-o, cu inregistrarea audio tre sa fac un efort de imaginatie....de la ultima revolutie parca nu s-au schimbat prea multe...

  • Postat de Mircea - YO4SI (yo4si) la 2009-04-14 11:47:11 (ora Romaniei)
  • Ieri seara a avut loc Concursul CUPA ELEVILOR. Organizat anual prin rotatie de Palatele si Cluburile Copiilor din tara. 80 m SSB si CW. Se doreste a fi o activare a acestor cluburi, a membrilor lor: copiii elevi. S-a dat ca cifra de control varsta in ani impliniti. Nu comentez numarul de participanti. Am participat. Iata ce cifre am receptionat, repet, acestea fiind varsta participantului: 72,55,53,50,52,72,56,71,31,62,51,66,54,55,50,47,
    31,52,63,59,62,12,17,19,54,39,43,63,72,52,67,59,
    59,58,54,55,03(eroare de interpretare regulament cred...),74,59,57,36,61,11. Aceasta ultima cifra a fost transmisa in CW. Daca a fost chiar un copil de 11 ani, mai sunt sperante. Daca un prof. a facut pe copilul, atunci e grav. Dupa cum vedeti aceasta activitate ramane o placere, o destindere a celor trecuti de o anumita varsta. Asistam la un fenomen clar. Copiii nu mai gasesc placere in acest fel de activitate. Sau noi nu reusim sa-i facem sa le placa? Si e o pierdere. Radioamatorismul este o alternativa la foarte multe obiceiuri proaste, scumpe si nesanatoase. Aici e pierderea. 73 de 4si.

  • Postat de Margarit Ionescu - YO9HG la 2009-04-14 20:28:11 (ora Romaniei)
  • Am fost solicitat de catre YO3ND sa arbitrez Cupa Elevilor - sa fac prelucrarea electronica a logurilor-. Voi face si o rutina de aflarea varstei medii a concurentilor. Din pacate YO3ND nu a putut fi prezent in competitie, dansul fiind externat din spital cu doua zile in urma, in urma unui infarct.

  • Postat de Mihai - YO3CTK la 2009-04-14 21:01:00 (ora Romaniei)
  • Va scriu de pe patul de spital pentru a semnala dezamagirea pentru planurile FRR de a sprijini activitatea competitionala. Atit in interviul lui YO3APG cit si in rezolutia finala a AG nu am gasit decit intentii vagi, nesustinute de masuri concrete impreuna cu mijloacele mobilizate pentru indeplinirea acestor masuri. Oricum eu consider ca amestecarea competitiilor interne cu cele internationale este contraindicata. Caci nu este totuna promovarea unui concurs gen Cupa Caraselului Inspumat cu sprijinul pregatirii unui concurs cum este WW sau WPX. Pare ca FRR pune aceste doua activitati pe acelasi plan. Si in orice caz nu ma refer la sprijinul participarii in concursurile internationale la ceva de genul “hai sa bem o bere si sa facem citeva zeci de QSO cu statiile care se aud mai tare” ci la sustinerea celor citiva (foarte putini) radioamatori si echipe care aduc in mod consistent rezultate de top in concursurile majore internationale. Si din nou nu ma refer la aceia care participa la categorii minore cum ar fi 10m low power, ci la cei care se bat la categoriile de top cum ar fi single op high power sau multi op, unde se bat cu greii mondiali. Doar de aici vine recunoasterea si prestigiul international. Asa ca ma intreb formal ce are de gind FRR pentru sprijinul acestora din urma putini. A nu se uita ca in 2010 va avea loc WRTC, cel mai prestigios eveniment cu putinta. Sint mari sanse ca YO sa aiba echipa reprezentativa si arbitru prezenti la acest eveniment. Mai este exact un an. Ce are de gind FRR pentru sustinerea acestor tineri? Ceva de genul a ce a facut in 2006, cind s-au “mobilizat” citeva fanioane??? Intre timp citiva (ex. YO9HP) scot pe banda rezultate de top in fiecare mare concurs. A fost oare sprijinit cu ceva?? Sper ca efectul rindurilor mele sa valoreze efortul de a fi scrise, cu toate ca sint sceptic. 73 Mihai, YO3CTK

  • Postat de ghita - (neradioamator) la 2009-04-14 21:25:52 (ora Romaniei)
  • ii recomand domnului grumberg sa nu mai ridice astfel de probleme.acestea produc discutii care nu au legatura cu pasiunea pentru radio.

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2009-04-14 22:45:49 (ora Romaniei)
  • Regretatul Brucan - tot "neradioamator" poate zambi satisfacut...mentalitatile dupa 20 de ani tot efectul condamna si nu CAUZA. A gresit cu 50 de ani...hi. Parca e totusi saptamana patimilor.
    Paste fericit doresc la modul cel mai international.

  • Postat de Marinica - (neradioamator) la 2009-04-16 05:59:39 (ora Romaniei)
  • O vorba romaneasca spune: Decit sa vorbesti si sa dai astfel celorlalti certitudinea ca esti prost mai bine taci si lasi sa planeze incetitudinea.

    Domnule Grunberg, respecte pentru modul in care este scris Memoriul !

  • Postat de Mircea - YO4SI (yo4si) la 2009-04-16 22:45:56 (ora Romaniei)
  • Ehei ! Daca toti am fi fost ca Domnul Grunberg, AARUS nu ar mai fi fost posibil sa dispara dupa "47. Si nu am mai fi avut problemele de acum. E drept ca am fi fost striviti poate un milion dintre noi. Dar si asa au fost striviti vreo suta de mii. Si am pierdut si respectul lumii ! PASTE FERICIT !

  • Postat de Ginel - YO4RYU la 2009-04-16 22:58:14 (ora Romaniei)
  • Dragi prieteni, dincolo de toate disputele, as dori sa va supun atentiei trei propuneri:
    1. Gasirea unei modalitati de a impiedica accesul aici a celor care nu sint radioamatori autorizati. Cei ce doresc sa se manifeste aici o pot face extrem de simplu- sa dobindeasca calitatea de radioamator!
    2. Cred ca principala sarcina a Federatiei ar trebui sa fie sprijinul EFECTIV SI CONCRET pentru cluburile cu probleme de spatiu din teritoriu. S-au pierdut foarte multe spatii de radioclub, nu poti face nici un fel de planuri, ce sa mai vorbim de viitor. Principalul obiectiv al unei familii e acela de a avea o casa si apoi alte teluri. Vezi comentariul lui YO4SI si YO3CTK la care subscriu in totalitate. Mare pacat in ceea ce priveste tineretul, copiii. Unde sa-i chemi, sa-i atragi, daca macar un spatiu de radioclub nu le poti oferi?
    3.Cred ca o resursa neexploatata suficient e cooperarea cu autoritatile locale si ISU. Legislatia din 2006, cu toate lacunele, OBLIGA institutiile locale la cooperarea cu radioamatorii. Nu e usor, dar e un punct de plecare. La Galati am demarat discutiile, sa vedem, poate vom reusi. 73 SI SARBATORI FERICITE!!!

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2009-04-17 23:56:40 (ora Romaniei)
  • Yesss....Mircea are dreptate in spiritul asa zisa "revolutie din 89" - numai ca acum cand nu ne vindem Tara....dam pe gratis si nu ne strivesc alti....ne strivim noi unii pe altii ca sa tac mai bine despre respectul lumii care este direct proportional cu mentalitatile rabufnite si urat mirositoare si intre radioamatori - un cast care cand "ardea padurea" erau mai uniti. Poate perioada Pastelor ne face sa fim mai buni....pana trece....! Un paste fericit si pace trainica in suflete.

  • Postat de Alex Farkas - YO5AMF la 2009-04-22 08:56:12 (ora Romaniei)
  • Propuneri? Da, dupa cum se vede n-ar fi lipsita de realitate, la capitolul de “Educatie si Etica” aprofundarea conceptului de “HAM spirit”. Continutul acestuia ar trebui disecat, dezvoltat si explicat, ca incet - incet, cei de varsta mai inaintata printre noi - care au trecut prin multe - dispari, iar o parte din generatia tanara de radioamatori poate pune la indoiala, ca acest spirit intradevar exista sau a existat.
    Scara valorica in aceasta pasiune nu trebuie sa fie alta decat faptul: “ce pui sau ai pus pe masa” , ca performanta, ca realizare in acest domeniu, indiferent de religie, etnie sau rasa. Cine incearca sa dea o alta tenta valorii, face un mare deserviciu radioamatorismului romanesc. Astfel de incercari in ultima perioada nu fac altceva dacat sa divizeze si mai puternic miscarea noastra si sa ne izoleze de lumea civilizata. Orice dezbatere - in conditii civilizate - trebuie sa se bazeze pe argumente pertinente si pe bunul simti. Ideiile lui Fery -YO4PX, nu sunt idei paranoice, ca “secu” a existat in realitate, nu numai in “ imaginatia bolnava” a unora. Efectele nefaste a acestuia au fost simtite de multi printre noi. Nu vorbesc de cadre active, care au indeplinit o misiune, ci ma refer la cei, care benevol, pentru un pumni de arginti , sau pentru o cafea servita in compania tovarasului colonel (maior) au turnat colegii, prietenii despre fapte minore, care n-aveau nici o legatura cu interesul national, cu siguranta nationala etc.dar persoanele respective au fost catalogate si marginalizate ca atare.
    Consider ca stoparea in fasa a iesirilor xenofobe, sovine in miscarea noastra de radioamator si propagarera HAM spiritului ca un cod moral, trebuie sa intre in atentia FRR, pentru pastrarea puritatii radioamatorismului, asa cum am fost fascinati cu totii de aceasta, cand ne am indragostit de aceasta pasiune minunata.

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2009-04-23 10:49:18 (ora Romaniei)
  • Frumos exprimat - YO5AMF dar nu stiu daca mai citeste cineva. Tot asa nu stiu (nu stim) ca FRR ce face cu scrisorile de protest si critici venite din afara YO in urma aparitiilor si atacurilor xenofobe - sovine....se pastreaza o liniste absoluta - scrisorile respective fiind puse in naftalina de parca nu s-a intamplat nimic. Multi din ham-i YO astfel nici nu au informatii sa nu vorbim despre masurile ce ar cuvine luate in astfel de situatii profund paguboasa si compromitatoare pentru noi toti di YO. Proverbul "capul aplecat sabia nu taie" nu mai este potrivit generatiei secolului 21.

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2009-04-23 14:50:14 (ora Romaniei)
  • @ YO5AMF: Nu am inteles dece scoti nevinovati pe tovarasii ofiteri de securitate ,"cadre active care au indeplinit o misiune". Pai tocmai existenta acestora a dus la aparitia celorlalti!
    Daca nu ar fi existat partidul couminst cu acticvisitii sai, cu securistii-caini sai de paza, nu ar fi existatnici informatorii.
    Sunt convins ca informatorii au aparut in majoritatea cazurilor in urma unor presiuni directe. Putini vizati pentru a fi informatori, au rezistat presiunilor de tot genul. Din punctul meu de vedere adevaratii vinovati sunt fostii activisti de partid si "cadrele active" (cum le spui tu) ale securitatii. Din pacate pe acestia ai intilnim pe culoarele parlamentului si guvernului, sau pe la show-urile televiziunilor, rizand-une in fatza!

  • Postat de Mircea - YO4SI (yo4si) la 2009-04-23 19:09:32 (ora Romaniei)
  • Nu demult, pe un canal TV, un mare om de cultura din YO povestea cum a facut o vizita in Rusia. Si cum a discutat cu un coleg rus, un om de mare valoare intelectuala. Discutia foarte deschisa, prietenoasa. Al nostru i-a spus: "-Ati venit cu topoarele voastre si ati distrus ordinea societatii noastre!" Colegul rus i-a raspuns: "-Sa stii ca la voi am gasit mai multe cozi de topor decat aveam nevoie la topoarele noastre !". Deci, ce a fost mai intai - oul, sau gaina ? Facem radioamatorism, sau facem politica ?

  • Postat de Alex Farkas - YO5AMF la 2009-04-25 10:48:23 (ora Romaniei)
  • ptr Vasile - YO6EX - te salut! scrie-mi te rog cateva randuri pe email. Adr ta de email, cunoscuta de mine, nu este valida.
    un weekend placut 73/dx

  • Postat de Octavian-Tavy Dragomirescu - YO5RE la 2009-04-27 00:45:01 (ora Romaniei)
  • Încã din 2007, Președintele țãrii a condamnat în
    Parlamentul României comunismul și crimele sale.
    Acum, dupã trecerea a aproape a 2 ani, claia de vorbe, din comentariile de mai sus( unele chiar agramate) se constitue în ceiace se numește
    "VÂNARE DE VÂNT". O zi bunã, TDR.

  • Postat de Octavian-Tavy Dragomirescu - YO5RE la 2009-04-28 20:11:39 (ora Romaniei)
  • @'AMF. Sanyi, bãiatule, ce s-a întâmplat?. Astenia de primãvarã sã fie de vinã?.
    Servus&sãnãtate, TDR.

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "RADIOAMATORI YO, AVETI CUVÂNTUL!"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact