hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

RADIOAMATORI YO, AVEŢI CUVÂNTUL!

Radioamator.ro

Stimaţi colegi,

În data de 17 mai 2008 s-a desfăşurat la Bucureşti Adunarea generală a Federaţiei Române de Radioamatorism, eveniment aşteptat cu interes de dumneavoastră, radioamatorii YO.

Fidel rolului pe care şi l-a asumat, acela de a fi o tribună liberă, deschisă tuturor opiniilor exprimate cu decenţă, un spaţiu al discuţiilor benefice şi al consultărilor publice benevole, sperăm utile prezentului şi viitorului radioamatorismului din România, Radioamator.ro vă oferă această pagină, pe care sunteţi invitaţi să vă exprimaţi. Subiectele pe care vi le propunem sunt la îndemână: organizarea prealabilă a Adunării generale, a alegerilor din cadrul Adunării generale, prezentarea candidaţilor, felul în care delegaţii au avut posibilitatea de a-i reprezenta în Adunare pe cei care i-au delegat, desfăşurarea Adunării (eventual relatări ale participanţilor), opinii despre rezultatele votării şi despre perspectivele noastre ca radioamatori pe termen scurt şi lung. Este de la sine înţeles că nici un fel de expresii ofensatoare nu-şi au locul într-o asemenea consultare.

Aveţi cuvântul.

Radioamator.ro 

Articol aparut la 19-5-2008

13514

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (85)  

  • Postat de Adrian Voica - YO2BPZ (yo2bpz) la 2008-05-19 11:48:46 (ora Romaniei)
  • In primul rand, felicitari pentru ideea de a crea radioamatorilor YO aceasta posibilitate de a-si exprima parerile. Cand voi fi documentat, mi-o voi spune si eu.

  • Postat de Dan - la 2008-05-19 13:08:53 (ora Romaniei)
  • Cu scuse nu am apucat sa citesc candidatura lui YO3HKW pentru fct de presedinte , ajuns in final vice-presedinte se pare .... Imi poate spune cineva cateva date ref la candidatura ? Multumesc , '73 Dan

  • Postat de Mihai - YO3CTK la 2008-05-19 13:57:39 (ora Romaniei)
  • Mai intii, ca o chestiune de procedura, ar fi trebuit ca MACAR la acest subiect sa fie refuzate comentariile anonime. In privinta organizarii, e asa cum ne-am asteptat, superficiala. In afara de problema cu candidatura presedinte/vicepresedinte, constat ca nu toate persoanele alese in functie au prezentat CV, recomandare si plan de masuri. Cum or fi fost alese daca nu au candidat??? Mai este de discutat insasi modalitatea de vot, in mod normal fiecare delegat trebuia sa vina cu un mandat de la clubul sau... presupun ca sint un naiv incorigibil. Las la o parte reprezentativitatea, fiecare club are un vot dar cluburile sinr foarte diferite ca forta si numar de membri. Una peste alta, nici nu avea cum sa iasa bine atita vreme cit pregatirile au fost asa cum au fost. 73!

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2008-05-19 14:26:17 (ora Romaniei)
  • DA , MIHAI are perfecta dreptate cand spune: "Mai intii, ca o chestiune de procedura, ar fi trebuit ca MACAR la acest subiect sa fie refuzate comentariile anonime." MA SUBSCRIU TOTAL, si rog pe Ciprian, ca la acest "articol" sa introduca filtru total (ca la "forum") prin care sa se poata poza numai mesajele de la persoane identificate / nominalizate, preferabil fara "pseudonume" si cu adresa E-mail unctionala.
    In ceea ce priveste "nu avea cum sa iasa bine atita vreme cit pregatirile au fost asa cum au fost." - notiunea de "bine" e relativa = trebuia specificat bine ..pentru cine. Organizarea "pregatirile" , in opinia mea, au fost foarte bune = pentru ca sa IASA BINE pentru cei ce au "pregatit" - inclusiv modificarile din mers a candidaturilor!
    Personal, daca asi fi in situatia omului in cauza YO3HKW - in semn de protest fata de aceste manevre oculte ASI FI prezentat DEMISIA , cu specificarea necesitatii si solicitarea anularii rezultatelor voturilor si a REPETARII alegerilor. Asa , sa se mai invete minte nelustratii, ca in ultimii 19 ani, in YO , o parte din HAM RADIO a mai deschis ochii si a mai invatat ceva practica democratica!

  • Postat de Calin - YO3HKW la 2008-05-19 15:38:36 (ora Romaniei)
  • Pentru a ne putea spune parerea, ar fi mult mai bine sa apara imaginile, inregistrarea audio si procesul verbal incheiat in urma acestei mari adunari! Pana atunci, eu nu pot exprima o parere nefiind de fata!
    Cu toate ca am ajuns vicepresedinte FRR in contumacie, nu pot spun ca ma bucur asa de mult de acest lucru in urma feedback-ului de pe yodxgroup.
    Deci, asteptam ceva pe care sa putem comenta!

  • Postat de Victor - YO6MP la 2008-05-19 17:29:10 (ora Romaniei)
  • 1. Adunarea a fost EXCELENT ORGANIZATA si a iesit mai bine decat sau asteptat organizatorii !!! si cei care sau "autopropus" !!! este o constatare pe care am facut-o !!!(sa fie chestie de procedura si noroc, sa fi venit oare norocul de la ANS ??? astept si parerea celor care au participat!) HI !
    2. Poate cineva sa-mi spuna ce CV are YO6BBQ si sa-l publice pe acest site ???, D-l Ciobanita, care a participat la Brasov la Adunarea anuala a radioamatorilor, poate spune cine DE LA BRASOV l-a propus (probabil si cand si unde a fost facuta propunerea pt ca YO6BBQ sa fie presedintele Comisiei de disciplina a FRR, ca la acea sedinta sa se fi facut aceasta propunere.eu unul nu am auzit ca si cei prezenti in sala in acel moment !!!
    3. Nici un candidat nu a confirmat sau infirmat ca a colaborat cu organele represive ale trecutului SOCIALIST, AL STATULUI TOTALITAR Romania!!! OARE CATI DINTRE MEMBRII CA al FRR se gasesc in situatia de a fi colaborat cu regimul represiv de dinainte de 1990 intr-o forma sau alta ? cu Securitatea direct sau indirect, militie, partid , etc. ??? Nici nu s-a dat vreo declaratie pe proprie raspundere in acest sens !!!
    nu-i tarziu nici acum o pot da pe acest site !!
    4. YO5AVN, a propus pentru aceasta adunare cateva probleme referitoare la statut cu mult timp inainte ! CA sau cel care trebuia sa treaca cele solicitate in programul Adunarii Generale nu a fact-o !!! Ma intreb, a facut-o din nestiinta, din prostie sau intentionat ???
    5. si la sfarsit o intrebare Va fi FRR-ul reformat si adus la standartele ocidentale ???
    6. parerea mea in aceasta situaäie FRR-ul ramane asa cum il stim inca mult si bine! 73 !

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2008-05-19 18:36:20 (ora Romaniei)
  • Conform legii, orice cetatean al Romaniei, in cazul in care are dubii, ca o persoana publica are probleme cu trecutul (membri CA al FRR sunt persoane publice), poate cere in scris la CNSAS verificarea persoanei in cauza.

  • Postat de Adrian - YO9FRJ la 2008-05-19 20:29:19 (ora Romaniei)
  • Unde putem citi mai multe despre ce s-a discutat in aceasta adunare? Documentarea initiala imi este esentiala pentru un punct de vedere ! ... 73's de Adrian

  • Postat de Romeo - YO4RST la 2008-05-19 21:18:24 (ora Romaniei)
  • Subscriu la ideea eliminarii anonimatului la comentarii; ar fi un semnal de decenta! Iar materialele scrise ar fi pacat a fi prezentate fara comentariile reprezentantului ANS...macar in forma video Mai cred insa ca cei care au participat la sedinta au datoria de a-i informa pe cei pe care i-au reprezentat! Altfel de ce au mai fost acolo; si acestia au fost alesi drept reprezentanti!?

  • Postat de Antal - YO2MBA la 2008-05-19 23:34:16 (ora Romaniei)
  • Romeo, spui ca cei care au participat la sedinta au datoria de a-i informa pe cei pe care i-au reprezentat. De acord. Dar poate imi explici si mie cum puteau sa-i reprezinte pe cei care i-au delegat in conditiile in care de la urcarea in tren pana la coborarea in Gara de Nord listele cu candidatii s-au modificat.

    N-am avut drept de vot pe vremea cand se organizau "alegeri libere" cu un singur candidat pe buletinul de vot. Acum insa am avut ocazia sa simt gustul lor. Interesant este ca desi majoritatea posturilor aveau un singur candidat, au fost cazuri cand si acela a fost taiat de alegatori de pe lista. Asta spune multe. Ceea ce vreau sa spun eu este doar ca daca jumatate din cei care comenteaza pe diverse forumuri desfasurarea alegerilor ar fi candidat, acuma lucrurile ar fi aratat altfel. Si nici nu mai erau prea multe de comentat...

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2008-05-20 08:40:18 (ora Romaniei)
  • "4. YO5AVN, a propus pentru aceasta adunare cateva probleme referitoare la statut cu mult timp inainte ! CA sau cel care trebuia sa treaca cele solicitate in programul Adunarii Generale nu a fact-o !!! Ma intreb, a facut-o din nestiinta, din prostie sau intentionat ???"

    Da - asa este. AM propus , mult inainte de sedinta, am revenit chiar in AG, cu solicitarea de supunere la vot, ca NOUL MANDAT SA FIE DE NUMAI 2 ANI! Ar fi fost, mult mai dinamic si mobilizator pentru TREABA si rezultate! Nu s-a vrut - nici macar punerea in discutie! De ce? De catre cine? - cred ca e clar pentru toata lumea = DE CATRE CEI care s-au invatat sa ocupe o pozitie in urma unor "alegeri libere si democratice" (platita sau neplatita) si care stiu din start ca nu prea au de gand si nu prea pot (atata sunt ei) sa lucreze astfel, incat peste numai 2 ani lumea sa fie motivata in realegerea lor! Va dati seama cata mobilizare organizatorica de ultima zi a fost pentru ca totul sa iasa bine = pentru cine trebuie! Cata munca si truda! - ar fi fost culmea ca rasplata sa fie de numai 2 ani!, adica peste numai 2 ani sa li se ceara din nou socoteala!Sa fie deranjati asa repede! L'as e mai bine la 4 ani - timpul trece, lumea uita - se descurca ei!

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2008-05-20 08:52:16 (ora Romaniei)
  • Pentru - Calin YO3HKW - din pozitia in care se afla, eu cred ca poate cere si sa CONFRUNTE/COMPARE inregistrarea audio cu PV scris. Fiind un domn educat si citit, va trage singur concluziile ce se impun. De asemenea fiind de formatie jurist, poate va avea o opinie asupra problematicii cu: candidat unic = reusit in unanimitate! Onor comisia de numarare - de ce nu a dat publicitatii rezultatul voturilor valide pentru candidatii"unici" ?????? Este procedural?
    Eu cred ca e tardiv de a discuta ceea ce a fost! Acum, functie de ceea ce este - trebuie vazut ce se poate face sa fie mai bine! NU UITATI! Exista posibilitatea - actualmente statutara - de convocare AG extraordinar! Cine si cum o poate initia - scrie in statut! Cine are sange in puta sa o initieze? - ramane de vazut!

  • Postat de Eu - la 2008-05-20 10:37:26 (ora Romaniei)
  • Cand o sa avem si noi "plebea" posibilitatea sa votam atunci ar trebui sa ne intereseze...pana atunci...

  • Postat de Safriuc Vasile - YO5PEZ la 2008-05-20 11:40:21 (ora Romaniei)
  • Acuzam pe cel care ramne anonim. Vrem sa fie mut, vrem sa nu mai existe,sa nu aiba opinie. Dar oare alesii nu sunt pentru ai ajuta pe cei multi anonim sa aiba si ei un nume? Anoniul isi asuma cu durere limitele si posibilitatile reduse in corul celor cu nume, si doar atat.

  • Postat de SWL - la 2008-05-20 14:42:38 (ora Romaniei)
  • Dupa ce am citit articolul lui YO7CKQ, Sorin,am inteles ce este cu adevarat radioamatorismul, ce inseamna superclasa !! Pina acu credeam ca radioamatorismul si radioamatori YO inseamna omologii la fotbal a lui Mitica de la Liga,Nasu de la FRR, Borcea,Jiji,Iancu,Pinalti &trupa lor de sustinatori exaltati din tribune. Nu semnez,dar nici nu are rost sa-mi apara numele pe aici !! Ce se discuta acu , aici , are valoarea unui QSO audio via EME.

  • Postat de Calin - YO3HKW la 2008-05-20 15:06:52 (ora Romaniei)
  • Mi-as dori sa pot compara inregistrarile audio/video cu PV al sedintei, dar nu le-am vazut nicaieri. Au aparut pe undeva?
    Nu sunt jurist ca pregatire, sunt medic si lucrez in piata farmaceutica RO de peste 10 ani (ptr YO5AVN).
    Am inceput sa invat telegrafia de la Geo Campeanu YO9ASS in anul 1979. Studiile si serviciul m-au tinut departe de radioamatorism, pana cand in 2003 m-am reapucat de acest hobby. Din pacate nici acum nu este foarte mult timp insa pasiunea e greu de oprit. Nu reusesc, inca, sa vad un consens in activitatea de radioamatori in YO, cu toate ca interesul comun ar trebui sa primeze!
    Ce se intampla? De ce nu sunt deja publice documentele audio/video/PV de la sedinta?

  • Postat de dan - la 2008-05-20 16:25:21 (ora Romaniei)
  • Video aici : http://www.youtube.com/yo3gw
    73

  • Postat de Oproescu Gheorghe - YO4BKM (yo4bkm) la 2008-05-20 17:47:41 (ora Romaniei)
  • Toate pleaca de la STATUT. Iata cateva spicuiri din STATUTUL aflat pe saitul FRR: « Art.1 Federaþia Românã de Radioamatorism (F.R.R.) a fost infiintata la 1 martie 1936 sub numele de Asociatia Amatorilor Romani de Unde Scurte... Art.3 FRR este structurã sportiva de interes national, constituita prin asocierea tuturor cluburilor cu sectii de radioamatorism, a asociatiilor judetene de radioamatorism si a Municipiului Bucuresti, afiliate si recunoscute de aceasta. Art.4 FRR este singura autorizata sa organizeze si sa controleze activitatea de radioamatorism din Romania. » . Art. 18 nu permite afilierea decat a structurilor sportive. Citind Statutul AARUS din 1936, cu care seamana foarte mult actualul statut DARC, nu apare nici o legatura cu activitati sportive. Deci art. 1 atribuie fraudulos o anumita calitate iar art. 3, 4, 18 (dar si altele, precum 15, 16) obliga numai la activitati sportive. Capitolul III, destinat relatiilor cu organismele interne si internationale nu are dect un singur articol (nr. 13) si nu reglementeaza nici o relatie cu vreun organism intern, nici macar pentru ajutor umanitar in caz de urgenta! Sa nu fie nici acesta un motiv de modificare a Statutului ? In art. 42 fiecare membru afiliat trimite la AG numai cate un membru cu drept de vot. Orice alt membru invitat poate fi scos din sala, art. 41, desi AG este considerata publica in acelasi articol. Iata deci ca AG nu se simte obligata sa publice rapoarte, situatii, procese verbale, totul se transmite oral prin delegatii oficiali. Art. 114 si 115 prezinta sanctiunile disciplinare, dar nicaieri nu se arata la ce fel de abateri se aplica, deci se pot aplica la latitudinea unor reglementari conjuncturale, fara putere de statut. Si, in final, articolul care pune capac la toate : « Art.133 Prezentul statut s-a aprobat in Adunarea Generala din 17 noiembrie 2001 si nu poate fi modificat sau completat decat cu aprobarea Adunarii Generale si cu avizul Ministerului Tineretului si Sportului. ». Clar, nu ? Am vazut ca adm. Ciprian, YO3FWC a trimis in termen la CA propuneri de modificare a statutului (art. 44 din Statut), au mai facut si altii propuneri pentru AG (YO4PX Fery, YO5AVN) iar YO7FT ne besteleste in seara de 17 mai ca avem parghii democratice pe care nu le folosim. Mi-e clar ca motivele mentinerii acestei situatii sunt legate de banii ce vin de la ANS, dar pentru cine ? Pentru membrii cluburilor sportive de drept privat? Eu unul nu am vazut asa ceva. Dar daca lefurile ar fi provenit din cotizatiile noastre, ce repede am fi fost luati in seama! Dar asa, unii primesc lefuri, altii ii voteaza si toata lumea este nemultumita, mai ales de art. 133.

  • Postat de Ano - YO0XXX la 2008-05-20 19:42:54 (ora Romaniei)
  • EXCELENT!Aceasta este marele adevar,concluzia acestor discutii: "Mi-e clar ca motivele mentinerii acestei situatii sunt legate de banii ce vin de la ANS, dar pentru cine ? Pentru membrii cluburilor sportive de drept privat? Eu unul nu am vazut asa ceva. Dar daca lefurile ar fi provenit din cotizatiile noastre, ce repede am fi fost luati in seama! Dar asa, unii primesc lefuri, altii ii voteaza si toata lumea este nemultumita, mai ales de art. 133."

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2008-05-20 21:26:52 (ora Romaniei)
  • Draga Calin YO3HKW - scuze, pe la noi in MM , la avocati tot Dl. doctor li se zice - asta de pe vremurile Austroungariei , cand o pregatire de jurist echivala cu doctoratul. E bine si asa - medicul, tot educat si cult este!
    Pe de alta parte eu totusi nu inteleg - ce nevoie a mai avut FRR-ul de vicepresedinte, daca nici macar registrul cu P.V. al AG si inregistrarea audio/video nu-i prezinta! Poate sunt secrete chiar si ptr. tov. presedinte!

  • Postat de George - YO9HSW la 2008-05-20 21:52:58 (ora Romaniei)
  • Conform Art. 32, lit. c din Statut, cer public excluderea sau sanctionarea tuturor cluburilor care nu au mai realizat cursuri de initiere din vremuri imemoriale. Acum, lasand gluma la o parte, ar trebui sa vedem mai intai cu ce il ajuta pe badea Ion, YO..., faptul ca FRR se reformeaza in sensul opiniilor discutate pe acest site. Trebuie sa fim de acord ca pentru el este tot o apa si un pamant. El merge frumos la adunarea clubului o data pe an. Plateste constiincios cotizatia si eventual face abonament la revista noastra. Daca dispune si de altceva in afara de o statie de UUS, uneori asculta si QTC-ul. Campionatele nationale de US si UUS il lasa rece. Nu a mai construit de cand mergea la Casa pionerilor si nu vrea sa participe la CN de creatie tehnica. Nu vrea nici titlul de Maestru al sportului. La Simpozion nu a fost in viata lui si nu cunoaste un alt Secretar general de cand s-a nascut. De fapt, cu exceptia lui Vasile, nu cunoaste si nu a auzit de vreun alt membru al CA. I se pare fireasca existenta FRR in aceasta forma si nu intelege de ce altii au un dinte impotriva. Este un YES-man si in viata de zi cu zi si in radioamatorism... Atunci cand am timp particip la concursurile YO, cel mai adesea ca operator la YO9KIE. Si vad care este numarul statiunilor participante. Un operator de clasa se va plictisi in cele doua ore de concurs. Evident ca se vor gasi explicatii. Ba ca a fost cald, ba ca propagarea e proasta, ba lipsa de antene, etc. Sa fie FRR de vina pentru slaba participare? Evident, FRR, care declara un oarecare excedent, ar putea ca macar la CN US si UUS sa puna la bataie oarecare premii banesti. De ce nu o face ramane un mister. Poate prezenta unui premiu de x Euro ar mai anima intrucatva competitia dar fara a se constata o crestere spectaculoasa a numarului de participanti. Trebuie sa admitem ca nu putem reforma FRR. De fapt, este ilogic, FRR serveste unor anumite interese care nu sunt tangibile la ora actuala si nu au nimic in comun cu activitatea de radioamator. Pe de alta parte, dezideratele miscarii hamradio din YO nu vor putea fi rezolvate nici de "federatia" lui YO5AVN sau a lui YO4PX. Pentru ca niciunul din ei nu il iau in calcul pe badea Ion. Care inca nu s-a trezit si nici nu da semne ca ar face-o in viitorul apropiat. 73!

  • Postat de Cristi - YO8DHD la 2008-05-20 22:05:42 (ora Romaniei)
  • Rabinul intr-un banc arhicunoscut are o vorba "fiecare are drepatate in felul lui". Eu din CA sau cum s-o fi numit el vad ca s-a schimbat cel ce raspunde de US. Sa-i dam catva timp pentru a putea sa vina cu propuneri pertinente si de ce nu idei cu privire la schimbarea unor regulamente care au facut sa se umple pagini intregi. NOI nu am venit cu propuneri pentru functii. NOI nu am trimis delegatii.(Imi cer scuze fata de radiocluburile care au facut asta dar ma refer la noi radioamatorii ca un tot unitar). Nu este normal ca pe hartie sa fie 100 sau cate or fi de cluburi afiliate si in sala pana in 50 de delegati cu drept de vot. Este normal ca dreptul de vot da fie in functie de numarul REAL de membri. Nu cei de pe hartie. Este normal sa fie punctata performanta acolo unde este. CA a trecut. Cum zicea Dody parca anul trecut "IARU a trecut, sa-l pregatim pe cel de anul viitor". La fel sa facem si noi. Sa-l pregatim pe cel viitor. Chiar daca pare indepartat, tot ne vom trezi ca nu am facut nimic nici la cel viitor. Apropo, se apropie IARU. In afara de intalnirea din iarna nu am mai auzit nimic. Fiecare dintre noi poate propune pe domeniul care il intereseaza ceva la responsabilul respectiv. Eu personal propun scoaterea din CN a multiplicatorului judet. O fac deoarece de ani buni ni se reproseaza la cei care nu au puteri mari ca facem trafic clientelar, mai ales daca dintr-un judet participa numai o statie. Voi repeta propunerea pana cineva o v-a lua in seama. Poate asa se va schimba ceva.

  • Postat de Calin - YO3HKW la 2008-05-20 22:10:35 (ora Romaniei)
  • YO5AVN & Co: din pacate eu nu vorbesc din auzite. Trebuie sa citesc si sa aud ceea ce s-a intamplat acolo. Sunt mult lucruri de indreptat, pornind de la statut si terminand cu multe concursuri.Eu consider ca nici regulamentele nu incurajeaza participarea iar premiile ...
    Trebuie marketing si PR ptr a putea arata opiniei publice din YO ca exista radioamatori, ca au anumite preocupari, ca unule dintre preocupari sunt de utilitate strategica (poate vor fi unii interesati de mai multe detalii), ca exista si in acest domeniu concursuri, olimpiade ... performante!!!
    Nu am putut ajunge la sedinta ptr ca am fost in HB9. Acolo am vorbit despre hobby-ul meu. Surpriza: dintr-o sala de 35 de persoane, 2 persoane stiau ca sunt aceia radioamatori ba chiar aveau cunostinte (delegatii din Malta si tarile baltice) Faceti un test: intrebati in YO ce sunt radioamatorii si ... o sa aveti un soc!
    Ei bine, eu am convingerea ce putem atenua acest soc mult mai repede decat se crede!
    Revin la problema transparentei si a comentariilor ref la alegeri: o sa trimit aceste comentarii imediat ce voi avea acces la intreaga documentatie audio, video si scrisa. Va doresc toate cele bune, si nu va suparati ca am trimis un CV in engleza! Ca sa glumesc putin: cei care m-au ales fie ma cunosc personal (ma refer la YO9), fie am lucrat in 2 m in diverse concursuri (am mers deseori pe Matau si nu numai) fie vorbesc mai bine engleza decat rusa!!HI 73

  • Postat de Victor - YO6MP la 2008-05-20 22:35:54 (ora Romaniei)
  • draga yo4bkm si stimati radioamatori, banii de la ANS vin tot din buzunarul nostru !!! cei care platim taxe si impozite !!! problema, dupa mine, este a viabilitatii FRR !!! cu actualul CA nu prea vad cum poate FRR sa devina o structura VIABILA,competitiva, APROAPE DE NOI SI PENTRU NOI! Cei care au fost si mai sunt inca in CA n-au facut nimic in acest sens si nu vor face nici in viitor ceva pentru noi toti !!! de asta puteti fi siguri !!!!!!!!! cati dintre cei vechi sau cei noi au adus vechi obiceiuri mostenite de la anumite structuri ale statului ca de ex vechea SECURITATE, actualul SRI sau vesnicul STS (prezent in trecut dar si in viitor in yo)sau chiar PCR (citeste si PILE, CUNOSTINTE SI RELATII).Ati putea garanta pentru ei ??? Nu uitati ca in YO lupta pentru controlul spectrului de radiofrecventa se da intre SRI si STS pana acum STS este in avantaj !!! Unele dintre aceste structuri vor sa penetreze si sa aiba oamenii lor si in FRR !!! Ati fi de acord cu aceasta domnilor???? Cred ca multi, in principiu vor fi de acord, atata timp cat se multumesc cu supravegerea si siguranta nationala, dar daca isi rezerva dreptul de a actiona si in interiorul CA ( cum le este obiceiul prin oamenii lor, creind confuzie, dezordine, dezinformare, etc), asa cum cred ca s-a procedat la aceasta Adunare generala)cam ce parere a-ti avea ??? fac aceasta afirmatie in baza experientelor avute !!! , atat in trecut inainte de 1990, dar in special dupa dupa 2000 !!!
    Treziti-va si judecati la rece !!! de asta este nevoie de acea mult hulita DECLARATIE pe proprie raspundere. 73 ! Victor

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2008-05-20 22:51:31 (ora Romaniei)
  • S-a pus o intrebare si s-a raspuns evaziv. Intreb si eu pe YO3HKW: este adevarat ca ai candidat pentru functia de presedinte si ai fost ales vice-presedinte? Astept un raspuns clar.

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2008-05-20 23:02:19 (ora Romaniei)
  • Excelent comentariul lui George YO9HSW. Atat doar, ca eu il pun si pe badea Gheorghe langa badea Ion... Circul la scara mare a tzarii se transpuune perfect pe circul FRR. "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul" vorba tipului de la Tv...

  • Postat de Feri - YO6OWN la 2008-05-21 10:41:17 (ora Romaniei)
  • Hai sa ne concentram pe cei care se implica, nu pe badea Ion, care tot nu da semne de trezire. Fiecare in clubul nostru sa ne implicam un pic mai mult, sa-i ajutam pe cei care se implica, si sa renuntam la practica raspandita in YO de a-i lasa sa fie "locomotiva clubului", ca epuizeaza si se opresc, iar noi restul nu mai avem mobilitatea sa pornim sa facem ceva, fiindca am intepenit privind, ca badea Ion. Pofta vine mancand. TNX&73 de Feri.

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2008-05-21 11:12:35 (ora Romaniei)
  • Da Calin, ai perfecta dreptate, si eu am constatat ca vizibilitatea si imaginea HAM RADIO in strainatate (culmea = chiar si in Egipt si recent in Iran am constatat) este mult mai buna decat in YO ! "Faceti un test: intrebati in YO ce sunt radioamatorii si ... o sa aveti un soc!" - Da, din pacate, la ora actuala, in YO asa este! (pana in 1989 "imaginea si vizibilitatea" era mult mai buna! De ce situatia dezastruasa actuala? - Este rezultatul (pe merit) a muncii "intense si profesionale" de promovare a imaginii, in primul rand de catre cei care = salariati fiind = prin "fisa postului" au ca sarcina de servici acest lucru (secretar general, secretar federal, "sefii de club" judeteni! Este rezultatul selectiei dezastruoase (cu cateva exceptii) de cadre pentru ocuparea acestor functii practicata in ultimele doua decenii - dar si un control superficial al ANS asupra rezultatelor muncii salariatilor (directi si indirecti) !!! (Sper ca nu s-a suparat nimeni pe mine pentru aceasta precizare - dar trebuia facuta!)

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2008-05-21 11:40:25 (ora Romaniei)
  • Pentru YO9HSW - si nu numai "Pe de alta parte, dezideratele miscarii hamradio din YO nu vor putea fi rezolvate nici de "federatia" lui YO5AVN sau a lui YO4PX. Pentru ca niciunul din ei nu il iau in calcul pe badea Ion. Care inca nu s-a trezit si nici nu da semne ca ar face-o in viitorul apropiat." = Spre deosebire de multi altii EU personal sigur NU (sunt convins ca nici Feri - YO4PX) NU AM DORIT O "federatie" a mea! Ceea ce dorim, este o structura care intruneste oameni care se inscriu in cele sase criterii din CODUL "ARRL" ( a se citi in: DOUÃ CODURI DE CONDUITÃ PENTRU RADIOAMATORI). Daca le cititi cu atentie aceste criterii veti constata ca inscrierea/alinierea in cele sase puncte presupune in primul rand EDUCATIE - educatie in HAM Spirit! Peste tot in lume educatia se face PRIN oameni si pentru oameni! Pe de alta parte se mai zice ca "cum e turcul e si pistolul" - adica tradus in context, dupa cum sunt cei care prin functiile lor au atribute de EDUCATIE - va fi si "badea Ion"! Deci: "badea Ion" nu are cum sa fie mai mult decat "conducatorii" lui - profilul lui moral nu are cum sea difere prea mult de cea a activistilor salariati si nesalariati ai miscarii ham radio! Asa cum spune YO6EX - Vasile, a cam venit timpul ca , atat badea Ion cat si badea Gheorghe sa-si deschida ochii si sa-si dea seama ca, spre binele lui, de la cine si ce are de INVATAT! A cui exemplu sa urmeze! - numai astfel vom scapa de umilitoarea remarca a comentatorului TV (de altfel simpatic) citat de Vasile! Deci pana una alta, asa cum constatati, ramane valabil zicala cealalta "fiecare popor are conducatorii pe care-i merita" - se pare ca lista din YO Call Book - in ansamblul ei, integrat si mediat "reprezentativ", deocamdata atata merita!

  • Postat de George - YO9HSW la 2008-05-21 12:11:23 (ora Romaniei)
  • Pentru YO5AVN - va rog sa observati ca acest cuvant - in speta federatia - este pus intre ghilimele. Nu am avut intentia sa spun ca va doriti o federatie a dumneavoastra si cu atat mai mult nu este valabil pentru Feri - YO4PX. Probabil am fost subtil precum un perete, ceea ce voiam sa spun este ca, in opinia mea, asteptarea dupa badea Ion este pierdere de vreme. Ei (badea Gheorghe, badea Ion), nu sunt suporteri al FRR, ci, mult mai grav, au doar o ura viscerala vis-a-vis de toti cei care "nu sunt" cu FRR-ul. El iubeste actuala stare de fapt si pentru nimic in lume nu o vrea schimbata. De asta eu cred ca aceia dintre dumneavoastra care vor reformarea radioamatorismului trebuie sa porneasca la constituirea unei noi asociatii plecand de la ideea enuntata de Ciprian: "radioamatorismul nu este un sport". In functie de aderenta la aceasta idee vom vedea daca ea este viabila. Daca ne lamentam ca nu sunt bani, etc., cu ce suntem mai buni decat FRR pe care o hulim?
    E drept ca noua asociatie nu va putea acorda titluri de campion national, nu va face propuneri pentru acordarea titlului de Maestru al sportului, vor fi probleme legate de YODX Club...

  • Postat de Badea Ion - YO0BAD la 2008-05-21 14:21:46 (ora Romaniei)
  • YO9HSW,TE VREM PRESEDINTE!Eu sunt Badea Ion,si as dori sa se faca reforma in radioamatorismul romanesc,in primul rand pe mine ma intereseaza un radioclub curat in care sa vin cu drag,ma mai intereseaza Biroul de QSL-uri care sa fie unul perfect functional(deoarece platim taxe)...Sa existe activitate de instruire a viitorilor radioamatori..si cam atat...Nu inteleg inca ce rost are FRR atata timp cat eu am invatat absolut singur pentru examenele de radioamator,am dat examenele la IGCTI,si imi desfasor activitatea de hobby conform cu regulamentele IGCTI...Dupa cum am observat si in cei peste 20 de ani de radioamatorism tot ceea ce am ralizat a fost prin puterea personala si lucrez dupa regulamentele IGCTI,chiar si QSL-urile le trimit direct...Am mai observat ca exista doua entitati radioamatoricesti FRR si restul lumii...eu chiar nu am inteles inca rolul FRR in hobby-ul meu,va rog sa imi iertati nestiinta...

  • Postat de DXman - la 2008-05-21 15:08:35 (ora Romaniei)
  • Draga Badea Ion, hai sa nu exageram. In orice tara este nevoie de o federatie / club / asociatie care sa ne reprezinte in fata autoritatilor interne / internationale. Diferenta intre FRR si asociatiile straine este ca ARRL / DARC / RSGB etc ofera servicii !!! membrilor sai pornind de la birou de QSL-uri si terminind cu asigurare in caz de accident . Singurul serviciu oferit de FRR este un birou de QSL unidirectional. Cam putin. 73.

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2008-05-21 16:05:57 (ora Romaniei)
  • Foarte bine zis: "Diferenta intre FRR si asociatiile straine este ca ARRL / DARC / RSGB etc ofera servicii !!! membrilor sai pornind de la birou de QSL-uri" = Pe vremuri am avut si noi - s-a descentralizat si l-a luat dracu! Chestia cu 'banii" absolut FALS! In opinia mea dupa Bani se face vaicareala ptr. ca e cel mai usor convertibil / deturnabil! Eu cred ca noi , in primul rand nu de BANI am avea nevoie ci de FACILITATI/servicii = care se obtin mult mai usor, daca stii unde si cum sa bati la usa! Mai avem nevoie si de salariati inimosi, constiincios, care (nu pe gratis = pe salariul primit) mai stau si pe la servici si fac pachetele / trimit / carteaza QSL-urile! Va asigur ca la nivel YO aceasta activitate nu poate lua mai mult de 2 ore /zi ptr. un om! Cati salariati sunt cu cate ore pe zi?????????????? Practic sunt la fel ca pe vremuri cand treaba se facea = dar presedinte era YO3RF! E mare diferenta NU? Se vorbea putin, si se mai facea si treaba!

  • Postat de Romeo - YO4RST la 2008-05-21 19:28:43 (ora Romaniei)
  • Ptr. YO0BAD: Ce taxe, ce sume si cui le platiti daca nu va e cu suparare??! Ai scris "ma mai intereseaza Biroul de QSL-uri care sa fie unul perfect functional(deoarece platim taxe)..." Intreb din simpla curiozitate.
    73

  • Postat de Pit ,YO3JW - la 2008-05-21 19:38:08 (ora Romaniei)
  • Fara comentarii:"I sent a note to W3LPL, he signed it very quickly and posted the following comments: "Computer automation is a growing part of our contesting sport; however, operator skill and performance continue as critical success factors in our sport........ So far there are close to 400 signatures representing over 50 different countries" citat dintr-un mesaj atribuit lui W3LPL Probabil el nu este american si la ei concursurile poate nu se considera sport! Stimati colegi! Consider ca numai prin participarea efectiva a celor care vor sa schimbe ceva se va putea schimba ceva. Cu comentarii, dar fara drept de vot nu se poate obtine nimic. Poate eu nu am invatat ce e democratia! Democratia este "dictatura" majoritatii. Ce vrea majoritatea asta se face. Daca majoritatea nu vrea, atunci nu se face. La AG a participat dintre cei multi care comenteaza doar cativa care au vazut concret ce s-a facut si cum s-a facut. Pentru a nu se scalda in necunoastere: numarul structurilor afiliate cu drept de vot au fost 70. Pentru ca AG sa fie statutara trebuiau sa fie minim 47 de delegatii valabile. Va puteti inchipui ca au venit delegatio fara acte valabile? si au fost. Noroc cu cei intarziati si care au adus ultimile dovezi valabile. Oare tot federatia trebuia sa-i traga de maneca? Ceea ce deranjeaza este ca structuri sportive cu 1-3 membrii au aceeasi putere de vot ca una cu 500 de membrii. Mai in gluma imi aduc aminte ca la un moment dat am sugerat infiintarea acestor "surogate" care sa faca votul, ca asa e statutul. Daca vreti folositi slabiciunile statutului nu comentariile fara sanse concrete. Vreti sa modificati ceva. Uitati-va in statut si veti vedea ca se poate organiza o AG cu 2/3 din numarul total al membrilor. Grabitiva ca s-ar putea sa se mai adauge noi membrii(de fapt s-a uitat sa se afilieze de catre AG a ultimilor noi veniti si aprobati de CA) Daca cumva sunteti mai in varsta si mai tineti minte cum se desfasurau sedintele pe vremuri veti vedea similitudini perfecte. Am sugerat la ultima intalnire ca Raportul sa se dea in forma scrisa si sa se inceapa direct alegerile. EU am zis, eu am auzit. Candidatii nici cel putin nu au fost invitati sa-si prezinte pozitia pentru viitor. S-a scapat, nu s-a dorit... nu stiu, dara venit un "domn" de la ANS care ne-a invatat ca trebuie sa respectam statutul! ! ! Am mai zis si mai repet votum conteaza si nu parerile personal. Eu am fost reales in Comisia de apel. Daca se ajunge la Comisie aceasta va analiza, ca si pana acum, din punct de vedere legal actiunile facuta. Sunt multe de zis, dar si mai multe de facut. Am promis ca nu voi candida la functia de presedinte. Am trecut odata prin acest proces. In turul doi am fost invin de 5 voturi. A castigat YO7FT. Am sperat ca va deveni un presedinte "jucator" Din pacate 4 ani a facut ucenicie. Sa speram ca isi va luat diploma de Presedinte. De asemene ar trebui sa se stabileasca unele masuri organizatorice, Care este organul decizional si cine este executivul. Din pacate la aceasta AG nu s-a luat nici o decizie, Nu s-a vota nimic. Astfel majoritatea sarcinilor vor cadea pe CA. Va putea acesta se ia decizi care apoi sa se duca la indeplinire de catre executiv. Poate se va intreba cine este executivul. Dupa parerea mea cei care sunt in consiliul director. A auzit cine de acest consiliu director. Luati Statutul si cititi-l.
    Poate m-am intins din nou la "scris", dar se vorbeste mult si nu se face nimic. Ma scuzti ca v-am retinut cu ale mele!
    73
    Pit

  • Postat de George - YO9HSW la 2008-05-21 22:11:19 (ora Romaniei)
  • O mica observatie la declaratia lui W3LPL: "Sport" comes from the old French desport meaning "leisure".
    Si mai departe: "Leisure or free time, is a period of time spent out of work and essential domestic activity. It is also the period of discretionary time before or after compulsory activities such as eating and sleeping, going to work or running a business, attending school and doing homework, household chores, and day-to-day stress. The distinction between leisure and compulsory activities is loosely applied, i.e. people sometimes do work-oriented tasks for pleasure as well as for long-term utility." Iar cel mai important :"For an experience to qualify as leisure, it must meet three criteria: 1) The experience is a state of mind. 2) It must be entered into voluntarily. 3) It must be intrinsically motivating of its own merit." Cred ca este evident ca nepotii unchiului Sam nu inteleg prin "sport" ceea ce in genere este acceptat pe plaiurile mioritice. Altfel, imi cer scuze pentru aceasta divagatie.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - YO4BKM (yo4bkm) la 2008-05-21 23:40:19 (ora Romaniei)
  • Nu se vad slabiciunile statutului FRR? Iata cateva. Art. 1 spune ca s-a infiintat in 1936 sub numele de AARUS. Art. 3,4,15,16,18 subordoneaza activitatea radioamatorilor exclusiv sportului. Dar Statutul AARUS din 1936 spune la art. 3: activitatea AARUS are caracter strict stiintific iar AARUS are ca scopuri gruparea radioamatorilor din Romania, crearea de legaturi amicale, schimb de informatii tehnice, reprezentarea oficiala a radioamatorilor in toate imprejurarile, de a da concurs benevol cercetatorilor; mijloacele de actiune sunt crearea unui laborator, a unei biblioteci, a unui serviciu de documentare tehnica, organizarea de conferinte, demonstratii stiintifice etc. Iata ca din start statutul FRR incepe cu o uzurpare. Cum a putut FRR sa fie creata in 1936 din moment ce nu are preocuparile din statutul anului 1936? Nu exista nici un cuvant despre latura stiintifica, practica, experimentala a radioamatorismului. Si eu as putea spune ca m-am infiintat acum cca 2000 de ani si m-a chemat Decebal! Statutul DARC editia 2008 (se scoate cate o editie anual, tocmai pentru a se oferi posibilitatea modificarilor, este o chestie de nuanta!) spune la art. 2: scopul clubului este promovarea radioamatorismului prin stiinta, cercetare, formare, educare, lucrul cu tineri, informarea populatiei, sustinerea autoritatilor cu retele de urgenta in caz de calamitati; acest lucru se face prin studii tehnice, intretinerea prieteniei, sprijinirea institutiilor stiintifice, tehnice si sociale, promovarea tineretului, scolirea si antrenarea pentru competitii, incurajarea orbilor si handicapatilor fizic, editare de informatii tehnice, pregatire pentru examenul de licenta, asistenta juridica fata de autoritati in tara si strainatate, colaborarea cu alte asociatii ale IARU, reprezentarea in IARU si ITU(UN). In statutul FRR nu se gaseste nici un cuvant legat de caracterul stiintific al radioamatorismului, desi se pretinde infiintat in 1936, iar in statutul din 1936 sau statutul DARC nu se gaseste nici un cuvant despre organizarea activitatilor sportive! Iata de ce putinele lucrari valoroase stiintific publicate pe acest forum au avut parte si de comentarii ironice sau chiar grosolane. Asa ne organizeaza si ne controleaza FRR (art. 4), este cel mai confortabil mod de lucru.

  • Postat de Pit ,YO3JW - la 2008-05-22 04:33:22 (ora Romaniei)
  • Pentru George YO9HSW Ii multumesc pentru precizarile facute. Am fost la un dictionar si am mai gasit unele corespondente in limba romana pentru cuvantul "sport" ==== sport - a glumi (cu) |a-si bate joc (de) |a se amuza, a se distra joc nevinovat e o joaca pentru el din gluma a-si ride de, a face haz de a fi o jucarie in mina soartei
    - sport|joaca, distractie|gluma|bataie de joc
    - a face sport
    - a purta cu ostentatie (ceva)
    - baiat bun|jucarie
    - monstru
    - persoana loiala
    Oare CNN dece-l foloseste cand are rubrica "world sport" si prezinta informatii numai legate de activitatile competitionale, fotbal, hochei, soccer, samd? ........... Ca activitatea noastra poate fi considerata hobby sau sport, asta difera de unghiul sub care se vede. ....... FRR este o federatie sportiva asa cum reiese din Art.8 - Prevederile statutului Federaþiei Române de Radioamatorism sunt în concordanþã cu O.G. nr. 26/2000 ºi cu Legea 69/2000 ºi sunt obligatorii pentru toþi membrii sãi. Acest lucru a fost subliniat in mod special de reprezentantul ANS care cu acelasi prilej a sustinut ca atata timp cat federatia va primii bani, ei au obligatia de a ne controla!(!!) ..........As dorii tare mult sa pricep cum va controleaza FRR-ul. Cu exemple concrete. Nu cele din statut....
    Practic, vine cineva de la federatie si va spune ce trebuie sa faceti in cluburile Dvs? De fapt nici nu prea se stie ce se face prin cluburile noastre! 73
    Pit

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2008-05-22 06:51:10 (ora Romaniei)
  • Draga YO4BKM! Logic ar fi ca si noi - membrii EU fiind, sa ne apropiem de organizatii echivalente EU (nu zic "similare" - ar fi jignitor pentru ei) - adica FRR = similar DARC - este o jignire ptr. DARC, care , asa cum zici "..promovarea radioamatorismului prin stiinta, cercetare, formare, educare, lucrul cu tineri, informarea populatiei, sustinerea autoritatilor cu retele de urgenta in caz de calamitati; acest lucru se face prin studii tehnice, intretinerea prieteniei, sprijinirea institutiilor stiintifice, tehnice si sociale, promovarea tineretului, scolirea si antrenarea pentru competitii, incurajarea orbilor si handicapatilor fizic, editare de informatii tehnice, pregatire pentru examenul de licenta, asistenta juridica fata de autoritati in tara si strainatate, colaborarea cu alte asociatii ale IARU, reprezentarea in IARU si ITU(UN)...." Cine din CA -FRR sa faca "cercetare", sa "sprijine institutiile stiintifice" ...etc? Un secretar general care a parasit sectorul cercetare in tinerete? - un secretar federal - care la prima restructurare de dupa 1989, pentru succesele "deosebite" (nici o publicatie tehnica in reviste international recunoscuta nu a aparut sub numele lui)- a fost restructurat - adica trimis la plimbare! Pentru asemenea oameni cu "rezultate profesionale deosebite" ANS si predecesorii sai a fost si este o "mama" excelenta - i-i tine "sub poale" - ! Sunt de NEINLOCUIT - chiar la pensie fiind unii - sunt mentinuti in continuare in functie! Totpentru rezultate deosebite - sunt BUNI, loiali, NU supara pe nimeni cu solicitari pentru grupul pe care-i reprezinta! Ba mai mult-mai si "colaboreaza" eficient - gasesc si persoane pe postul de presedinte si CA al FRR care sunt de acelasi profil cu ei - "lasama sa te las"! OFICIAL - toata lumea e multumita!
    Pe de alta parte - tot de la DARC - promovarea si educarea tineretului - cine s-o faca la FRR? si structurile ANS - ofiterii de cariera de activitatea carora nici armata nu a fost multumita ?, s-a descotorosit de ei (pensie de tinerete etc.) - iar ANS i-a angajat - chiar si cu norma intreaga (evident cu "binecuvantarea" ilustrilor secretari mai sus descrisi! Astia sa se ocupe de tineret?? - vai de mama tineretului! Ce face unul dintre acesti "ofiterasi": - organizeaza fraudarea cu indicative si LOG-uri fictive campionatul IARU HF, dezbina radioamatorii din judet, preia echipamente casate de la armata in numele clubului, dupa care - in loc sa o dea spre FOLOSIRE radioamatorilor - le duce in strainatate, bucata cu bucata, si le vinde tot cese poate - evident in folosul propriu (NU - incasarile din vanzari - NU au fost inregistrate ca "venituri" la club)! E om de "valoare" nu? - Sigur ca da - MERITE DEOSEBITE - deci este propus si votat (de ce sa se dea publicitatii cu cate voturi contar?)in structurile de conducere a FRR!
    Si uita asa - mai departe! Asta este FRR-ul nostru care acum iarasi sta linistit in scaun, ia lefulica de la ANS si rade de noi care "latram" ca cainii la luna - doar-doar un ecou (EME?) mai ajunge si la "receptoarele" unora, care ar dori sa mai aduca nitica schimbare!

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2008-05-22 07:34:24 (ora Romaniei)
  • Ce este radioamatorismul in viziunea ANRCTI:
    A) Instruirea individuala sau in colectiv in domeniul radiotehnicii si radiocomunicatiilor. B) Construirea, instalarea, experimentarea si folosirea de statii de amator. C) Efectuarea de studii si experimentari in benzile alocate radioamatorilor. D) Realizarea de legaturi radio cu alti radioamatori din tara si strainatate. E) Participarea la diferite competitii interne si internationale specifice. F) Activitatea de radioamator nu urmareste interes pecuniar. DECI 16% este sport. ATAT!

  • Postat de Adrian - YO9FRJ la 2008-05-22 10:51:24 (ora Romaniei)
  • Imi permit o observatie practica: AG a FRR a trecut. Si-au ales un CA ... "Cui Prodest?" oare ... Anaximene spunea ca "Traim printre fenomene!" ... axioma folosita pentru a defini principiul cauza efect. Probabil asa si cu CA al FRR, prezent si trecut. Intrebarea este daca actualul CA al FRR va face revizuirea statutului in concordanta cu vointa majoritatii, sau unii dintre noi trebuie sa ne cautam o alta forma de organizare si/sau organizatie care sa ne reprezinte. De ceva timp sunt membru ARRL cu cotizatia la zi, asa ca "Primum vivere, deinde philosophari".

  • Postat de CHE - YO0VAR la 2008-05-22 11:02:05 (ora Romaniei)
  • Ne trebuie un CHEGHEVARA pentru a reforma radioamatorismul din Ro!!!

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2008-05-22 11:52:51 (ora Romaniei)
  • A) YO0VAR: Che Guevara (nu Ghevara), umbla mascat ca si matalutza... El nu voia reforma ci feudalismul comunist. De aia nici nu mai traieste...
    B) Ref. YO9FRJ: daca FRR nu se va reforma rapid, va muri tot rapid si fara glorie, asa cum a trait.

  • Postat de Mihai - YO3CTK la 2008-05-22 17:09:07 (ora Romaniei)
  • Subscriu fara rezerve la concluziile scrise mai sus de YO4PX. Cred ca nu trebuie sa mai asteptam nimic bun de la actuala forma de organizare. Probabil ca din decenta ar trebui sa lasam o perioada sa vedem daca noul CA are vreun gind de reforma, dar nu imi pun mari sperante in acest lucru. Eu as propune demararea unei discutii privind PRINCIPIILE de organizare a unei noi structuri a radioamatorismului romanesc: forma de organizare, obiective, mijloace, forme de guvernantza etc. O data stabilite aceste principii si gasita masa critica de radioamatori interesati sa adere, e relativ simpla redactarea unui statut. Daca din interior nu se poate face nimic, sa fortam o solutie din exterior. 73!

  • Postat de Calin - YO3HKW la 2008-05-22 18:19:22 (ora Romaniei)
  • YO6EX de YO3HKW, raspunsul la intrebarea Dvs a fost trimis prin yodxgroup iar pe scurt este DA candidat ptr presedinte si am iesit vice! Tot e ceva decat deloc! Eu, de ex, nici nu stiu cine a fost vice pana acum! Dvs? Se pare ca CSTA Bucuresti nu a dat recomandare ptr presedinte in cazul meu ci numai ptr vice. Nu stiu care au fost criteriile dar asa s-a intamplat. Toate cele bune si nu va suparati! Se putea chiar mai rau. O sa trimit o poza prin yodxgroup care o sa va lamureasca si o sa va schimbe optica ref la rezultatele alegerilor. Daca mai aveti intrebari, atat pe site cat si pe mai, va stau la dispozitie cu mare placere!

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2008-05-22 18:30:43 (ora Romaniei)
  • Nici-o suparare. Am vrut doar sa fiu edificat.
    VY TKS. 73 si succes.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - YO4BKM (yo4bkm) la 2008-05-22 18:55:43 (ora Romaniei)
  • Vad ca se creaza o opinie de reforma “din exteriorul CA” la care ader si eu in totalitate deoarece nici un sistem nu se poate reforma din interiorul lui (un principiu din teoria sistemelor). Am vazut si eu filmele, am urmarit prestatia reprezentantului ANS si m-am convins ca FRR nu se poate desparti de ghidonare din partea ANS. E pacat, spiritul radioamatorismului in ultimii 80-90 de ani nu a avut si nu are are legatura numai cu sportul. Pe vremea comunismului sportul era organizat intr-o maniera paramilitara, avea militari sau fosti militari in structurile de conducere si a inglobat radioamatorismul pentru a putea tine sub control militar un domeniu periculos pentru dictatura datorita nivelului intelectual ridicat al radioamatorilor. Poate ca a fost singura forma de a supravietui, in Germania lui Hitler sau in China comunista a fost si mai rau. Dar de cca 100 de ani, de la dezvaluirile lui Jack London privind coruptia ce domneste in lumea boxului pana la valizele cu milioane de Euro oferite ca mita in fotbalul de astazi, sportul este tot mai mult perceput ca avand tangenta cu coruptia (chiar si sub comunism, cu forme specifice de trafic de influenta), nu numai la noi ci pretutindeni in lume si in foarte multe ramuri (chiar olimpice), pentru ca se impleteste cu mari incasari banesti, spalari de bani, premii care ascund alte manevre in spate etc etc. Cine vrea sa exceleze ca sportiv, nu-l impiedica nimeni sa ramana in zona ANS. Dar o asociere pe criterii strict de specialitate este necesara si nu cred ca s-ar putea impiedica acest lucru. Sunt juristi radioamatori (sau simpatizanti) care sa ne invete cum? Poate chiar pe acest forum. Nu inseamna ca sunt contra FRR, dar doresc sa fac si alt gen de activitate, nu numai cea controlata si evaluata exclusiv sportiv. Si revenind la sensul articolului ce-l comentam aici, AG din 17 mai s-a derulat de la CQ pana la QRT fara sa incalce propriul statut, numai ca statutul nu mai raspunde vremurilor de astazi. Si asa va ramane cat timp exista art. 133. Apropo, Pit: democratie nu mai inseamna «dictatura majoritatii», asa au inceput si comunistii acum 90 de ani cu aripa bolsevica, (bolsevici = majoritari); democratie inseamna azi limitarea abuzurilor majoritatii, majoritati alternative, majoritati la limita, s-au fript multi cu majoritati stabilite de cine numara voturile; sunt bine documentat si pot oferi destula literatura de prima mana.

  • Postat de Inregistrari din fonoteca !! - la 2008-05-22 23:28:21 (ora Romaniei)
  • Valabil in totalitate dl. Feri !!Doar cei tineri sau cei ce nu au participat niciodata la o sedinta PCR (eventual sindicat, cureaua de transmisie intre mase si partid)nu inteleg sedinta.Dom'le , pentru cine cunoaste subtilitatile piesei,asta este o noua capodopera !! Sedinta pentru anuntarea candidatului din "Scrisoarea pierduta" este compunere pentru scolari.Aici nu e vorba de INFRINGERE. Daca era infringere era simplu si banal.A vrut o mina de oameni sa vina la conducere cu sperante de mai bine, sedinta nu a fost convinsa de argumentele lor si nu au fost votati.Aici e vorba de manipulare!!Poate e si vina lor,caci lobby-ul trebuia pornit mult mai devreme.Pai credeti ca Mitica de la Liga porneste aranjamentele pentru sustinere cu o luna inainte ?? Trebuia pornit mai demult, pe toate canalele posibile, discutii de la om la om , in fiecare judet cu "baronii locali".Trebuie procedat exact ca in Fotbal sau Politica.Daca vrei sa ajungi la "putere" in CA FRR,trebuie sa ai staff serios gen Cozmanci,Fluturi,Hrebenciuci etc..oameni care manevreaza si manipuleaza judete intregi.Cei care s-au inscris anul(alaturi de consacrati) acesta au fost niste amatori in ale alegerilor,au fost trecuti deja la capitolul"oi negre". "Opozitia " in radioamatorism trebuie organizata de maine pentru alegerile 2012. Revenind la piesa,actorii sunt geniali.Unul isi freaca necontenit freza,nu pare deloc interesat de ceea ce se discuta.Din cand in cand , intervine cu ton de bunic" Copii , nu va suiti pe soba,altfel e vai de mama voastra!(Tot anul a fost vai de mama noastra, la alegeri e vai de mama voastra!)" sau mustaceste hitru ca plutasu de pe Bistrita care i-a pacalit pe negustorii de lemne din Galati, vanzandu-le lemn putred la pret de lemn de catarg.Atentie insa ! Este un dirijor fantastic!Se ciupeste de ureche , imediat un vuiet de tromboane (vestitii S7 pe care ii auzea 3AVN)din spate,se scarpina in barba, un tumult de aprobare din dreapta salii, foieste ceva aiurea prin hartii, ca prin farmec se ridica un habauc care intrerupe pe vorbitor cu texte de la conferinta cofetarilor.La centru, omul de la "centru".Doar Cotescu mai reusea sa dea personajelor amestecul de aroganta,grosolanie si amenintare subtila "Adica cum , Toara'su ?? Vrei sa stii pe ce s-au cheltuit banu' ??" Imediat dirijoru foieste hartiile si se trezeste cofetarul din sala sa-l atentioneze pe vorbitor ca nu stie bine limba romana, parca 3JW dadea interviu la RTV pentru postul de prezentator.Si uite asa l-a enervat, l-a scos din ritm,omul a uitat pentru ce s-a ridicat si s-a asezat cumincior la loc, fara sa uite sa-si traga dunga de la pantaloni.Si faza s-a repetat de n ori , la orice luare de cuvant mai de Doamne,ajuta.Am ales un exemplu la intamplare, imi cer scuze daca am jignit vorbitorii.Analizati-va prestatiile la rece,singuri, in fata ecranului PC si veti ajunge la concluzia ca v-ati ridicat sa spuneti durerea ce va framanta si cand v-ati asezat, v-a trecut durerea !!Mai rapid ca Saridonul , nu-i asa dom' doctor ?? Revin la omul de la centru.Nu-l cunosc, nu stiu cat cunoaste problemele actuale din radioamatorism.In orice caz, oameni ca el pot fi trimisi cu acelasi succes si la conferinta popicarilor , la radioamatori si la tir .Morga este aceeasi,e omul de la care vine banul,e omul Padihasului trimis sa linisteasca pe ghiauri.El aduce tuiul verde de la Inalta Poarta,stie totul sau aproape totul iar daca are mici ezitari se uita in stanga, totdeauna in stanga.In dreapta se uita degeaba.In dreapta reactiile sunt tarzii sau deloc .Ce vrei draga Neicusorule,din yo7 pina in yo3 ,zdringa-zdringa, hodoronc,tronc si clopotei dringa-linga!! Nu putea pierde coledziul tocmai acu , in 2008 !! Mi-am tras pe CD tot ce s-a postat,e sublim !! Pacat de citeva absente notabile . Unde esti TU,Cornele ?? cat de mult ne-ai lipsit !!Ce partitura magnifica ai ratat !!Printre absenti si citiva oameni de mare bun simt, care s-au lamurit mai demult ca se compromit si au trecut la lucruri pe care stiu a le face foarte bine.Si in actualul CA sunt veniti vreo cativa de buna credinta,pentru care mi-as baga chiar mina in foc.As dori totusi sa ajunga intregi pina la sfarsitul mandatului, sa nu spuna ca presedintele geolog"Eu am vrut, dar m-au invins securistii".

  • Postat de George - YO9HSW la 2008-05-23 01:25:47 (ora Romaniei)
  • Ratiunea de a fiinta a oricarei organizatii sau asociere de persoane rezida in scopul acesteia. Ce ne spune statutul FRR? Iata :"CAP. IV - SCOPUL ŞI OBIECTIVELE

    Art.15 Federaţia Română de Radioamatorism are ca scop principal organizarea şi controlul practicării radioamatorismului în România, extinderea radioamatorismului pe întreg teritoriul ţării, precum şi aplicarea unui sistem organizat de selecţie, pregătire şi participare în competiţii, în vederea dezvoltării activităţii de performanţă şi obţinerea unor rezultate de prestigiu pe plan naţional şi internaţional." Dupa cum se stie, autorizarea noastra este reglementata de Regulamentul de radiocomunicatii pentru serviciul de amator. Nu stiu ca in acest regulament sa se faca referire la posibilitatea unui control efectuat de FRR asupra radioamatorilor. La fel, nu stiu sa existe vreo reglementare legala care sa permita federatiei controlul asupra activitatii de radioamator. Cat despre organizarea activitatii de radioamatorism nu este clar ce vrea sa spuna statutul. Daca dumneavoastra stiti, apoi eu habar nu am si mi-ar prinde bine sa ma destept si eu.

  • Postat de Lupta - WWAR3 la 2008-05-23 07:35:34 (ora Romaniei)
  • Trebuie sa infiintam rebeliunea!Sa trecem peste tot si toate, sa ne recladim calea catre viitor!Infiintati comandamentul,noi suntem gata de lupta!

  • Postat de Oproescu Gheorghe - YO4BKM (yo4bkm) la 2008-05-23 07:55:16 (ora Romaniei)
  • Pentru George YO9HSW. Art. 15 este o reminiscenta de pe vremea cand "Partidu-i in toate!", a intrat atat de puternic in obiceiul unora (mai ales cu salarii "de sus") ca nu mai poate iesi. Nu ai vazut in film cum se desfasura reprezentantul ANS? Cu "lectii" de ipocrizie cand spunea "este statutul vostru, eu nu ma bag" apoi revenea "nu se poate asta, nu se poate ailalta ...". Si de ce un strain de cauza conduce AG a FRR? Bineinteles, alaturi de cele doua salarii. Iata de ce statutul reglementeaza, dar pe un singur plan: sportiv, ca de acolo vine binele pentru unii iar toti ceilalti trebuie sa fie de acord (democratic).

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2008-05-23 08:08:21 (ora Romaniei)
  • Se tot vorbeste despre "Statutul" FRR. Este un document - redactat de oameni. Continutul documentului deci reflecta FIDEL modul de gandire a celui (lor) care l-au redactat. De cine a fost redactat? Va asigur, ca nu s-a facut prin "munca voluntara" - deci de un salariat! Vazand "salariatii" care s-au ocupat de aceasta redactare, interesele lor, "apucaturile" lor de inainte de '90 (de care nu vor sa se "lustreze") - este clar ca "statutul" nu avea cum sa iasa altfel! Mai grav este faptul ca, acest "statut" a fost consfintit in CA al FRR - deci membrii distinsului CA nu au sesizat aberatiile din text, nu l-au corectat! De ce - profilul moral al majoritatii lor NU difera de cea a autorilor (ba mai mult, la unii este chiar mai grav - adica se poate si mai rau). Deci: statutul actual a fost si este o aberatie - bine redactata pentru cei care l-au "comandat" si mai ales pentru cei care l-au redactat. AVem nevoie de unstatut corect, care sa reflecte real preocuparile noastre, dorinta modului de organizare / administrare. Pentru asta NU cred ca e bine si operativ sa se ia art. cu art. din "vechiul" la care sa se opereze icicolo modificari! vechiul este profund putred!
    calea de urmat:
    A.) - stabilirea principiilor si liniilor directoare de baza a noului statut;
    B.)- in baza A.) - sa se treaca la redactarea in ansamblu a noului statut;
    C.) - materialul "brut" de la B.) sa fie dat publicitatii - cu rugaminte de propuneri de modificari / estetizari - armonizari - unde se impune (punctual) - evident cu termen (sa zicem o luna maxim.)
    - D.) - de analizat observatiile, operat modificarile ce se impun - redactare finala
    - E.) - Impunerea la CA a FRR adoptarea si promovarea (inregistrarea legala etc.) a materialului de la D.)
    Avand in vedere ca la -C.) membrii CA - FRR sunt liberi (chiar de dorit) sa vina cu inbunatatiri - actiunea E.) , principial nu ar trebui sa creeze greutati - dar stiu eu - vom trai si vom vedea. Succes. 73 Joska

  • Postat de Pit ,YO3JW - la 2008-05-23 09:31:10 (ora Romaniei)
  • Statutul poate fi aprobat numai de AG. In perioada anterioara desfasurarii AG s-au solicitat propuneri concrete referitor la ceea ce se doreste a se modifica in statut. Dupa cate am inteles de la secretariatul federatiei s-au primit vreo 4 materiale. Nu s-a mai apucat sa fie folosite din "tz" motive. Ar fi de dorit ca cei care au initiative sa vina cu propuneri precise. Asa cum scrie in statutul actual(in vigoare) modificarile trebuie acceptate si de ANS care are drept de veto, daca nu se "pupa" cu legea sportului! Cu multumiri.
    73 Pit

  • Postat de George - YO9HSW la 2008-05-23 11:13:00 (ora Romaniei)
  • @YO3JW - pe mine nu ma intereseaza absolut deloc latura asa zis sportiva a radioamatorismului. Nu suntem sportivi. In orice sport cluburile asigura sportivilor legitimati conditii materiale pentru pregatire si concurs. Eu nu am primit de la clubul meu nici macar o dioda cu germaniu, EFD108. Nu ma intereseaza nici telegrafia sala sau radiogoniometria de amator, FRR se poate spala pe cap cu ele. Am un hobby si caut persoane cu aceasi preocupare in scopul unei asocieri. Daca exista deja o asociatie care corespunde deja aspiratiilor mele, cu atat mai bine. Ma voi ralia acesteia. Pentru asta nu am nevoie de ANS si de banii ANS-ului. Nu am nevoie de un sediu FRR care arata deplorabil. Daca nu ne putem permite un sediu, ne vom strange in parc, gasim noi ceva. O alta aberatie este faptul ca pot vota direct pentru "consiliul de administratie" al tarii - adica parlamentul - dar pentru alegeri la FRR trebuie sa fiu reprezentat de cineva cu delegatie pe care, deasemenea, nu eu l-am ales, nu-l pot controla, s.a.m.d. Aici nu mai discutam daca putem reforma FRR, lucru imposibil in opinia mea. Discutam daca ne putem rupe de tentatia de a ramane sub pulpana "tatucului" si a constitui o noua asociatie independenta. Probabil calea va fi lunga. De fapt nici nu stiu daca demersul nostru va avea succes, aproape sunt convins ca el va esua. Dar daca acest lucru nu se va realiza, nu eu, radioamatorul de rand, talpa undelor hertziene, voi fi cel invins ci dumneavoastra. Bataliile, de obicei, sunt pierdute de generali. Soldatii, mai devreme sau mai tarziu, se reintorc la familii. E drept ca unii mai si mor in batalie, dar pana la urma nu sta radioamatorismul romanesc in unul ca yo9hsw. Iar cel care intelege ca exista un sens istoric are sansa de a fi generalul pe care istoria il va imortaliza castigator. Sunteti pe aici, domn' General?

  • Postat de badea - YO0OP la 2008-05-23 12:36:02 (ora Romaniei)
  • ...nu putem intreba un jurist totusi...ca sa nu vorbim aiurea si sa pierdem timpul? Sa lasam Federatiei ce este al Federatiei si ce este a radioamatorilor ,radioamatorilor!

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2008-05-24 02:57:44 (ora Romaniei)
  • Pentru yo9hsw:
    Nu e obligatoriu sa fii membru intr-un club sportiv subordonat FRR ca sa fii radiamator, asta e clar.
    Singurul avantaj ar fi ca beneficiezi de biroul QSL.
    Eu folosesc E-qsl si Direct si ma gndesc la LOTW...

  • Postat de Mihai - YO3CTK la 2008-05-24 15:44:04 (ora Romaniei)
  • Ne indepartam foarte mult de subiect si mi-e teama ca se creaza o mare confuzie. In mesajul anterior YO4PX a amestecat in acelasi cazan taxele la bugetul de stat cu taxe locale (ale primariilor localitatilor) de a iesit un mare ghiveci. Plus ca aparent dinsul se asteapta ca din aceste taxe, via ANS, sa se sustina activitatea de QSL. Cred ca nici nu mai are rost sa mentionez faptul ca banii putini care vin de la ANS sint cu adresa, adica nu pot fi cheltuiti discretionar de FRR, si activitatea de QSL cu siguranta nu este considerata "sportiva". Cel mai grav insa mi se pare mentalitatea exprimata cum ca ar trebui sa asteptam "sa ni se dea" din bugetul tuturor, fie al 22 de milioane, fie al 2 milioane (YO3), dupa caz daca vorbim de stat sau local, pentru a ne satisface un hobby numai al nostru, citeva zeci/sute/mii. Trebuie sa se inteleaga o data pentru totdeauna ca singura cale a avea ce dorim este sa bagam mina in buzunar si sa facem ceva pentru noi. Fara a mai astepta pomeni de la stat. Fara a mai ramine strangulati cu zgarda ANS pentru citeva firimituri care ni se arunca de la masa. De aproape 20 de ani vremurile s-au schimbat. La vremuri noi, principii noi de organizare. 73!

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2008-05-24 17:41:36 (ora Romaniei)
  • Da, sunt o serie de nemultumiri fata de situatia actuala - fiind multe si diferite, se cam amesteca lucrurile. Cert e ca, toate hibele se trag din calitatea celora care sunt pusi (platiti) sa ne conduca/organizeze - la selectarea si stabilirea muncii minimale (concurs de ocupare a postului, fisa postului etc.) - masa "voluntara" (radioamatorii de fapt) nu este intrebata / consultata. Asta atat la nivel FRR cat si la judete. Astfel (cu mici exceptii) s-a creat o uriasa ruptura intre beneficiri ai muncii activistilor salariati si pretentiile radioamatorilor. De expl: s-a inaintat ideea ca problema QSL este de bani! Absolut FALS - problema este de MUNCA la nivel de FRR (cartare bidirectionala si expeditiile) -si piramidal in jos - centre teritoriale - judete -cluburi. La FRR si centre / judete e clar cine ar trebui sa faca aceasta treaba. E mai usor sa NU o faca - i - sa dat un "fluier in gura" "NU SUNT BANI"! Domnilor - costurile aferente traficului de QSL NU reprezinta nici 1 / un milion din cifra de afaceri a postei Romane! Deci daca ar fi vrut cineva, se deplasa la directorul postei si facea o conventie cu aceasta institutie (mai exista asa ceva in mai multe tari) - prin care posta sa sponzorizeze cu expd. de QSL a FRR si structurile afiliate - iar FRR in toate materialele sale sa specifice ca e sponzorizata de Posta Romana. Am mai propus asta personal lui 3apg, fostului presedinte a FRR, am expus si in AG acum 3 ani etc. Credeti ca a abordat cineva directorul postei! HI - ce interes avea? Daca se aproba si nu mai avea nici un motiv ca traficul de QSL sa curga "tut"! Domnul / tovarasul (de ham radio?) i-si baga doar cuie in talpa - i-si facea de LUCRU (contra salariu!). Deci e mult mai simplu ca NUUUUUUUU! Asasi cu alte probleme - BAZA MATERIALA - baze de concurs. In ultimii 10 ani in RO s-au derulat o serie de programe de finantare a dotarilor specifice atat la ONG-uri cat si a diverselor unitati (cercetare, invatamant, etc. = PHARE, RELANSIN, CEEX, PNCDI etc.). Ca sa obtii aceste fonduri trebuie in primul rand solicitaT! -prin "aplicatii" - propuneri de proiecte de dezvoltare! FRR, comisia de US sau cea de UUS cate asemenea aplicatii a formulat si au depus in ultimii 10 ani????? Nici una - ba pardon una singura, ceea scrisa de mine (O incercare sporadica) acum 4 ani pentru finantarea simpozionului, proiect care in urma unor binevoitori evaluatori din IS si SV a fost depunctat ( = VIZIBILITATE / IMAGINEA FRR in mass media)si nu a obtinut finantarea.
    Concluzie 1: problemele noastre specifice pot fi rezolvate numai printr-o structura piramidala, bine organizata si functionala. Functionabilitatea sistemului trebuie sa fie asigurata de SALARIATII sistemului, salariati, care trebuiesc controlati de si subordonati reprezentantilor (democratic alese) a partii "civile" (CA FRR, comisiile judetene etc.). Inca odata - devierea oricarei discutii in directia "nu sunt bani" este o practica uzuala a acelor salariati (impotenti / incapabili ?) care i-si doresc COMODITATEA, nu au prestanta umana si profesionala, NU AU IDEI si initiativa de rezolvarea problematicii prin abordarea directa a unor foruri/societati etc. care ne ar putea asigura dotari, servicii etc. atat de necesare.
    Concluzie 2. De structura organizatorica (piramidala), guvernamental recunoscuta avem nevoie - trebuie sa avem un cuvant mai mare de zis la selectia (numirea) si controlul salariatilor. Numai prin persoane reprezentative, dornici de traba ORGANIZATA (nu pompieristica si haotica cum face, de altfel prietenul meu YO3APG). Trebuie sa avem si sa exercitam CONTROLUL asupra lor! Cine e menit sa faca acest "control" ? - CA al FRR si comisiile judetene. Cine si cum sunt "alesi" in aceste foruri? - inainte de '90 se cam indica de la ..... Acum "manevrele" de nominalizare inclusi votare - se face tocmai de acesti salariati care stiu ei ce au de facut ca sa nu-si bage cuie in talpa cu oameni intrasigenti. Pana cand i-i mai tin "balamalele" vor face tot posibilul sa-i evite!

  • Postat de Control - la 2008-05-24 18:06:07 (ora Romaniei)
  • Cine pe cine sa controleze? FRR = "Organizaþia noastrã este constituitã prin asocierea liberã a cluburilor de radioamatori din capitalã ºi din þarã" chiar daca este in contradictie cu art. 4 din statutul FRR. Asociatiile sunt de drept privat. Orice sume, aparate, instalatii, etc. jumulite de la terti (armata, pompieri, militie, cluburi, firme, CJEFS, ANS, Consilii Municipale, Consilii Judetene si chiar de la Invatamant plus 2%) sunt destinate exclusiv celor "autoalesi". Odata intrate pe mana lor nu mai intreaba nimeni ce s-a facut cu ele. Si sa stiti ca se manipuleaza sume uriase din bani publici. Asa ca scopul primordial este insusirea acestor sume si bunuri.
    Comisiile infiintate sunt de aruncat praf in ochi. Jumatate din ele nu au nimic cu ADEVARATUL RADIOAMATORISM. Si ca sa va convingeti mergeti pe urmele radio cluburilor judetene.

  • Postat de 16% - la 2008-05-24 18:21:02 (ora Romaniei)
  • Pentru Sica YO6EX! Se pare ca la urmatoarele Jocuri Olimpice este admis si radio amatorismul ca sport de CA FRR. Hi!

  • Postat de Mihai - YO3CTK la 2008-05-24 21:04:26 (ora Romaniei)
  • YO4PX: Asa cum spuneam, ne indepartam de subiect, dar dvs. aveti cu siguranta prea mult timp disponibil si cautati controversa. Nu va acuza nimeni de nimic, ati mentionat specific o multime de taxe care sint fie catre bugetul de stat, fie catre ce local, si ati afirmat ca de acolo ar trebui finantata activitatea de QSL. Faptul ca nu ati trimis nici un QSL via bureau nu va onoreaza, este in cel mai pur ham spirit sa raspunzi la TOATE cererile de QSL primite. Sinteti curios cum am trimis o gramada de QSL via bureau, va satisfac eu curiozitatea: pur si simplu le-am lasat la ghiseul de pe Popa Tatu. Ce s-a intimplat mai departe cu ele, nu stiu si, sincer, nu e treaba mea. Am indeplinit obligatia de a raspunde 100%. Nu e usor si nici ieftin la volumul asta, mai ales ca eu nu sint pensionar. Ce stiu insa este ca am platit intotdeauna la zi cotizatia care mi s-a cerut; ca am contribuit cu sume suplimentare drept sponsorizari atunci cind mi s-a cerut, iar oferta mea de sponsorizare e permanenta, asa cum se cunoaste la FRR si CSTA; ca in cursul deplasarilor mele in strainatate am fost solicitat sa transport pachete cu QSL si sa le pun la posta in tarile de destinatie. Asta stiu eu. Daca mai aveti curiozitati, sint gata sa vi le satisfac. Altceva ce mai pot face pentru dumneavoastra? 73!

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2008-05-25 06:50:01 (ora Romaniei)
  • = .."aparate, instalatii, etc. jumulite de la terti (armata, pompieri, militie, cluburi, firme, CJEFS, ANS, Consilii Municipale, Consilii Judetene si chiar de la Invatamant plus 2%) sunt destinate exclusiv celor "autoalesi". .." = Din pacate este un mare adevar in aceasta afirmatie = dar necesita specificarea ca la "autoalesi" - NU ESTE VORBA de persoanele ALESE in CA FRR sau in comisiile judetene. Este vorba despre SALARIATII sistemului - adica de cei care iau LEFA pentru ca sa indrume - central si / sau teritotial activitatea de HAM RADIO. Ceea ce este mai grav- e ca multe subansamble , aparate - oadta transferate la clubul "judetean" a luat calea talciocurilor din strainate - au fost vandute bucata cu bucata - incasarile - IN BUZUNARUL salariatului bugetar (ANS - direct sau indirect)- nicidecum in contul clubului sportiv catre care s-a facut dotarea in urma casarilor respective. Doar in mica masura au ajuns efectiv in dotarea YO si sunt folosite efectiv. Despre cazuri concrete am informat staful FRR - masuri ?????? NIMIC! (ca de obicei). Eu cred ca CFI al ANS ar trebui sa faca un control de fond + inventar serios la unele "cluburi judetene". Daca acest lucru se vaface profesionist - sigur vor iesi la iveala multe lucruri cu iz penal in curtea salariatilor (unii "realesi") nostrii. Daca cineva se "autosesizeaza - pot furniza date concrete!

  • Postat de Oproescu Gheorghe - YO4BKM (yo4bkm) la 2008-05-25 17:49:11 (ora Romaniei)
  • Daca statutul FRR chiar modificat trebuie sa "se pupe" cu legea sportului - YO3JW dixit, mai sus, chiar cu (auto)multumiri - atunci nu ne mai ramane decat "picatura chinezeasca" pana ori se reformeaza ori se pun bazele altei stucturi. Sa nu uitam ca cu "picatura chinezeasca" s-au castigat multe, inclusiv abolirea rasismului in SUA. Dar trebui unire si tenacitate. Personal ma declar, pentru inceput, un "carcotas nemultumit" cat va dainui actuala forma de organizare oficiala.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - YO4BKM (yo4bkm) la 2008-05-25 17:54:34 (ora Romaniei)
  • P.S.Indiferent de cate "puneri la punct" voi mai primi pe adresa mea personala (unele chiar caraghioase, gen "chelu-si pune man-n cap!"), pe care nu ma ascund sa o prezint de fiecare data. Poate ca o culegere (publica) de texte cu forme de presiune gen "punere la punct" vehiculate inainte de 17 mai ar fi utila cel putin pentru arheologii din viitor. 73, Tavi

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2008-05-26 05:53:32 (ora Romaniei)
  • Ref. "Raport de activitate" publicat pe http://www.hamradio.ro" = "oficiosul" FRR. Dupa citirea lui, acum doua zile (pe site-ul "oficial") am transmis (incercat sa pozez) urmatorul comentariu ""Fostul - in foarte mare parte si actualul - CA FRR chiar ne crede FRAIERI care nu stim ce este un raport de activitate, un raport de executie bugetara sau un buget previzionat?
    Materialul prezentat are caracterul unei cuvantari NICIDECUM a unui raport oficial. Se prezinta "rezultate deosebite" - in mare parte NU a CA-FRR ci a cluburilor, radioamatorilor individuali - rezultate, la obtinerea carora CA a FRR nu a avut nici o contributie! Si totusi, cum s-ar putea afla activitatea CONCRETA efectiva si echilibrata STRICT a CA FRR? Nu cumva era normal (ca orice for serios) ca raportul oficial (repet RAPORTUL OFICIAL) al CA FRR (nu un penibil discurs electoral) sa fie dat publicitatii INAINTE de AG (organul ierarhic superior CA-FRR)?????? Pana cand ne aruncati praf in ochi, fraze elogios tovarasi? Constructia socialismului multilateral dezvoltat s-a terminat de mult! Cine i-si asuma raspunderea pentru aceasta bazaconie de "raport"?"
    Deocamdata nu a aparut. Oare de ce?
    73+GL
    Joska" - efident, filtrul de 80 decibeli al "oficiosului" a functionat perfect - comentariul meu NU a fost pozat - in schimb MINUNE - au aparut completarile ra raportul de executie bugetara (inca cca. 1,5 pagini A4 text). A mai aparut si un FALS - respectiv materialul pozat este ANTEDATAT - dand impresia cititorului ca intreg materialul a fost pozat pe "oficios" inainte de data AG! Despre Bugetul planificat 2008 - tot tacere totala. Concluzie: "oficiosul" decurge la falsuri - un material oficial - rapoarte de activitate - rapoarte bugetare (documente importante) - dupa publicarea lor sunt modificate!
    Cu toate modificarile aparute tot nu se lamureste CARE A FOST ACTIVITATEA CA-FRR in perioada 2004-2008? Care au fost activitatile concrete ale comisiileor de specialitate? (de expl. cate si ce clasificari sportive s-au acordat?) Tot "raportul oficios" - practic este un blablala, adica batut campii pe langa - nimic concret. Cu toate acestea = cand s-a trecut la vot-ul "Raportului de activitate" - din toata sala am fost doar doi care am votat contra! Deci "lumea" votanta (inclusiv salariatii sistemului - secretar general, secretar federal, "sefuletii" judeteni etc. - care in majoritatea lor au fost in sala si au votat). Totul e bine, e "dheosebit" (vorba lui Feri - cu adresa clara)! Atata este activitatea "dheosebita" a CA-FRR in mandatul 2004-2008! Avem sanse reale ca sa asistam la inca un mandat - TOT de 4 ANI - cu realizari la fel de dheosebite spre culmile socialismului multilateral dezvoltat, evident adaptate conditiilor concrete ale capitalismului salbatic!

  • Postat de "nimeni nu mai are intrebari " ???? - la 2008-05-26 15:42:33 (ora Romaniei)
  • Dl. Secretar pare sa nu inteleaga ca in afara de persoanele care doresc sa ii ia eventual locul sau care nu au fost votate in CA, numarul"carcotasilor de rind", fara ambitii si veleitati este de cel putin o suta de ori mai mare.De ce ?? Articolul "2008 - UN AN DE RÃSCRUCE?" pune in evidenta cel putin 7 motive pentru care exista carcotasi. Imi este imposibil sa cred ca exista radioamatori interesati de viata clubului si Federatiei din care fac parte care sa nu fie de acord cu minim citeva puncte de acolo.Exista asadar probleme de rezolvat, cel putin 6, poate chiar si a saptea. Culmea este ca cel putin 4-5 se pot rezolva GRATIS, fara cheltuieli,cu un minim de angajare si responsabilitate.De ce a trebuit atata vreme ca sa se afiseze de abia anul acesta candidatii cu minimul de info despre ei ?De ce erau sedintele CA demne de "Orasul interzis" al chinezilor ?De ce a trebuit atata vreme ca sa posteze elemente din bilant financiar ?? Cica se publica in Monitorul Oficial !! Daca eram angajati la un SRL , nu aveam pretentia asta, e treaba patronului daca ne face partasi sau nu. Daca avem intr-adevar curiozitati ne informam de la Monitor sau de la Registrul Comertului chiar daca suntem angajati dar aici e vorba de membrii care aleg un CA prin reprezentantii lor.M-a socat de cate ori se pomeneste in sedinta ideea" Nu cunoasteti Statutul, nu cunoasteti ailalta etc...".Hai sa o luam atunci de la baza, sa ne explicam reciproc Statutul si celelalte pe care le-am aprobat la timpul lor cu ochii inchisi si cu convingerea ca " alesii" ne vor binele.Ce poate fi mai caraghios decat sa-ti explice un boxer Statutul Federatiei de Radio si minim 50 de radioamatori din sala sa nu aiba replica ?? Am scos din context, in titlu, o nedumerire exprimata in raport. Ba da,numai pe forumul acesta ,pe altele, la QTC, in sedinte la giudete s-au pus zeci, sute de intrebari! Rezultatul ?? "Tacere asurzitoare" si " Sa facem totul ca sa iasa nimic!" Mai nou trecem si la infierarea in sedinta publica !

  • Postat de pentru ca avem raspunsul - YOY la 2008-05-27 07:23:26 (ora Romaniei)
  • Raspuns simplu:Pentru ca sunt salariati cu bani de la ANS...daca functiile erau benevole nu se mai inghesuia nimeni!

  • Postat de Oproescu Gheorghe - YO4BKM (yo4bkm) la 2008-05-27 17:07:10 (ora Romaniei)
  • Din cauza art. 133 din statut FRR nu se poate reforma decat prin desfiintare, ANS nu-si va da acordul de buna voie pentru modificari de substanta in propria-i ograda. Nu vad decat fie "picatura chinezeasca" care dureaza, fie o initiativa de infiintare a unui club la care sa adere cine doreste sa practice radioamatorismul in sensul in care-l practica membrii altor cluburi straine sau a fost practicat pe vremea AARUS. Este nevoie de un statut, la inceput unul provizoriu care sa stabileasca un termen de elaborare a unui statut definitiv, perfectibil in conditii mai lejere decat actualul statut FRR. Ma ofer sa colaborez voluntar la editarea acestora si la orice activitate adminstrativa fara a dori sa ocup vreun post de conducere sau coordonare deoarece sunt multi mai competenti si daca acestia duc cu bine la capat lucrarea, sigur imi va fi si mie mult mai bine decat daca as fi un sef care incurca lucrurile, sunt costient de limitarile mele manageriale. Apare totusi problema finantarii acestui club, vor fi necesare taxe cam mari pentru inceput (cel putin pentru acoperirea cheltuielilor administrative dar si de motivare a efortului celui - sau celor - care vor centraliza si coordona activitatea de demaraj), dar suportabile de multi, pe care eu sunt dispus sa le platesc. Imi imaginez urmatoarele etape de inceput: un nucleu fondator infiintat prin intelegere prin posta electronica la adresele ce le avem pe forum, cand se va aduna un numar de inscrisi care va fi stabilit pe parcursul demararii se va stabili un nume de club, o casuta postala gratuita la care sa se concentreze corespondenta, un colectiv de redatare a documentelor (statut, proces verbal de infiintare cu lista membrilor fondatori, formalitatile de inregistrare oficiala etc), stabilirea unui buget necesar acestor lucrari, stabilirea de termene si altele. Poate suna naiv cele de mai sus dar din naivitati s-au nascut multe lucruri durabile. Si apoi naivitatea este o chestiune relativa. Exista un inceput pe undeva? Am vazut ceva numit "Radioclubul nostru din Constanta", se poate extinde? 73 de YO4BKM, Tavi!

  • Postat de VICTOR - YO4BII la 2008-05-27 23:12:56 (ora Romaniei)
  • in 2 zile vin si eu cu comentarii suficiente! ma alatur si eu acestei miscari; RESTRUCTURARE la statutul din 1936; in 1990, la un post de TV din vest europa era o emisiune RED HOT LINE! prin orice mijloace vedeti cine e alaturi de acest nucleu; 73, victor, yo4bii PS: pentru cei ce 'uita': ANONIMII NU AU LOC PRINTRE NOI! ANONIMII SUNT DOAR BARFITORI DE DUZINA FARA VERTICALITATE

  • Postat de ANONIMII - la 2008-05-29 10:50:21 (ora Romaniei)
  • ANONIMII NU AU LOC PRINTRE NOI! ANONIMII SUNT DOAR BARFITORI DE DUZINA FARA VERTICALITATE
    - Nu te intrece nimeni! Fii linistit!

  • Postat de VICTOR , - YO4BII la 2008-05-30 00:05:25 (ora Romaniei)
  • s-a mai incheiat un ciclu de incercare a restructurarii radioamatorismului in YO... ; trecutul ... incepe maine

  • Postat de Draga - FARA la 2008-05-30 12:09:01 (ora Romaniei)
  • Dr om Victor mi-ai luat vorba din gura!

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2008-05-30 13:35:00 (ora Romaniei)
  • Regret,, dar trebuie punctat inca o data: problema noastra mare NU este ANS - ul. Dau si ei cat pot si in masura in care li se cere.
    Problema mare este ca SALARIATII sistemului (platiti prin ANS) NU FAC TREABA CUM TREBUIE. Ei se subordoneaza CA-FRR (unii incompetenti iar altii mamaliga = papalapte) si comisiilor judetene - TOTI ALESI DUPA DOLEANTELE, interesele "salariatilor"!

  • Postat de VICTOR , - YO4BII la 2008-05-30 18:34:37 (ora Romaniei)

  • GABI DRAGA,

    traim intre vis [dorinta de normalitate] si realitate [cruda si nedreapta].

    Eu inteleg efortul unor ADEVARATI RADIOAMATORI
    de a realiza o restructurare/ revigorare a radioamatorismului YO.

    Numai ca, se pare ca marea masa e inerta la asa ceva.

    Ciprian, N2YO la Radioamator. ro a creat 'spatiul'

    RADIOAMATORI YO, AVEÞI CUVÂNTUL!

    http://www.radioama tor.ro/articole/ view.php? id=483

    dar ... comentariile lui
    Dan, Mihai YO3CTK, LINGVAY Iosif YO5AVN,
    Calin YO3HKW, Victor YO6MP, Vasile YO6EX, Adrian YO9FRJ,
    Antal YO2MBA, Safriuc Vasile YO5PEZ, George YO9HSW si Feri YO6OWN

    sunt pline de adevaruri care dor, care dau de gandit si ... cam atat

    Iata ce am retinut eu din toate comentariile de acolo >>> cu adnotarile mele de rigoare <<<

    MI-AS DORI SA NU SE SUPERE NIMENI SI SA CUGETE INAINTE DE A MAI SCRIE CEVA; MULTA VORBA SARACIA OMULUI; SCURT, CONCRET, LA OBIECT!

    Comentariu postat de Mihai YO3CTK la data de 2008-05-19 13:57:39 (ora Romaniei)
    ... presupun ca sint un naiv incorigibil. >>> si eu; mai rau sunt si visator ...<<<
    Comentariu postat de Victor YO6MP la data de 2008-05-19 17:29:10 (ora Romaniei)
    1. Adunarea a fost EXCELENT ORGANIZATA si a iesit mai bine decat sau asteptat organizatorii !!! si cei care sau "autopropus" !!!
    5. si la sfarsit o intrebare Va fi FRR-ul reformat si adus la standartele ocidentale ??? 6. parerea mea in aceasta situaäie FRR-ul ramane asa cum il stim inca mult si bine! 73 !
    >>>eu sper sa nu ramana asa ... <<<
    Comentariu postat de Antal YO2MBA la data de 2008-05-19 23:34:16 (ora Romaniei)
    Interesant este ca desi majoritatea posturilor aveau un singur candidat, au fost cazuri cand si acela a fost taiat de alegatori de pe lista. Asta spune multe. Ceea ce vreau sa spun eu este doar ca daca jumatate din cei care comenteaza pe diverse forumuri desfasurarea alegerilor ar fi candidat, acuma lucrurile ar fi aratat altfel. >>> inclin sa cred ca NU se putea schimba NIMIC! POLITICA YO3APG e prea inradacinata si la multi alti GREI! Vasile nu trebuie blamat caci el este exponentul NOSTRU a celor din TERITORIU [inclusiv YO3]! EL cuantifica si decide exact ceea ce simte in pulsul maselor ... Vasile ne e necesar inca 4 ani! indiferent CA IL IUBIM SAU NU! <<<
    Comentariu postat de LINGVAY Iosif YO5AVN la data de 2008-05-20 08:52:16 (ora Romaniei)
    Onor comisia de numarare - de ce nu a dat publicitatii rezultatul voturilor valide pentru candidatii "unici" ?????? Este procedural? Eu cred ca e tardiv de a discuta ceea ce a fost! Acum, functie de ceea ce este - trebuie vazut ce se poate face sa fie mai bine!
    Comentariu postat de Safriuc Vasile YO5PEZ la data de 2008-05-20 11:40:21 (ora Romaniei)
    Dar oare alesii nu sunt pentru ai ajuta pe cei multi anonim sa aiba si ei un nume? Anonimul isi asuma cu durere limitele si posibilitatile reduse in corul celor cu nume, si doar atat. >>> cu scuze de contre; e o viziune cam neclara; sa nu zic eronata; alesii te ajuta in masura in care te poti ajuta singur sau cu prieteni, cunostinte, relatii... ; la centru [frr] merg [CONVERG!] doar rezultatele tale pentru a fi raportate MAI SUS! Nu ai rezultate? Pentru ei nu existi decat pe hartie: ca numar! Se vede ca de la DAN din Bistrita nu ai luat aceste lectii! Nici nu era expres necesar sa-l intrebi explicit; doar trebuia sa stii sa te uiti la el; conta 'unghiul de vedere' ... SO SORRY! Fii pe pace, ca nu esti singurul ce nu stie sa-si explice aceste ... 'mici amanunte...' ESENTIALE!<<<
    Comentariu postat de SWL la data de 2008-05-20 14:42:38 (ora Romaniei)
    Pina acu credeam ca radioamatorismul si radioamatori YO inseamna omologii la fotbal a lui Mitica de la
    Liga, Nasu de la FRR, Borcea, Jiji, Iancu, Pinalti & trupa lor de sustinatori exaltati din tribune. Nu semnez, dar nici nu are rost sa-mi apara numele pe aici !! Ce se discuta acu , aici , are valoarea unui QSO audio via EME. >>> HI!<<<
    Comentariu postat de Calin YO3HKW la data de 2008-05-20 15:06:52 (ora Romaniei)
    Nu reusesc, inca, sa vad un consens in activitatea de radioamatori in YO, cu toate ca interesul comun ar trebui sa primeze! >>> Poate se va gasi un mod de a coagula si nu de a disocia <<<
    Comentariu postat de dan la data de 2008-05-20 16:25:21 (ora Romaniei)
    Video aici : http://www.youtube. com/yo3gw 73
    Comentariu postat de Oproescu Gheorghe YO4BKM la data de 2008-05-20 17:47:41 (ora Romaniei)
    Toate pleaca de la STATUT. Si, in final, articolul care pune capac la toate : « Art.133 Prezentul statut s-a aprobat in Adunarea Generala din 17 noiembrie 2001 si nu poate fi modificat sau completat decat cu aprobarea Adunarii Generale si cu avizul Ministerului Tineretului si Sportului. ». Clar, nu ? Am vazut ca adm. Ciprian, YO3FWC a trimis in termen la CA propuneri de modificare a statutului (art. 44 din Statut), au mai facut si altii propuneri pentru AG (YO4PX Fery, YO5AVN) iar YO7FT ne besteleste in seara de 17 mai ca avem parghii democratice pe care nu le folosim. unii primesc lefuri, altii ii voteaza si toata lumea este nemultumita, mai ales de art. 133.
    Comentariu postat de Francisc Grunberg YO4PX la data de 2008-05-20 19:51:12 (ora Romaniei)
    Propuneri prezentate cu mult timp inainte de Adunare? A se ignora, stim noi mai bine cum e bine.
    Rezultatele: pleaca ai nostri, vin ai nostri. Zece dintre alesii neamului sunt «fosti». Ei ne vor pastori si in urmatorii patru ani. Ei vor infaptui reforma radioamatorismului YO, pe care nu au infaptuit-o in cei patru anteriori. Sa le uram succes. (Am scris «reforma»? Scuze, care reforma?)
    Comentariu postat de George YO9HSW la data de 2008-05-20 21:52:58 (ora Romaniei)
    Conform Art. 32, lit. c din Statut, cer public excluderea sau sanctionarea tuturor cluburilor care nu au mai realizat cursuri de initiere din vremuri imemoriale. Acum, lasand gluma la o parte, ar trebui sa vedem mai intai cu ce il ajuta pe badea Ion, YO..., faptul ca FRR se reformeaza in sensul opiniilor discutate pe acest site. Trebuie sa admitem ca nu putem reforma FRR. De fapt, este ilogic, FRR serveste unor anumite interese care nu sunt tangibile la ora actuala si nu au nimic in comun cu activitatea de radioamator. Pe de alta parte, dezideratele miscarii hamradio din YO nu vor putea fi rezolvate nici de "federatia" lui YO5AVN sau a lui YO4PX. Pentru ca niciunul din ei nu il iau in calcul pe badea Ion. Care inca nu s-a trezit si nici nu da semne ca ar face-o in viitorul apropiat. 73!
    Comentariu postat de Cristi YO8DHD la data de 2008-05-20 22:05:42 (ora Romaniei)
    Cum zicea Dody parca anul trecut "IARU a trecut, sa-l pregatim pe cel de anul viitor". La fel sa facem si noi. Sa-l pregatim pe cel viitor. Chiar daca pare indepartat, tot ne vom trezi ca nu am facut nimic nici la cel viitor.
    Comentariu postat de Calin YO3HKW la data de 2008-05-20 22:10:35 (ora Romaniei)
    Trebuie marketing si PR ptr a putea arata opiniei publice din YO ca exista radioamatori, ca au anumite preocupari, ca unele dintre preocupari sunt de utilitate strategica cei care m-au ales fie ma cunosc personal fie vorbesc mai bine engleza decat rusa!!HI 73
    Comentariu postat de Victor YO6MP la data de 2008-05-20 22:35:54 (ora Romaniei)
    problema, dupa mine, este a viabilitatii FRR !!! cu actualul CA nu prea vad cum poate FRR sa devina o structura VIABILA,competitiva , APROAPE DE NOI SI PENTRU NOI! Cei care au fost si mai sunt inca in CA n-au facut nimic in acest sens si nu vor face nici in viitor ceva pentru noi toti !!! de asta puteti fi siguri !!!!!!!!! Treziti-va si judecati la rece !!!
    Comentariu postat de Vasile YO6EX la data de 2008-05-20 23:02:19 (ora Romaniei)
    la scara mare a tzarii se transpune perfect pe circul FRR.

    Comentariu postat de Feri YO6OWN la data de 2008-05-21 10:41:17 (ora Romaniei)
    Fiecare in clubul nostru sa ne implicam un pic mai mult, sa-i ajutam pe cei care se implica, si sa renuntam la practica raspandita in YO de a-i lasa sa fie "locomotiva clubului",

    Comentariu postat de LINGVAY Iosif YO5AVN la data de 2008-05-21 11:40:25 (ora Romaniei)
    Ceea ce dorim, este o structura care intruneste oameni care se inscriu in cele sase criterii din CODUL "ARRL" inscrierea/aliniere a in cele sase puncte presupune in primul rand EDUCATIE - educatie in HAM Spirit!
    Comentariu postat de George YO9HSW la data de 2008-05-21 12:11:23 (ora Romaniei)
    Probabil am fost subtil precum un perete, "radioamatorismul nu este un sport". In functie de aderenta la aceasta idee vom vedea daca ea este viabila. cu ce suntem mai buni decat FRR pe care o hulim? Comentariu postat de Badea Ion YO0BAD la data de 2008-05-21 14:21:46 (ora Romaniei)
    Am mai observat ca exista doua entitati radioamatoricesti FRR si restul lumii...eu chiar nu am inteles inca rolul FRR in hobby-ul meu, va rog sa imi iertati nestiinta...
    Comentariu postat de LINGVAY Iosif YO5AVN la data de 2008-05-21 16:05:57 (ora Romaniei)
    Se vorbea putin, si se mai facea si treaba!
    Comentariu postat de Pit ,YO3JW la data de 2008-05-21 19:38:08 (ora Romaniei)
    Daca cumva sunteti mai in varsta si mai tineti minte cum se desfasurau sedintele pe vremuri veti vedea similitudini perfecte. Sunt multe de zis, dar si mai multe de facut.
    Comentariu postat de George YO9HSW la data de 2008-05-21 22:11:19 (ora Romaniei)
    Cred ca este evident ca nepotii unchiului Sam nu inteleg prin "sport" ceea ce in genere este acceptat pe plaiurile mioritice.
    Comentariu postat de Oproescu Gheorghe YO4BKM la data de 2008-05-21 23:40:19 (ora Romaniei)
    Dar Statutul AARUS din 1936 spune la art. 3: activitatea AARUS are caracter strict stiintific iar AARUS are ca scopuri gruparea radioamatorilor din Romania, crearea de legaturi amicale, schimb de informatii tehnice, reprezentarea oficiala a radioamatorilor in toate imprejurarile, de a da concurs benevol cercetatorilor; mijloacele de actiune sunt crearea unui laborator, a unei biblioteci, a unui serviciu de documentare tehnica, organizarea de conferinte, demonstratii stiintifice etc.
    Iata ca din start statutul FRR incepe cu o uzurpare. Cum a putut FRR sa fie creata in 1936 din moment ce nu are preocuparile din statutul anului 1936?
    Si eu as putea spune ca m-am infiintat acum cca 2000 de ani si m-a chemat Decebal!
    Asa ne organizeaza si ne controleaza FRR (art. 4), este cel mai confortabil mod de lucru.
    Comentariu postat de LINGVAY Iosif YO5AVN la data de 2008-05-22 06:51:10 (ora Romaniei)
    Logic ar fi ca si noi - membrii EU fiind, sa ne apropiem de organizatii echivalente EU
    sa mai aduca nitica schimbare!
    Comentariu postat de Vasile YO6EX la data de 2008-05-22 07:34:24 (ora Romaniei)
    Ce este radioamatorismul in viziunea ANRCTI:
    Comentariu postat de Adrian YO9FRJ la data de 2008-05-22 10:51:24 (ora Romaniei)
    Anaximene spunea ca "Traim printre fenomene!" ... axioma folosita pentru a defini principiul cauza efect. Probabil asa si cu CA al FRR, prezent si trecut. Intrebarea este daca actualul CA al FRR va face revizuirea statutului in concordanta cu vointa majoritatii, sau unii dintre noi trebuie sa ne cautam o alta forma de organizare si/sau organizatie care sa ne reprezinte.
    Comentariu postat de Vasile YO6EX la data de 2008-05-22 11:52:51 (ora Romaniei)
    daca FRR nu se va reforma rapid, va muri tot rapid si fara glorie, asa cum a trait.
    Comentariu postat de Francisc Grunberg YO4PX la data de 2008-05-23 00:03:25 (ora Romaniei)
    Avem de-a face cu un consens admirabil intre CA, regizorul-sef al spectacolului si omul care plateste salariile (doua bucati): a se slabi si a se sari.
    Comentariu postat de George YO9HSW la data de 2008-05-23 01:25:47 (ora Romaniei)
    Dupa cum se stie, autorizarea noastra este reglementata de Regulamentul de radiocomunicatii pentru serviciul de amator. Nu stiu ca in acest regulament sa se faca referire la posibilitatea unui control efectuat de FRR asupra radioamatorilor. La fel, nu stiu sa existe vreo reglementare legala care sa permita federatiei controlul asupra activitatii de radioamator.
    Comentariu postat de George YO9HSW la data de 2008-05-23 11:13:00 (ora Romaniei)
    Iar cel care intelege ca exista un sens istoric are sansa de a fi generalul pe care istoria il va imortaliza castigator. Sunteti pe aici, domn' General?
    Comentariu postat de LINGVAY Iosif YO5AVN la data de 2008-05-24 17:41:36 (ora Romaniei)
    Astfel (cu mici exceptii) s-a creat o uriasa ruptura intre beneficiri ai muncii activistilor salariati si pretentiile radioamatorilor.
    Concluzie 1: problemele noastre specifice pot fi rezolvate numai printr-o structura piramidala, bine organizata si functionala.
    Acum "manevrele" de nominalizare inclusi votare - se face tocmai de acesti salariati care stiu ei ce au de facut ca sa nu-si bage cuie in talpa cu oameni intrasigenti.
    Comentariu postat de Control la data de 2008-05-24 18:06:07 (ora Romaniei)
    Si sa stiti ca se manipuleaza sume uriase din bani publici. Asa ca scopul primordial este insusirea acestor sume si bunuri. Comisiile infiintate sunt de aruncat praf in ochi. Jumatate din ele nu au nimic cu ADEVARATUL RADIOAMATORISM. Si ca sa va convingeti mergeti pe urmele radio cluburilor judetene. >>>stii tu ceva dar le cam amesteci; comisiile sunt una iar ... 'aranjamentele' e alta ... <<<

    Comentariu postat de Mihai YO3CTK la data de 2008-05-24 21:04:26 (ora Romaniei)
    ne indepartam de subiect,

    Comentariu postat de LINGVAY Iosif YO5AVN la data de 2008-05-25 06:50:01 (ora Romaniei)
    Eu cred ca CFI al ANS ar trebui sa faca un control de fond + inventar serios la unele "cluburi judetene". Daca acest lucru se va face profesionist - sigur vor iesi la iveala multe lucruri cu iz penal in curtea salariatilor (unii "realesi") nostrii. >>>[daca exista] nu va face NICIODATA asa ceva! PSE STANDBY!<<<
    Comentariu postat de Oproescu Gheorghe YO4BKM la data de 2008-05-25 17:49:11 (ora Romaniei)
    trebui unire si tenacitate. Personal ma declar, pentru inceput, un "carcotas nemultumit" cat va dainui actuala forma de organizare oficiala. >>> cam putin... <<<
    Comentariu postat de Francisc Grunberg YO4PX la data de 2008-05-25 20:02:39 (ora Romaniei)
    Secretarul general se abtine intotdeauna de la o critica transanta, pe fata, dumnealui enumera «aspectele negative» fara a-i arata cu degetul pe cei vinovati, manifesta o mare doza de indulgenta paterna (adica, de data asta mai treaca de la noi), pentru a nu supara absolut pe nimeni.
    in glas ii vibreaza un optimism de nezdruncinat, absolut inexplicabil, in absenta oricaror motive vizibile, palpabile sau deductibile. Este un optimism indelung exersat, experienta celor 18 ani in functie isi arata rezultatele.
    Sa ne pastram seriozitatea, tovarasi, noi nu ne ocupam de fleacuri. Sunt lucruri intr-adevar deranjante, atunci cand din restul electoratului vizitat cu asiduitate in «teritoriu» se culeg in general «semnale pozitive», declaratii de adeziune neconditionata si asigurari de sprijin total. Atunci cand e in joc realegerea Consiliului de administratie fara modificari care sa puna in pericol «establishment» -ul pe care te poti baza in situatii neplacute si din partea caruia nu ai de ce te ingrijora, nici un efort nu este prea mare.
    Cata deosebire, fata de anii trecuti, in care linistea solemna a revistei, a adunarilor de taina restranse si QTC-urile doldora de saluturile admirative ale «fanilor» revarsate din toata tara iti asigurau un somn linistit, intre doua calatorii de lucru! Vai, vremurile s-au schimbat, >>> Feri draga, dar degeaba faci ca ratza; oare inca nu cunosti 'marfa'?
    Comentariu postat de LINGVAY Iosif YO5AVN la data de 2008-05-26 05:53:32 (ora Romaniei)
    raportul oficial (repet RAPORTUL OFICIAL) al CA FRR (nu un penibil discurs electoral) sa fie dat publicitatii INAINTE de AG (organul ierarhic superior CA-FRR)????? ? Pana cand ne aruncati praf in ochi, fraze elogios tovarasi? Constructia socialismului multilateral dezvoltat s-a terminat de mult!
    Comentariu postat de Francisc Grunberg YO4PX la data de 2008-05-22 11:58:23 (ora Romaniei)
    Am vizionat cele 17 parti ale filmului de actiune «Adunarea generala a FRR» (mai putin partea a 6-a, care lipseste). Va rog, vizionati-l si dumneavoastra, pana cand mai e disponibil: http://www.youtube. com/profile_ videos?user= yo3gw
    Filmul mi-a confirmat in totalitate presupunerile exprimate in comentariul meu de mai sus. Cred ca acest film ar trebui vizionat obligatoriu in toate cluburile din tara, este un document extrem de revelator al situatiei actuale a radioamatorismului YO. Peste ani, filmul ar putea servi drept material didactic generatiilor viitoare de radioamatori, dar pentru istorici exista pericolul sa fie confundat cu filmele mobilizatoare ale anilor ’50, in care «tovarasu’ de la raion» (aflu ca e boxer de felul sau) vine sa puna lucrurile la punct si sa-i certe pe cei tentati sa devieze de la «linia partidului». Rar mi-a fost dat sa asist la atata umilinta, suportata eroic de delegatii cluburilor. Si pentru ce, atata umilinta? Pentru doua salarii platite si niste firimituri din banul public, aruncate de la masa celor bogati? Merita aceste doua salarii atata umilinta? Pentru mine lucrurile sunt acum limpezi: pana cand mai suntem legati de zgarda ANS-ului NICI O REFORMA NU ESTE POSIBILA.
    Comentariu postat de Mihai YO3CTK la data de 2008-05-22 17:09:07 (ora Romaniei)
    Subscriu fara rezerve la concluziile scrise mai sus de YO4PX. Cred ca nu trebuie sa mai asteptam nimic bun de la actuala forma de organizare. Probabil ca din decenta ar trebui sa lasam o perioada sa vedem daca noul CA are vreun gind de reforma, dar nu imi pun mari sperante in acest lucru. Eu as propune demararea unei discutii privind PRINCIPIILE de organizare a unei noi structuri a radioamatorismului romanesc: forma de organizare, obiective, mijloace, forme de guvernantza etc. O data stabilite aceste principii si gasita masa critica de radioamatori interesati sa adere, e relativ simpla redactarea unui statut. Daca din interior nu se poate face nimic, sa fortam o solutie din exterior. 73!

    iata si ce am retinut din

    RAPORT ACTIVITATE CA 2007

    Va rog sa-mi permiteti ca realizarile noastre sa fie punctate foarte, foarte succint, intrucat le cunoastem caci, in fond le-am realizat impreuna.
    Trebuie sa continuam cu sprijinirea celor care doresc sa-si infiinteze structuri cu personalitate juridica care sa fie afiliate la federatie, dar trebuie sa facem si o analiza serioasa a celor care nu au activitate pentru a le suspenda. Ne intereseaza in primul rând activitate si nu numarul.
    Este clar ca radioamatorismul este un hobby, dar este un hobby deosebit ce poate fi considerat si ca un sport tehnico-aplicativ, un hobby cu impact social deosebit, si cu posibilitati reale de cercetare stiintifica.
    O alta problema deosebita este alterarea relatiilor umane dintre noi, comportarea neadecvata in traficul radio sau in discutiile de pe internet.
    Ce se intampla oare cu noi?
    Va chem sa incercam sa ne ocupam mai mult de educatia celor care vin spre noi.
    >>>dar NOI cat de EDUCATI suntem?<<<
    Regulamentele sunt perfectibile, dar sunt deja aduse in mare masura la standardele europene. >>> praf in ochii auditorilor<<<
    Echipa YR0HQ se aduna totusi cu greu.
    Comisia de UUS. Coordonator YO7AQF.
    Competitii multe, rezultate acceptabile. Stam nesatisfactor insa la competiile din 1296 MHz.
    >>> dar mai sus? ... in vest europa e alta treba!!! ... <<<
    faþã de vestul Europei suntem inca mult in urma.
    Telegrafia Viteza. Coordonator YO8WW.
    Trebuie sa continuam sa raspândim telegrafia.
    Comisia RGA.
    Activitate foarte interesanta, complexa si instructtiva pentru cei tineri.
    dar numarul de participanti este foarte redus.
    Solicitam ajutorul DVs pentru a creste numarul celor ce participa.
    Creatia tehnica - coordonator YO5BLA.
    Clasificari sportive. Desi s-a facut ceva totusi avem restante si asta nu din cauza lui YO4DCF, care a coordonat activitatea ci din cauza secretariatului FRR, care nu a reusit sa pregateasca dosarele complete pentru ANS. Este o activitate importantã, intrucat incununeaza munca, performantele multora dintre noi. Trebuiesc rezolvate toate restantele si cererile indreptatite.
    Din diverse motive: sanatate, probleme financiare, in acest an, cei doi vicepresedinti (oameni deosebiti de altfel) au fost mai putin alaturi de noi.
    Cu Dl. Presedinte - YO7FT, s-a colaborat bine. >>> aveti si motive ... !!! <<<
    dotarea cu aparatura a unor radiocluburi,
    Speram acum sa obtina si un spatiu pentru secretariatul FRR.
    Examene si cursuri de pregatire. Cu cateva exceptii nu se mai tin cursuri de initiere in cluburile noastre, si asta se vede. Programa de examene s-a lamurit. Stiti toate discutiile care au fost, nu mai revenim. Se va mai imbunatati. Numarul de candidati bine pregatiti este totusi redus.
    Multumim lui YO4RST pentru ca intretine acum pagina WEB.- hamradio.ro.
    Din pacate noi toti il sprijinim putin. >>> ca si pe CIPRIAN - DELOC! Doar ii 'bombardam' cu materiale si nu intotdeauna la timp si de buna calitate ... <<<
    Prea multe pagini WEB totusi ne disipã atenþia. >>>numai in W sunt NET mai multe dar nimeni nu se plange!
    Targuri, simpozioane, expozitii.
    Ne place sa vorbim de imaginea noastra in lume.
    Lumea nu stie de noi!
    Este o ocazie si de a ne scrie istoria.
    Este enorm de mult de munca.
    Trebuie sa ne implicam mai mult in viata localitatilor, sa participam cu indicative speciale si emisiuni la principalele evenimente.
    Noi trebuie sa ne dovedim si utili societatii.
    Colaborarea cu STS si ANRCTI a fost si este buna. >>> aveti dreptate; sa traiti! <<<
    sa folosim mai mult faptul ca hobby-ul si activitatea noastra permite, cum spuneam si cercetare stiintifica.
    Cu ANS relatiile sunt normale, primim un sprijin deosebit, nu numai financiar, >>> ...<<<
    Dl. Badau care este om apreciat cu state vechi de activitate si multa competenta. >>> AM VAZUT! ... mare dreptate are Feri, YO4PX <<<
    FRR este destul de apreciata, datorita rezultatelor sportive si economico financiare. ANS ne sprijina mult in tara unde avem sedii si salariati platiti.
    Trebuie sa facem mai mult pentru descentralizarea activitatii noastre, am tot lansat invitatiile si propunerile de a ne organiza pe districte, zone, regiuni, dar practic nu am facut nimic concret. >>> pai bine don' Vasile da' 'enoriasii' afla dupa sedinta de acest lucru; si nu TOTI! ci doar cei ce STIU SA 'CITEASCA' .
    Mai este si problema taxei IARU.

    Cluburi puternice cu activitãþi multiple este egal federatie puternica, activa.

    Dintre problemele grele as mentiona: Gasirea de surse alternative de finantare, problema unui sediu, precum si relatiile cu institutiile financiare.

    Multumesc celor care au facut parte din CA, pentru cele cateva lucruri realizate
    ------------ --------- --------- --------- ---
    Am vizionat si cele 18 fragmente de filme
    [350.5MB=163minute 50 secunde] in format FLV
    [EU pot trimite celor interesati aceste filme si cu soft FLV-player]

    Fisierele se prezinta dupa cum urmeaza:
    Alegeri CA FRR 2008 - Partea 01-8m45s.flv 20.680KB
    Alegeri CA FRR 2008 - Partea 02-9m29s.flv 22.421KB
    Alegeri CA FRR 2008 - Partea 03-9m29s.flv 22.407KB
    Alegeri CA FRR 2008 - Partea 04-9m29s.flv 22.408KB
    Alegeri CA FRR 2008 - Partea 05-9m29s.flv 22.416KB
    Alegeri CA FRR 2008 - Partea 06-9m20s.flv 22.026KB
    Alegeri CA FRR 2008 - Partea 07-9m29s.flv 22.406KB
    Alegeri CA FRR 2008 - Partea 08-9m29s.flv 22.402KB
    Alegeri CA FRR 2008 - Partea 09-9m29s.flv 22.407KB
    Alegeri CA FRR 2008 - Partea 10-9m29s.flv 22.393KB
    Alegeri CA FRR 2008 - Partea 11-5m37s.flv 13.270KB
    Alegeri CA FRR 2008 - Partea 12-9m26s.flv 22.273KB
    Alegeri CA FRR 2008 - Partea 13-9m30s.flv 22.411KB
    Alegeri CA FRR 2008 - Partea 14-9m30s.flv 22.421KB
    Alegeri CA FRR 2008 - Partea 15-9m30s.flv 22.419KB
    Alegeri CA FRR 2008 - Partea 16-9m30s.flv 22.416KB
    Alegeri CA FRR 2008 - Partea 17-9m30s.flv 22.415KB
    Alegeri CA FRR 2008 - Partea 18-8m30s.flv 20.064KB

    In actualele conditii de viteza la internet
    eu pot transmite lejer aceste fisiere prin messenger sau skype

    PE MAIL NU MERGE deoarece sunt prea mari ...

    Intre 11 si 25 mai 2008 am fost plecat in concediu
    prin cateva locatii din nord-vestul germaniei si la Bruxelles

    wifi si-a zis cuvantul si m-a tinut la curent cu ... 'mersurile' in YO! ...

    Am vazut multe! NU RADIOAMATORI!

    In martie am fost la Torino si Roma; tot in concediu!

    In toate aceste locatii am vazut multa lume de culoare si arabi.
    Nu toti cei veniti sau statorniciti de generatii au o situatie materiala buna!
    Mentalitatea si comportamentul difera RADICAL de ceea ce vedem in YO!

    La
    http://www.radioama tor.ro/articole/ view.php? id=483
    treburile au ramas in coada de peste

    Si acolo si aici dar si in oricare situatie e necesar sa se discute si sa se si retina problemele de fond ale viitorului ce se doreste a se lua privind aceasta stare in care suntem acum.

    Avand ca baza situatia existenta sa incercam sa facem in asa fel incat peste 4 ani sa DEGREVAM in buna masura relatia FRR - ANS. Totul depinde de fiecare locatie, club, grupare, om.

    Si sa nu uitam!

    Art.12 Durata de funcþionare a Federaþiei Române de Radioamatorism este pe termen nelimitat.

    CU 73, VICTOR, YO4BII

    ----- Original Message ----
    From: Gabi Paisa
    To: yodx@yahoogroups. com
    Sent: Friday, May 30, 2008 8:31:35 AM
    Subject: [yodx] Propunere de modificare statut

    Din putinele pareri primite, am retinut ca sunt solicitari de a "iesi" de sub tutela ANS. V-as ruga sa motivati fiecare propunere. E usor de a spune. Dar propuneti solutia de viitor. Respectiv cum va supravietui FRR. Sediu, salarii, cheltuieli competitionale si de activitate. Daca veniti cu o solutie pertinenta, atunci discutia pentru urmatoarele articole va lua o alta directie.




    Va propun urmatorul capitol cu 3 articole:


    73's YO8WW

    AP. II - SEDIU, PATRIMONIU, DURATA DE FUNCÞIONARE
    Art.10 Federaþia Românã de Radioamatorism are sediul în Bucureºti, str. Lipscani nr.19, Sector 3.
    Art.11 Federaþia Românã de Radioamatorism are un patrimoniu compus din: Obiecte de inventar; Mjloace materiale ºi bãneºti. La data adoptãrii prezentului statut, patrimoniul F.R. de Radioamatorism însumeazã 978.002.451 lei, lei, conform bilanþului contabil din data de 30.09.2001
    Art.12 Durata de funcþionare a Federaþiei Române de Radioamatorism este pe termen nelimitat.


  • Postat de VICTOR , - YO4BII la 2008-05-30 18:44:49 (ora Romaniei)
  • COMENTARIUL DE MAI SUS E O COPIE A POSTARII DE PE FORUMUL YODX GRUP
    ACOLO SE POATE VEDEA SI MODUL DE TEHNOREDACTARE ABORDAT
    CU SCUZE DE LUNGIMEA MESAJULUI INSIPID PREZENTAT AICI

  • Postat de Info - la 2008-06-06 08:15:45 (ora Romaniei)
  • Ati citit interviul luat de YO5AEX lui YO3APG de pe hamradio.ro? De fapt un monolog... Nici o intrebare critica !
    Despre o posibila desprindere de ANS YO3APG afirma: 'asemenea propuneri nu ne-ar aduce, cel putin in acest moment, nici un folos'. Presupun ca a vrut sa zica 'asemenea propuneri nu ar aduce mie si celorlati salariati ANS nici un folos'.

  • Postat de Calin - YO3HKW la 2008-06-06 11:48:09 (ora Romaniei)
  • Chiar daca in principiu, CA al FRR a ramas cam acelasi, mai sunt si nume noi. Le dati o sansa sa arate ca ar putea schimba cate ceva? Mai concret, mie imi dati o sansa? Principial vorbind! 73, Calin

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2008-06-06 15:01:58 (ora Romaniei)
  • Sansa are toata lumea - cei vechi si cei noi - inclusiv Calin YO3HKW! Apropo - era vorba ca va uitati la PV incheiat la AG si confruntati cu "inregistrarea" audio/video. Eu cred ca ar fi util daca PV respectiv, cu semnaturile de rigoare = in original = arfi SCANAT si pozat pe site "oficiosul" FRR-ukui! Nu credeti ca ar fi logic, normal si transparent? De asemenea ar fi logic, normal si transparent daca inregistrari similare - poate numai audio pe MP3 - s-ar face si la sedintele CA FRR - si ar fi pozate tot acolo - sa auda /stie lumea cum iau cuvantul / ce zic "alesii" poporului! Daca rezolvati macar aceste "subpuncte" - deja este un lucru deosebit si deschidere spre mai bine!

  • Postat de Ovidiu - YO2DFA la 2008-06-09 14:30:57 (ora Romaniei)
  • .... Greu de spus cine are dreptate! Cineva spunea povestea cu rabinul, care a dat dreptate ambelor parti!
    Noi, cei care am fost delegati la Adunarea Generala, eram imputerniciti de Cluburi Sportive!!! Aveam noi mandat din partea Cluburilor Sportive sa desfintam radioamatorismul ca activitate sportiva???!!! Nu stiu altii, dar eu nu aveam un asemenea mandat din partea CSM Resita!
    Nu cred ca vreodata un delegat al vreunui Club Sportiv va primi un asemenea mandat!
    Atunci ce este de facut???!!!
    Din punct de vedere legal o asociatie se poate constitui din 3 persoane (cel putin asa cred)!
    Deci cei care sunt impotriva radioamatorismului ca sport... stiu ce au de facut (cred ca sunt mai multi de 3).
    Apoi cei care sunt interesati de alte ramuri ale radioamatorismului, vor adera acolo!
    Bineinteles ca aceasta Asociatie (ce poate deveni federatie) nu va adera la ANS, deci nu incalca Legea 69 care permite o singura federatie pentru o ramura de sport!
    Dar parca au incercat si bulgarii asa ceva!!! Unde au ajuns???!!! Daca nu ma insel, s-au reintors (aproape) toti la BFRA!
    Deci asa cum spunea rabinul din poveste, au dreptate si cei care spuneau ca laptele este negru, nu doar cei ce sustineau ca laptele este alb! HI!
    73 Ovidiu - YO2DFA

  • Postat de Oproescu Gheorghe - YO4BKM (yo4bkm) la 2008-06-09 17:42:49 (ora Romaniei)
  • Bulgarii sunt etalonul nostru? Dar DARC de ce nu s-a inmatriculat in vreo federatie sportiva? Iar FRR, de factura sportiva, a inceput prin uzurparea unei calitati a AARUS din 1936 care nu a avut nici o legatura cu cluburile sportive, punandu-si singura calitatea de "infiintata in 1936 cu numele AARUS". Se poate sti cine a votat acest articol Nr. 1 din Statut? Eu unul nu, dar consider ca mare parte din cei care au pus atunci piciorul in sa au si acum motive de a-si mentine pozitiile, asa este de cand lumea, nimic nu este original.

  • Postat de Tanase Marian - YO3AKQ la 2008-07-31 00:00:00 (ora Romaniei)
  • cu respect, ma numesc tanase marian am acum62 de ani, am gasit cu emotie aceasta paguna si fac urmatoarea marturisire de suflet...indicativul afisat,yo3akq,nu mai este valid,l am avut cu multi ani an urma eram cu mult mai pasionat,stiu anca morse, eu am facut armata la arma marina, mangalia unde am lucrat atunci an tura,un an si jumatate din cei doi ani de serviciu militar efectuti,am prins ,ca militar an termen criza din 1.968..invadarea cehoslovaciei , nu am mai activat fiind prins si an crize ale vietii ,o familie dezordonata fara vina mea care mi au adus disconfort dupa casatorie si la care nu am putut renunta pentru a nu face rau copiilor... ami pare rau, ami amintesc de acei titani ai timpului parcurs atunci an radioamatorism unul dintre acestia fiind domnul inginer liviu macoveanu,apoi domnul paolatzio secretarul general al federatiei romane de radioamatorism au fost si anii tineretii mele ce nu se mai antorc,am abdicat poate fara voia mea de la aceasta magnifica ocupatie aceea de radioamator, acum cand faptul este deja consumat fiind dator domeniului sacru radioamatorismul desi nu am lucrat nici atunci di plin ,cunosteam telegrafia ,care studiu mi a permis an acei an sa mi satisfac stagiul militar cu mul mai usor, pasional chiar an domeniul adorat fiind dealtfel dorinta mea de a studia codul telegrafic ce o adresasem comisariatului militar,de sector atunci si care mi a andeplinit dorinta autorizatia si indicativul yo3akq corespund clasei a cincea emisie receptie mi am platit an schimb greseala de a abandona entitatea pentru care facusem o pasiune, si de care credeam ca acum an epoca transmisiilor digitale chiar nu se mai practica...iata despre ce este vorba...am realizat pana acum, patru capsule ale timpului, reale nu virtuale dintre care doua la casa parintilor mei ,ioan si virginia dumnezeu sa i odihneasca ,ultima a patra fiind an lucru,deosebita,un mic monument ce la finalizare si prezentare va face anconjurul lumii acesteia mici totusi...an centrul lucrarii se afla anc!
    orporate
    sub conditii deosebite de conservare ,doua colete cu artefacte ce se adreseaza anului 2.500, unde am depus alaturi de un jurnal intim tinut de la varsta de 13 ani pana la 33 de ani precum toate actele mele civile si de studiu an original,pastrand doar copii legalizate,deasemeni si ... autorizatia de radioamator an original ....un omagiu an sine adus sacrei mele pasiuni antr un mod unic de recunostinta... mai am disponibile anca cinci locuri sacre pentru depus mesaje anului 2.500... daca prezenta mea scrisoare catre voi ,radioamatorii anului2.008 a reusit sa va impresioneze, va daruiesc unul dintre acele cinci locuri amintite pentru mesaje de notat si faptul ca an centrul lucrarii,,..nu dau acum detalii ale constructiei..,,ampreuna cu artefacrele ,precum si la lucrarea cu numarul patru, capsula timpului, se afla si produse biologoce, flacoane cu sange ,stabilizat si conservat pentru o eventuala clonare, potrivit tehnicii anului2.500..totul fiind ferfect gandit an cele mai mici amanunte chem alaturi de voi radioamatorii secolului 21 ,si alte personalitati sa se ralieze proiectului deosebit an care am depus mult suflet astept raspuns pe e mail ,daca anul 2012 va fi precum este prefigurat cu atat mai mult proiectul va duce mai mult an viitor mesajele noastre si de radioamatori sic volo...nihil sine dfeo

  • Postat de daniel - YO8RRT la 2008-08-19 22:31:57 (ora Romaniei)
  • Prea multa vorbarie in yo.Parerea mea e ca suntem ireversibil dezbinati ca popor.Tineti minte asta.

  • Postat de Borislav - YO7BSU la 2008-08-30 06:25:11 (ora Romaniei)
  • Din cate am inteles din cele citite in ultimul
    timp,una din problemele care se vehiculeaza la varf
    este desconspirararea colaboratorilor fostei securitati,aparuta ca problema de moralitate in unele articole.Atrag atentia ca aceasta nu va fi decat un motiv de permanenta dezbinare,atata timp cat nu sant desconspirati cei care au recurs la
    dosariada ca modalitate de dezbinare a cetatenilor
    cinstiti.Si sa nu uitam ca acestia sant ofiteri ai
    fostei securitati sau ai altor servicii de informatii care sant si in prezent infiltrati in
    toate structurile si continua sa faca rau.Stimati colegi,acestia ar trebui desconspirati, altfel vom
    asista la discutii inutile care nu fac decat deservicii radioamatorismului.

  • Postat de tanase marian - YO3AKQ la 2011-11-21 20:17:02 (ora Romaniei)
  • exce;entele voastre sunt m. m. an rezerva tanase marian de la s. t. s. am indicativul ,,yo3akq dar sa fiu sincer nu am mai activat de mult timp,,.doresc sa va comunic ca am andeplinit o datorie sacra fata de acest sport nobil si curat ce l practic de la 14 ani ,eu am sarusfacut stagiul militar la ,,arma marina mangalia ca radiotelegrafist,, cu onoare va raportez an continuare ca mi am construit la casa parintilor mei ,,ioan si virginia,,.,,dumnezeu sa i odihneasca,, un grup de doua capsule ale timpului care antregesc calitatile de a fi mici monumente cu o anumita demnitate si aspect an fata timpului viitor fiind astfel numite,,capsula timpului 2008...2500,.astfelel la prima din ele am depus autorizatia de radioamator an original,,.. doresc sa fiu ajutat domnilor cu o informatie,,.stiu ca exista o entitate umana ,,un domn colonel american la origine care monitorizeaza acest gen de opere catalogandu le ca atare,,.daca puteti sa ma ajutati accesati mape,,tanasemarian251146@yahoo.com,,......sau la telefon 0216434240,, eu va nultumesc , este un subiect interesant care merita o atentie deosebita,,.... sa traiti,,..............nihil sine deo,,........marian,,...

  • Postat de tanase marian - YO3AKQ la 2011-11-21 20:17:51 (ora Romaniei)
  • exce;entele voastre sunt m. m. an rezerva tanase marian de la s. t. s. am indicativul ,,yo3akq dar sa fiu sincer nu am mai activat de mult timp,,.doresc sa va comunic ca am andeplinit o datorie sacra fata de acest sport nobil si curat ce l practic de la 14 ani ,eu am sarusfacut stagiul militar la ,,arma marina mangalia ca radiotelegrafist,, cu onoare va raportez an continuare ca mi am construit la casa parintilor mei ,,ioan si virginia,,.,,dumnezeu sa i odihneasca,, un grup de doua capsule ale timpului care antregesc calitatile de a fi mici monumente cu o anumita demnitate si aspect an fata timpului viitor fiind astfel numite,,capsula timpului 2008...2500,.astfelel la prima din ele am depus autorizatia de radioamator an original,,.. doresc sa fiu ajutat domnilor cu o informatie,,.stiu ca exista o entitate umana ,,un domn colonel american la origine care monitorizeaza acest gen de opere catalogandu le ca atare,,.daca puteti sa ma ajutati accesati mape,,tanasemarian251146@yahoo.com,,......sau la telefon 0216434240,, eu va nultumesc , este un subiect interesant care merita o atentie deosebita,,.... sa traiti,,..............nihil sine deo,,........marian,,...

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "RADIOAMATORI YO, AVEŢI CUVÂNTUL!"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact