hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

RADIOAMATORI YO, AVETI CUVANTUL!

Inregistrarea integrala a sedintei Adunarii generale a FRR din data de 9 aprilie 2011

Ciprian Sufitchi N2YO

La data de 9 aprilie 2011 s-a desfasurat la Bucuresti Adunarea generala a Federatiei Române de Radioamatorism, eveniment asteptat cu interes de dumneavoastra, radioamatorii YO. Radioamator.ro va da din nou ocazia sa va exprimati opiniile referitoare la desfasurarea acestei manifestari, asa cum a facut si in alte randuri.

Inregistrarea video impartita in cateva secvente pentru o mai usoara manipulare a fisierelor cuprinde intreaga sedinta.

D-nul Cristian Tosu YO8CT, cel care a efectuat filmarile si caruia ii multumim a precizat: "Filmul este impartit in transe de cate 30 de minute, asa cum a fost filmat, pe DVD-uri mini de 30 minute capacitate. Lipsesc doar aproximativ 45 de secunde la schimbarea DVD-urilor in camera de luat vederi. De asemenea nu sunt filmate doua din cele 3 interventii ale mele (una a fost filmata de catre Vasile Grososiu, celelalte doua nu).

La acest articol nu sunt permise decat comentarii semnate de radioamatori.

Secventa 1 - 30min 7sec

Secventa 2 - 30min 2sec

Secventa 3 - 30min 1sec

Secventa 4 - 30min 4sec

Secventa 5 - 24min 54sec

Secventa 6 - 2min 9sec

Secventa 7 - 14min 10sec

Secventa 8 - 15min 48sec

Secventa 9 - 30min 10sec

Secventa 10 - 30min 8sec

Secventa 11 - 3min 33sec

Ciprian Sufitchi N2YO

Articol aparut la 18-4-2011

14163

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (52)  

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2011-04-19 09:53:14 (ora Romaniei)
  • La mine, fiecare filmulet, merge in jur de 1 min dupa care incepe din nou de la 0. Este vreo problema de fisier? Mny tnx, 73! de yo8cln

  • Postat de Ciprian - YO3FWC la 2011-04-19 10:21:08 (ora Romaniei)
  • Modul in care organizasem initial secventele video punea la mare incercare computerul cititorului si serverul, asa ca acum pentru vizionarea unei inregistrari se face clic pe un link si se deschide o pagina separata.

  • Postat de Marian - YO9FMP la 2011-04-20 07:25:09 (ora Romaniei)
  • Vizionati al 2-lea clip minutele 2.00-12.00 sa va convingeti ca nici in dos nu i-a durut pe cei din fosta conducere a FRR privind desfiintarea unor cluburi.
    Le desfiintam si gata,nu mai au CIS si ca atare le desfiintam! au spus ei...
    De remarcat desfiintarea unor cluburi judetene ca Cluj si Calarasi(multumim ptr interventia de a nu se defiinta a d-lui Iosca)
    Si sa nu mai spuna dl Ciobanita ca a facut totul posibil ptr aceste cluburi ca sa nu fie desfiintate.
    A fost exact invers!
    Nu a venit nici macar o data sa vorbeasca cu conducerea Asociatiei sportive si le-a permis sa ne evacueze din unele spatii.
    Mai mult a dispus ca aparatura instalata provenind din casari de la STS sa ajunga la niste indivizi care au valorificat-o cum au vrut ei(vezi emitatoare de 1kw,receptoare,altele)
    Fosta conducere a FRR a favorizat nereguli si nu s-a implicat la timp in rezolvarea lor.
    A lasat de capul lor niste indivizi care ajunsi responsabili de club au instrainat cum au vrut ei scule,aparatura si mobilier.
    Nu stiu cum poti fi de acord cu numirea ca responsabil a unui individ care in viata lui nu a facut o legatura radio,nu a participat la vreun concurs sau la realizarea vreunei antene sau constructii radio.
    Uite ca a fost posibil!
    Acum dupa lichidarea noastra(asta este termenul in care s-a votat)sunt oportunitati pentru vanzare a unui pilon de antena,niste rotary-beam...,ceva scule,aparatura si mobilier.
    Evidente nu exista si nu le-a controlat nimeni vreodata,nu au fost inventarieri la care sa fi participat si FRR-ul asta miraculos...
    Nu mi-a placut adunarea asta de pe 9 aprilie.
    Multa gargara cu prezentari de carti si reviste de concursuri.
    L-as intreba si eu pe dl Ciobanita sau pe dl procuror yo9ft,pe cine mai reprezinta Federatia asta daca anual isi desfiinteaza prin vot 15-20 radiocluburi?
    Si cel mai important lucru...de ce au refuzat dialogul si sa ne raspunda la solicitari,prin dialog- atunci cand am sesizat nereguli la radiocluburile acum desfiintate...

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2011-04-21 08:32:27 (ora Romaniei)
  • Mny tnx, Ciprian. Am vazut inregistrarile...senzatia produsa este, ca parca le-am mai vazut o data... Fara comentarii...
    Sarbatori fericite, 73! de yo8cln.

  • Postat de Pit - YO3JW la 2011-04-21 13:33:12 (ora Romaniei)
  • Asi dori o singura precizare de esenta.
    FRR in cadrul AG nu a desfiintat nici un radioclub. Ele ar trebui sa existe in continuare! .......... S-a votat doar retragerea calitatii de membru al FRR la unele din aceste grupari (cluburi, sectii in cadrul unor cluburi,etc) care au pierdut din diverse motive Certificatul de Identitate Sportiva, care este obligatoriu sa existe pentru a putea fi membru al federatiei. Federatia asa cum prevede statutul este (si ar trebui sa fie) o federatie cu caracter sportiv.
    Altele nu au avut nici o activitate in ultima perioada. Daca vor fi active vor putea deveni din nou membri ai FRR.
    In rest "Sarbatori fericite!"

  • Postat de Cristian TOSU - YO8CT la 2011-04-21 15:57:46 (ora Romaniei)
  • In esenta Pit are dreptate . Nu F.R.R. a desfiintat aceste radiocluburi . Le-a fost retras Certificatul de Identitate Sportiva din motive mai mult sau mai putin intemeiate . Problema care se pune este ce a facut F.R.R. , in speta C.A. al F.R.R. , pentru a ajuta aceste cluburi . Cred ca raspunsul il stiu majoritatea radioamatorilor YO .
    In alta ordine de idei cred ca ar fi interesant de urmarit dezbaterea punctelor inscrise pe Ordiea de Zi a acestei Adunari Generale . Veti ajunge cu siguranta la concluzia lui Ghita !
    Fie ca Lumina Sfanta sa va umple sufletele si casele tuturor !

    Un Paste Fericit !

    Cu stima ,

    Cristian TOSU - YO8CT

  • Postat de Marian - YO9FMP la 2011-04-21 16:43:53 (ora Romaniei)
  • Multumesc yo3jw@yo8ct!Da asta este raspunsul care il cautam...Ce a facut FRR pentru a nu se desfiinta aceste Cluburi.Ma gandesc la un plan de masuri cu activitati si termene concrete,schimbarea responsabililor,discutii cu conducerea (politica?)a unor Asociatii sportive care nu ne mai vor pe noi ci doar spatiile ocupate de noi.La fel de utile sunt niste inventarieri sau analize ale activitatii in provincie...Sunt masuri pe care le-ar fi putut lua un domn care are calitati de militar(colonel in rezerva am auzit)cum este dl Ciobanita.Va rog sa ma credeti ca eu nu as fi votat retragerea calitatii de membru FRR a unui club ci a (i)responsabililor ce l-au condus defectuos.Cu ce sunt eu vinovat ca un nepriceput a fost numit si a acceptat sa conduca catre decadere un club?...Altfel spus multumesc domnului Iosca(yo5avn) si celor ce au votat impotriva desfiintarii/asta era termenul transant.Visez si eu ca poate candva... voi putea avea o conducere a FRR formata din acesti domni ca Iosca inconjurat de tineri.Nu am vazut tineri la aceasta Adunare.Este alt semnal de alarma.Si mai este unul.Nu s-a facut o analiza comparativa a ceea ce s-a propus in 2007 respectiv ce s-a realizat!Nu se poate ca la o astfel de Adunare sa fiu vrajit cu prezentarea participarii la niste concursuri cu eterna si fascinanta Revista(care a decazut si ea)si cu niste Diplome miraculoase.As fi vrut ca radioamator sa stiu si eu cine sunt vinovati si ce sanctiuni s-au aplicat privind frauda unor concursuri mai ales internationale.S-au ocolit niste subiecte care va rog sa ma credeti,au insemnat pentru mine echivalentul favorizarii fraudei la concursuri si al incompetentilor ca (i)responsabili de cluburi...
    Scuze,ptr.agresivitatea verbala de care mai dau dovada uneori,dar sunt iritat de ceea ce mi se intampla!
    Spunea dl Iosca de femeia cu 3 tatze,care a evacuat un club din sediu...Asa ceva s-a intamplat si la Calarasi,dar cine sa stie sau sa informeze ca spatii ale clubului sunt evacuate de catre Asociatie?Cine sa stie ca nu mai exista curent electric la club?Sau alte aspecte/multe politice cum s-au spus pe bune in sala candva...

  • Postat de Eugen - YO8CGR la 2011-04-22 07:30:08 (ora Romaniei)
  • Va rog sa-mi spuna cineva, ce avantaje are un radioclub daca este membru al FRR. Cred eu ca nici unul. Inafara faptului ca trebuie sa plateasca o cotizatie, nu vad ajutorul FRR. Plateste cumva FRR chiria pe spatiile cluburilor? Plateste cumva FRR energia consumata de cluburi? Plateste cumva FRR macar o parte din cheltuielile cluburilor? Trimite corespondenta gratuit asa cum se facea inainte de revolutie? Consider ca nu face nimic din toate acestea. Ba din contra, se lauda cu realizarile radiocluburilor. Ce s-ar intampla daca toate cluburile si-ar retrage calitatea de membru a FRR? Ar mai functiona? Ar mai avea cu ce sa se laude? Toate laudele sunt pentru castigatorii concursurilor de CW sala, a concursurilor interne si internationale de US si UUS, a concursurilor de radiogoniometrie da amatori etc. Aceste laude se rasfrang si asupra cluburilor care au format acesti castigatori. De ce trebuie sa se imparta laurii si cu FRR? Numai ca ne reprezinta? Cred ca nu este benefica o asa reprezentare. Ne ajunge cat am slugarit. Sa uitam de vremurile trecute, cand succesul unui individ era musai impartit si cu superiorii, la individul castigator ajungand nimic sau o infima parte din castig. Este timpul sa ne trezim la viata. Daca vrem sa avem o Federatie, pai sa o facem asa cum o au si altii din Vest, Est, Nord sau Sud. Daca platim o cotizatie, sa stim pentru ce o platim si ce beneficii ne poate aduce aceasta cotizatie. DESTEAPTA-TE ROMANE.

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2011-04-22 08:02:47 (ora Romaniei)
  • Pentru Marian, 9FMP: Inteleg ca esti suparat, am urmarit si eu intreaga sedinta si recunosc ca am apreciat propunerea lui Pitt 3JW, ca in federatie exista noi intrati in Consiliul de Administratie si ca , conform legilor in vigoare, o serie de cluburi au fost excluse.Nu stiu care a fost situatia la clubul dumneavoastra, oficial ati pierdut CIS-ul si logic eti fost exmatriculati.
    Sedinta prin intermediul imaginilor a fost cat se poate de transparenta iar comentariile nu au adus nimic nou.Am inteles ca desfiintarea FRR , ar insemna si pierderea actualelor sedii de cluburi afiliate din tara si ca atare este obligatoriu si caracterul sportiv al miscarii radioamatoricesti si ca si participarile la competitii sunt astfel necesare.
    Nu inteleg Mariane , de unde ai scos-o pe aia cu "Colonelul Ciobanita"???
    Nu inteleg de ce atata "venin" indreptat asupra unuia din ultimii "mohicani" ce mai au inca un salariu si care , culmea , de cand il stiu a fost si este cel mai activ din acel consiliu care are o droaie de oameni...
    Eu unul gasesc o singura vina FRR.Lipsa de comunicare.
    Pe 21.04.2011 inca nu a aparut nimic pe sit-ul hamradio.ro sau aici.
    Stim cu totii ca cel mai rapid mod de comunicare este in zilele noastre internet-ul si recunosc ca sunt deceptionat de utilizarea "cw" in comunicare inca.Atentie folosesc cw intre ghilimele!
    In NZ exista NZART http://www.nzart.org.nz/ .Comparati va rog informatiile de la ei cu cele din sit-ul FRR.
    Si ei ca reprezentanti ZL, se izbesc aproape de aceleasi probleme.Diferenta este ca , ei, tin legatura cu radioamatorii continuu.Mai buni sau mai rai, asa cum sunt peste tot.
    Trist este ca la noi, cateii latra si caravana trece...
    Trebuie sa recunoastem insa ca , "caravana" are si ea problemele ei.
    Asi scrie mai mult , nu vreau insa sa ranesc sensibilitatile oamenilor cu principii.Adevarul ramane la mijloc.
    La final, afirmatia: "Sunt masuri pe care le-ar fi putut lua un domn care are calitati de militar(colonel in rezerva am auzit)cum este dl Ciobanita" cred ca este putin hazardata avand in vedere informatiile prezentate de Ferry de la CNSAS...
    Ca sa ti-o spun pe aia dreapta, si eu am fost TR-is ca si Vasile si sunt multi.Ultima data eram maior de transmisiuni in armata romana, noroc ca s-a desfiintat.Gradele se dadeau automat dupa terminarea facultatii la TR.Sincer nici nu ma intereseaza.
    Saptezeci si trei!, ca, 73! este in telegrafie.

  • Postat de Costi - YO2BZV la 2011-04-22 11:02:14 (ora Romaniei)
  • Pentru i niþiatori Apelului

    ANTONI DAN (YO3ZA)
    CONRAD CORNELIU (YO4BXX)
    FARKAS ALEXANDRU (YO5AMF)
    GIURGIU VASILE (YO6EX)
    GRUNBERG FRANCISC (YO4PX)
    IOAN VICTOR (YO4BII)
    dr. NEGULESCU MARIUS CALIN (YO3HKW) s.a.
    Apelul a fost o apa de ploaie?

  • Postat de niculae ion - YO9CEB la 2011-04-22 12:09:01 (ora Romaniei)
  • Aveti perfecta dreptate,domnule Costi. Am ascultat inegral expunerea CA al FRR si sincer sa spun,eczact ca la o sedinta a PCR-ului,apa trece pitrele ramin Nu critic pe nimeni,nu aduc elogi nimanui dar trebuia sa se schimbe ceva,nu sa schimbat nimic,vorba ta Costi ,totul o apa de ploaie?Ma asteptam la critici dure la adresa CA al FRR-ului dar, toti au bagat capul la cutie,astia sintem si mergem mai departe.Asa conducatorii ne-am ales cu astia defilam HI.Referitor la Vasile YO3APG se zbate ca pestele pe uscat,cu o floare nu poti face primavara, 73 si PASTE FERICIT

  • Postat de Dan - YO3ZA la 2011-04-22 12:58:51 (ora Romaniei)
  • Pentru domnul Costi, YO2BZV. Nu Apelul a fost apa de ploaie ci Adunarea Generala a FRR.

  • Postat de Marian - YO9FMP la 2011-04-22 13:09:05 (ora Romaniei)
  • @Florentin...corect ai scris!
    Lipsa de preocupare si de comunicare este lozinca activitatii FRR.
    Poate ar fi trebuit votat daca mai trebuie sa avem FRR vizavi de situatia cand aceasta nu este preocupata de desfiintari ale cluburilor/unele mari din tara.Si Yo9bzv,yo9ceb,yo3za au dreptate!
    Apa de ploaie a fost toata Adunarea.Nu s-a dat curs Apelului de reformare a radioamatorismului.As propune d-le admin Ciprian sa facem un sondaj public pe site-ul dvs...Ca sa vedem cum ar fi trebuit sa alegem/pe cine ar trebui sa promovam ptr a reforma cu adevarat radioamatorismul romanesc.Am vazut domni ca yo5 avn dar si inca altii ca se tot zbat pe la Adunarile alea.Un punct de vedere.Uite noi yo9kpl si alte zeci de cluburi nu mai existam.Nu mai avem oare dreptul de a vota soarta radioamatorismului daca FRR a decis excluderea noastra?Rog sa raspundeti!

  • Postat de Ilie Mihaescu - YO3CO la 2011-04-22 18:22:10 (ora Romaniei)
  • Ca fost membru al FRR si dintr-un impuls profesional am cautat sa descifrez desfasurarea ultimei Adunari Genarale,mai ales ca avea loc dupa aparitia unui inspirat si binevenit Apel catre delegati.Asistenta a fost supusa la auditia unui raport tip hagada,rostit afazic ,nu de presedinte.A urmat informarea din domeniul financiar in sablonul cuvintelor incrucisate,ca nimeni sa nu-si dea deama pe ce se cheltuiesc banii.Capel meister al adunarii a ramas acelas Lider Maxim care atunci cand isi face numarul,presedintele Consiliului de Administratie,si nu numai,devin impersonali si ascultatori.Recentii rebeli au primit zaharicale,spre a se edulcara viata lui Lider Maxim.Un pic dizonanta a fost interventia prezentului dela Autoritatea ptr Tineret si Sport,dar fara efect practic,fiindca si la aceasta Autoritate,corectitudinea umbla cu capul spart.Multe din timpul Adunarii mi-au adus aminte de tineretea mea,de adunarile tip AVSAP cu simpla lipsa a portretelor lui Gheorghiu-Dej,Ana Pauker,Alexandru Nikolski
    sau Chivu Stoica.Despre radioamatorism probabil se va vorbi cu alta ocazie la o alta adunare organizata de radioamatori si nu de functionari mitomani si impuri.Poate au fost,la aceasta Adunare si alte momene importante dar nesesizate sau neintelese de mine si atunci imi atribui zicala"Errare humanum est"

  • Postat de Ciprian - YO3FWC la 2011-04-23 08:54:14 (ora Romaniei)
  • Profit de intrebarea pe care mi-a pus-o YO9FMP pentru a raspunde si lui Marius YO7BBE care a avut o interventie referitoare la Apel (secventa 3, minutul 23). YO7BBE era nedumerit de ce pe lista semnatarilor (193) s-au aflat si nemembri ai FRR (39), cata vreme problemele Federatiei apartin si pot fi rezolvate numai de membrii asociatiilor afiliate.

    Raspuns: Includerea nemembrilor FRR s-a facut din considerentul ca bunul mers al asociatiei nationale trebuie sa preocupe pe toti radioamatorii YO. Potrivit statutului "Federatia Romana de Radioamatorism este singura autorizata sa organizeze si sa controleze activitatea de radioamatorism din Romania" (art. 4), iar "Federatia Romana de Radioamatorism [...] are drept scop dezvoltarea activitatii de radioamatorism pe plan local, national si international" (art. 6). De asemenea, datorita actualului mod inadecvat de organizare, multi radioamatori si-au pierdut apartenenta la cluburile locale care s-au desfiintat (si-au pierdut pretiosul CIS), devenind fara voia lor nemembri. Ar trebui ascultata vocea tuturor radioamatorilor exprimata prin Apel. Este interesant de observat si proportia destul de mare de semnaturi provenite de la nemembri, mai bine de 25%. O explicatie ar fi ca ponderea celor care nu apartin de cluburi afiliate la FRR este mai mare decat este cunoscut. O alta ar fi ca nemembrii sunt mai preocupati de bunul mers al treburilor in Federatie decat membrii...

    Referitor la Apel ar mai trebui facuta o precizare. In toate interventiile sale Secretarul general s-a referit la Apel ca fiind "al lui Ciprian", "al lui N2YO", "de pe Radioamator.ro", auditoriul percepand ca aceasta este initiativa mea personala. In realitate eu nu am fost decat un mesager si doar unul dintre initiatori (in total 14). De unde si pana unde a rezultat ca acesta este Apelul meu? In plus, tocmai pentru ca acest material se refera la radioamatorismul romanesc si sa nu apara discutii, am semnat cu indicativul YO3FWC, care este autorizat si pe care il folosesc cu bucurie ori de cate ori am ocazia sa fiu in tara. Prezentarea Apelului ca fiind "al lui N2YO" poate induce sentimentul de amestec in treburile romanesti din partea unui radioamator strain, ceea ce-i poate denatura mesajul.

  • Postat de Marius Marian Alexandru - YO4HGX la 2011-04-23 09:21:27 (ora Romaniei)
  • Nu e nici o surpriza faptul ca nu s''a intamplat nimic remarcabil la ultima sedinta a Adunarii Generale a FRR. Cine credea altfel este ori rupt de realitate ori ipocrit. Batalia politica, prin aceasta intelegand lupta pentru putere si controlul fondurilor anuleaza orice initiativa de normalitate, in orice domeniu. Tocmai de aceea cei care poseda o functie de conducere in acest sistem se simt, si intr''un fel chiar sunt, mai presus decat Legea si nu numai ca isi permit sa nu raspunda interpelarilor, dau daca vreti, "apelurilor" la normalitate emise de "poporul de rand", ba chiar se mandresc cu aceasta fapt. S''au intamplat grozavii mult mai mari, pe care din pacate le acceptam tacit, cu totii, zi de zi, ca sa putem emite pretentii intr''un domeniu atat de putin cunoscut cum este radioamatorismul. Ce performanta, ce masuri de prevenire a desfiintarii cluburilor cu probleme... chiar nu este evident ca totul se rezuma la batalia pe ciolan? Sa fim seriosi! Pe de alta parte ar fi chiar greu, daca nu aproape imposibil sa se faca performanta intr''o tara cu marea majoritate a populatiei saraca (atentie, nu am spus ca tara e saraca!). Ce performanta, cu ce... cu cine? Lehamitea s''a generalizat, oamenii isi cauta norocul aiurea, la cules de capsuni prin Spania. In ultimul concediu prin tara m''am grozavit de pustietatea satelor romanesti, au ramas doar batranii si copiii. Radioamatorismul in sine nu e un sport de competite, in sensul ca nu implica automat masurarea fortelor cu altcineva, decat eventual cu tine insuti. Majoritatea (printre care si eu) il percepem doar ca un mod placut de petrecere a timpului liber, un fel de odihna activa, asa ca nu''si bat prea mult capul cu problemele forurilor superioare. Singurul lucru care ma deranjeaza in mod direct si personal este ca ori de cate ori cineva imi solicita un QSL card via Buro trebuie sa''i spun ca YO Buro... NO NO NO (doar eQSL sau via direct). Altii au suferit atat de mult de pe urma regimului comunist incat au ajuns sa se identifice cu statutul de victima si pur si simplu nu mai pot vedea altfel lucrurile. O schimbare reala va fi posibila numai daca vom fi capabili de a reveni la starea de "tabula rasa". Abia apoi vom fi capabili sa incercam sa construim un "altfel de viitor".

  • Postat de Cristian TOSU - YO8CT la 2011-04-23 10:45:35 (ora Romaniei)
  • Dupa cum toata lumea poate sa vada in inregistrarea sedintei A.G. punctele care au "deranjat" de pe Ordinea de Zi au fost tratate la capitolul "Diverse" . Dupa cum spuneam acum cateva luni in urma , dupa parerea mea F.R.R. s-a transformat de mai multa vreme intr-o S.R.L. cu un fals chip de S.A. O singura persoana dicteaza ce sa se discute , o singura persoana ia decizii . Se dau indicatii pretioase ce si cum sa se voteze iar cei care indraznesc sa aiba alte opinii si sa critice sunt imediat pusi la zid de catre "Lider Maxim" . De ceva vreme incerc sa inteleg ce interese ascunse se afla in spatele acestei atitudini incrancenate impotriva deschiderii si modernizarii F.R.R. Gabi Paisa ( YO8WW ) a cerut delegatului A.N.S. la Adunarea Generala efectuarea unui control amanuntit asupra modului in care este realizata evidenta contabila a F.R.R. Cred ca are un motiv intemeiat sa ceara acest lucru si cu siguranta stie multe lucruri in acest sens . Ramane de vazut daca delegatul A.N.S. ( d-nl Tomescu ) a transmis aceasta cerere conducerii institutiei pe care o reprezinta . Acum ca in C.A. a F.R.R. au ajuns si cei din urma sustinatori ai Domnului Ciobanita cred ca radioamatorismul , asa cum este el cunoscut pe plan mondial ( ca o pasiune pentru radiotehnica , prietenie si comunicare) , in Romania nu mai are nici o sansa de supravietuire . Apelul lansat pe site-ul http://www.radioamator.ro a avut drept scop sa traga un semnal de alarma asupra modului cum este organizat si condus radioamatorismul in Romania . Cum a fost interpretat si catalogat acesta se poate lesne vedea in inregistrarea video . S-a facut o propunere de modificare a Statutului F.R.R. Aceasta a fost amintita in mare viteza fara se se supuna discutiei nici macar o propozitie continuta in aceasta propunere impotriva faptului ca acest lucru a constituit un punct distinct pe Ordinea de Zi .
    Un Paste fericit tuturor !

    Ctristian TOSU - YO8CT

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2011-04-23 14:35:41 (ora Romaniei)
  • Am vazut postate de mai multe ori pareri ca ceva nu este in regula cu cheltuirea banilor (publici) in FRR.
    FRR este o institutie platita de la buget. Pentru verificarea bugetarilor exista Curtea de Conturi.
    Daca cineva are dubii privind aceste cheltuieli, cred ca Curtea de Conturi poate verifica acest lucru.

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2011-04-23 14:37:46 (ora Romaniei)
  • Ok.Vad ca marea majoritate acuza.Consider ca fiind pozitii argumentate...Oare?Nu vad decat ca, unii, nu este o generalizare, se trezesc fara finantare in partea FRR...Se aduc acuzatii lui Vasile.Eu unul nu sunt de acord, dar este problema mea.Repet, a nu stiu cata oara, ca o mare greseala a FRR este COMUNICAREA.Eu lui Vasile nu ii gasesc decat aceasta vina , daca vreti.Nu pot sa nu ii recunosc calitatile, pentru ca le are.Revenind la cheia problemei, unde sunt banii, cum poate YO8WW sa solicite un control amanuntit dupa ce prin actiunile domniei sale a pus in joc YO?.Mi se pare incredibil ca sa iei cuvantul in Adunarea Generala dupa ce ai facut de ras numele YO.Nu am vazut/auzit nici o scuza de ce sa intamplat pe plan international, insa am vazut o agresivitate in punerea problemei din partea lui 8WW.In fine, daca reprezentantii cluburilor afiliate au acceptat este....of doamne...OK.
    Domnilor, "in Danemarca este ceva putred!".Putreda este si pozitia unilaterala a FRR dar si a cluburilor constituente.Este o complicitate de comun acord acceptata.Ma asteptam ca aceasta sedinta sa fie foarte lunga...Nu a fost sa fie.De ce?FRR are obiective in 2011, dificil de sustinut.FRR este o suma a cluburilor din tara si poate exista numai in urma existentei CIS-ului.Cu toate ca aceasta existenta este fragila, vezi sumele alocate de la buget pentru 2011!Hai sa fim realisti, cu 300 de lei pentru consumabile de-a lungul unui an calendaristic, asa cum am vazut in raport, se pot achizitiona 5-6 cartuse de imprimanta cu indulgenta.Cu suma alocata salariilor pentru doi oameni se poate trai in subzistenta.Nu uitati ca:1.QTC a fost saptamanal.2.Revista s-a publicat asa cum este ea, mai buna sau mai rea, dar este munca.3.Noi frecvente s-au alocat(citesc in NZART ca in UKRAINA s-au taiat frecvente radioamatorilor la greu(adio Ukraina in 1200MHz).4.S-a anuntat ca unii sefi de club nu vor mai fi platiti ca nu sunt bani, facem pariu ca pasiunea lor trece prin burta?
    Nu vreau sa fiu rau, insa cred ca se impune o analiza serioasa, nu pe criterii cunoscute de antipatii si simpatii , ci pe realitate.
    YO3GON, felicitari, stii ce trebuie facut si sper sa fi ajutat.Eu zic asa, terminati cu aceste critici bonlavicioase, reconsiderati pasiunea dumneavoastra, aduceti propuneri viabile (pentru membrii federatiei), iar pentru federatie, reconsiderati-va punctul de vedere, FITI COMUNICATIVI, explicati argumentat propunerile , daca ele exista.De ce?Pentru ca veti disparea si unii si altii in curand , daca evolutia dumneavoastra ramane o...involutie.
    Este parerea mea, mi-o asum si sper ca radioamatorismul YO sa se revigoreze.Asteptam o discutie libera cu argumente in aceasta sedinta.Ma asteptam la cel putin 8 ore de discutii.N-a fost sa fie.Timpul trece in defavoarea tuturor.
    Cu stima pentru toti si sperante de mai bine, al dumneavoastra YO9CHO.

  • Postat de niculae ion - YO9CEB la 2011-04-23 16:20:00 (ora Romaniei)
  • O sigura INTREBARE am? Daca eu nu sint membru al nici unui club afiliat la FRR,inseamna ca parerea mea este egala cu zero,deci eu nu fac parte din {CLICA}cum fac parte cluburile afiliate FRR,Daca sint inscris intr-un club privat, atunci FRR nu mai are nicio treaba cu mine? 73 si PASTE FORICIT

  • Postat de Marian - YO9FMP la 2011-04-23 17:33:26 (ora Romaniei)
  • Vi se pare reprezentativ site-ul FRR http://www.hamradio.ro/ ?
    Cititi si nu veti gasi nimic scris despre Apelul ala/poate nu a existat...sau despre ce s-a discutat in ultima Adunare.
    Nimic nou despre noul Statut sau alocarea benzilor de frecvente.
    Pe http://www.hamradio.ro/default.asp?id=1 ... nt=4&mnu=1 si acum figureaza ca Radiocluburi cele radiate(vezi si pozitia 28)
    Nu gasesti nimic scris despre propagare sau informare on-line cum ar fi normal.
    Traim in 2011 si citesc articole scrise in 2006.
    Vi se pare normal?
    Nu sunt gigi contra,dar cred ca este normal ca sa existe o informare corecta pe site-ul FRR care pretinde ca ne reprezinta.

  • Postat de Adrian Zait - YO8OW la 2011-04-23 18:00:42 (ora Romaniei)
  • Domnilor se vede ca in acest moment FRR nu se ridica la nivelul asteptarilor noastre, dar cati din dumneavoastra ati contribuit la buna desfasurare a activitatii FRR? Cati ati platit macar taxa catre IARU? Daca FRR ar returna expeditorilor QSL-urile primite pentru simplul motiv ca nu faceti parte dintr-un club afiliat, sau ca acel club nu si-a ahitat obligatiile fata de FRR v-ar mai veni a zambi? Ati platit pana acum o cotizatie anuala la FRR?(in alte state se plateste).... sunt multe de spus si mai multe de facut dar fara bani si putina bunavointa nu se va face nimic.Poate daca va fi reformata FRR iar membrii ei vor intelege ca au si obligatii nu numai drepturi lucrurile se vor misca inspre asteptarile noastre. 73! si un Paste Fericit!

  • Postat de ion - YO9CEB la 2011-04-23 18:52:04 (ora Romaniei)
  • Atunci propuneti dumneavoastra ca toti radioamatorii YO sa plateasca {indiferent daca este afiliat sau nu}o tacsa catre FRR,poate asa se vor rezolva problemele financiare ale FRR. Poate asa QSL-urile noastre {cei ne afiliati FRR}nu vor mai ajunge la cosul de gunoi Si poate in felul acesta se va rezolva problemele 73 si PASTE FERICIT

  • Postat de Cornel - YO6MT la 2011-04-23 21:39:36 (ora Romaniei)
  • Pentru fraudatorul de talie internationala proaspat ales in CA in locul fraudatorului sef. Cu ce drept ne luati la intrebari? Inteleg ca va castigati painea din radioamatorism ca si cei pe care ii aparati. De ce ne santajati cu QSL-urile? Asa cum din sponsorizari FRR asigura bani pentru salariile propriilor angajati mai scapa ceva si pentru QSL-uri. Acest sistem tip mos Craciun de la FRR care aduce cu sacul corespondenta pe la diferite chermeze si le arunca pe mese si ridicarea prin autoservire trebuie sa dispara si va disparea curand. De acord ca beneficiarii ar trebui sa plateasca ceva. Dar FRR nu este in stare sa organizeze nimic, nici macar un sistem de plata a serviciilor prestate. Returnarea QSL-urilor ar costa mai mult decat distribuirea lor in tara. Ati auzit de Constitutie, de secretul si inviolabilitatea corespondentei? Cine raspunde pentru corespondenta ratacita, pierduta, instrainata? Singura legatura care ne mai tine captivi de FRR este acest sistem stupid si dezorganizat de primire a corespondentei. In rest pentru majoritatea radioamatorilor FRR este ZERO ca utilitate. Un sistem QSL independent de FRR ar duce la prabusirea FRR. Nu intamplator a propus cineva ca FRR sa nu mai resipeasca banii publici si sa se autofinanteze. Plecare actualului secretar general va rezolva toate disfunctionalitatile pe care acesta le-a promovat cu multa incapatanare. La vremuri noi trebuiesc oameni noi.
    73 de YO6MT

  • Postat de Cornel - YO6MT la 2011-04-23 21:52:19 (ora Romaniei)
  • Propun redactarea unui apel catre CA al FRR privind organizarea in mod transparent al unui concurs pentru functiile de secretari ai FRR. Pe criterii de varsta, competenta, obiective precise si pe perioada determinata cu posibilitatea prelungirii contractului daca se indeplinesc obiectivele. Nu un contract pe viata cum avem in prezent. Un paste fericit.
    YOMT

  • Postat de ion - YO9CEB la 2011-04-23 22:58:30 (ora Romaniei)
  • Despre QSL-uri primite in ultimi 2 ani nu am ce spune.Din vreo 500 expediate in timp de 2ani nu am primit confirmarii decit vreo 35,restul or fi prin cosul de gunoi al???? unde cred ca au ajuns si cele expediate de mine.SA speram ca Cezar va pune lucrurile la punct 73 si PASTE FERICIT

  • Postat de Marian - YO9FMP la 2011-04-26 14:19:46 (ora Romaniei)
  • yo6mt...
    Dl-le Cornel admir de mult ideile dvs si ale inca catorva radioamatori privind reformarea radioamatorismului.
    Sa mai semnam un apel nu ar fi o problema.
    Problema este ce sa-a intamplat cu Apelul semnat de vreo 200 radioamatori.
    Apelul asta nu trebuie adresat lupului,in speta FRR,ci esalonului superior sau Ministerului.
    Asta este parerea mea.
    Sunt fapte grave ce s-au petrecut si se pare ca ei câinii latra iar ursul trece.
    Cu ce s-a solutionat Adunarea aia Stiintifico-Fantastica de pe 9 aprilie?
    Se pare ca avem noi vicepresedinti din yo3 si pe Cezar la Comisia de diplome.
    Nimic despre Statut sau Reforma,despre schimbarea mentalitatilor si a practicilor privind atitudinea fata de impostori la concursuri fraudate,desfiintari de cluburi,activitatea unui birou de qsl-uri si foarte multe altele.
    Conducerea asta pe viata a FRR este tare paguboasa in teritoriu,acolo unde rar vezi picior de secretar sau presedinte de FRR.
    Ma refer nu la ciolhanuri,mese sau alte de astea ci la situatii ce privesc desfiintari de cluburi,inactivitatea sau dezinteresul unor responsabili.
    Spunea un domn coleg respectabil ca dl Vasile este vinovat doar pentru lipsa de comunicare.
    Fals!
    Cititi pe http://www.hamradio.ro/default.asp?id=1 ... nt=4&mnu=1 si veti vedea ca acest FRR se va autodesfiinta si el curand.
    Pe cine mai reprezinta daca in fiecare an se desfiinteaza 10-15 cluburi?
    Si de ce acestea mai sunt pe lista sa ca si cluburi active?
    L-as ruga pe dl Secretar si pe dl Presedinte sa plece sa isi dea demisia.
    Aud rar de dansii si numai in imprejurari nefaste radioamatorismului.
    Sisa lase loc radioamatorilor tineri de 18-30 ani pe care nu i-am vazut la Adunarea aia cu 56 membri.
    Doar atat mai reprezinta radioamatorismul roman?
    Spuneti dvs. d-lor radioamatori de 7-80 ani cati reprezentanti avea FRR acum 20-30 ani si cate cluburi.
    De ce atunci se putea si azi nu?

  • Postat de Costi - YO2BZV la 2011-04-26 14:55:57 (ora Romaniei)
  • @Ilie Mihaescu. Citesc comentariul Dvs si nu-mi vine sa cred. Stiti, de la distanta nu se vad lucrurile in profunzimea lor. Traiam cu impresia ca avem o conducere onesta, preocupata de dainuirea acestui hobby. Cand am citit Apelul... am fost tentat sa cred ca unii colegi sunt mai pretentiosi. Acum incep sa inteleg. Scuze Dan , 3za ptr ca am calificat, fara intentie, Apelul ca apa de ploaie. Nu stiu ce sa mai cred!

  • Postat de Mircea - YO4SI (yo4si) la 2011-04-27 00:05:33 (ora Romaniei)
  • http://ag.ref-union.org/2011/ Este interesant sa tragem cu ochiul sa vedem ce mai fac si altii...

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2011-04-27 12:55:19 (ora Romaniei)
  • Ca traitor..."francez", cel mai interesant mi se pare, "Le rapport moral", simplu de tradus, "Raportul moral".6000 de euro adica 24000 de Roni.Adio Auxerres...adio...placeri pentru membri, de club sau altfel.Este interesant de citit pentru "francofili", de pot trage unele concluzii.
    Saptezeci si trei"

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2011-04-27 13:02:14 (ora Romaniei)
  • De admirat este FRR .Bugetul a fost de 10 ori mai mare.Este intr-adevar deosebit.

  • Postat de Marian - YO9FMP la 2011-04-27 14:57:45 (ora Romaniei)
  • @Florentine...era sa imi creezi emotii de necontrolat.
    Frate scrie ca bugetul ala miraculos de 10 ori mai mare s-a dat la Federetia de Radioamatori din Franta nu la prapadita asta de la noi din tara.
    Mai are putin si se autodesfiinteaza.
    Au atata gargara la QTC-uri ca prea putini isi dau seama ca se supraevalueaza.
    Carti,revista aia miraculoasa,concursuri celebre(acum 20 ani)
    Vai!
    Nimeni nu stie ca FRR asta exista numa pe hartie ca in teritoriu zero barat este activitate cam in jamate de tara.
    Ei nu se obosesc sa faca evaluari din astea sau programe de reabilitare a radioamatorismului cu termene si responsabili...caci se declara ca ies la pensie...ce rost ar mai avea...
    Pe ei nu-i controleaza nimeni si au o tentativa de adunare odata la 4 ani.
    Va intrebati de Apel sau de ceea ce ar trebui reformat in radioamatorism?
    Pai...sunt unii ca yo5avn,yo6mt,yo6ex,yo4px-radioamatori batrani cu state nu numai de existenta ci si de activitate...
    Oamenii astia se chinuie sa schimbe trecutul si nu pot.
    Este adevarat ca nici noi nu-i ajutam.
    Pana cand?

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2011-04-30 12:48:33 (ora Romaniei)
  • In sit-ul IARU, gasesc: "AMATEUR RADIO THE GREATEST OF ALL SCIENTIFIC HOBBIES"
    http://www.iaru-r1.org/
    De asemeni, gasesc dand cautare "sport" in sit, ca exista 4 federatii afiliate declarate SPORTIVE,
    Mongolia MRSF,Kazahstan KFRR , Armenia FRRA si Belarus BFRR.
    http://www.iaru-r1.org/index.php?searchword=SPORT&ordering=&searchphrase=all&Itemid=100&option=com_search
    La capitolul SPORT iata ce relateaza pentru contest:
    http://www.amateur-radio-wiki.net/index.php?title=Contesting
    si pentru ARDF(vanatoare de vulpi}:
    http://www.amateur-radio-wiki.net/index.php?title=ARDF
    Iata ce gasim pentru definitia RADIOSPORT :
    http://en.wikipedia.org/wiki/Radiosport
    "
    The term radiosport is of modern Eastern European origin and is used to describe any of several competitive amateur radio activities."
    Cred ca citirea in detaliu a informatiilor inainte de a posta, este binevenita.Spun aceasta deoarece exista totusi o confuzie in ceea ce trebuie sa fie FRR(hobby-sport)."Pata de culoare" adusa de Europa de Est", poate fi benefica in concertul federatiilor Europene ce recunosc statutul de hobby al radioamatorismului.

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2011-04-30 12:54:31 (ora Romaniei)
  • "Results and awardsMost contests are sponsored by organizations that either publish a membership journal, or sell a radio enthusiast magazine as their business. The results of radio contest events are printed in these publications, and often include an article describing the event and highlighting the victors. Contest results articles might also include photographs of radio stations and operators in the contest, and a detailed listing of the scores of every participating station. In addition to publication in magazines and journals, many contest sponsors also publish results on web sites, often in a format similar to that found in print. Some contest sponsors offer the raw score results data in a format that enables searching or other data analysis. The American Radio Relay League, for example, offers this raw line score data to any of its members, and offers the summary report of the winners and the line score data in a non-searchable format to anyone through their web site.[32]

    Because radio contests take place using amateur radio, competitors are forbidden by regulation from being compensated financially for their activity. This international regulatory restriction of the Amateur Radio Service precludes the development of a professional sport. In addition to the recognition of their peers, winners in radio contests do, however, often receive paper certificates, wooden plaques, trophies, engraved gavels, or medals in recognition of their achievements. Some contests provide trophies of nominal economic value that highlight their local agricultural or cultural heritage, such as smoked salmon (for the Washington State Salmon Run contest) or a bottle of wine (for the California QSO Party)."
    Citat din: http://en.wikipedia.org/wiki/Contesting

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2011-04-30 13:23:54 (ora Romaniei)
  • ITU:
    "1.56 amateur service: A radiocommunication service for the purpose of self-training, intercommunication and technical investigations carried out by amateurs, that is, by duly authorized persons interested in radio technique solely with a personal aim and without pecuniary interest."
    http://life.itu.int/radioclub/rr/art01.htm#Serv

  • Postat de Nick - YO4RSS la 2011-04-30 14:47:27 (ora Romaniei)
  • Dupa ce am citit comentariile,te apuca durerea de cap,dar si dupa vederea video.Eu mai primesc, din cind in cind,QSL-uri de la frr,restul, le trimit,sau le expediez,pe bani mei(personal).De ce persoanele(radioamatori autorizati),care nu vor,si care nu au posibilitatea de a intra intrun radioclub,nu pot fi membri ai FRR???.Anul trecut am expediat QSL-uri,pe bani mei de 630,00 lei.Asta va spune ceva????.Adunarea FRR din 9 apr. pare o varza,bine infoiata.Multe lucruri de valoare,sa trecut peste ele????peste altele..... .Sunt multe lucruri de discutat,dar in timp o sa vedem ce si cum???? 73la toti NICK

  • Postat de Nick - YO4RSS la 2011-04-30 15:08:21 (ora Romaniei)
  • Bine d-l CIOBANITA,vi se pare corect sa dezafiliati, unele radiocluburi ca nu este OK cu legea .Ia spuneti-mi,totul este OK cu legea, in tara asta.VA DAU UN EXEMPLU;elena turcu-judecator la vilcea(nu imi inspira incredere),ce parere aveti??????????.De HAMRADIO GALATI,stiti ca si aici , am avut o fosta mare sportiva(cu trei tatze)care nea dat afara din sediu "nostru",pentru mai multi bani.Ar mai fi multe de discutat....

  • Postat de Marius - YO2LHD la 2011-04-30 15:09:03 (ora Romaniei)
  • Din cele vazute/citite aici exista destul de multi radioamatori nemultumiti de "serviciile" prestate de FRR pentru ei.Inainte de a critica,in locul d-lor,m-as intreba:eu ce fac pentru FRR???
    Vad ca se tot bate moneda pe expedierea de QSL-uri.Aproape toti antevorbitorii vor acest serviciu gratuit,caci da,este un serviciu,dar nimeni nu zice cit costa, cit sinteti dispus sa cheltuiti cu acest serviciu???Sint citeva cluburi in yo care ofera serviciul de expediere la preturi cit sa acopere costurile cu posta.Apelati la ei cu incredere.
    Pentru edificare faceti o vizita la posta si consultati lista de tarife!!! Si fiind unul din cei care platest amarita aia de taxa de 5RON as vota ca QSL-urile celor care nu o platesc sa fie returnate.As da 1RON in plus pentru asta!!!
    Revista asa cum e apare in continuare si de fiecare data se gaseste ceva interesant de citit, iar ca pret este muuult sub orice alta publicatie de gen,ce sa mai vorbim raportat la ziare de 2bani care costa un numar/zi cit revista pe o luna.
    Si o propunere de final pentru contestatari: incercati sa puneti pe picioare o asociatie(gen FRR) si daca puteti oferi ceea ce cereti acum de la FRR cu siguranta vom adera la ea(daca ne primiti).
    73 si voie buna tuturor!

  • Postat de Nick - YO4RSS la 2011-04-30 15:23:14 (ora Romaniei)
  • Marius(yo2lhd)-Nu crezi ca mai bine as da 200 lei pe QSL-URI, la FRR, DECIT PERSONAL LA POSTA.Dar la frr,biroul QSL, cind sta,sau ia o vacanta......73 NICK.

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2011-05-01 00:54:56 (ora Romaniei)
  • Ca o federatie sa existe, membrii asociati trebuie sa cotizeze si sa participe activ.Hai sa vedem un caz concret si conditiile de cotizare:
    1.Federatia Germana DARC: http://www.darc.de/darc-info/mitglied-werden/
    Cotizatia anuala intre 15 si 72 de Euro in functie de caz.
    Servicii asigurate radioamatorilor: http://www.darc.de/darc-info/servicebereich/
    27 de servicii in lista(Birou QSL inclus).
    Grupuri de interese DARC: http://www.darc.de/darc-info/interessengruppen/
    Asociere mixta(cluburi de interese si persoane fizice)
    Numar de membri declarati: 41000.....
    Oferta acestei asociatii este asemanatoare cu cea declarata de FRR.Comparatiile nu se pot face prin insasi diferenta cantitativa dintre cele doua entitati.Daca am lua in considerare 50Euro/an in medie la DARC , asta inseamna: 50*41000=2.05 mil Euro anual este bugetul lor!Cu acest buget , au sediu nou, si satisfac se pare cerintele membrilor.
    FRR: 50Euro*2000Membri=100000 Euro pe an buget!
    Asta daca s-ar gasi 2000 de membri platitori...
    ceea ce ma indoiesc.
    In alte tari, tarifele sunt asemanatoare iar ofertele mai mult sau mai putin asemanatoare.Oricum, Birou QSL ofera toate asociatiile vizitate.
    Eu zic ca FRR, a incercat si a reusit in mare , la bugetul alocat sa faca fata multor oferte: Revista, manifestatii, apararea intereselor radioamatorilor fata de autoritati(vezi frecvente noi-vezi cazul Ukraina),reprezentare la nivel international(IARU,Friedricshafen,diplome).
    Exista si disfunctionalitati, biroul QSL de exemplu, disciplina in randul membrilor, banii necesari "competitiilor sportive".
    Este acesta un motiv pentru a "desfiinta" o federatie? Nu cred.Cred insa, ca, este necesara o definire clara a pozitiilor FRR si a membrilor.
    Referitor la banii alocati contest-man-ilor si sediilor de club, aici discutia am vazut ca este foarte "fierbinte" si cred ca orice negociere trebuie facuta analizand inainte pozitia altor federatii(mai ales europene) vis-a-vis de aceasta activitate(vezi postarile facute mai sus catre federatii).Este clar ca la bugetul FRR, nu pot fi sustinute cluburi fara activitate .De asemeni, FRR ar trebui sa accepte si prezenta individuala de membrii asociati, ceea ce va ingreuna putin activitatea de colectare de fonduri dar prin definitie FRR reprezinta interesele radioamatorilor din YO, deci nu poate discrimina pe cei neafiliati la cluburi.
    Sper ca pozitia actuala "noi si ei" sa fie reconsiderata prin reconcilierea intereselor de ambele parti.Multi din membrii YO acuza nereprezentativitatea celor alesi.Ok.Dar cine i-a propus si votat?Daca aveti alte propuneri (si s-a vazut ca exista membrii noi acum) faceti-le si aratati ca se poate si altfel.FRR este oglinda YO. FRR este necesara in interesul YO.
    Saptezeci si trei!

  • Postat de Cornel - YO6MT la 2011-05-01 10:04:55 (ora Romaniei)
  • Banii ochiul dracului. 70000 lei buget de la ANST pentru 2011, suma care ar trebui deocamdata acoperita pentru ,,a ne elibera de sub jugul ANST". Impartiti suma la 70 de cluburi ceea ce inseamna 1000 lei/club. Sau impartiti suma la 3000 membrii declarati rezultand 24 lei/membru. Sume relativ mici si suportabile. Dar FRR spune,, noi nu va cerem bani...va lasam sa va intariti...cluburi puternice inseamna o federatie puternica" ,,noi nu va cerem bani...descurcati-va singuri...ca noi ne descurcam cu ce primim de la ANST si ce mai obtinem din alte parti pe seama voastra".Asa sa fie oare? FRR a devenit un SRL, o fabrica de titluri sportive pentru ANST. Prestatie facuta contra cost in baza unui contract din care castiga direct angajatii FRR si angajatii cluburile departamentale. In aceste conditii ceilalti radioamatori (de fapt o majoritate care nu practica radioamatorismul ca sport) sunt scosi din ecuatie, unde este contractul cu membrii FRR? ANST desi finanteaza partial FRR nu are putere de decizie in sanctionarea incompetentei si neindeplinirii atributiunilor la nivelul angajatilor si a conducerii federatiei. ,,Spanzurarea de catarg "este de competenta membrilor FRR, dar aprecierea activitatii ,, spanzuratului" o face chiar ,,spanzuratul" si ANST care nu are dreptul de aplica aceasta sanctiune. Oare trebuie sa asteptam pana cand ANST va sista complet subventiile si va confisca toate sediile?
    Sa vedem cum este la REF. Membrii cotizanti 5500 (1/3 din radioamatori), cotizatie anuala 60 euro/membru in care intra abonamentul la revista si serviciu QSL complet. Bugetul pe 2010 peste 400000 euro din care peste 300000 euro din cotizatii ( circa 200000 se intorc sub forma de prestatii cum ar fi revista, serviciul QSL) iar diferenta din venituri proprii si donatii.La cererea membrilor REF s-a experimentat cotizarea fara revista inclusa, numarul de membrii crescand cu 10%. Au probleme financiare, au redus cheltuielile, sedinte prin internet, reducerea consumurilor, etc.
    73 de YO6MT Cornel

  • Postat de Cornel - YO6MT la 2011-05-01 14:06:43 (ora Romaniei)
  • Am vizionat integral inregistrarile. Am cautat pe hamradio.ro materialele prezentate. Nu am gasit nimic. In schimb am gasit adunarea generala din 2009 care seamana izbitor cu cea din acest an. Aceleasi materiale laudative gen noi ne-am straduit dar nu prea am reusit, dar nu avem nici o vina. Ca si acum, in 2009 a fost primit un club si au fost date afara 5-6. Aceeasi delegati (cu cateva exceptii)care au luat cuvantul pe aceleasi probleme. Adunarea generala 2011 nu a fost bine organizata, lucru constatat si de trimisul ANST. Multa superficialitate, buletine de vot cu 3 greseli de redactare!!!, materialele nestudiate de catre delegati, lipsa de organizare, balbaieli,etc. Ce a rezultat? Un fel de emisiune QTC de circa 4 ore in care reprezentantul FRR a vorbit circa 3 ore. Cum ar fi trebuit sa arate adunarea? A spus-o chiar trimisul ANST. 20 minute prezentarea succinta a materialelor studiate anterior de catre delegati si restul timpului discutii. Timpul pentru discutii a fost limitat la putin peste 30 minute si s-au ocolit cu grija subiectele fierbinti adica apelul catre adunare, fraudele, codul etic, planul pe 2010 si 2011, strategia generala, considerate probabil putin importante (sau jenante) pentru delegatii cluburilor. De ce nu a intrebat nimeni despre angajarea grabnica a noului secretar general care sa se rodeze pana la sfarsitul anului cand ,,tovarasul Vasile" va iesi la pensie. Dar despre indeplinirea planului pe 2010. Despre lipsa unui plan pe 2011. Dar despre fraude? Sunt mari intrebari privind responsabilitatea delegatilor in luarea deciziilor. Mai degraba sunt niste iresponsabili demni de mila care vor trebui sa dea socoteala la un moment dat.
    YO6MT Cornel

  • Postat de Marian - YO9FMP la 2011-05-02 06:38:39 (ora Romaniei)
  • yo9cho...D-le Florentin,multumesc de informare!Intr-adevar in multe tari europene radioamatorismul este recunoscut ca un hobby.Nu vad ce are radioamatorismul romanesc cu sportul,ce activitate fizica presupune radioamatorismul/ce efort.Poate mai benefic ar fi fost subordonarea noastra Ministerului Siintei si tehnologiei informatiei.Aici am fi avut sigur alte oportunitati inclusiv financiare.
    Fireste d-le Cormel yo6mt,ce ati fi vrut de la o Adunare condusa de acelasi Prezidiu?Va amintiti de Adunarile conduse de fostul PCR?Pumnul in gura celor ce vor sa reformeze aceasta activitate.Sau mai bine spus nu e loc de discutii despre reforma decat la rubrica Diverse.Si inca cateva similitudini...Daca voi nu ma(ne)vreti,eu(noi)va vrem!...Pofta ce am poftit...sa fiu Secretar general si presedinte pe viata...Urâtã Adunare si respingatori mare parte din participanti.Decat 5 au votat impotriva desfiintarii a vreo 15 radiocluburi/restul de vreo 50 participanti i-au durut in dos de soarta radioamatorismului in alte judete decat ale lor.Specific romanesc!...Am facut tot posibilul...zicea dl Secretar foarte General a ceea ce a mai ramas din aceasta miraculoasa Federatie.Apropo...Ce reprezentativitate ar trebui sa aibe o Federatie sportiva in teritoriu/in judete pentru ca ea sa fie recunoscuta de o Agentie sau de Minister?Cat are in realitate domnilor,ptr ca FRR-ul asta defileaza si acum pe lista de radiocluburi cu cele desfiintate?Aud???







  • Postat de Cornel - YO6MT la 2011-05-02 09:48:31 (ora Romaniei)
  • Avea dreptate cel care a cerut la ANST sistarea finantarii FRR. Oricum acest lucru se va intampla in viitorul apropiat, si acesti bani mai mult incurca decat rezolva problema, prelungind agonia FRR. De fapt si legea finantarii ONG de utilitate publica prevede ca finantarea inceteaza atunci cand activitatea este in scadere si ajunge sub nivelul avut la inceperea finantarii. Credeti ca este intamplatoare campania de examene prin care se scot pe banda rulanta ,,radioamatori diplomati" si nu practicanti pentru care autorizatia reprezinta o diploma in plus la colectie. Credeti ca sunt intamplatoare situatiile fanteziste trimise la ANST privind cluburile membre si numarul de radioamatori? Credeti ca intamplator se refuza incasarea unei cotizatii de la radioamatorii individuali si recunoasterea acestora ca membrii, caz in care situatia reala nu ar mai putea fi ascunsa?
    73 de YO6MT Cornel

  • Postat de Marian - YO9FMP la 2011-05-02 16:39:48 (ora Romaniei)
  • Agonia?
    Da!
    @yo6mt ai dat un raspuns...astia nu sunt radioamatori cei scosi pe banda rulanta doar ca vor sa poarte un indicativ.
    Ce presupune radioamatorismul?o formalitate de examen dupa care sa ne asteptam la bãlãcãreli pe 225?Penibil...Ptr clasa I am dat un examen greu mi s-au cerut rezultate si aprecieri si azi este durere in cur(scuze)fata de pretentii.Examene?Pret?Activitate?Ziceti voi..

  • Postat de ion - YO9CEB la 2011-05-02 20:13:51 (ora Romaniei)
  • Pentru Marius,banuiesc ca aceste afirmatii referitoare la QSL-uri, le faci sub influenta unor supararii{sau unor frustrarii}si consider ca sint inoportune in momentul de fata.CE te faci atunci cind esti MEMBRU UNUI CLUB AFILIAT FRR, platesti cotizatia anuala,expediezi peste 500 QSL-uri anual,si nu primesti de cit vreo 35 de QSL-uri odata la doi ani HI.Cineva face o socoteala a unor bani,a unor FEDERATI din alte tari,acolo este organizare,fiecare stie ce are de facut,pe cind la noi?? HAI NOAPTE HAI,apa trece sefi ramin 73 si la reauzire

  • Postat de Ciprian - YO3FWC la 2011-05-03 07:27:30 (ora Romaniei)
  • La hamradio.ro a aparut (cred ca recent) raportul privind activitatea financiar contabila pe perioada 1 ian – 31 dec 2010 desfasurata de FRR:
    http://www.hamradio.ro/default.asp?id=1&ACT=5&content=367&mnu=1. Ce este SAIFI? Banuiesc ca inseamna chirie.

  • Postat de Cristi - YO8DHD la 2011-05-03 15:30:53 (ora Romaniei)
  • S.A.I.F.I. - F.I.M.D. Bucuresti
    Plata chirii spatiu (raspuns prin nenea Vanghelie)

  • Postat de Mircea - YO4SI (yo4si) la 2011-05-12 22:19:53 (ora Romaniei)
  • Nu mai inteleg nimic. FRR cu profil sportiv ocupa locul 20 in Campionatul IARU 2010, iar REF-Union o asociatie a celor doar pasionati de radio ocupa locul 2 !! Dar noi am avut doi minunati reprezentanti la WRTC de la Moscova. Atentie insa, acestia NU SUNT MEMBRI FRR. Adica nu apartin de nici-un club. Cheltuieli, deloc neglijabile, pentru calificare si deplasare la Moscova din propriul buzunar. Francezii spun ca 50 de oameni, cei mai buni, s-au pregatit cu patru luni inainte pentru acest mare concurs. http://tm0hq.ref-union.org/ Am vazut la aceasta adresa ca au si un ceas care arata cat timp a mai ramas pana la urmatoarea mare confruntare. La noi nimeni nu a facut o analiza ca sa se constate de ce rezultatul nostru a fost mai slab ca niciodata. Din ce am citit in diverse locuri, situatia morala ramane in continuare foarte grava. Presedintele FRR nu se implica. Reprezentantul ANST, d-nul Tomescu spune ca presedintele nostru este "mult, mult, mult prea fin". (Secventa 9 min. 22/23). Sunt total de aceeasi parere. Sunt atat de multe de spus, dar prefer sa tac. 73s !

  • Postat de Mircea - YO4SI (yo4si) la 2011-05-12 22:37:20 (ora Romaniei)
  • @YO9FMP. Draga Marian iti inteleg perfect supararea. Dar hai sa ne gandim ca peste noi au trecut doua experimentari sociale catastrofale. Atunci cand s-a trecut de la proprietatea privata la cea comuna. Si apoi de la cea comuna la cea privata. Primul experiment a fost mult mai dureros. Acum putem sa ne exprimam revolta si protestul. Atunci, doar daca erai banuit ca poti protesta erai bagat cu capul in WC si se tragea apa. Un gand pios pentru acestia care au suferit cu adevarat...

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2011-05-13 09:28:53 (ora Romaniei)
  • Buna observatie Mircea!

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2011-05-28 11:47:54 (ora Romaniei)
  • Cu umilinta, imi aduc aminte de :....cainii latra,caravana ....trece
    SAPTEZECISITREI!

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "RADIOAMATORI YO, AVETI CUVANTUL!"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact