hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Care credeti ca este impresia pe care si-au format-o radioamatorii straini despre noi, radioamatorii din România? Explicati la comentarii.
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 8-octombrie-2006 si s-a incheiat la 15-octombrie-2006

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (8)  

  • Postat de Gabi la data de 2006-10-09 18:03:53 (ora Romaniei)
  • Cred ca si-au format o impresie favorabila... atuu-ri: activitate cu bun simtz in benzile radio, modulatie buna (scule industriale), puteri de emisie moderate, activitate in "digitale". Nu stiu cum stam la confirmarea QSO-urilor prin QSL - comparativ, de ex., cu radiamatorii din Germania.
    Dar, la capitolele "trafic civilizat si fair-play", sunt sigur ca suntem mult superiori amicilor din Italia sau fosta uniune sovietica.

  • Postat de Cristi la data de 2006-10-10 18:31:12 (ora Romaniei)
  • O impresie preponderent favorabila vizavi de trafic, aparitii in noile moduri digitale, frecvente noi autorizate, dar spre negativa referitoare la confirmarile legaturilor datorita lipsei unui birou national de expeditie qsl-uri in Romania. Inainte de 89 exista acel birou in cadrul federatiei. Acum doar speram la acesta.

  • Postat de Antal la data de 2006-10-12 17:42:41 (ora Romaniei)
  • Cred ca impresia radioamatorilor straini despre cei romani se regaseste in nivelul lor de participare la concursurile organizate de Romania.
    Cum apreciati, ca numar, participarea statiilor straine in concursurile YO? Buna sau slaba? De exemplu comparativ cu concursuri similare organizate de alte tari...

  • Postat de Cristi la data de 2006-10-13 09:55:30 (ora Romaniei)
  • Cu siguranta am putea fi mai optimisti dar atat peste hotare cat si in interior parearea starinilor este destul de buna.Nu ne lamentam, dar luand contact in diverse ipostaze suntem apreciati atat pe baza bunului simt in prezenta din QSO-urile internationale, dar si de faptul ca mai figuram in lista tarilor al caror HAM-i isi mai fac si mai lucreaza cu scule home made.
    In alta ordine de idei ei apreciaza ca la noi mai sunt si centre de pregatire a copiilor (vezi Casele de Copii),pe cand la ei asa ceva nu exista .Ei vad asta ca un plus si il apreciaza mai mult decat pozitiv,fiindca acolo putini isi mai permit sa bage banii in asa ceva sau sa-si trimita copilul acolo.A cam devenit si la ei a business familly, prin care parintii isi atrag copii-daca vor si le place- prin dotarea si sirguinta cu care ei lucreaza in timpul liber.
    Nu am auzit cuvinte sau reactii negative la adresa noastra dar sunt convinsi ca mai sunt si lucruri banale care trebuie trecute cu vederea (vezi problemele cu repetoarele).
    Mult suscces si sa ne mentinem tot asa.

  • Postat de marius alexandru la data de 2006-10-14 05:55:21 (ora Romaniei)
  • Si eu credeam la fel, ca preponderent buna... pana am incercat sa cumpar una alta de pe eBay.
    Sunt bagat in seama numai daca folosesc adresa oficiala de la locul de munca, alfel sunt respins (mai mult sau mai putin politicos).
    Incercati si voi cu adresa si c/s din YO, sper sa aveti mai mult succes decat mine!
    73
    Marius yo4hgx (/mm)

    P.S. E'adevarat, pe eBay 99% sunt din USA, sondajul se refera la "straini", totusi...

  • Postat de Marian - YO7CEG - la data de 2006-10-14 18:41:05 (ora Romaniei)
  • ptr. MARIUS - YO4HGX/mm. SALUT VOIOS Draga coleg de pasiune si de eBay ! Apropo, ce eBay user folositi ?! Eu, Chiar Indicativul mentionat aici. Imi pare rau ca trebuie sa intervin si sa corectez. Regret ca trebuie sa spun, dar faceti multe confuzii si acolo si aici. Aici, comentariul Dvs. postat la acest sondaj, nu are legatura cu sondajul si titlul sau, deci nici o relevanta, deoarece veniti cu referinte raportate la relatiile dvs. cu diferite persoane, care sunt Vanzatori sau Cumparatori pe un site COMERCIAL, dedicat LICITATIILOR !!!. pe eBay, sunt Numai relatii comerciale, nicidecum radioamatoricesti, toata lumea se lupta sa castige ceva !. Unii Bani, altii Obiecte. Conteaza doar acestea, si nu intereseaza, decat relatiile legate despre aceste activitati. se cere CORECTITUDINE, COMUNICARE, CUVANT si ONOARE ! Sper ca este clar pana aici.
    Este adevarat ca sunt eBay useri,logati ca radioamatori, unii cu indicativul de apel, din "radio"( oricum pe site, acest lucru nu conteaza, in Eter - da ), altii cu numele sau alte indicative ciudate de useri sau tot felul de pseudo-combinatii, User sa fie, dar logat Corect ! Poti Indica ORICE Adresa, Nu vad nici o legatura cu Serviciul fiecaruia si adresa oficiala si nici NU exista vreo restrictie. Eu sunt logat, deci inregistrat, cu adresa fizica personala din RO, Loc.Str.Bl,Sc.Et.Ap - mai interesant, ca am si Indicativ de apel din radio, Romanesc, YO...Peste o luna, indeplinesc vechimea de 2 ani. Ma straduiesc, sa indeplinesc pe eBay, conditiile ptr. W.A.C, mai am nevoie doar de Afica si America de Sud. Cu Oceania am rezolvat-o, a fost mai aprope de Romania...si pret la jumatate, comparat cu ce aveam la noi. Asta este ! Recomand calduros http://www.ebay.com, la si , oricine poate fi cautat si verificat. Va Rog, Nu Ezitati si Indrazniti ! Sunt destul de multi YO logati pe EBAY si bine au facut ! Cei 99 la suta mentionati in comentariul Dvs., sunt 100 la suta, cei mai buni. In Toate ! In sistemul lor, nu pierd timpul cu " Flotantii " cei care au adrese pe la Casute Postale, Etc. considera ca nu prezinta garantie o astfel de relatie, indiferent daca este unul de-al lor sau altul strain...Au perfecta dreptate ! Va sugerez sa va schimbati adresa cea cu care v-ati logat si-n corespondenta sa indicati, acelasi lucru ! Orice se poate schimba, e-Mail, User iar procedura este corecta ptr. toti. Sistemul FeedBack, Spune TOT. Draga MARIUS, Rog Verificati feedback-ul meu, Click > yo7ceg. MULTUMESC si Va Doresc SUCCES in TOATE. VANT din PUPA ! Cu Prietenie, MARIAN.

  • Postat de Gabi la data de 2006-10-14 20:01:08 (ora Romaniei)
  • YO7CEG - Mariane - ca de obicei ai dreptate...m-ai exista si radioamatori care fac QRM sau sunt out off topic - de ex. - yo7ceg.

  • Postat de Marian - YO7CEG - la data de 2006-10-15 07:11:19 (ora Romaniei)
  • Asa este GABI, Nu poti obliga cu Binele pe cineva...cu de-a sila, intra greu sau deloc, asta este intradevar out off topic. Multumesc ca mi-ai dat dreptate, aveam nevoie de confirmare, una in plus nu strica nicioadata.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact