hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Intentionati sa participati in Campionatul Național de Unde Scurte Multiband al României YO DX HF Contest, care se va desfasura in perioada 24-25 august 2019?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 19-august-2019 si s-a incheiat la 26-august-2019

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (26)  

  • Postat de Emil Lupu (yo5puv) la data de 2019-08-19 16:57:09 (ora Romaniei)
  • In regulament vad asa:

    VII. Punctaj:
    Pentru stațiile străine:
    • QSO cu o stație din Romania 8 puncte
    • QSO cu o stație din afara continentului propriu 4 puncte
    • QSO cu o stație din propriu continent 2 puncte
    • QSO cu o stație din propria țară DXCC 1 punct
    Pentru stațiile din Romania:
    • QSO YO – DX 8 puncte
    • QSO YO – EU 4 puncte
    • QSO YO – YO 0 puncte

    Deci strainii primesc 1pct pt QSO local, noi in YO 0pct.

  • Postat de George (yo4aac) la data de 2019-08-19 18:41:03 (ora Romaniei)
  • Mai pe scurt, nu sunt permise qso-urile YO-YO.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2019-08-22 10:31:39 (ora Romaniei)
  • Regulamentul actual al YODX HF a fost facut de toata pleazna, de oameni fara capatai. Aici avem si noi toti o vina daca pe vremea elaborarii a acestui regulament nefericit a fost facut transparent, cu larga consultatie a radioamatorilor. Interesant ca dezinteresul participarii la acest contest se obsearva chiar din partea statiilor YO. Un lucru stricat greu va fi reparat. 73 de yo5ajr Miki

  • Postat de Nic (yo4lhr) la data de 2019-08-22 15:49:07 (ora Romaniei)
  • Dr OM Miki
    Corect.
    Un regulament facut pe genunchi de catre o federeatie care, dupa parerea mea, nu-si are rostul (oare cati mai stiu cum a ajuns radioamatorismul in YO sport?)
    Un regulament discriminator care ne imparte in platitori/neplatitori de taxe la frr.
    Chiar si denumirea "campionat national" ... de ce nu international cum este normal, firesc si logic?
    Spui ca ceva stricat este greu de reparat. Nu ai ce repara atata timp cat acel ceva este defect din nastere.

    mult succes in concurs tuturor celor care vor participa.
    Best 73 de yo4lhr Nick

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2019-08-22 18:10:37 (ora Romaniei)
  • Votul la momentul cand sriu: 80 au spus NU (53%) printre care si eu, 71 au spus "DA" si "Nehotarat". Nu o spun cu placere, am cunoscut lumea concursurilor incepand acum cca 5 decenii, fara sa "trag" la varful clasamentului, ci din placerea de a fi in "mijlocul furtunii" si cu grija sa nu ajung chiar pe ultimul loc. Dar sa fiu conditionat de o taxa ilegala, chiar daca este modesta si sa respect un non-regulament nu accept.
    De ce nu se desemneaza titlul de campion international? Simplu, dupa regulile campionatelor sportive este imposibil din moment ce participantii "internationali" nu sunt sportivi legitimati, deci nu este o intrecere intre sportivi. Atunci, din ce palarie sa se scoata "campionul interntaional"? De ce ARRL, RSGB, DARC, ARI, etc nu scot campioni, chiar daca pe englezeste concursurile lor se numesc "championship"?
    Mai mult, printre obiectivele si scopul aratate in regulament nu se enumara stabilirea de campioni, nici macar nationali. Dar ce conteaza, pe langa celelalte balbe?
    Nu-mi pun problema daca se poate repara ceva, eu ma gandesc ca functioneaza aici ceva mult mai pragmatic: un lucru care nu merita sa fie facut, nu merita nici sa fie facut bine. Din start!
    73!

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2019-08-22 23:53:06 (ora Romaniei)
  • O idee "revolutionara" draga Tavi. Poate ARRL, RSGB, DARC, ARI, JARL si chiar rusii vor sta la rand la poarta FRR la anu ca sa primeasca legitimatiili sportive - pentru titlu de campioni internationali...:))) si blagosloviti de MTS.

  • Postat de Petrica (yo9rij) la data de 2019-08-23 09:07:58 (ora Romaniei)
  • Regulamentul modest si incalcit al YO DX HF Contest reprezinta pe deplin neputinta conducerilor, vechi cat si actuala a federatiei de a se sincroniza cu realitatea. Frica endemica de a "nu cumva sa pierdem ceva" face ca radioamatorismul sa fie tinut legat de un trecut nociv care isi intinde tentaculele pana in zilele noastre. Oricum ar fi, prin aparitia categoriei OPEN sa dat cu piatra in balta definitiv. Asteptam o pozitie ferma a radioamatorilor membrii ai YO DX Club dar... Nimic! Din partea conducerii frr, s-a pus batista pe tambal, lucru care reflecta pe deplin neputinta si mai ales nepriceperea de a gasi solutii! 73! de YO9RIJ Petrica

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2019-08-23 10:10:48 (ora Romaniei)
  • Profit ca se discuta de concursuri internationale si incerc sa ma mai lamuresc cu ceva. Am scris acest lucru si pe pagina FRR, fara succes.
    Este vorba de initiativa FRR de a acorda diplome celor care opereaza statia YR0HQ în timpul Campionatului Mondial IARU, in diferite clase, clasa extra cu 12 QSO-uri, clasa II-a cu 9 QSO-uri, clasa III-a cu 6 QSO-uri si novice cu 3 QSO-uri. Sunt 6 benzi si 2 moduri de lucru, asta inseamna 12 ocazii de a face QSO-uri valide deci, pe hartie, posibil de obtinut clasa extra. Dar practic? Chiar si clasa II-a cu 5 benzi pune probleme. Posibil clasa III-a cu 3 benzi sa fie accesibila multora din YO sau clasa novice, 2 benzi.
    Unui contestman experimentat, cu rezultate de top, si cu tofee de invidiat, ii va conveni sa solicite o diploma clasa III-a sau novice? Poate FRR va anunta cine a solicitat diplome si care este cea mai valoroasa, ar trebui sa aibe astfel de date, termenul limita de solicitare a fost 15 august.
    Ar putea fi si exceptii, tot pe hartie, pentru cei care se plasaza la cativa pasi de emitatoare intr-o participare itineranta sau ... altceva?
    Ma intreb, cine a facut acest miniregulament dar si cei care si-au asumat raspunderea postarii lui, pe cate benzi au realizat QSO-uri cu statii YO de-a lungul activitatii lor de radioamator, nu intr-un interval orar ingust? La ce anume s-au gandit?
    Nu stiu daca are vreo importanta dezamagirea mea fata de FRR, dar va asigur ca exista.

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2019-08-23 22:33:05 (ora Romaniei)
  • Am ascultat chiar acum in 14, 7 si 3,5 MHz . Aproape goale. Va rog sa ascultati maine sa vedeti ca vor fi foarte animate. Sunt multi colegi de pasiune amatori de asa zisele concursuri. Adica pasionati de radio. Indicativul YO va fi apreciat. 73s !
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2019-08-24 09:38:52 (ora Romaniei)
  • O precizare, poate lipsita de importanta. A fi pasionat de radio nu inseamna si pasionat de concursuri. Nici viceversa. A fi pasionat de radio inseamna, in primul rand, pasionat de radiotehnica cu mult mai multe preocupari decat participarea la un concurs de natura tehnica care presupune, in special, a te antrena si a te intrece folosind echipamente facute de altii, ca orice sportiv la motocros, automobilism, zbor etc.
    Sigur ca indicativul YO va fi apreciat deoarece da cele mai multe puncte si multiplicator de judet numai strainilor, pentru partenerii YO nu va exista.
    La momentul cand scriu cele de fata raspunsul "NU" are 53.3%, o cifra care trebuie sa dea de gandit.
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Pit (yo3jw) la data de 2019-08-24 12:00:48 (ora Romaniei)
  • Stimati colegi
    Asa cum un spectator poate schimba canalele la un TV, tot asa puteti sa participati sau nu.
    Depinde de daca vreti sau nu
    in rest numai "gargara" care nu ajuta la nimic!
    Eu voi participa si indemn si pe alti, membrii ai unui club afiliat la FRR sau nu sa incerce. Sper sa va placa si trimiteti apoi logul
    Cat priveste statistica, ea este interesanta. Oare din cei peste 4000 autorizati de ANCOM cati or fi activi?
    Propagarea sa fie cu voi!
    73
    Pit

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2019-08-24 13:20:00 (ora Romaniei)
  • Pit, asa e, poti schimba canalul daca nu iti place, dar asta nu inseamna ca nu ai dreptul sa critici emisiunile care nu ti-au placut. Nu e gargara, e critica, de cele mai multe ori constructiva si care nu vine din senin, ci ca urmare a unor nemultumiri. Procentele din sondaj ar trebui, cum s-a spus, sa dea de gindit organizatorilor, arbitrilor, federatiei.
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2019-08-24 14:36:59 (ora Romaniei)
  • La momentul curent au votat 185. Inseamna ca, daca cei 185 nu pot fi considerati activi in concursuri, sunt totusi interesati de problema, asadar ii intereseaza radioamatorismul si pe acesata linie sunt activi. Poate asta arata ca aria de cuprindere a radioamatorismului nu trebuie sa se limiteze strict la competitiile sportive (numai 72, adica 39% au spus DA), corect este sa se acorde egala atentie si celorlalte "canale" care ajuta cu mai mult decat "nimic" miscarea de radioamatori chiar si cand dau impresia de gargara, impresiile individuale sunt intotdeauna subiective si nu rezista logic. Daca a participa sau nu este un act de a vrea sau nu - si acestea sunt toate optiunile posibile - de unde mai apare restul care se considera gargara? Mai exista vreo optiune neinteleasa?
    Sigur vor participa mai multi decat cei 72 aratati mai sus, se va vedea la final. Atunci se poate face o evaluare statistica in care sa se includa si rezultatul votului de pana la aceasta ora, nu este prea greu de facut, chiar si cu marje de eroare incluse in rezultat. Poate ca voi reveni cand vor fi gata rezultatele.

  • Postat de Mircea (yo8raa) la data de 2019-08-24 18:09:08 (ora Romaniei)
  • Mda. Eterna poveste.
    https://www.youtube.com/watch?v=2WwITmEm6tw
    (vacuta din videoclip nu are nici o legatura cu poza unuia care o tot tine danga-langa-FRR de ani de zile).
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Pit (yo3jw) la data de 2019-08-24 18:47:28 (ora Romaniei)
  • " poti schimba canalul daca nu iti place, dar asta nu inseamna ca nu ai dreptul sa critici emisiunile care nu ti-au placut."
    Cum poti sa critici ceva ce nu ai vazut!

    Orice s-ar face nu poti nu poti multumi pe toata lumea!

    Scuze ca am indraznit sa-mi exprim parerea. ....

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2019-08-24 21:22:49 (ora Romaniei)
  • Bingo! Cand nu ai argumente nu mai ramane decat vulgaritatea.

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2019-08-24 21:38:32 (ora Romaniei)
  • Pit, nu am intervenit ca sa bag batul prin gard, mai ales ca nu mai particip la concursuri (asa, marunt cum participam) de multi ani, dupa o evidenta frauda a arbitrilor (nu era central, de YO3, era un pic mai la vest). Nu am spus ca nu ai dreptul sa critici ceva ce nu ai vazut, ci ceva ce nu ti-a placut, deci ai vazut, nu ti-a placut, te-ai lamurit, ai schimbat canalul. Nu cred ca e nevoie de scuze, de-aia venim aici, sa ne dam cu parerea. Farmecul apare tocmai e cind parerile sint opuse (nu e cazul acum), nu cind toata lumea e de acord si dezbaterea e inexistenta.
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Mihai (yo3gcl) la data de 2019-08-24 23:42:35 (ora Romaniei)
  • Odata pe an, indicativele YO sunt cele mai cautate in concurs.Adica in acesta. Poate pentru acest motiv este bine sa sa fim intr-un numar mare in frecvente.Ca se poate si mai bine, sunt convins....
    Unghiuri din care se vad alte lucruri, tot vor mai fi...
    Sa ne auzim (cu) bine!
    73!

  • Postat de Pit (yo3jw) la data de 2019-08-25 00:42:21 (ora Romaniei)
  • Stimati colegi
    Asa cum un spectator poate schimba canalele la un TV, tot asa puteti sa participati sau nu.
    Depinde de daca vreti sau nu
    in rest numai "gargara" care nu ajuta la nimic!
    Eu voi participa si indemn si pe alti, membrii ai unui club afiliat la FRR sau nu sa incerce. Sper sa va placa si trimiteti apoi logul
    Cat priveste statistica, ea este interesanta. Oare din cei peste 4000 autorizati de ANCOM cati or fi activi?
    Propagarea sa fie cu voi!
    73
    Pit

  • Postat de Petrica (yo9rij) la data de 2019-08-26 09:06:40 (ora Romaniei)
  • Salu Pit,
    Imi place expresia asta cu "un spectator..." care spune totul despre cum percepe conducerea frr pe fiecare radioamator de rand si cum se doreste sa fie: radioamatorul YO = spectator! Astfel incat altii "sa faca cartile in liniste"! Ori stim bine ca cea mai mare frica a stimabililor din conducere este ca "sa nu inceapa lumea sa se agite"! Din acest punct de vedere iti multumesc frumos ca ai spus tot ce trebuiau sa stie radioamatorii YO. Hi! 73! de YO9RIJ Petrica

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2019-08-26 11:00:36 (ora Romaniei)
  • YO9RIJ, interesant! Se pare ca se adeverste cum ca gura anumitor personaje adevar graieste. Chiar in mod repetat! Cat priveste agitarea, exista de mult timp. Numai ca radioamatorii se afla in situatia de a face un compromis intre interesul celor nu putini care cauta si intra in valtoarea competitiilor pe de o parte si, de cealalta parte, conditionarea participarii de o taxa chiar foarte mica dar care, simbolic, reprezinta un act de supunere fata de o autoritate care nu are dreptul nici legal, nici moral sa il faca si fata de care multi poate ca "lasa de la ei" din moment ce nu costa multe parale. Asa cum era in Evul Mediu supunerea fata de senior care ajunsese, chiar si la noi in tara, pana la gesturi umilitoare, numai pentru ca "se putea".
    Nu stie nimeni cat este castigul material din "taxa FRR", s-ar putea afla daca FRR ar face public numarul de "taxati" sau macar numarul celor legitimati la cluburi sportive afiliate care ar reprezenta numarul maxim al posibililor platitori de taxa FRR. Dar, il face?

  • Postat de Nic (yo4lhr) la data de 2019-08-26 12:36:14 (ora Romaniei)
  • Revin si pun inca o data intrebarea :
    Cum a ajuns radioamatorismul in YO "sport"?
    Poate ne lamureste distinsul coleg Pit (yo3jw) sau altcineva din cadrul frr.
    Eu stiu ca din condeiul cuiva care habar nu avea ce este si cu ce se mananca.

    PS : oare ce ne-am face fara frr ? scimbam canalul ?
    Ne-am reprofila, probabil, in spart lemne, punem si de o federatie, ca de concursuri nu am duce lipsa.

    parerea mea, dom`le
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Alex (yo9hp) la data de 2019-08-26 14:43:11 (ora Romaniei)
  • Pentru YO4LHR:
    Nu iti pot raspunde exact cum a ajuns radioamatorismul sport in YO, dar te asigur ca sunt asociatii nationale ale radioamatorilor din tari apropiate noua care ne invidiaza si ar dori sa se numeasca oficial sportivi. Iti recomand citirea articolului lui YO3APJ la https://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=602 din care redau doar finalul: ""Ceea ce m-a surprins, a fost documentul semnat la finalul discutiilor, de catre toti participantii la intalnire, prin care se facea apel la autoritatile guvernamentale, pentru ca radioamatorismul sa fie recunoscut ca sport."" Este vorba de o intalnire la care au participat reprezentantii echipelor IARU-HF RADIOSPORT CHAMPIONSHIP din SP, DL, OK, G si YO.
    73, Alex YO9HP

  • Postat de Petrica (yo9rij) la data de 2019-08-26 18:42:01 (ora Romaniei)
  • Alex, cu tot respectul! Faptul ca reprezentantii "isi doresc" NU este egal cu "este" sau ca are toate valentele de a fi considerat sport! Totusi cunoastem faptul ca cei care s-au intalnit au "reinventat balcaniada" pentru a mai "produce" niste medalii in care sa se regaseasca fondurile tocmai bune de tocat dupa bunul plac! Asta a fost esenta apelului realizat de reprezentantii amintiti. Bineinteles ca se ridica intrebarea: Ceilalti reprezentanti ai tarilor care nu participa la aceste intreceri, ce parere au? Parerea sau dorinta unui numar de 5 reprezentanti nu reprezinta in nici un caz majoritatea (pana la aproximativ 200 mai este inca cale luuunga). Din ce cunosc, in lume in acest moment se incearca eliminarea acestor aspecte "neconforme" cu statutul de HAMRADIO, pentru ca in esenta lui radioamatorismul este un HOBBY! 73 de YO9RIJ Petrica

  • Postat de Alex (yo9hp) la data de 2019-08-26 20:39:27 (ora Romaniei)
  • Petrica (YO9RIJ),
    Multumesc pentru interventie. Nu am suficiente informatii ca sa raspund la intrebarile tale, si oricum, ceea ce am relatat este deja istorie. Sa raspunda adevaratii istorici! Pe de alta parte, sunt "asa de tanar", incat eu m-am nascut cu FRR (Federatie Sportiva) si am crescut cu FRR, asa ca, poate am un orizont ingust, insa nu imi amintesc ca FRR sa ma fi impiedicat in a aborda oricare din ramurile radioamatorismului am dorit, inclusiv cea de concursuri radio. Si imi pare rau ca, atunci cand eram calificat, nu am putut participa la WRTC (World Radiosport Team Championship)... Un fel de Campionat Mondial pe echipe al undelor scurte, pentru cei care nu cunosc. 73, Alex

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2019-08-27 00:38:25 (ora Romaniei)
  • Nu va mai certati. Toate sporturile la inceput au fost "hoby", ca apoi sa se transforme in intreceri. Sa stai 24 sau 48 de ore la un contest CW, mai ales pe benzile joase, trebuie sa ai o anumita anduranta, motivatie, (nu mai intru in amanunte)- sa stai cu reflexele uneori la maxima incercare, sa induri zgomotul uneori infernal si sa fortezi la maxim abilitatile in timp, - Oamenii nu sunt la fel, abilitatile in acest domeniu a contestelor nu are toata lumea si tocmai din aceasta cauza s-a nascut dorinta intrecerilor, intreceri care din pacate in afara de WRTC nu intrunesc aceiasi conditii egale, tehnice. Insa nu nivelul tehnic de care dispui, este factorul hotaritor sa te clasezi macar in top ten. Chiar eu va dau exemlul cand am castigat odata locul 1 in WPX CW pe 160m. Cand am uitat la conditiile tehnice acelor colegi pe care am surclasat, am ramas uimit de diferentele uriase tehnice comparand cu conditiile mele. Nu toti avem inclinatii si veleitati pentru aceasta latura a radioamatorismului si este un mare pacat ca ne tot criticam pana la umilinta unii pe altii. De fapt ce ar face "contestmenii" fara acei tehnicieni, constructori,radioamatori minunati care inteleg ce "upgradari" au nevoie "contestmanii", si le realizeaza. Esenta radioamatorismului consta in conlucrare, intelegere si de o anume carisma, cultura generala si inteligenta, bunul simt, respect reciproc. Ce ar putea face un chirurg eminent fara sculele si aparaturi realizate de specialisti tehnici? 73 de Miki yo5ajr care m-am nascut cu AVSAP - sa parafrazez pe distinsul Alex.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact