hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Care este principalul mod prin care sprijiniti clubul de radioamatori la care sunteti afiliat, in afara de plata cotizatiei?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 23-iulie-2019 si s-a incheiat la 29-iulie-2019

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (4)  

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2019-07-23 18:01:53 (ora Romaniei)
  • Am desfasurat in clubul al carui membru fondator sunt atat activitati voluntare cat si donatii: organizare de competitii si managementul lor de la cap la coada inclusiv realizarea diplomelor, aplicatii de evaluare-arbitrare loguri de concurs, editoare de log on-line, donatii sub forma de trofee pentru castigatorii unor competitii organizate de clubul brailean, donatii de literatura rara din domeniul radio precum "cpt. I. Stoenescu. Noţiuni de telegrafie fără fir cu descrierea staţiunilor de telegrafie fără fir în serviciul armatei" tiparita in 1914, "M. Konteschweler. Radioelectricitate" tiparita in 1941 dar si altele. Plus participarea la competitii (clasice sau digitale), cateodata incununate cu trofee, de multe ori cu echipamente integral HM, dar de fiecare data cu completari HM (antene, interfete hard si soft, tunere). Cu toate acestea am avut surpriza sa se aprecieze in club - in asentimentul general! - ca ce fac eu nu este radioamatorism. Fara alt motiv decat pentru pentru a "gadila" orgoliul (sau orgoliile) unora care, probabil, se simt deranjati cand radioamatorism poate insemna si sa mergi in pas cu noile vremuri. Si care au uitat codul radioamatorilor infiintat de Paul M. Segal, W9EEA, cod care le-a calauzit pe vremuri pasiunea.
    Nu cumva primele trei variante de raspuns (in esenta lor, voluntariatul!) seamana azi cu facerea de bine de la noi?
    72!

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2019-07-25 00:09:02 (ora Romaniei)
  • Nu demult ascultam 80 SSB. Se discuta despre radiocluburi. Parerile in general au fost ca cluburile sunt in "cadere libera". Cineva din discrictul 3 (cu indicativ vechi) Replica: pai sigur ca pe vremuri in radiocluburile era mai mare animatie - ca, mai primeai ceva "MOCA". M-am intristat. Stiu cluburi la concret unde radioamatori inimosi carau zeci si zeci de aparaturi scoase din uz de la diferite intreprinderi, generatoare de semnal, frecventmetre, aparate de masura complexe pe care radioamatorii au reusit sa foloseasca. Sa nu amintesc de zecile de aparaturi militare cu masini, cu tot inventarul, chiar si celebrele "Molnii". Praf s-au ales din ele, sau pardon - mai apar ici colo dezmembrate si canibalizate pe la "vanzari". Inca traia regretatul Vasile cand am postat in revista (azi defuncta) "Talantul" din pilda biblica, aluzii ca daca am primit, sa facem mai folositoare pentru radioamatorism. "Moca" s-a ales. Stiu radioclub, odinioara foarte activ si dotat - azi scriptic pe evidente contabile "averea" lor este ZERO! Toate s-au uzat "moral" impreuna cu managerul. Da....ce ai face cu un "Molnia" de 10 Kw? Mai intereseaza pe tineret? Sigur ca nu, dar cu un pic de inventivitate o pui la o baza de concurs, macar excitatorul lui. Nu mai functioneaza spiritul de echipa, doar numai si numai prin interes. Sa ma ierte exceptiile - daca ma sant. 73 de Miki

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2019-07-26 12:20:08 (ora Romaniei)
  • In urma unei activitati sustinute si munci serioase, in anul 1989 Radioclubul Judetean Sibiu detinea unul din cele mai mari si frumoase sedii de radioclub din tara.
    Sala de cursuri avea aprox. 80mp.
    Afara reusisem sa ridicam un pilon zabrelit pentru antene directive cu platforma de vizitare si scara exterioara de 34m inaltime, si inca doi piloni pentru antene filare de 18m inaltime.
    In urma "interesului deosebit" al unor "radioamatori" s-a ales praful de toata munca noastra. Asa ca am hotarat sa nu mai pierd vremea cu munca in zadar in folosul comunitatii.

  • Postat de Cristel (yo4isc) la data de 2019-07-29 07:56:19 (ora Romaniei)
  • Pacat ca la noi notiunea de "munca in folosul comunitatii" s-a denaturat cand a devenit denumirea juridica a unei pedepse date de instanta. Noroc ca voluntariatul inca mai inseamna ceva pozitiv. Pana cand oare ramane de vazut. Pana la urma indiferent cum se numeste, important este sa faci ceva, sa ramana ceva in urma trecarii tale prin aceasta viata si hobby.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact