hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Daca ar fi sa alegeti numai una din definitiile radioamatorismului prin felul in care il practicati, care ar fi aceea?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 18-aprilie-2016 si s-a incheiat la 25-aprilie-2016

Intrebarea acestei saptamani a fost propusa de Morel 4X1AD

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (7)  

  • Postat de Nifon la data de 2016-04-18 23:54:59 (ora Romaniei)
  • Radioamatorismul este un mijloc academic de a petrece timpul liber.

  • Postat de Gheorghe Oproescu (yo4bkm) la data de 2016-04-19 10:09:00 (ora Romaniei)
  • Am ales varianta 4 de raspuns. Inteleg ca multidiscplinaritatea include si mijloace de relaxare, nu se poate separa de pasiune (chiar si tehnica, dar poate fi si de alta natura, precum pasiunea aventurii), are tangente si cu competitiile. Dar, oricat de mult ne-ar pasiona, trebuie pastrat simtul masurilor, asa cum o cer conventiile create de oameni. Un mijloc academic inseamna, conform definitiei expresiei "academic" din DEX, fie ca tine de academie, fie un este un mijloc distins, solemn, sobru, exagerat de corect, pur stiintific. Niciunul din aceste intelesuri nu se regaseste in toata masa care practica radioamatorismul conform canoanelor sale, chiar sufixul "amatorism", o varianta mai placuta auzului decat "diletant", exclude calitatea academica rezervata profesionalismului. Este vizibil ca in societate se cauta vulgarizarea unor notiuni sacre, accesibile cu truda, precum titlurile de doctor sau academician, cu scopul de a deveni un bun comun care sa satisfaca orgolii, numai ca a atribui amatorismului virtuti pe care nu le are ii face mai mult rau decat bine. In ce priveste timpul liber, multi au asa ceva, dar prea putini dintre ei sunt radioamatori. Din contra, radioamatorul isi face timp pentru aceasta activitate, uneori cu dificultate, jongland printre alte obligatii curente. 72!

  • Postat de Cristi la data de 2016-04-21 10:24:35 (ora Romaniei)
  • O pasiune multidisciplinara care v-a intrat in sange si careia ii dedicati NU ATAT CAT V-ATI DORI
    ar fi raspunsul pe care l-as vota. Din pacate timpul asta ne omoara

  • Postat de CORNESCU VIOREL la data de 2016-04-21 21:38:42 (ora Romaniei)
  • Am patra varianta este cea care ma defineste pe mine am ajuns printr-o simpla intampare pe la inceputul clasei a-VI-a,la cercul radio,eu dorind sa invat sa cant la acordeon fiinca ave-am un coleg de clasa care era inscrs la acel instrument, aici intervine o intampare hazlie, neavand ureche muzicala am luat bataie cu un bat de toba si am iesit afara plangand. Atunci DUMNEZEU la scos in cale pe instuctorul de la cercul radio care ma luat la el si am devenit cel mai infocat discipol al lui invatand cu multa sarguinta tainele radioului, chiar si in anii de liceu eram mana dreapta a lui si de cate ori gaseam timp liber ajut-am la formarea copiilor in tainele radioului. Mai tarziu dupa liceu in timppul facultatii am facut practica la IIRUC BUCURESTI sau la UZINELE ELECTRONICA sectia militara avand un avataj tatal fiind militar de cariera, acolo am intalnit oameni care total dezinteresati m-au initiat in tainele transmisiunilor mai tarziu dupa terminarea studiilor m-am angajat la IIRUC sectia VIDEO RADIO PROCES unde am reparat radiotelefoane pana in 1997 . A fost o experienta care m-a marcat pentru toata viata, am uitat sa mentionez ca armata am facut-o la transmisiuni pe R140.Radioamatorii sant de mai multe categori sociale, de la muncitor pana la REGI, pe toti unindu-i doar acest miraj al secolului XX-XXI, comunicarea prin unde radio cu mijloace propri , construite de ei s-au cumparate, dupa posibilitati,de multe ori mixt. Nu regret ca nu m-am facut muzicant si am devenit un bun electronist si deasemenea radioamator facand cunoscuta tara mea ROMANIA pe toate continentele in diverse concursuri internationale cu locuri fruntase in cei aproape 40 ani de radioamatorism. Sper ca nu v-am plictisit cu cele expuse aici, au fost multe renuntari la diverse activitati in favoarea radioamatorismului dar nu regret, a meritat si merita in continuare. 73! YO7CJB, Op. VIOREL.

  • Postat de Petrica la data de 2016-04-21 23:16:01 (ora Romaniei)
  • Pentru mine, radioamatorismul este un mod de viata! Nici nu stiu daca alta definitie ar cuprinde tot ce este de spus despre radioamatorism!73 de YO9RIJ Petrica

  • Postat de Nic la data de 2016-04-22 15:56:17 (ora Romaniei)
  • De acord cu tot ce s-a scris mai sus, mai ales cu Petrica, YO9RIJ. Asa cum artele martiale reprezinta un mod de viata, asa si cu radioamatorismul. Cred cu tarie ca am putea incadra radioamatorismul in randul "artelor martiale" sau, cel putin, in randul activitatilor NOBILE. Iar noi ne-am putea denumi NOBILI, nu cu sange albastru ci cu antene albastre :)
    73 de Nic

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2016-04-23 16:17:21 (ora Romaniei)
  • Radioamatorismul este modul de a-ti petrece timpul mai aproape de Dumnezeu. Fara sa-ti dai seama. Mai aproape de Dumnezeu, asa cum l-a intuit Albert Einstein. El spunea: "Este suma energiilor inteligente, cu valoarea de la minus infinit la plus infinit". Nu credeti ca energia curentului de radiofrecventa care doreste sa se transforme in energie a campului electromagnetic este o energie inteligenta ? Iar noi trebuie sa facem cum vrea ea, nu cum vrem noi ? 73s ! Mircea = yo4si, amatorul de radio...

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact