hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Obisnuiti sa postati pe lista 3830 scorul obtinut in concursurile internationale in care participati?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 1-februarie-2016 si s-a incheiat la 8-februarie-2016

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (10)  

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2016-02-02 09:52:59 (ora Romaniei)
  • Daca aduni votarile la cele 3 culori in afara de cel albastru, imaginea e dezolanta si specific mentalitatilor generale. Daca nu obtii un scor mare orgoliul interzice postarea "claimed scores". Merita lecturate rezultatele postate apoi sa tragi concluzii. Uite - asa se formeaza "caste" - casta orgoliosilori care raman nevazuti si "casta" celor lipsite de orgolii....vazuti. Care "casta" e mai moral? Dar sa nu va puna dracu ca dupa astfel de analiza sa cititi "Spiritul" de Helvetius ca singur va dati pumni.

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2016-02-02 10:06:42 (ora Romaniei)
  • Cum nu sunt contest-man si nici nu am fost,am cautat si eu lista asta:
    About 3830
    English (USA)
    The 3830 list is for posting contest score rumors. You are still required to send your logs and summary information to the contest sponsor.
    To see the collection of prior postings to the list, visit the 3830 Archives. Also check out the searchable archives.

    Using 3830
    To post a message to all the list members, send email to 3830@contesting.com.
    You can subscribe to the list, or change your existing subscription, in the sections below.
    http://lists.contesting.com/mailman/listinfo/3830

    Habar nu am avut ca exista! Tare intrebarea saptamanii! :-))))))))))))))))))))))

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2016-02-02 10:08:18 (ora Romaniei)
  • E vorba de "barfe" rumors...:-))))))))!

  • Postat de ARON la data de 2016-02-02 10:20:36 (ora Romaniei)
  • Intrebarea era buna si de intii aprilie.........

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2016-02-02 12:38:42 (ora Romaniei)
  • Exista o legenda la unguri potrivit caruia un saman in urma contradictiilor belicoase la aparitia crestinismului a rostit un blestem (blestemul Turani) potrivit caruia natiunea sa nu sa mai inteleaga mii de ani intre ei, sa se jigneasca sa se dusmaneasca. Oare si la noi radioamatorii a aparut un blestem? De ce ne ridiculizam (9BRT si nu numai) de ce nu cautam armonie si intelegere? Distinsul nostru coleg YO3JR a avut o initiativa pe paginile "radioamator.ro" asemanator cu 3830 in YO dar nu prea functioneaza din pacate. Astept sa posteze si cei care iubesc contestele, indicative emblematice din care sant destule in YO. Este perfect adevarat: "Ca raul sa dainue - oamenii de treaba trebuie doar sa taca!"

  • Postat de Marcel Perian la data de 2016-02-02 14:38:45 (ora Romaniei)
  • Eu prima data am crezut ca e o lista cu cataloage de lampi... Sigur, e bine sa existe contest-meni, au si ei destul loc in "gradina" atat de variata a radioamatorilor, dar faptul ca aproape niciun organizator de concursuri nu limiteaza plaja de frecvente, astfel incat sa ramana in fiecare banda cel putin 10-15 KHz pentru cei care nu doresc sa participe la contest-ul lor, mi se pare o lipsa crasa de bun-simt. Mai nou, aproape in fiecare week-end eu trebuie sa stau cu transceiverul oprit, ca in 14 MHz nu mai incapi de concursuri si concursulete, majoritatea avand ca miza o bucata de hartie de la cercetasii Italiei, pionierii Cubei si Soimii Rusiei... Bine macar ca e slaba propagarea! :) Sa nu-mi ziceti de WARC! Am exact acelasi drept sa operez in 14 MHZ ca si cei cu contest-ul! (Pledoaria nu e pentru mine presonal, eu ma descurc si in mijlocul contest-ului, de obicei pleaca cei care sunt cu 1,5 mai sus si 1,5 mai jos... dar sunt altii care nu pot...) Cred ca armonia si intelegerea poate veni numai din ambele parti deodata... Pana atunci dicteaza KW-atii.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2016-02-02 19:45:19 (ora Romaniei)
  • Iata un argument despre care trebuie vorbit (Marcel) FRR sau alte organisme ar avea menirea de a popaga astfel de observatii pertinente de altfel - spre forurile care organizeaza contestele, fiind o chestiune internationala. E de luat in seama si de facut pace sub maslini sub care cu totii ar trebui sa avem loc si nu vrajba si atacuri la persoane care nu ajuta cu nimic.. 73 Miki

  • Postat de Perian Marcel la data de 2016-02-02 23:11:47 (ora Romaniei)
  • Nu se pune problema de a ataca omul. Ideile si obiceiurile (ma refer mai ales la institutii) insa pot fi si uneori trebuiesc puse in discutie. Si mici "frecusuri" intre oameni vor fi, sunt inerente, dar marturisesc ca in ultima vreme nu am mai auzit prin frecventele YO scandaluri adevarate, cum erau acum vreo 5 ani sau mai bine. Si asta e un semn bun. (Sau nu am mai avut eu suficient timp sa ascult? HI)
    Seara frumoasa!

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2016-02-03 09:37:23 (ora Romaniei)
  • Radioamatorii care participa constant in concursuri internationale cunosc fara indoiala despre existenta listei 3830. Aceasta poate fi accesata direct la adresa http://www.3830scores.com/. Scopul principal al listei este sa comunice scorurile declarate in asa fel incat sa poata fi generat un clasament preliminar cu mult inainte ca logurile sa fie corectate de organizator. In general ierarhia rezultata din clasamentul bazat pe scorurile declarate este foarte asemanatoare cu cea din clasamentul final. Prin urmare postarea scorului pe lista 3830 poate ajuta la aflarea castigatorilor cu mult timp inainte. O data cu scorul declarat, foarte multi radioamatori adauga la comentarii relatari despre participarea in concurs, conditiile de propagare, strategii, conditii tehnice, intamplari amuzante. Unii radioamatori au deseori lucruri interesante si consistente de povestit si comentariile lor sunt asteptate cu interes. Cateva exemple: N8II, K3ZO, K5ZD si altii.
    Multi contesteri folosesc cu religiozitate lista 3830 la postarea scorurilor obtinute la fiecare concurs, indiferent cate legaturi au fost puse in log. Printre membrii clubului PVRC, din care fac si eu parte, trimiterea scorului pe aceasta lista este o activitate de rutina dupa orice concurs. Postarile radioamatorilor YO, dupa cum indica si sondajul, sunt insa destul de rare. Din motive greu de inteles la prima vedere, radioamatorii din Romania prefera sa fie mai retinuti in publicarea rezultatelor proprii si in impartasirea experientei lor altor radioamatori. Pentru a contracara bariera necunoasterii limbii engleze, am initiat la sugestia lui YO3JR un sistem similar cu lista 3830 si la Radioamator.ro, la care participantii YO in unele concursuri internationale de anvergura pot comunica scorul obtinut si eventuale alte informatii. Succesul acestui demers este pe undeva limitat, caci in continuare multi radioamatori romani, si printre ei multi cu performante de prestigiu, continua sa fie retinuti in dezvaluirea propriilor rezultate. Unii prefera sa scrie in limba engleza pe lista 3830, evitand sa-si impartaseasca experienta proprie in limba romana si astfel sa se tina departe de comunitatea YO.

  • Postat de Titi la data de 2016-02-04 13:27:53 (ora Romaniei)
  • Nu mai pot participa din cauza varstei si a bolii la nici un concurs national sau international !
    Am votat la ultima varianta !

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact