hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: V-ati schimbat vreodata indicativul de radioamator de emisie-receptie pe care l-ati primit la prima autorizare?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 11-ianuarie-2016 si s-a incheiat la 18-ianuarie-2016

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (14)  

  • Postat de Vasile la data de 2016-01-12 10:59:19 (ora Romaniei)
  • Am ales varianta nr.2 !
    Nu-mi mai place YO9FEH pe carell am din 1986 ....muncit...am invatat telegrafie de la YO9ASS Geo Campeanu de la YO9KAG ....si intentionez sa fac demersurile necesare pt schimbarea....in YO9CVEM cu 4 litere....deoarece acum toti "neavenitii" au cu 2 litere si nu au....activitate,DX-uri lucrate si confirmate si mai au si categ I-a... sau alte ...atuuri !
    Cunosc pe cineva din Ploiesti care de ceva vreme....este "maestru al sportului" si saracul....nu are o antena sa zici...uite domnule cu ce lucreaza !!! HI !Sunt convins ca am deranjat pe cel care se simte cu musca pe caciula si va interveni...sa fie sters comentariul !
    Daca va fi sters....nu voi reveni !
    73 Vasile !

  • Postat de ARON la data de 2016-01-12 22:09:45 (ora Romaniei)
  • Este foarte bine sa avem aparatura si antene performante, puteri de sute de W, dar practica demonstreaza ca rezultate fff bune se pot obtine si cu antene filare si INDICATIV cu 3 LITERE, de exemplu in jud. TR, un coleg radioamator are confirmate 332 etnitati in US, cu munca multa si modestie. Sunt sigur ca sunt mai multi astfel de radioamatori in YO, care fac cinste indictivului, chiar si cu 3 litere. Rezultate cit mai bune radioamatorilor YO, la multi ani pe 2016.
    yo9brt

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2016-01-13 22:17:51 (ora Romaniei)
  • Chestia cu schimbatul unui indicativ din 3 litere la mai putine....e un moft si dupa parerea mea spune multe dar este o mica parte a unui portret psihologic a individului. Ca "inchiriezi" un indicativ atat de scurt (ca o flatulenta de copil) daca se poate, la un contest mai merge....dar.....oare se justifica? La marile conteste (si sant destule) nu abunda listele de top de indicative YO exotice. Ergo - ne freaca hamul sa parem ce a ce nu suntem.(pardon exceptiilor) Ori cum e mai legal de cat sa folosesti SDR - uri la conteste - SDR - uri care au locatii ravnite dar ne receptionate acele indicative de antena proprie. 73 de Miki

  • Postat de Vasile la data de 2016-01-14 11:24:24 (ora Romaniei)
  • Din comentariul lui YO5AJR,mai mult am dedus decat inteles !
    Mai Miki....cand scrii un comentariu,roaga pe cineva sa verifice ce scrii !Cineva care sa stie limba romana !HI !
    73 Vasile !

  • Postat de Alexandra la data de 2016-01-15 11:54:53 (ora Romaniei)
  • Postarea lui YO9FEH mi se pare cel putin deplasata.Draga Miki, sper sa nu iei in consideratie astfel de comentarii.73!

  • Postat de Sorin la data de 2016-01-15 12:27:41 (ora Romaniei)
  • Salut

    Liberalizarea indicativelor cu doua litere de catre ANCOM a produs o adevarata navala la vremea respectiva. Mie mi-ar place sa aflam de la un astfel de detinator cum s-a "schimbat" viata de radioamator "dupa": nr. de QSO-uri, concursuri, clasamente, impresii din trafic,DX-uri lucrate etc etc... Nu de alta dar vreau sa-l schimb si eu si nu stiu daca se merita!

    73 Sorin

  • Postat de Vasile la data de 2016-01-15 14:11:59 (ora Romaniei)
  • Pt.YO7CKQ !Dr.Om,chestia cu indicativele de 2 litere....este pt."fraierii" care cred ca avand 2 litere in coada....vor fi vanati de contestmani !
    Pt.Alexandra...mai domnisoara studenta...care este parerea mata despre aceasta intrebare a saptamanii ?Daca l-ai citit pe Eminescu....poate ai aflat:e usor a scrie versuri...cand nimic nu ai a spune....poate continuarea o cunosti !
    Din pacate "MUNCIPIUL" Campina...!!!Nu crezi ?
    73 Vasile !

  • Postat de Vasile la data de 2016-01-15 16:05:55 (ora Romaniei)
  • YO9KPD un indicativ de club al municipiului Campina este lucrat de YO3AAJ si nu inteleg de de ?Nu exista in Campina nicun radioamator....competent sa lucreze acest indicativ ?YO9IF "marele sef" al acestui municipiu nu gaseste pe nimeni din Campina sa-i "traseze" aceasta sarcina ? Nici lui YO9IOE....cel mai bun radioamator din Campina pe niste ani buni in urma ?
    Va rog domnilor din Campina....interveniti in forta sa mi se stearga...comentariul !
    734 Vasile !

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2016-01-15 19:37:32 (ora Romaniei)
  • Primirea in randul radioamatorilor prin alocarea unui indicativ, este o sarbatoare ca si un botez. Majoritatea dintre noi respectam si ramanem loiali de la primirea sa si pana la sfarsitul existentei noastre. Acum, ca facem calcule la ordinul milisecundelor si altor speculatii pentru a creste rata QSO - urilor sau reducerea greselilor la corespondenti e si asta o strategie, ca un contra argument - in 2010 am castigat primul loc in W. la CQ WPX CW in 160m HP cu indicativul meu din 3 litere, dar considerentele de a avea prin schimbarea primului indicativ acceptat cu multa bucurie cu alta care prin rationamente de dorinta de a straluci mai tare de cat santem capabili, moralmente sunt indoielnice pre-cum bine au punctat colegii in postarile de mai sus. Gradul de intelegere si capacitatile de deductie, apoi postarile imbibate in otravuri si ciupiturile rautacioase in mod cert este in stransa legatura de "portretul psihologic" al individului si a nivelului de educatie sau chiar de frustrarilor suferite in copilarie. Fenomenul este o boala nevindecabila si ireversibila din pacate - din aceasta cauza nu trebuie alocate mai multe atentie de cat zero barat. Dihoniada ce in ultima vreme e un flagel in dezbinarea radioamatorilor se va dezvolta si mai tare daca raspundem la provocari in stil suburban.
    73 doar la cei cu ganduri bune Miki

  • Postat de POPA DORIAN PETRICA la data de 2016-01-15 20:19:23 (ora Romaniei)
  • Stimate coleg,YO9FEH
    Nu stiu daca intereseaza pe cineva cine lucreaza cu indicativul de club YO9KPD.Este decizia lui YO9IF si a colegilor de la Radioclubul din Campina.Consider ca este o onoare sa lucreze YO3AAJ sub egida radioclubului de la Campina.Posibil sa fie membru, sau MEMBRU DE ONOARE cum este si la alte cluburi din tara(exemplu:MEMBRU DE ONOARE LA RADIOCLUBUL SILVER FOX DEVA etc.) Cand o sa reusiti si D-voastra sa faceti ce a facut si face Dl.Vasile (YO3AAJ)pentru comunitatea radioamatorilor romani si hunedoreni atunci consider ca aveti tot dreptul sa aduceti in discutie numele si indicativul D-lui Vasile (YO3AAJ).Mi-am verificat comentariul sa nu fac din graba greseli de ortografie care sa nu le intelege-ti.De altfel chiar nu inteleg ce inseamna 734 din comentariul D-voastra anterior.
    Cu stima,
    YO2SH(INDICATIV CU DOUA LITERE)
    Dorian Petrica Popa(ex-YO2LQC

  • Postat de Silviu (yo8tk) la data de 2016-01-16 10:07:10 (ora Romaniei)
  • Pentru yo9feh.Multumesc stimate domn Vasile ca cei cu doua litere suntem fraieri.Eu cred ca dumneata dormi noaptea in plantatia de canepa si nu te trzesti dimineata tocmai in regula.Si ca o remarca,nu ai sa te ridici niciodata la nivelul lui Yo3AAJ pentru care am o deosebita stima.Mai gandeste-te inainte de a scrie pe forum.

  • Postat de Vasile la data de 2016-01-17 16:12:13 (ora Romaniei)
  • Uite ca apar si cei care recunosc ca si-au schimbat de mai multe ori indicativul !
    Trebuia sa fiu si eu printre cei 8,dar ....ca si N2YO ....avem 2 indicative....pe care le-am primit cu....ceva munca !HI !
    73 ....nu 734 cum a aprut ....gresit !Scuze !
    Vasile !

  • Postat de Dorian Petrica Popa la data de 2016-01-17 18:45:29 (ora Romaniei)
  • Stimate coleg,Yo9feh,
    In cazul meu informatia este publica inca de la inceputul editarii paginii pe qrz.com
    Acum va comparati cu cineva la care nu ajunge-ti nici la degetul mic(vezi comentariul anterior-....ca si N2YO ....),
    La fel criticati pe Dl.Miki(YO5AJR)ca face greseli de ortografie.Oare ce inseamna aprut in comentariul anterior?Cat despre comentariile la adresa lui YO3AAJ vad ca v-ati insusit lectia si acum taceti.
    Macar aveti bunul simt si va cereti scuze referitor la greseli de ortografie.
    Cu stima,
    YO2SH-Dorian Petrica Popa

  • Postat de Dan la data de 2016-01-18 08:34:42 (ora Romaniei)
  • Nea, Vasile, YO9FEH, domne`, te astept pe 3075KHz sa facem un QSO...de o saptamana.N-aud nimic...Nu merge nimic p`acolo?

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact