hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Folositi antene rotative pentru benzile de unde scurte?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 16-noiembrie-2015 si s-a incheiat la 23-noiembrie-2015

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (5)  

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2015-11-16 21:33:06 (ora Romaniei)
  • NU.....As vrea si eu - pe 160m ca OH8X care din pacate nu mai este. Singura mea "rotativa" antena RX EWE pe care pot conecta spre cele 4 zari.

  • Postat de Morel (4x1ad) la data de 2015-11-17 17:21:20 (ora Romaniei)
  • Din cate-mi amintesc, la inceputul anilor '70 erau 5 antene rotative de unde scurte in Bucuresti (4 Yagi si un Quad), vreo 5-6 in Timisoara/YO2 (cred ca toate erau Quad) si inca vreo 6-7 in restul districtelor. Adica sub 20-25. Dupa '89, situatia s-a imbunatatit considerabil. Privind la logurile mele, din cele 1446 de statii YO diferite contactate de mine in perioada 1984-2007, cca.90 aveau o antena rotativa pentru HF. Probabil numarul beam-urilor era undeva prin jurul lui 100-120. Oare care o fi situatia acum ? Sper sa fi fost depasit pragul de 200 acum ca exista un numar de statii cu mai multe beam-uri, dar si beam-urile cu 3 si 7 elemente fabricate de YO9FNJ precum si nu putine HexBeam-uri/Spider-beam-uri ridicate in ultimii ani.


    73 de Morel, 4X1AD ex.YO4BE

  • Postat de Didi YO2LMW la data de 2015-11-17 20:16:15 (ora Romaniei)
  • Eu folosesc de cativa ani o antena homemade MOXON cu 2el. pe 5 benzi(20,17,15,12 si 10m) si un rotor homemade si NU am fost dezamagit NICIODATA, adevarat este ca si blocul in care locuiesc are 10 etaje si antena este pusa la etajul 11(pe casa liftului) HI.Oricum d.p.d.v. pret calitate antena MOXON este o antena foarte buna, usor de contruit si satisfactii multe, nu are un raport fata spate forte bun dar se simpte acel "efect" de antena directiva.
    CONSTRUITI antena MOXON si cu siguranta o sa aveti multe satisfactii la DX. 73!

  • Postat de Vasile la data de 2015-11-18 07:03:26 (ora Romaniei)
  • In 1988 aveam un YAGI home made monoband in 20m cu 2 elem.la +36m pe casa liftului in Ploiesti Vest care sarea in ochi cum se intra pe calea ferata din spre Brasov.Era rotativa cu un rotor home made.Din cauza colocatarilor,am fost obligat sa o mut in actualul amplasament la 25 Km distanta pe sosea de Ploiesti !Mergea f.bine si in 15m !Din pacate aveam un TRCV home made,care nu era de nota 10.
    Acum am un KLM tribander cu 4 elemente la +12m,care din fericire functioneaza si in WARC....spre exasperarea lui YO2OU,care contesta !
    As dori si a doua antena rotativa dar au aparut,deocamdata,greutati in livrarea ei de catre firma JK 404 GRANDE !
    O antena monoband in 40m face si livreaza DXEngineering OHIO USA,dar nu este ca JK 404 GRANDE !Nici calitativ si nici ca performante ! HI !
    Din pacate YO9FNJ nu are acces la tubing de duraluminiu ca OPTIBEAM sau alte firme si ce face el...nu este super OK !Langa mine la cam 10Km este o antena facuta in LZ care deja este deformata de vanturile inerente !Materialul...prost !
    Ar fi interesant un Qubical Quad monoband in 40m,dar ...am vazut pe net multe ...facute arsice de furtuni !
    Concluzie:faceti ce puteti si veti avea performante !
    Succes !
    73 Vasile !

  • Postat de Vasile la data de 2015-11-20 05:52:15 (ora Romaniei)
  • Rectific !YO8OU !

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact