hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Utilizati sistemul DX Cluster in activitatea de radioamator?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 29-ianuarie-2006 si s-a incheiat la 5-februarie-2006

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (4)  

  • Postat de kiss_vasile la data de 2006-01-30 11:13:13 (ora Romaniei)
  • Lucrand cu calculatorul si in mod digital,nu pot simultan sa ma uit si la alte situri.Probabil cu un program care inparte ecranul in patru se va putea face si aceasta treaba,dar eu sunt incepator in moduri digitale.Poate in viitor.Deocamdata ma bazez pe un preselector si TS430.S.
    73 .Vasile

  • Postat de Francisc Grünberg la data de 2006-01-30 15:08:11 (ora Romaniei)
  • Clasterul DX este un instrument de lucru extraordinar de util, dar n-ar trebui sa devina metoda exclusiva de a depista DX-urile, aceasta ar insemna o "lenevire" a operatorului. Vasile, nu este necesara impartirea ecranului in mai multe portiuni, odata accesat clasterul el poate fi trimis sa stea jos "la bara" si poate fi redeschis prin clicare in orice moment, chiar si in timpul unui QSO sau al unui apel CQ in moduri digitale.

  • Postat de George Pataki la data de 2006-01-31 02:07:12 (ora Romaniei)
  • Eu folosesc programul LOGIC 7 si deobicei am simultan 7 ecrane deschise: Logging; DX Cluster numit Spot Log; Info cu o multime de date despre entitatea respectiva; Numele si Adresa dintr-un Callbook; Harta Hemisferelor cu indicatia Grey Line si pozitia mea si a statiunii corespondente, Lista ultimelor legaturi cu datele respective; si Progress for DXCC. Pot sa am si altele dar am gasit ca astea imi sunt suficiente.

  • Postat de Spitzer Paul (yo5brz) la data de 2006-01-31 08:53:38 (ora Romaniei)
  • Da! recunosc folosirea frecventa a DX-Custerului; este o facilitate deosebit de utila, dar -cum nimic si nimeni nu sunt perfecte- are si acesta "reversuri"... inainte de toate "self-spot"-istii sunt primii huiduiti (pe buna dreptate); apoi ce este sau nu un DX "veritabil" depinde in primul rind de "momentul" si "punctul de vedere" la care ne referim; de exemplu, in cadrul unui concurs un multiplicator cit de modest poate avea valoarea unui DX adevarat, apoi cei care fac (lucreaza) programul IOTA un indicativ modest I,F,GM,LA,DL,CT, etc., dar IOTA poate fi un DX chiar daca nu este la distanta de mii de km! Fara a incerca falsa modestie vis-a-vis de activitatea "DX-ing" cu ajutorul DX Clusterului, recunosc covarsitorul aport al DX Clusterului in realizarea a 2600 "tari lucrate" in cele 9 benzi US. Stiu amici (cite o data chiar si eu) care se uita in Cluster si daca nu e nimic interesant il inchid fara sa porneasca receptorul... Sunt totusi de acord ca "fisiitul" benzii are un iz aparte si in afara de traficul de genul "59 59 si afara nu ploua" activitatea de DX-ing ramine un deliciu "pour les conesseur"

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact