hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cat de frecvent ascultati (in direct sau inregistrate) emisiunile informative QTC ale Federatiei Romane de Radioamatorism transmise in banda de 80m in fiecare seara de miercuri?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 15-decembrie-2014 si s-a incheiat la 22-decembrie-2014

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (11)  

  • Postat de Dan la data de 2014-12-16 09:32:46 (ora Romaniei)
  • Cum nu ma intereseaza partea competitionala a radioamatorismului, pe vremea cand aveam mai mult timp pentru radio, ascultam emisiunea Info DX. Mai stiti ceva, se mai transmite Info DX-ul?

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2014-12-16 23:02:17 (ora Romaniei)
  • Buna Dan . InfoDX se transmite joia pe 3.75 MHz la ora 19:00.
    73!

  • Postat de Vasile la data de 2014-12-19 00:02:42 (ora Romaniei)
  • Cred ca am inspirat eu aceasta intrebare....cand am propus ceva de genul:de ce niciun radioamator din YO3 nu raspunde la solicitarea celui care tine QTC-ul !S-ar putea ca webmasterul sa recunoasca sau nu acest lucru.Cele 4 variante de raspuns....mi se potrivesc....in ultima vreme !Daca acum 4 ani ascultam in fiecare saptamana....
    acum ascult ocazional,foarte rar sau deloc !
    Nu-mi place continutul...si nici vocea celor care transmit !Exceptie face TINA,care cu vocea ei placuta era ....cu lipici !Nu mai vorbesc de regretatul Ciobanita sau Andi !
    Sunt sigur ca vor urma niste represalii !
    73 !

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2014-12-19 00:45:10 (ora Romaniei)
  • Pentru YO9FEH: Este de inteles dorinta dumneavoastra de notorietate, insa sa stiti ca aceeasi intrebare a mai fost pusa in septembrie 2005, deci acum mai bine de 9 ani. Am decis repetarea intrebarii pentru a analiza in ce fel a evoluat gustul radioamatorilor fata de emisiunea QTC transmisa de FRR. Dumneavoastra ati devenit activ la Radioamator.ro abia in anul 2009.

  • Postat de NICK la data de 2014-12-19 18:44:44 (ora Romaniei)
  • Cind era ANDI era o voce inconfundabila,dar erau anumite probleme,acum nu mai ascult QTC -ul,pentru ca nu mai am timp,dar pe timpul lui CIOBANITA,problemele au evoluat,asa sa ajuns in ziua de astazi, ca uni sa asculte QTC-ul, altii, nu, dar cu foarte multe probleme nerezolvate.Cum le rezolvam domnilor????.Pina atunci, va uram CRACIN FERICIT tuturor,AN NOU sanatosi si fericit ,si sa ne rezolvam problemele.TIMP DE GINDIRE MAI AVEM.73 nick

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2014-12-20 09:27:26 (ora Romaniei)
  • Cred ca ar fi interesanta o istorie a acestei emisiuni informative - ca si a altor mediatizari informative ale FRR - facuta de cine are date concrete sau are acces la arhive. Imi amintesc ca pe la inceputul anilor '70 se transmitea duminica pe 2m (cel putin pe aceasta frecventa o ascultam eu la Pitesti, cand eram in YO7), a fost apoi corelata cu "reteaua de urgenta" care a aparut dupa cutremurul din 1977. Mai detin cateva numere sporadice din "Buletin informativ" al FRR (constructii, regulamente, clasamente) de prin anii '70-'80. Pe atunci erau singurele surse de informatii. Azi, fenomenul INTERNET diminueaza tot mai mult impactul acestor emisiuni care, probabil, se mai mentin doar din nostalgie. Nu trebuie omis nici modul defectuos in care functioneaza FRR. 73!

  • Postat de Dani la data de 2014-12-20 11:01:17 (ora Romaniei)
  • Daca tot ne-am amintit de YO3AC,pe blogul lui YO4PX exista o pagina dedicata marelui disparut ,o mare voce a QTC-ului YO.Tot acolo se pot asculta cateva franturi dintr-un QTC transmis in 1997.As atasa un link dar se pare ca nu este posibil aici. Poate ne explica Ciprian de ce nu pot fi atasate link-uri la comentarii.Sarbatori fericite tuturor!

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2014-12-20 11:36:49 (ora Romaniei)
  • Pentru YO8RQP: Acum se poate. Introduceti un link si acesta va fi accesibil prin click. De pilda: http://www.radioamator.ro

  • Postat de Dani la data de 2014-12-20 11:56:55 (ora Romaniei)
  • Multumesc mult,Ciprian.Revin, postand link-ul la care am facut referire: http://yo4px.blogspot.ro/2011/09/amintindu-ne-de-yo3ac-articolul-in.html

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2014-12-20 13:33:10 (ora Romaniei)
  • Pe CD-ul "110 pagini despre radio" aflat pe acest forum, capitolul VI incepe cu o prezentare a lui YO3AC la care sunt atasate doua inregistrari a cate un minut din emisiunile QTC pe care le facea. 73!

  • Postat de Cristi la data de 2014-12-20 22:09:25 (ora Romaniei)
  • Cum a mai spus cineva, nu putem compara vremurile din trecut cu cele de zi. Daca inainte de 89 informatiile erau greu de obtinut, referitoare la concursuri, regulamente, expeditii, acum totul a devenit facil. Poate printre cei care au operat inainte de 89 isi aduc aminte de modul in care tineam aceste date. Primul caiet de acest fel l-am vazut prin 1978 la YO8FR (sk), un impatimit al lucrului in concursuri care isi nota in acest caiet date despre concursurile internationale. Inainte de era calculatoarelor, el tinea o evidenta foarte exacta a regulamentelor. Multi ani dupa am avut ocazia sa vad la FRR unul din faimoasele caiete in care Andy YO3AC scria acele QTC-uri de vineri inainte de a le transmite. Cred totusi ca felul in care era transmisa informatia, felul in care Andy raspundea la urmatorul QTC la solicitarile radioamatorilor l-a facut atat de iubit de noi. Din pacate felul transmiterii s-a depreciat nu neaparat prin felul in care se transmite ci mai mult in acea comunicare bilaterala, intervenind o hai sa spunem ruptura intre cel care transmite si cel care receptioneaza aceste date. Revenind la intrebare am raspuns - ocazional, de cele mai multe dati ascultand inregistrarile in speranta de a gasi informatii utile.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact