hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Aveti o antena care sa se acordeze in banda de 160 de metri?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 27-octombrie-2014 si s-a incheiat la 3-noiembrie-2014

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (7)  

  • Postat de Rares la data de 2014-10-27 11:35:46 (ora Romaniei)
  • Salut.
    Antena mea este un LongWire de vreo 36m..stiu ca nu este solutia perfecta dar e tot ce am disponibil acum.Cum nu tin neaparat sa fac "performante" eu ma multumesc si cu asta.
    Antena se "acordeaza" cam pe la 2100 KHz si o compensez cu un MFJ962D..asa pot sa lucrez cam in toate benzile.
    73!

  • Postat de Vasile la data de 2014-10-28 08:47:41 (ora Romaniei)
  • Raspunsul este afirmativ...am un INV V normal care pe un TS850SAT a facut minuni in 160,80 si 40m in luna martie anul curent in CQ WPX !Din pacate nu mai am acest TRCV...dar acum o sa montez un Delta Loop Multiband dupa W2EGH care este f.laudat (160m,80m si 40m )!Este un triunghi cu varful in sus la +14m cu 2 laturi egale de 21,4m iar latura mare care este paralela cu pamantul la +3m ...de 18,3+18,3m.Total...79,28m.
    Deci daca este vointa si dotare cu o curte corespunzatoare....se pot face multe !
    Sper ca vor fi multi cititori care se amuza de cele scrise de mine !
    73 !

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2014-10-28 09:34:30 (ora Romaniei)
  • Cu multi ani in urma urmarind rezultatele unui radioamator - YO5ODE Nuber Ernest mi a dat un imbpld sa ma preocup de 160m (azi in discrictul 2, si prin aceasta cala multumesc lui Ernest) De atunci am incercat multe antene pt.160m, Turnul de Parasutisti a fost o buna locatie pentru experiente. Azi am oprit la un inv.L dar ca ori care antena in benzile joase si aceasta antena necesita multa munca cu....tarnacopul....hi. Banda 160m este o banda extrem de interesanta, capricioasa, necesita multa rabdare si chiar montaje ajutatoare, antene destinate receptiei. Incep sa cred ca activitatea pe aceasta banda este
    in apanajul radioamatorilor mai in varsta si as vrea sa nu am dreptate in acest sens....hi. 73 de Miki

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2014-10-28 11:47:16 (ora Romaniei)
  • Ar merge o comparaţie? Cine are, să-i trăiască, cine nu, să nu-şi dorească! Are dreptate Miki! 73!

  • Postat de Bob la data de 2014-10-28 12:57:05 (ora Romaniei)
  • Daca la bloc inteleg ca e aproape imposibil de pus antena pentru 160m, oricine locuieste la casa poate sa isi instaleze, macar pentru cele citeva concursuri in care se poate lucra in banda asta, o verticala scurtata sau un inv L, oricit de mica ar fi curtea, mai ales daca are si vreun suport cit de cit inalt pentru alte antene.Daca are si casa cu etaj e si mai si:-))Evident, nu ma gindesc la zonele astea rezidentiale rasarite in ultimii ani.Un K9AY pentru receptie nu ocupa nici el prea mult spatiu si nu are nevoie decit de un suport de vreo 7-8m, usor de facut.Acum se gasesc si diversi piloni din fibra de sticla, precum cei de la spiderbeam, nu chiar ieftini, dar macar ai de unde lua.Mai greu cu radialele, dar citeva puse noaptea si eventual strinse dimineata, in situatia foarte probabila in care ies din curte, sint mai bune decit nimic.Sigur, pina la o verticala adevarata e cale lunga si performantele nu o sa fie spectaculoase, dar pot exista si surprize, daca te ajuta propagarea si cunosti nitel banda.Cred ca una din cele mai frumoase dintre legaturile mele e prima facuta cu o statie din state, KK1KW, in 160m, in ssb cu 100w si o antena windom, ce-i drept de 77m dar la max 10m de sol, in prima mea participare la cq160, cred ca in 2011.A fost cel mai bun exemplu de legatura facuta in "grey-line".Daca vrei neaparat sa lucrezi in 160m nu cred ca exista scuze.Vointa sa fie:-))Oricum, satisfactiile sint cu atit mai mari cu cit e mai dificil sa le obtii:-))73!Bob

  • Postat de COATU CEZAR la data de 2014-10-28 23:31:11 (ora Romaniei)
  • Am o antena de 40m+40m in dipol pentru banda de 160 m. Am folosit aceasta antena la club , dar din pacate am avut o singura "mare"problema. TS-450 S cu care lucrez nu are antena tuner pe 160m. Deci o acordam in 80m si apoi emiteam in 160 m. Puterea era de circa 50W si am lucrat in concursuri cu multe statii de putere din Europa . Poate daca reusesc sa ma lipesc de un teren al unui prieten din Codlea, voi monta acolo antenele de 160m, 80m, 40/15 m si 20m. Dar asta va fi probabil la primavara.

  • Postat de STOLNICU Petrica la data de 2014-11-02 21:55:48 (ora Romaniei)
  • Motivat de "vecinii" binevoitori care au gasit de cuviinta sa imi "stranga" antena de 160m (un T2FD) cu care reusim cateva QSO-uri modeste in 160m, am decis sa mut baza undeva in apropierea orasului. Pana sa ma decid ce doresc sa construiesc, nerabdator fiind, am incropit un inverted L pentru 160m, pe care, acum, nu l-as mai schimba cu nimic in lume! Mi-a adus cateva locuri fruntase lucrand ca la carte asa cum se spune si pot sa fiu deacord cu Bob! "Nu exista scuze..." 73!

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact