hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cum procedati atunci cand primiti un QSL direct (la adresa din call book), insa acesta nu este insotit de un plic auto-adresat timbrat si de niciun IRC sau "green stamp" care sa compenseze cheltuiala expedierii unui QSL de confirmare a legaturii?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 10-martie-2014 si s-a incheiat la 17-martie-2014

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (11)  

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2014-03-10 19:56:57 (ora Romaniei)
  • Via buro? "care buro" ??? Are FRR "buro" ???

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2014-03-10 21:27:48 (ora Romaniei)
  • Sunt radioamator, nu negustor, deci trimit. Cel care mi-a trimis QSL cu bifa pusa pe PSE a platit trimiterea QSL-ului sau. Si, daca obisnuieste sa recurga la QSL direct ar fi bine sa intrebe daca adresa mai este valabila, eu de exemplu am doua adrese unde stau foarte mult timp, dar in call book nu pot da decat una, cea cu domiciliul de pe autorizatie, desi am dreptul sa emit din trei locatii. Sau sa precizeze in QSO. 73!

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2014-03-10 21:31:15 (ora Romaniei)
  • Am uitat esntialul: trimit si eu direct, fie ca este in YO sau in DX. Cat priveste raspunsul 2, via buro, eset probabil valabil pentru trimiteri in DX unde exista "buro". 73!

  • Postat de ion la data de 2014-03-10 23:28:25 (ora Romaniei)
  • Nu se mai trimit QSL-urile via buro de catre FRR de cind? Inseamna ca, daca nu trimit toate QSL-urile trimise de mine via buro, au ajuns la gunoi HI. Eu trimit QSL-urile direct la dxuri(la cele care sant tarii noi pentru mine). V-a trebui sa ma inscriu la alt club care trimite prin via buro. Ce parere aveti .

  • Postat de Bob la data de 2014-03-11 07:37:21 (ora Romaniei)
  • Eu as avea o curiozitate, poate se concretizeaza chiar intr-o viitoare intrebare a saptaminii, cite qsl-uri primesc lunar,direct, cei care au ales varianta a doua de raspuns....Pe cei cu varianta unu ii lasam in pace, imi pare mojicie curata sa nu trimiti qsl in momentul in care ai primit unul direct.In ultimii ani am fost destul de activ prin toate benzile, de la 160m la 10m.Si prin concursuri am mai lucrat pe ici colo.Cu toate astea, nu stiu daca am primit direct mai mult de 3-4 qsl-uri pe luna, in medie.Uneori am primit si 20 pe luna , alteori luni intregi niciunul, depinde de trafic.Si fac apel in general in 40m, pentru ca am antena buna,unde lucrez statii relativ modeste pentru care YO in 40m e o realizare....Sau prin warc, unde multi americani nu au YO confirmata, de ex. Sa le raspund, ca scrisoare obisnuita, nu ca imprimate, ma costa 4x3,1ron, luind cazul in care sint din afara europei,deci 12,4 ron.Hai, mai pui si plicul, qsl-ul in sine, ajungi la 15ron.Punem si timpul, care la unii e scump, 20ron pe luna.In conditiile astea, ar putea cineva care nu trimite inapoi direct decit daca vezi doamne, primeste "verzisori" sa isi justifice raspunsul??Te uiti la paginile yo de prin qrz.com, la mai bine de jumate, ca sa nu zic mai mult, singurul lucru pe care il vezi acolo e asta, nu trimit qsl direct decit cu green stamps....Ma pufneste risul de fiecare data.In conditiile in care majoritatea nici nu fac macar un apel din cind in cind.Aveti cumva impresia ca YO e pe lista celor mai cautate 10 sau 100 dxcc-uri??Ce aveti voi in plus fata de corespondent de trebuie sa plateasca el si expeditia lui si a voastra?Ok, nu mai aveti nevoie de qsl-uri, insa e un gest de bun simt elementar sa raspunzi unui qsl direct tot direct, indiferent de situatie.Personal nici eu nu am nevoie de qsl-uri,insa ma bucur de fiecare data cind cineva imi trimite direct, poate pentru el am fost legatura de care avea nevoie...
    Acum, ca sa raspund la intrebare, eu am si precizat pe qrz.com ca nu e nevoie de dolari pentru a raspunde direct, cum bine spunea YO4BKM, nu sint negustor, sint radioamator.Cu toate astea, probabil din obisnuinta pentru unii, am adaugat la bugetul familiei citiva zeci de dolari in bancnote de 1$, hi!Celor care imi trimit si dolari, le trimit inapoi cite un mic album-pliant de vreo 20 de pagini A4 cu judetul BT, le-am gasit la un moment dat pe la muzeu si le-am luat pe toate pentru asta!
    Eu inteleg un radioamator dintr-o zona rara, sa zicem Bhutan sau Gabon, de ex,zic si eu la intimplare, de unde toti au nevoie de qsl, sa ceara si contravaloarea raspunsului, ar fi mult sa trimiti qsl direct la un numar mare de corespondenti, inteleg perfect si expeditiile, insa altfel mi se pare absolut nejustificat o asemenea abordare a problemei...
    Va doresc cit mai multe qsl-uri directe:-)
    73!
    Bob
    YO8RNI

  • Postat de Bob la data de 2014-03-11 08:46:16 (ora Romaniei)
  • Revin,poate ii stimulez si pe altii sa trimita qsl direct:-)Tocmai am deschis un plic primit aseara...de data asta ca raspuns la un qsl ce l-am trimis eu direct-evident, fara verzisori:-).Cind fac apel, am o listuta pe care imi notez indicativele carora vreau sa le trimit direct qsl, fie ca am stat mai mult de vorba despre diverse ori imi e simpatic corespondentul, fie ca lucreaza in cond mai deosebite, cum o sa vedeti ca e cazul asta, fie e qrp, fie ca e prima lui legatura in scurte, cum am patit daunazi cu un pustan de 12 ani lucrat dupa ce a lucrat tatal lui cu mine-cel cu magnetic loop-ul de care pomeneam ieri, etc.In cazul asta, corespondentul era bicycle mobil, asa ca mi s-a parut frumos din partea mea sa-i trimit un qsl de confirmare.Aveti mai jos mailul primit dupa primirea qsl-ului meu, ieri primid si raspunsul fizic:-)
    Mie astfel de momente, sa le zic asa, imi par esenta pasiunii asteia, nu doar colectionarea de tari noi in sine....Pina la urma nu bucuria altora ar trebui sa fie si bucuria noastra?..."
    Hi Bob!

    I received your QSL card today for our QSO on 14-XI-13. Thank you for the direct QSL. When I checked my logbook, I was surprised to see i did not have a QSO with Romania from my bicycle before so I was very happy because it is a new one from my bike. Since I started operating Bicycle Mobile in 2010, i have worked 152 DXCC entities from my bike, all QSO's at 50 watts or less, mostly at 35 watts.

    I looked at your photo links on QRZ, that you have on Picasa. Fantastic photos!!! Your tower and beam are amazing! I assume that is your truck you use for portable operations? I love it! Your QTH looks great and you have a beautiful family too.

    I will mail my QSL to you direct tomorrow. 73 and I hope to see you again!

    Mike, KF3CD
    West Chester, Pa."
    O zi buna!73!Bob

  • Postat de Mugurel la data de 2014-03-12 11:25:52 (ora Romaniei)
  • Obisnuiesc sa trimit qsl-ul pe cheltuiala proprie considerand, asa cum au spus-o Tavi si Bob, ca este o chestiune de bun simt. Am primit si plicuri cu cei 2 dolari pentru raspuns pe i-am trimis inapoi din acelasi considerent enuntat mai sus, ca nu sunt "colectionar" de dolari, cum se exprima foarte elegant cineva pe qrz.com, chiar daca fac eforturi financiare pentru a raspunde qsl-urilor directe. Chiar ieri am trimis cateva catre radioamatori lucrati in 28Mhz si nu sunt ieftine, 9.1RON un plic continand qsl-ul, un plic autoadresat si 2 dolari. Costul de 9.1 RON este pentru regimul recomandat pentru ca nu am incredere ca un plic simplu ar ajunge la destinatie. Profit de ocazie sa semnalez un fapt de care m-am lovit la trimiterea unui plic catre Guadaloupe, oficiantul nu avea in program aceasta locatie, asta apropo de serviciile Postei Romane. Pana la urma am pus-o ca o scrisoare simpla alaturi de rugaciunile de rigoare de a a ajunge la destinatie. 73 de YO8RHM

  • Postat de Viorel Georgescu la data de 2014-03-12 16:08:43 (ora Romaniei)
  • Nu sunt vanator de $$$,intotdeauna raspund direct, indiferent daca primesc SAE+/$.Am raspuns si la (sau mai ales )la QSL-uri trimise de receptori.
    Vis-a-vis de posta romana-de aproximativ doi ani nu mai trimit decat scrisori recomandate-8,1 lei in Europa si 9,1 lei extra Europa.Atunci am avut neplacuta surpriza sa trimit aproximativ 10 scrisori simple externe cu $$ de rigoare +SAE...si nexam la destinatie,nici macar una nu a ajuns.
    Din fericire ,desii offtopic-este si serviciul OQRS!!!

  • Postat de Mohacsek Iosif la data de 2014-03-12 18:29:05 (ora Romaniei)
  • Cel, ce trimite direct, esfe interesat, deci...

  • Postat de Lari la data de 2014-03-12 23:37:10 (ora Romaniei)
  • Interesant sondajul de opinie si de actualitate.In YO ,,suferim’’ la capitolul ,,via bureau’’,dar cum acesta natiune se adapteaza situatiei,intrebuintam mijloace ,,adecvate momentului’’.
    Imi aduc aminte anii 1978-1981 cand am fost SWL, ce fericire era pentru mine cand primeam un qsl direct dupa ce il rugam pe acel ham sa imi confirme receptia…iar unii radioamatori confirmau direct.
    Nu am solicitat NICIODATA bani,timbre,IRC uri pentru expedierea unui qsl primit cand il expediez direct solicitantului din anul 1981 pana in prezent.
    Am expediat cum am mai afirmat si alta data in ultima perioada multe qsl uri insotite de plic autotimbrat si $’s sau IRC/IRC’s in functie de solicitarile qsl managerului.
    In afara expedierii direct, folosesc pentru expediere SERVICIUL TRANSFER QSL INTERNATIONAL de la SRR impreuna cu un bun prieten din urbea mea natala(astazi am fost la banca si am expediat banii pentru anul 2014) iar qsl urile via bureau le primim prin amabilitatea colegilor de la Ploiesti(TNX) si asta seara a trecut pe la mine amicul YO9FIM si mi-a adus qsluri venite de la PH(chiar si cateva dx uri care au raspuns via bureau si direct nu confirmasera) si aveu bifat ,,TNX QSL’’, ceea ce demonstreaza ca cei de la SRR sunt seriosi si promti in efectuarea acestui serviciu pentru o suma modica/an.
    Oricum serviciile postale internationale s-au scumpit in ultimii 2 ani.Un radioamator italian scria ,,ca au luat-o razna’’…..hi!!!
    Am avut emotii(desi expediasem recomandat cu confirmare-AR…… care nici acum nu s-a intors AR ul dupa o luna) catre ARRL ,va puteti inchipui cat a costat acel plic care cantarea 466 de grame,qsl uri in original, cereri, $’s pentru diploma,inapoiere plus insigna,nu m-am linistit pana o doamna amabila mi-a raspuns la E mail ca a sosit la sediul lor din Newington dupa 2 saptamani……..hi !!!
    Oricum este o mare satisfactie sa vezi cum hamspiritul tau este rasplatit cu ,,aceeasi moneda’’ de catre alti hami de pe mapamond.
    Interesante opiniile colegilor antevorbitori care au postat aici si le urez sa treaca peste procentajul realizat de mine in primirea qsl urilor direct, care ajunge undeva la 70-80 %/etapa de expediere.
    Cu aceeasi prietenie,Lari,YO9CSM,ALEXANDRIA.

  • Postat de NICK la data de 2014-03-16 19:03:36 (ora Romaniei)
  • Frumoase postari si sunt convins ca sunt REALE, NU SCRISE DE DRAGUL DE A DA FRUMOS IN PAGINA.aDMIR SI FELICIT PE CEI CE FAC ASA !!. Dar........... eu find """mai tinerel""" m-am adaptat bine la ""vremuri noi, moderne"" si lucrez NUMAI CU E-QSL. Am un buton in programarea de lucru ce nu-mi permite un qso nou ,pana ce nu trimit e-qsl la qso-ul anterior. Asa am facut cca 9000 e-qsl-uri: toate AUTENTIFICATE si colorate. Si ca sa ma mandresc ,am o fotorama electronica, setata la 5 minute pentru schimbarea pozei, in care am incarcat e-qsl si le admir inainte de somn . Pentru buzunarul meu e si mai ieftin si foarte rapid. E ideiea mea, e obtiunea mea ! Cu stima ,nick-yo9agn

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact