hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: In ce fel ascultati emisiunea QTC a Federatiei Romane de Radioamatorism transmisa in fiecare miercuri seara?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 17-septembrie-2012 si s-a incheiat la 24-septembrie-2012

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (19)  

  • Postat de Silviu (yo8tk) la data de 2012-09-17 18:42:04 (ora Romaniei)
  • La ce calitate are QTC-ul trebuia pusa intrebarea daca MAI ARE ROST SA ASCULTI QTC-ul??

  • Postat de Nelu la data de 2012-09-18 03:39:33 (ora Romaniei)
  • Intrucit propagarea nu imi permite sa il ascult via-radio si fiind cu o ora inainte fata de YO, deci mai devreme, aici in ITALIA QTC-ul il ascult in aceasta perioada numai via-WebSDR.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2012-09-18 13:36:32 (ora Romaniei)
  • Raspunsurile sunt mai mult de cat semnificative. Dupa perioadele cand regretatul YO3RD transmitea QTC "Duminica pe 7 Mhz" apoi transmisiile QTC al regretatului Andy cu meticulozitatea dar si cu caldura lui specifica au facut o marca de calitate din acele emisiuni.Inerent comparam emisiunile QTC cu cele de azi dar pentru multi ham-i asta este deja istorie. Sa nu uitam ca si emisiunile de azi peste timp vor fi istorie, dar oare va mai genera acea nostalgie in inimile radioamatorilor de azi? Cred ca din emisiunile de azi lipseste "ingredientul inima". Sa faci o emisiune QTC nu e chiar usor. Doresc succes celor care se ocupa cu aceasta treaba.

  • Postat de Sebastian Hojbota la data de 2012-09-18 20:24:53 (ora Romaniei)
  • Lucrurile se schimba in rau si din cauza internetului si a democratizarii massmedia.Foarte multe informatii nu mai sunt exclusivitatea FRR ceea ce face ca atractivitatea informatiilor sa se diminueze.Regulamente, rezultate, informatii de interes ,etc sunt disponibile pe internet. O alta problema este activitatea slaba a FRR. Daca FRR ar avea activitate, ar avea ce sa se prezinte la QTC.Intradevar, redactarea unui document cu infrmatii utile este o activitate ce necesita timp si nu numai.Atat timp cat activitatea membrior CA este in multe cazuri voluntara, un rezultat constant si profesionist este greu sa apara.

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2012-09-18 21:33:41 (ora Romaniei)
  • Un pic off-topic. Este pacat ca in continuare voluntariatul este o considerat de multi o notiune peiorativa. Inainte de 1989 "munca voluntara" identifica o activate facuta in sila, de care lumea voia mai degraba sa scape. In adevaratul inteles voluntarul actioneaza de bunavoie, din proprie initiativa, nesilit de nimeni, in mod constient, fara a fi constrans. In multe tari, printre care si Statele Unite, pozitiile voluntare se ocupa imediat, voluntarul fiind privit cu admiratie de cei din jur, iar asteptarile de la acesta nefiind cu nimic mai prejos decat de la cei "profesionisti". Tot astfel sunt si voluntarii aflati la conducerea ARRL sau FRR, pe care membrii ar trebui sa-i vada depunand o activitate cu pasiune si daruire, care include si redactarea si transmiterea QTC-ului.

  • Postat de Lucian Damian (yo8ssb) la data de 2012-09-18 22:46:07 (ora Romaniei)
  • Va invit sa ascultati in fiecare joi de la ora 19 pe frecventa de 3650, emisiunea''INFO DX''.Este o emisiune foarte interesanta cu informatii utile si de ajutor pentru vanatorii de dx-uri!

  • Postat de Vasile la data de 2012-09-19 04:35:05 (ora Romaniei)
  • Eu ascult QTC-ul si dau dreptate celor pesimisti !Este greu sa redactezi si apoi sa transmiti un QTC anost ! Poate vor veni si vremuri mai bune !Succese celor care se implica !

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2012-09-19 08:46:40 (ora Romaniei)
  • Din pacate, pe linga dorinta mai e nevoie si de putinta ! Pe linga QTC, care de bine de rau se transmite, sint problemele cu revista, cu site-ul FRR, cu intirzierea rezultatelor la diferite concursuri... Se pare ca in CA al FRR mai sint oameni pe care "putinta" ii cam depaseste!
    73! de yo8cln

  • Postat de Cristi la data de 2012-09-19 12:33:25 (ora Romaniei)
  • Poate ca si noi suntem vinovati de calitatea emisiunii de qtc. De ce spun asta? Timpul nu-mi permite sa-l ascult live dar ascultand inregistrarea nu pot sa nu constat existenta unora care in timp ce majoritatea incearca sa receptioneze emisiunea, bruiaza cu intentie si aceasta emisiune asa cum e ea facand din aceasta o bravada. Oare regulamentele de comunicatii nu se aplica aici?

  • Postat de Dan la data de 2012-09-19 16:15:26 (ora Romaniei)
  • De cand am schimbat locatia statiei si de cand nu mai am o antena decenta pentru banda de 80m, n-am mai ascultat deloc QTC-ul. Cat despre versiunea online, din lipsa de timp am ascultat inregistrarea destul de rar. Pe vremea cand traia YO3APG, am reusit sa realizez o inregistrare Audio/Video a QTC-ului. Daca tot se practica si online-ul, este pacat sa nu existe si o varianta in acest fel.

  • Postat de Dan la data de 2012-09-19 16:18:09 (ora Romaniei)
  • @YO8SSB, mai se tine emisiunea infodx? Am mai incercat sa trag cu urechea pe 3.650 +/- QRM dar n-am reusit sa aud nimic... si vorba aia sunt din YO3.

  • Postat de Sebastian Hojbota la data de 2012-09-19 20:08:38 (ora Romaniei)
  • @Ciprian N2YO. Draga Ciprian, e o mare diferenta intre societatea americana si cea romaneasca. Sti foarte bine deoarece ai cunoscut-o pe cea romaneasca. In FRR, un singur om e platit cu un salariu modest (cred) iar restul sunt tot peful de presedinti de comisii. FRR, ca si entitate nu prea are nicio logistica. Doar pentru a redacta continutul unei reviste sau intretinerea unei pagini internet ai nevoie de niste oameni care sa se priceapa in domeniul asta. Profesionalismul se castiga cu experienta chiar si atunci cand incepi ca si amator. Nu poti avea pretentia ca un om sa faca la nesfirsit munca voluntara si constanta. De asta nu aprare revista la timp, site-ul este neactualizat si multe alte probleme nerezolvate. O alta problema este neintelegerea termenului de voluntariat. La noi, voluntar inseamna sa muncesti tu cu toate resursele tale:echipament, mancare, transport, consumabile si multe altele. In societatile mai dezvoltate, voluntariat inseamna ca-ti pui doar timpul la dispozitie iar entitatea care beneficiaza de voluntariatul tau iti asigura toate conditiile pentru indeplinirea sarcinilor pt care te-ai angajat. Si sa nu punem la socoteala ca se ofera si diurna si transport atunci cand este cazul.De multe ori, noi confundam voluntariatul cu parteneriatul. Parteneriatul este atunci cand doua sau mai multe parti se asociaza unui obiectiv comun si obtin beneficii toate partile implicate.Voluntariatul devine atractiv atunci cand vrei sa obtii participare in societatea respectiva, sa acumululezi cunostinte noi, socializare si atasarea de o societate care beneficiaza deja de o imagine. Sunt multe de discutat pe aceasta tema. Poate cu ocazia unui subiect pe aceasta tema.
    73 de YO8SSH

  • Postat de Dan la data de 2012-09-20 09:44:09 (ora Romaniei)
  • Poate ca ar trebui si noi sa ne adaptam vremurilor in care traim. QTC-ul asa cum era el difuzat pana in anii '90 nu cred ca (mai) poate aduce valoare in ziua de azi. Informatii specifice transmise saptamanal acum, cand lucrurile noi apar de la o secunda la alta, nu au cum sa mai intereseze multa lume. Imi este greu sa cred ca mai exista radioamatori care sa nu se foloseasca de Internet.

    De aceea poate o emisiune ceva mai interactiva ar avea mai multi sorti de izbanda. O emisiune care sa se transforme intr-un forum "live" si nu doar citirea unor informatii pe care majoritatea deja le au. Recunosc ca (re)transmisia prin internet (streaming, websdr sau de alta natura) nu ajuta emisiunea ci din contra, omoara chiar spiritul ei de "intalnire pe unde radio", dar daca se continua cu acelasi tip de emisiuni anoste in care doar se citesc niste informatii de pe hartie, mai devreme sau mai tarziu vor ramane fara nici un ascultator.

    Dan YO3GGX

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2012-09-20 21:42:47 (ora Romaniei)
  • Nu mai urmaresc QTC-ul decand nu mai este printre noi Vasile .... Cine si de unde se transmite va rog ? 73!

  • Postat de Cristi la data de 2012-09-21 09:38:21 (ora Romaniei)
  • Suceava YO8KGA, tot ei pun si inregistrarea pe site-ul universitatii Suceava. Din pacate nu mai este pus link-ul catre inregistrarea qtc-ului pe radioclubsuceava.ro asa ca se poate accesa inregistrarea folosind ultimul link catre un qtc la care se schimba data "http://radioclub.usv.ro/QTC/220812.mp3"

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2012-09-22 17:39:34 (ora Romaniei)
  • Multumesc Cristi , uffff cam departe fata de Bucuresti si de locul meu de munca. Din Suceava , si cu conditiile de receptie pe care le am la acea ora ( la locul de munca :( ) nu am cum sa receptionez QTC-ul in conditii ok. Nu pledez ptr yo3 dar o emisie din centrul Romaniei ( de ex Brasov ) ar fi echitabila ptr toti .... Deci la acea ora doar Internetul e o solutie cand esti la job si fara antena ok ptr radioreceptie in 80 m ... ultimele variante de raspuns la intrebare , devin o solutie ...La pensie promit sa il ascult prin radio :) 73 tuturor !

  • Postat de Cristi la data de 2012-09-22 18:51:21 (ora Romaniei)
  • Din cate stiu cei de la radioclubul Universitatii Suceava au si un SDR. Dar si pe cel al lui Dan 3GGX se aude in conditii bune minus qrm-ul din partea unora dintre hami. Sufar ca si tine de aceleasi lucruri, la ora respectiva inca sunt la job asa ca.... poate la pensie cine o mai prinde.

  • Postat de Adrian (yo3hjv) la data de 2012-09-24 10:08:37 (ora Romaniei)
  • Il ascultam intr-o vreme. Nu cuprinde "informatie" ci reproducere a unor texte ce pot fi consultate pe internet. O astfel de "emisiune" ar trebui, in opinia mea, sa aiba un scop. Am incetat sa il ascult cand amintea de "Cantarea Romaniei". 73 de yo3hjv

  • Postat de Razvan la data de 2012-09-24 14:16:10 (ora Romaniei)
  • QTC-ul nu isi mai poate pastra rolul de emisiune de informare, avand in vedere cat au evoluat comunicatiile in ultimii 20 ani; ar trebui adaptata la zilele noastre, sa devina o emisiune interactiva gen "masa rotunda" (sau "net", cum e traditia in US), iar rolul de informare sa il preia site-ul federatiei, care e ca si inexistent momentan.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact