hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: La ce nivel va estimati pregatirea tehnica in domeniul radioamatorismului?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 3-septembrie-2012 si s-a incheiat la 10-septembrie-2012

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (9)  

  • Postat de Codrut Alecsandrescu la data de 2012-09-05 22:46:19 (ora Romaniei)
  • Nivel inalt: echivalent pregatirii unui specialist !?
    Sunt absolvent de facultate electronica si tc...
    Bantui prin domeniul telecomunicatiilor, domeniu tehnic.
    Si nu am curajul sa zic ca sunt specialist.
    Spunea cineva ca "cu cat stii mai mult iti dai seama cat de putin stii".
    Cred ca stiu cat de putin stiu, si nu pot bifa rubrica de specialist... :)
    Nici mediu nu ma defineste...
    Asa ca imi pare rau, nu votez!

    73 de yo8rac!

  • Postat de Vasile la data de 2012-09-08 11:33:50 (ora Romaniei)
  • Bravo Codrut !Ai pus punctul pe i ! 73 Vasile !

  • Postat de Vasile la data de 2012-09-08 20:56:32 (ora Romaniei)
  • Codrut! Atz dau dreptate! ! Am inceput "AMATORISMUL" din 1959,sub indrumarea unui Inginer( Neic Aurel) caruia pot multzumi pasiunea! Cartzi de specialitate nu prea se gasea(ca si actualmente).Totusi am procurat cateva cartide la bunicul meu,iar mai tarziu eram "abonat"la RADIO( rusesc) Radioteknika (unguresc)si la Sport si Technica pana in 1969Decembrie,dupa aceea la Tehnium.(cu cele mai multe greselii).Am inceput cu UUS,dupa care la US,iar acum cu UUL(136Khz).Din pacate cunosc tot mai putzine indicative. Ceilaltzi a ajuns la Ingerasii.! !

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2012-09-09 08:40:35 (ora Romaniei)
  • Avem 40 de mari specialişti!... Stima noastră şi mândria!...Specialisrul, România... Ce glumeţi mai suntem...

  • Postat de Razvan la data de 2012-09-09 11:17:27 (ora Romaniei)
  • Parerea mea e ca sondajul nu e unul absolut iar raspunsurile sunt relative la pregatirea celorlalti radioamatori; pe principiul "stiu ca sunt prost dar cand ma uit in jur prind curaj", sunt prea multi radioamatori care nu mai stapanesc nici materia elementara necesara pentru a promova examenul, asa ca unul care mai construieste, proiecteaza si experimenteaza in timpul liber se poate considera pe buna dreptate foarte bine pregatit fata de restul. In afara de asta, sunt printre noi si oameni care lucreaza in telecomunicatii si stapanesc foarte bine partea tehnica, pe langa ironie de birt si povesti personale pe langa subiect, n-ar strica si putin respect sau admiratie fata de ei.

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2012-09-09 19:14:43 (ora Romaniei)
  • Parerea mea : specialistii care au bifat acea rubrica sunt inginerii care au terminat sectia radio si lucreaza in radiocomunicatii de mult timp. Eu sunt mandru ca printre noi amatorii sunt si profesionisti de la care putem invata ... In USA am intalnit radioamatori care sunt incantati ca specialistii intra in randurile amatorilor ... De ce sa nu fie si specialisti printre noi in YO ? ... Trebuie sa ne bucuram ca printre pompieri , economisti , doctori , mecanici , avocati , militieni , politicieni , generali , activisti , pensionari , cfr-isti , ziaristi ..... sunt si specilisti in radio ! 73!

  • Postat de George la data de 2012-09-10 09:02:42 (ora Romaniei)
  • Probabil ca termenul "specialist" trebuia evitat. Are o conotatie care te duce cu gandul la o persoana cu o pregatire deosebita, un varf in domeniul sau de activitate. Mai degraba varianta se refera a o persoana a carui pregatire si/sau profesie este legata de domeniul electronica/radio/telecomunicatii.

  • Postat de Nicu la data de 2012-09-10 09:21:44 (ora Romaniei)
  • Nivel mediu. Mi-am construit singur echipamentele dupa scheme clasice cu modificari in raport de componentele achizitionate la vremea respectiva. Acest fapt m-a obligat sa citesc si sa experimentez mult, sa-mi consrtuiesc mai intai aparatura de masura (osciloscop, frecventmetru, voltmetru de radiofrecventa, generatoare de semnal - era inceputul anilor 80).
    Am achizitionat un ft897 si pentru ca este frumos , compact, nu inseamna ca este mai performant. Sanatatea nu-mi permite sa mai lucrez in trafic dar deja ma ocup de un SDR. Invit radioamatorii sa nu renunte la constructii. Cu aparatura construita in casa placerea comunicarii
    este mult mai placuta. Cu respect, Nicu-YO9DBC. 73!

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2012-09-10 10:27:17 (ora Romaniei)
  • Am bifat mediu, dar sint sub,desi am construit mult din anii 70 pina acum.De cca 10 ani experimentez in 10 Ghz dar, abia anul acesta am reusit legaturi de peste 100 km.Mi-am adus aminte de o intimplare de pe vremea cind era revista Cutezatorii,eu crezid ca stapinesc bine fenomenul, m-am pus sa raspund la un chestionar de electronica aparut in aceasta reviste si spre rusinea mea am luat nota 5 desi nu mai eram pioner. De atunci ma abtin sa ma mai dau specialist, indiferent de domeniu.Cit priveste specialistii adevarati, avem multi, fie in tara ,fie in laboratoare si universitati celebre din lume.Ei au o calitate deosebita, adica, tac si fac! In fata lor eu personal i-mi scot palaria si ma mindresc cu ei.
    73! de yo8cln

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact