hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cat cheltuiti in medie pe an pentru radioamatorism?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 11-iunie-2012 si s-a incheiat la 18-iunie-2012

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (6)  

  • Postat de ARON la data de 2012-06-12 15:45:17 (ora Romaniei)
  • Cheltuieli majore,l-e consider la cumpararea unui transceiver,final,piloni+antene directive,acestea se fac la inceputul activitatii, sau mai tirziu, cind cresc pretentiile noastre si bugetul personal O PERMITE, oferindu-ne apoi un respiro financiar.Pot urma din cind in cind apgradari la echipamente. Tot aici intra si cheltuielile ocazionate de deplasarile si participarea la simpozioanele amatorilor din diferite judete ale tarii sau din alte tari,la care vrem sa participam(eventual cu familia), expeditiile din portabil,sa nu uitam tiparirea de QSL-uri,plicuri+timbre, plicuri autoadresate,IRC-uri,1-2 $ pentru QSL-urile mult rivnite. Daca vrem si avem buget, se poate cheltui pentru acest hobby.Daca nu, reducem la maxim cheltuielile, abordam cu fruntea sus,perioada de criza si n-e bucuram pentru cei CARE VOR SI POT, sa mentina prefixul YO la loc de frunte in lume.Cu 73 si stima de 9berete

  • Postat de TEO la data de 2012-06-12 20:42:57 (ora Romaniei)
  • IN ULTIMII 10 ANI O MEDIE DE 1500LEI/AN,ASA A REZULTAT LA ULTIMA EVALUARE FACUTA.
    CRED CA LA ACEASTA SUMA/AN SE POATE SATISFACE ACEST HOBY(DACA ERA "SPORT" PRECUM FOTABAL SUMA ERA PE MASURA)73! DE TEO YO8CIY

  • Postat de COATU CEZAR la data de 2012-06-13 23:38:57 (ora Romaniei)
  • Locxuiesc la bloc si nu am posibilitatea sa-mi pun acolo antene. Asa ca am inchiriat un spatiu de circa 25 mp (cu baie si WC), caldura de la centrala termica proprie, curent electric, spatiu nelimitat pentru antene. Total :150 lei/luna. QSL-uri si corespondenta: 50 lei/ luna. In final circa 200 lei/luna pentru acest hobby. Eu zic ca merita. In plus mai apar cheltuieli legate de dotari tehnice( antene, cablu coaxial, mufe, tevi, statii radio,calculator si modem internet) de circa 1000 lei/ an.

  • Postat de Lari la data de 2012-06-14 22:35:24 (ora Romaniei)
  • Cred ca aici nu putem DECONTA decat cheltuieli curente, fara investitiile in aparatura, up-grade ...etc,ASA ZISELE CHELTUIELI DE MINIMA SUPRAVIETUIRE pentru hobbyul nostru ,oricum daca punem la ,,raboj'' cheltuieli cu plata facturii de energie electrica,expedieri qsl uri(plata postei),IRC uri(5,5 lei/buc) si $ pentru .......plicuri SASE,plus ALTELE,suma rezultata este CEL PUTIN optiunea a patra/an,AM SCRIS CEL PUTIN...........Oricum totul a fost afectat de recesiunea economica mondiala,inclusiv hobbyul nostru care este sustinut din cheltuieli proprii . Sa trecem peste TOATE si ne mentinem cel putin la limita de supravietuire......Cu stima si respect pentru colegii hami,Lari,YO9CSM,ALEXANDRIA.

  • Postat de Nelu la data de 2012-06-17 21:21:25 (ora Romaniei)
  • Nu inporta cit se cheltuie daca e pasiune, parerea mea 73 de Nelu I0/YO7LKW

  • Postat de Mirzan Daniel la data de 2012-06-18 11:09:18 (ora Romaniei)
  • Sunt radioamatori pasionati care nu au bani sa-si plateasca darile la stat(impozit,intretinere,rate,etc).Sunt iubitori ai radioului care-si incropesc din 40-50 lei o placa BITX sau TAURUS cu care viseaza sa faca un QSO in yo(deja A412 este un vis irealizabil pt multi).
    Radioamatorismul nu se masoara in bani.PASIUNEA este o unitate de masura pt toti,cu posibilitati financiare sau nu.Vocea tremuranda de la microfon,degetele arse de sacaz,frica ca un proaspat longwire montat sa nu fie rupt de vecinii necunoscatori,suportul familial(atat de important!),astea sunt cateva atribute care definesc un RADIOAMATOR.Nu banii.
    Un qso cu 9M ,facut cu 2 BD135 in final,in telegrafie,cu echipament homemade,este incomensurabil mai valoros decat o legatura cu VK cu un FT-1000.
    Deci ,si cei care n-au reale posibiliati financiare traiesc si viseaza frumos.Poate mai frumos...

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact