hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ati semnat Apelul catre delegatii la Adunarea generala a FRR din 9 aprilie 2011?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 21-martie-2011 si s-a incheiat la 28-martie-2011

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (56)  

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2011-03-21 08:57:53 (ora Romaniei)
  • Am semnat si eu "Apelul" in speranta de mai bine. Cu totii vrem mai bine dar acest bine nu vine singur, fara schimbarea unor mentalitati. Perceptia generala este ca in prezent la FRR totul se misca gratie efortului si implicarii singulare al secretarului nostru YO3APG - Vasile iar CA "someaza" sau in cel mai bun caz da din cap. Ori de cate ori vorbesc la telefon sau ma intalnesc in Capitala cu Vasile - constat ca mereu alearga undeva - mereu este cu probleme pe cap pentru rezolvare..... normal ca de aici rezulta o intrebare.... ce fac factorii cu diferite responsabilitati in CA? Comunicarea si colaborarea in cadrul FRR este extrem de redusa si defectuoasa. O pata de rusina care de fapt care justifica constatarile mele este faptul ca chiar presedintele ales al FRR ignora sa raspunda la solicitari - perfect legal insa daca aceste solicitari vin de la simpli radioamatori si nu "filtrate" si binecuvantate de clubul din care face parte. "Centralismul democrat"....de care pare se ca nu ne putem vindeca. Despre ce familie de radioamatori vorbim cand un nepotel nu are voie sa se adreseze direct bunicului sau strabunicului numai prin tatal sau mama sa? Ar fi frumos ca adunarea generala sa se incheie sub semnul celor spuse de amiralul Nelson inaintea bataliei de la Trafalgar...(parafrazat) "Dragilor din CA - astept sa faceti datoria, fie care la locul sau"....hi. 73 de Miki

  • Postat de Ionel la data de 2011-03-21 19:19:03 (ora Romaniei)
  • Speranþa de mai bine nu moare niciodatã! Ruºinea se spalã, se iartã, dar "PATA" PE OBRAZUL RADIOAMATORISMULUI DIN ROMÂNIA, rãmâne. Trebuie un rãspuns ferm, inclusiv la IARU, cel vinovat(vinovaþii) au fost pedepsiþi exemplar ca propunere retragerea autorizaþiei, sau deferirea lor organelor de justiþie pentru fals ºi uz de fals, înºelãciune, etc... Ar trebui sã se înceapã cu ceva, ºi este exemplul cel mai elocvent, care a fãcut ca o lume întreagã sã se uite pe "dos" la radioamatorii români. Speranþa de dreptate, cinste, onoare, cred ºi sper cã va muri ultima...... Cu stimã, pace ºi prietenie tuturor. 73! Ionel

  • Postat de Silviu (yo8tk) la data de 2011-03-21 21:05:19 (ora Romaniei)
  • Mai ales ca unul dintre ei vrea cu orice pret sa fie ales in CA a FRR in functia de telegrafist sef.Cred ca stiti despre cine e vorba.Va asigur ca stie CW cit foca de la circ.
    Ia vedeti aici si judecati cine vrea la conducere.HI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ADRIAN FLORENTIN ZAIT YO8OW - pentru functia de Presedinte al comisiei centrale de telegrafie de sala. Un material de autoprezentare a fost solicitat candidatului la data de 2 martie.
    Vicepresedinte - functie vacanta
    Vicepresedinte - functie vacanta
    Presedintele comisiei de diplome, QSL-uri, concursuri, clasificari sportive si YO DX CLUB - functie vacanta
    Candidatii sunt rugati sa expedieze cat mai curand posibil la adresa alegeri2011@radioamator.ro un material succint care sa contina urmatoarele:
    Pozitia pentru care candideaza si asociatia sportiva care l-a propus
    O scurta biografie din care sa rezulte experienta de manager si radioamator
    Motivul care a determinat candidatura
    Cateva din solutiile pe care candidatul le vede pentru imbunatatirea activitatii din cadrul comisiei

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2011-03-21 22:15:23 (ora Romaniei)
  • Am initiat si am semnat Apelul pentru ca trebuie schimbate multe, dar mai ales pentru ca: 1)Doresc ca radioamatorismul sa insemne, in egala masura si altceva decat sport, adica sa ofere cel putin aceleasi conditii si pentru creatie, experimentare, testare tehnici noi etc. Cu actualul statut si actualele cutume nu exista alte merite recunoscute pentru radioamatori decat meritele sportive, celelalte activitati fiind ignorate. 2)Doresc delimitarea radioamatorismului de sportul corupt, a se vedea fotbalul plus cupe YO, campionate YO, competitii internationale la care participa YO. Cine vea sa faca radio ca sportiv, sa participe la competitii ca membru in cluburi 100% sportive cu sectii radio, adica acolo unde conteaza exclusiv performanta sportiva (daca nu sunt, sa se infiinteze daca sportivii considera necesar, nu sa fie sportiv-sugativa de fonduri in cluburi cu prea putine succese sportive), in radiocluburi se va putea totusi forma si antrena, voi comenta separat numai acest aspect. 3)Doresc ca efortul financiar al FRR sa fie orientat spre practicarea radioamatorismului tehnic, prin achizitionarea de aparatura de reglare, testare, experimentare si nu spre finantarea de cluburi radiosportive care am cam vazut ce succese obtin. 4)Doresc ca efortul financiar al FRR sa sustina traficul de placere al tuturor radioamatorilor printr-un serviciu de QSL eficient si bidirectional.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2011-03-21 22:52:35 (ora Romaniei)
  • Revin asupra radioamatorului sportiv. Iata cateva anomalii ale acestei calitati. 1)Competitiile au printre categoriile de participare si pe cea de individual, chiar pe multe clase si subclase. In cate astfel de cazuri radioamatorul se pregateste in club, clubul are un lot din care selectioneaza indivizii care sa participe la competitii si sa reprezinte clubul, ca la atletism, gimnastica sau alte sporturi? La alte sporturi exista si categorii OPEN in raport cu afilierea la cluburi, de ce sa nu existe si la radioamatori YO?. Iar castigator nu ar fi decat radioamatorismul. Un exemplu: DARC nu este un club sportiv, nici nu are in statut reglementari sportive, deci radioamtorii germani membri DARC care participa la competitii sunt OPEN, iata ca se poate. 2)La competitii participa si cluburi sau echipe, sensul cel mai larg este de echipe, deci orice grup de operatori sau de cluburi. Astfel de echipe se pregatesc (sau ar trebui sa se pregateasca) in comun, cluburile asigura conditii orientate numai spre antrenament sportiv, nu amestecate cu tot felul de activitati din cele mai diverse precum constructii, trafic de placere, vanatoare de DX etc. Cate cluburi sportive de radioamatori finantate de la buget fac la noi astfel de antrenamente in mod continuu si adaptate obiectivului pe care doresc sa-l atinga, cu plan de lectii la fiecare sedinta, asa cum fac ceilalti sportivi, chiar amatori fiind? Si daca nu fac asa, mai merita sa se numeasca club sportiv, fara antrenamente continue si sa consume si fonduri de la buget? Iata numai o parte din incurcaturile produse de amestecarea sportului cu radioamatorismul si de ce cred ca cele doua activitati ar trebui separate, spre binele fiecareia.

  • Postat de Safriuc V la data de 2011-03-21 23:55:37 (ora Romaniei)
  • Nu or fi 8000 de radioamatori, cati sunt inregistrati pe acest sait, dar numai 177 pare incredibil. Acest apel de bun simt, pertinent, echilibrat in solicitari, ar fi fost potrivit ca un manifest al Adunarii Generale. Dar nu pare a fi asa, cei multi sunt cei care si voteaza, aleg, isi iau angajamente, lauda realizari trecute, elogiaza oamenii deosebiti, medalile aduse, schimba vechiul Satut. Umilinta ca esti in aceiasi organizatie cu cei dispusi la frauda si minciuna, o simt putini (cca 177) ceilati vor spune ca nu e treaba lor.

  • Postat de Adrian (yo3hjv) la data de 2011-03-22 00:40:36 (ora Romaniei)
  • Vasile, in primul rand ca nu toti radioamatorii inscrisi in "structuri" patruleaza pe internet. In al doilea rand, sunt destui care nu se implica pentru ca nu sunt membri FRR intrucat, fie organizatia nu i-a atras, fie s-au retras din ea. Cum o dai, cum o socotesti, tot la Adunarea Generala se va vedea ce si cum! Din fericire, au trecut vremurile in care autorizatia era conditionata de "recomandarile" de la FRR, astfel incat radioamatorismul se desparte, incet incet de controlul exercitat de Minister. Iar intr-o publicatie aparuta saptamana trecuta, se vorbeste de vreo 8 mil EUR tocate de Clubul Sportiv Municipal din Bucuresti pentru niste programe inexistente pentru tineret! Asa ca, vedeti, mizele sunt mai mari decat ne putem inchipui! Cine stie cat s-a mai tocat prin alte orase si judete pe votul radioamatorilor care sunt azvarliti pe afara...

  • Postat de Safriuc V la data de 2011-03-22 18:51:15 (ora Romaniei)
  • Sunt 55 de vizitatori care recunosc ca nu au semnat acest apel. Cu tot respectul pentru deciizia luata, un singur argumet impotriva acestui apel, sa-l scrie aici, la comentariu. Poate eu sunt intr-o mare eroare, din cei 55 unul ar putea sa ma lumineze. Vo rog domnilor!

  • Postat de George la data de 2011-03-22 19:33:16 (ora Romaniei)
  • Cu toata stima pentru YO5PEZ. Nu am semnat apelul pentruca in majoritatea lui contine impresii si sugestii de la radioamatori, care se aliniaza urgent la orice actiune declarata de buna credinta sau mai nou -iesire din criza-. Nu federatia este vinovata. Avem comisiile centrale pe discipline. Dece nu sunt probleme la radiogoniometrie, la YO DX CLUB, poate si la altele. Membrii acestor comisii sunt raspunzatori de activitatea din domeniul lor. Si mai este problema cluburilor afiliate. Ce fac acestea?. Toate la un loc sunt Federatia Romana de Radioamatorism. Poate federatia, cu cei doi salariati, sa suplineasca activitatea celor peste 80 de cluburi afiliate?. Cluburile nu au conducatori, care sa-si faca datoria?
    Cu stima pentru toti cei care vor sa faca ceva, pentru cei fac ceva, pentru cei care vor face ceva, dar si pentru carcotasi. Avem nevoie si de carcotasi pantruca altfel somnulratiunii naste monstrii. yo2bbb, george

  • Postat de Cristi la data de 2011-03-22 19:37:42 (ora Romaniei)
  • Nu mai votez decat la sondajele care cred ca ma intereseaza dar citesc tot ce se comenteaza. Ca o parere proprie, nu am semnat acest apel fiindca nu cred in realizarea lui, fiindca vad in el si unele razbunari personale ale unora. Adrian este jurist si a explicat ce trebuie facut legal. Nimeni nu a urmat acest lucru. Ne plangem de ce ni s-a intamplat in IARU (si aici nu vreau sa se creada ca fac o culpa colectiva) dar nu suntem capabili sa ne spalam hainele in familie. Cei care au trisat de-a lungul timpului au fost "iertati" prin tacerea noastra, dar de ce nimeni nu a inaintat catre forul FRR un raport sau o sesizare a acestor probleme dovedite? S-a incercat ceva in aceasta directie? Daca s-ar fi facut in mod serios, probabil s-ar fi obtinut ceva palpabil si o schimbare in structurile FRR. Apropo, fiecare dintre cei care sunt membri unor cluburi afiliate la FRR stie cine il va reprezenta pe 9 aprilie? Mai uitate la lista cu semnaturi. Unii dintre cei care au semnat sunt membri ai unor cluburi care nu mai exista de ani de zile. Oare asta spune ceva despre activitatile lor in cadrul acestora. Inchei cu o intrebare care pe mine ma obsedeaza Oare ce a facut fiecare dintre noi pentru radioamatorism?

  • Postat de Cristi la data de 2011-03-22 19:42:27 (ora Romaniei)
  • Scuze, in text am vrut sa spun forul tutelar al FRR, cel de la care vin banii.

  • Postat de Adrian (yo3hjv) la data de 2011-03-22 22:06:34 (ora Romaniei)
  • Vasile, Cristi a sesizat si el, deci nu sunt singurul: apelul este un razboi personal in care, temporar, s-au stabilit niste aliante. Ca si in politica, aliantele au ca scop sa pedepseasca si nu sa construiasca. E un argument suficient de pertinent?

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2011-03-22 23:12:26 (ora Romaniei)
  • Cred ca niste cifre ar fi fara echivoc. In primul rand apelul a fost semnat de mult mai multe persoane decat numarul de delegati la AG. Mai multe chiar si decat toti cei ce au votat la intrebarea saptamanii. Cunoaste cineva tehnicile statistice aplicate la sondaje? Eu le cunosc si le-am folosit profesional de acum peste 25 de ani in urma. Faptul ca semnatarii apelului sunt cu putin sub 200 in raport cu cei cca 8000 de radioamatori YO este suficient ca esantionul sa fie mai mult decat reprezentativ d.p.d.v. statistic, ganditi-va ca in sondajele oficiale, cu marje de eroare sub +/- 3%, un esantion de 1200-1500 de indivizi este reprezentativ pentru cei cca 10 milioane cu drept de vot. Este deci o opinie care ar trebui sa arate ceva, dar vad ca este catalogata ca un razboi, daca razboi inseamna sa ceri instaurarea intransigentei fata de fraude sau sa ceri redactarea unui statut modern care sa raspunda preocuparilor de orice fel din randul radioamtorilor. Poate cineva sa arate, cu referire exacta, unde este razboiul in apel si pe cine vrea sa pedepseasca apelul? Este apelul unei aliante? Aliantele se negociaza, poate arata cineva cum s-a facut aici negocierea? Cumva in ilegalitate? Nu cumva cele aratate in apel sunt imbratisate de semnatari fara sa negocieze, din simpla observatie cu ochiul liber a faptelor? Si din cate stiu eu, aliantele, incheiate numai prin negociere, nu pedepsesc. Conform DEX, aliantele intre grupuri se fac pentru realizarea unui obiectiv comun care, in cazul de fata, este clar aratat in apel, se vede acolo vreo pedeapsa? Poate in inchipuirea celor cu cu musca pe scufita, Adrian YO3HJV arata mai sus ceva despre niste milioane de EUR tocate de forul care coordoneaza si FRR, este firesc ca acesta sa ia masuri de aparare, pentru ca ce se petrece la nivel de FRR sa nu ajunga si mai sus.

  • Postat de IMI la data de 2011-03-22 23:36:21 (ora Romaniei)
  • NU !nu pot semna acest apel initiat ce ,,orgolii ranite".consider ca Vasile face cam tot ce poate face un om.Numai cine nu a organizat o intilnire, simpozion, etc, crede ca este facil acest lucru.Este foarte usor sa critici, dar sa faci ceva, sa dovedesti ca ai facut ceva, asta...este mai greu, nu?
    Personal apreciez ce a facut Vasile pentru promocarea tineretului in acest sport-hoby, a participat de fiecare data la marile competitii la care au fost tineri[ copii].A participat an de an la concursurile nationale de electronica de la Pitesti, Poiana Pinului,Constanta,Slatina, si lista poate continua mult...
    Pot oricind dovedi cu filmari exactitatea celor spuse de mine.Cei care doresc pot accesa site-ul Clubului Copiilor din Petrosani, respectiv :www.yo2kqk.kovacsfam.ro dar si pe You Tube/yo2ltf si veti vedea citeva actiuni doar ,din multe altele,in care Vasile s-a implicat...
    Cei care ma cunosc stiu ca nu pot fi acuzat de ,,pupincurism"
    In rest...doar zgomot...sa auzim de bine...

  • Postat de Calin la data de 2011-03-23 00:11:35 (ora Romaniei)
  • Am semnat acest document dar stiu ca nu se poate face nimic ptr ca Statutul FRR, in forma actuala, nu permite niciun fel de imixtiune a vice-presedintelui, oricare ar fi el, in activitate, deciziile si destinul FRR (inclusiv a cluburilor componente).
    Sunt cluburi in tara care fac treaba dar fara niciun suport concret al FRR! Exemple ... pot sa vina! Nu e locul aici si acum!
    Ca sa poti propune ceva ..... trebuie sa ai "beton" in CA! Altfel, la vot cade cu brio orice propui si nu este pe placul anumitor componenti ai CA. Am vazut, am trait ...si m-am lamurit!
    In actuala configuratie nu se poate face nimic! Ma refer la ceva contructiv, care sa aduca imagine, finante, marketing, management, lobby ptr FRR si clluburile componente.
    Pana cand nu se va termina cu gastile, "grupurile de interese", nu se va putea face nimic! Acum doar se completeaza locurile libere, problema este ca ele nu sunt locuri cheie! Mansa se afla in cu totul alta parte si ar fi nevoie doar de maimutoi!
    Sa lasam chermezele, talciocurile si alte similare si sa ne uitam la Statut, la disciplina care nu exista (abateri de la regulamenentele de concurs), probleme in lotul de telegrafie (nu ma refer la cele de acum ... ci la cele de anii trecuti), la modul in care activitatea CA este sistematica opacizata intr-o federatie care trebui sa fie a deschiderii si a comunicarii, samd.
    Delegatii la AG: ar fi trebuit sa fie publice in detaliu subiectele de discutat iar cluburile sa-i mandateze cu vot precis! Nu cred ca s-a intamplat asa ceva vreodata! In 2 ani eu nu am vazut nimic de felul acesta!
    Turnul de fildes trebuie demolat, recuperat ce se mai poate si pornit intr-un mod cu totul diferit, pe principiile societatilor comerciale unde regulile sunt destul de clare. Cinstea, "ham-spirit" (nu ceea ce se intampla acum atat in YO cat si in alte tari, ca nu suntem noi altfel ca ceilalti), corectitudinea si profesionalismul sa fie adevaratele valori! In momentul de fata, cine e mai smecher poate castiga un concurs 9intern sau extern), cie are tupeu striga ca a fost victima ... samd. Totul e cu susul in jos, iar in ultimii 20 de ani mersul normal al lucrurilor este cel al racului!
    Mult succes celor care cred ca ocuparea unor functii in acest CA ar putea duce la vreo schimbare! Se vor lamuri mai curand decat cred multi, ca nu e deloc asa!
    Cluburile componente ar trebui sa se trezeasca la realitate macar in ceasul 12:05 si sa faca ce ar fi trebuit sa faca cu ceva ani in urma: un CA format din oameni de reala valoare umana, morala si profesionala! De verdictul CNSAS in cazul unor membri CA, nici nu mai vreau sa discut!
    Urmare ca mesajului dat de YO8WW pe grupul de pe yahoo, asteptam din partea componentilor YP0A, celebra echipa descalificata in IARU 2010, o pozitie legata de acuzatia ca "l-a infundat pe Gabi in mod intentionat, folosindu-se de laptopurile ... etc" Nu am vazut inca un asemenea mesaj de delimitare sau de acceptare a "culpei comune" si asta spune multe despre moralitatea fecaloida in care traim acum. Poate un mesaj va veni ... oricare ar fi el! Dar nu s-a grabit nimeni sa spuna ceva la o asa acuza grava! De CA al FRR .. nu indraznesc sa pomenesc: parca ar avea leziuni ale ariilor de asociatie ale campului vizual: adica vede ce se scrie dar nu intelege si deci nu raspunde! N I M E N I din C A nu vede si nu raspunde, nici macar in nume personal, la niste acuzatii grave ...Masuri .. propaganda ptr a descuraja alte tentative de furt .... nici poveste! CAteva zeci de secunde la un QTC ascultat de un micut grup de amatori si ... atat, ca e destul!
    Dumnezeu sa ne ajute, ca numai la El ne mai ramane speranta ca va lumina anumite minti si vom iesi cumva/candva la liman!

  • Postat de toni la data de 2011-03-23 07:50:02 (ora Romaniei)
  • Nu am semnat acest apel ,si subliniez ca nici 200 de radioamatori nu sunt vocea radioamatorismului romanesc , nu reprezinta o opinie de masa in nici un caz ,dintre care 100 nu a auzit nimeni de ei si nici nu figureaza prin qrz.com nu poti gasi nici o informatie despre ei ,anonimi si necunoscuti , iar restul inca 100 sunt dintre cei care au adunat nemultumiri fata de conducerile cluburilor sau a federatiei , in decursul vremurilor , chiar daca au indicative din doua litere , spirit critic foarte dezvoltat ,nu poti sa i vezi niciodata fata in fata pe la simpozioane , stau ascunsi in spatele microfonului pentru ca doar acolo ei sunt mari si tari , tipi plini de frustrari adunate in decursul vietii , despre care concetatenii si cei care au venit in contact cu ei nu au pareri prea bune . Ce sa mai vorbim in plus , ar trebui sa li se faca cadou si cate un PC ca sa aibe cu ce sa voteze si graficul colorat , ma mir ca au avut posibilitatea sa semneze ,,apelul national,,.

  • Postat de Cristi la data de 2011-03-23 09:12:05 (ora Romaniei)
  • Pentru Toni, 200 de radioamatori sunt o voce. Despre QRZ.com ce sa spun... Pana acum cativa ani nici pe mine nu m+a interesat, iar radioamatorismul este un hobby iubit de noi in care fiecare se regaseste pe segmentul lui. Poate cei 100 de care nu ai auzit sunt interesati doar de trafic personal, nu de tari, de diplome, de concursuri. Cine stie... Si ei sunt radioamatori si asta e...

  • Postat de Adrian (yo3hjv) la data de 2011-03-23 09:18:32 (ora Romaniei)
  • Va rog sa ma scuzati, dar nu ma pot abtine sa nu propun, pentru detensionarea discutiei, doua noi probe de "radioamatorism sportiv": 100 m plat cu Darclee in brate, Saritura cu Heathkit-ul si Aruncarea Madrigalului!
    Calin (YO3HKW), bag de seama ca esti tare suparat!
    Si-a pus cineva intrebarea cheie: De ce e nevoie de FRR?

  • Postat de LINGVAY Iosif la data de 2011-03-23 12:26:35 (ora Romaniei)
  • Spre deosebire de Toni - YO2LMA - NU ma simt deloc "frustrat". Consider ca "ham radio" se face MAI ales pe langa statie =adica microfon sau (de preferat pentru mine)-manipulatorul CW (cu rezultate! validate prin clasamente si liste internationale) si, mult mai putin, "pe la simpozioane, chermeze, talciocuri etc.!
    NEGRESIT DA - semnatura constienta a cca. 200 de radioamatori autorizati este absolut reprezentativa pentru cei cca. 8.000 de autorizati. Toni ar fi bine sa mai puna mana si ochii pe niste manuale/cursuri de statistica - si doar dupa aceea sa se pronunte. Adrian yo3HJV are perfecta dreptate si vorbeste in cunostinta de cauza! - apropo de .."trecerea prin CA" a unor hotarari novatoare. Din pacate sunt mari probleme cu calitatea majoritatii membrilor CA - in frunte cu presedintele - care pana in prezent NU A REZOLVAT NIMIC din programul redactat/elaborat de dumnealui din "campania electorala". Se pare ca minciuna electorala a devenit "sport" national! ...Cum e turcul.. e si pistolul.." - ce sa mai zicem de ceilalti "membrii alesi"! Problemele sunt multe-unele hilare - am ajuns ca, clasamente de CN sa fie redactate/"dactilografiate" (de arbitrii & membrii CA & sef de comisie = cumul functii?) GRESIT - cu indicative inexistente - chiar pe locuri fruntase????
    Se pare ca situatia a devenit netolerabila = de aici si aceasta initiativa cu acest apel 'memorandum" - foarte inspirat si binevenit!
    Sa auzim numai de mai bine! Delegatilor la AG sa le dea cel de sus minte multa, logica, verticalitate si capacitate de decizie! Eu personal as propune demiterea in bloc a actualului CA si in una luna organizarea de noi alegeri. Ca ordine de zi - scurt pe doi - as propune acest singur punct la ordinea de zi!
    73&GL
    Joska - YO5AVN

  • Postat de Cristian Moldovanu la data de 2011-03-23 16:09:37 (ora Romaniei)
  • Pentru dl. Ilian - YO2LMA: Este regretabil sa faceti aceste aprecieri despre cei aproape 200 de radioamatori a caror opinie nu o impartasiti. De fapt, in mesajul dumneavoastra nu ati vorbit despre subiectul "intrebarea saptamanii" ci doar ati jignit aproape 200 de radioamatori. Daca dumneavoastra nu cunoasteti 100 de radioamatori nu inseamna ca acestia nu exista. La fel de bine pot spune ca orizontul dumneavoastra de cuunostinte este limitat. Din cate am inteles pe 100 nu ii cunosteti iar cei pe care ii cunosteti (adica ceilalti 100) stiti sigur ca sunt niste frustrati !!! Am si eu o intrebare: dumneavoastra ati auzit de bun simt, o chestie care stiam ca se gaseste din belsug in Ardeal si Banat ?

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2011-03-23 19:36:49 (ora Romaniei)
  • Intreb si eu, ca omul, cum s-or fi adunat 200 de semnatari ai apelului, daca nici macar suma celor care au votat la intrebarea saptaminii nu ajunge la 200 ? Si aici sint si cei care au spus NU apelului. Iar YO2LMA are pe undeva dreptate, au aparut in lista semnatarilor indicative noi, proaspete, era chiar si o fata de prin districtul 2, care n-au avut inca timp sa ridice o antena, darmite sa acumuleze nemultumiri legate de o organizatie pe care nici eu nu o cunosc, dupa 30 de ani de hobby. Miroase rau initiativa asta, am mai spus, suna a "scoala-te tu ca sa ma asez eu" si duce cu gindul, la fel ca in politica, la un razboi pe resurse. Cherchez la femme, zice frantuzuz. Eu zic, parafrazind celebra zicala, pentru cazul de fata, cautati banii. Aici e cheia bataliei. Jelaniile legate de prapastia in care a ajuns, vezi-doamne, hobby-ul nostru (caci e un hobby, nu e nici job, nici corvoada) sint doar praf in ochi, dupa parerea mea.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2011-03-23 20:50:11 (ora Romaniei)
  • Iata ca apar si indoieli strecurate cu subtilitate. @ Noni, YO2DNO, daca ai vreo banuiala privind vreun fals in lista de semnaturi, anunta un organ autorizat in investigatii. Daca ai fi fost cat de cat atent, lista cu semnaturi este publica si cine se considera ca a fost pus acolo "din burta" o poate spune, dezvaluind astfel manaria pe care o insinuezi, dar cu conditia sa nu existe acel mesaj de confirmare a semnaturii, mesaj ce se afla arhivat la administrator. Ce te faci insa daca toti au trimis mesajul de confirmare a semnaturii? La urma urmei fiecare este liber sa adere la un apel fara sa voteze un chestionar, cele doua gesturi sunt independente. @ Toni, YO2LMA, nici eu nu l-am vazut pe Stefan cel Mare, nici in banda nu l-am auzit, l-am vazut doar scris in carti, dar nu pot spune ca nu exista. Nu ar strica sa ne impartasesti din tainele cu care ai aflat asa de precis cati radioamatori sunt activi si cati picotesc cu microfonul in mana sau fara microfon, drept sa-ti spun ma intereseaza si pe mine, pe bune! Ar mai fi cazul sa afli ca manifestarile obligatorii de genul "Te laud, te apar si te cant", unde fiecare cetatean era obligat sa participe la parazi, la defilari, la coruri, la festivaluri si la multe altele au fost desfiintate, deci este anacronic sa ceri acum tuturor sa fie activi la simpozioane si la tot ce inseamna radio, de peste 20 de ani nu am mai auzit asemena critici care atunci alcatuiau discursurile activistilor de partid, sindicat etc. Face fiecare ce poate si nu este corect sa fie jigniti pentru opinii cat timp nu incalca regulamentele dar, daca ai observat vreo incalcare, fa dovada aceluiasi spirit critic si anunta comisia de disciplina. Iar de nu participa la simpozioane, este interzis sa-si manifeste opiniile? @Imi, YO2LTF, ai organizat vreodata un simpozion? Daca da, atunci sigur vei intelege ce spun mai departe. Eu am organizat multe simpozioane la diferite nivele de reprezentare, locale, nationale sau internationale, pornind de la gasirea de fonduri pana la tiparirea a ceea se numeste "Proceedings Book", cu invitati inclusiv din strainatate si stiu ce este un simpozion. YO3APG a participat la destul de multe simpozioane ale radioamatorilor ca invitat, iar cand simpozioanele erau ale FRR se stie bine ca erau organizate in diferite locuri din tara pe efortul gazdelor. Nu neg insa lipsa totala de preocupari din partea domniei sale, este bine sa se evidentieze meritele celui care consuma efort pentru o actiune dar fara exagerari care, daca mai sunt si evidente, schimba sensul aprecierilor. Iar eu, tocmai pentru ca stiu ce insemna un simpozion, am initiat si semnat apelul in totala cunostinta de cauza privind si acest aspect. Te rog sa lasi aprecierile privind simpozioanele pe seama celor ce stiu cel mai multe despre ele. Eu cred ca putem coexista pasnic si cu opinii diferite, daca ne abtinem de la insinuari sau exagerari. 72!

  • Postat de Cristi la data de 2011-03-23 21:13:50 (ora Romaniei)
  • Initiativa ca atare este foarte buna, nu despre asta e vorba. Cred ca la semnare nu s-a cerut nimic care sa autentifice ca ai semnat in nume propriu.

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2011-03-23 23:33:55 (ora Romaniei)
  • Un raspuns pentru Noni: Intr-adevar, semnaturile pentru Apel s-au facut fara autentificare, pe baza propriei raspunderi si a bunei credinte. Elementul cheie de autentificare este indicativul radio, el indica in mod precis si unic autorul. In cazul unei comunitati in care hobby-ul comun este comunicarea, este greu de anticipat ca unele indicative au fost adaugate fara consimtamantul detinatorilor. Lista este publica, cei mai multi radioamatori se cunosc intre ei, informatiile circula. Daca primesc cereri de a scoate din lista semnaturi care nu au fost autentice, modificarile se executa imediat. De altfel este de nedorit ca lista sa aiba semnaturi false, o eventuala verificare ar pune la indoiala credibilitatea Apeului insusi. Tocmai de aceea s-au efectuat verificari atente si s-au logat suplimentar detalii tehnice la fiecare semnatura, pentru a fi mai usoara depistarea actiunilor rau intentionate, care nu au lipsit, din pacate. Verificari suplimentare au fost facute pentru indicative suspecte sau care au provenit de la anumite adrese IP si o serie de radioamatori au fost contactati prin email pe adresa personala pentru a confirma autenticitatea semnaturii. Un alt element care ar putea fi disputat este apartenenta la un club afiliat la FRR, care reprezinta o declaratie pe proprie raspundere. Aceasta verificare deocamdata nu este posibila. Pe lista finala exista 192 de semnaturi, dintre care 153 de la membri, iar 39 de la nemembri FRR.

  • Postat de Costi la data de 2011-03-24 09:20:54 (ora Romaniei)
  • Framantarile a celor care sunt "pro" cat si a celor "impotriva" se pot observa in sondaj si comentarii.E greu sa afli pe ale celor care se "abtin". Personal NU cred intr-o reusita a Apelului. Declinul radioamatorismului YO nu se datoreaza marasmului, incompetentei, diletantismului asa cum se invoca in Apel. TOTI am fi raspunzatori de situatia actuala. Important ar fi CINE recunoaste!

  • Postat de Vasile la data de 2011-03-24 13:51:14 (ora Romaniei)
  • Si eu am semnat,dar cred ca TOTUL este inutil ...! Din pacate !
    Poate vor veni si vremuri...mai bune !
    73 s Vasile !

  • Postat de toni la data de 2011-03-25 08:12:47 (ora Romaniei)
  • Acum la sfarsit intreb si eu ca prostu , care este real , graficul sau ,, apelul national ,,. 192 sunt pe lista si 187 sunt pe grafic .192 au semnat cu da , iar dincolo 78 au semnat cu da. Zici ca e numaratoarea lui Roberta Anastase. Asta demonsreaza ca intradevar s-a mintit undeva , la lista ? la tabel? .Mai bine ati fi masluit sondajul , sau poate chiar l-ati masluit ca sa dea rau imaginea radioamatorismului romanesc. Vorba aia - ,,o lovitura sustinuta de mijloacele media,,Sau o fi firea romanului asa schimbatoare? Asa era si cu Isus . Intr-o zi l-au primit cu lauri in Ierusalim si dupa 3 zile l-au rastignit.Parca scrie pe undeva ca legiunea romana a15? a fot adusa din Iudeea in Dacia.Cineva vru sa se ia turma dupa el si nu iesi treaba cum se socoti. Va ramane o enigma , sau mai bine zis mult fum fara foc.

  • Postat de Cristian Moldovanu la data de 2011-03-25 09:15:30 (ora Romaniei)
  • Asa e dl Ilian, mare dreptate aveti, oare cine care sunt in plus pe tabelul Apelului, "frustratii" sau "anonimii" !!!

  • Postat de Claudiu la data de 2011-03-25 09:41:30 (ora Romaniei)
  • Cei care au semnat acea mult "incriminata" lista si-au asumat gestul prin datele care trebuiau introduse (nume, indicativ), ceea ce face mult mai credibila acea lista decat sondajul unde doar apesi din "anonimat" un buton, singurul filtru, din cate stiu eu fiind IP-ul de unde s-a votat. Poate Ciprian lamureste problema mecanismelor de vot si semnat, daca ceea ce am afirmat nu este corect. Cu stima (pentru cei corecti) yo5ohz - Claudiu

  • Postat de Joska la data de 2011-03-25 10:20:12 (ora Romaniei)
  • Lui TOni -Yo2LMA (si altii) - ce atata filozofie? - unde scrie ca toti cei care au semnat valorosul si inspiratul apel TREBUIE ca sa si VOTEZE la sondaj?????? E chiar asa de greu? - sau pur si simplu unii vor sa se remarce prin a "scrie versuri" ... cand nimic esential nu au de a spune!
    73&GL

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2011-03-25 17:35:46 (ora Romaniei)
  • Joska (5avn), avind in vedere ca apelul si lista semnatarilor se gaseste pe site, era de asteptat ca semnatarii sa-si sustina initiativa si votind sondajul. E nefiresc sa fie de doua ori mai putin votanti la sondaj decit semnatari ai listei. Daca ai intrat pe site si ai semnat, deci esti preocupat de soarta hobby-ului nostru, e de presupus ca nu iti este lene sa dai si un vot aici. Ba din contra, semnatarii ar fi trebuit sa voteze toti, ca sa se vada limpede ca sint multi si hotariti. Sigur, nu e obligatoriu sa semnezi si sa votezi, dar mi s-ar fi parut mai firesc asa.

  • Postat de Cristi la data de 2011-03-25 18:46:25 (ora Romaniei)
  • Stiu cel putin 2 radioamatori care au semnat petitia dar nu ii intereseaza niciodata sondajele. Nici macar nu citesc ca mine comentariile la sondajele care nu-i intereseaza. Si ca un fapt divers, intotdeauna au citit toate articolele de pe radioamator.ro dar s-au oprit la semnatura celui care a scris. NICIODATA mai jos la comentarii!

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2011-03-25 19:25:23 (ora Romaniei)
  • @YO2DNO, din comentariile ce le faci nu ma surprinde decat cel mult lipsa de originalitate. Ai idee de cand dateaza astfel de atitudini? Daca citesti in Evanghelia dupa Matei cap.13 versetul 14 gasesti acolo: "veti auzi cu urechile voastre si nu veti intelege; veti privi cu ochii vostri si nu veti vedea". Pacate vechi, oameni noi. De ce mai exista asemenea practici neschimbate si dupa 2 milenii? Raspunsul este in acelasi capitol, versetele 29 si 30. Nu fac prin aceasta propaganda religioasa ci argumentez cu mijloacele cele mai credibile ca de aproape 2000 de ani de cand au fost scrise cele de mai sus, "nihil nove sub sole".72!

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2011-03-25 19:52:12 (ora Romaniei)
  • Tavi (4bkm), e vreun concurs de idei originale aici ? Nu iti inteleg atacul. Asta e problema, ca observatiile mele (dezinteresate, nu sint afectat de activitatea buna sau slaba a FRR, propagarea in zona mea nu depinde de federatie) au mai fost semnalate si de altii ? Eventual, daca crezi de cuviinta, spune clar, pe puncte, ce te deranjeaza, ca indraznesc sa deschid gura in fata unui grup compact care vrea sa organizeze un puci teleghidat ? Am venit cu citeva observatii, nimic mai mult. Nu cred ca o parere (doua-trei) diferita de cea initiatorilor si semnatarilor apelului face rau, dimpotriva. Iti plac mai mult controalele de complezenta, de 59+40 sau observatiile reale legate de calitatea emisiunii, ca sa stii cum stai si sa faci eventuale corectii ? Nimic nou sub soare, zici. Si ce-i cu asta ? Ce vrei sa spui concret, legat de "atitudinea mea", ca n-am inteles ? Nu e nici o problema sa tac, daca asta se doreste, dar imagineaza-ti un meci de fotbal, sa zicem, in care toti jucatorii sint grupati intr-o singura echipa si trag la aceeasi poarta goala...
    P.S. Interesant cum vin aproape toate incercarile de a baga pumnul in gura "opozitiei" din districtul 4...

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2011-03-25 21:03:22 (ora Romaniei)
  • Dr Noni, puci teleghidat? Am ajuns mari de tot, umblam cu cele mai noi tehnici. Cat priveste YO4, eu sunt din Braila, singurul brailean care a semnat apelul, districtul 4 are multe judete. Incearca sa numeri si ai sa vezi ca sunt districte cu mai multe semnaturi, ai descoperit cumva in YO4 vreun centru de comanda? Vezi cum ma ataci fara suport?Inteleg si accept confruntarea, inclusiv propriile mele greseli, dar nu cu probe incomplete, asta incercam sa spun. Daca poti, adu dovada ca aproape toate incercarile vin din YO4, as vreau sa stiu si eu daca aici este vreun centru conspirativ, daca nu le ai ramane asa cum spuneam mai sus ... Nu te supara, dar ai expus niste impresii care, daca doresti sa le accept, trebuie sa le completezi cu date concrete. De vei reusi, imi scot palaria! Cu atat mai mult, cu cat in unele comnetarii ai punctat ca si mine dar, daca vrei sa reusesti, trebuie evitate generalitatile care anuleaza expunerile valoroase, un comentariu este un intreg si are valoare maxima numai ca un intreg, ca o canasta fara jokeri. 72!

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2011-03-25 22:02:48 (ora Romaniei)
  • Se pune prea multa patima si exista prea multa suspiciune. Scopul principal al sondajului a fost atragerea atentiei asupra Apelului. Mai nou se pune la indoiala legitimitatea Apelului invocand rezultatele de la Intrebarea saptamanii, ceea ce ma face sa zambesc. YO2LMA chiar suspecteaza: "poate chiar l-ati masluit", referindu-se la acest sondaj. Probabil YO2LMA a avut in vedere cele 3 voturi pentru optiunea "NU" pe care le-a plasat la data de 21 martie. Dintre cele trei, doua i-au fost anulate.

    Daca lista semnatarilor apelului (cu nume, prenume, indicativ) nu ar fi fost public afisata, as fi inteles sa existe suspiciuni, insa lista este publicata pentru oricine ca sa verifice. Daca vreun indicativ a fost introdus abuziv fara acceptul detinatorului, corectiile se vor aplica de indata si noua lista actualizata va fi trimisa la FRR pentru a fi distribuita reprezentantilor la Adunarea generala.

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2011-03-25 22:11:04 (ora Romaniei)
  • Tavi, impresia de puci teleghidat mi-a ramas de la finalul apelului, final in care se cerea Federatiei, adica organizatorului adunarii (tinta puciului), sa multiplice Apelul si sa il distribuie delegatilor. Cum ar fi, caprioara este rugata sa cumpere cartuse si sa le distribuie vinatorilor. Normal era ca Apelul sa fie sustinut la adunare de initiatori. Observatia cu districtul 4 vine de la faptul ca cele mai multe replici (contre), indiferent de tema de pe forum, (mai ales in discutiile cu yo4px)au venit din partea unor "useri" cu cifra 4 in indicativ. Nu m-am referit la Apel, doar la raspunsurile pe care le-am primit pe diferite subiecte, inclusiv cel de fata.
    P.S. M-ai incuiat cu "72"-ul tau. M-am dus si la "biblia" lui Gh. Stanciulescu si n-am gasit decit ce stiam deja, 83,88,99.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2011-03-26 00:07:04 (ora Romaniei)
  • Un buchet de flori intr-o vaza este frumoasa si pentru ca e multicolor. Aceasta cavalcada insa incepe sa fie mocirlos. Tavi mai bine citeste "Spiritul" de Helvetius apoi ceva de pe blogul lui A. Plesu, apoi sa aduci aminte de Brucan...si vei intelege diferenta de demnitate si mentalitate intre noi si japonezii....hi. La urma sa mai citest ce a scris Dante Alighieri la intrare in iad....hi.

  • Postat de YO3FHM la data de 2011-03-26 03:26:56 (ora Romaniei)
  • Citesc (de mult), ascult si ma minunez, uneori ma bufneste rasul. Ce-i drept, un ras trist, intrucat ma uluieste convingerea cu care cei mai multi incearca sa se implice in socoteala asta. Si aici, vin sa-l citez pe Adrian, YO3HJV, care a punctat un aspect important, dar la care nimeni nu a avut de comentat: "apelul este un razboi personal in care, temporar, s-au stabilit niste aliante. [...] Si-a pus cineva intrebarea cheie: de ce e nevoie de FRR?" . Daca nu va este clar, atunci considerati ca am repetat-o. Aveti impresia ca radioamatorismul depinde de existenta vreunei asociatii de acest gen? Nu depinde, domnilor. Se poate face lejer pe cont propriu. Cineva a facut referire la QRZ.com ... Vreau sa-i reamintesc ca Internetul a devenit popular incepand cu 1995 incoace. Inainte existau doar callbook-uri. Va inselati amarnic daca aveti cumva impresia ca, pentru a fi actor, e nevoie sa fii pus pe vreun afis lipit in public. Nu! QRZ.com e o fituica electronica ce a devenit populara, si atat. Nu am semnat apelul din simplul motiv ca *NU MA INTERESEAZA*. Din acelasi motiv raman stupefiat cand vad cum lumea incearca sa transforme un hobby atat de placut intr-o chestie comerciala, cu arome politice. Ba mai mult, ii vad pe unii, care se straduiesc sa se "implice", incercand sa faca politie printre randurile noastre. Auzi la ei: "pedepsiþi exemplar ca propunere retragerea autorizaþiei, sau deferirea lor organelor de justiþie pentru fals ºi uz de fals, înºelãciune" sau "participare la simpozioane". Alooo, tovarasi, vremurile pe care le evocati au apus. Se discuta acum, dupa cum bine stiti, in alti termeni, pentru ca s-a schimbat parul, nu si naravul. Asadar, fiti consecventi. Parerea mea sincera: puneti mana pe letcon, construiti o statie si ridicati o antena (cei care nu au facut-o inca!). Sau puneti mana pe manipulator/microfon si ardeti-i pe smecheri in concursuri. Ocupati-va de hobby din pasiune, nu va mai pierdeti timpul cu politica de doi bani. Viata e scurta si pana la pensie, avem prea putin timp pentru hobby-ul asta, ptr. ca trebuie sa ne ocupam de traiul zilnic si de familii. Dupa ce iesim la pensie (cei care speram sa mai apucam eventual si ziua respectiva!) vom constata ca avem o groaza de timp, dar vor aparea alte probleme (sanatate, etc.). Practicati radioamatorismul si nu-l mai politizati, ca n-are sens. Uniti-va si faceti ceva pe cont propriu, nu va trebuie birou central de QSL-uri, nu mai jeliti inutil un muribund! Si in final, apropos de "fraude" (ha! de parca am discuta de fraudarea a ceva legalizat!!)- pentru Ciprian, N2YO, cu care ma cunosc de multa vreme: cate proxy-uri si cate rute diferite vor fi folosit oare unii care au votat de mai multe ori in aceasi zi ?! In aceste conditii IP-ul nu e semnificativ. Tavi are dreptate cand spune clar ca nu e nici pe departe obligatoriu ca cei care au semnat apelul sa vina si sa si voteze sondajul. Nici eu nu citesc decat foarte rar comentariile, iar acum cred ca e pentru prima oara (in ani si ani de zile!) cand intervin in mod direct printr-o astfel de postare. Vreau sa fiu inteles corect: nu ridic piatra sa lovesc in nimeni, ptr. ca nu consider ca sunt afectat (ca radioamator) in vreun fel de prezenta FRR sau a altor asociatii de profil in zona hamradio. Unica institutie de care am avut nevoie pentru a obtine autorizatia a fost actualul ANCOM (pe vremurile vechi, IGR, etc.). Maine implinesc fix 28 ani de practicare a radioamatorismului (am inceput la 12 ani). Am iesit in eter la 14 ani, lucrand 2 ani ca pirat, pe indicativul tatalui meu (YO3RH), exclusiv in CW (din motive lesne de inteles!). Era pe vremea lui Ceasca, evident. Pastrez si acum logurile activitatii pirat, hi! Am facut cate ceva din 97' si pana acum, dar nu despre asta era vorba aici. Am mentionat cele de mai sus pentru a incerca sa va conving ca se poate face radioamatorism foarte bine si pe cont propriu, fara sa asteptam sa pice vreo para malaiata din cer. E adevarat, nu-s pasionat de concursuri, ci doar de constructii si de placerea traficului in sine. Si am avut satisfactii din plin! Asadar, de ce va mai agitati atata, oameni buni ?! Week-end placut si 73! - Cezar Vener

  • Postat de Sorin la data de 2011-03-26 07:04:46 (ora Romaniei)
  • Ce mult imi plaaace chestia asta cu IP-uri ;-) :

    ' Probabil YO2LMA a avut in vedere cele 3 voturi pentru optiunea "NU" pe care le-a plasat la data de 21 martie. Dintre cele trei, doua i-au fost anulate. '
    :-) :-) :-)

    73s de la nemultumitul, necunoscutul, anonimul si Frustratul Sorin

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2011-03-26 11:19:22 (ora Romaniei)
  • @ Noni, YO2DNO. Mai intai cu "incuietoarea". 72 inseamna "pace si prietenie", o prescurtare uitata azi atat de mult cat de mult este uitata si aplicarea ei ca atre in lume, poate ca nu mai este mult si va apare o prescurtare pentru "razboi si distrugere" sau "si da-i si lupta" etc. Eu sunt radioamator de peste 42 de ani, cand se cereau mai multe la examene de autorizare, ultimul l-am dat prin 1983. Cati mai cunosc azi 51 (salutari familiei), 55 (mult succes), 77 (sper sa ne si vedem)? Sursa bibliografica este Ion Mihail Iosif, Traficul radioamatorului, Editura Stadion, Bucuresti, 1972, o carte de capatai care nu a mai aparut desi multi au nevoie. Tot aici vei gasi un cod Q complet, ce se publica azi este cam 15% din intreg, plus cca o mie de prescurtari de trafic. Dar cred ca "ti-a alunecat mana", nu am gasit ce inseamna 83, pe care il invoci. Cat priveste restul mesajelor noastre, nu cred ca este loc aici pentru ca fiecare sa-si spuna oful sau complet si de aceea se scurteaza, se trag concluzii bazate pe prea putine date etc. Eu fac trafic numai din al doilea amplasament, in YO9, dar avand domiciliul in Braila indicativul este cu YO4. Probabil ca azi, in epoca mobilitatii de neintalnit acum o jumatate de veac, cu mai multe amplasamente si resedinte, se poate crea pe baza de confuzie si vreo asociatie de geografie, geometrie si geologie condusa de Geo Bogza cum spunea pe vremuri academicianul Moisil al carui student am fost o scurta perioada. 72, QSL?

  • Postat de Safriuc V la data de 2011-03-26 13:21:57 (ora Romaniei)
  • Am remarcat, mai sus, numarul mic de semnatari ai acestui apel. Dar nu am crezut ca sunt atat de multi care vin cu argumente "zdrobitoare" in favoarea furtului, miciuni, a baricadelor pe un front imaginar. Pe grupul YODX, YO9PH Teo, a stabilit momentul zero al "razboiului" dupa spusele dansului totul e ipocrizie din acel moment. As vrea sa cred ca mai sunt recunoscute valorile umane ale oricaruia dintre noi, mai presus de realizarile vremelnice in radioamatorism sau aiurea in alt domeniu. Radioamatorismul este o elita pentru performanta tehnica, sau pentru unitate in jurul unor valori universale a participantilor din intreaga lume? Prea multi cred ca o medalie iti da dreptul sa minti, sa reprezinti frauda peste granitile tarii, iar cand alti refuza sa mai puna lauri pe capetele lor murdare, vinovati sunt cei care vor ca adevarul sa fie spus raspicat. Nu va grabiti, dragi aparatori al "valorilor" doar de voi stiute, sa ma desfintati, sa garantati ca Apelul e fara sens, ca nimic nu se va schimba. Asa este, simt cu durere aceasta realitate, sunt un nimeni, alaturi de voi.

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2011-03-26 14:50:37 (ora Romaniei)
  • Tavi, exact dupa cartea aia (galbena) am cautat aseara, dar n-am gasit-o asa repede. Din ea am aflat si eu cu ce se maninca hobby-ul asta, dar e demult, hi. Da, 83-ul meu a fost o alunecare, era 73-ul cunoscut, de fapt. In rest, numai bine. Abia astept ziua de 10 aprilie, the day after. Sa vedem ce o fi de comentat dupa sedinta... Succese deosebite si la revedere si pe mai departe...

  • Postat de Cristi la data de 2011-03-26 16:50:23 (ora Romaniei)
  • Cel putin aici nu am vazut sa zica cineva ca apelul e fara sens, doar ca nu cred in realizarea lui practica. Repet, un jurist a spus calea care trebuie urmata pentru a reusi cu adevarat ce si-a propus acest apel. Este calea oficiala care trebuie urmata pentru a reforma cu adevarat ceea ce ne dorim. NU va desfiintez domnule Vasile fiindca respect ceea ce gandeste fiecare. Este dreptul lui la opinie si daca apelul va reusi cu adevarat ceva, voi fi unul dintre cei care se va bucura de acest lucru

  • Postat de Alex Farkas la data de 2011-03-26 17:26:48 (ora Romaniei)
  • Dragi Colegi! Eu am votat DA in sondaj, era si firesc, ca ma numar printre initziatorii Apelului. Ma minunez, cum se pune problema de catre unii colegi. Chiar unii pune intrebarea retorica : "avem nevoie de FRR?" Pai in lumea din jurul nostru exista ARRL, RSGB, DARC, MRASZ, etc! Noi cei din YO, deci, dupa unii colegi, n-am avea nevoie de o Federatzie natzionala? O Federatzie, care sa ne reprezinta la IARU, cu oameni competentzi, somitatzi, cu care sa ne putem mandri!
    De ce am semnat Apelul?
    - Sa avem o Federatzie, care sa functzioneze, cu toate comisiile si subcomisiile.
    - Sa avem un birou de QSL-uri bidirectzionale
    - Sa avem un dialog civilizat cu cei alesi
    - Sa nu fiim ignoratzi in tot cea ce spunem, propunem.
    - Sa avem o Comisie de disciplina, care face treaba si militeaza pentru pastrarea HAM spiritului si vegheaza pentru pastrarera renumelui prefixului YO (YP,YQ), care lucreaza dupa principii sanatoase, nu dupa un spirit de gasca prost intzeles.
    - Sa avem o Comisie de clasificari sportive, care sa lucreze, fara sa fie impinsa din spate. (vedetzi saitul FRR ce "actualizat" este la capitolul de clasificari sportive....)
    - Sa avem o Federatzie, care accepta critica constructiva, fara suparari.
    - Sa avem o atmosfera prietenoasa la simpozioane si intilniri, fara aere de superioritate.
    Pentru CA avem nevoie de oameni devotatzi cauzei, dornici sa faca ceva, potentzi, energici, care sa intzeleaga, ca functzia de membru CA, este o functzie, care cere multa munca si nu este una onorifica.
    Nu cu acest sondaj, ci cu Apelul semnat, vom putea (poate) sensibiliza pe participanti la AG.
    Apelul, arata unele carentze in activtatea FRR, carentze, care nu sunt nascocite, ci din pacate confirmate de viatza, fara interese sau rafuieli personale, asa cum sugereaza unii comentatori.
    Consider, ca aceste comentarii pe marginea Apelului nu trebuie sa fie "o tragere la rost" de catre unii, de ce ai semnat sau de ce nu ai semnat Apelul, ci eventual niste motivatzii personale pertinente pentru decizia luata. Este total gresita pozitzia de "tabere adverse" pro si contra, ca doar suntem o singura familie, o familie de radioamatori...
    73/72
    Alex

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2011-03-26 21:18:53 (ora Romaniei)
  • Avem nevoie de FRR? Eu unul as avea nevoie de FRR in primul rand pentru a raspunde la ce urmeaza. Fiind o feredatie sportiva ai carei membri sunt cluburi ce se impune a fi sportive, normal ca nu poate patrona cluburi de auditii muzicale. In acest context, cate cluburi sportive (mai) sunt finantate de la buget? Nu pentru ca eu, membru al unui club de drept privat, intretinut si din banii mei, as avea unele aversiuni, ci din alte motive. In astfel de cluburi platite sa faca sport, cate antrenamente pe saptamana se fac? Ca asa se face in alte cluburi sportive din alte ramuri, exista un program de antrenamente cu plan de lectii riguros intocmit functie de programul competitional, sanctiuni pentru sportivii ce lipsesc de la antrenamente, excluderi din echipe etc. Si mai vine o intrebare: in calitatea de club platit sa faca sport, care sunt obligatiile privind participarea la competitii (ca si la celelalte ramuri sportive), cine tine un clasament al lor, exista cumva clasamente pe grupe valorice, cu caderi sau promovari dintr-o grupa in alta? Ca asa vad eu lucrurile privite printr-un statut integral sportiv. 73!

  • Postat de niculae ion la data de 2011-03-26 22:39:17 (ora Romaniei)
  • Pentru yo5amf Aveti perfecta dreptate,exact de ce spuneti dumneavoastra avem nevoie Traim cu speranta[care nu moare niciodata] ca totul va fi OK In fruntea FRR trebuie radioamatorii competenti oameni care sa se dedice acestui HOBI ci nu de radioamatorii dezinteresati care au ajuns in CA fara aface nimic Am votat DA sperind ca aceste probleme ale noastre se vor rezolva in viitor[viitorul sper ca va fi aproape]Pentru TAVI nu iti mai bate gura degeaba tipic ROMINESC [Adrian Severin}se leaga de scaun si nu se mai poate dezlipi de el HI 73 si sanatate tuturor RADIOAMATORILOR adevarati

  • Postat de toni la data de 2011-03-27 12:06:41 (ora Romaniei)
  • bai ce SPION COMUNIST poti sa fii BAI YO7CKQ ,au fost 3 voturi da la 3 calculatoare *ale lui YO2LMA . YO2LXA , SI YO2QA.*date intr-un singur server .nu-mi spui si cum imi asculti telefoanele ? ca doar asta ti este sarcina de job principala.din astia ca tine am intalnit eu in 1989 la posta din Hateg care faceau legatura telefonica cu cine trebuia unora ,cand i-am scos afara , dara vad ca la Tg jiu tu ai ramas pe baricade.

  • Postat de TONI la data de 2011-03-27 12:25:58 (ora Romaniei)
  • YO2LMA -0727347261 , YO2QA-0254718404, YO2LXA-0765532392 ,SUNATI-NE SI VA CONFIRMAM CUM AM VOTAT, ASTA E REALITATEA , IATA CA DIN 3 VOTURI DATE , DOUA LE-A ANULAT DOMNUL SORIN NIMARA SAU CIPRIAN S. MA BUCUR SA SE CONFIRMA PARERILE CARE LE-AM AVUNT , SI CA AM VAZUT SI FATA MURDARA A RADIOAMATORISMULUI ATAT DIN HD , CAT SI DIN YO. EU PERSONAL NU MAI AM NICI O PLACERE SA AM QSO -URI CU NICI UN RADIOAMATOR , CINE E OM MA INTALNESC CU EL DIRECT , NE RESPECTAM SI NE SUNAM LA TELEFON.DECI OAMENI VOTEAZA DE BUNA CREDINTA SI SMENARII CARE MANIPULEAZA MEDIA STERG VOTURILE.TRAGE-TI TARE BAIETI , DACA VA TINE TEHNICA MANIPULARII. IN REST SANATATE , CATA MERITATI.

  • Postat de yo2lma la data de 2011-03-27 12:28:48 (ora Romaniei)
  • cer scuze pentru greselile de redactare dar am fost emotionat cand am vazut cum au sters 3 voturi ,halal sa le fie.

  • Postat de toni la data de 2011-03-27 12:41:58 (ora Romaniei)
  • am furat eu radioamatorismul romanesc cu 3 voturi , si am ridicat stacheta celor care au votat ,,nu ,, vin aici toti radioamatorii care nu au numere de telefon , nu au adrese au doar o casuta postala , si nu-i cunoaste chiar nimeni, si ei se bucura enorm , ca au nu stiu cate diplome si cate tari confirmate , sa nu m ai zicem ca precis nu au familii , sau au familiile formate din cioabe , adica ramasite dupa doua , trei casatorii , halal neamule,..fii barem corect , si nu gresi fata de semenii tai, si daca gresesti cere scuze , nu fii ramator.

  • Postat de Safriuc V la data de 2011-03-27 13:54:42 (ora Romaniei)
  • Draga Toni, cu geru am reusit sa-ti inteleg nemultumire. In aceiasi situatie ma gasesc si eu in nenumarate cazuri, lucrand pe un PC dintr-o retea unde mai este un radioamator. Dar draga Toni nu inteleg de ce depui atata energie, sondajul la care cu madrie zici ca ai voata "nu" tocmai asta arata, ce zici dumneata "FATA MURDARA A RADIOAMATORISMULUI". Daca au existat cativa "nebuni frumosi" ce spera ca meritam o ferderatie sa ne reprezine cu onoare, dumneata esti impotriva acestui apel. Nu votand un sondaj, apelul pierde sau castiga in importanta. Este de ajuns sa zici "NU MAI AM NICI O PLACERE SA AM QSO -URI CU NICI UN RADIOAMATOR". Sau "dintre care 100 nu a auzit nimeni de ei si nici nu figureaza prin qrz.com nu poti gasi nici o informatie despre ei ,anonimi si necunoscuti", "nu-i cunoaste chiar nimeni, ... nu au familii, sau au familiile formate din cioabe, adica ramasite dupa doua , trei casatorii", pe QRZ.com nu sunt astfel de detalii dar tu le stii. Asa cum zici telefoanele sunt ascultate(ca nimeni nu vorbeste singur la tel). Draga Toni eu iti accept scuzele si sper sa-ti treaca supararea, iar cu cei 5w ai mei sa ne intalnim in eter.

  • Postat de Safriuc V la data de 2011-03-27 21:44:46 (ora Romaniei)
  • In proiectul de Statut al FRR se spune. "Art.127 Hotãrârea de dizolvare se adoptã cu 2/3 din totalul voturilor membrilor afiliati prezenti sau absenti" Votul prin corespendenta nu este valid, initiatorul modificari isi depune canditatura, deci o FRR mai buna nu avem sansa sa prindem. Bunului obicei in asta tara decat sa imbunatatim, sa construim ceva, distrugem, ne razboim fara rost.

  • Postat de Cornel la data de 2011-03-28 00:01:31 (ora Romaniei)
  • Am semnat apelul si sunt unul din initiatori, fiind de parere ca apelul are un continut prea bland,(un fel de frectie la un picior de lemn) adresat sensibilitatii unor oameni care care nu poseda aceasta calitate. Aplaudacii FRR au reusit diversiunea de a devia de la subiect prin atacuri la persoana.
    SA REVENIM LA SUBIECT. Apelul a fost rezultatul fraudelor si furturilor din radioamatorismul romanesc, nesanctionate corespunzator si chiar musamalizate in unele cazuri de catre conducerea FRR.
    FRR ESTE INCOMPETENTA SAU COMPLICE? De ce ce nu au fost sesizate ANCOM si asociatiile sportive unde activeaza sau unde sunt angajati cei vinovati. A se citi:,, HOTÃRÂRE nr. 236 din 16 februarie 2006 privind stabilirea ºi sancþionarea contravenþiilor în domeniul operãrii staþiilor de radiocomunicaþii
    În temeiul art. 108 din Constituþia României, republicatã, al art. 2 alin. (1) din Ordonanþa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenþiilor, aprobatã cu modificãri ºi completãri prin Legea nr. 180/2002, cu modificãrile ºi completãrile ulterioare,
    Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.
    Art. 1
    (1)Prezenta hotãrâre are ca scop stabilirea cadrului legal pentru desfãºurarea activitãþii de control al persoanelor care opereazã staþii de radiocomunicaþii din România, precum ºi sancþionarea contravenþiilor din domeniul operãrii staþiilor de radiocomunicaþii.
    (2)Reglementarea acestei activitãþi are drept scop utilizarea eficientã a spectrului de frecvenþe radio ºi evitarea apariþiei perturbaþii lor electromagnetice.
    Art. 2
    Constituie contravenþii în domeniul operãrii staþiilor de radiocomunicaþii urmãtoarele fapte:
    a)operarea în vederea coordonãrii activitãþii de radiocomunicaþii sau operarea staþiilor de radiocomunicaþii, dupã caz, aparþinând serviciilor mobil maritim ºi pe cãile de navigaþie interioarã, fix ºi mobil aeronautic, mobil terestru, amator de cãtre persoane care nu deþin ori cãrora le-au fost suspendate certificatele de operator de staþii de radiocomunicaþii/autorizaþiile în serviciul de amator eliberate, în conformitate cu reglementãrile în vigoare;
    b)operarea unei staþii de radiocomunicaþii aparþinând serviciilor mobil maritim ºi pe cãile de navigaþie interioarã, fix ºi mobil aeronautic, mobil terestru, amator fãrã a deþine certificatul corespunzãtor de operator/autorizaþia în serviciul de amator, cu excepþia cazurilor prevãzute de reglementãrile legale în vigoare;
    c)nerespectarea regulilor de procedurã a desfãºurãrii traficului de radiocomunicaþii;
    d)transmiterea sau acordarea permisiunii de a transmite semnale ori mesaje neidentificabile de la staþiile de radiocomunicaþii, precum ºi de semnale false, înºelãtoare sau alte semnale neautorizate, neemiterea indicativului de apel, cu excepþia cazurilor prevãzute de reglementãrile legale în vigoare;
    e)intrarea în legãturã cu staþii de radiocomunicaþii care nu sunt corespondenþi autorizaþi ai reþelei, precum ºi cu staþii de radiocomunicaþii care nu îºi dau indicativul de apel, cu excepþia situaþiilor de primejdie stabilite prin alte acte normative în vigoare;
    f)transmiterea de corespondenþã cu alt caracter decât cel prevãzut în Regulamentul personalului operator al staþiilor de radiocomunicaþii din România ºi Regulamentul de radiocomunicaþii pentru serviciul de amator din România, emise de Inspectoratul General pentru Comunicaþii ºi Tehnologia Informaþiei, sau omiterea sesizãrii organelor competente în cazul recepþionãrii acesteia, cu excepþia situaþiilor de primejdie stabilite prin alte acte normative în vigoare;
    g)nerespectarea regulilor privind emisiunile de încercare ºi reglaj, prevãzute în alte acte normative în vigoare;
    h)interferarea în mod voit a traficului altor staþii de radiocomunicaþii;
    i)nerespectarea normelor privind evidenþa activitãþilor staþiilor de radiocomunicaþii;
    j)operarea unei staþii de radiocomunicaþii a cãrei funcþionare nu este autorizatã conform reglementãrilor în vigoare sau care are autorizaþia suspendatã;
    k)neacceptarea sau obstrucþionarea efectuãrii controlului de cãtre personalul împuternicit al Inspectoratului General pentru Comunicaþii ºi Tehnologia Informaþiei, în conformitate cu prevederile legale în domeniu;
    l)neacceptarea sau obstrucþionarea acþiunilor de sigilare, întreprinse, în condiþiile legii, de cãtre personalul împuternicit al Inspectoratului General pentru Comunicaþii ºi Tehnologia Informaþiei, a staþiilor de radiocomunicaþii care nu funcþioneazã potrivit prevederilor legale în vigoare.
    Art. 3
    (1)Contravenþiile prevãzute la art. 2 se sancþioneazã cu amendã, dupã cum urmeazã:
    a)cele prevãzute la art. 2 lit. a), c) e), f), g) ºi i), cu amendã de la 500 lei (RON) la 1.300 lei (RON);
    b)cele prevãzute la art. 2 lit. b), d) ºi j), cu amendã de la 1.300 lei (RON) la 2.000 lei (RON);
    c)cele prevãzute la art. 2 lit. h), k) ºi I), cu amendã de la 2.200 lei (RON) la 3.300 lei (RON).
    (2)Contravenientul poate achita pe loc sau în termen de 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, dupã caz, de la data comunicãrii acestuia jumãtate din minimul amenzii prevãzute la alin. (1), agentul constatator fãcând menþiune despre aceastã posibilitate în procesul-verbal.
    Art. 4
    Amenda se aplicã pentru fiecare aparat, echipament sau instalaþie în parte, iar în cazul repetãrii faptelor, agentul constatator poate propune suspendarea autorizaþiei pentru o perioadã de pânã la 6 luni sau retragerea acesteia.
    Art. 5
    Constatarea contravenþiilor ºi aplicarea sancþiunilor se fac de cãtre personalul împuternicit al Inspectoratului General pentru Comunicaþii ºi Tehnologia Informaþiei.
    Art. 6
    Contravenþiilor prevãzute la art. 2 le sunt aplicabile dispoziþiile Ordonanþei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenþiilor, aprobatã cu modificãri ºi completãri prin Legea nr. 180/2002, cu modificãrile ºi completãrile ulterioare.
    Art. 7
    Prezenta hotãrâre intrã în vigoare la 30 de zile de la data publicãrii ei în Monitorul Oficial al României, Partea I.
    Art. 8
    La data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri se abrogã Hotãrârea Guvernului nr. 890/1994 privind stabilirea ºi sancþionarea contravenþiilor în domeniul radiocomunicaþiilor ºi al protecþiei radioelectrice, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 355 din 22 decembrie 1994, precum ºi orice alte dispoziþii contrare.
    -****-

    PRIM-MINISTRU
    CÃLIN POPESCU-TÃRICEANU
    Contrasemneazã:
    ªeful Cancelariei Primului-Ministru,
    Aleodor Marian Frâncu
    Ministrul comunicaþiilor ºi tehnologiei informaþiilor,
    Zsolt Nagy
    p. Ministrul finanþelor publice,
    Alice Cezarina Bîtu,
    secretar de stat
    Publicat în Monitorul Oficial cu numãrul 181 din data de 24 februarie 2006
    CONFORM CELOR DE MAI SUS.Fraudatorii care ne-au facut de ras au savarsit cel putin 2 contraventii sanctionabile cu amenda de la 500 la 3300 RON.Conform art.4 ,,Amenda se aplica pentru fiecare aparat, echipament sau instalatie in parte, iar in cazul repetarii faptelor, agentul constatator poate propune suspendarea autorizatiei pentru o perioada de pana la 6 luni sau retragerea acesteia". Conform art.5 ,,Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se face de catre personalul imputernicit al IGCTI.". Fac apel catre FRR si adunarea generala sa aiba in vedere sesizarea ANCOM si sa puna la dispozitia acestuia informatiile si dovezile necesare si sa ceara suspendarea sau chiar retragerea autorizatiilor celor vinovati. Va reamintesc ca FRR a cerut si a obtinut retragerea autorizatiei unor statii pentru fapte mult mai putin grave (injuraturi, jigniri, perturbatii in banda). Din cate cunosc pe langa falsificarea logului statiile fraudatoare au iesit in banda si cu indicative false, fiind si in repetarea faptelor la 2 concursuri consecutive aducand daune grave imaginii Romaniei. In plus unii din autorii fraudelor sunt angajati la stat in structurile sportive teritoriale. FRR a sesizat forurile in drept pentru a face cercetari administrative? Ar fi un gest de reparatie pentru radioamatorii cinstiti care se jeneaza sa mai iasa in banda din cauza unor pungasi ordinari.
    73 de YO6MT Cornel

  • Postat de 50Ω la data de 2011-03-28 11:34:42 (ora Romaniei)
  • @YO6MT Cornel: "Aplaudacii FRR au reusit diversiunea de a devia de la subiect prin atacuri la persoana". Uite ca sunt un aplaudac al FRR si nu vreau sa spun cine sunt, tocmai pentru a va trezi dumneavoastra, celor care nu va considerati aplaudaci, interesul si oftica. Stimate coleg, ati umplut inutil o pagina cu prevederile HG nr. 236, in timp ce la final mentionati "Din cate cunosc pe langa falsificarea logului statiile fraudatoare au iesit in banda si cu indicative false, fiind si in repetarea faptelor la 2 concursuri consecutive aducand daune grave imaginii Romaniei." Ia sa vedem nitelus. In primul rand, fraudarea concursurilor organizate nu reprezinta un act care ar putea fi condamnat de legile in vigoare, ci doar de regulamentele interne ale organizatorilor. Este valabil peste tot. Si in muzica, si in arta, etc. Poti descalifica si supune oprobiului public pe cei care au "picat pe bec", dar nu te poti lega de lege pentru a-i sanctiona. Asta pentru ca in general, acestia au grija sa nu incalce legile in vigoare. Iar daca incalca regulamentele interne, li se rupe-n paishpe. In concluzie, nu inteleg de ce va inversunati atata sa aruncati legea in fata, cand cei care au stricat imaginea Romaniei n-au facut dpdv legal nimic impotriva legilor in vigoare, ci doar a regulamentelor interne. A codului de conduita etica, etc. etc. Aceste "coduri" sunt simple conventii interne si nimic mai mult. Cei care sunt antrenati de fair-play (la noi se numeste "ham-spirit"), le respecta. Altii nu... Dar tot dpdv legal, n-ai mijloace (si nici nu mi s-ar parea oportun sa existe) pentru a li se retrage autorizatia. Acest argument este echivalent cu latratul la luna sau hamaitul cainilor in jurul buldogilor. Sunt satul de securisti de genul asta, care incearca sa se lege de astfel de evenimente, pentru a face orice ca sa castige dreptul de a face politie printre randurile noastre. Imi veti reprosa ca tin partea celor care au stricat imaginea Romaniei? Ei bine, va inselati. Nu, dragi colegi, in nici un caz. Sunt de acord sa fie pedepsiti, dar nu la stilul pe care il doriti, unii dintre dvs. Unde va treziti, pe vremea Inchizitiei? Astea sunt metodele Evului Mediu. Exista mijloace si mai subtile de a pedepsi exponentii de tipul celor care "au stricat imaginea Romaniei" si consider ca aveti suficient de multa inteligenta pentru a reflecta la alegerea si aplicarea acestor mijloace. Iar in ceea ce priveste FRR, da, sunt de acord ca exista probleme in functionarea acestui for, dar la fel de mult sunt de acord ca este nevoie de FRR. Aaaa, ca manvrele si figurile celor din CA sunt cam stravezii pentru noi toti, si ca atunci cand incerci sa contactezi FRR, observi ca exista in principiu un singur om care se zbate sa tina activitatea asta sus, organizand intalniri, simpozioane si prezentari, cautand sponsori si muncind din greu la editarea si mentinerea revistei - sunt de acord si cu asta. Si sunt de acord ca acest om ar trebui sustinut si ajutat de o echipa reala, care sa-l poata realmente degreva de multe maruntisuri, in beneficiul activitatilor mai importante. Va rog sa nu cititi printre randuri si sa n-aud de la vreunul dintre dvs. ca m-ati etichetat drept "pupincurist". Nu apartin acestei specii. Dar nu ma pot abtine sa nu punctez atunci cand vad cainii vagabonzi care incearca sa se adune si sa incerce sa muste si ei dintr-un cascaval pe care altii se straduiesc din greu sa-l obtina. Aveti impresia ca sunteti mai buni? As fi curios sa-l vad pe unul, angajat macar temporar 1an, si care sa reuseasca aceleasi performante ca omul amintit. Mai ales, pe un salariu de nimica. In curand, voi publica un site pe care voi pune date din dosarele CNSAS ale mai multor latratori la luna pe care i-am intalnit de-a lungul a 10 ani de cand tot admir privelistea acestor comentarii. Mi s-a aplecat deja si voi arata comunitatii cine sunt cei care se bat cu pumnul in piept. Amintiti-va (cei care aveti o varsta) ce functii si ce activitate au avut unii dintre semnatarii cei mai de seama ai acestui Apel. Si ce mizerii le-au facut unora dintre colegii nostri de atunci. Voi relata aceste episoade, pe cat posibil cu probe, si-atunci sa va vad, Initiatilor !

  • Postat de Cristi la data de 2011-03-28 17:35:37 (ora Romaniei)
  • @50ohmi . In unele privinte ai dreptate in altele nu. Intradevar Vasile munceste din greu de unul singur, dar, eu zic ca se ocupa de lucruri hai sa zicem mai secundare, nemaiavand timp de cele principale si asta din cauza ca suplineste munca multora din CA. Poate daca si ceilalti si-ar face treaba i-ar fi si lui mai usor si ar realiza mai multe. Probabil ca unii isi fac treaba bine. Exemple... 2DFA care organizeaza de cativa ani YO DX la un nivel pe care sper sa il poata pastra in continuare la fel de ridicat, 3ND la tineret (relatiile cu cluburile copiilor) si mai sunt inca altii. Din cate stiu eu, cel care a fost demonstrat ca a trisat in cele doua concursuri i s-a aratat cartonas rosu. Din pacate... are interdictie doar pentru concursurile organizate de FRR, la celelalte oare cine il opreste sa participe? S-a aruncat cu noroi si se continua cu acest lucru la gramada, fara ca macar cineva sa incerce sa vada daca intradevar si ceilalti operatori sunt vinovati. Sau oare asa se reuseste eliminarea unor posibili competitori. Nu stiu si nu sunt in masura sa raspund la aceste intrebari. Dar la fel ca de mai multi ani se arunca cu noroi in toti la gramada, urmand ca acestia sa trebuiasca sa dovedeasca ca nu au fost ei vinovati. Au mai ramas 12 zile pana la AG. Urez succes in concretizarea apelului si dea domnul ca radioamatorismul romanesc sa o ia pe calea cea buna.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact