hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cat de des efectuati trafic folosind repetoarele de radioamatori?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 19-iulie-2010 si s-a incheiat la 26-iulie-2010

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (4)  

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2010-07-19 22:12:06 (ora Romaniei)
  • Folosesc foarte frecvent repetoarele, dar cu o conditie: sa fie in functiune. In Braila functioneaza in mod permanent un repetor pe canalul R2, care gazduieste zilnic un QTC local la ora 3.30 UTC. Aria deservita cuprinde BR, GL, TL, VN (ultima in conditii deosebite). Din pacate mai intra si armonici ale unor statii dereglate apartinand unor institutii ale caror comunicatii ar trebui sa ramana confidentiale. Bineintales ca aceste receptii sunt rare, accidentale si nu retinem continutul lor. Mai experimentam uneori si canalul R0, mai putin afectat de armonici nedorite. Din pacate, pe timpul verii stau mult timp intr-o 'galeata' din Carpatii de curbura de unde ar trebui sa pot ajunge cu numai un Watt la un repetor de pe Istrita/Pietroasele pe canalul RV61, cu deschidere deosebit de larga, dar este inactiv de multi ani. Se pare ca birocratia administrativa pune multe piedici in a amplasa un repetor in pozitii favorabile (chirii pentru teren, pentru stalpi, pentru palma de suprafata ocupata de un repetor plus chirii pentru tranzitarea cu un cablu de alimentare cu energie electrica in cazul repetoarelor montane), chiar mai mari decat problemele tehnice. 73!

  • Postat de Adrian (yo3hjv) la data de 2010-07-20 17:37:47 (ora Romaniei)
  • Dupa mai mult de 6 luni de dezbateri si strans componente, discutii, si vreo 2-3 ani de teste ale componentelor, a inceput incet incet sa prinda contur forma finala a repetorului UHF care va inlocui actualul repetor din 438.8125.
    El este centrat pe o interfata CSI-9800 care gestioneaza functionarea repetorului si controleaza sectiunea principala, in UHF.
    Interfata permite efectuarea conectarii Phone patch (legatura cu reteaua telefonica) prin GSM sau landline, urmarirea parametrilor de functionare a repetorului precum si administrarea de la distanta prin canal radio sau prin telefon.
    Echipamentul are si posibilitatea de a realiza functia de cross-patch in VHF, adica translateaza bidirectional VHF<>UHF.
    Echipamentele sunt:
    -Motorola GM300 - TX UHF
    -Motorola GM300 - RTX VHF
    -Motorola MC900-RX-UHF
    -Filtru duplexor Procomm
    -Interfata CSI-9800;
    -Sursa 29 A in comutatie;
    -Unitate de interconectare (realizata InHouse la YO3KSR)
    -Antena UHF: dipoli colineari, 4m lungime, INMAK;
    -Antena VHF: HyGain 2R;
    -Premicell Nokia.
    Sectiunea de UHF are posibilitatea de a lucra in 8 perechi de canale la 25 kHz (se poate comuta perechea de frecvente si se poate aplica si CTCSS in caz de nevoie) precum si posibilitatea de a fi pus in mod "EMERGENCY" (pereche de canale nepublicate, cu acces CTCSS pentru situatiile in care se urmareste eliberarea canalului de traficul regulat) dar si in mod "LINK", caz in care serveste pentru interconectarea repetorului cu un alt repetor aflat la mare distanta, exclusiv prin radio.
    La repetor este prevazuta o baterie de backup, ce urmeaza sa o procuram (exista vreun donator prin Bucuresti?) de aproximativ 45-60 Ah.
    El este in functiune acum pentru teste, la locatia radioclubului YO3KSR, urmand ca relocarea definitiva sa aiba loc pana la sfarsitul saptamanii. Frecventa este acum: 438, 775, shift -7.6 MHz, deviatie 4,5 kHz.
    In VHF, 145.525. Ambele fara CTCSS.
    Puterea este de 30W in UHF, 30W in VHF si bate indicativul de club, YO3KSR in CW la activarea dupa o perioada de cel putin 10 minute. Are coada si courtesy tone.
    Membrii SRR vor avea acces la functia de DIAL (retele fixe si mobile) a repetorului.
    Pe sistem va fi si VoIp pentru interconectare cu alte repetoare (deocamdata Echolink).
    Mai multe detalii: http://www.radioamator.eu/index.php?topic=2582.0

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2010-07-20 20:44:35 (ora Romaniei)
  • Adrian - m-ai lasat pe spate efectiv. Super felicitari. Ati merita ceva mai mult de cat "recunostinta vesnica". Cred ca cel mai sofisticat si modern repetor din YO - sa aiba viata lunga si neprihanita de oameni rai...hi.
    Succes si inca odat felicitari. yo5ajr

  • Postat de Lari la data de 2010-07-23 21:39:54 (ora Romaniei)
  • Am votat optiunea nr. 2.Si repetoarele sunt mijloace de comunicatie care ne ajuta,DAR NU TREBUIE SA DEVINA DECAT O CALE SECUNDARA IN SATISFACEREA HOBBY ULUI NOSTRU....hi !!!73's,Lari,YO9CSM,ALEXANDRIA.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact