hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cum considerati activitatea conducerii Federatiei Romane de Radioamatorism desfasurata in anul 2009 in comparatie cu anul anterior?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 4-ianuarie-2010 si s-a incheiat la 11-ianuarie-2010

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (20)  

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2010-01-04 22:14:40 (ora Romaniei)
  • O teme care este controversata si la care raspunsurile pot fi subiective dar si obiective. Am raspuns cu "neschimbat" pentru ca am in minte probleme care nu au fost lamurite - am in fata sesizarile lui YO4PX care mi se par pertinente dar aparent fara sa se bucure de nici 0 o atentie din partea FRR - CA. Politica FRR/CA seamana cu o gospodina neglijenta care face curat dar mizerie o matura sub mobila - in aparenta bucataria e curata dar sub dulapuri colcaie soarecii. In tablou clinic al sanatatii FRR sunt puncte slabe care pot genera cancerizari acute de exemplu sesizarile radioamatorilor trebuiesc "filtrate" in cluburile de care apartin inainte sa ajunga in fata "marelui divan". Asa se ajunge ca unii striga degeaba si singuri in desertul miserupismului generalizat. Asa se intampla ca problemele si initiativele se inscriu in falsele liste cu denumirea: "nu e in interesul general" sau "nu merita timp si atebtie". Zicala "timpul rezolva toate" consider tot asa de ticaloasa ca - "capul aplecat sabia nu taie" - eu traiesc odata si acum. Anul 2010 va fi piatra de incercare si a radioamatorismului - un om sau trei nu pot trage caruta la deal, este nevoie de consecventa, de solidaritate - transparenta si sinceritate. Va doresc un an altfel cum ne gandim...hi. La multi ani. yo5ajr

  • Postat de Lari la data de 2010-01-04 22:22:45 (ora Romaniei)
  • Am mai raspuns candva la o intrebare asemanatoare.Cand se gestioneaza o ,,permanenta stare de incertitudine,debusolare,disolutia unei perspective de viitor a statului de 20 de ani incoace’’, nu putem spune decat: ,,la asa societate,asa federatie,nici mai buna,nici mai rea’’.Totul este sa trecem peste ceea ce este rau si ne face ,,sa batem pasul pe loc’’,sa depasim aceasta perioada de tranzitie prelungita in toate domeniile, ,,sa dam ceva bun societatii si apoi sa cerem’’ iar dupa opinia mea modesta vom avea si o societate mai buna,mai dezvoltata si o federatie mai buna.Pana atunci ,,administram criza in toate domeniile de activitate’’ si va spun 73’s.Lari,YO9CSM,ALEXANDRIA.

  • Postat de mihai (yo3hui) la data de 2010-01-05 02:11:42 (ora Romaniei)
  • Am raspuns si eu la acest sondaj, cu calificativul, mai slab.Si totusi se poate gasi multe raspunsuri,si rezolvari daca am putea sa facem un pas inainte si sa trecem de toate problemele care le avem in radioamatorism.Lucrurile sau schimbat radical in domeniul radiocomunicatilor, si poate cu ce am sa spun atrag multe critici ? Trebuie sa avem curajul si trecem la urmatorul pas in acest domeniu.Cred ca daca am putea fi ADMINISTRATI de serviciul telecomunicatilor speciale,multe se vor schimba ? Si ma refer la disciplina,in situatile de urgenta,si multe altele....HI, Sa ne auzim cu bine.Un vis frumos totusi ? Si ptr. un vot favorabil.

  • Postat de Marius Alexandru la data de 2010-01-05 08:49:21 (ora Romaniei)
  • Ce-i aia "Federatia Romana de Radioamatorism" ?!?!...

  • Postat de bravo !! la data de 2010-01-05 10:43:15 (ora Romaniei)
  • Excelenta ideea dl. Mihai !!! Credeam sa aflu raspunsuri la problemele radioamatorismului romanesc in deceniul urmator, dar am aflat chiar din a cincea zi a anului !! Va rog sa puneti cat mai repede subiectul la vot.Dl.Pancenco nu are dreptul sa cumuleze pensia cu salariul??

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2010-01-05 14:41:28 (ora Romaniei)
  • Problema este ca dl. Mihai, habar n-are cine a fost tov. Pancenco...

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2010-01-06 20:29:22 (ora Romaniei)
  • Nu cred ca cineva vrea ca STS-ul sa ADMINISTREZE radioamatorismul ..... numai cine nu stie cu ce se ocupa ( printre altele ) acest serviciu vrea asa ceva :-) 73 ! hi !

  • Postat de mihai (yo3hui) la data de 2010-01-07 01:58:32 (ora Romaniei)
  • Nu stiu cu ce se ocupa ? Ma refeream doar la parte tehnica, si gestionarea retelelor de urgenta a radioamatorilor,si nimic mai mult.

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2010-01-07 07:54:31 (ora Romaniei)
  • YO3HUI: Care parte tehnica? Care retele de urgenta?

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2010-01-07 12:53:08 (ora Romaniei)
  • yo3hui : Off-line se pot discuta mai multe , nu aici , ...yo6ex pune corect problema :-) . Revenind la subiectul survey-ului , e clar ca se pot face mai multe , dar cea mai importanta treaba este gasirea de sponsori , lucru pe cate YO3APG - Vasile C. il face bine zic eu , bineinteles in conditiile " crizei " de acum ... Statistica de mai sus arata ca nu s-a inrautatit activitatea conducerii , extremele din desen se anuleaza reciproc , ramanand mijlocul ... 73

  • Postat de Adrian (yo5bfj) la data de 2010-01-09 20:27:48 (ora Romaniei)
  • Poate ca ar fi trebuit pusa intrebarea: " La ce nivel apreciati activitatea personala in anul 2009". Astfel cred ca poate fi apreciata si activitatea FRR.

  • Postat de mirzan daniel la data de 2010-01-10 01:36:09 (ora Romaniei)
  • excelenta propunerea lui yo5bfj!ar trebui,ca,toti cei implicati in fenomen ,sa-si faca propria analiza.spre exemplu,yo6ex(caruia nu-i convine de nimeni si nimic)are o activitate fructuoasa pe forumuri dar mult mai slaba in benzile de frecventa...dar cu internetul,e mai usor,decat sa stai la coada in 80m!lasati tastatura si folositi ,mai des,PTT-ul!(a fost de ajuns sa vina yo3hui cu o idee si... vedeti ce reactii au fost)

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2010-01-10 09:14:09 (ora Romaniei)
  • yo8rqp: cate QSO-uri ai in log, bagaretzule?

  • Postat de Florentin la data de 2010-01-10 10:19:09 (ora Romaniei)
  • Ce legatura are activitatea personala cu activitatea FRR ?. Nu-mi dicteaza FRR-ul cand sa lucrez, in ce benzi la ce ora sau in ce concursuri. Poate va referiti la "traficul" membrilor FRR, asta este altceva, unii sunt mai activi altii mai putin.
    Daniel cred ca "ai dat-o in bara". Pentru a vedea activitatea celui pomenit de tine mai sus studiaza clasamentele concursurilor internationale si pozitia dumnealui in YO DX Club si cred ca ai sa te lamuresti.
    Referitor la administrarea de STS, daca se va intampla, vom ajunge sa fim chemati la sedinta la sfarsit de an spre a "analiza" activitatea, am prins vremurile cand unii dintre noi dadeau cu subsemnatul ... si uita asa timpul trece si noi vorbim discutii si ne vom trezi ca nu ne mai ajunge.
    73's

  • Postat de Cristi la data de 2010-01-10 14:22:22 (ora Romaniei)
  • Daniele, cu Vasile ai dat-o in bara. Pe vremea cand noi eram la gradinita, Vasile facea performanta si mai face. Doar ca el e telegrafist convins (si a convins si pe altii) si traficul lui la taclale este destul de redus. Daca vrei sa afli mai multe despre activitatea lui da un search pe Google cu indicativul sau si sper sa ai suficient timp sa vezi toata activitatea lui in concursuri si in traficul dx. Cat despre STS, cred ca e singura institutie care cedeaza echipamentele casate radioamatorilor. Cum si catre cine sunt directionate este alta poveste.

  • Postat de mirzan daniel la data de 2010-01-10 19:56:29 (ora Romaniei)
  • eu,am fost inteles gresit.eu nu am contestat activitatea domniei sale(bravo lui,si tot respectul pt ceea ce a facut,lucruri,pe care eu,nu le voi face,probabil,niciodata)ci doar permanenta opozitie fata de ideile altora,indiferent de provenienta lor.de mult timp urmaresc postarile domniei sale,si nu inteleg de unde atata intoleranta.in rest,numai bine doresc tuturor...

  • Postat de mihai (yo3hui) la data de 2010-01-10 23:28:45 (ora Romaniei)
  • Pentru STS!Cea mai buna alegere. Dragi colegi radioamatori, chiar nu am vrut sa dau vreun motiv de scandal, sau nemultumire,dar este cea mai buna alegere.Multumesc,lui yo8RQP.si sa ne auzim cu bine.

  • Postat de Alex Farkas la data de 2010-01-11 07:14:43 (ora Romaniei)
  • Din nou vrem sa inventam roata in stil original!Nu cred ca ARRL -ul de ex, este sub aripa protectoara de la CIA sau FBI! Dar sa nu mergem peste ocean, sa ne uitam in jurul nostru la vecinii nostrii, ca forma de organizare, coordonare si la o eventuala subordonare. Radioamatorismul la ora actuala, peste tot este un hobby util, atat individului cat si societatii. Nu cred ca crescatorii de porumbei de posta sunt coordonati de armata, pe motivul, ca pe vremuri porumbeii au fost folositi ptr transmiterea unor mesaje strategice de pe front....cu bine 73/dx!

  • Postat de Antal la data de 2010-01-11 22:47:40 (ora Romaniei)
  • Dacã în condiþiile din 2009 activitatea a fost la fel ca în anul anterior, atunci este o imensã realizare, cel puþin pe anumite planuri. În primul trimestru parcã FRR n-a primit nici un ban de la buget, bugetul fiind aprobat cu mari întârzieri de parlamentari. ªi cu toate acestea activitatea a continuat fãrã întreruperi, revista a apãrut la timp, º.a.m.d. Sã nu uitãm ºi celelalte probleme din 2009 din minister, care ºi ele au afectat activitatea federaþiilor sportive. Deci a fost un efort semnificativ în plus faþã de anii anteriori.


    Ideile diverse sunt binevenite, sunt chiar obligatorii pentru un dialog diferit de clasicul "Am înþeles, sã trãiþi!". Cine spune cã a avea un punct de vedere înseamnã a fi GicãContra, trãieºte în alte vremuri.


    Privitor la conducerea radioamatorismului de cãtre STS... pânã nu citesc argumentele pro ºi contra, eu rãmân la pãrerea mea, noi trebuie sã fim alocaþi direct la Cancelaria Primului Ministru ºi sã avem propriul nostru Secretar de Stat (HI!).

  • Postat de Cristi la data de 2010-01-12 17:58:55 (ora Romaniei)
  • Nu vreau sa par si eu Gigicontra dar, exista la ora actuala radiocluburi sau asociatii judetene care prin proiectele facute au obtinut fonduri (eu am cunostinta doar de doua judete Alba si Suceava, imi cer scuze fata de celelalte care mai sunt si nu le-am pomenit). Se pot obtine fonduri asemanatoare sau chiar mai frumoase daca ar fi cineva care sa se zbata pentru ele. Din alt punct de vedere, sunt multi radioamatori care au firme si ar putea redirecta o anumita suma absolut legal catre FRR. Din punctul meu de vedere redirectionez an de an acel 2% al meu si al altor radioamatori si colegi catre FRR. Este posibil ca orice salariat sa faca acest lucru, altfel banii se duc buluc la bugetul de stat si acolo adio. Poate pare o nimica toata dar inundatiile se fac prin adunarea unor picaturi (scuze pentru comparatie). Numai asa cred eu ca am putea ajuta federatia sa se poata gandi si la niste proiecte de mai mare amvergura.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact