hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Recent a fost adoptat un nou regulament la Campionatului national de unde scurte multiband al Romaniei - YO DX HF Contest. In ansamblu, cum apreciati acest regulament fata de cel anterior? Argumentati optiunea aleasa.
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 15-decembrie-2008 si s-a incheiat la 22-decembrie-2008

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (21)  

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2008-12-15 10:53:06 (ora Romaniei)
  • Am votat:"mai slab" pt. ca nu inteleg sistemul de lucru cu aceeasi statie si in cw si in ssb?! De ex. la categoria SOSB cw pot lucra si in ssb? Pe urma s-a pastrat la MO "maxim 2 operatori" (parca 1 operator poate sa fie multioperator!! HI!!)Din pacate aceleasi interese (calificative de la ANS, aprecierea activistilor FRR, etc.) ne opresc sa avem un regulament atractiv si motivant. Va doresc sarbatori fericite si un an nou cu bucurii! 73! de yo8cln.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2008-12-15 11:10:49 (ora Romaniei)
  • Imi pare rau ca fara o dezbatere mai larga a fost aprobata reg.YODX Hf....am votat "mai slab" pt. urmatoarele considerente: 1. de si s-a discutat includerea 160m - nu s-a facut si nici nu s-a motivat. In tarile vecine la acest gen de conteste este inclusa.
    2. Nu a fost inclus SOSB - separat CW si SSB.Nu toate lumea are antene pt. toate benzile si apoi nu toata lumea poate participa "MIXT" - de ex. mi nu-mi place SSB dar as putea oferi puncte in CW. Stiu ca acum aceste pareri nu au nici un efect....considerati ca am scris degeaba. Ori-cum - recunosc ca intocmirea unui regulament care sa fie pe placul tuturora - este al naibii de greu....dar nu e chiar imposibil. Sarbatori fericite - Miki

  • Postat de Lilian la data de 2008-12-15 14:18:36 (ora Romaniei)
  • Este un regulament mai bun . Nu sunt de acord cu "maxim 2 operatori pentru MO insa sa speram ca mai trece un an doi si o sa fim si noi in rind cu lumea.
    73 si DX , Lilian

  • Postat de Niculet Aurel la data de 2008-12-15 15:20:03 (ora Romaniei)
  • Miki are dreptate pentru banda de 160.De ce toate statiile, este nevoie sa fie TERESTRE.Daca cineva doreste sa lucreze AM sau MM.Asta se numeste cumva DISCRIMINARE?!?.O sa vedem pana la urma,ce o sa iasa.SARBATORI FERICITE.73 Nick

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2008-12-15 20:52:35 (ora Romaniei)
  • Scuze pentru "bis" dar parerea mea personala ca la FRR ar fi de dorit sa re analizeze "mai cu inima" acest regulament.Repet e greu sa fie pe placul unora dar nu-mi vine sa cred ca au fost analizate pragmatic toate "pro si contra". Multumesc Aurel...cu ani in urma la Camp.Nat.UUS am vrut sa dau o "culoare" mai iesit din comun acestui contest - lucrand AM...am pomenit cateva "contra" dar pe baza a "ce a ce nu e interzis e permis" am programat avion am primit o sponsorizare, am programat oficial zborul si ca sa nu bage nimeni bete in "aripi" timp de 3 ore am facut spirale in careu KN17rp la 3000m altitudine, de si puteam lesne sa ma duc pana pe la Brasov sa ma uit ce mai e dincolo de Carpatii nostri semeti. Dar asta este deja o istorie uitata.....hi. 73 de Miki

  • Postat de David Moldovan la data de 2008-12-16 01:21:40 (ora Romaniei)
  • In acest concurs eu voi partiipa doar pe banda de 160m!

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2008-12-16 07:06:58 (ora Romaniei)
  • Eu cred ca este un regulament mai bun, desi nu toate din propunerile care s-au facut au fost acceptate. Salutara este acceptarea legaturilor in moduri de lucru diferite cu aceeasi statie, pe aceeasi banda. Ea va da ocazia realizarii unui numar mai mare de legaturi. Acceptarea indicativelor speciale este o alta prevedere binevenita, desi nu trebuia facuta nici o mentiune in acest sens in regulament, este natural ca statiile care folosesc indicative autorizate de ANC sa poata participa in concurs. FRR mai are insa de clarificat conditiile in care intre 2001 si 2008 nu a permis intrarea in competitie a statiilor cu indicative speciale si a descalificat participantii pe care le-au folosit. Eu am solicitat "regulamentul cadru" de care FRR s-a prevalat in toata aceasta perioada, insa solicitarea are deja cateva luni vechime si nu a primit raspuns.

    Eu cred ca este justificata neacceptarea benzii de 160 de metri in concurs. Sa nu uitam ca acesta este YO DX Contest, obiectivul fiind contactarea statiilor din toata lumea. Ce DX-uri se pot face in luna august in banda de 160 de metri? Pentru cateva legaturi cu tarile invecinate (daca nu cumva apare vreo furtuna locala) eu nu cred ca merita complicat regulamentul. Daca ne uitam la regulamentul concursului WAE/CW care se desfasoara cu doar doua saptamani mai devreme, vom vedea ca nici acolo nu exista aceasta banda. All Asian Contest SSB, in saptamana imediat urmatoare, accepta legaturi in 160 de metri, dar in clasamente nu am vazut vreun participant sa raporteze legaturi in aceasta banda. La categoria single band 160 m nu exista nici macar o statie.

    Dintre nemultumirile mele as enumera pastrarea regulii de 10 minute la trecerea dintr-o banda in alta, care aparent menita se inlature tentatia de frauda, limiteaza de fapt capacitatea statiilor DX de a realiza rapid legaturi in benzi diferite folosind tehnici SO2R. Eu nu cred ca ar exista in acest concurs vreo statie non-YO care sa apeleze la "aranjarea" post contest a unor legaturi fictive speculand faptul ca nu ar exista regula celor 10 minute.

    O nemultumire ar fi si prea larga diversificare a categoriilor (cu atat de multe combinatii single band/mixt/fonie/telegrafie). Vor fi prea multi castigatori si nu se va mai sti care dintre rezultate este cu adevarat valoros.

    De asemenea, pastrarea denumirilor de "seniori" si "juniori" (mai nou I si II) la categoriile romanesti reprezinta un esec al administrarii acestui concurs. Eu nu cred ca participantii care decid sa foloseasca putere redusa vor fi foarte incantati sa afle ca se gasesc in clasamentul "juniorilor II". Ca nu a gasit o alta modalitate de echivalare a performantelor cu norme ale ANS, aceasta nu este o justificare acceptabila. ANS incearca prin categorii "juniori" sa promoveze performanta celor mai tineri. Statiile de categoria a III-a sau cu putere redusa nu sunt operate de radioamatori neaparat mai tineri decat la celelalte categorii.

    Ar mai fi multe de comentat, dar poate au si altii ceva de spus.

  • Postat de Calin la data de 2008-12-16 10:29:57 (ora Romaniei)
  • Doresc sa multumesc celor ce incearca, prin opiniile lor, sa aduca lamuriri sau sa puna intrebari respectiv sa dea mult doritul "feedback". Buna ideea lui Ciprian N2YO de a plasa acest sondaj in paginile site-ului ptr a urmari reactia celor care au un inters, cat de mic, in promovarea radioamatorismului YO. As mai fi adaugat raspunsurilor prefigurate si acela gen "nu stiu" sau "nu inteleg", ptr a putea si cei ce nu au inteles sa voteze in cunostinta de cauza. Este cazul lui YO8CLN care, neintelegand ca se poate lucra cu aceeasi statie pe o banda (categoria SOSB) in 2 moduri, a votat ca este un regulament mai slab decat cel anterior.
    S-a discutat intens ref la MO si votul a decis ca in forma finala a regulamentului, statiile cu maxim 2 operatori sa fie declarate campioane, deci sa primeasca titlul de campion national. Se pot utiliza si 10 operatori, dar campion national nu va fi decat o statie care a lucrat MO cu 2 op.
    E drept ca ani de zile anumite moduri de reactie ale FRR, de fapt ale CA, au dus la interpretari, dar dupa 20 de ani de la "marea inghesuiala", poate ca ar fi cazul sa privim mai bine inainte si pe unde calcam decat in urma. Bolile trecutului nu ar mai trebui sa ne bantuie si acum.
    YO5AJR: romanii sunt campioni la dezbateri. Probabil ca de asta si suntem in situatia asta, ca tara, popor dar si ca radioamatori YO. Dezbatem pana nu mai putem, dar nu suntem in stare sa luam taurul de coarne. Argumentele ptr absenta benzii de 160 de m au fost date atat pe siteul acesta, cat si pe yodxgroup. Nu sunt nici pro si nici contra acestei benzi, dar oameni cu experienta mai mare in benzile inferioare au considerat inoportuna prezenta ei in concurs.Nu s-a introdus SSB si CW la SOSB ptr ca sunt deja foarte multe categorii, mai multe ca in regulamentul anterior. Am sustinut aceasta categorie ptr ca sunt si oameni care considera ca au sanse mai mari intr-o banda, unde antena si/sau ansamblul aparatura-antena merge mai bine acolo! Sau s-a studiat propagarea si a rezultat o posibilitate ca rezultate foarte bune sa se intample in banda X. De ce sa nu se poata lucra asa? Iata ca acum se poate! Eram sigur ca vor fi si doritori de alte categorii, dar daca se incearca o privire de ansamblu asupra concursului, nu numai asupra unei anumite categorii, se va observa ca lucrurile sunt deja mult mai complicate ca anul trecut. Dorinta a fost de modernizare, de actualizare, de marire a numarului de participanti si prin cresterea atractivitatii concursului, nu numai prin lobby.
    YO3BL: ma bucur ca privesti optimist acest nou regulament. Daca ne intalnim pe 20.12.2008 la ANS, mai vorbim despre MO cu ...multi operatori.
    YO4RSS: daca "cineva" inseamna 1-2 operatori, trebuie facut un regulament special ptr acei 2 operatori? Mi se pare greu, daca nu chiar imposibil.Rostul regulamentului este sa fie ptr cat mai multi, nu ptr exceptii sau "exotisme".
    YO5BTZ: alegerea va apartine, dar va rog sa va mai ganditi. Nu se poate sa nu gasiti macar o banda in care sa activati. Nici in regulamentul precedent nu era banda de 160 de m. Pe lista logurilor din 2008 am vazut ca nu ati participat iar in 2007 ati lucrat 10 m CW 920 de legaturi. Nu stiu cu 2006 cum a fost, dar tinand cont de modificarea regulamentului pe 2009, cred ca puteti avea o prestatie cu mult peste cele de pana acum.
    N2YO: inca o data multumesc ptr feedback! Ptr mine e important si sunt convins ca si Ovidiu YO2DFA apreciaza acest lucru. Pana la urma, scopul propus a fost atins chiar daca nu in totalitate. Dpdv al statiilor DX e posibil sa fie o mica problema la regula celor 10 minute, dar .. inca suferim de boli vechi si pornim de la premiza ca se poate fura, deci ... ptr moment nu se poate face mai mult!
    Din nou ptr moment, dependenta de ANS duce la acele categorii greu de explicat. Dar avem inca de luptat cu mentalitatea de bugetari si cu faptul ca romanii nu fac volutariat si nu doneaza. Deci ... ANS ramane de baza!
    La final, regulamentul e un set de legi! Ce este legea? E o intrebare la care astept raspuns pe yodxgroup, miza fiind o sticla de whisky! Similar cu chestia cu pisica, la aceasta gluma fiind castigator fara dubiu Costica YO3CCB.
    73, sanatate si sarbatori fericite. Calin

  • Postat de Paul la data de 2008-12-17 06:55:35 (ora Romaniei)
  • Deja este comparabil cu alte regulamente de la concursuri mari.Prooblema ramane la categoriile de participare.La categoriile de participare HP este in regula.La cele de LP este o prooblema cel putin de logica.Cred ca a inteles toata lumea ca trebuie sa respectam categoriile sportive dar nu vad prin prezentul regulament ca s-ar respecta asta.Junior inseamna de cand ma stiu 'tanar' asa ca junior ll inseamna probabil la a doua tinerete.Mai logic era sa fie seniori 1 si seniori 2 pentru ceilalti seniori cu LP si juniorii sa ramana strict cei autorizati cu clasa a lll-a in principiu ultimii autorizati sau cei care de-a lungul mai multor ani nu au avut dorinta ,performantele sau capacitatea de a-si mari clasa de autorizare.Astfel avem toate sansele ca ani de zile la juniori ll campionii sa fie seniori cu o puternica experienta competitionala dar care au participat la LP.Dupa parerea ma aceasta categorie nu va fi castigata nicodata de un junior.Juniorii nu au nevoie de mai multe categorii ei fiind in principiu limitati de putere prin autorizatie.Dar seniorii pot alege LP sau HP deci mai logic era seniori 1 si 2 .O sa ne uitam in clasamente si sant curios cati din primele 10 locuri de la juniori doi vor fi intr-adevar juniori.Eu nu cred ca ANS spune daca are 100W e junior indiferent de varsta si activitatea competitionala.Pe de alta parte deja ma gandesc la cateva nume sonore ,participanti grei in concursurile hf care daca vor participa la LP nu stiu cat de mult s-ar impaca cu ideea ca au 'taiat' toti juniorii din tara (HI).La fel si chestiunea disputata cu MO maxim 2 operatori.Asta e impusa tot de ANS ? Din dorinta de a castiga titlul vor fi multi care vor declara ca au fost doi...S-a introdus o masura care nu este verificabila.Posibil ca va genera contestatii.Se va intruni CA care ce va dezbate? daca au fost sau nu doi operatori?Pe ce baza ?Daca sa zicem locul 1 de la MO este contestat si disputat de 2-3 echipe care se acuza reciproc ca au fost mai multi operatori practic deciderea castigatorului ar ramana la latitudinea CA.CAre hotareste...ala este.Eu cred ca aceasta categorie va genera mai multe fraude decat regula celor 10 minute.Ca si concluzie ...daca in rezultatele din 2009 se va constata o participare mai mare a statiilor straine in YO DX HF atunci este un regulament mai bun decat ceel vechi.In fond acesta este scopul nu?Dinamizaarea concursului prin participare cat mai mare.Din Partea YO cred ca orice regulament ar fi participarea va fi aceiasi +/- 10 la suta .
    Sarbatori fericite ! Paul YO5IR

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2008-12-17 09:07:26 (ora Romaniei)
  • Am scris "nu inteleg" pt. a sublinia incorectitudinea expresiei ca, cu o statie se poate lucra de doua ori folosind cele doua moduri, cw si ssb, pt. ca acolo unde se opteaza numai ssb/cw,se poate lucra o singura data.Alta nedumerire este legata de ANS si anume: cu ce a contribuit acest for la YO HF DX de anul trecut?
    Pt. mine ramine un mare semn de intrebare daca mai reusesc sa adun echipa pt. acest concurs si daca nu inseamna ca nici pt. IARU nu se pune problema!
    Am mai scris, sint pe acest forum persoane care caracterizeaza participantii fara sa le cunoasca activitatea. Cit despre "ce este legea" rog cititi
    cele postate de Ionut pe forumul yodx group. 73! si La Multi Ani!

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2008-12-17 10:00:11 (ora Romaniei)
  • Cu categoria QRP ce atzi avut? Costa prea mult o diploma? Probabil. De aceea s-a scos. Deci 7
    SAPTE statii YO mai putin in concurs. Nu cred ca cei cu 5w vor mai concura la un loc cu cei cu 100w! Poate cineva o sa zica ca au fost "doar" 7 (sapte). Dar la juniori au fost DOAR 11 mari si latzi... Care in 2009 se vor imparti in doua: juniori-1 si juniori-2...

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2008-12-17 10:27:53 (ora Romaniei)
  • Si eu vroiam sa intreb de ce s-a scos QRP-ul ? '73 , Dan

  • Postat de Calin la data de 2008-12-17 10:31:55 (ora Romaniei)
  • YO5IR: sunt constient, ca de altfel multi dintre cei care citesc dar nu scriu sau citesc si au scris deja ca exista posibilitati de frauda. Dar nu e numai concursul nostru in situatia asta! Daca inca nu ne-am schimbat mentalitatea, pornind de la premiza de "nevinovatie", inseamna ca in ultimii 20 de ani am trait degeaba si nu am inteles esenta unui stat de drept si a democratiei! Pe de alta parte, daca incercam sa cautam numai posibilitati frauduloase de a castiga, atunci iar am trait degeaba in ultimii 20 de ani! Principiile mele, care sunt in mare masura si altor cetateni din UE sunt: 1. pana la proba contrarie, orice actiune a unui om este corecta, fara incercare de fraudare. 2. Un om merita intotdeauna o sansa, daca greseste, cu siguranta merita si a doua sansa. Acum, cele de mai sus nu sunt, din pacate universal valabile in YO, dar nici in UE. De aceea, ptr a nu mai gandi cu patima si incrancenare, haideti sa incercam sa gandim pozitiv: si daca cineva se gandeste sa fure, pot eu sa-l opresc? Daca el asa gandeste, pot eu sa-i schimb mentalitatea morbida? Eu de ce concurez? Ptr ca imi place, ptr ca vreau, ptr ca doresc sa contribui la promovarea radioamatorilor YO si a YO in strainatate, ptr ca imi face placere sa lucrez tari/prefixe rare/deosebite, ptr doresc sa inving barierele tehnice, lingvistice sau de propagare ...abia la urma ptr ca mi-ar place sa fiu campion! Dvs, ceilalti, fara sarade ca vad ca nu sunt gustate (nici aici si nici pe yodxgroup nu e voie, poate pe hi5, FaceBook, Travelersfortravelers, WAYN, etc), ptr ce participati in YO DX HF? Dar in alte concursuri de anvergura? Puteti trimite mesajele Dvs direct, ptr a nu deranja spatiul virtual public!
    YO8CLN: cred ca ar fi fost mai bine sa se scrie putin diferit, ptr a fi pe intelesul tuturor! Categoria SOSBSSB sau SOSBCW nu poate avea decat o singura legatura cu aceeasi statie pe banda respectiva. Sa stiti, insa, ca a existat tendinta de a nu mentiona anumite lucruri ptr ca "ce nu e interzis este permis". Eu nu am fost de acord cu asta si am solicitat sa se scrie explicit ce este voie sau ce nu, tocmai ptr ca sa nu apara "inventii"!
    Ref la ce a scris Ionut, e regretabil ca un contesman ca el nu stie si de gluma. Dar probabil ca in putinul timp liber, din cauza stresului, sa nu se fi gandit ca suntem si oameni nu masini de concurs. Doresc sa imi cer scuze public ptr ofensarea celor care nu stiu de gluma! Mie, insa, imi place viata si glumele fac parte din ea, ca si concursurile, sedintele de CA, intalnirile de afaceri, plimbarile si joaca cu fiul meu de 4 luni, serviciul si deplasarile care uneori ma sacaie.
    ANS da numai titlurile de campioni, sunt convins ca stiti asta. Dar in anumite conditii!Parerea mea ref la aceste conditii se vede, printre randuri, in ultima parte a mesajului meu de mai sus.
    M-as bucura sa vad o parere publica, pe acest site, a lui Ionut, despre noul regulament (cu sau fara sarade)!
    73, Calin

  • Postat de George la data de 2008-12-17 20:11:54 (ora Romaniei)
  • Bine, bine...cu juniorii cum ramane?

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2008-12-18 06:24:12 (ora Romaniei)
  • Eu zic ca exista solutii pentru echivalarea si altor categorii de participanti, in ideea de a scoate mai multi campioni nationali. Asa cum la "juniori" participantii care folosesc putere redusa nu au nici un criteriu de varsta, tot asa putem reintroduce categoria QRP si echivala cu "feminin" (care cred ca se gaseste in nomenclatorul generos al ANS). Astfel Campionul national feminin al Romaniei va fi de fapt participantul care obtine cele mai multe puncte cu maximum 5 wati output. Propun aceasta imbunatatire la urmatoarea modificare a regulamentului.

  • Postat de Qrp la data de 2008-12-18 12:26:02 (ora Romaniei)
  • De acord cu propunerea lui Ciprian N2YO si observatiile lui Vasile YO6EX, YO3GH.Mai ales ca nu sunt o categorie inventata adhoc, exista in multe concursuri.Aia 7 care erau, dar erau reali cu 5-10-15w.Eu am fost unul din ei , am lucrat de la tara cu TRX HM cu 2SC1969 ( final de CB), cu antena Inverted Vee.Am primit diploma de participare si daca la anul e timp frumos , voi participa din nou, chiar la categoria QRP "feminin" cu conditia sa nu fiu nevoit sa probez sx.

  • Postat de Cristi la data de 2008-12-18 13:23:23 (ora Romaniei)
  • Din cate il cunosc din trecut, Ionut are un simt dezvoltat al umorului. Din comentariile lui de pe yodx, personal am inteles o mahnire ca nimeni nu ridica probleme de ordin tehnic: baze de concurs, piloni de antena, etc. Daca nu gresesc (in acest caz imi cer scuze) dvs ati montat o antena de scurte pe un bloc. Ar fi fost foarte interesant daca ne-ati fi impartasit din experienta dvs cu privire la autorizatia de instalare a pilonului. YO3AAS pe un alt forum incerca sa afle pasii pe care trebuie sa-i urmeze pentru a putea instala un pilon. Aici cred ca a batut Ionut. In rest parafrazand un astronaut: E un pas mic pentru noi si unul mare pentru radioamatorism - s-a reusit sa se schimbe ceva in bine. Cu perseverenta se vor indrepta multe. Sarbatori fericite si La Multi Ani.

  • Postat de Pit la data de 2008-12-19 09:23:36 (ora Romaniei)
  • "La final, regulamentul e un set de legi! Ce este legea?" ...... Conform premierii facute, raspunsul este: Legea este o bariera;-pe sub care trec cateii;-peste care sar leii;-de care se lovesc boii! In aceste conditii avand in vedere prima fraza regulamentul se adreseaza catorva categorii distinte! S-a dorit modernizarea asa zisului regulament invechit! Ce aduce nou acest regulament. 1. Folosirea indicativelor speciale. Avantaj "lei" 2. Dublarea legaturilor prin lucru in cw si ssb, avantaj "lei" 3. Categorii suplimentare, avantaj "catei" si "lei" Aici nu sunt de acord cu Sica. Cei 11 vor ramanae, ei fiind tot juniori ca nu pot lucra in toate benzile, dar la juniori II vor fi multi ! Aici se vor trage sforile. 4. Regula de 10 minute, a ramas mentiunea ca pentru un multiplicator nou se poate trece in alta banda! Deci avantaj SO2R "lei". 5. Numar operatori la statii gen "echipa". Aici mai exista si alte reglementari care trebuiesc luate in considerare! 6. Personal am propus ca la acest concurs sa se considere numai 16 ore din cele 24 cu pauze luat in maxim 3 perioade. Nu s-a acceptat cu gandul la tineriii care lucreaza in concurs! De acord cu remarca lui Ciprian privind unele precizari care nu erau necesare. Dar atunci cum s-ar fi vazut modernizarea realizata!
    Sunt cuvinte care nu ar fi trebuit sa apara in regulament, dar asa s-a dorit! De fapt regulamentul prevede ca legaturile se fac ca si pana acum, dar interpretarile colaterale s-au mai modificat pe ici colo. Imi pare rau pentru categoria QRP, dar cred ca asa cum intre 100 de W si puterea efectiva folosita in concurs de numerosi participanti la HP este o diferenta de >10dB, tot asa la LP intre cei 10W si 100W tot 10dB sunt! Poate iar voi declansa un val de comentarii. Imi pare rau, dar din aceste contre se poate vedea ce si cum se doreste! Sarbatori fericite pentru tota lumea! Pit

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2008-12-19 10:07:56 (ora Romaniei)
  • Ref. comentariu 3JW: Inca de la inceperea discutiilor despre modificarea regulamentului, am atras atentia ca modificarile cerute vor fi doar in avantajul celor numiti "lei".
    Privitor la pct.6 (din comentariu): regulamentele competitiilor sportive interzic participarea juniorilor la cele tip maraton. Sunt curios sa aflu parerea (noului) Minister al Tineretului si Sportului privind legalitatea acestui regulament in cazul juniorilor. Tot "leii" au sarit in sus cand am propus ca la categoria individual, sa fie acceptate doar 16-18 ore de participare, din cele 24. Dece au sarit in sus? nu este greu de priceput. Cat priveste "mica diferenta" intre 10w si 100w, il poftesc pe Pit sa concuram umar la umar, el cu 10w si eu cu 100W. Sa vad daca mai sustine si dupa aceea cele spuse mai sus.
    Dar eu am o vorba: participarea la un concurs, fie el si campionat, este o optiune proprie, benevola. Daca constat ca regulamentul ma dezavantajeaza din start, pur si simplu nu particip.

  • Postat de Calin la data de 2008-12-19 12:30:02 (ora Romaniei)
  • Ptr Pit: am dorit sa spun altceva, dar dorinta ta de interpretare originala arata altfel. Eu am zis asa, in traducere libera: cine doreste sa participe in conditiile regulamentului aprobat de CA, o va face, iar eu sper sa fie cat mai multi din YO ptr ca strainii sa aibe ce lucra. Cine doreste sa participe doar ca sa fure, o s-o faca. O sa-i impiedice "legea", adica regulamentul? Desigur ca nu! Ca orice lege, poate fi incalcata direct sau indirect prin interpretari de genul"ce nu este interzis, este permis" Trebuie sa fii creativ si ... s-a rezolvat.
    Daca doreste cineva ca din 24 de ore sa lucreze doar 8, in mod normal, rezultatele vor fi pe masura numarului de ore lucrate, a propagarii la orele respective si a inspiratiei in alegerea categoriei de participare.
    Destul de simplu, fara incrancenare si cu deschidere catre viitor, oricare va fi el. Limitele modului de organizare foarte bun al concursului de anul acesta se ating rapid daca nu se mareste atractivitatea catre categorii diverse de participanti, indicative speciale, QSO in 2 moduri pe aceeasi banda cu aceeasi statie ...etc.
    Referitor la indicativele speciale, nodul gordian inca, am avut senzatia ca prin CA_FRR s-a inteles mesajul meu care spunea ca nu contravine regulamentului de comunicatii ptr radioamator! Am citat din acest regulament dar ... Daca e cazul, putem lansa o dezbatere publica ptr a lamuri, in conditiile date, anumite lucruri rastalmacite, cu toate ca ele sunt bine exprimate! 73 tuturor.
    N. B. Chestia cu definitia legii a fost o gluma, trebuia destinsa putin atmosfera si asa destul de depresiva in conditiile crizei financiare care abia acum ajunge si la noi.

  • Postat de Pit la data de 2008-12-19 15:13:51 (ora Romaniei)
  • Sica, scurt, atunci cum e cu HP unde unii cu cat da transceiverul, altii cu cat tine reteaua!?
    Eu cu cat tine reteaua, tu cu 100W ! Merge? ..........
    Apoi eu nu am inteles asa chestia cu legea.....Am aflat raspunsul care era de asteptat Eu o stiam cu catei, caini si dulaii, dar folclorul e bogat. Sper ca cel putin pentru cativa ani acest regulament sa ramana batut in cuie. Daca si la anul pe vremea asta vom face modificari in functie de cine e la putere vom fi categorisiti la fel ca cei de pe sticla! De fapt e aceeasi Marie cu alta palarie! Asa sa va ajute propagarea ! 73 Pit

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact