hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Daca ati cumparat aparatura de radioamator de ocazie, care au fost impresiile dumneavoastra?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 15-septembrie-2008 si s-a incheiat la 22-septembrie-2008

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (6)  

  • Postat de Georgescu Viorel la data de 2008-09-15 15:01:14 (ora Romaniei)
  • Eu personal am "redescoperit" pasiunea mea cea veche cu 2 ani in urma cautand o statie mobila pentru un prieten taximetrist-cu ocazia aceasta gasind acest site.
    Din acel moment am cumparat si am mai vandut cate ceva dar la tot ceea ce am cumparat -fara nici o exceptie ce mi s-a spus ca este -asta a fost .
    E drept ca am vazut pe unele forumuri ca unele persoane se plang -sant convins ca pe buna dreptate-insa poate eu personal am fost cel norocos.
    73 !si fara "tepe"

  • Postat de Andy la data de 2008-09-15 18:42:25 (ora Romaniei)
  • Ba sa fie tepe ... in piata Victoria !!! Eu am luat o statie FT 890/AT de la YO5PDW. Super !!! Fara zgarieturi sau sa fie umblat in ea, fara reparatii. Oricum cel mai bine cand cumperi o statie, final etc. e bine sa mergi la fata locului sa o vezi, eventual cu cineva care cunoaste mai bine prblema. Sau si mai bine e sa cumperi ceva nou, dar e mai scump. Va salut si sa fie cat mai multe tepe pentru tepari !!!! HI!!!

  • Postat de Tony la data de 2008-09-15 19:32:22 (ora Romaniei)
  • Nu cumpar aparatura 'second hand' decat daca face parte din categoria "Aparatura de Colectie",in rest achizitionez doar aparatura sigilata!Daca nu am banii necesari intr-un anumit moment ,astept pana in momentul in care voi putea achizitiona ceea ce am nevoie de nou...

  • Postat de Mihai la data de 2008-09-16 12:10:25 (ora Romaniei)
  • O mare parte din echipamentele principale de la YR7M sint achizitionate second-hand. Eadevarat ca eu folosesc exclusiv E-bay (site-ul din USA). Tot ce am cumparat a fost conform cu descrierea si a functionat ireprosabil. Sa fim seriosi, o statie radio care are 3-4 ani vechime si care a stat pe masa cuiva fara sa fie folosita intensiv e ca si noua. La noi, chiar si dupa zeci de concursuri si aproape 100k QSO tot nu se vede nici un semn de uzura nici pe statii, nici pe amplificatoare. Exista insa un element la care nu fac rabat si pe care il cumpar numai nou: antenele. Motivul il reprezinta degradarea in timp datorita conditiilor atmosferice, prezentata de antenele second-hand. 73!

  • Postat de Tudor la data de 2008-09-17 13:08:35 (ora Romaniei)
  • Ar trebui facute unele distinctii.
    Pe situl nostru posteaza si ne-radioamatori - si cu unul dintre acestia am avut un incident. Concret, mi-a trimis o pereche de statii PMR, una precum in poza, a doua ... cu matzele pe-afara. Aud ca in toamna si-a luat si el indicativ, sper sa fi renuntzat la tzepe.
    Deci cu radioamatorii nu sunt probleme. Nimeni nu are pofta sa fie spurcat in banda pentru cincisprezece - douazeci de lei castig. Cu ne-radioamatorii insa, e alta chestie!
    Deci verificati daca vanzatorul are indicativ inainte de a-l crede pe cuvant!
    73! de YO3HBN Tudor

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2008-09-19 11:24:05 (ora Romaniei)
  • Ca sa rezolvam problema trebuie sa facem si noi radioamatorii un black list - " lista neagra " in care sa punem nume , indicativ si problema avuta , accesibila de oricine. Asa s-au rezolvat multe probleme in alte tari . Ca exemplu din alte domenii unde a functionat sistemul cu lista , cred ca stiti: schimburi / vanzari electronice pe forumul electronic, credite la banci , lista rau platnici utilitati , black list rau platnici la operatorii de telefonie mobila , etc ... '73

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact