hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Care credeti ca va fi situatia generala a radioamatorismului in Romania in cursul anului 2008?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 31-decembrie-2007 si s-a incheiat la 7-ianuarie-2008

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (21)  

  • Postat de Mihai la data de 2007-12-31 10:24:35 (ora Romaniei)
  • Daca e sa privim prin prisma rezultatelor in marile competitii internationale, situatia e mai buna ca oricind. Radioamatorii si echipele YO cu adevarat performante fac fata cu cinste competitiei tot mai intense. Am toate motivele sa cred ca rezultatele vor fi si mai bune in 2008. 73!

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2007-12-31 18:09:56 (ora Romaniei)
  • Daca....alesii nostri nu vor face prea multe gafe...daca noi nu vom fi prea mult timp cu fete incruntate de grija zilei de maine...daca noi nu vom mai rontai maraind oase imaginare de dragul orgoliilor....poate vom duce mai bine cu totii. De acea omul se deosebeste de magar ca acesta nu are sentiment de speranta...noi avem.
    La multi ani tuturor de Miki

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2007-12-31 20:57:34 (ora Romaniei)
  • Haideti sa fim optimisti, sa speram in mai bine , mergem incet spre o imbunatatire in toate domeniile , deci si in radioamatorism . La multi ani ! ' 73 YO3GH, Op. Dan

  • Postat de TICA la data de 2008-01-01 00:49:25 (ora Romaniei)
  • Eu sper sa ma acord pe QSOuri(purtatoare QRM) tot anul.

  • Postat de Gabi la data de 2008-01-01 08:36:25 (ora Romaniei)
  • In primul rand "La multi ani YO"!

    Radioamatorismul in Romania (parerea mea) o sa fie in continua "crestere" cu conditia sa dialogam intre noi periodic in benzile de 80m 40m 2m, /NET/ sa nu ne lasam in contiuare prada unor bisnitari care vand cu + x0% echipamente, sa invatam sa cumparam de afara singuri. Sa avem bunul obicei de a participa in concursuri interne sau internationale cu putin din timpul nostru disponibil.

  • Postat de David Moldovan la data de 2008-01-01 23:15:31 (ora Romaniei)
  • Avand in vedere ca tot mai multi radioamatori se doteaza cu aparatura de fabrica, normal este ca situatia generala a radioamatorismului sa se imbunatateasca. "La multi ani!" de YO5BTZ

  • Postat de MIHAI (yo3hui) la data de 2008-01-02 03:11:58 (ora Romaniei)
  • UN CALDUROS LA MULTI ANI SPUN SI EU RADIOAMATORILOR DE PRETUTINDENI,in primul rind si eu spun ca radioamatorismul se va inbunatati,daca e sa luam ca multi radioamatori in zilele noastre,isi inbunatatesc cu mult performantele prin achizitionarea aparaturi tot mai mult,industriala,ca numar de radioamatori tin sa cred ca nu ne vom mai inmulti foarte mult,uni tineri prefera sa faca cu totul alceva, sau sa isi achizitioneze telefoane performante si e mai simplu sa stea de vorba,aici in capitala eu lucrez foarte aproape cu oameni,pot sai intreb orice,si print-un sondaj facut de mine tineri in ziua de azi daca ii intrebi ce este acela radioamatorism,sau ce pasiune am eu se uita la tine destul de ciudat si in final ii spui despre ce e vorba,pentru el deranjul este foarte mare,timp nu exista ba mai mult de atit cum ar putea el sa isi monteze o antena la bloc cind vecini lui nici nu vrea sa auda de asa ceva, de montat antene pe bloc,si uite asa din START i sa luat de radioamatorism.DAR mai exista ceva,SPERANTA ca radioamatorismul nu va muri.MAI SUNT multe de facut pentru acest sport sau hoby,SA nu uitam ca si mentalitatile vor trebui schimbate, la noi in ROMANIA.73 si sa ne auzim cu bine.

  • Postat de Eu la data de 2008-01-02 14:58:08 (ora Romaniei)
  • Exact 3HUI...daca s-ar rezolva chestia asta cu montatul antenelor pe bloc...Dusmanul din START al radioamatorismului in Ro...Sa nu aud comentarii impertinente din partea celor care au avut norocul sa se inteleaga cu cei din blocul in care locuiesc!Ar trebui ca aceasta facilitate sa fie accesibila tuturor radioamatorilor pe o baza legala!(nu pe spagi la administrator si lugu-lugu pe la vecini...)73!...La multi ani si un an mai bun va doresc!

  • Postat de Vasile (yo5fmt) la data de 2008-01-04 14:06:11 (ora Romaniei)
  • FACILITATEA exista! Daca esti proprietar al apartamentului din bloc inseamna ca ai in proprietete si a parte de suprafata comuna(casa scarilor, uscatoare, terasa-acoperis sau pod etc).Daca cineva, fie acela administrator, fie alt coproprietar te impiedeca sa folosesti suprafata comuna(atat cat iti revine prin actele de proprietate care in mod sigur este mai mare decat suprafate desfasurate a unei instalatii de antena HI !) poti sa-l actionez cu mult succes in instanta solicitand inclusiv despagubiri pecuniare pentru impiedecarea folosiri proprietati(parca in termeni juridici se cheama conturbare de posesiune?). La multi ani tuturor...si va fi mai bine si radioamatorismului!73,Vasile

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2008-01-04 14:51:30 (ora Romaniei)
  • Vasile - 5fmt, din pacate legea e perversa. La proprietatea comuna ai dreptul la o fractiune din fiecare centimentru patrat al suparafetei. Nu poti "privatiza" o bucata fara acordul celorlalti. Tu poti calca pe bucata lor,ei pe a ta. Lege care sa ne permita atirnarea antenelor ? Ma cam indoiesc. Exista in vreo tara asemenea lege ? Cind e vorba de proprietate privata, salut. Nu poate interveni legea fara motive strong.

  • Postat de Eu la data de 2008-01-04 15:36:15 (ora Romaniei)
  • Mda...ar mai fi si spaima locatarilor de radiatii!...

  • Postat de Cristi la data de 2008-01-04 17:18:08 (ora Romaniei)
  • Asta apropos de articolul despre radioamatorul american care si-a instalat o antena pe proprietate privata, nu coproprietate...Interesanta ar fi si legea constructiilor care prevede ca fiecare imobil peste nu stiu cati metri sa fie dotat cu paratrasnet. Sarpantele au facut sa dispara aceste paratrasnete. I-a intrebat cineva ceva. Mai ca iau in serios o propunere mai veche de pe aici cu respectarea constitutiei: fiecare cetatean are dreptul sa arboreze drapelul Romaniei - parca asta era textul. Ce conteaza daca suportul este o antena verticala?

  • Postat de Olariu Ovidiu la data de 2008-01-04 19:21:37 (ora Romaniei)
  • La multi ani!si doresc sa fie cit mai bine!

  • Postat de Alex la data de 2008-01-05 12:58:28 (ora Romaniei)
  • Uncalduros LA MULTI ANI tuturor radioamatorilor !Ma raliez celor care au comentat sub o forma sau alta (bucurii, greutati si in special lipsa sigurantei ca miine o sa mai gasesc acel dipol ancorat de coltul blocului, dupa cum te ai cu ad-torul!) ALO!!IN 2008 NE AUDE CINEVA ;DURERILE;??!!!Vorba lui"3UD -SA FIE CAT MAI BINE !

  • Postat de Nelu la data de 2008-01-05 13:45:15 (ora Romaniei)
  • Astazi,vazand rezultatele sondajului din 31.12.2007,ma intreb:cui si la ce foloseste?Nu imi permit si nici nu indraznesc sa fac aprecieri la adresa coordonatorilor activitatilor radioamatoricesti din yo,dar, cred ca pot emite cateva pareri personale.In acest sens:-atata vreme cat ne raportam la trecut fara a "lucra" la continut, vom fi nevoiti, nu putini dintre noi si nu peste multa vreme"sa stergem praful de pe transceivere;-daca si noi mai TRANZITAM mult, daca vorbim mereu de saracia radioamatorului roman,despre asa zisii "comercianti de scule radioamatoricesti",daca ne mai lamentam in stanga si dreapta si la fiecare"pas",daca ne este frca sa spunem adevarul pentru a nu suporta eventuale sanciuni sau represiuni,vom deveni tot mai ranchiunosi si suspiciosi.Cred totusi ca raspunsul la intrebarea din sondaj arfi:privatizarea tuturor radiocluburilor din yo si respectiv regandirea de la "centru" a unei noi organizari sanatoase a radioamatorismului romanesc.Pentru relaxare, cunoscatorilor de limba franceza le propun lecturarea calendarului Ref-union 2008(http://concours.ref-union.org/calendrier/calendrier.php?annee=2008).Poate se gaseste o cale de reconsiderare si reorganizare a competitiilor interne de uus.La multi ani si numai bine tuturor!Eventuale comentarii,pe yo5ctz@yahoo.com.Nelu Ilea-Zalau/sj.

  • Postat de Noi la data de 2008-01-05 17:42:07 (ora Romaniei)
  • Cine ,ar investi intr-un Radioclub?...Ca sa castige ce?...

  • Postat de Vasile la data de 2008-01-06 19:14:58 (ora Romaniei)
  • Iata si intrebarea cheie! Castigul trebuie sa fie neaparat material si al MEU. Apoi trebuie sa vina cineva sa faca acest lucru. Noi nu suntem in stare sau dece sa nu o faca altul? Dar nu care cumva ne consideram cersetori? Doamne fereste!. Atunci dece sa nu investim noi in acest sens? Care si cu cat poate. Dar daca din asta castiga mai mult altcineva? Pai vezi?... Mai exista si altruism (o atitudine care nu urmareste un castig personal de nici un fel-nu este o definitie absolut corecta)despre care nu se mai stie nimic pe la noi. Castigul ar fi al comunitatii de hami. Dar asta e prea de tot! Sa speram totusi ca ne mai putem schimba un pic.Pentru toti, cu cele mai bune urari pentru anul care a inceput! Vasile

  • Postat de Becul la data de 2008-01-06 20:11:09 (ora Romaniei)
  • ...umbla zvonul ca Becaly va deveni radioamator si va construi un Radioclub poleit cu aur si il va dota cu statii de ultima ora!

  • Postat de Vasile la data de 2008-01-06 22:53:02 (ora Romaniei)
  • Ma uit cu surprindere si constat ca cei mai multi leaga imbunatatirea activitatii de radioamatorinsm in YO de achizitionarea de noi statii sau aparitia de noi radiocluburi. Se intreaba insa cineva daca in 2008 va fi mai mare numarul celor care intra in radioamatorism decat al celor care ies ? Unii doresc desfiintarea examenelor, ca metoda de atragere a tinerilor si transformarea benzilor de unde scurte in ceva care semana cu banda actuala de 2m. Asta sa fie solutia? Ar duce asta la o imbunatatire a activitatii in general?
    Nimeni nu se intreaba insa cati tineri de valoare vor aborda radioamatorismul in 2008. Cu ce pot fi atrasi tinerii spre sportul asta? Cu faptul ca trebuie sa scoata din buzunar 1000 de euro pentru un transceiver uzat, depasit si mediocru, sau 2000 de euro pentru ceva mai evoluat? De ce ar face lucrul asta cand pentru a discuta cu prietenii au internetul, sau telefoane gratuite intre anumite ore? Le mai poate oferi radioamatorismul asa cum e el acum o cale catre o meserie in viitor? Ce subiecte de discutii in comun mai pot avea cu redioamatorii care in cea mai mare parte au acum peste 60 de ani? Sa discute despre tuburi electronice si receptorul cu super-reactie? Iata un numar de intrebari la care daca nu se va gasi un raspuns uragent, viitorul nu poate fi decat sumbru pentru radioamatorismul din tara noastra. ? Incet, incet, se ajunge la o fractura intre generatii care nu va mai pute fi acoperita daca nu se face ceva acum. 73 si un an bun. Vasile

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2008-01-07 00:00:08 (ora Romaniei)
  • Acest Vasile, nu are nici-o legatura cu mine YO6EX, si nici cu radioamatorismul. Un radioamator adevarat are si indicativ.

  • Postat de udrea niculae la data de 2008-07-17 16:08:54 (ora Romaniei)
  • am scris destule despre " nea vasile: Pacat ca este fara autorizatie si pacat ca nu mai scriu inca odata

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact