hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

SPLENDORI IN IARBA

Nicolae Iuiiu Nemeth YO5AJR

Vrem sau nu - si radioamatorismul este strans legat de convulsiile, si curente politice unde traim. Noi nu facem politica – e foarte frumos zis dar in realitate suntem antrenati si impartim aceas soarta cu societatea in care traim.

Facand o analogie intre titlurile sportive obtinute si titlurile de doctorat din societate, constatam cu stupoare ca in societatea noastra a aparut o lege care permite sa renunti la titlu de doctor, oficial si legal! Intelegem de aici ca putem renunta legal si de calificativele obtinute la sport (in acest caz radioamatorism).

Adica va-sa-zica un titlu obtinut prin truda, abnegatie, consecventa, poti legal sa arunci in derizoriu, in mod legal! La prima vedere acest lucru este o nebunie si nonsens, dar daca ai analiza ajungi la tenebrele decaderii valorilor in societate, constatand ca de fapt la baza sta dorinta de disculpare a unui segment decazut moral, fraudulosii cu diplome cumparate, titluri cumparate, aruncand la gunoi in modul cel mai "comunist" o elita intreaga si reala a societatii.

Indiferent daca radioamatorismul consideri sport sau nu, exista o competitie nobila in marile concursuri unde se fac clasamente. Regulamentele de clasificari sportive de la noi prevad obtinerea titlurilor sportive dupa criterii destul de grele, iar in special la concursuri externe omologarea rezultatelor nu depinde in exlusivitate autohtonului (din fericire).

In anul 2014 insa cineva a aruncat o piatra pe care "iluminatii" din comisia de disciplina al CA FRR (din care fac si eu parte) nu au fost capabili sa o scoata. Cautarea insistenta asupra comisiei FRR de omologare atribuirii titlului de "Maestru al Sportului" unui radioamator din Bucovina asupra caruia la initiativa unui alt radioamator distins din Targoviste a aruncat anatema a fost un fiasco total. Nimeni din FRR nu a asumat responsabilitatea in acest caz. Dovezile cerute de catre subiectul incriminat nu au fost convingatoare. In disperare am propus sa ne adresam ultimului for care ne poate lamuri – MTS – masura disperata la care CA al FRR pe buna dreptate a reactionat spunand ca asta ar fi o rusine.

Iata numai un aspect care arunca in derizoriu si lumina susceptibila de fraude asupra tuturor care au obtinut (pe bune) acest titlu. In modul cel mai serios acest caz tipic deschide "Cutia Pandorei", logic acum ar fi necesar revizuirea tuturor titlurilor (exact ca la titlurile de " Erou al Revolutiei") Daca nu vom face acest lucru aceste calificari vom pierde definitiv valoarile morale, indiferent cine sunt titularii iar din nou impingem in catacombele nonvalorilor chiar si bruma de elita al radioamatorismului Roman.

"Cui prodest"? Cui foloseste aceasta situatie? Va spun eu – nonvalorilor, incompetentilor, mincinosilor pentru care valorile adevarate sunt incomode iar titularii adevarati raman niste "splendori aruncate in iarba". Chiar nu ne pasa? Majoritatea radioamatorilor sunt oameni onesti si cu vederi dechise spre democratie si adevar....chiar nu le pasa? Vom vedea.

Va doresc un an nou fericit tuturor in 2015.

73 de YO5AJR Miki

Nicolae Iuiiu Nemeth YO5AJR

Articol aparut la 9-1-2015

6321

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (11)  

  • Postat de Dani - YO8RQP la 2015-01-09 12:39:11 (ora Romaniei)
  • Cine este radioamatorul bucovinean la care faceti referire?

  • Postat de Ioan Mircea Radutiu - YO3AOE la 2015-01-09 14:13:58 (ora Romaniei)
  • In lumea politica-si nu numai-renuntarea de "bunavoie"-de fapt fortata-la titlul de doctor este rezultatul unor presiuni mediatice la care se adauga si mediile asa-zise de socializare de genul face-book,etc.,dar care pot fi foarte usor si interesat deturnate in scopuri ignobile,cum s-a intimplat si in cazul ultimei campanii prezidentiale.Mai simplu si mai direct,cei care sint cu "musca pe caciula" in orice domeniu pot fi descalificati-si eventual pedepsiti-de institutiile statale abilitate acestui scop,sau-sub presiunea media-sa se auto-descalifice in scop de re-abilitare morala indoielnica.Exact acelasi sistem ar trebui sa se aplice si-mai ales!-sa functioneze si in cazul radioamatorismului,doar ca ar trebui sa se si doreasca acest lucru.Atita vreme cit interesele vor fi divergente si nu se va ajunge la un numitor comun-respectiv la o legislatie unitara si coerenta,acest lucru nu se va intimpla!

  • Postat de Vasile - YO9FEH la 2015-01-09 14:19:35 (ora Romaniei)
  • Hello Miki !
    Te rog frumos sa nu raspunzi la provocari !HI !
    Deosebit de incantat de articol !
    La obiect si exprimand trista realitate !
    Felicitari !
    73 Vasile !

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2015-01-09 18:39:02 (ora Romaniei)
  • Frumos spus! Se simte de la distanta mirosul greu, apasator de obtinere prin fraudare a muuultor titluri acordate. Dar tocmai ca unii dintre fraudatori sau catarat la fraie si este imposibil sa penalizeze astfel de derapaje care strica enrom de mult viata radioamatorilor din YO. Eu am exemple clare dar nesimtirea este atat de mare incat este imposibil de a se face ceea ce propui tu Miki! Oricum marea majoritate a radioamatorilor s/au prins de cat de ridicoli sunt unii si rad cu lacrimi cum cei in cauza, de exemplu nu castiga nici un concurs tot anul si dintr/o data castiga un CN! Hi! Apoi ma gandesc la cei care au avut grija sa isi obtina carnetul de maistru al sportului (cu 30 QSL/uri in 50Mhz), si fiind atat de pasionat de acest domneniu incat a uitat sa mai continue si sa intre cu un minim de 50 DXCC confirmate in YO DX Club! Rad si curcile de ei dar se mandresc peste tot cu carnetul de maistru al sportului. Apreciez in mod deosebit aici pe cei are au castigat un astfel de titlu cu sudoare si pasiune. 73! Celro care au obtinut titlurile furand eu propun sa le dorim sanatate ca sa avem de cine rade in continuare! 73! Cu respect ! de YO9RIJ Petrica

  • Postat de Laci - YO5OCZ la 2015-01-09 18:41:12 (ora Romaniei)
  • Ioan 20:
    Apoi a zis lui Toma: "Adu-ti degetul incoace si uita-te la mainile Mele; si adu-ti mana si pune-o in coasta Mea; si nu fi necredincios, ci credincios."
    Drept raspuns, Toma I-a zis: "Domnul meu si Dumnezeul meu!"
    "Tomo", i-a zis Isus, "pentru ca M-ai vazut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au vazut, si au crezut."

    Miki esti tare ......
    Cu respect din DL ,YO5OCZ Laci 73 !!!

  • Postat de Paul - YO9CMF la 2015-01-09 18:46:00 (ora Romaniei)
  • Buna seara, Subiectul articolului nu este o noutate> Grav este ca a devenit un mod ,,de viata ,, in activitatea de recunoastere a meritelor in activitatea de radioamatorism. Totul este simplu,noi lucram cu elemente precise in tehnica si in activitatea de concurs si deci aprecierea trebuie sa fie la fel,fsra interpretari si fara toleranta din partea celor care fac evaluarea activitatilor. Daca regulamentul da nastere la interpretari,acesta se va modifica imediat de cel care l=a emis,sau interpretrea se face in interesul general al disciplinei in materie si nu in interes personal al concurentului.Este necesara ,,ruperea pisicii,,imediat si fara remuscari pentru ca ordine in activitatea noastra o facem noi,nu pasam responsabilitatea altora !!!

  • Postat de Ion - YO8RXK la 2015-01-09 19:01:40 (ora Romaniei)
  • Articol scurt, la obiect, trist dar din păcate adevărat!
    Promovările pe bază de tupeu au răsurnat scara de valori, iar modelele de educaţie pentru generaţiile viitoare sunt eclipsate sau pur şi simplu înlăturate. Multe '73 şi schimbări în bine!

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2015-01-09 19:32:37 (ora Romaniei)
  • Nu e aici locul corespondentelor dr om Dani dar daca FRR va functiona cum trebuie veti auzi la QTC sau la acel site al FRR care inca este inexistent deocamdata doar pe proiecte SF. 73 de Miki

  • Postat de Lucian Damian - YO8SSB (yo8ssb) la 2015-01-10 10:07:31 (ora Romaniei)
  • Felicitari Miki pentru articol!!!
    In rest... fara cuvinte! F.R.R inca nu a gasit o interfata si pentru noi, comunicarea este zero!

    73' de YO8SSB!

  • Postat de LEO - YO4AW la 2015-01-16 16:35:48 (ora Romaniei)
  • Nimic nou, ca de altfel peste tot în YO, nu este nou nici faptul că lumea fierbe in sucul propriu. Nou este faptul că la unii a inceput sa dea pe afara, în foc, dar nu este înca suficient sa stinga focul iadului. Nou este si faptul că mulți au început sa înțeleagă de ce imnul YO a fost ales „deșteptă-te romane”. Va veni o vreme cănd Miki va fi exponențial și natunci ...... Felicitări dr. Miki, dar nici asta nu e suficient, trebuie sa trecem și noi pe trotuarul tău ca împreuna să țipam mai tare. Deocamdată să țipăm.

  • Postat de LEO - YO4AW la 2015-01-16 16:43:19 (ora Romaniei)
  • Din trotuar pănă în strada nu e decăt un pas, dar va fi un pas mare.

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "SPLENDORI IN IARBA"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact