hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

S.O.S. Asia

Mihai Enea YO8CYN

Avand in vedere evenimentele tragice datorate devastatorului cutremur si replicilor acestuia din Asia, situatiei iesite din comun in care se gasesc acele regiuni, lansez - pentru o analiza cel putin - un apel de inima si suflet: Oare, nu ar fi bine sa ne manifestam si noi impreuna simtire, compasiune si dragoste radioamatoriceasca practic? Nu credeti ca ar fi bine sa... ne infratim si noi ca si radiamatori romani cu un district sau... o afectata si prin donatii financiare sau materiale sa contribuim la... alinarea suferintelor si mangaierea celor ce au trecut prin aceasta situatie?

Nu stiu exact cati radioamatori sunt in Romania la ora asta cu tot cu receptori, dar cred ca daca am fi gata sa sacrificam ceva de la noi si sa cumparam cate o patura, cate un bax de apa minerala, cate un bax de ulei sau... ce este necesar acolo, cred ca am face o traba buna. Eventual, poate cineva, cine se va ocupa practic de aceasta actiune sa se intereseze exact de ce este nevoie si, sa actionam pe aceasta directie.

Cred ca daca se va face un apel de suflet la QTC-ul nostru, si din om in om, stabilind o data si un scop precis, cred ca daca fiecare am discuta cu cel putin un prieten din anturajul nostru, sau cu... oameni de bine dispusi sa ofere pentru cauza asta, am putea realiza ceva frumos.

Ce ziceti? Suntem in stare sa facem ceva?

Poate ca putem sa ne facem cunoscuti mai bine de data asta, facand publica actiunea si scopul nostru la posturile locale de radio TV? Si astfel poate, multi din cei cu inima larga se vor alatura scopului nostru? Romanul, din toata saracia este dispus sa ofere o coaja de paine sau un drob de mamaliga... la nevoie. Eu cred ca Radioamatorii pot face mult mai mult!

Mihai Enea YO8CYN

Articol aparut la 1-1-2005

29908

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (6)  

  • Postat de aurel - YO9FNR la 2005-01-01 06:49:44 (ora Romaniei)
  • sustin initiativa si cred, cu toata saracia noastra, ca putem ajuta si noi ceva.si poate cu bani ar fi mai simplu si ,la nivel de FRR, se va cumpare ce se considera necesar. ar fi mai usor. dar cum vor ajunge in zona ?
    yo9fnr aurel

  • Postat de Nic - YO3GNO - la 2005-01-01 07:54:41 (ora Romaniei)
  • Daca fiecare dintre radioamatori ar dona macar 10USD, ar conta. Pentru operativitate si a perantampina eventuale abuzuri, ar fi simplu ca FRR sa infiinteze un cont in valuta care sa alimenteze de exemplu fie un cont Unicef - care este antrenat in operatiuni - fie conturi sigur si special deschise de tari afectate (in mod special Indonezia si Sri Lanka)la nivel de ambasade sau alte forme de reprezentare. Extrasul final de cont ar putea fi facut public in acest site pentru a elimina orice fel de suspiciune. Banii pot fi expediati prin mandat postal catre FRR, conversia ROL/USD efectuandu-se prin intermediul oricarei banci, evident banca purtatoare a contului - existand acolo sensibilitatea la care obliga un asemenea context. Nu e greu, trebuie un strop de efort.

  • Postat de Mihai - YO8CYN la 2005-01-02 01:38:59 (ora Romaniei)
  • Multumesc celor ce au subscris acestei...initiative. Ma asteptam ca reactiile sa fie...asa de multe incat sa nu incapa pe aceasta pagina de net...
    Sa vedem ce va urma...

    Cunosc o organizatie foarte serioasa, internationala care are filiala si in Romania, ADRA, care deja a trimis ceva in zona si cred ca in jur de 25 Ianuarie trimite iar un lot de suport...Oricum, variante sunt multe, ceea ce conteaza este mobilizarea noastra.

  • Postat de Nic - YO3GNO - la 2005-01-02 04:41:53 (ora Romaniei)
  • Intrucat suntem de acord, cine ar urma sa coordoneze toata chestiunea aceasta - daca tot o facem ca radioamatori? Ca neradioamatori poate ca unii am facut-o deja. Mobilizarea noastra...Mobilizarea trebuie sa o faca cineva cu autoritate, nu putem sa ne "mobilizam" fiecare de capul lui. Daca suntem o organizatie, trebuie sa ne comportam ca o organizatie cu leaderi si cu membri.
    Va asteptati la reactii multe? De ce? Ati simtit ca radioamatorismul este un domeniu dinamic in Romania ultimilor ani?

  • Postat de Dan Zalaru - YO6EZ la 2005-01-04 04:17:27 (ora Romaniei)
  • Mihai, azi am luat la cunostinta despre propunerea facuta si subscriu la ea din toata inima; si la fel ca toti cei care au subscris la aceasta cred ca sunt mai multi numai sa stim unde sa trimitem sumele respective. LA MULTI ANI pentru toti ham-ii!

  • Postat de Costel - YO8BND la 2005-01-07 16:30:26 (ora Romaniei)
  • "fratele" meu alb vreau sa subliniez ce-a spus yo3gno si ca multi dinre noi nu platesc macar un abonament la revista,taxe igr, contributii la cluburi....etc.Lasa treaba asta celor in drept.Iar daca ai posibilitatea fa-o impreuna cu CEI ce ti-au transmis ideea.....no coment.

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "S.O.S. Asia"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact