hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Hamradio.ro - versiune in limba romana

ing. László Hadnagy YO5AEX

Am fost bucuros cand dupa 1 iulie 2004, pentru radioamatorii romani, pe Internet, dupa Hamradio.Ro a aparut Radioamator.Ro, sub bagheta colegului Ciprian Sufitchi, N2YO (YO3FWC).

Hamradio.roAtunci Ciprian, N2YO, era convins, ca impreuna cu radioamatorii din tara, va face din siteul Radioamator.Ro o unealta de neinlocuit in activitatea de radioamator. L-am felicitat, i-am dorit succes si l-am asigurat de ajutor. Mi-a multumit pentru intentie si imi scria: "Nu e usor de mentinut un site care se va extinde si care trebuie controlat frecvent. Cel mai important este continutul si aici nu prea exista multa colaborare. Daca aveti informatii de transmis, le primesc cu cea mai mare placere". Am incercat sa-mi respect cuvantul dat si am trimis cateva marunte contributii personale la editarea site-ului.

Il intrebam atunci pe Ciprian, N2YO (YO3FWC) care va fi diferenta intre cele doua siteuri destinate radioamatorilor?

Ciprian: "Desi aparent formala, exista o diferenta importanta. Hamradio.Ro este un site al Federatiei Romane de Radioamatorism (F.R.R), intretinut cu informatii de catre F.R.R, reprezentand puncte oficiale de vedere ale F.R.R, cunoscut de radioamatorii din intreaga lume ca fiind site-ul F.R.R unde pot gasi adrese de radioamatori YO (deci apare necesitatea limbii engleze), pe cand Radioamator.Ro nu este al F.R.R, este un site destinat sa fie al Radioamatorilor YO fara sa reprezinte o asociatie sau organizatie. Informatiile sunt numai in limba romana si sunt actualizate din diverse surse. Vom depune efortul de a avea informatii folositoare si de ultima ora din activitatea de radioamatorism. Deci inca o data, Radioamator.Ro nu este "sub tricolorul F.R.R" ci sub tricolorul Romanei. In principiu Hamradio.Ro este pentru radioamatorii straini, iar Radioamator.Ro pentru radioamatorii YO".

Am retinut ca lista statiilor YO (YO Call Book) este actualizata, cu ajutorul lui Fenyo Stefan "Pit", YO3JW, pe baza informatiilor existente la Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei, a modificarilor solicitate, precum si a cererilor de a fi trecuti in lista a noilor autorizati. Clasamentele clubului de performanta in domeniul undelor scurte si ultrascurte al F.R.R, YO DX Club, sunt periodic actualizate de catre Adrian Sinitaru, YO3APJ.

Deci, Radioamator.Ro si Hamradio.Ro folosesc aceeasi baza de date, motiv pentru care datele introduse pe un server, trebuie replicate pe celalat server. Ambele baze de date sunt intretinute promt si la o inalta tinuta profesionala de catre colegul Ciprian Sufitchi, N2YO (YO3FWC).

Am urmarit indeaproape ambele siteuri. Am constatat ca pe siteul Radioamator.Ro apar toate informatiile si articolele grupate sub titlul FRR scrise de Vasile Ciobanita YO3APG, Valentin Ghita YO2LDC, Margarint Ionescu YO9HG, Fenyo Stefan YO3JW si simplu FRR in limba romana. Foarte bine. Nu este cine sa le transcrie in limba engleza. Atunci cum ramane cu Hamradio.Ro pentru radioamatorii straini care sunt privati de informatiile la zi?

Avand in vedere aceasta situatie, propun ca siteul Hamradio.Ro apartinand Federatiei Romane de Radioamatorism (F.R.R) sa contina toate informatiile legate de activitatea si pozitia oficiala a acestui for in limba romana si in functie de informatiile destinate radioamatorilor straini sa contina o versiune in limba engleza. Deci pe Hamradio.Ro sa "fluture tricolorul F.R.R" cu versiune in limba romana si versiune in limba engleza iar Radioamator.Ro care apare sub indrumarea nemijlocita a colegului Ciprian Sufitchi, N2YO, sa ramana in continuare numai sub tricolorul Romaniei.

Am consultat siteuri ale altor federatii de radioamatorism constatand ca acestea apar in limba oficiala a tarii si contin ori nu versiuni intr-o limba de larga circulatie internationala.

Este parerea personala a unui radioamator. Buna ori rea. Ramane ca impreuna cu Dvs, prin opiniile exprimate, sa contribuim pentru un site destinat radioamatorilor YO si straini la un nivel superior si cu o noua prezentare grafica.

ing. László Hadnagy YO5AEX

Articol aparut la 30-12-2004

12104

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (5)  

  • Postat de pit - YO3JW la 2004-12-31 02:54:04 (ora Romaniei)
  • Salut Vasile!
    Intrebarea de mai sus este una de esenta!
    Pentru ca cineva sa transmita informatii catre site-ul oficial al federatiei trebuie sa le aiba intr-o forma unitara si sa fie emanate din sursa oficiala, adica de la federatie.
    Din pacate trebuie sa constat ca federatia este in continuare reprezentata de secretarul ei YO3APG care, iar din pacate, este un singur om, cu plusurile si minusire inerente. Am mai zis si mai zic ca un singur om nu le poate face pe toate!
    In Consiliul de administratie s-a hotarat ca fiecare presedinte de comisie sa participe la realizarea revistei cu 1/2 - 2 pagini pe luna. Asta nu inseamna ca acel presedinte trebuie sa o si faca. De aceea e presedinte deoarece se presupune ca oae o comisie cu care colaboreaza. Daca acest lucru se si intampla e mai greu de comentat. Rezultatul este ca de 2 luni nu prea s-au vazut rezultatele acestei hotarari.
    Tot o decizie a CA a fost acela de a standardiza cumva rezultatele ce se afiseaza pe site sau revista in care scop YO9HG a realizat un program. Acest program nu prea a fost folosit. Singura metoda de a o implementa este de a numai accepta rezultate ce vin la federatie daca nu sunt conforme cu cele stabilite. Filtrul ar trebui sa fie tot secretarul nostru, dar pare-se ca este mai comod sa nu superi pe nimeni.
    Si ar fi inca multe de scris
    Ideea este ca in YO ar trebui sa existe un centru care sa prelucreze materialele oficiale ce ar trebui trecute pe site-ul federatiei.
    Insasi actele de la federatie, ca de exemplu procesul verbal este neclar. Un singur exemplu: "b. YO3JW cere ca revista sa publice cu o luna înainte regulamentul concursurilor organizate de FRR." Ce se intelege din aceasta? Ca Pit vrea ceva si..... nici o hotarare! Nu ar fi fost normal ca sa apara si ce s-a hotarat. Ori e laie or balaie.... Concluzia este ca in numarul din decembrie nu apar regulamentele concursurilor din ianuarie 2005!
    Tot o hotarare a CA este privitor la modul de schimba controalele in concursurile YO. S-a stipulat ca acestea pot fi de forma RS(T) + 3 cifre sau litere. Aceasta hotarare s-a luat pentru ca avem "n" concursuri organizate de "T" cluburi si pentru a se putea face un program asistat de calculator nu este normal sa avem "x" variante. Practic in calendarul competitional al FRR acele concursuri care nu indeplinesc conditiile de mai sus nu ar trebui sa apara.
    O sa se spuna ca CA a aprobat acel calendar.
    Aici revin cu o problema mai veche si anume ca de cele mai multe ori CA este pus in fata unui lucru deabea cand se aduna in plen. Propunerea mea ca fiecare membru al CA sa aiba cunostinta de ceea ce se va discuta in CA cu minim 5 zile inainte nu s-a concretizat niciodata, iar sedintele sunt facut in viteza .....
    Urmatoarea sedinta va fi pe 16 ianuarie 2005. Pana azi nu se stie ce se va pune in discutie!
    Deci draga Vasile, este nevoie ca cineva s-a vrea, ca daca vrei, poti!
    LA MULTI ANI ! Pit

  • Postat de Nic - YO3GNO - la 2005-01-02 05:06:14 (ora Romaniei)
  • Salut Vasile, salut Pit, La Multi Ani pentru 2005. Ma bag in discutie pentru ca am simtit pe pielea mea la ultimul job ca "un om singur nu le poate face pe toate". Mai multi? Poate. Cred ca problema majora pe care Federatia o are la acest moment este una pur financiar-volitiva. Ce ma surprinde insa este ca nu transpare nici un fel de dorinta de a gasi resurse financiare sau cel putin asa se vede la radioamatorul obisnuit. Ca exemplu: se poate constitui o taxa suplimentara anuala pe care fiecare radioamator functie de privilegiile pe care le-a castigat corespunzator clasei de autorizare, sa o plateasca - explicandu-se la ce ajuta asta, mai ales ca radioamatorismul nu este obligatoriu. Mai este aspectul educational care este neglijat. Cu un plan bine ticluit se pot obtine fonduri in sprijinul unor initiative educationale cu profil tehnic. Imi cer scuze, este o parere pur personala la nivel de perceptie individuala - inainte de a vopsi exteriorul, hai sa aranjam interiorul si sa stimulam financiar oamenii care ar trebui sa-si faca treaba in numele nostru.

  • Postat de Stefan - YO8RCW la 2006-12-01 22:33:54 (ora Romaniei)
  • Comentarii.. e greu de YO3APG!! Noi santem cateva mii de hami in YO, care mai de care mai rechin, dar cati am trimis articole sa-l ajutam pe Vasile!! Cu tot respectul pentru uni sau altii, majoritatea neglijam sau intarziem in a pune umarul la revista!! E adevarat ca Vasile se chinuie mai mult decat oricine, si e adevarat ca uneori revista e un singur om, asa cum mentiona Pit, dat intrebarea e Pit, de ce il acuzam pe Vasile ca a monopolizat revista inainte de al ajuta!!!! Eu unul de exemplu i-am promis de multe ori reportaje, inca nu le-am trimis si sant vinovat, cati sant ca mine?? Multii!! Hai sa-l ajutam si nu sa-l criticam!!! Referitor la comentariu lui Nic, toti fugim sa majoram taxele si el vine cu ideea unor"acize" finantarile vor lasa mult timp de dorit pana cei care au posibilitatea vor participa cu adevarat.. aici iarasi sant vinovat si eu si inca cateva sute de HAMI made in YO care avem posibilitatea sa sponorizam anual radioamatorismul YO cu cateva zeci sau sute de $ si nu o facem intr-un singur motiv!! Comoditatea!! Hai sa ne urnim!!

  • Postat de teo - la 2007-10-15 08:45:29 (ora Romaniei)
  • nu am sumet la calculator


  • Postat de Pisti - YO5OYR la 2011-11-19 05:40:20 (ora Romaniei)
  • Referitor la fraza "lipsa colaborare" ,in incercarea mea de a contribui cu citeva articole technice am fost criticat de Ciprian pentru greseli de ortografie.Unele din cauza ca nu m-am actualizat cu noua ortografie dupa revolutie ,altele din graba ,altele din cauza programului de redactare ,altele pentru ca nu toti radioamatorii am avut 10 la gramatica limbii romane.
    Asta e motivul pentru care eu personal renunt la umila mea contributie .Acesta nu e o critica la adresa lui Ciprian i-mi dau seama ce ar insemna pentru el si pierderea timpului cu corecturi, este doar un posibil motiv pentru care si altii sint descurajati de a contribui cu articole.

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Hamradio.ro - versiune in limba romana"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact