hamradioshop.ro
Articole > Intamplari adevarate Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

RADIOAMATORI ÎN SITUAŢIE REALĂ DE URGENŢĂ

Dan Costina YO2MMO

În data de 17.07.2014, un grup de radioamatori din municipiul Brad, judeţul Hunedoara, YO2MMO, YO2MTT, YO2MNK şi YO2MLW, iubitori şi păstrători ai tradiţiilor locale, s-au deplasat pe Muntele Găina pentru a participa, ca în fiecare an, la renumitul Târg de Fete. Dupa o zi ni se alatura si YO2MTG. Vremea ţine cu noi în ciuda prognozelor meteo, astfel ca ne simţim foarte bine, atmosfera deosebită, socializăm şi facem legaturi radio, atât in US cât şi in UUS.

Duminică, în ziua târgului propriu-zis, vremea deosebită, lume multă şi, bineînţeles, multe oficialităţi care nu ratează ocazia. În jurul orei 15:15, în timp ce ne făceam bagajele să plecăm, YO2MTT, Tibi Truşcă, care suferă de o formă gravă de alergie la înţepături de insecte ( în citeva minute de la o banală muşcătură de albină sau de viespe intră în comă ) este înţepat de o insectă undeva după cap, pe gât, astfel că nu am putut stabili ce fel de insectă a fost. Toată tabăra se alertează, YO2MNK, fiind medic îi oferă asistenţă medicală, având cu noi trusa medicală şi, bineînteles, sunăm la numărul de urgenţă 112.

Eh, de acum începe circul. Noi, bineînţeles, ştiind gravitatea situaţiei, "îndrăznim" să solicităm elicopter, ni se raspunde scurt "exclus" şi începe tragerea de timp. Cunoscând evoluţiile anterioare ale pacientului în astfel de situaţii, ne alertăm si ne dăm seama că va trebui să ne descurcăm singuri. Suntem transferaţi în telefoane de la unii la alţii şi ni se spune că ambulanţa care fusese pe munte tocmai a plecat. Menţionăm că târgul nu era la sfârşit, tarabele încă erau instalate şi foarte multă lume încă era prezentă la această manifestaţie. Dar dacă oficialităţile ( vezi în presă ) au plecat, ce rost mai avea să rămână?

Ni se spune ca ne trimit altă ambulanţă din comuna Avram Iancu, aflată la poalele muntelui şi le indicăm drumul pe care să urce pentru a ne putea întâlni pe traseu. Ne punem în mişcare şi plecăm cu speranţa că pe traseu vom fi ajutaţi si de organele de ordine, având in vedere ca drumul este foarte îngust şi cu rare refugii, dar, stupoare, nici un organ de ordine. În schimb, la intersecţia drumului de urcare cu cel de coborâre, avem neplăcuta surpriză să vedem ca drumul era blocat de o "turmă" de turişti, care nu ne permiteau să coborâm, spunându-ne ca drumul era blocat de un autocar. ( Autocar pe Muntele Găina?????? ) Le explicăm situaţia şi se hotărăsc, în marea lor mărinimie, să lase maşina în care era prietenul nostru cu probleme să treacă.Ceilalţi, încă 3 maşini, am fost nevoiţi să folosim metode mai puţin ortodoxe de convingere să putem trece. În acest loc de care vorbim, în fiecare an circulaţia era dirijată de poliţie, acum s-au săturat săracii sa stea.

În sfârşit, coborâm şi coborâm, cu speranţa că prima maşină pe care o vom întâlni va fi ambulanţa, dar nu a fost aşa, prima maşină era un autocar ( care nu avea ce să caute pe un drum aşa de îngust ). Aici poate unii se întreabă de ce nu am folosit drumul de coborâre? Pentru ca acest drum este mult mai prost întreţinut şi pe acolo se cobora înb coloană, deci exclus ca ambulanţa sa poata urca pe acolo.

Bun, să revenim, deci avem marea surpriză să ne trezim în faţă cu autocarul înmatriculat în Vâlcea ( nu ştim dacă şi turiştii erau vâlceni, probabil că da ). Noi nu înţelesesem înainte cum cineva avea tupeul să blocheze un drum. Atunci ne-am dat seama că ei vroiau să fie siguri că autocarul ajunge la ei în cel mai scurt timp, ceilalţi să faca ce pot.

Reuşim să trecem de autocar şi, când aproape sa ajungem în Avram Iancu, în sfârşit, ambulanţa. Ne punem pe treabă, YO2MNK se ocupă de transferul pacientului în ambulanţă, YO2MTG opreşte pe cei care mai coborau, le explică situaţia şi caută un loc unde să întoarcă ambulanţa iar YO2MLW se "ocupă" de şoferul ambulanţei întrebându-l de ce circulă cu viteză aşa de "mare"? Explicaţia a fost că ambulanţa este foarte joasă şi grea.

În ambulanţă încă o surpriză, nu se afla medic ci doar o asistentă, care mai mult întreba ce trebuie să facă decât făcea. Plecăm în sfârşit hotărâţi să însoţim ambulanţa până la drumul asfaltat, şi bine am făcut, chiar la intrarea în Avram Iancu drumul acum chiar că era complet blocat, dar nu de un autocar, ci de un copac. Un copac bătrân şi putred care a căzut perpendicular pe drm. Să nu vă gândiţi ca a fost vreo furtună, nu, vremea era frumoasă şi vântul inexistent, deci, primăria din Avram Iancu îşi "face treaba". Ne întrebăm, justificat cred, ce s-ar fi întâmplat daca acest copac, de dimensiuni considerabile, ar fi căzut peste o maşină, drumul fiind aglomerat în acel moment?

La faţa locului sosise un poliţist care aştepta minunea din cer. Dar nu a venit...

În sfârşit am ajuns la asfalt astfel că ambulanţa a putut pleca spre spitalul din oraşul Câmpeni.

Ne întrebăm şi noi, ca toţi oamenii, oare acei locuitori ai Munţilor Apuseni, urmaşi ai lui Avram Iancu şi Horea, aceeaşi care la începutul acestui an au participat la acţiunea dramatică de salvare a victimelor accidentului aviatic binecunoscut, locul accidentului fiind la nici 15 kilometri de locul in care ne aflam noi, oare aceşti moţi nu ar merita măcar o ambulanţă de teren? Probabil că acestea se folosesc numai la oraşe mari, unde se folosesc "majoritatea maşinilor de teren".

Tot timpul în această acţiune s-au folosit staţiile radio din dotarea noastră pe frecventa de 145.225 MHz. Ce bine ar fi fost daca s-ar fi putut comunica şi cu şoferul ambulanţei, dar...

Norocul a fost că insecta respectivă, vinovată de acest incident, nu a fost viespe sau albină, astfel că YO2MTT, Tibi, este acum bine. Altfel ar fi fost prea târzie aşa yisa intervenţie a ambulanţei, având în vedere toate întâmplările de pe traseu, plus distanţa până la oraşul Câmpeni.

Mulţumim din suflet tuturor celor care au participat la această acţiune, chiar şi grupului de turişti care au "binevoit" să elibereze drumul.

Concluzie: plateşte-ţi "dările" la stat, fii un bun contribuabil şi, când ai nevoie de ajutor, descurcă-te singur!

YO2MMO, YO2MTT, YO2MNK, YO2MTG şi YO2MLW

Dan Costina YO2MMO

Articol aparut la 9-8-2014

6241

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (19)  

  • Postat de Marcel PERIAN - YO6PMX la 2014-08-10 07:56:32 (ora Romaniei)
  • Deja de multa vreme am invatat ca in Romania nu te poti bizui nici 2 pasi pe nici un fel de autoritate sau serviciu. Si nici nu se va schimba ceva in urmatorii ani. Asa ca pentru un alergic ramane sfanta fiola de Adrenalina 1mg pe care si-o administreaza subcutan imediat dupa intepatura si fiola de Hidrocortizon Hemisuccinat 25mg (+solventul ei) care se administreaza intravenos la 1-2 minute dupa Adrenalina. Dupa aceasta... se poate(eventual) astepta ambulanta.

    Nu inteleg la ce v-ar fi folosit sa comunicati cu soferul... nu el ia deciziile. De fapt deciziile nu le ia nimeni, si asta o stim cu totii, daca sunati la 112 si raportati un accident, veti fi intrebati daca e nevoie de ambulanta... adica decizia o ia omul de pe strada... care are tomograf comuterizat in ochi sa vada leziunile interne mai mult sau mai putin grave ale eventualelor victime.

    Deci... fiola la purtator + seringa, e cea mai buna paza.

  • Postat de Mihai - YO2LXW la 2014-08-10 10:03:37 (ora Romaniei)
  • Dane felicitari pt.articol,eu zic c-ar fi bine daca l-ai expedia la un ziar de marca poate il va lectura si secr.de stat Arafat.

  • Postat de yo5ajr - YO5AJR (yo5ajr) la 2014-08-10 10:38:20 (ora Romaniei)
  • Citind acest articol incerc sa exclud gandurile cu conotatii politice pentru ca suntem radioamatori, pritenosi, gata sa ajutam ori cand comunitatea, semenii nostri, societatea, dupa posibilitatile noastre dar in totdeauna inimosi si cu spirit de sacrificiu. Se pare ca suntem o mana de idealisti (in conceptul politic de azi fraieri)intr-o societate atat de divizata, manipulata - boala al carui simptom s-a infiltrat chiar si la noi. Conform "BUNELOR PRACTICI" din 89 in coace in functiile de decizii ajung incompetenti doar pe baza politicului - "e al nostru". Sa-mi fie iertat, in urechile mele mereu suna cantecul binecunoscut - "vin ai nostri, pleaca ai nostri - aia,s hoti....mama lor la toti". In rest - propagarea sa fie cu noi. 73 de yo5ajr

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2014-08-10 11:30:40 (ora Romaniei)
  • Au fost secătuite toate resursele ţării. Cele materiale (elicopter, carburanţi, echipamente) abia dacă fac faţă să asigure oarecare asistenţă oficialităţilor rupte de restul (resturile?) lumii, altfel nu îmi explic de ce s-a retras ambulanţa odată cu plecarea mai marilor. Resursele morale au dispărut de mult, dacă au existat vreodată, altfel anumite structuri nu ar ţine cu dinţii de apanajele lor. Au ajuns să se teamă chiar şi de radioamatori că ar putea detrona pe incompetenţii din dispeceratele reţelelor de urgenţă şi asta deoarece "în nemernicia lor" ştiu că noi suntem superiori ca profesionalism, arie de acoperire, tehnică de lucru, de aceea nu suntem incluşi în nicio structură operativă decât pe hârtie sub formă de protocoale şi cuvântări avântate. La viscolele de iarna trecută am stat la ţară, zile în şir cu troiene până la fereastră, staţiile mele de radio erau în funcţiune, dar pe ce frecvenţă se putea accesa comandamentele locale şi unde erau acestea? Orice s-ar spune, tot ce există în materie de situaţii de urgenţă este atât de birocratic şi de încâlcit încât se pune în mişcare abia după ce s-a consumat urgenţa. Iar întâmplarea de mai sus trebuie comunicată şi secretarului de stat Raed Arafat, să afle că mai sunt forţe pe care se poate bizui.

  • Postat de Dani - YO8RQP la 2014-08-10 13:10:51 (ora Romaniei)
  • YO6PMX:O mica corectie:in cazul unui accident rutier apelantul va fi intrebat daca sunt persoane incarcerate si daca este nevoie de descarcerare.Ambulanta pleaca oricum.

  • Postat de Marcel PERIAN - YO6PMX la 2014-08-10 13:27:25 (ora Romaniei)
  • Fals, draga Daniel. Nu pleaca absolut nimic daca cei de pe strada nu considera necesar. Vorbesc din proprie experienta. Tu ai incercat vreodata?

  • Postat de Dani - YO8RQP la 2014-08-10 13:58:40 (ora Romaniei)
  • Nu am incerat,slava Domnului.Dar,Marcel,crede-ma pe cuvant,stiu foarte bine cum se lucreaza la un terminal 112 si cum se gestioneaza un apel de urgenta.Deci,raman la varianta mea...

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2014-08-10 16:03:32 (ora Romaniei)
  • Si eu stiu pe pielea mea. In ianuarie, acum 5 ani, am fost atacat cu batele la ora 19 in curtea facultatii din Braila de niste mercenari moldo-ucraineni (aveam destui "prieteni" moldoveni carora le blocasem calea spre inaltele culmi academice cum ar fi doctorat, functii etc) care mi-au rupt un picior (fractura dubla si deschisa) si m-au lasat in zapada, atacul profesionist a durat cateva zeci de secunde. Am apelat 112 iar operatoarea de la statia de salvare ma lua in deradere, credea ca fac glume proaste cand ceream o salvare, zicea "vino si singur la urgente, unde vezi zapada in ianuarie?". Abia dupa ce au venit doi politisti (deci de la 112 s-au cuplat institutiile care trebuiau sa intervina) si au confirmat ca este caz real a plecat si salvarea spre mine. Dar fara medic, cu o asistenta care a cosntatat ca nu este fractura si a dispus sa fiu dus la salvare, cale de cca 200m, cu o patura, aveam putin peste 100kg, le era lene sa scoata targa din masina. Am urlat cat am putut la ei, au scos targa si mi-au legat piciorul rupt de targa cu o curea, nici vorba de atele sau alte dispozitive pentru imobilizare. Nu mai spun cum am suportat gropile si virajele. Am avut nevoie de doua operatii si am purtat gipsul pana in luna mai, am lasat carjele un an mai tarziu. Asta este varianta mea - traita - de cum se gestioneaza un apel la 112. Iar mercenarii nu au mai fost gasiti, cand s-a urnit cercetarea politiei ei trecusera deja Prutul. In primavara asta am primit o scrisoare de la parchet ca dosarul s-a inchis din lipsa vinovatilor. Toata lumea este mutumita, asa ca 72!

  • Postat de Marcel PERIAN - YO6PMX la 2014-08-10 17:07:30 (ora Romaniei)
  • Draga Tavi, initial nu am considerat oportun sa povestesc in detaliu experienta mea cu serviciul 112, dar postarea dvs m-a convins sa scriu cateva cuvinte. Se intampla in aceasta primavara, sfarsit de mai, stand cu catva amici in curta blocului am auzit o bubuitura puternica la strada. Un autoturism a iesit de pe sosea, a rupt un stalp de telefon, a sarit peste sant, a rupt un gard metalic (cu stalpi din teava de 8cm aprox) si s-a oprit cu rotile in sus intr-o curte. Din fericire conducatoarea auto a reusit sa iasa din masina, dar avea multiple traumatisme facialem unul dintre ele extrem de impresionant (arcada sparta) prin cantitatea de sange care curge, nu neaparat prin gravitate in sine. Am sunat la 112 si am explicat foarte clar ce s-a intamplat. Initial, cand au auzit ca victima este constienta si vorbeste la telefon, nu au vrut sa trimita ambulanta. Doar in clipa in care le-am spus raspicat prin telefon ca ma voi constitui martor intr-un eventual proces daca femeia are hemoragie cerebrala post-traumatic, au inteles ca stiu cu ce se mananca urgentele medicale. Ambulanta a sosit in aprox 30 min... Politia peste 2 ore.
    De aceea repet, nu poate nimeni sa se bazeze pe serviciile de urgenta din Romania, mai ales in situatii de risc cunoscute (diabetici, alergici, etc.), omul cand pleaca undeva la drum trebuie sa aiba asupra lui medicamentele de urgenta.

    Toate cele bune. Nu mai revin, ca nu tine de radioamatorism. 73!

    Marcel

  • Postat de sandu - YO8SIZ la 2014-08-10 22:04:17 (ora Romaniei)
  • Prin aceasta postare nu doresc sa intru in zona contrazicerilor sau a aprobarilor pentru cele exprimate de ceilalti. Doresc sa expun numai o situatie reala prin care am trecut, in legatura cu serviciul "112".
    In urma cu cativa ani, in miez de noapte(in jurul orei 12) am solicitat la 112 o interventie in legatura cu o stare medicala. Fac precizarea ca tot ce expun NU a fost infaptuit de mine(nici nu eram in stare) iar eu am asistat in stare de luciditate.
    Imediat operatoarea de la 112 a inceput o interogare(pentru localizarea apelului), a urmat o dublare de legatura cu centrul judetean 112(nu stiu cum se numeste) care a continuat interogarea medicala cu intrebari de clarificare a situatiei. In acest timp, la un moment dat, s-a spus ca ambulanta este ajunsa la bloc si trebuie sa apara cineva. Asa a fost, dupa o scurta analiza au concluzionat ca au fost crize specifice unui preinfarct si ... targa / perfuzie/ urgent la spital. In timpul investigatiilor, in prezenta unui medic de medicina interna am avut un infarct urmat de un stop cardiac. Am fost salvat din aceasta situatie dar, datorita situatiei deosebit de complexe, s-a cerut(de medicul de garda) prin 112 o ambulanta cu dotare specializata situatiei pentru transport urgent la o clinica specializata din zona. Dupa putina asteptare, timp in care eram sub supraveghere stricta si cu un tratament caracteristic urgentei situatiei, a sosit ambulanta cu medic & asistenta & aparatura & medicamente. Am fost dus la aprox 80 km, la o clinica de cardiologie(de garda in acea noapte) unde eram asteptat cu tot ce era necesar situatiei mele. In ciuda interventiilor medicale urgente a fost necesar sa mai fiu salvat dintr-un alt stop cardiac, iar tot personalul medical care era langa mine a rasuflat usurat numai pe la ora 12(miezul zilei). Fata de aceasta situatie, traita de mine, eu nu am cum sa deschid gura in a gasi ceva presupus neconvenabil pentru mine.
    Daca as putea, mi-as manifesta toate multumirile pentru 112(un serviciu national deosebit de complex) + serviciul de ambulanta + serviciile medicale de URGENTA + serviciile medicale de cardiologie din clinica.
    Nu sunt singular in a aprecia modul de lucru al serviciilor 112 dar ma intristez de fiecare data cand citesc de situatii care se prezinta la polul opus de eficienta a serviciului.

  • Postat de Vasile - YO9FEH la 2014-08-11 12:53:16 (ora Romaniei)
  • Acest articol cred ca nu trebuia sa apara pe acest site !Cel mult era o stire PRO TV de ora 17 !
    Daca scriem astfel de articole si le publicam aici :CU TRENUL PRIN ELVETIA,Cu bicii prin Florida etc....inseamna ca acest site devine.....!
    73 vasile !

  • Postat de Dan Costina - YO2MMO la 2014-08-11 15:21:39 (ora Romaniei)
  • Va multumesc tuturor pentru comentariile mai mult decit pertinente. As dori sa fac citeva precizari: nu am avut nici cea mai mica intentie de a politiza in vreun fel acest articol, si doresc sa subliniez asta, Si o a doua precizare, vis a vis de faptul ca acest articol nu-si are locul aici, as dori sa va reamintesc ca Federatia Romana de Radioamatorism a semnat un protocol de colaborare cu I.S.U pentru situatiile de urgenta, la fel si pe plan local, cluburile afiliate la F.R.R. Eu insumi fac parte din reteaua de urgenta a radioamatorilor din judetul Hunedoara. Ca atare, iata legatura cu radioamatorismul.

  • Postat de Vasile - YO9FEH la 2014-08-12 16:01:36 (ora Romaniei)
  • Stimate domnule Dan YO2MMO !Este frumos sa fii publicat si sa ai si comentarii favorabile !
    Din pacate este mult mai usor sa critici decat sa scrii !Eu raman la parerea mea exprimata mai sus ! Scuze daca am inoportunat !
    73 Vasile !
    73 Vasile !

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2014-08-12 17:54:53 (ora Romaniei)
  • LUI YO9FEH:::: VASILE, FACUSI CE FACUSI SI IAR FACUSI CA BULA CARE A IESIT DIN PORUMB SA FACA PIPI IN MIJLOCUL DRUMULUI..............CA SA-L BAGE SI PE EL LUMEA-N SEAMA !!!!
    NOTA IMPORTANTA : mergi la administrator si pune capul pe umarul lui si plangi sa se stearga toate postarile si sa o lasxe doar pe a ta !!! Da ,restul E RAI,E NEPRIETENOSI SI "SCRIE" LA "OBECT'
    Cu drag,yo9agn-nick

  • Postat de Dan Costina - YO2MMO la 2014-08-12 22:47:23 (ora Romaniei)
  • Pentru domnul Vasile, YO9FEH: stimate domn, articolul de fata nu a fost conceput doar din dorinta de a ma vedea publicat pe undeva. Credeti-ma , sau daca nu doriti nu ma credeti, nu sunt la prima experienta "publicistica" in asa fel incit sa traiesc fiorii primei aparitii a vreunei scrieri. Nici de criticat n-am vrut sa critic, in adevaratul sens al cuvintului, dar, ceea ce vroiam sa subliniez de fapt, este ca nu sunt indiferent la modul in care imi sunt cheltuiti banii care, luna de luna, fara voia mea, imi sunt retinuti. Poate pe dvs. nu va intereseaza, din varii motive, cum ca sunt cheltuiti banii, dar, pe mine, credeti-ma, chiar ma intereseaza. Regret ca nu am fost inteles in demersul facut prin publicarea acestui articol, dar asta nu inseamna ca voi inceta sa semnalez situatii de genul acesta.

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2014-08-12 22:50:32 (ora Romaniei)
  • Fiind preocupat de ceea ce tine de intersectia intre situatie de urgenta si radioamatorism, cred ca on astfel de situatii particulare, esentiala este preventia realizata de catre "pacient". Am trecut fix acum doua luni printr-o experienta din aceeasi categorie cu cea descrisa de yo8siz si prima intrebare a medicului de familie dar si a celor specialisti cu care am intrat in contact ulterior a fost "unde tii nitroglicerina"? Degeaba poate interveni ambulanta in 10 minute daca nu se poate aplica un tratament minimal in primele secunde. La fel este si cu alergiile CUNOSCUTE. Doua fiole, uneori una singura (corticoide) pot face diferenta. Cu parere de rau, nu reusesc sa inteleg morala intamplarii...

  • Postat de Ciprian - N2YO (n2yo) la 2014-08-13 09:56:14 (ora Romaniei)
  • Va rog sa folositi spatiul destinat comentariilor pentru contributii referitoare la acest articol.

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2014-08-13 10:46:42 (ora Romaniei)
  • @ Dan, cand e vorba de "Situatii de urgenta si de salvatori!" surprizele sunt nebanuite! (apocaliptice, as putea spune, incepand inclusiv cu conducerea acestora)! Hi! Ca ar fi fost de dorit o retea de urgenta setata si probata, pusa cap la cap (din care cred ca faci parte) sa fie si eficienta in situatia de fata, ar fi fost de dorit! Dar asta e alta poveste! Semnatarii si imaginea sa traiasca!!Hi! Felicitari pentru luarea de pozitie! Facand cunoscuta situatia, sunt sigur ca ai facut un pas inainte pentru normalizarea comportamentului celor de care depindem! 73!de YO9RIJ Petrica

  • Postat de Dan Costina - YO2MMO la 2014-08-22 21:40:59 (ora Romaniei)
  • Din pacate, inevitabilul s-a produs. Si nu pe virful unui munte, unde conditiile de salvare evident ca erau mult mai dificile, dar nu imposibile, ci tocmai aproape de centrul "municipiului" Brad, judetul Hunedoara. Din start vreau sa va spun ca, de data asta, nu am pe cine sa invinovatesc, ca atare, postarea aceasta e ultima definitiv, in cazul in care in urmatoarele 48 de ore nu primim vesti mai bune. Pe scurt, prietenul nostru drag Tibi, YO2MTT a fost muscat de o viespe, singur fiind, si acum se afla de 48 de ore in coma de gradul 4 in sectia de A.T.I a spitalului judetean Deva - Hunedoara. Nu ne ramine noua, celor apropiati lui decit sa ne rugam bunului Dumnezeu sa faca o minune!.....Din acest moment nu voi mai face nici un comentariu dar,va rog, va implor de fapt, sa aveti multa compasiune si, mai ales, decenta!

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "RADIOAMATORI ÎN SITUAŢIE REALĂ DE URGENŢĂ"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact