hamradioshop.ro
Articole > Concursuri si diplome Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

O pietricica...

Mihai-Danut Chis YO5DAS

Motto: "Piticule, tu cu aceasta pietricica vrei sa se construiasca "Palatul"...?
Da , Uriasule! Cu pietricica mea "Palatul" va ajunge la Maretia Sa!"

De la Satu Mare, care a organizat - mai mult sau mai putin reusita - o intilnire de radioamatori, s-a incercat in aceeasi zi de 12 iulie 2014 sa se participe la Campionatul Mondial IARU, pe post de "vanator", in cadrul echipei YR0HQ.

S-a instalat o antena de 15 m verticala cu tot tacamul de... sarme-ancore-radiale, coordonatorul fiind YO5OHC - Dan, alaturi de YO5QLC - Vali, YO5BQQ - Ioan, YO5LE - Tibi, YO5DAS - Dan si ajutati de prietenii din MM veniti la intilnirea noastra.

Apoi, acordul, masuratorile, testele...

Am asteptat propagarea sa se deschida... noi fiind cooptati pentru banda de 160m CW.

Aparatura: Laptop cu N1MM functional (Tnx YO5OHO - Cristin, pentru ajutorul oferit in mod continuu si operatorului soft YO5OHC - Dan sau Viorel, cum vreti Dv.), la Key YO5DAS-Dan. S-a folosit un FT 897d cu 100 W.

A fost greu la inceput, fiind prima participare a echipei de operatori in acest concurs.

Ne-am dat silinta sa aducem citeva QSO-uri in LOG-ul echipei nationale, desi am lucrat la categoria "incepatori", cu multe intrebari si mai putin curaj la inceput.

Desi am ramas doar YO5OHC si YO5DAS am facut - cred eu - o echipa buna, am lucrat foarte bine impreuna, am decis impreuna ce sa facem. A mers totul la key-e , fara a utiliza tastele functionale ale lui N1MM.

O noapte de telegrafie! Ce placere!

Am fost bucurosi ca pe la ora 6 CFR in dimineata zilei de 13 iulie pe monitor am vazut un numar care ne-a bucurat: 300! Meritul major este totusi al statiei din MM.

Speram ca am ajutat si noi, echipa din Satu Mare... cu o "pietricica" la rezultatul echipei nationale, cu ceea ce am facut in aceasta noapte. Am considerat ca – pe la ora 7 CFR - antena noastra verticala nu ne mai ajuta cu nimic si... am demontat o parte din instalatie!... era deja mai mult decit dimineata!

Pe viitor, poate va fi mai bine, daca vom ajunge si daca vom mai putea sa venim cu... "pietricica" noastra... la constructia "Palatului"!

Mihai-Danut Chis YO5DAS

Articol aparut la 18-7-2014

6513

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (11)  

  • Postat de yo5ajr - YO5AJR (yo5ajr) la 2014-07-19 07:51:37 (ora Romaniei)
  • Tnx Dan pentru aceasta postare care poarta si un pic de autocritica. Nu aveti de ce. Acolo la voi exista germenele de lucru in echipa (cu o mica exceptie dovedita) Antenele lui 5OHC au fost o reusita in special ca receptie dar cu 100W out ca statia HQ....e prea "modest" - dar nu din vina exclusiva a echipei. Daca analizezi sincer si fara menajamente plusurile si minusurile sunt convins ca la anul cu totul altfel vor decurge lucrurile. Incercati din timp sa realizati un nucleu acolo pentru ca aveti potential. Si eu va multumesc pentru eforturile depuse in care mi a facut placere sa facem o echipa.

  • Postat de Marius - YO7FB la 2014-07-19 10:27:51 (ora Romaniei)
  • Tnx Dan!
    si eu sunt o pietricica!liantul conteaza!
    73!de yo7fb

  • Postat de dan - YO5OHC la 2014-07-19 13:26:18 (ora Romaniei)
  • intradevar, au fost mici poticneli la inceput avand in vedere ca am lucrat prima data on line cu N1MM (si program complet nou pentru noi).si pe aceasta cale multumim lui YO5OHO pentru sprijinul acordat. sa speram ca la anul sa mearga si mai bine si sa transformam "pietricica" in "Pietroi". una peste alta am reusit sa lucram multe statii HQ cea ce este bine avand in vedere aparatura ce am avut-o la dispozitie. inerent au fost si emotiile de "incepator" intr-un concurs atat de mare. 73. dan

  • Postat de Codrut Alecsandrescu - YO8RAC la 2014-07-19 22:41:06 (ora Romaniei)
  • Multumesc pentru efortul vostru in reusita YR0HQ!
    Sper ca cele invatate in acest an sa aduca reusite si mai bune in anul care urmeaza.
    Succes!
    73 de YO8RAC

  • Postat de Mircea - YO4SI (yo4si) la 2014-07-20 00:56:00 (ora Romaniei)
  • Eu am fost un fir de nisip, ca cel de pe plaja marii. Numai CW. Doar in 10 metri am scapat YR0HQ. Pentru 160 m am unit tresa cu centralul coaxului de la FD4 si l-am acordat cum am putut mai bine. Am chemat insistent. Minute intregi. Stiam ca va veni un val de propagare si voi fi auzit. Si minunea s-a intamplat ! Miki m-a auzit si mi-a spus pe nume. Eram in culmea fericirii !
    Felicitari tuturor care au aratat ca YO exista ! 73s ! Mircea =yo4si.

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2014-07-20 08:07:56 (ora Romaniei)
  • Frumos!... Doar un singur lucru nu inteleg. In tot judetul nu s-a gasit un liniar pentru concurs?

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2014-07-20 10:29:49 (ora Romaniei)
  • Punctat ca in totdeauna Sica. Cred ca echipa ar trebui sa raspunda dar din jena fata de un coleg de al lor cred ca nu o va face. Un membru al echipei pe care intr-o postare am si criticat acuzand ca a lasat colegii in izbeliste si nu respecta cuvantul dat m-a si amenintat ca ma da la judecata pentru ca am indraznit....hi. M-a durut sufletul cand am vazut ce ureche buna au antenele lor iar ei s-au chinuit cu 100 de W. Cu piosenie aduc aminte de regretatul Mihai YO3CTK care cu anii in urma cand a auzit ca la Baia Mare ni s-a defectat finalul inainte cu 24 de ore la IARU, mi a trimis prin curier rapid un final Ameritron. Este mai mult ca regretabil, este un mare pacat cand cineva nu se tine de cuvantul dat si abandoneaza colegii dand bir cu fugitii dand dovada de o mentalitate de lasitate. Cred ca individul a vandut acel final pe care a oferit pentru echipa chiar ianintea contestului....Daca e asa - no coment...

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2014-07-22 20:24:30 (ora Romaniei)
  • Cuvinte puţine în articol, dar au spus totul. Faptele însă, pentru că ele contează, sunt de felicitat, mai ales că a fost prima încercare. Aşa începe orice avalaşă, cu o pietricică. GL & 73! Tavi

  • Postat de Mihai-Danut Chis - YO5DAS la 2014-07-23 09:03:20 (ora Romaniei)
  • Multumim de aprecieri.Sigur se puteau scrie mai multe,dar e bine si asa.Mica noastra echipa ,credem noi, a dat cam tot ce se putea,la ceea ca am avut pe masa.In clasificarea cunoscuta STANCA-BOLOVAN-PIATRA-PIETRICICA-FIR DE NISIP (4SI)noi credem ca am fost o pietricica! Am chemat multe stn -4K,EI,sporadic am auzit K,VE dar...nu au fost pentru noi.Vara,propagarea nu-i ca iarna.Lucrind de-acasa iarna in CQ WW 160m cu 50 W eram obisnuit sa stau la ...coada!Asa ca puterea nu ne-a deranjat.
    Noi va dorim sanatate si sa ne auzim in IARU-2015 in conditii-de toate felurile:propagare, putere-mai bune!
    Dan,yo5das

  • Postat de Cristi - YO3FFF la 2014-07-30 18:25:23 (ora Romaniei)
  • Felicitari pentru "mica" realizare. Sper sa reusiti sa participati si in concursurile consacrate de 160m din iarna unde YO se numara pe degetele de la o mana.
    Pe curand in TB!
    73 de YO3FFF
    Cristi

  • Postat de Cristi - YO8DHD la 2014-07-31 08:01:17 (ora Romaniei)
  • Felicitari si la mai mare! Cat de putina atentie la un fapt care ar trebui sa ne faca mandri si cate orgolii si timp pierdut pentru tampenii. Oricum FELICITARI si voua si celorlalti membri ai YR0HQ! Pic cu pic se umple paharul.

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "O pietricica..."
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact