hamradioshop.ro
Articole > Intamplari adevarate Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Dayton Hamvention 2014

Vazut de N2YO

Ciprian Sufitchi N2YO

Dupa o absenta indelungata, dar motivata, am decis in acest an sa particip iarasi la targul international radioamatoricesc Hamvention din Dayton din statul Ohio. Din 2003 pana in 2011 am fost an de an prezent la Dayton, insa am fost nevoit sa iau o pauza de trei ani datorita examenelor finale MBA care, ca un facut, se tineau exact in aceeasi perioada a lunii mai ca si Hamvention.

Ca si in alti ani, am decis sa calatoresc cu masina personala, distanta pe sosea fiind acceptabila, in jur de 750 km, usor de parcurs in aproximativ 8 ore. Am ajuns in Dayton la hotel joi seara, urmand sa plec inapoi spre statul Virginia duminica dimineata.

Pentru aceasta calatorie la Dyton am pregtit un tricou special
Pentru aceasta calatorie la Dyton am pregtit un tricou special

Targul de la Dayton se organizeaza an de an inca din 1964 si este cel mai mare eveniment mondial de acest gen. In acest an actiunea a avut loc in perioada 16-18 mai si potrivit statisticilor oficiale numarul participantilor a fost 24873. Locul traditional de desfasurare este Arena Hara care este un fel de sala de sport polivalenta, in jurul careia exista multe holiri si incaperi in care se pot organiza expozitii sau conferinte. In exteriorul cladirii exista o parcare foarte mare care pe durata targului se transforma in talcioc. Din pacate atat cladirea, cat si facilitatile adiacente, nu sunt foarte bine intretinute si de la un an la altul se poate vedea cum se degradeaza. Pentru mine dupa o lipsa de trei ani de la acest eveniment, aceste aspecte au fost chiar mai evidente. De fapt intregul oras Dayton, care are o populatie de 140000 locuitori (si in declin), fiind al saselea ca marime din Ohio, nu pare sa treaca printr-o perioada economica prea prospera.

Hara Arena
Hara Arena

Organizatorul targului este Dayton Amateur Radio Association (DARA) care inchiriaza Arena Hara si anexele, angajeaza personal profesionist pentru paza, protectie, situatii de urgenta si alte servicii, si foloseste anual aproximativ 400 de voluntari pentru celelalte activitati. Banii necesari pentru acoperirea cheltuielilor provin in principal din sponsorizari si din taxa de intrare. Biletul costa $25 si este valid pentru toate cele trei zile de activitate.

Din pacate in acest an nu am avut stiinta despre niciun roman care sa vina la Dayton. George WB2AQC care venea an de an si cu care ma intalneam in mod frecvent, nu mai este printre noi. Nici VE3GNO, Daniel nu a putut veni la Hamvention in acest an din motive obiective. Spre deosebire de alti ani, desi am ciulit bine urechile, nu am auzit vorbindu-se romaneste pe nicaieri. Pentru romanii din YO calatoria peste ocean este o cheltuiala foarte mare, cei mai aventurosi multumindu-se cu o vizita la targul anual de la Friedrichshafen.

Planul meu la Hamvention a fost sa vizitez cat mai multe standuri din interiorul arenei, sa particip la cateva forumuri, sa trec in revista talciocul, unde eventual as face cateva cumparaturi si sa particip la AMSAT Banquet, precum si la traditionalul Contest Dinner.

Companiile Alpha si Ten-Tec au fuzionat cu putin timp inainte de Hamvention 2014. La Dayton cele doua firme, constructoare de amplificatoare/tunere si transceivere, au avut un stand expozitional comun. Comunitatea ham radio spera ca noua companie rezultata sa produca echipamente performante si la un pret accesibil. Cu aceasta ocazie am vazut un tuner de 4 KW operand intre 1,8 si 30 MHz produs de Alpha si care poseda un LCD touch panel pe panoul frontal: Alpha 4040. Din cate am inteles, echipamentul este in faza de prototip si va fi disponibil in curand pe piata. Se accepta pre-comenzi.

Alpha si Ten-Tec
Alpha si Ten-Tec

Alpha 4040
Alpha 4040

Alpha 4040
Alpha 4040

Standul firmei Icom a fost foarte animat, compania prezentand ca de obicei multe echipamente, mai noi si mai putin noi. Dintre cele mai noi transceivere se remarca Icom ID-5100A, care este un transceiver VHF/UHF dual band digital. Acesta se inscrie pe linia dispozitivelor moderne de comunicatie: are touch screen, casti bluetooth, receptor GPS integrat, D-STAR si altele. La Dayton Icom a oferit servicii de webcast, transmitand in direct imagini de la Contest University, sesiuni de la trainingul anual D-STAR, precum si de la alte forumuri din incita Hamvention.

ID-5100A
ID-5100A

IC-7100
IC-7100

IC-7800
IC-7800

Firma Yaesu a aliniat colectia transceiverelor HF moderne, dintre care cele mai noi erau FT DX 3000 si FT DX 1200. De asemenea se mai puteau vedea si chiar butona o gama larga de echipamente portabile si mobile. Fireste una din atractiile principale a constituit-o si mult asteptata distribuire de sepci gratuite cu emblema Yaesu. Am profitat si eu de ocazie sa-mi diversific colectia de sepci.

Standul Yaesu
Standul Yaesu

Yaesu FT DX 1200
Yaesu FT DX 1200

Yaesu FT DX 1200
Yaesu FT DX 3000

Cum era de asteptat, firma Electraft a atras numerosi vizitatori dornici sa vada ce noutati pe linia transceiverelor HF au mai aparut, dupa legendarul K3 si apoi reusitul model portabil KX3. Pentru mine a fost o surpriza sa vad un amplificator liniar solid state de 500 W produs de Elecraft. Acesta se asorteaza foarte bine cu transceiverul K3 si are un design modern. Fireste, amplificatorul poate fi folosit cu orice alt transceiver. Cea mai noua componenta din linia K3 este panadapterul P3, care are si varianta portablia pentru KX3, numindu-se fireste PX3.

Elecraft KPA500
Elecraft KPA500

Elecraft PX3
Elecraft PX3

Elecraft P3
Elecraft P3

Standul Kenwood a fost foarte sarac in exponate si nu am vazut nimic nou care sa-mi atraga atentia. Piesa de rezistenta a fost transceiverul HF TS-990, dar acesta este deja un echipament bine cunoscut si nu pentru toate buzunarele.

Standul Kenwood
Standul Kenwood

Kenwood TS-990
Kenwood TS-990

In domeniul aparaturii SDR (Software Defined Radio) atentia mi-a fost atrasa de un mic aparat numit Bonito 1102S RadioJet. "Bonito" mi-a amintit de aplicatia software distribuita pentru controlul unui receptor Icom pe care l-am achizitionat acum cativa ani si care mi-a produs o mare dezamagire (programul software, nu receptorul). Interesandu-ma mai tarziu, am aflat ca de fapt receptorul respectiv nu este tocmai SDR, ci doar are o interfata audio/USB pentru conectare la calculator. Deci nu credeti chiar tot ce cititi pe etichete.

Bonito 1102S RadioJet
Bonito 1102S RadioJet: SDR?

Dintre standurile asociatiilor de radioamatori s-a remarcat fireste cel al ARRL, cu adevarat impresionant. Un efort suplimentar in organizare a fost facut probabil datorita faptului ca organizatia reprezentativa americana implineste in acest an 100 de ani de la infiintare.

Bine ati venit la standul ARRL
Bine ati venit la standul ARRL

N3KN, K1ZZ, N2YO
De la stanga: N3KN Kay Craigie, presedinte ARRL, K1ZZ David Sumner, director-prim executiv al ARRL,
N2YO Ciprian Sufitchi webmaster Radioamator.ro

Vizitatorii standului puteau discuta cu presedintele si cu membri ai conducerii asociatiei, puteau testa aparatura radio in coltul dedicat masuratorilor de laborator, puteau aplica pentru diplome DXCC, puteau cumpara o sumedenie de carti editate de ARRL si puteau face multe altele, chiar si obtine un credit card Visa cu sigla ARRL!

Laboratorul ARRL
Laboratorul ARRL - aici va puteti testa echipamentul portabil

Aniversarea celor 100 de ani a ocazionat lansarea unei monezi speciale, foarte frumoase, care s-a distribuit gratuit la intrarea in standul expozitional ARRL. Printre norocosii care au obtinut-o m-am numarat si eu.

N3KN si WB2UFO distribuind moneda centenara
N3KN si WB2UFO distribuind moneda centenara

Moneda centenara ARRL
Moneda centenara ARRL

La Hamvention in acest an am remarcat mai multe asociatii nationale de radioamatori, printe care RAC (Canada), RSGB (Marea Britanie), DARC (Germania) si chiar si QARS (Qatar Amateur Radio Society). In Quatar sunt aproximativ 65 radioamatori, in timp ce tara are cam 800000 locuitori. La standul QARS era prezent Saleh A71EZ.

Standul DARC
Standul DARC

A71EZ, N2YO
De la stanga Saleh A71EZ, Ciprian N2YO

Nu as putea sa nu trec in revista si standul expozitional al Societatii Radioastronomilor Amatori (SARA), eu avand o afinitate aparte cu aceasta organizatie probabil si datorita faptului ca sunt membru in consiliul de administratie. Desi mic, standul a atras multi vizitatori interesati atat de radioamatorism, cat si de astronomie. Printre exponate se aflau SuperSID, un detector de explozii solare, receptorul Jove capabil sa detecteze emisii radio provenite de la planeta Jupiter, radiotelescopul "Itty Bitty" destinat sa realizeze o serie de experimente radio folosind echipamente de cost redus si alte proiecte interesante.

Standul SARA: De la stanga - Tom NE9Y si Melinda KJ4SKK
Standul SARA: De la stanga - Tom NE9Y si Melinda KJ4SKK

Presedintle SARA: Bill Lord
Presedintele SARA: Bill Lord

Planul intial a fost sa particip la cateva forumuri din incinta arenei Hara, dar pana la urma nu am participat la niciunul. Iata programul tuturor forumurilor, scanat dupa brosura oficiala de la Hamvention. Cele mai interesante mi s-au parut cel pentru Ham Radio Deluxe, Advances in Software Defined Radio, Getting Started with Antenna Modelling si AMSAT. Poate la anul o sa dedic mai mult timp forumurilor.

Pentru multi dintre cei care viziteaza anual Daytonul in luna mai, atractia principala o constituie talciocul. Sunt atat de multi vanzatori, incat daca zabovezi prea mult la fiecare taraba, ai toate sansele sa nu-i vezi pe toti in zilele de vineri si sambata, cand se inregistreaza varful de activitate. Succesul talciocului, pentru ca este in aer liber, depinde in fiecare an de conditiile meteorologice. In acest an acestea au fost potrivnice. A plouat si vineri, si sambata. Prognoza a fost atat de proasta pentru sambata, incat o mare parte din vanzatori si-au luat catrafusele si au plecat. Am vazut si marfa buna, si proasta, si ieftina, si scumpa - pentru toate gusturile. Personal m-au interesat niste tevi de fibra de sticla pentru niste piloni de mica inaltime si mi-am luat ce mi-a trebuit. De asemenea, am mai luat sarmaraie si conectica, diverse maruntisuri. Restul nevoilor mele se acopera destul de confortabil cu comert electronic pe internet.

Tevi si piloni pe toate gusturile
Tevi si piloni pe toate gusturile

Conectica si componente
Conectica si componente

Aparatura protejata de ploaia care vine si pleaca
Aparatura protejata de ploaia care vine si pleaca

Statii de lipit pentru cine mai construieste
Statii de lipit pentru cine mai construieste

Aparatura pentru colectionari
Aparatura pentru colectionari

Foarte multe gioarse (junk, cum spun americanii)
Foarte multe gioarse ("junk", cum spun americanii)

Notabila a fost si lansarea unui balon meteorologic echipat cu aparatura de radioamatori - BalloonSat. Aceasta s-a produs in ziua de vineri la ora 15:30 din fata intrarii principale in arena Hara. Printre echipamentele ridicate la altitudine s-a numarat un emitator SSTV care a transmis imagini pe frecventa de 144,390 MHz. Altitudinea mazima pe care balonul ar fi trebuit sa o atinga era de aproximativ 30 km. Cerul noros nu a permis inregistrarea de imagini impresionante, dar cele capturate au fost totusi foarte interesante:

Filmuletul despre experienta mea la Dayton Hamvention 2014 (vezi mai jos) contine si o inregistrare a momentului cand balonul s-a ridicat deasupra targului expozitional.

In afara activitatilor din incinta si din vecinatatea arenei Hara, in Dayton se mai desfasoara o serie de activitati pe teme ham radio. In fiecare seara au loc diverse mese festive organizate de asociatii de radioamatori, ocazie cu care se confera diplome si sunt evidentiati radioamatori care s-au remarcat prin activitatea lor.

Vineri seara, in mod traditional, are loc asa numitul "DX Dinner" organizat de SouthWest Ohio DX Association (SWODXA). Cu aceasta ocazie sunt numiti acei radioamatori care prin meritele lor au fost alesi sa faca parte din galeria celebritatilor "CQ DX Hall of Fame". In acest an au fost numiti Joe Reisert W1JR si David Collingham, K3LP. Pe acesta din urma il cunosc personal din DX-peditia FS5KA din Saint Martin 2007 cand am activat in ARRL Int'l DX Contest. Mai multe detalii despre radioamatorii alesi sa faca parte din galeria celebritatilor gasiti intr-un articol aparut pe site-ul lui Fery YO4PX.

La acest DX Dinner nu am participat, am fost prezent in schimb la AMSAT/TAPR Banquet. In fiecare an AMSAT (Radio Amateur Satellite Corp) si TAPR (Tucson Amateur Packet Radio) organizeaza impreuna o masa festiva la care se ofera diplome si invitati de prestigiu tin discursuri sau fac prezentari. Invitatul special din acest an a fost Dr Tom Clark K3IO, care a facut prezentarea "Saizeci de ani de sclavie (in radioamatorism)", parafrazand titlul filmului recent premiat cu Oscar "12 ani de sclavie". Tom Clark a obtinut doctoratul in astro-geofizica la Universitatea din Colorado, a lucrat la NASA Marshall Space Flight Center ca sef al sectiei de astronomie si la NASA Goddard Space Flight Center ca cercetator stiintific principal. Impreuna cu Bob McGwier N4HY a pus la punct primul hardware pentru DSP si a proiectat si construit o serie de receptoare uplink si arhitectura LAN utilizata pe un mare numar de sateliti (Oscar 16, 17, 18, 19, 26, 27, 31). In anul 2005 Tom a fost primul om de stiinta care nu a fost rus, care a primit Medalia Speciala a Academiei de Stiinte din Rusia pentru contributia sa la reteaua Very Long Baseline Interferometry (VLBI).

AMSAT/TAPR Banquet 2014
AMSAT/TAPR Banquet 2014

Presedintele TAPR, Steven Bible N7HPR
Presedintele TAPR, Steven Bible N7HPR

Presedintele AMSAT - Barry Baines WD4ASW
Presedintele AMSAT - Barry Baines WD4ASW

Tom Clark, K3IO in timpul prezentarii sale
Tom Clark, K3IO in timpul prezentarii sale

In seara de sambata a avut la Crown Plaza Hotel loc Dayton Contest Dinner, o activitate sociala aflata acum la cea de-a 22-a editie, organizata de NCC (North Coast Contesters) si sponsorizata de cateva zeci de firme si persoane private. Aceasta este ocazia cand in fiecare an poti sa vezi in carne si oase pe cei mai multi dintre performerii marilor concursuri internationale. Invitat special a fost Doug Grant K1DG care a vorbit despre campionatele WRTC (World Radiosport Team Championship) si in special despre editia din acest an, care va avea loc in Statele Unite. Deoarece fondurile necesare finantarii acestui concurs provin in cea mai mare parte din contributii individuale, participantilor la Contest Dinner li s-a facut sugestia sa faca donatii, centralizate la fiecare masa, care avea in jurul ei 8 radioamatori. Nu mai stiu cine a castigat competitia inter-mese, dar stiu ca au fost cel putin 3-4 mese la care s-au strans mai bine de 1000 de dolari. Am facut si eu o mica donatie si am avut placuta surpriza sa primesc peste cateva zile o scrisoare de multumire si un formular pe care sa-l folosesc la taxe, suma donata fiind deductibila.

Doug Grant K1DG vorbind despre WRTC 2014
Doug Grant K1DG vorbind despre WRTC 2014

In galeria celebritatilor "CQ Contest Hall of Fame" au fosti alesi sa faca parte in acest an Ed Muns W0YK si Scott Redd K0DQ. Ed W0YK este un bine cunoscut iubitor de concursuri RTTY cu multe titluri castigate si recorduri omologate. Ed este director al concursurilor CQ World Wide RTTY DX si RTTY WPX, precum si manager al competitiei North American Sprint RTTY.

Ed Muns W0YK
Ed Muns W0YK

Scott K0DQ fusese deja ales in galeria CQ Amateur Radio Hall of Fame pentru serviciile sale in calitatea sa de Vice Amiral in US Navy, Administrator adjunct in Coalition Provisional Authority in Irak, fiind si primul Director al Centrului National de Contraterorism. Scott si-a gasit intotdeauna timp printre indatoririle sale profesionale sa practice cel mai indragit hobby al sau, radioamatorismul, dedicandu-se in special concursurilor. K0DQ este unul din singurii doi radioamatori care au fost pe locul fruntas la toate concursurile internationale majore la categoria Single Operator.

Scott Redd K0DQ
Scott Redd K0DQ

Cu regretul ca nu am gasit timp sa particip si la alte activitati care m-ar fi interesat, in dimineata zilei de duminica am plecat spre casa, nu inainte insa de a vizita Muzeul National al Fortelor Aeriene USAF din Dayton, unde am petrecut cateva ore coplesit de grandoarea acestui edificiu si de valoarea exponatelor. Din fericire drumul la intoarcere a parut mai scurt dupa ce am intalnit pe frecventa simplex 146,520 MHz pe Bob K8NY care si el se intorcea de la Dayton, asa ca am avut o lunga conversatie despre concursuri si alte activitati. In compania lui Bob se mai afla in masina si Richard, al carui indicativ nu l-am retinut.

Un filmulet prezentand experienta mea la Hamvention in acest an, poate fi vazut pe Youtube:

Un album cu poze facute la Dayton poate fi vazut la aceasta adresa. Cele mai multe dintre imagini contin si o scurta descriere care explica ce ilustreaza fiecare.

Ciprian Sufitchi N2YO

Articol aparut la 24-6-2014

8028

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (16)  

  • Postat de Cristi - YO8RZE la 2014-06-24 11:39:49 (ora Romaniei)
  • Ciprian, multumim foarte mult pentru aceasta prezentare. Din nefericire, pentru multi radioamatori YO acest eveniment ramane doar un vis. Multumiri inca odata! 73`s!

  • Postat de Morel - 4X1AD (4x1ad) la 2014-06-24 13:43:23 (ora Romaniei)
  • @N2YO: Am salivat copios parcurgand articolul dar mai ales fotoalbumul si videoclipul care reda atmosfera de neuitat. Cu toata scaderea permanenta a participarii (de necrezut imaginea din balon a parcarilor din jurul arenei, altadata pline ochi), Dayton ramane o experienta unica in radioamatorism. Un fel de Mecca radioamatorilor unde merita efortul de a ajunge maca o data in viata.


    Tnx, Ciprian.


    73 de Morel


    4X1AD


    ex.YO4BE




    P.S.: Felicitari pentru MBA.

  • Postat de Nicu - YO5OUC la 2014-06-24 14:37:00 (ora Romaniei)
  • Felicitari Cristian pentru articol si modul placut al prezentarii. Apar aici clar veleitatile de manager. Felicitari si pentru MBA! Si noi avem unul la UT-Cluj in parteneriat (romano-canadian), pretul este de "numai" 11,500.00 EUR. HI! Si tu stii pentru ce sta virgula aia acolo unde e pusa. 73! de Nicu-YO5OUC

  • Postat de Lucian Damian - YO8SSB (yo8ssb) la 2014-06-24 17:46:01 (ora Romaniei)
  • Felicitari Ciprian!!! Un articol foarte interesant si reusit! 73' de YO8SSB!

  • Postat de Ciprian - N2YO (n2yo) la 2014-06-24 17:59:36 (ora Romaniei)
  • Morel, nu stiu sa spun despre parcarile din jurul arenei destinate vizitatorilor, dar parcarea rezervata expozantilor si presei a fost arhiplina, in prima zi m-am invartit aproape o jumatate de ora cautand un loc sa parchez. Nu am mai patit asa ceva inainte.

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2014-06-24 18:25:42 (ora Romaniei)
  • Excelenta prezentare, Ciprian! Citind asa ceva nu imi mai raman decat doua alternative: fie sa fac imposibilul si sa ajung acolo (tot compara Morel Dayton cu Mecca, asadar suntem obligati cu cel putin un pelerinaj), fie sa procedez precum vulpea lui Esop. Numai ca asa cum ai prezentat evenimentul, mi se pare ca ai pus din belsug zahar peste struguri. Mai avem, totusi, un avantaj: putem ajunge "peste balta" si prin eter. 73! Tavi

  • Postat de Morel - 4X1AD (4x1ad) la 2014-06-24 18:55:39 (ora Romaniei)
  • N2YO: Ciprian, parcarile pe parcelele de iarba erau intotdeauna arhipline si stii ca nu de putine ori, trebuia sa mergi pe jos o mila sau uneori chiar si mai mult pana la intrare.


    Cele din Arena, sunt pline nu din cauza ca s-a schimbat trendul peste noapte si a crescut numarul expozantilor (ai vazut si singur ca acesta a scazut), ci pentru ca foarte multi descurcareti fac "rost" de ecusoane de invalizi. Iar numarul de ecusoane pentru reprezentantii (mai mult sau mai putini legitimi) ai presei, depaseste pe cel de la conferintele de presa de pe peluza Casei Albe, hi.


    73 de Morel


    4X1AD


    ex.YO4BE

  • Postat de Ely - YO3AAS la 2014-06-24 20:06:20 (ora Romaniei)
  • Felicitari pt. articol! Been there, done that! In alta ordine de idei, FRR nu se deranjeaza sa-si promoveze activitatea la un targ regional in Bulgaria, la doar 250 km distanta, si tu ai vrea sa ajunga la Dayton?!

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2014-06-27 15:02:37 (ora Romaniei)
  • Ely, ma uit la articolul scris de Nini despre targul regional si imi dau seama ca dupa remarca facuta cu Dayton, a aparut acest reportaj de calatorie in care a folosit un aparat de fotografiat "extrem de selectiv"! Hi! Nini un adevarat "profesionist" ca reporter de teren! Pentru o corecta informare trebuie spus ca a radioamatorismul YO a fost prezent la Kazanlak, asa cum se cuvine, dar din pacate nu a batut din palme si nu a fluturat stegulete in cinstea "conducatorilor iubiti"! Nu voi spune cine a fost prezent pentru ca sunt sigur ca veti ghici repede! Felicitari Nini pentru reportaj! COMPLET, UNIC, ECHIDISTANT! asa cum se scrie un jurnal de calatorie! 73 si la mai multe! de YO9RIJ Petrica

  • Postat de Ciprian - N2YO (n2yo) la 2014-06-27 17:56:06 (ora Romaniei)
  • Ely, este necesara o precizare. Nicaieri in articol nu am sugerat ca FRR sa participe la Dayton Hamvention. Este adevarat, acum cativa ani, cand Secretar general era YO3APG am sugerat in cateva ocazii participarea unei delegatii a FRR cu un mic stand, eu, George WB2AQC, Daniel VE3GNO si altii oferindu-ne sa punem la punct din timp detaliile legate de aceasta actiune. Din pacate nu a existat suficient de mult interes, asa ca initiativa a ramas nefructificata.


    Pentru Petrica YO9RIJ - Va rog sa pastrati comentariile la acest articol pe topicul propus.

  • Postat de Mircea - YO4SI (yo4si) la 2014-06-27 18:22:24 (ora Romaniei)
  • Splendid ! Am parcurs cu mult interes comentariile si pozele. Multumim ! La fel si multitudinea de poze de la Kazanlic ale lui Nini. Dar am simtit nevoia sa recitesc tot ce a scris Morel referitor la vizita din 2004 de la Dayton. Il consider un articol de exceptie. E de nota 10 !
    http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=71
    73s ! Mircea = yo4si.

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2014-06-29 07:56:40 (ora Romaniei)
  • Apreciez în mod deosebit lucrurile bine făcute şi duse până la capăt. La articole acest lucru se constată uşor analizând, pe lângă fluenţa textului, desenele sau fotografiile unde sunt ataşate legende explicative. Felicitări Ciprian pentru migala cu care pregăteşti articolele şi atenţia dată acestor aspecte! Nu acelaşi lucru pentru cei care umplu spaţiul cu imagini "turnate" ca din sac, fără a arăta identitatea persoanelor sau alte detalii, făcând ca articolul să apară sec, precum o iască uscată. Spunând "non multa sed multum" ştiau ei anticii de ce, dar unii contemporani au uitat. Nu oricine poate fi un bun reporter, aşa cum nu poate fi aviator, actor şi, de ce nu, radioamator. 73!

  • Postat de costel - YO8BND la 2014-07-02 07:57:39 (ora Romaniei)
  • ....acu am vazut articolul, excelenta prezentare, totusi, prin prezenta ta ai adus o raza de lumina radioamatorismului yo....

  • Postat de Ciprian - N2YO (n2yo) la 2014-07-04 23:48:47 (ora Romaniei)
  • Multumesc pentru aprecieri. Intre timp am mai participat la un eveniment dedicat pasionatilor de radio, mai precis radioastronomiei de amator. Un articol va aparea in curand.

  • Postat de Dan YO2ZQ - YO2ZQ la 2014-08-01 07:17:19 (ora Romaniei)
  • Felicitarii de la Arad intradevar se vede ca esti un Radioamator pasionat,si foarte bine pregatit la nivel profesional 73 cu multa sanatate

  • Postat de Sandy - YO3ND (yo3nd) la 2015-03-18 23:21:11 (ora Romaniei)
  • Bravo Ciprian !Mi-a placut mult articolul tau,ma bucur ca macar tu ai fost acolo.Sa stii ca cei 2 ani si ceva de cand am fost si eu acolo nu au sters imaginile si starea de spirit pe care le am inca in memorie.Morel zice f. bine,este Mecca radioamatorilor din toata lumea,cei care nu sunt din NA se pot considera favorizati de soarta daca ajung la Dayton macar odata.Felicitari si multumiri pentru articol,73'

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Dayton Hamvention 2014"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact