hamradioshop.ro
Articole > Umor pe teme ham radio Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti
Amicului Mircea, YO4SI

Clubul cu mâner

George Ivancea YO9HSW

Motto:
La adunarea generală accesul în sală îl vor avea doar
delegații cluburilor afiliate care se vor legitima cu buletin
sau carte de identitate și delegația din partea clubului al
cărui membru este (ATENȚIE: Nu delegația de decont).

Delegații care doresc cazare pentru Adunarea generală să
contacteze FRR prin e-mail la adresa yo3kaa@allnet.ro
până Luni, 17 martie 2014, sau la tel/fax 0213155575.

Secretar general, Gheorghe DRĂGULESCU / YO3FU

Niță își șterse instinctiv câteva broboane de sudoare de pe frunte. Ațipise doar un pic pe o bancă din părculețul aflat in fața instituției și soarele buclucaș de primăvară se ivise de după clădire învăluindu-l în lumină și căldură. Să tot fi avut Niță vreo șaptezeci și trei de primăveri. În ’41, când se năștea el, tată-său tocmai plecase pe front și nu avea să-l mai vadă decât în câteva fotografii îngălbenite pe care Anica – mama sa, le păstra cu sfințenia cu care tărăncile țin si icoanele casei. Omul de al doilea pe care l-a ținut Anica nu i-a zis vreodată ceva de ele. Dar femeia le-a dosit in spatele tabloului cu Maica Domnului, sub carton, și le scotea la un an sau doi când văruia în odaie.

Ăsta stătea rar pe acasă, erau vremuri grele și plecase cu alții să muncească pe șantier la Pitești. Mai târziu, când s-au așezat apele în țară, s-a întors în sat și l-a crescut și pe el ca și cum ar fi fost al lui. S-a trezit, cumva pe nesimțite, dat la oraș, la profesională. Ar fi vrut să meargă la liceu dar ai lui erau săraci și...

- Hai să trăiești, nea Niță! E deschisă prăvălia?

- Noroc, Marcele! Uite, am stat si eu puțin că mi-o fi ajuns atâta alergătură pe lumea asta. Ține cheile și deschide tu... vezi că e scoasă antena de la liniar. Și să nu fumați, mă’, că poate trece dom’ Secretar și pe la noi...

Pe Marcel îl știa de copil - îl adusese un unchi să învețe morse; auzise el pe undeva o vorbă, că dacă vrei să ajungi să lucrezi la securitate trebuie neapărat să știi din astea cu ti-ti-ta. Își aminti cum era în trecut, când radioclubul era plin de copii și tineri frumoși. Și toate erau la locul lor. Pe atunci era disciplină. Nu apăruseră sculele astea industriale pe toate drumurile, lucra fiecare cu ce putea construi. Iar el se ocupase serios: adusese lămpi pentru toți, variabili - din ăia buni, de armată, socluri...

Chiar Președintele îi lăudase pentru modul exemplar de organizare: "Dacă am avea mai mulți responsabili de club ca tovarășul Niță din orașul T. ...". El nu era acolo, dar mai târziu i-a povestit Nicu: "Și cum, mă’, chiar așa a zis?"; "Așa a zis, nene. Pe cuvânt!"...

- Noroc, Niță! Mergi înăuntru? Hai că ne arată asta micu’ al lui Ilie cum se setează meniurile alea la Icom.

- Nu merg, Nicule, lasă! Dar aveți grijă mare să nu dereglați ceva la transceiver că nu-i mai dăm de cap. Stau aici, poate apare dom’ Secretar și vreau să-l întâmpin.
A fost frumos și când au apărut băieții ăia cu A412. Sculă bună, făcută cu piese românești. Dar acum... cum vine asta să faci legături cu calculatorul? Păi câștigă cel mai bun sau ăla de are bani să cumpere echipamente? Pe vremea lui erau autorizați și doctori, și ingineri, și economiști... dar și strungari, sau chiar agricultori. Internet, clastăre, APRS și alte drăcovenii de astea... cum să mai vină omul simplu la club?
Astea vor distruge radioamatorismul. Acum, nici el nu e absurd, înțelege progresul tehnologic, se descurcă si cu mail-ul. Ba chiar a priceput cum stă treaba cu logurile alea, Cabrillo.

S-a zbătut pentru clubul lui ca nimeni altul, operatorii au venit și au plecat, s-au împrăștiat prin lume sau, unii, au abandonat. Alții au afaceri. Mai mici sau mai mari.
Nu le pasă de radio. Mai vin așa, câteodată, cu mașinile lor scumpe și se plâng că nu au timp să pună o sârmă pe căsoaie. Pe naiba... În toți anii ăștia el a fost acolo. Şi are şi el nevastă, casă, nepoți... Cum să lase clubul pe mâna ăstora? Te pomenești că azi aruncă una, mâine alta – au aruncat ei osciloscopul Tesla, că e obsolete, așa au zis, și au adus în locul lui o drăcie de cutiuță care se leagă la calculator. Vector Network Analyzer – cică așa îi zice. Deci, ăștia aruncă totul și pun calculatoare. Și spun că nici nu trebuie să treci pe la club, poți lucra remote ca și cum ai fi în stație.

Le-a spus lucrurile astea Preşedintelui şi Secretarului. A vorbit şi cu alții, oameni vechi, care au dus greul. Nici ei nu înțeleg ce au ăştia cu Federația. Unii zic şi de rău despre Preşedinte sau Secretar. Asta chiar că nu se poate. Păi, unde s-a mai văzut să schimbi aşa, una-doua, conducerea? Oamenii lucrează, lasă-i să termine. După asta tragi linie şi analizezi. Cum nu se vede nimic, dar ce ați vrea voi să se vadă? Hai, că mam enervat. Lasă ca-i spun eu Secretarului acum dacă apare la mine la club...

La început a simțit ceva, aşa, ca un junghi. Apoi linişte... Şi lumină... Multă lumină, orbitoare. Mergea prin lumină şi ştia că se duce. Clubul, strigă el, ce o să se aleagă de radioclub? Ăştia nu ştiu să aibă grijă! Ar fi vrut să-l facă mic-mic, să-l poată apuca cumva, să-i încapă în buzunar. Se văzu copil desculț pe ulița satului şi auzi femeile bătrâne, ce stăteau la colț la Rada, zicând: "Uite-l şi pe ăsta mare al Anicăi, se duce spre vămi şi lui tot la prostii îi stă gândul". Şi, înainte de a nu mai simți nimic, văzu un chip pe care-l ştia doar din fotografiile îngălbenite pe care mama sa...

Şi a fost noapte şi s-a făcut iarăşi zi. Plăcut ca un tango. Auzi voci în jur si deschise ochii. Lângă el, soția şi fiica. Ceva mai încolo, Nicu. Asistente, un doctor... Îi văzu şi le zâmbi. Vorbeau cu toții dar el nu-i auzea. Gândul îi zbură tot la club. Şi se hotărî.

"Ajunge, gata, mă las". Mâine le semnează delegația. Să meargă ei la Adunarea Generală. Să spună acolo că el i-a trimis. Şi să facă ce e de făcut.

Alexandria, 2014

George Ivancea YO9HSW

Articol aparut la 19-3-2014

8515

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (39)  

  • Postat de Ioan Mircea Radutiu - YO3AOE la 2014-03-19 08:44:57 (ora Romaniei)
  • Duios Anastasia trecea...

  • Postat de Vili - YO3HEB la 2014-03-19 09:11:44 (ora Romaniei)
  • Foarte, foarte frumos! Am perceput o imagine puternica, semn ca a fost scris cu pricepere si cu suflet! De ce nu un roman sau macar o nuvela cu tema asta? Foarte frumos!

  • Postat de yo5ajr - YO5AJR (yo5ajr) la 2014-03-19 09:25:27 (ora Romaniei)
  • Felicitari George. Ma cuprinde speranta cand vad ca exista ham-i care au asemenea reverberatii de suflet. Ca un fir rosu insa, trece o anume tristete in povestire dar parce se lasa sa licareasca si o anumita lumina de sparanta. Mai scrie George, cei cu adevarat suflet vor intelege iar slova scrisa are si putere. 73 de yo5ajr

  • Postat de Razvan - YO9IRF la 2014-03-19 09:43:47 (ora Romaniei)
  • Bun de tot !

  • Postat de val guraliuc - YO8SJG la 2014-03-19 09:46:24 (ora Romaniei)
  • autorul schitei are cu adevarat talent literar,din pacate radioamatorismul din Romania moare,implacabil si consider ca o vina imensa si singura o are FRR institutie necondusa de nimeni.Moartea lui Vasile Aciobanitei ne-a lasat debusolati si la mana hahalerelor.Pacat !

  • Postat de yo8bdw - YO8BDW la 2014-03-19 10:32:03 (ora Romaniei)
  • OM Val, moare radioamatorismul ala din schita. Facand o comparatie intre situatia dinainte de 89 si cea actuala,cei lucizi si cu o anumita experienta pot face diferenta.
    -Sa faca fiecare socoteala cite transceivere de peste 1500 - 3000 E stie ca exista. Cele cu preturi intre 200- 600 E sunt cat de cat accesibile, cei care au vrut au facut sacrificii si si-au luat.
    - Sa faca fiecare socoteala cite finale adevarate(500 HM W = QRP ! ma refer la ACOM 1000-2000, OM3500 etc.) stie ca exista
    - sa vedem cite amplasamente pe terenuri de mii de mp cu antene adevarate (peste 1000 E)sunt
    - sa vedem cu cat a crescut numarul celor care au facut UUS performant ( antene n x Yagi, parabolice, EME, finale de kW in 144, 432 etc)
    - cei in varsta au facut receptii la un RX la club sau acasa pe un radioreceptor de le-a sunat urechile, azi tineretul daca vine la cluburi si nu vede scule noi,cat de cat performante, PC , nici nu se uita, pleaca.Ajung tot prin cunostiinte, prieteni, la radioamatori adevarati, acasa.
    Studiati un pic radioamatorii care fac performanta ( trafic, concurs,UUS,constructii etc )in YO. Cati credeti ca depind in realitate de FRR ? Unii , poate doar sentimental dar material in nici un caz. Suntem in sec 21, undele radio sunt vesnice, radioamatorii trebuie sa se schimbe, asta-i tot !

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2014-03-19 12:41:39 (ora Romaniei)
  • Felicitari George! Impecabil.

  • Postat de Vasile - YO9FEH la 2014-03-19 15:19:09 (ora Romaniei)
  • La acest articol....cred ca pot pune comentarii si neradioamatorii !Sper ca nu va fi sters comentariul meu,pe motiv ca nu se refera la continutul articolului !
    73 Vasile !

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2014-03-19 15:41:51 (ora Romaniei)
  • @YO8BDW, atentie la cum te exprimi. Ce intelegi prin radioamatori adevarati? Din context reiese ca radioaamtori adevarati ar fi cei care nu au trait experienta aparaturii HM inainte de 1989 (de ce crezi ca nu era performanta?), cei care "au vrut sa faca sacrificii" in valoare de 200-600-1500-3000 E, cei care detin terenuri de mii de m.p. cu antene de mii de E. In ce fel trebuie sa se schimbe radioamatorul de azi fata de cel de acum 40-80 de ani? Formuleaza un nou cod al radioamatorilor (deocamdata inca este apreciat in lume hexalogul lui Paul Segal, care este acelasi da la qrp la HP), fa-l sa se bucure de aprecierea a ct mai multi si asa vom avea alt criteriu de apreciere. Crezi ca un radioamtor autorizat acum 50 de ani nu stie sa foloseasca azi un QRO de 1000W (ba este in stare sa si-l faca singur, nu sa-l cumpere cu E), un DX-cluster, un e-QSL sau altele? Iti pot oferi sute de exemple. Si, lucrul cel mai important: un amator ramane un amator, nu un zmeu si prin aceasta este egal cu toti ceilalti.

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2014-03-19 15:48:12 (ora Romaniei)
  • George, felicitari! Ai radiat intr-o banda extrem de larga dar, de data asta, nu ai produs decat interferente favorabile! Nu umbla la filtre, lasa-le asa si, cand mai esti pregatit, GO! 73!

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2014-03-19 16:30:44 (ora Romaniei)
  • Ce "urecheala".... yo8.... ai grija ce scrii, ca ...
    73 ! de yo8cln

  • Postat de Cristi - YO8DHD la 2014-03-19 19:28:34 (ora Romaniei)
  • Cred ca spusele lui 8BDW au fost gresit intelese. Personal eu inteleg doar ca radioamatorismul nu moare ci are o evolutie in pas cu vremurile, cu pasionati pentru toate ramurile acestei minunate pasiuno, oameni dispusi sa investeasca in acest hobby - costisitor totusi, bani si timp, nefiind necesara pentru aceasta nici o afiliere la vreun club sau federatie. O seara placuta tuturor.

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2014-03-19 20:23:28 (ora Romaniei)
  • Corect ar fi fost sa se scrie ca spusele lui YO6BDW au fost gresit formulate! Cum adica, au fost gresit intelese? Adica eu sunt atat de prost incat nu pot intelege cand spune clar ca radioamatorii care s-au format acum peste 30 de ani nu mai sunt radioamatori adevarati? Ce este greu de inteles aici? Si nu stiam ca acest forum se bucura de avocati din oficiu care sunt atat de departe de subiect incat cred ca un hobby are nevoie sa investesti bani si timp. Gresit! Un hobby de amator (exista si hobby de elita precum yachtingul) are nevoie sa investesti doar suflet si sa primesti in schimb emotii. Prin asta amatorii nu au nevoie de evolutii - in ce plan?- cat timp sufletul omului nu este supun niciunei evolutii. 72!

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2014-03-19 20:34:12 (ora Romaniei)
  • Mai sus ma refeream la YO8BDW. 72!

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2014-03-19 22:07:33 (ora Romaniei)
  • Buuuun articol !! Ca o telenovela sudamericana, lacrimogen si dulceag ca un roman de dragoste al Sandrei....O schita literara fara calitati artistice !! Ca ideie, tema etc =eroare totala si jignitoare la adresa tinerilor.Referitor la varsta , pot zice ca SUNT UN INCAPATANAT si la 72 ani lucrez la toate (poate mai scapa cate unul) concursurile digitale (anul acesta am lucrat 6 ).PENTRU alt ""comentator"" si avocat din oficiu :: invata sa faci acord subiect-predicat (acestea se acorda in numar,gen,caz intre ele)Erorile de grafie sau dactilografiere se scuza dar dezacordurile NNNUUU !! Pentru toti :: M-AM FORMAT ACUM 50-55 ANI!!! (Doamne , o viata de om !)Intrebare legitima la autor si avocatii sai: Eu nu sunt radioamatopr sau m-am RAMOLIT ??? Cu deosebit respect, al Dv nick-yo9agn.

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2014-03-19 23:03:08 (ora Romaniei)
  • Recomand cu caldura sa vizionati acest material: http://doarluka.wordpress.com/2011/04/27/wayne-dyer-ambition-to-meaning-the-shift-in-romaneste-schimbarea/. In opinia mea, aici se afla una din rezolvarile problemelelor actuale ce exista intre generatiile de radioamatori din YO. Frica pe care o depaseste elegant personajul nostru, este un lucru ce poate fi rezolvat cu incredere nu cu incrancenare! Felicitari pentru material George! 73! de YO9RIJ Petrica

  • Postat de Cristi - YO8DHD la 2014-03-20 08:52:09 (ora Romaniei)
  • Nu sunt avocat din oficiu si imi cer scuze pentru eventualele greseli gramaticale. Mesajul precedent l-am scris de pe telefonul mobil si fara ochelari deci inca o data scuzati greselile. Repet ce am scris mai sus si ceea ce am inteles din postarea lui Crasi - radioamatorismul ca orice hobby are o evolutie a lui indiferent de federatia sau asociatia care il reprezinta in fapt sau pe hartie. Vor fi intotdeauna oameni dispusi sa investeasca pentru a-si satisface aceasta pasiune. Fiecare dintre noi se regaseste pe un segment al acestei pasiuni. Nu cred ca va muri niciodata la fel ca multe alte hobby-uri.

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2014-03-20 09:10:58 (ora Romaniei)
  • Se pare, Cristi, ca nu avem voie sa intelegem ce vrem noi, trebuie sa intelegem ce vor ei ! 73 ! de yo8cln.

  • Postat de Cristi - YO8DHD la 2014-03-20 09:24:22 (ora Romaniei)
  • Nu e vorba de asta. In esenta chiar daca ne numim amatori, consider ca fiecare din noi investeste si timp si bani pentru a-si satisface pasiunea. Exemple: George si domnul Tavi, doi softisti care si-au rapit din timpul lor pentru a face softuri de lucru in concursuri si de arbitrare a acestora. Timpul "pierdut" pentru a oferi instrumente de lucru colegilor de hobby se putea materializa in alte softuri care sa le aduca bani. Exemplu de investit bani... Pana si la constructiile hm se cumpara piesele si nu sunt ieftine. Despre asta e vorba nu neaparat ca trebuie facuta performanta doar investind multi bani. Cei care o fac - felicitari lor - duc la extrem acest fapt. Totusi sa revenim la toppic si sa-i multumim lui George pentru acest articol care ne-a mai descretit fruntile. Va urez sanatate si tot ceea ce va doriti sa se implineasca. Cu stima!

  • Postat de yo8bdw - YO8BDW la 2014-03-20 11:46:36 (ora Romaniei)
  • Daca tot a pornit discutia de la un text literar, am sa amintesc titlul unei piese de teatru de Tudor Popescu: " Dulcea ipocrizie a barbatului matur".Daca fiecare si-a spus parerea, facand putina analiza pe text, eu sintetizez ce-am inteles prin titlul piesei. In nici un caz nu am dorit sa am parte de atatea recenzii dar nici nu revin cu explicatii suplimentare. Multumesc celor care zic ca au inteles si cer ingadinta celor care ezita sa admita ca au inteles. In orice caz, pentru mine,ultimele fraze au fost antologice si le-am pus in biblioteca digitala si s-ar putea sa le citez mai tarziu, la nevoie. Eu am inteles de acolo , ca de cate ori vom fi solicitati de FRR sau de dezagreabili sa participam cu aparatura,sponsorizari, antene,oameni capabili si pregatiti etc.. , noi sa partipam cu sufletul. Mea culpa,pe viitor, voi evita participarea la dezbaterea marilor teme filozofice privind organizarea radioamatorismului YO si raman un sporadic cititor al rubricii "Mica Publicitate" . Cred ca majoritatea radioamatorilor, tineri sau batrani, au deja raspunsuri in ceea ce ii priveste.

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2014-03-20 14:12:42 (ora Romaniei)
  • Se pare că sunt unii cititori, care nu înţeleg ce este acela un "pamflet"... Nu au înţeles că nu este vorba de marea massă a radioamatorilor, fie ei cât de "vechi", ci este vorba despre unii "îmbătrâniţi în rele" pe banii de la buget, care se ţin scai de scaun si nu se dau duşi nici stropiţi cu "flit"...
    Felicitări George.

  • Postat de Kelemen - YO2AQB la 2014-03-20 15:21:14 (ora Romaniei)
  • BRAVO GEORGE!

  • Postat de yo5ajr - YO5AJR (yo5ajr) la 2014-03-20 18:16:27 (ora Romaniei)
  • Perfect punctat - Sica - Vechime mare in radioamatorism si mai ales varsta inaintata in sine nu este o virtute. Ne intelegerea substratelor extrem de fine si de bun gust in scrierea lui George insa nu indreptateste pe nimeni la dat cu ciomagul, fie si de varstnici si cu mare state in acest hobby de altfel nobila. Nu majusculele exprima ideile ci continutul cuvintelor exprimate - din pacate uneori pe post de cartcotas cu ori ce pret - mai pe romaneste - doar ca freaca hamul....hi.

  • Postat de Viorel D. - YO8BDV la 2014-03-20 19:17:02 (ora Romaniei)
  • Buna ziua. Frumos eseu. Cred ca nimeni nu crede in existenta unei "falii" create intre generatiile de radioamatori. Exista o continuitate, fiecare a preluat de la predecesorul sau cate ceva, si l-a perfectionat. Nimeni nu devenit radioamator, peste noapte. Nu trebuie sa reprosam lui Marconi/Popov&co, ca nu au avut TRX-uri. Ca mai exista "conservatori"(de moda veche), care nu accepta alte moduri de comunicare(WIRE), nu trebuie blamat. Bine ca n-a folosit nimeni sintagma: "a intinat nobilele idealuri ale Radioamatorismului". Cu 73's, VIO/SV.

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2014-03-21 07:50:24 (ora Romaniei)
  • Multi vorbesc de toate...singurul care a "marcat" cu adevarat este Vasile YO6EX!
    Felicitari!
    73&GL
    Joska

  • Postat de Ioan Mircea Radutiu - YO3AOE la 2014-03-21 09:11:02 (ora Romaniei)
  • Nu imi pot explica cum si de unde unii au inteles ca articolul este un pamflet!.Se pare ca semnificatia termenului de pamflet le este cu totul straina.Articolul este mai degraba profund nostalgic,jinduind dupa ordinea si disciplina postbelica,fata de actuala totala brambureala-hi!. 73!,Nelu

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2014-03-21 09:44:42 (ora Romaniei)
  • Astazi incepe un sir de "zile mari" ale FRR-ului, din comportamentul feroce al unor "imbatraniti in functii" manifestat inaintea desfasurarii ostilitatilor, constand in amenintari si altele, nu am nici un dubiu ca ceva bun se va intampla sub soare! Eternii "atotstiutori, coordonatori si vizionari" se pregatesc sa dea cu bata in balta din nou! Dar sa fim optimisti! Hi! 73 de YO9RIJ Petrica

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2014-03-21 12:38:54 (ora Romaniei)
  • In atentia savantului YO3AOE:
    copy/paste din DEX (Dictionarul Explicativ al Limbii Române):.....
    PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care scriitorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc......

  • Postat de Ioan Mircea Radutiu - YO3AOE la 2014-03-22 04:35:37 (ora Romaniei)
  • In atentia "geniului" literar YO6EX: initial intentionam si eu sa atasez mesajului definitia respectiva,dar m-am abtinut,ca sa nu fie intepatura prea tare pentru unii,dar totusi-chiar cautind cu luminarea!-in articol nu am gasit nicaieri caracterul satiric,poate ca exista,dar lipseste cu desavirsire-hi!

  • Postat de ion - YO9CEB la 2014-03-22 07:50:29 (ora Romaniei)
  • Poate citeste si YO3FU si prezidentu?Scuze nu am fost atent.

  • Postat de Ciprian - N2YO (n2yo) la 2014-03-22 18:12:46 (ora Romaniei)
  • Va rog sa pastrati comentariile pe topicul sugerat de articol. Discutii pe diverse alte teme pot fi purtate la Forum.

  • Postat de Dan-Liviu VOICULESCU - YO3JX la 2014-03-23 10:03:28 (ora Romaniei)
  • Buna dimineata, nu am postat deloc pe acest topic dar suntem "in ziua de dupa" 22 Martie cand a a vut loc AG a FRR. Am fost prezent si pot spune ca postarile Dv. au fost citite cu interes de delegatii la AG, vestile sunt bune dar nu sunt eu in masura deocamdata sa comentez, asteptam o informare oficiala. Felicitari RADIOAMATORI!.

  • Postat de Lari - YO9CSM la 2014-03-23 22:57:47 (ora Romaniei)
  • Felicitari George,nu banuiam ca pe langa aptitudini tehnice ai si veleitati literare….Am fost la un pas sa adaug o mica schita, (la rubrica unde au postat colegii hami comentariile lor) ,fara intentia de intra in polemica cu nimeni,ceva de genul ,,Balada lupului singuratic’’,care prin atitudinea de NEUTRALITATE supara ,,taberele beligerante’’(ma refer la arealul strict zonal si nu national).Dar nu vreau sa te concurez…….hi,nu am timp (dovada : ora postarilor mele pe acest site),stare sufleteasca de polemici, asa ca ma izolez definitiv si ireversibil in micul meu univers(de altfel frumos si productiv): job,familie,cand exista posibilitatea- trafic radio in benzile superioare. Raman acelasi pentru toti colegii radioamatori pentru care nu pot avea decat sentimente de prietenie,ham spirit si respect, cu usa sufletului si a casei mele deschise,telefonul TOTDEAUNA pe rx.Cu deosebita consideratie,al dvs,Lari, YO9CSM,ALEXANDRIA.

  • Postat de George - YO9HSW la 2014-03-24 00:54:13 (ora Romaniei)
  • Voi fi scurt. Multumesc celor care si-au expus opiniile, indiferent de natura lor. Articolul, dupa cum o spune titlul, priveste radioclubul nostru cel de toate zilele si seful de club. Ei sunt entitatile care formeaza FRR si au dreptul de a vota discretionar in AG. In aceasta poveste, ca si in realitate, dumneavoastra nu existati decat pentru a oferi legitimitate acestor trei "organisme". 2014...Lupta continua.

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2014-03-24 09:14:05 (ora Romaniei)
  • Extraordinar, George ! In citeva cuvinte ai marcat esentialul. Asa este, noi existam numai... Mare adevar ! Mny tnx, 73 ! de yo8cln

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2014-03-24 09:51:03 (ora Romaniei)
  • Bine zis! 73 de yo9rij

  • Postat de Mitica - YO3HST la 2014-03-25 12:25:07 (ora Romaniei)
  • Frumos! Ceva "de suflet".

  • Postat de Dan-Liviu Voiculescu - YO3JX la 2014-03-29 12:53:55 (ora Romaniei)
  • " A fost frumos și când au apărut băieții ăia cu A412. " Intodeauna vor fi copii frumosi ce vor veni cu ceva de succes potrivit timpului lor. Se spune ca istoria se repeta dar nu identic. Asta e frumusetea mersului inainte. Sa ne uitam imprejur si sa refacem ECHIPA generic vorbind, cu alti oameni dar cu acelasi HAM SPIRIT.

  • Postat de Stoenica Sorin - YO9HVP la 2014-06-18 15:11:01 (ora Romaniei)
  • Oribila etalare 9HSW... Asta pentru ca mai toti spun ca e atat de frumos ceea ce ai scris... Din punctul meu de vedere e doar trist si atat... Bine fie, trist si din suflet :)) Oribil pentru ca nu-i o crima sa etalam sufletul nostru negru atunci cand furia e de neoprit. Cineva mai sus afirma ca radioamatorismul nu moare, eu afirm ca e deja la un metru sub pamant si drept marturie imi serveste faptul ca nu exista nici un radioamator mai tanar de 37 de ani la mine in urbe. Cat despre morti... numai de bine! 73 de 9HVP!
    Stiiiiiiuuu... Sunt un tanar care habar nu are ce cuvanta... Sigur ca da!

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Clubul cu mâner"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact