hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Scrisoare deschisă către Preşedintele Federaţiei Române de Radioamatorism

Petrica Stolnicu YO9RIJ

Pentru o mai bună înţelegere a fenomenului împotriva căruia am luat atitudine, trebuie să explic pentru acei radioamatori care nu sunt familiarizaţi cu subiectul că încă de la înfiinţare, IARU are în componenţa sa grupuri de lucru, în care se abordează spre a fi dezbătute, îmbunătăţite, armonizate şi rezolvate, diferite probleme pe domenii de activitate ale radioamatorilor, astfel încât radioamatorii să se bucure de o legislaţie şi dinamică a activităţilor din ce în ce mai bună. (http://www.iaru-r1.org/)

Grupurile de lucru ale IARU şi delegaţii FRR sunt prezenţi:

ARDF (unde reprezentant al radioamatorilor români este Carol Szabo, YO3RU
ARSPEX – Amateur Radio Space Exploration - NIMENI
Beacon Programme - NIMENI
EMC - NIMENI
Emergency Communications - NIMENI
Politcal Relations - NIMENI
HF - NIMENI
High Speed Telegraphy (HST) - Georghe Paisa, YO8WW (F.R.R.)
Regulatory Affairs - NIMENI
STARS - NIMENI
IPHA - NIMENI
Monitoring System (IARUMS) – Stolnicu Petrică YO9RIJ (A.R.R.)
VHF/UHF/SHF - NIMENI
YOUTH - NIMENI

În aceste condiţii conducerea FRR îşi face datoria faţă de toţi radioamatorii YO în relaţia cu organismele internaţionale!

Ca urmare a situaţiei oribile de nepăsare şi incompetenţă a actualei conduceri a FRR am decis să iau atitudine şi să determin pe cei care acum izolează de frica pierderii monopolului asupra radioamatorilor YO, să decidă sau să plece prin demisie. Situaţia dezastruoasă şi fără precedent generată de conducătorii actuali ai F.R.R. necesită o abordare spre rezolvare a situaţiei expuse mult mai directă şi pragmatică.

În acest demers, nu este vorba de A.R.R. (deşi suntem în măsură să propunem delegaţi competenţi), S.R.R. sau F.R.R., ci este vorba de a conecta şi a normaliza prin implicare voluntară, activitatea şi existenţa radioamatorilor YO la ceea ce se numeşte comunitatea internaţională a radioamatorilor.

Scrisoare deschisă către
Preşedintele Federaţiei Române de Radioamatorism

Domnule preşedinte, întrucât niciodată nu aţi catadicsit să răspundeţi apelurilor, pe cât de disperate pe atât de motivate, ale radioamatorilor români, afiliaţi sau neafiliaţi la FRR, vă trimit această scrisoare, din postura de radioamator neafiliat al FRR, în încercarea de a vă atrage atenţia asupra derapajelor grave pe care le faceţi şi le propagaţi în comunitatea radioamatorilor români.

Vă rog să nu motivaţi lipsa dialogului şi de această data, prin faptul că "FRR este suma cluburilor de radioamatori şi nu a radioamatorilor" şi prin urmare, nu puteţi discuta cu "câţiva gălăgioşi, nereprezentativi" ai radioamatorismului românesc.

Cu această ocazie vă aduc aminte, pentru că se vede ca aţi uitat, că deciziile pe care le luaţi, sau mai bine zis nu le luaţi, în calitate de preşedinte al FRR, afectează grav pe toţi radioamatorii YO. În atare condiţii vă aduc la cunoştinţă că în relaţia cu organismele internaţionale, aveţi obligaţia să reprezentaţi cu onoare şi dacă nu cer prea mult, cu profesionalism, pe toţi radioamatorii afiliaţi sau neafiliaţi la FRR. Având în vedere slaba şi necorespunzătoarea activitate pe care o desfăşurati în acest sens, vă adresez invitaţia de a delega radioamatori competenţi, nu neaparat membri afiliaţi FRR, care să decidă şi să asigure reprezentarea cu bună credinţă a tuturor radioamatorilor din România, realizând o colaborare şi cooperare cu organismele IARU, în mod voluntar, cu dedicaţie şi profesionalism. Totodată am constatat că FRR, deşi foloseşte abuziv statutul de "unic reprezentant al radioamatorilor din România", uită constant şi cu obrăznicie să îşi îndeplinească atribuţiile în relaţia cu aceştia şi să îşi respecte obligaţiile care îi revin!

Vă cer acestea, având în vedere că nu aţi demonstrat că puteţi şi nici că aveţi suportul pentru a realiza competent această necesitate a TUTUROR radioamatorilor YO. Este dreptul meu ca radioamator neafiliat, care sunt reprezentat de FRR, a cărei conducere este în colaps, să cer competenţă în acord cu cerinţele abuzive pe care le aveţi.

Potrivit prevederilor statutului FRR, aveţi obligaţia să normalizaţi această necesitate, dar am constatat că nu sunteţi în măsură să reprezentaţi pe toţi radioamatorii din YO şi drept urmare consider că radioamatorii neafiliaţi au dreptul să îşi delege reprezentanţi competenţi pentru a le reprezenta interesele în secţiunile care îi interesează. Vă aduc aminte că FRR a delegat radioamatori doar în secţiunile pe care le-a considerat interesante şi bănoase, abandonând de zeci de ani delegarea unor radioamatori competenţi la grupurile de lucru IARU, grupuri importante, ca un întreg, pentru toţi radioamatorii români afiliaţi sau neafiliaţi.

Inactivitatea, dar mai ales incapacitatea decizională de care aţi dat dovadă, coroborată cu anturajul nociv şi dezinteresul total în exercitarea atribuţiilor ca preşedinte al FRR, îmi lezează drepturile pe care le am ca radioamator, fiind obligat, la fel ca mulţi alţii, să fiu "reprezentat de către FRR"!

Cu această ocazie, politicos, vă somez să intraţi în normalitate prin dialog constructiv şi onest, nu printr-o atitudine arogantă şi argumemente puerile.

Problema este atât de serioasă încât nu încape nici o scuză în a nu da curs somaţiei. Nu am nici cea mai mică problemă ca FRR să mă reprezinte în relaţia cu IARU, dar am o mare problemă atunci când nu o face la un nivel care să mă oblige şi să mă onoreze.

Vă invit să nu vă eschivaţi, şi să o faceţi în acord cu valorile şi dedicaţia radioamatorilor români pentru acest hobby, neafiliaţi FRR, (şi care sunt oricum mai mulţi decât membrii FRR).

Vă reamintesc faptul că a trecut mai bine de un an de la momentul în care am decis să îmi dau demisia din CA al FRR, în speranţa că solicitările mele de corectitudine cu care v-am copleşit, să nu vă obstrucţioneze în demersul dumneavoastră de a vă aplica viziunea şi strategia de dezvoltare şi modernizare a FRR. Am fost convins la acea vreme, că "sfătuitorul de taină" apropiat al domniei voastre, vicepreşedintele FRR, maistru al sportului, domnul Burducea Vasile Ovidiu YO9XC, cel care exprimându-şi filosof, de la Amsterdam "învăţăturile preţioase" în probleme de politică de dezvoltare pe termen mediu şi lung al FRR, vă va consilia competent în deciziile ce vor duce la modernizarea FRR.

Acum sunt convins că domnul Burducea nu a făcut decât un joc de imagine ieftin, caracteristic domniei sale, menit să îi consolideze tacticile de fraudare în concursuri şi o poziţie fără fundament, de "mare învăţat" poziţionat strategic la cârma FRR.

În ciuda acestei "perdele de fum gros", nici un demers sau atitudine care să realizeze modernizarea şi revitalizarea organismului care este obligat să reprezinte cu competenţă pe toţi radioamatorii YO, nu a fost realizat.

Din păcate realitatea arătă că "aţi pariat pe cartea greşită" în ciuda faptului că aţi avut la dispoziţie o echipă tânără şi dornică de muncă, că trebuie să vă asumaţi eşecul celor doi ani de bâlbe şi motivat de faptul prin care cu siguranţă, nu veţi acţiona în direcţia sugerată aici, să vă invit, ca într-un gest de onoare, (dacă mai aveţi onoare), să vă depuneţi demisia, împreună cu cel care nu a făcut niciodată nimic gratuit pentru FRR şi să lăsa-ţi ca lucrurile să meargă de la sine. Sunt convins că un gest atât de normal şi firesc, va fi cu siguranţă foarte bine primit şi ocazia perfectă pentru F.R.R. să se cureţe singură de boala care o macină.

Adunarea generală a FRR, ce se va desfăşura în curând, este o bună ocazie să vă întoarceţi la baza organizaţiei, ca simplu operator şi să demonstraţi astfel că iubiţi cu adevărat radioamatorismul şi radioamatorii YO.

YO9RIJ Petrică STOLNICU
membru neafiliat FRR

Petrica Stolnicu YO9RIJ

Articol aparut la 13-3-2014

11871

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (128)  

  • Postat de yo5ajr - YO5AJR (yo5ajr) la 2014-03-13 11:57:36 (ora Romaniei)
  • Sunt multe adevaruri scrise de Petrica, adevaruri care sunt imposibil de contestat sau negat. Marea problema este ca regretatul Vasile prea ne a obisnuit sa faca de toate. Nu am pretentie ca Domnul presedinte sa cunoasca toata "tenebrele" sau aspecte in radioamatorismul Roman dar am pretentia sa identifice radioamatorii care au vointa si competenta ss faca treaba, sa stie sa implice in probleme, sa fie mai aproape de toti radioamatori, sa percepem prezenta Dumnealui in mod nemijlocit in viata radioamatorismului, lunad pozitia deschisa si chiar critica fata de inactivitatie si miserupisme dovedite de catre chiar Secretarului General, sa castige opinia majoritatii. Chiar daca ar fi "iertate" minusurile organizatorice, lipsa de preocupare fata de un organism la care FRR este aliniat, ca IARU, lipsa si nepasarea fata de grupurile de lucru enumerate mai sus de Petrica este o dovada de incapacitate. Faceti statistica in acest sens si veti vedea unde este situat FRR - implicit imaginea radioamatorismului Roman intinand memoria istorica a acestui hobby atat de nobil si nu cred ca nu veti avea un sentiment de culpa generala chiar daca fie care dintre noi individual avem sentimente si dorintele cele mai bune.

  • Postat de Stirbu Gheorghe - YO8RDX la 2014-03-13 16:24:13 (ora Romaniei)
  • Vinovati sunt cei ce l-au ales si probabil il cunosc sau au nevoie de el in aceasta functie.Cu cine te asemeni te aduni.DEMISIA.

  • Postat de Vasile - YO9FEH la 2014-03-13 17:00:38 (ora Romaniei)
  • Sunt sigur ca nu se va schimba nimic !Interesele sunt prea mari ca sa se taie raul de la radacina !
    73 Vasile !

  • Postat de gheorghe urda - YO5OVM la 2014-03-13 17:12:02 (ora Romaniei)
  • Domnule Petrica,va agitati degeaba,si nu e prima data,pacat d inima dumneavoastra,bateti apa in piua,unde ati vazut ONOARE la un SECURIST ?! Cainii latra,turma trece,ramane ca pana acum,vom traii si vom vedea.73,geo,yo5ovm

  • Postat de yo5ajr - YO5AJR (yo5ajr) la 2014-03-13 17:22:46 (ora Romaniei)
  • Eu nu as arunca o anatema generalizata, pre - cum nu poti invinui toata populatia a unei tari al carui cetateni au ales in necunostinta de cauza, si din multe alte motive, inclusiv actiunile de dezinformare. Oare noi "poporul" comunicam intre noi? Oare de ce ne napustim unii la beregata altuia (tot ham) cautand nod pe papura transformand unele idei exprimate in motiv de galceava, atacuri la persoane si jigniri. Pai cum vreti sa avem o conducere carizmatica daca nu suntem uniti? Unii sunt sceptici - nu mai au dram de incredere nici macar in propriile idei. Ce interese mari exista la bietul FRR unde salariul unui ditamai Secretar General este cam 600 de Ron? Mai degraba fuga de la o munca in folosul general din care nu iese mai nimic pentru propriile buzunare. Taiem raul de la radacina - suna bine si radical dar ce pui in loc ca masinaria sa functioneze si bine? YO3JX Dan a exprimat de ex. public ca el are "leacul" miraculos de a se indrepta lucrurile. Crede cineva? Am dat atentie macar la acest om? De acea am lansat idea ca in acest an AG la 22 Martie sa aiba portile deschise tuturor radioamatorilor doritori sa participe chiar daca statutar fara delegatie nu ar avea drept la vot dar pot exprima liber ideile..... ati vazut macar o reactie pro sau contra? Nu - asa-i?. Nu cred in minuni si vrajuri - haideti sa dati liber glasurilor voastre dar fara patima si fara jigniri, doar cu bunul simt si inima. 73 de yo5ajr

  • Postat de Adrian - YO5BFJ (yo5bfj) la 2014-03-13 18:03:25 (ora Romaniei)
  • Anul trecut scriam ca ne trebuie "O alta cale ". Aceasta e solutia. O organizatie creata de cluburi din intreaga tara, numai pe baza legii asociatiilor si fundatiilor , nu si a legii sportului, o organizatie democratica "PE BUNE " care sa se CONDUCA si SUSTINA prin forte proprii. Daca asteptam pomeni de la stat vom ramane in aceeasi ambiguitate, dezinteres si neputinta si dupa "moartea" FRR .

  • Postat de andi - YO8RGB la 2014-03-13 18:46:29 (ora Romaniei)
  • ca peste tot in aceasta tara, din 90 incoace, cei pusi sa faca CEVA, au preluat cu nesat privilegii uriase, batandu-si joc cu sarguinta de interesele acestui neam! vreau sa nu trec spre alta lume, pana cei vinovati nu vor plati cumva, si lucrurile nu vor REVENI pe fagasul lor firesc......DEMISIA deci, si analiza faptelor celor perindati la frane....unde este cazul, organele sa isi faca treaba!!!!!
    73! andi.
    PS: as vrea ca tot mai multi, din cei cu performante MUUUlT mai mari decat cele umile ale subsemnatului, sa isi asume o parere.....asta a lipsit acestui popor si i-a incurajat pe trantorii din stup!!!! FITI DEMNI, in consecinta.

  • Postat de YO5ER - YO5ER la 2014-03-13 20:09:04 (ora Romaniei)
  • Petrica iar ai pus punctul pe i, felicitari. Dar zic eu, daca bietii salariati ai FRR nu sunt in stare sa ne reprezinte interesele in lume - ici colo 2 3 membri mai tin legatura cu IARU, pai atunci cum sa atraga proiecte in care ar putea si radioamatorii sa participe si chiar sa castige cate-un ban? Se plang ca nu au numa ~600 lei fara sa se implice in nimic - e poate prea bine.
    Poate visez eu prea departe dar nici in tara nu ne reprezinta. Erau mai demult cercuri de radioamatori la cluburile elevilor sau casele pionierilor, la mine in Nasaud nu mai exista si sunt convins ca nu e un caz particular! Noroc ca ne mai intalnim la cate-un QTC duminical pe repetorul de la Heniu. Comparativ cu alte tari unde radioamatorii sunt in crestere (EA, IT, DL, ...) la noi dezinteresul pentru a capta membrii noi e 0 si asta poate chiar din ciclul primar sau gimnazial. Pai ce sa le oferi?
    Oricum presimt ca ne batem gura de pomana, conducerea FRR nu se uita pe-aici, ei lucreaza doar cu cluburile lor afiliate o data pe an la adunarea generala ... si atunci ca sa mai dicteze cate ceva, nu sa-si asculte membrii.

    73's YO5ER
    Septy

  • Postat de Adrian Figaro - YO3FGO la 2014-03-13 22:02:40 (ora Romaniei)
  • Din pacate, de la decesul lui YO3APG, nu s-a facut absolut nimic in sprijinul radioamatorilor. FRR ar trebui sa se implice sa emita adrese catre parlament, etc pt o lege care sa sprijine aceasta activitate. Ar trebui sa solicite ANCOM, ca examenele pt certificate de radioamator sa fie organizate de FRR, cu comisie FRR, si nu de ANCOM.

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2014-03-13 22:22:28 (ora Romaniei)
  • Buna seara tuturor si multumesc frumos pentru exprimarea parerilor care sunt in asentimentul celor scrise de mine. Am completari si raspunsuri pentru fiecare dintre domniile voastre. As vrea de exemplu sa castig un pariu cu Geo YO5OVM, si sa ii spun dupa un timp, ca "fac eu cinste" numai sa nu aiba dreptate! Hi! Apoi as putea da exemple concrete lui Adrian YO3FGO, privind problemele ridicate, apeland la ceea ce face ARR (http://radioclubulromaniei.ro/), dar nu ar fi corect, pentru ca as putea fi acuzat de faptul ca fac publicitate mascata! Apoi ARR nu este FRR si nici nu doreste sa ii ia locul. ARR dezvolta radioamatorismul si atat! As putea insa sa il completez si pe bunul meu prieten Miki YO5AJR, sau pe Septy YO5ER, dar tot nu ar fi suficient! Am sentimentul ca chiar si pentru nesimtiti exista o limita pana la care pot suporta nesimtirea! Cred ca se aplica si la incompetenti! Hi! Cu respect! 73 de YO9RIJ Petrica

  • Postat de yo5ajr - YO5AJR (yo5ajr) la 2014-03-14 08:52:23 (ora Romaniei)
  • Petrica.....cunosti piesa cantata de Gil Dobrica - "Hai Acasa...."?

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2014-03-14 10:18:11 (ora Romaniei)
  • De ani buni se spun vorbe grele la adresa FRR. De ani buni ies la iveala nemultumirile, pe canale publice, nu numai pe la colturi, dar fara a depasi acel nivel de acumulare cantitativa (numar de persoane) care sa duca la saltul calitativ. Toate astea nu fac altceva decat sa antreneze la rezistenta si impenetrabilitate carapacea crescuta intre radiomatori si alesii lor, incat nimic nu mai socheaza pe nimeni. Iar la sfarsitul saptamanii viitoare vom vedea din nou o regie care si-a facut bine repetitiile. Si asta, cu concursul nostru, nu putem nega ca sunt mult mai multi cei indiferenti sau cei ce doresc schimbarea fara sa se schimbe nimic, in actuala stare de lucruri sunt mascate niste avantaje marunte care, daca ar lipsi, ar deranja pe multi, altfel schimbarea s-ar fi produs de mult. 72!

  • Postat de Toni - YO2LMA la 2014-03-14 11:06:42 (ora Romaniei)
  • Hai Acasa.Subscriu cu placere.Dormi frate, patria general te face.Cu enorm regret. R.I.P. - cum zic pe alte parti.

  • Postat de YO8BDW - YO8BDW la 2014-03-14 11:54:00 (ora Romaniei)
  • Consider ca examenele pt certificate de radioamator organizate de ANCOM sunt unul din cele mai mari castiguri pentru radioamatori dupa 1989.De bine, de rau, acest organism de stat verifica cunostintele cerute si atribuie certificatul daca e cazul.La fel si cu indicativele speciale. Se trimite documentatia ceruta si raspunsul e da ori ba.
    Nici nu vreau sa ma gandesc ce ar insemna, in halul de descompunere actuala,atribuirea acestor sarcini pentru FRR. Vezi exemplele colegilor care asteapta clasificari, titluri cu anii... Pe langa cunostiinte la examen, ai mai fi verificat si dupa sistemul canin , daca apartii la "haita" care trebuie, daca nu, mai vedem...
    Prin sistemul de atribuire a certificatelor de catre ANCOM, viitorii radioamatori sunt protejati din start de contaminarea cu FRR si au citeva posibilitati:
    - neinregimentarea in nici o asociatie. Undele radio nu se dau la FRR sau altii pe cartela !
    - activarea la un club afiliat la FRR pentru cei cu nostalgia presedintilor generali in rezerva
    - activarea ca persoane fizice sau prin cluburi afiliate la structuri noi, dar "nou" nu inseamna inca " mai bune". Structurile noi trebuie sa lupte efectiv pentru atragerea membrilor, rezultatele se vor vedea in timp ca si validarea eficientei.

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2014-03-14 12:28:59 (ora Romaniei)
  • Examenele pentru certificatele de radioamator intotdeauna sau dat la ANCOM, IGR, MTTc sau cum s-a mai numit, adica o institutie de stat. Ar fi un dezastru ca ele sa junga pe mana unora de la FRR...

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2014-03-14 12:30:53 (ora Romaniei)
  • Multi cer demisia presedintelui FRR Neacsu. Ce nu stiu ei este ca acesta isi va da demisia doar cand va primi ordin de la sefii dumnealui...

  • Postat de Lucian Damian - YO8SSB (yo8ssb) la 2014-03-14 14:05:40 (ora Romaniei)
  • YO3FU-DORMI???

  • Postat de Remus - YO2CNH (yo2cnh) la 2014-03-14 15:29:40 (ora Romaniei)
  • Hai sa nu fim suparati treaba este veche totusi au facut ceva nu mai apare revista dar au inventat LEGITIMATIA de membru FRR care se pare ca a inlocuit revista ce nu gasiti nimic interesant in ea? adica in legitimatie.

  • Postat de Toni - YO2LMA la 2014-03-14 16:04:00 (ora Romaniei)
  • „Ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale…” Unde naiba est coane Iancule?

  • Postat de Florin - YO9IPF la 2014-03-14 16:20:12 (ora Romaniei)
  • "Lumea nu se va sfarsi din cauza celor care fac rau, ci din cauza celor care se uita si nu fac nimic" Albert Einstein

  • Postat de Dan - YO9GSB la 2014-03-14 17:42:18 (ora Romaniei)
  • Si totusi "vicepreşedintele FRR, maistru al sportului, domnul Burducea Vasile Ovidiu YO9XC"(citat preluat din:"Scrisoare deschisă către Preşedintele Federaţiei Române de Radioamatorism") face ceva:face numai in interes pur personal.Nimic nu se va schimba,
    "la vremuri noi tot noi"

  • Postat de Adrian - YO5BFJ (yo5bfj) la 2014-03-14 18:24:02 (ora Romaniei)
  • "Lumea nu se va sfarsi din cauza celor care fac rau, ci din cauza celor care se uita si nu fac nimic" Albert Einstein
    SUBSCRIU

  • Postat de GEO - YO7VT la 2014-03-14 20:40:40 (ora Romaniei)
  • Pun o intrebare: Stie cineva cum se pastoreste o fedeeratie,ce eforturi se depun in contextul actual?
    cand nu ai bani, baza materiala si legislatie prietenoasa?. Un meci se joaca cel mai bine in fata televizorului sau din tribune.
    Din carcotasi si-a pus cineva intrebarea : cu cat efort a putut ajunge "maistru" Ovidiu, citez din YO9GSB. Activez in radio de prin anii '65.Cunosc activitatea federatiei de aproape jumatate de secol. Ca atare va intreb voi ce a-ti facut, ce fa ceti in afara sa cereti. Daca esti neafiliat esti
    NIMENI nu ai dreptul sa ceri.
    Subsciu la comentariul lui YO9IPF

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2014-03-14 23:01:37 (ora Romaniei)
  • Cu respect pentru domnul Geo, as dori sa intervin si sa spun ca nu sunt foarte curios sa aflu cum se conduce o federatie, pentru ca imi este suficient sa vad cum NU se conduce o federatie! Dumneavoastra ati spus ca stiti cum se conduce de peste 50 ani si nu o faceti! Dumneavoastra va complaceti in mediocritatea in care se zbate. Sa ma iertati dar majoritatea radioamatorilor neafiliati au standarde mult mai mari, de aia nu se afiliaza. Pe de alta parte tot standardul ridicat ne obliga sa cerem sa fim reprezentati cu onoare si profesionalism. Pentru dumneavoastra nu inseamna nimic, pentru ca ati tolerat de 50 ani acest lucru. Pentru noi, cei multi, neafiliati, din moment ce FRR ne reprezinta si pe noi, avem pretentii sa o faca in acord cu standardele noastre. Nu suntem interesati de mediocricitatea si de "plansetele" pe care le emite FRR pentru ca nu primeste "moca, mult si bun" pentru ca este incapabila sa faca un management performant. Din cate observ, dumneavoastra sunteti un bun cunoscator al fenomenului si ati putea sa imi explicati, de ce de ani de zile nu ati luat atitudine ca nu sunteti reprezentat asa cum se cuvine de FRR. Propun totusi sa ramanem in sfera luarii de atitudine pe care am exprimat-o si sa nu denaturam sensul discutiei, chiar daca mi-ar place sa va spun ca 9XC si-a luat titlul de maistru al sportului (expresia ii apartine, de aceea mi/am permis sa o citez in scrisoarea deschisa) realizand performante in banda de 50MHz, PROFITAND de o lacuna a legislatiei de acordare a titlului de maestru a sportului, fara ca macar sa fie in clasamentul YO DX Club, la sectiunea dedicata benzii de 50Mhz! (http://www.radioamator.ro/yodxclub/clasament.php?t=8). In atare conditii, mai sustineti ca a obtinut cu sudoare titlul? Riscati sa deveniti ridicol! Iertati-mi interventia! Cu respect! 73 de YO9RIJ Petrica

  • Postat de Viorel D. - YO8BDV la 2014-03-15 00:21:51 (ora Romaniei)
  • Examenele pentru obtinerea Certificatului de Radioamator, conform legii, se organizeaza numai de ANCOM(IGCTI).Altfel exista posibilitatea patrunderii in comunitatea Radioamatorilor, a unor persoane cu "limbaj" de CB-isti...73's

  • Postat de Toader Marius - YO7BBE la 2014-03-15 04:57:19 (ora Romaniei)
  • Nu am raie,nici ciuma,nici cancer,lepra sau alceva molipsitor. Ma intreb ...pe acest ....numai CARTOMANII au acces cu SCRISORI si comentarii VIOLANTILE ?Multumesc! La adunarea generala voi face un caz foarte serios din aceasta selectiva MISTOCAREALA Sa stiti amicilor ca sunt si eu RADIOAMATOR si nu unul de doi FIRFIRICI cu cerneala ne uscata pe autorizatie. VRETI REZBEL ? REZBEL SA FIE !

  • Postat de ion - YO9CEB la 2014-03-15 09:14:22 (ora Romaniei)
  • Petrica ai perfecta dreptate,dar cine sa ne auda,nu vezi ca sintem trataiti cu sictir ,Am postat un comentariu dur celui care ameninta cu adunarea generala,si am fost sters pe motiv de atac la persoana.Din momentul de fata voi ridica OSANALE FEDERATIEI ROMANE DE RADIOAMATORISM SI CA.Au dreptul sa ne faca CARTOMANI,MISTOCARI,VREA RAZBEL,iar noi acesti MISTOCARI,nu avem dreptul la replica?.Asta e ,mergem inainte,ca soldatul sovietic.Asta este parerea mea,cine seamana vint culege furtuna.

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2014-03-15 10:13:20 (ora Romaniei)
  • DE NEINCHIPUIT! Nu credeam ca o sa ajung vreodata sa vad asemenea reactie la un ilustru radioamator, cu cerneala uscata de multa vreme pe autorizatie. L-am cunoscut bine, am fost multi ani colegi de club la R.C.J. Arges, pana in 1989, unde am impartit cu aceleasi pasiuni si emotii aventurile traficului radio in conditii de lipsuri tehnice si materiale, de presiuni psihologice de la varful FRR si al altor organe ale statului, cu furtuni (reale si violente) traite in varf de munte. Si acum, dupa atata experienta, mai ales de viata (sa-i lipseasca oare cu desavarsire?) sa nege ce este vizibil de foarte multi ani, anume ca FRR nu mai reprezinta nici macar pe hartie interesele radioamatorilor? In numele cui declara REZBEL? In numele vesnicului delegat la AG a FRR, cu aceeasi lectie invatata si reinvatata in a ridica mana "pentru" si a tuna si fulgera contra celor care striga "jos"? Daca este atat de curat contra leprei, raiei, cancerului si atat de atasat FRR, care a fost aportul "curat" al domniei-sale si a apropiatilor de opinii cand s-a ajuns la pierderea singurei tribune proprietate FRR in care se puteau complimenta cat voiau? Vorbesc de R&R. Ar fi mai cumparat cineva o asememea revista? Sunt multe lucruri de vazut in aceasta declaratia de REZBEL. Ironia vulgara (de doi firfirici), dispretul cu care formuleaza cuvintele si amenintarea, neputinta de a se face inteles altfel si de a intelege altfel lumea in care traiste. Cati mai sunt ca domnia-sa, care sa inlocuiasca ratiunea cu vulgaritatea, respectul cu razboiul? Ramane de vazut la AG cu ce AKM va veni ilustrul nostru confrate, ce fel de "permis portarma" va avea, din partea cui si cine ii va forma garda (pretoriana). Deocamdata, "cat suntem inca pe pace ..." ar fi bine sa se mai gandeasca daca va mai milita activ si in favoarea cui. Daca, din prea multa iritare a domniei-sale, va gasi de cuviinta sa ma complimenteze cu oricate calificative dupa chipul si asemanarea dovedita, ii marturisesc de la bun inceput ca voi fi de acord cu absolut toate. Asta, numai din grija ce o port pentru sanatatea si ficatul domniei sale. 72!

  • Postat de Dan - YO9GSB la 2014-03-15 15:39:03 (ora Romaniei)
  • domnu GEO YO7VT citatul "" nu imi apartine,cum a ajuns respectivu "maistru"in timp ce era si jucator si arbitru e treaba posteritati,ce am scris eu e o constatare,o opinie ,cred ca am acestdrept de a ma exprima,expresia ii apartine de altfel.
    Nu doresc sa intru in polemici cu dumneata,despre cum se voteaza in camera unde putini intra cunosc mai multe decat crezi .

  • Postat de Nick - YO4RSS la 2014-03-15 17:27:55 (ora Romaniei)
  • Da,cam multe alerte de razboi,de parca ne-am afla in CRIMEEA.Da Florine(yo9ipf) ai perfecta dreptate,eu nu reprezint FRR ,dar nici el nu ma reprezinta.Apropo, GEO(yo7vt) ,daca acesti nimeni(neafiliati),daca am face o numaratoare cred ca o sa depaseasca 75% dintre radioamatori din Romania.Plus cei care au indicativ,dar activitate zero.Ramin cei care sustin FRR-ul......dar activitate?????????.Vom traii,si vom vedea, la urma. 73 Nick

  • Postat de ion - YO9CEB la 2014-03-15 17:53:39 (ora Romaniei)
  • Pentru TaviYO4BKM,nu are rost sa te enervezi,acestui FIRFIRIC,i-am dat un raspuns,referitor la declaratia de razboi(VRETI RAZBEL,RAZBEL SA FIE!)ce o s-a ne faca?.Cred ca daca tacea profet erea.Cred ca totusi erea BEAT cand a afirmat asemanea prosti.Astept sa isi ceara scuze nu mie ci tuturor radioamatorilor ne afiliati FRR,bine inteles daca are bunul simt,DAR??,asteptam.

  • Postat de Liviu - YO4FNG la 2014-03-15 18:14:16 (ora Romaniei)
  • Nu prea reusesc sa inteleg niste lucruri. Avem radioamatori isteti, pregatiti si mai ales foarte priceputi. Evident fiecare in parte pe anumite sectoare, benzi si frecvente. Sunt radioamatori priceputi si cu experienta in scurte, in ultrascurte, in microunde. Pot continua cu baieti priceputi in moduri de lucru si constructii. Si asa mai departe. Cum se face ca ajung in posturi cheie tot oameni dubioshi, aprig contestati, culmea tot de cei care de altfel ii voteaza. Ce ne opreste sa alegem oameni potriviti in locurile potrivite ? De ce in loc sa aruncam cu pietre, nu facem ordine si curatzenie, asa cum toti dorim. Ne obliga cineva, ne fortzeaza cineva sa alegem ce e mai rau si mai complicat ? Ne pricepem de minune sa comentam si sa ne spargem capetele. Putem continua asa la infinit. Hai sa facem o data ordine si sa avem conducatorii care merita acest lucru.Ceziceti ?? Este posibil sau nu ?

  • Postat de Dan-Liviu VOICULESCU - YO3JX la 2014-03-15 19:20:31 (ora Romaniei)
  • Buna seara stimati prieteni radioamatori. Am urmarit cu interes toate postarile, nu numai de la acest topic, am (deocamdata) cateva comentarii. In primul rand sunt de acord ca reprezentarea noastra la grupurile de lucru ale IARU este o datorie si totodata o mandrie nationala, trebuie analizate serios candidaturile. Problema nu este desemnarea ci mai degraba candidatii cu pregatire trebuie sa aiba si resurse proprii pentru asigurarea cheltuielilor de participare, sa cunoasca cel putin o limba de circulatie internationala si sa aiba un program in interesul majoritatii radioamatorilor. Acum voi comenta cateva idei interesante ale Dv. Adrian YO5BFJ scrie.. "O organizatie creata de cluburi din intreaga tara, numai pe baza legii asociatiilor si fundatiilor , nu si a legii sportului..." FRR este inregistrata ca entitate privata asa cum scrie Adrian si are in plus calitatea de "utilitate publica" care permite finantare pe baza de CONTRACT orientat pe derularea anuala a calendarului sportiv cu MTS care la randul sau e bazata pe legea sportului. Calculul hartiei arata ca renuntarea (libera si usoara) la MTS inseamna 90% pierdere bugetara. Ne mai gandim. Adrian Figaro YO3FGO scrie "... FRR ar trebui sa se implice sa emita adrese catre parlament, etc pt o lege care sa sprijine aceasta activitate." Foarte adevarat, iar relatiile in lumea politica ne-ar fi de mare ajutor. Vasile YO6EX scrie: "Multi cer demisia presedintelui FRR Neacsu. Ce nu stiu ei este ca acesta isi va da demisia doar cand va primi ordin de la sefii dumnealui..." Draga Vasile, nu cred ca exista acesti "sefi" altii decat tot NOI, prin reprezentantii nostri (delegatii cluburilor membre) am ales iar daca "sefii" au dispus cum sa se voteze, asta e alta poveste... corectabila acum pe 22 la AG!. La ultima AG de alegeri a FRR au fost si 15 voturi false dar cum rezultatul a fost multumitor pentru "candidatul" ce s-a retras cu 5 minute inainte de votul pentru presedinte lasand cale libera d-lui Neacsu asta avem. Era o vorba, 21, 22 CINE A TRAS IN NOI. Micky YO5AJR scrie "..ce pui in loc ca masinaria sa functioneze si bine? YO3JX Dan a exprimat de ex. public ca el are "leacul" miraculos de a se indrepta lucrurile. Crede cineva? Am dat atentie macar la acest om? ". Niciodata nu e tarziu, e vorba de una din ofertele posibile. Solutia nu e miraculoasa ci chiar simpla, prezenta SG la sediul FRR in cele 8 ore regulamentare de munca, o conceptie orientata pe munca in echipa, talent organizatoric si diplomatie in munca cu oamenii ce din fericire fac parte din FAMILIE si inteleg multe, orientare strategica in raport cu autoritatile si nu in ultimul rand tenacitate (cred ca am demonstrat-o!), rezistenta la atacuri nefondate si la...tentatii bahice. E suficenta propunerea mea pentru SG sa fie facuta in AG de catre unul din delegatii cu drept de vot si sustinerea suficienta a jumatate (plus 1) din votanti apoi la treaba! Voi fi pe strada Vasile Conta pe 22 cu 2 ore inainte sa va intampin dar nu si in sala (s-au luat masuri restrictive). Vrem, avem. Pentru cei ce vor sa stie mai mult si nu ma cunosc suficient, voi reveni cu amanunte legate de cerintele pentru aceasta munca. Multumesc celor ce m-au incurajat in ultimii 2 ani si ii asigur ca nu vor fi dezamagiti. Propunerea unora a fost de un an "functionare de proba" iar grija mea va fi de a pregati tineri si tinere care sa duca munca organizatorica mai departe. Va astept, Dan-Liviu Voiculescu, YO3JX.

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2014-03-15 19:43:09 (ora Romaniei)
  • @YO4FNG, este destul de simplu, dupa cum zice statutul, cat mai este in vigoare. Astfel, 1 club membru FRR=1 vot, indiferent cati membri sunt in club. Si aici a avut FRR grija sa construiasca afiliati de (si cu) doi firfirici. Tot dupa statut 1 club trebuie sa fie neaparat club sportiv (deci nu conteaza competentele in constructii, experimentari, moduri digitale, software in domeniu etc ci doar meritele pur sportive) si obligatoriu cu binecuvantarea FRR. Liviu, esti membru intr-un club afiliat la FRR? Daca da, ai incercat sa pui la vot, in club, o propunere ca delegatul la AG a FRR sa propuna si sa voteze schimbarea radicala, de la statut pana la persoanele din conducere? Eu unul stiu ca nu se poate, FRR poate exercita presiuni mergand pana la anularea afilierii si pierderea dreptului, pentru cei pasionati de concursuri, de a participa la campionate unde se acorda anual peste 60 de titluri de laureat, considerand locurile 1---3 la toate formele si categoriile de participare, un fel de excomunicare medievala. Asa ca este gresit sa afirmi ca cei ce au ales contesta acum ce au ales, atatia prosti printre atatia oameni priceputi de care vorbeai ar fi exact bomboana pe coliva radioamatorismului. Eu unul - si ca mine cunosc sute - sunt printre cei ce contesta, fara sa fi votat pe nimeni in FRR. Mai este si altceva, in afara statutului. Prea putina rezonanta in mediul nostru din partea noilor asociatii (SRR, ARR), nu ne mai place sa fim in echipa fara a avea macar sansa unui trofeu la nivel national. Cand aveam doar cinematograf si fotbal pe stadion simteam efectul socializarii fizice, de cand avem internet, retele de socializare virtuala (fara sa fie virtuoase), TV prin satelit cu zeci de canale, smartphone etc altul este comportamentul social al oamenilor.

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2014-03-15 20:46:59 (ora Romaniei)
  • YO3JX, ne aflam in plin delir! Ne impresionezi cu sintagma de "utilitate publica" asociata cu MTS, dar de cand si de unde sportul este o activitate de utilitate publica asa cum este definita utilitatea publica, de exemplu, la DARC? Afla de la mine, de cand Stalin organiza parade ale sokolilor in Piata Rosie, numai pentru uzul nomenklaturii si recomanda ca astfel de activitati sa fie interzise celor care nu cultiva comunismul. Iti pot indica si sursa bibliografica. A obtinut FRR recunoasterea oficiala a calitatii de utilitate publica? Daca da, din partea carei autoritati si pe ce competente? Numai din statut, chiar cu atestat juridic si la modul declarativ nu este suficient. Activitate de masa, ca sportul de pe vremuri, nu inseamna ca este si de utilitate publica decat cand este folosita pentru manipulare. Daca FRR ar functiona ca un club, finantat de membrii sai si din alte surse atrase, ar putea avea fonduri pentru participarea la obligatiile din strainatate, nu i-ar fi dramuite de cei din miistere sau directii generale asa cum vedem acum. Cum se face ca un club de drept privat din cea mai saraca zona a tarii isi poate plati cheltuielile de subzistenta, de participare la AG a FRR, de expediere QSL-uri in strainatate, de procurare de echipamente, pe baza propriului statut? Clubul la care sunt eu nu are dacat cca 40 de membri cotizanti, cum ar fi daca un club ar avea de 50 de ori mai multi? Mai observ ca de la varful FRR suntem vazuti ca niste primitivi din moment ce iti pui problema ca este greu de gasit reprezentanti pe langa organisme internationale care sa fie documentati in domeniu (asa de rau am decazut, ca natie?), vorbitori de limbi straine (ne compari cu cineva pe care il cunosti prea bine?) acum, cand absolventii de liceu pleaca fara teama in strainatate, acestea sunt mentalitati de acum 30 de ani. Mai degraba va este teama de astfel de persoane si, decat sa va confruntati cu ele, mai bine declarati ca nu exista, vulpea care nu ajunge la struguri zice ca sunt acri. Eu am avut destule iesiri in strainatate fara sa scot un ban din buzunarul meu (nici nu as fi avut din leafa de bugetar), este suficient sa castigi un proiect, grant, program pe aceasta tema, sunt si alte cai mai lesnicioase, precum sa gasesti un finantator, le-am folosit pe ambele, dar sunt un mic modest pe langa altii care au gasit mult mai multe ocazii de acest fel. Dar, pentru asta, trebuie sa se implice oameni noi, bineinteles selectionati pe baza de competente, dar nu respinsi "ab initio" din teama. Remarc in comentariul ce-l faci acea "mangaiere" pe crestet cu mana inmanusata in catifea, "povatuitoare" inainte de marele congres, ca de la cel mare catre cel mic si neinstruit, care chipurile inca nu vede ca totul este profund democratic si reprezentativ, dar, daca este cazul, se pot vedea si ghimpii din manusa, ne oferi o mangaiare si un avertisment, recunosc stilul vechilor activisti care vorbesc de munca organizatorica dar aduc si expresii din sfera managementului modern care suna a gol din moment ce nu v-au folosit la nimic decat ca lozinci. Daca nu as fi trait aceste manifestari timp de decenii, si inainte de.. si dupa.., era cat pe ce sa ma induiosezi!

  • Postat de GEO - YO7VT la 2014-03-15 21:31:04 (ora Romaniei)
  • Imi cer scuze, nu am avut intentia sa supar pe nimeni.In Valcea nu avem decat trei maestri ai sportului: 7DIG,7NE:7VT, stiu cu cat efort, truda si abnegatie s-a putut realiza acest titlu .Si in judet la noi s-a incercat stimularea activitatii clubului de-a lungul anilor rezultatul? ZERO , din diferite motive .Exceptie face YO7KRS cu care ne mandrim. Noi radioamatorii avem prea multe orgolii combinate cu delasarea , nu toti fireste. Federatia nu reprezinta presedintele sau secretarul ci intreaga activitate a membrilor ei,cred ca aici ar trebui umblat intru-n fel. Nu sunt adeptul razboiului ci al dialogului.Trebuie tinut cont ca de multe ori un bun profesionist cu multe merite sportive poate fi un prost manager.
    Noi batranii ne dam la oparte si lasam pe umerii tinerilor sa duca mai deperte nobila activitate de radioamator. Scuze pentru scrisul stenografic.
    Cu multa stima si consideratie geo ,7VT


  • Postat de Dan-Liviu VOICULESCU - YO3JX la 2014-03-16 00:07:03 (ora Romaniei)
  • @ D-lui Gheorghe Oproescu - Tavi YO4BKM. Buna seara D-le Tavi, va multumesc pentru raspuns care confirma ca probabil mai exista colegi radioamatori care nu ma cunosc cu adevarat. Imi scrieti, direct, "ca intre prieteni":
    "YO3JX, ne aflam in plin delir! Ne impresionezi cu sintagma de "utilitate publica" asociata cu MTS, dar de cand si de unde sportul este o activitate de utilitate publica asa cum este definita utilitatea publica, de exemplu, la DARC?"
    Sintagma respectiva este in Statutul FRR si produce efectele scontate, nu e dorinta mea (deliranta!?). Este opera D-lui Ciobanita Vasile.
    Apoi scrieti:
    " Afla de la mine, de cand Stalin organiza parade ale sokolilor in Piata Rosie, numai pentru uzul nomenklaturii si recomanda ca astfel de activitati sa fie interzise celor care nu cultiva comunismul. Iti pot indica si sursa bibliografica." Imi pare rau dar imi marturisesc ignoranta in probleme "staliniste", nu am fost membru de partid comunist si nici nomenklaturist. Ma intrebati apoi "A obtinut FRR recunoasterea oficiala a calitatii de utilitate publica? Daca da, din partea carei autoritati si pe ce competente? Numai din statut, chiar cu atestat juridic si la modul declarativ nu este suficient. Activitate de masa, ca sportul de pe vremuri, nu inseamna ca este si de utilitate publica decat cand este folosita pentru manipulare." Da, FRR e inregistrata din 2006 la tribunal pe legea asociatiilor si fundatiilor (vechea 24/1921 cu modificarile ulterioare) si cum spuneam e opera lui Vasile. Din pacate nu mai este printre noi sa ne spuna cum a gandit si ce a facut. Apoi dupa acel DACA al Dv. nu mai comentez. Ma bucur ca am fost cat-pe-ce sa va induiosez dar nu e nevoie. Am mare incredere in fortele mele si ale prietenilor, stiu ce am de facut si o voi face. Am totusi si eu o mica intrebare. Dv. aveti o propunere concreta, doriti sa faceti o propunere a unei persoane, a unei ALTE persoane? Oricum va astept sa punem umarul pentru reinvierea R & R. FRR va functiona si ca un club, Radioclubul Central asa cum e prevazut in statut, va avea "reloaded" indicativul YO3KAA cu responsabil de statie de cl I-a, echipament radio performant cu care sa transmita QTC-ul cel putin la nivelul ridicat candva de Andy Giurgea YO3AC, va avea echipe de mari concursuri, revigorate echipele de HST si radio-finding, vom autoriza participarea la concursuri internationale la fiecare categorie de varsta conform regulamentelor in vigoare. Si asta cu sau fara mine, eu sunt acum o alternativa dar dupa mine vor veni altii. Multumesc, Dan, YO3JX

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2014-03-16 00:31:44 (ora Romaniei)
  • Buna seara Liviu YO4FNG, Am convingerea, practica (nu teoretica)ca tot ce ai spus, se poate realiza! Am experimentat cu ARR. (rog colegii sa nu ma blameze pentru reclama neintentionata, nu asta e intentia) Dar toata dorinta de a face pentru radioamatorismul YO sa lovit de refuzul constant generat de frica, a conducerii FRR care nu este in masura sa se adapteze cerintelor prezentului. Exista oameni priceputi (toata elita radioamatorismului YO care refuza de ani buni sa fie asociati cu FRR), tineri (pasionati si straluciti la minte care ar face orice pentru radioamatorismul YO- pentru ca asta ar fi sansa lor sa se afirme intr-o lume dominata de caracatite), care au pregatirea, daruirea, si cunostintele lingvistice necesarea sa te reprezinte cu onoare, nu sunt acceptati de FRR. FRR trebuie sa inteleaga ca radioamatorii valorosi nu mai doresc sa se asocieze cu incompetenti. Cu scuzele de rigoare! La Buzau, am incercat, in dorinta de a deschide un dialog constructiv, prin propuneri concrete catre FRR. Raspunsul primit nu doriti sa il stiti care a fost! In stil caracteristic FRR! Reactii rusinoase generate de frica si disperare au avut N&B. Grupul care ingroapa, de ani buni, alaturi de multimea de aplaudaci, radioamatorismul YO. Domnii au o problema: Nu sunt in masura sa recunoaca ca sunt depasiti de situatie si le e frica! Necunoasterea genereaza frica! Cu voia lor sau nu, intr-un final vor fi obligati de realitate sa faca pasul inapoi si sa lase ca lucrurile sa isi urmeze cursul normal, firesc. Semnele de intrebare la IARU sunt deja prea MARI. Vom avea reactii cu siguranta! Apoi trebuie sa spun ca Radioamatorismul YO, IARU ITU, etc nu sunt lucruri pe care sa le agati in cui ca pe trofeu! La nivelul care se impune, micile "mismasuri" cu care sunt obisnuiti domnii care refuza dialogul si care se ascund in spatele unor functii, temporare, nu isi au locul. Sunt depistate repede si corijate cu varf si indesat! Asta este de fapt durerea mare! Cu reprezentanti care nu leaga doua cuvinte, dar afiseaza un aer de superioritate, chiar nu convingi pe nimeni dincolo de granite. Apoi mai este vorba de atitudine, prestanta, carisma, valoare, etc. Nu sunt atributele conducerii FRR in nici un caz, oricat ar incerca sa convinga! Sunt exemple recente de tot rasul, dar nu e treaba mea cum se reprezinta FRR pe ea insasi. Este insa treaba mea cand ma reprezinta pe mine, asa cum spuneam, si imi e rusine cu prestanta lor! Suntem constienti ca nu exista salvare peste noapte a radioamatorismului romanesc, dar un inceput, amanat la nesfarsit este o moarte sigura! Un pas facut cu curaj si cu daruire este mai mult decat un "nici un pas"! As propune sa incepem sa repozitionam FRR-ul in relatia cu IARU. FRR nu este afiliata IARU. Nu exista nici un document care sa ateste acest lucru , nu exista nici un act de afiliere la IARU a FRR, in nici o arhiva! Si nu e gluma! FRR ascunde acest lucru de ani de zile desi... stie aceste lucruri! (Poate il ajuta un pic si pe YO3JX) Consider ca ar fi un bun punct de plecare in a ne redefini ca radioamatori indiferent ca facem parte din FRR, ARR sau SRR! Poate o chestie care ar fi bine sa o reglam! Sunt enorm de multe lucruri sub pres! Dar acum sunt sigur ca este momentul pentru un pic de lumina. Sunt muuuulte de spus! dar pana atunci! Apa multa aplaudacilor! Cu respect! YO9RIJ Petrica

  • Postat de Dan - YO9GSB la 2014-03-16 00:47:47 (ora Romaniei)
  • Postat de STOLNICU Petrica YO9RIJ la 2014-03-16 00:31:44 (ora Romaniei) de la adresa ***.***.***.108
    "FRR nu este afiliata IARU. Nu exista nici un document care sa ateste acest lucru , nu exista nici un act de afiliere la IARU a FRR, in nici o arhiva!"

    -SI ATUNCI DE CE SE CERE TAXA IARU!

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2014-03-16 00:57:11 (ora Romaniei)
  • Eu as intreba: In baza carui document legal se platesc banii pentru TAXA IARU? Ce document obliga FRR sa verse banii (daca ii varsa) in contul IARU? Putem avea un raspuns competent cu date exacte? Fara baza legala se poate numi furt, delapidare, etc! 73!

  • Postat de Adrian - YO5BFJ (yo5bfj) la 2014-03-16 01:33:39 (ora Romaniei)
  • Pe scurt:
    1 Somez pe aceasta cale FRR sa publice documentele si suma achitata la IARU pentru anul 2013. Altfel voi apela alte organe sa controleze acest lucru. Raspunsul il doresc pe acest site IN MAXIMUM O SAPTAMANA.
    2 Entitatea sportiva FRR este platita de stat, de aceea nu asteptati ca statul sa va DEA ce vreti, mai repede va va LUA, ce chiar nu vreti.
    3 Reiterez ideea unei uniuni nationale a radioamatorilor, fara inmixtiunea statului, atunci veti avea puterea de a lua decizii.
    4 Orice CONDUCERE va fi la FRR, aceasta va fi platitA tot de stat si va trebui sa respecte ceea ce i se va impune.
    5 Nu sunt de acord cu cei care spun " Alegeti-ma pe mine fiindca voi face ......" si nici cu cei care isi aroga drept de "VETO"
    Sa aveti o duminica placuta !

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2014-03-16 14:19:42 (ora Romaniei)
  • Pentru YO3JX si pentru cei indusi in eroare de vorbe mestesugite. Om fi noi amatori dar nu pana la a inghiti orice. Aratam ca a prevede intr-un statut calitatea de utilitate publica nu este egal cu acordarea ei. Conform multor legi (cuvant de cautare pe Google "utilitate publica") o federatie nu poate dobandi acesata calitate decat daca un minim de organizatii sau asociatii afiliate au desfasurat un anumit numar de ani activitati de utilitate publica. Are FRR in randul celor afiliati astfel de asociatii care au detinut calitatea de utilitate publica? Dupa cate stiu eu nu are, deci FRR nu poate fi, legal, o structura de utilitate publica. Toate legile care exista acorda calitatea de utilitate publica numai organizatiilor care presteaza activitati specifice pentru oricine, fara sa impuna restrictia de membru al respectivei organizatii. Adica un pic invers decat practica FRR care nu recunoaste nici macar radioamatorii neafiliati, ce sa mai spun de neradioamatori. Organizaţiile care îşi desfăşoară activitatea exclusiv în interesul membrilor săi sunt excluse de la dobândirea acestui statut.O alta prevedere cere ca institutia beneficiara de calitatea de utilitate publica sa nu fie membra a unei structuri guvernamentale. Respecta FRR o astfel de prevedere? Iar statutul de utilitate publica se acorda oficial, de anumite autoritati, care constata indeplinirea conditiilor, nu de simpla stipulare in statut. La acest lucru m-am referit cand am intrebat conform carei reglementari juridice FRR este de utilitate publica si beneficiaza (fiannciar) de aceasta calitate. Ma limitez doar la acest aspect sa evidentiez diletantismul (oare numai atat sa fie?) cu care sunt facute declaratii ce se vor a fi oficiale si care trebuie sa angajeze cel putin o completa cunostinta de cauza din partea celui ce le face, deci si a lui YO3JX, nu este suficient sa dai vina pe vechea conducere si sa spui ca nu ai idee de ce a avut in cap cand a formulat acest lucru etc..., trebuie sa arati ca stapanesti complet si in detaliu domeniul pentru care militezi public, cu toate bunele si relele sale. Dar, asa cum ai prezentat lucrurile, mai ca-mi vine sa ma cred in Schlaraffenland, o chestie din povestile germane.

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2014-03-16 15:11:01 (ora Romaniei)
  • Extras din legea 145/2012:
    <<>>

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2014-03-16 15:14:18 (ora Romaniei)
  • Revin: Extras din legea 145/2012: <<>>

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2014-03-16 15:17:12 (ora Romaniei)
  • Nu stiu ce se intampla... repet... extras din legea nr 145/2012:
    o federaţie poate fi recunoscută de Guvernul României ca fiind de utilitate publică dacă cel puţin două treimi din numărul asociaţiilor şi fundaţiilor care o alcătuiesc sunt recunoscute ca fiind de utilitate publică.

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2014-03-16 15:39:36 (ora Romaniei)
  • Subscriu la cele spuse de catre Tavi YO4BKM. De acord cu cerintele lui Adrian YO5BFJ, cerinte pe care le gasesc debordant de normale si cu a caror prezentare trebuia sa inceapa FRR existenta si mai nou, cerintele aberante! Aspectul reprezentarii corecte este doar varful aisbergului. Multumesc colegilor care au adus in discutie si alte aspecte pe care recunosc ca nu le stapanesc. Despre cele ce doreste YO3JX! E o poveste atat de veche incat nimeni nu mai crede in ea! Timpul trecut de cand a facut oferte peste oferte putea fi folosit pentru a demonstra capacitatile si capabilitatile amintite! O intrebare, cu respect, pe care o am mai demult in minte si pe care doream de mult sa o adresez: De ce toate cele pe care spune ca le va face, sunt conditionate de obtinerea pozitiei de secretar general? Daca esti altruist Dan, cred ca nu ai nici o problema in a acorda ajutorul neconditionat lui YO3FU, care se vede ca este depasit de situatie, chiar daca incearca sa faca ce poate. Ma gandesc aici la Sorin YO9SW, care de luni bune face tot ce i se cere fara sa ceara nimic in schimb. Eu in promisiuni nu cred! Radioamatorii romani, nici atat! Este timpul ca conducerea FRR sa isi revizuiasca serios comportamentul si atributiunile si sa inteleaga ca aerul superior afisat de unii din conducatori nu e deloc superior avand in vedere neclaritatile si lacunele pe care le gireaza. 73! de YO9RIJ Petrica

  • Postat de vivi - YO8SCI la 2014-03-16 16:11:40 (ora Romaniei)
  • QK DE ACORD CU CELE SCRISE DE PETRICA YO9RIJ 73...

  • Postat de Dan - YO3IBW la 2014-03-16 16:28:22 (ora Romaniei)
  • Examenul de radioamator si atorizarea sa se faca de FRR? Mare ti-e gradina, Doamne! Ma amuza ca in ciuda faptului ca au aparut alte organizatii radioamatoricesti, inca se arunca cu bolovani in FRR. Simati colegi, aveti dreptul sa va afiliati sau nu sub o umbrela, indiferent ca este FRR, SRR, ARR sau ce o sa mai apara cu RR in coada. Cat timp nu se pune osu' la treaba, discutia este doar inca un val care se va spulbera de mal. 73!

  • Postat de adrian - YO8RZZ la 2014-03-16 17:00:40 (ora Romaniei)
  • Bun articol. Eu ma simt bine reprezentat de FRR peste hotare. Suntem o mare familie. Mult succes in continuare in tot ceea ce faceti.
    73' si o seara faina

  • Postat de Liviu - YO4FNG la 2014-03-16 17:19:42 (ora Romaniei)
  • Subiectul legat de FRR, va genera sute de postari, sute de idei, sute de reprosuri, sute de interpretari, etc.. Este un subiect fierbinte. Similar se intampla cu subiectul antenelelor pe blocuri. Evident, nu se va ajunge la rezultate pozitive, ever. Intr-o tara in care nimic nu "merge" ca lumea, culmea ar fi sa "mearga" FRR. Din gura dam usor, din maini mai greu si din buzunar deloc. Toata lumea cere dar nimeni nu da. Visele noastre sunt utopice si ma tem ca ideea de FRR la care se aspira nu s-a inventat inca si nu se va inventa. Cel putin la noi. De aceea, va rog - ca o propunere - sa putem face parte legal, din radiocluburi aflate pe teritoriul altor state si sub tutela altor federatii. Ideea este sa fim afiliati unei structuri acreditate de IARU. Mi-e indiferent ca ajung la IARU prin FRR sau prin alta federatie. Ideea este ca ajung. Eu personal am oferte sa fac parte din cluburi din strainatate si inca nu am dat un raspuns din lipsa unei legislatii clare in curtea noastra, In felul acesta se stimuleaza performanta "mult mai superior" daca pot sa spun asa ceva. Performanta va fi cea care va face diferenta. Radioamatorii de valoare vor fi cu siguranta curtati de cluburi straine, cu ambitii. Nimeni nu are nevoie de Dorel - trankanitori, Gigi contra, stie tot, etc... 73's

  • Postat de Liviu - YO3DLL la 2014-03-16 19:24:23 (ora Romaniei)
  • Domnule Petrica ai mare dreptate, insa nevasta-mea are o vorba care este valabila si aici :

    II DOARE LA BASHKETZI !!
    Asadar nimic nou nu o sa se mai intample, mergem inainte, sau ma rog inapoi, depinde din care punct de vedere privesti ...Sunt sceptic despre viitorul radioamatorismului romanesc, altfel va doresc numai de bine....Liviu

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2014-03-16 19:29:07 (ora Romaniei)
  • YO4FHG, am facut si eu parte multi ani din DARC, fara sa mi se interzica de nimeni desi eram si membru al unui club afiliat FRR fara probleme. Am renuntat cand nu am mai gasit intelegere ca trebuie sa platesc cotizatia ca oricare radioamator care se afla in tara sa. DARC a marit mult cotizatia pentru radioamatorii aflati in afara tarii (fara sa precizeze in statut daca este vorba de radioamatori germani aflati in afara Germaniei, initial eram considerat radioamator aflat in tara sa, YO4BKM in YO, acum eu sunt in afara Germaniei, deci la maximum de cotizatie), am devenit apoi pensionar si nu mi-a mai convenit financiar desi cam regret. Dar, ca mambru DARC (club, nu federatie, de utilitate publica recunoscuta de guvern, cu activitati 100% tehnice si nimic sportiv in afara de instruirea pentru competitii) primeam in schimbul cotizatiei revista CQ DL (numai ea ar fi costat 60 Euro), serviciu de QSL-uri (trebuia sa le expediez pe toate catre ei, de cate ori voiam, facute pachet si sortate pe tari, altfel erau date la cos) si asistenta oriunde in lume. Singura apreciere pe care au facut-o a fost una generala si formala, ca cu un membru in plus ei devin mai puternici. Astept, poate ca se va infiinta pe undeva un club la care singura calitate este sa ai cetatenie europeana. DARC nu este un club sportiv care sa vaneze campioni (ca la fotbal) si nu ma intereseaza existenta unor astfel de cluburi (nici nu cred in ele, nici nu cred ca fac recrutari sau curtari), ca radioamator sunt in primul rand devotat hexalogului lui Paul Segal pe care multi il dau uitarii si rau fac, nu mai demult decat saptamana asta am intalnit veterani YO care uita chiar prima regula din heaxlog si pun in locul ei mistoul ieftin. 72!

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2014-03-16 19:44:49 (ora Romaniei)
  • Onor CA al FRR in frunte cu YO3IRC, pot dormi linistiti. In afara de vorbe, nu-i ameninta nimic si nu se va intampla nimic.
    Vor mai fi ceva discutii pe cate-un forum si atat.

  • Postat de Miron - YO3ITI la 2014-03-16 19:51:49 (ora Romaniei)
  • Este evident că 2014 e an electoral. Pe toate liniile și la toate nivelurile. La fel de evident cum unii de pe aici cauta ciolane de ros, titluri sau funcții de conducere, justificând lupta lor "de clasă" prin false modestii și pasiunea pentru un hobby. Și din ceea ce citesc, este un demers cu periodicitate sezonieră; se repetă de vreo patru ani încoace (parcă), în aceeași perioadă a anului. Ce așteaptă unii este demonstrat de modul în care discută și dezbat diverse subiecte. Dezavantajul unui forum - sic ! - este că aproape tot ce spui rămâne consemnat; este extrem de amuzant și un bun exercițiu de caracter să parcurgi textele mai vechi, să analizezi personalitatea fiecărui nume din spatele indicativelor și să tragi concluziile, pe mutește. Dar pe de altă parte, pentru un nou-venit ca mine, spectacolul acestor polemici emană o mare doză de penibil. Mă refer la tot ce se scrie pe aici de ani buni, pe această temă. Citesc și nu disting nimic concret, nici o acțiune care să fie dublată de un obiectiv clar, tangibil și măsurabil. Doar atacuri la persoane (diverse), molestări verbale, agresivitate și pretenții complet lipsite de un fond solid, altruist, constructiv. Dacă vrei să ajuți sau să faci ceva concret nu ai nevoie de încartiruire, de umbrela unei organizații sau de o funcție cu titlu sforăitor. Și nici nu ai nevoie de reprezentarea unei persoane juridice. Acțiunile tale, ca individ social, te reprezintă de la sine și constituie cea mai bună carte de vizită, în ciuda a orice ai putea scrie în CV-ul personal. Poți avea inițiative și exemplul pe care îl dai poate avea un potențial modelator pe care nici nu-l bănuiești. Există un singur ingredient de bază: să crezi în ceea ce vrei, în ceea ce faci și să ai convingerea că tot ceea ce întreprinzi este realmente dictat de intenții pozitive și nu de o ipocrizie diplomatică. Și mai e ceva: să nu te aștepți la lauri și triumf. De aceea, oamenii care contribuie cu adevărat la patrimoniul cultural, emoțional, tehnic și de orice altă natură sunt, prin definiție, firi foarte senine și nu încrâncenate. Fiindcă, dovedind-o prin modestie, au conștiința propriei valori și nu au nevoie nici o confirmare exterioară, nici de vreo funcție într-o organizație, care să gireze pentru dramul de nou sau pozitiv pe care îl aduc lumii (în orice domeniu sau sub orice formă de manifestare). :D Încercați și moderația, zâmbetul, tonul scăzut, rațiunea, lipsa atacului la persoană, politica mâinii intinse, pasul înapoi și negocierea. Și cuvinte civilizate. Alternativa este dovedit lipsită de rezultate. Cu deosebită stimă, 73 de YO3ITI

  • Postat de Lucian Damian - YO8SSB (yo8ssb) la 2014-03-16 19:53:21 (ora Romaniei)
  • YO3FU-DORMI? Toata lumea te doreste, ti-au pregatit buchete de flori cu "sot", poate la sfarsitul lunii martie parasesti corabia numita F.R.R!!!

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2014-03-16 20:11:59 (ora Romaniei)
  • YO4FNG, scuze pentru ca am scris YO4FHG in coemntariul anterior. Mi-a alunecat degetul! In alta ordine de idei, profit ca am luat iar "condeiul" poate ma lamureste cineva, care cunoaste mai bine ca mine problema, ce poate insemna cand declari serios, public, oficial si in mod repetat ca este si ca produce efecte ceva care legal nu exista (TNX YO6EX!)? Un astfel de entuziasm exuberant sau o exaltare ne-ar prinde bine si noua in lipsa a altceva mai bun, dar de unde sa la luam in vremurile noastre?

  • Postat de Viorel D. - YO8BDV la 2014-03-16 21:06:14 (ora Romaniei)
  • Buna seara. Polemici sterile, fara finalitate. De luat exemplul lui 3AAJ, NONAGENAR, care face (VOLUNTAR)) oficiul distribuirii in biroul QSL al FRR.Cu stima, Vio/SV.

  • Postat de Dan-Liviu VOICULESCU - YO3JX la 2014-03-17 10:05:44 (ora Romaniei)
  • @ P. STOLNICU YO9RIJ ce scrie: " O intrebare, cu respect, pe care o am mai demult in minte si pe care doream de mult sa o adresez: De ce toate cele pe care spune ca le va face, sunt conditionate de obtinerea pozitiei de secretar general? Daca esti altruist Dan, cred ca nu ai nici o problema in a acorda ajutorul neconditionat lui YO3FU, care se vede ca este depasit de situatie, chiar daca incearca sa faca ce poate. Ma gandesc aici la Sorin YO9SW, care de luni bune face tot ce i se cere fara sa ceara nimic in schimb. " Cu acelasi respect, in speranta unei bune cooperari viitoare intre FRR, ARR,SRR si nu in ultimul rand intre radioamatorii afiliati sau nu, va raspund:
    Am incercat, in decursul anilor am avut ocazii de a ma intalni cu Dl. Dragulescu YO3FU. Inca la sfarsitul lunii ianuarie 2011 am telefonat la sediul FRR pentru a-mi oferi sprijinul voluntar, din pacate Ghita m-a repezit urat cum am auzit ca are obiceiul si cu altii. Mai tarziu, am fost cu Dl. capraru YO3AAJ (81 ani) si am cartat amandoi QSL-uri cand a venit Ghita pe la pranz nu s-a aratat incantat sa ma vada. Am mai fost acolo in acelasi scop insotit de XYL YO3HVM si Ghita ne-a dat afara, spunand ca nu e nevoie de munca noastra. In locul meu ce ati fi facut, CE ati fi gandit la modul altruist? Tot la sugestia lui Sile YO3AAJ am asigurat in fiecare marti pana la ore tarzii sala deschisa si biroul de QSL, sa poata veni cei ce au serviciu sa-si ridice QSL-urile asta timp de aproape un an deschisa sala din Popa Tatu pana cand "cineva" a contestat la sef voluntariatul meu. Asa s-a intamplat si cand am initiat un "Craciun al Radioamatorilor" in compania D-lui Neacsu, YO3IRC. Cand a fost nevoie am reparat cu forte si materiale proprii iluminatul cu neon dar astea nu se observa. Am initiat intalnirile de joi de la Cora tocmai sa nu interfereze cu alte activitati, QTC, etc dar nici asta nu a fost pe placul lui Ghita, a facut presiuni sa fiu indepartat din CSTA Bucuresti desi am carnetul nr 008 valabil, calificare de instructor (antrenor) sportiv si arbitru la nivel national. Cred ca problema se pune invers, eu sunt bine, nu am nevoie de incadrare pentru mine, radioamatorii sunt nemultumiti de situatia FRR si mai ales de cei cunoscuti si contestati din conducerea FRR. Eu am facut oferta de sprijin inca de cand Vasile Ciobanita se plangea ca nu se simte bine, cu aproximativ un an inainte, chiar mi-a cerut sfatul daca sa se pensioneze anticipat. L-am intrebat cat mai are pana la termenul legal, era vorba de doar 5 luni, am promis sa ma ocup de deplasari, prezenta la sediu iar el de acasa sa se odihneasca si eventual sa se ocupe de editarea revistei. Ce a fost in realitate stiti, eu am depus dosarul si la indemnul presedintelui de atunci al FRR, Dl. Niculescu. In ce priveste simpaticul domn Sorin YO9SW numai de bine insa de la Giurgiu si cum spuneti, voluntar, nu s-a vazut sprijinul sau astfel incat oamenii au apreciat NECORESPUNZATOARE activitatea conducerii FRR. Dupa cum ati sesizat si AFIRMAT episodul cu taxa IARU (foarte grav! daca se confirma e vorba de sume mari deturnate si delapidate), pot spune ca si alte taxe incasate de la radioamatori au avut soarta necunoscuta, cenzorii FRR refuza sa spuna adevarul, cum credeti ca cineva voluntar poate avea acces la documente si stopa hemoragiile financiare daca nu are calitate conferita oficial de SG ? In alta ordine de idei, am constata efectul unor "telefoane" prin care oameni ce aveau o tinuta chiar decenta, neutra, devin acuzatori de stalinism, nomenclaturism, mesaje lozincarde "recunoscute", in fine culmea, de vorbe mestesugite. Probabil ca "rezbel" cuma, raie, sunt mai la moda si mai eficiente. Acestea toate nu ma induioseaza si nu ma clintesc in dorinta de a aduce pe cat se poate la normalitate Federatia noastra. Sa ma iertati poate a fi bun si optimist nu mai reprezinta valori morale, faceti ce credeti. Dan-Liviu, YO3JX

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2014-03-17 14:49:24 (ora Romaniei)
  • @YO3JX, Cu siguranta ARR este deschisa oricarei propuneri. Astept cu incredere acele zile in care vom putem discuta, nu intr-o relatie de subordonare ci intr-o relatie pragmatica cladita pe incredere, cu scopul de a depasi obstacole, intr-o abordare onesta si cu profesionalism. Nu doresc sa vorbesc de ARR aici pentru ca nu acesta este scopul postarii mele dar FRR-ul va avea serioase probleme in viitorul apropiat daca nu isi revizuieste comportamenul. Refuzul si incapacitatea de abordare a unor subiecte stringente ce trebuiesc rezolvate in beneficiul tuturor radioamatorilor YO, nu este o optiune. Nu pot spune ce ar fi bine sa faca acei "conducatori ai FRR" care acum se uita cu invidie si neputinta la ARR, si interpreteaza pueril, atitudinea luata de mine, dar as putea sa le spun ca vor avea parte de un mare dus rece! Nu am luat atitudine pentru ca am nevoie de voturi. Nu candidez la nimic! Am parasit CA-ul din cauza lipsei de viziune si incapacitatea celor care decid prost in numele radioamatorilor. Lucruri care te afecteaza si pe tine Dan. Cei care citest si vad ca sunt peste 2000 de radioamatori, inteleg muuult mai multe decat vad si inteleg alesii si carmacii FRR-ului din aceste zile.Se vede de la distanta ca inteleg putin si vad si mai putin! Hi! Eu cred ca nu am epuizat mijloacele prin care putem determina FRR sa o ia pe calea cea buna si sa arunce "din mers" lestul! Ma tin deoparte sa fac aprecieri la adresa componentilor anonimi prin activitate, din CA al FRR. Nu este problema mea, desi demisia din comisia de arbitrii "Nu mi-a fost aprobata!" Hi! Aceasta anomalie spune mai mult decat ceea ce eu as putea exemplifica pertinent. Cu respect! 73 YO9RIJ Petrica

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2014-03-17 17:47:32 (ora Romaniei)
  • Tavi, federatiile sportive sunt, prin lege, de utilitate publica.

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2014-03-17 17:56:52 (ora Romaniei)
  • art. 35 si urm. din Lg. 69/2000. Poate fi studiata si aici: http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=22911

  • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2014-03-17 20:08:17 (ora Romaniei)
  • @YO3HJV, TNX, am citit Lg. 69/2000 dar este ceva neclar aici, contravine http://www.mmssf.ro/pub/imagemanager/images/file/brosura%20utilitate%20publica.pdf care impune ca majoritatea cluburilor afiliate sa aibe recunoscut dreptul de utilitate publica, drept pe care Lg. 69/2000 nu il mai acorda la art. 26 unde vorbeste de cluburi iar cluburile, dupa cate stiu, nu au dobandit aceasta calitate. Mai mult, calitatea de utiliatate publica da dreptul de a i se atribui, în folosinţă
    gratuită, bunurile proprietate publică, tot conform http://www.mmssf.ro/pub/imagemanager/images/file/brosura%20utilitate%20publica.pdf. Am mai gasit ceva pe https://www.google.ro/search?q=avantaje+utilitate+publica&oq=avantaje+utili&aqs=chrome.2.69i57j0l5.7443j0j8&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=93&ie=UTF-8 avand titlul [DOC]
    utilitate publica - FDSC unde vad ca "organizatia nu îşi condiţionează furnizarea serviciilor exclusiv către membrii sai", apoi ca "Serviciile oferite de organizaţiile de utilitate publică către beneficiari trebuie să fie acordate gratuit sau la costuri minime. Acest lucru este posibil datorită suportului financiar direct sau indirect pe care statul îl acordă organizaţiilor de utilitate publică". S-a spus ca statutul de utilitate publica al FRR produce efecte, consider ca printre efecte ar trebui sa se gaseasca si cele aratate mai sus, dar eu unul nu le-am vazut, mai mult, trebuie ca cineva sa devina membru al FRR dupa care nu beneficiaza nici macar de un schimb de QSL-uri cu strainatatea macar odata pe an, care mai este sustinerea statului catre beneficiari? Sincer vorbind, las la o parte orice ironie si intreb, calitatea de utilitate publica este doar o recunoastre facuta detinatorului, sau produce si niste obligatii, cel putin la acel capitol privind sustinerea de catre stat in niste limite reglementate in conformitate cu activitatile specifice. In Ordonanta nr. 26/2000 actualizata in 2013 se spune ca statutul de utilitate publica este recunoscut Guvern (deci nu acordat, ci recunoscut!) conform art. 38 care, la pct. c obliga FRR la a derula programe si proiecte (stiu ca exiatau programe si proiecte acum cca 10), deci cere o dinamica sustinuta, la art. 41 pct. d obliga la mentinerea activitatii si performantelor cel putin la nivelul cand i s-a recunoscut (nu acordat) statutul de utilitate publica, in caz contrar la art. 42 alin. 2 se retrage aceasta recunoastere. Asadar eu vad o deosebire intre acordarea unei anumite calitati printr-o lege generala si recunoasterea acestei calitati. Am impresia ca in practica de pana acum acordarea nu a produs cine stie ce efecte, eu unul nu le-am vazut, se pare ca a lipsit recunoasterea. 73!

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2014-03-17 20:47:36 (ora Romaniei)
  • Tavi, pur si simplu "este". Prin efectul obligatoriu al legii. In cazul de fata nu se pun problemele ridicate de tine intrucat statutul de utilitate publica deriva din simpla infiintare potrivit legii speciale. Oricum, e scarta pe hartie, asta e evident. 73

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2014-03-18 15:13:28 (ora Romaniei)
  • Sperante de mai bine nu am. I-mi este frica de ceva si mai rau... Dar "... bucurosi le-om duce toate..."
    73 ! de yo8cln

  • Postat de Dan-Liviu VOICULESCU - YO3JX la 2014-03-18 19:42:31 (ora Romaniei)
  • Dimpotriva Dl. Ghita, YO8CLN. Datoria celor de varsta si experienta noastra este sa nu ne temem si sa gandim pozitiv, sa asiguram conditii optime celor ce vor duce mai departe pasiunea noastra pentru comunicare in viitor, in transe calitative superioare, sa fim la nivel mondial de top, nu sa ne doboare dureroasa renuntare. Acest 2014 este un an de cotitura, vom fi sau nu vom fi, de noi depinde. Sa vedem cum stam acum. Decizia executiva in FRR la modul practic este conceputa in doua directii ce nu sunt delimitate net. Una este cea administrativa, manageriala reprezentata de Secretarul General, ordonator de credite cu semnatura in banca, managerul ce pune in practica in principal hotararile cu caracter adiministrativ ale Adunarii Generale a FRR, a strategiei de viitor atribut al Presedintelui FRR, hotararile Consiliului de Administratie in intervalul dintre A.G. Latura antrenoriala, decizionala in directia sportiva este asigurata de Secretarul Federal (fost denumit Antrenor Federal pentru aducere aminte) Acesta raspunde de legatura cu M.T.S. de performantele sportive ale radioamatorilor romani in general vorbind, de calendarul sportiv, propune omologari de clasamente, desemnare si stagii de pregatire ale echipelor la nivel national similare cu cele prevazute de Legea 69 a Sportului. Cum stam noi acum? Din 2012 prin disparitia lui Vasile functia de SG a devenit vacanta. Printr-un artificiu nestatutar s-a acreditat ideea ca se poate agrea ocuparea interimara a acestei functii de catre ALTCINEVA, fara nici un suport legal anteconvenit. Astfel a fost "impins" Adrian Zait in ideea ca fundamental nu va fi afectat "sistemul" adevaratele decizii fiind luate din umbra. Statutul FRR prevede ca in cazul indisponibilizarii pe timp limitat, Secretarul Federal suplineste atributiile SG dar in nici un caz nu i se substituie pe perioada infinita. Interimatul lui 8OW a esuat lamentabil dupa cum se stie, probabil prejudiciile nu vor fi niciodata recuperate dar nu asta e important. Apoi, tocmai ca "sistemul" sa ramana neschimbat, tacit s-a acreditat ideea ca secretarul general si secretarul federal e totuna, in consecinta nu se stie ce nu mai avem, general sau federal ca nu se vad...amandoi. Statutar, juridic, logic, dupa doi ani NU AVEM SECRETAR GEBERAL. Dl. Neacsu a cautat sa suplineasca cate ceva dar rezultanta nu se ridica la nivelul asteptarilor noastre. Ba chiar as spune ca "sistemul" s-a inchistat, a devenit opac si represiv pentru a nu se afla aspecte neconvenabile celor din pozitii de conducere. Cu toate masurile de retorsiune, acestia nu vor putea tine piept valului de schimbari benefice din acest an, 2014 incepand cu data de 22 Martie cand Adunarea Generala are DREPTUL SUVERAN si OBLIGATIA ca sa porneasca FRR pe un nou drum catre bine. Am observat bunavointa si chiar speranta si suportul celor de la SRR, ARR, ca FRR sa coopereze in plan de deplina egalitate. Le multumesc celor ce direct sau indirect au contribuit la promovarea unei solutii si sper ca acest trend se va manifesta si in viitor. Sa auzim de bine! Dan.

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2014-03-18 20:32:20 (ora Romaniei)
  • @YO8CLN Ghita, nici eu nu cred ca e cazul sa renuntam. Faptul ca am aratat probleme ce trebuiesc rezolvate, nu am facut-o cu intentia de a distruge FRR-ul(acest lucru e foarte usor) ci pentru a obliga, prin rusine, pe cei care trebuie sa decida si sa faca tot ce trebuie, ca lucrurile sa intre in normal. Nu mai este loc de scancete si bla bla. Daca nu pot sa faca ce trebuie sa lase pe cei ce pot. Pentru, puerilii, cei care cred ca pun paie pe foc, prin aceasta scrisoare deschisa, ii asigur ca nu sunt nici pe departe potriviti pentru functiile pe care le ocupa. Cei vizati in scrisoarea deschisa trebuie sa inteleaga ca printre radioamatorii romani mai sunt oameni carora le pasa! 73! Cu respect! YO9RIJ

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2014-03-18 20:58:04 (ora Romaniei)
  • Eu nu am zis ca renunt ! Dar, fiind un optimist , stiu ca poate fi si mai rau . Nu mai este mult si vom vedea cum va fi . 73! de yo8cln
    P.S. Pe 23.03 , daca va fi cazul am sa va explic si de ce.

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2014-03-18 23:58:10 (ora Romaniei)
  • Nici eu nu am sperante in mai bine. In conditiile in care presedintele Neacsu se plange ca nu poate face (e si de inteles)Hi!, iar vicepresedintele Burducea, doarme in papuci, fara sa fie in stare sa faca nimic, chiar nu avem nici o sansa de mai bine. Ar fi cazul sa realizeze o reorganizare largita, din temelii, cu participarea tuturor actorilor din radioamatorismul romanesc, si sa desfiinteze comisii inutile din CA, (incepand cu cea de tineret care e lipsita de existenta, continut, dar plina de incompetenta, externalizand arbitrajul pentru a fi echidistant si obiectiv, si continund cu altele...) sa realizeze un grup de lucru dedicat celor care nu sunt pasionati de sport dar sunt FOARTE pasionati de radioamatorism! Si idei sunt multe. Sa vedem "a zis orbul!". Toate cele bune! Succes pe 22!

  • Postat de Cacinschi Vlad-Theodor - YO3VTH la 2014-03-19 17:21:45 (ora Romaniei)
  • Legea nr. 69 din 28 Aprilie 2000 (M.Of. nr. 200 din 9 mai 2000) - a educatie fizice si sportului - prevede in capitolu 5 urmatoarele:

    Art. 36
    (1) Federatiile sportive nationale se vor constitui numai cu avizul expres al Ministerului Tineretului si Sportului.

    (2) Pentru o ramura de sport se poate constitui, in conditiile legii, o singura federatie sportiva nationala.

  • Postat de Dan-Liviu Voiculescu - YO3JX la 2014-03-19 18:11:39 (ora Romaniei)
  • FRR este persoana juridica de drept privat fara scop patrimonial cfm OG 26/2000, are aviz MTS la inregistrare.

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2014-03-19 22:32:46 (ora Romaniei)
  • Citind scrisoarea ""desfacuta"" si comentariile aferente, mi-am amintit o vorba ce circula (si mai e actuala ) prin Barourile de Avocatura : ""UNDE SUNT 3 AVOCATI SUNT 5 PARERI SI 9 ADEVARURI """!!! Cauza : Nimeni nu spune adevarul si TOTI IL OCOLESC, tragandu-l de partea sa .
    N.B. LUNI: aceleasi discutii sterile, oameni invrajbiti... dar caravana va trece...!! Suntem prea ""dispersati"" ca idei, scopuri (sa lasam dorinta neinteresata !!). Toti scriu aici conform scopului personal si nimeni nu se gandeste si la ..mine (decat ,cel mult, sa ma injure ). Cu respect si pentru cine ma injura, al dv nick-yo9agn(litere mici dar suflet mare).

  • Postat de George - YO2BBB la 2014-03-20 20:54:37 (ora Romaniei)
  • Dupa toate comentariile si sugestiile, are cineva curajul sa sintetizeze o linie de urmat? Mie mi se pare doar - hai pe la noi sa vorbim discutii si sa ne facem ca muncim-
    In rest numai de bine si cu salutari tuturor
    yo2bbb, george

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2014-03-20 21:28:38 (ora Romaniei)
  • Buna seara Dr OM George,
    Linia de urmat este cea care ne da posibilitatea sa evoluam! Un dialog constructiv cu participarea tuturor actorilor din viata radioamatorilor YO. Realizarea unor invitatii serioase la o masa rotunda, alta decat AG de FRR, a celor care "duc greul" ca sa nu zic, a celor care se pricep si fac efectiv ceva in sprijinul radioamatorismului YO! O invitatie onesta realizata de OaMeni valorosi, nu circari, ce doar se lauda cu munca altora! Este timpul pentru adevar! Nu mai este loc de parade si bai de multime gratuite! Cred ca asta este linia imediata de urmat pentru a iesi din impas! Acei care doar cred, dar nu au, viziunea asupra lucrurilor complexe si al actiunilor radicale ce trebuiesc realizate, sa plece fara sa se uite in urma! E simplu!! Cei care s-au cocotat in fruntea FRR-ului, lipsind-o de atractivitate, reprezentativitate si activitate, doar asumandu-si abuziv reprezentarea incompetenta a TUTUROR radioamatorilor din YO sa isi asume esecul si sa isi vada de treaba! Asta este opinia mea! 73! YO9RIJ Petrica

  • Postat de George - YO2BBB la 2014-03-21 18:31:06 (ora Romaniei)
  • Draga Petrica. Tot ce spui tu este adevarat, teoretic. Bine, facem o masa rotunda, cu invitati seriosi cum spui tu. Cine o organizeaza, unde si mai ales cine va participa?. Hai sa facem un tabel cu cei care vor fi invitati seriosi. Sa vedem cine ar vrea sa participe bineanteles pe cheltuiala lor.
    Sa vedem un program de discutii. Cine-l face?.
    Eu am fost foarte derutat de demisia ta. Ai fost ales acolo si trebuia sa te zbati pentru ideile tale.
    Dar tu ai demisionat. Asa vor face si alti alesi care se confrunta cu inacceptarea ideilor lor.
    Lucrurile sunt complicate. Si daca am realiza ceva, vor venii altii si altii care vor spune ca nu e bine. Credema, am 45 de ani de activitate in domeniu. Am ajuns la concluzia ca totul depinde de ceeace facem noi, cluburile si asociatiile. Avem statutele si activitatea noastra.
    Toate pot fi perfectibile, dar niciodata federatia, indiferent, de statut sau responsabili nu vor putea suplini activitatea noastra.
    Cu stima Petrica!
    yo2bbb, george

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2014-03-21 20:48:50 (ora Romaniei)
  • Buna seara draga George
    De undeva trebuie sa plece materializarea dorintei de a corecta greselile care ne duc in continuare de rapa, vobind desigur de situatia prezenta a radioamatorismului YO.
    Despre masa rotunda putem face o propunere lui Ciprian N2YO, sa deschida o lista unde pot subscrie cei care sunt dispusi sa participe iar dupa o luna de zile vedem cum stam. Daca sunt doritori, recomandati de rezultate si activitati (trecute onest intr-o coloana separata din lista),de actiuni realizate, continuam cu pasul urmator: Realizarea invitatiilor celor care poate au omis sa aplice, din modestie si apoi efectiv realizarea intalnirii, la a carui participare "se lasa pistoalele" la intrare. Daca nu avem doritori inseamna ca ne meritam soarta si fiecare pe cont propriu cu luptele si procesele lui, pentru a corecta neajunsurile pe care le sesizeaza.
    Urmatoarea problema ar fi locul de desfasurare: Propunem mai multe locuri de desfasurare a intalnirii, care sa fie undeva cat mai accesibil situat intr-un judet de centru, pentru ca distantele sa fie acceptabile pentru toti participantii. Si aici propun BRASOV, SIBIU, TG MURES, sau altele.
    Sunt sigur ca vom putea organiza imediat ce se va face cunoscuta lista cu participanti. Cine nu este invitat inseamna ca nu probeaza. Iar asta e cea mai mica problema in opinia mea! (As putea spune ca organizarea ar putea-o face ARR, dar nu vreau sa implic Radioclubul Romaniei in acest lucru pentru a nu fi acuzat de reclama gratuita). Este vorba de radioamatorismul romanesc si nu de o organizatie, oricare si oricat de buna ar fi ea! Apoi putem sa ne rapim doua zile dintr-un sfarsit de saptamana in care sa ne intalnim si sa rezolvam problemele. Agenda intalnirii cat si materialele de prezentat le pot face eu de comun acord cu toti participantii. Lista este deschisa. As pune in capul listei:
    1. Strategia de dezvoltare pe termen lung a radioamatorismului YO.
    2. Echipa reprezentativa a Romaniei de US/UUS, participanta la concursurile organizate de IARU. Sub nici o forma nu acesta este potentialul radioamatorilor romani.
    3. Grupurile de lucru in relatia cu IARU. Reprezentarea radioamatorilor YO la IARU, care este deficienta asa cum am aratat in materialul de mai sus.
    4. DXpeditii organizate de radioamatorii YO.
    5. Arbitrarea corecta si obiectiva a CN, care sa asigure echidistanta si corectitudinea impusa de beneficiile urmarite prin castigarea titlurilor.
    6. Sprijinul financiar si incurajarea realizarii performantei pentru participarea la WRTC.
    7. ETC
    Despre demisia mea, pot spune doar ca nu imi permit sa fiu penabil, avand in vedere deciziile luate si sustinute de conducerea FRR,multe din decizii sunt luate impotriva legii muncii, sportului, codului penal, etc. Este greu sa imi permit sa fiu vertical, dar nu pot sa fac rabat de la acest lucru. Cand o sa fiu sustinut sa aplic regulamentele asa cum sunt realizate fara interpretari si fara sa fiu supus presiunilor sa accept compromisuri, voi putea sa imi exercit atributiunile de sef de comisie de arbitrii. Nu sunt multe de spus, chiar sunt simple George, dar nu in conditiile prezente din FRR. Imi pare rau ca am dezamagit dar nu pot sa imi permit sa fiu compromis si sa nu am nici macar puterea sa ma apar legal, pentru ca legea este aplicata dupa bunul plac de cei care cred ca stiu despre ce e vorba in acest domeniu. Nu este loc de "amatorism" in acest domeniu! Asa vad eu lucrurile! Dar avand in vedere ca maine vor fi doar 39 de reprezentanti ai radioamatorilor YO, ma indoiesc ca ar putea decide in sensul rezolvarii situatiilor hilare actuale. Cred ca este un bun punct de plecare! Cu respect! 73 de YO9RIJ Petrica

  • Postat de Ionel - YO6DBL la 2014-03-21 21:09:44 (ora Romaniei)
  • Dragă Petrică,
    Am citit şi răscitit scrisoarea "desfăcută", şi nu am găsit nimic deosebit în afară de câteva probleme vechi antice şi dedemult, cunoscute de către toţicei radioamatorii din ţară şi nu numai, dar ceea ce m-a frapat este faptul că "dai atacul la persoană" ...YO3IRC şi YO9XC... Din ce am citit şi i-am pus pe unii care habar nu au de radioamatorism şi au ajuns la concluzia că eşti plin de ură de.... Ai fost în CA al FRR, ai fost ales de oamenii careîţi recunoşteau calităţile şi puterea de muncă, dar n-ai făcut nimic, ţi-ai dat demisia ca un laş, şi împroşti cu venin în stânga şi-n dreapta. Cred că eşti frustat de unele neâpliniri profesionale, poate radioamatoriceşti sau..., complexat de faptul că nu ţi-a ieşit palnul ,sau planurile, etc... În unele probleme am scris ai dreptate, dar tu ai organizat măcar o dată o simplă cometiţie ??? la nivel judeţean. Ai luat în calcul vreodată forţele şi mijloacele care le ai la dispoziţie ??? parte organizatorică; concurenţi, cazare , hrănire, mijloace de transport, arbitraj, etc... Este foarte uşor să acuzi, atunci când nu ştii cum se face o sponsorizare, cum se face un decont la nivel de judeţ, şi mai ales la nivel federaţie... răspuns la Curtea de Conturi, la Finanţe ... etc... dar văd că altceva nu se face, decât clanuri şi bisericuţe... şi mai ales sunt sforarii care "bagă strâmba" iar "păcălicii" sar ca arşi în faţă, doar pentru impresia artistică... adică cel mai "tare din parcare"... Îmi pare rău că te-ai "aruncat" în hău, eşti destul de tânăr, şi este păcat ... de radiamatorism, de noi cei care iubim acest sport, şi care am tras-o în trecut, etc... cei mai vârstnici ştiu, cunosc despre ce vorbesc, au trăit-o pe pielea lor. Este foarte uşor în viaţă să distrugi ceva ce există, sau un om, dar cel mai greu este să-ţi accepţi şi recunoşti propriile greşeli. CEL MAI GREU LUCRU ÎN VIAŢĂ ESTE SĂ FI ŞI SĂ TE MENŢII CA OM.
    Cu stimă, Ptrică yo6dbl, Ionel

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2014-03-21 21:58:51 (ora Romaniei)
  • Buna seara domnule Ionel
    Stiu ca esti un apropiat a lui YO9XC si e normal sa sari sa il aperi. Gasesc normala reactia, dar nu gasesc normal ca probleme pe care le stii de multa vreme si care nu sunt in regula sa nu te frapeze! Dar te frapeaza asa zisul atac la persoana. Te asigur ca nu este nici un atac la persoana ci doar o sensibilizare a factorilor care decid in numele TUTUTOR radioamatorilor din YO si a caror activitate nu ma satisface absolut deloc. Pentru exercitiu, numiti un singur domeniu pe care il stapaneste 9xc, atat de bine incat sa nu fiu nevoit sa contra argumentez cu exemple fraude sau situatii hilare. Daca pe domnia ta te multumeste activitatea domnilor amintiti, inseamna ca avem standarde diferite, atat profesionale cat si radioamatoricesti, iar asta nu e condamnabil. Un "atac la persoana" nu fac si nu voi face, pentru ca ai putea fi uimit si de-a dreptul siderat de ce bazaconii ai putea sa auzi despre ce face sau a facut prietenul domniei tale. Poate nu stii de ele sau poate te asociezi cu el in acestea, dar nu este treaba mea. Nu vreau sa deschid cutia Pandorei. O vor face autoritatile cat de curand cred! Mi-am dat demisia pentru ca chiar prietenul domniei tale a instigat la incalcarea regulamentului pe care eu trebuia sa il aplic in mod egal si echidistant tuturor participantilor la CN. Nu imi permit sa fiu penabil! Am gresit ca nu am putut asigura obiectivitatea, decat partiala a arbitrarii si mi-am depus demisia. Este un act de onoare nu de frustrare! Poate ai sa zambesti un pic, dar demisia nu mi-a "fost aprobata" asa cum a cerut prietenul domniei tale! Despre asta ce ziceti? Despre ce vorbim aici? Acesti oameni te reprezinta? Hi! Cred ca nu puteti sa va detasati de sentimente, sa va puteti permite sa priviti lucrurile asa cum sunt, adica sa priviti REALITATEA OBIECTIV! Pentru a nu fi acuzat ca nu stiu cum se fac anumte competitii, activitati, eu va invit sa cititi cate ceva aici si sa imi spuneti daca inseamna mai mult decat o competitie de nivel judetean:
    http://radioclubulromaniei.ro/ce-este-radioamatorismul-in-programul-scoala-altfel/

    http://radioclubulromaniei.ro/activitati-r-r-2014/

    http://radioclubulromaniei.ro/anunt/

    http://radioclubulromaniei.ro/ziua-mondiala-radioului/

    http://radioclubulromaniei.ro/muzee-in-eter/

    http://radioclubulromaniei.ro/sota-cu-hans-blondeel-timmerman-pb2t/

    http://radioclubulromaniei.ro/domnului-inspector-general-atentia-smurd-buzau/

    http://radioclubulromaniei.ro/jota-2013-la-buzau/

    http://radioclubulromaniei.ro/bursa-arr-2/

    http://radioclubulromaniei.ro/318/

    http://radioclubulromaniei.ro/un-alt-fel-de-mos-nicolae/

    Si muuulte altele!
    Este de retinut ca ii faceti "pacalici" pe radioamatorii care isi permit sa vada si din alt unghi lucrurile. Vedem ca nu merg asa cum trebuie dar dumneavoastra tot institati ca e bine! In hau sunteti impreuna cu cei pe care ii aparati si care usor si sigur duc radioamaotrismul catre inexistenta, nu spre distrugere. FRR nu trebuie distrusa! E timpul sa vedem adevarul! Totusi un adevar ati "scapat", dumneavoastra iubiti "acest sport" eu impreuna cu MAJORITATEA radioamatorilor din YO, (care din fericire, nu sunt membrii FRR), iubesc acest HOBBY! Cand pomeniti de distrugere, uitati intentionat ca am spus in repetate randuri ca atitudinea conducerii duce la distrugere (vedeti marile nume din radioamatorismul YO care nu mai vor sa fie asociate cu conducerea slaba ca sa nu zic, incompetenta, a FRR) si din aceasta cauza trebuie sa intram in normal, in toate aspectele pe care le-am sesizat si le voi sesiza in continuare! Cu respect !73! de YO9RIJ Petrica

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2014-03-21 23:02:30 (ora Romaniei)
  • Lui Petrica YO9RIJ : 39 delegati(nu contest acest numar ca nu stiu altul )cu drept de vot inseamna ca mai au in spate un numar de REPREZENTATI, adica circa 800-1000 radioamatori reprezentati. Cunosti ( din statistici de log, concurs, trafic, etc ) ca ar fi cu mult mai multi de 2000 ""activi "" ?? Deci numeric nu poti contesta !!Nu lua cele 8500 indicative: unele apartin decedatilor, altora plecati din yo, altii ""s-au scris"" din snobism etc. Nu stiu sa citesc in ASTRE dar stiu solutia:: va fi ca INAINTE, cel mult se va completa CA cu 2-3 membri noi( tot de tip clientelar, nepotisme sau altele ). De unde: din prestatia noastra , a celor ce ""cantam "" pe la colturi si a celor ce se bat in piept cu caramida disidentei, cand in realitate au fost DISTINSI ,MANDRI SI DE NETAGADUIT SUSTINATORI ai nelegiuirilor facute de CA al FRR. Deci asa va fi(desi nu doresc). Un weekend placut la sfarsit de saptamana (asa zic babele din Cartierul meu ) yo9agn-nic

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2014-03-21 23:19:40 (ora Romaniei)
  • Nic YO9AGN, as vrea sa ai dreptate cu cei 800-1000 de radioamatori care sunt reprezentati la AG, dar in acest moment la FRR sunt legitimati 62 de radioamatori!! Deci reprezentarea de care spui se pare ca nu e! Dar si asa de-ar avea puterea sa vada ca lucrurile nu sunt de aplaudat si e muulta munca de facut! Cat despre faptul ca va fi "ca inainte" trebuie sa iti dau dreptate! Asa cum spuneai: prietenii, nepotisme si clienti, hotarasc pentru TOTI radioamatorii din YO! As fi bucuros sa aud ca lucrurile se misca in directia care trebuie, dar in nici un caz, nu se va intampla cu cei care nici macar nu pot vedea dincolo de gard! Nu mi-ar parea rau deloc, in ciuda "prietenilor" care cred altfel! 73! O seara superba! YO9RIJ Petrica

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2014-03-21 23:56:30 (ora Romaniei)
  • YO9RIJ:: a slabit propagarea in 14 si am timp de o ""gluma amara "": deci 62 radioamatori legitimati (posesori ai legitimatiei tip FRR,de la ultima gaselnita al CA a FRR)). OK !!! Atunci cei ce nu au legitimatie FRR (in afara celor 62 ) POT SA NU FIE PRIMITI IN SALA !! Iata o lucratura de ""maistru"" > Si cred ca mai au surprize pentru a inlatura potrivnicii !!Nu le mai sugerez idei sau altceva dar vor mai gasi. Dar se naste o contradictie:: clubul XX plateste taxa de afiliere FRR. Deci clubul e membru""colectiv"". Delegatul sau , cu imputernicirea de vot NU ARE LEGITIMATIE. Deci e posibil sa nu fie primit in sala . Ce zici de o asemenea anomalie ??Pe maine seara ! Cu stima nick

  • Postat de ion - YO9CEB la 2014-03-22 18:51:26 (ora Romaniei)
  • Pentru YO6DBL ,Te ai bagat ca musca,mai bine taceai .Cred ca tu (dumneavoastra)faceti atac la persoana.Fiecare ne expunem punctul de vedere dar mataluta ai sarit CALU.Nu te salut dar ti-ai pierdut un prieten.

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2014-03-23 09:33:35 (ora Romaniei)
  • Ati vazut procesul verbal de la AG a FRR ? Ce va spuneam , ca, se poate si mai rau ! Revista nu mai este pt. ca nu mai este Vasile Ciobanita !? In 2012 au aparut 6 numere... Daca la conducerea frr ar fi oameni de buna credinta incepind de miine, revista ar aparea fara probleme peste o luna, asa cum a aparut si in 2012. Dar asa cautati sponsori , redactori, realizatori.... 73! de yo8cln

  • Postat de Dan-Liviu VOICULESCU - YO3JX la 2014-03-23 10:29:56 (ora Romaniei)
  • Si totusi... e spre bine, apreciez. Initiativa lui YO5AJR a fost pozitiva, dupa dezbateri ce au intarziat deschiderea oficiala a AG legate si de cvorum, "oficialii" au fost tolerati in ce priveste participarea si a invitatilor/neinvitatilor fara drept de vot. Din rapoartele prezentate s-au confirmat afirmatiile facute de mine si "luate peste picior" de unii in cursul postarilor, anume legate de inregistrarea legala a FRR, ca statutul actual constituie documentul de referinta pentru activitatea FRR (desi toata lumea e de acord ca trebuie actualizat, presedintele FRR are proiecte intocmite ce vor intra in dezbatere), sigur e ca efortul Dv. de a semnala aspecte importante privind FRR dezbatute pe forum au fost citite cu atentie de delegati si apreciate corect asa cum a rezultat din luarile de cuvant si din voturile exprimate. Iarasi am constata ca Dl. Presedinte Neacsu Constantin YO3IRC a condus elegant, echidistant si civilizat sedinta AG, chiar am fost placut impresionat de fermitatea cu care a cerut intrarea in normalitate a unor aspecte ce trebuiau clarificate si transate prin votul AG. Apreciez ca ne indreptam spre bine, nu doresc sa comentez eu toate aspectele acum, sa asteptam informatii oficiale. Dan, YO3JX

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2014-03-23 11:20:11 (ora Romaniei)
  • Vad postari si ma uimesc; ma ciupesc de ureche(nasul e cam mare ) sa vad ca-s treaz !!
    Cea mai mare spaima a ""indus-o "" yo8CLN. Oare acum s-a facut si mai rau ?? Ghita, VAI DE MAMA NOASTRA !! dar poate nu o fi chiar asa.Ma uimeste Dan yo3jx. Da, asa arata cameleonul !! Ieri, (il auzeam in trei-jumate ) era foc si para: cei din CA ai FRR ...vai de capul lor. AZI e altul .. Oare i s-au "" distribuit"" ceva firimituri dela masa CA ?? astept !!Daca e asa, atunci DECRETEZ :: NE MERITAM SOARTA SI FELICITARI CA al FRR !!

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2014-03-23 13:09:55 (ora Romaniei)
  • Nu am intentia de a induce nicio stare. Dar daca este forum, am zis, ca putem dezbate ! Eu am zis ca nu am nicio speranta de la "actualii". Oare suspendarea lui Macarescu este un lucru bun ? Erau si altii pe lista, au scapat , deocamdata ! Ziceam ca sint lucruri bune daca se spunea ca de luna viitoare apare revista, se pregataste o echipa competitiva pentru IARU, se completeaza reprezentativitatea la forurile mondiale, se dinamizeaza site-ul si altele. Asa este "vai de mama noastra" 73 ! de yo8cln

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2014-03-23 13:22:53 (ora Romaniei)
  • Este ceva, dar nu este ceea ce trebuie! cred ca asta incearca sa ne spune Ghita! Standardul cerut este muult mai ridicat. Imbucurator este ca nu am facut galagie degeaba. Dl Presedinte a inteles criticile si a demarat actiuni care sa corecteze inadvertentele. Cornelius YO4DW a gresit enorm cand a propagat ideea ca ARR face concurenta neloiala FRR. Discutiile cu IARU au fost purtate pentru a cauta solutii, in lipsa si refuzul FRR de a se implica, privind popularea grupurilor de lucru in care se iau decizii pentru toti radioamatorii YO si in care de zeci de ani radioamatorii YO nu sunt prezenti. Am fost intelesi gresit asta e sigur. Dar nu a murit nimeni. Continuam sa semnalam derapajele si sa facem radioamatorism pana cand FRR va demonstra ca se misca in directia corecta. Intr-un fel dorinta ,salutara, a presedintelui FRR trebuie sa se materializeze. Pacat ca nu poate, sau nu vrea sa faca nimic in ceea ce priveste dedicatia oamenilor cu care se inconjoara. Unii doresc, dar nu pot sa faca si asta aduce prejudicii FRR-ului. ARR este vaccinul FRR! Spun asta pentru ca doar "frica de moarte" a determinat reactii. Ce nu am putut schimba din interior din cauza, incompetentei, orgoliilor si nepotismului, am reusit, o mana de oameni inimosi si de buna credinta sa facem din exterior. Aici felicit pe toti membrii ARR, (care surprinzator sunt din ce in ce mai multi). Mai sunt de facut inca multe iar FRR trebui sa isi continuie alergarea cu "limba scoasa" pentru ca nivelul impus de radioamatorii YO nu este cel de genul in care 9XC cu sotia castiga un CN in detrimetul unor operatori de top de genul YO7MGG & YO7CKP (LOCUL 3) si YO5FMT & YO5OHO (LOCUL 4)https://docs.google.com/file/d/0B3bR-31Re2YYVWZfSHF3T0I0cnM/edit. Unde se vede de la o posta ca a fraudat. E jenant pentru concurentii care accepta asa ceva. Acum vad in procesul verbal ca este din nou "Coordonatorul echipei de arbitrii" adica LUPUL paznic la OI! Hi! O demisie se impune, macar de ONOARE. Dar stim ca YO9XC nu are onoare si nici scrupule! Cam asa vad eu lucrurile! In nici un caz nu este loc de interpretari ca ARR ar dori distrugerea FRR, asa cum sa indus gresit ideea! FRR trebuie doar sa isi aduca in frunte OaMeni valorosi si sa scape de impostori si oportunisti. Cu respect! YO9RIJ Petrica

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2014-03-23 14:23:45 (ora Romaniei)
  • Cu referire la Dl Macarescu. Asta este recunostinta pentru dedicatia cu care a aparat FRR in procesele intentate pe care le-a avut. Acum Gabi care a dat in judecata FRR, si care este apropiat al presedintelui Neacsu, este acum presedinte de comisie HST. (calitatile in domeniu nu se discuta, ci doar ONOAREA). Asta a dorit asta a obtinut! Restul e istorie pentru prosti! As intreba cu ce anume concret a prejudiciat FRR-ul activitatea domnului Macarescu in frunte ARR? Faptul ca a aratat ca se poate face ceva frumos, spre disperarea mediocrilor? FRR se pare ca va mai avea parte de procese rasunatoare. Sa vedem cum cei care au indus ideea gresita total a unei incompatibilitati ARR / FRR, vor plati cheltuielile de judecata. Dl Macarescu nu mai face munca voluntara sigur, din pozitia de suspendat! Uite asa niste capete luminate si inflacarate de nestiinta, distrug FRR. Poate asa vor vedea radioamatorii cine distruge FRR-ul! Nu imi place sa vad FRR sufera, dar asta e situatia! Succes mult le doresc! 73! Petrica

  • Postat de Dan-Liviu VOICULESCU - YO3JX la 2014-03-23 17:09:27 (ora Romaniei)
  • Cineva asteapta un raspuns desi cred ca e vorba de o confuzie. Azi e duminica iar ieri sambata a avut loc AG a FRR la care am participat. Ieri am fost dupaamiaza in banda de 3,7 MHz dar nu am vorbit nimic de CA al FRR care a avut intalnirea ALALTAIERI adica vineri 21 la care nu am participat anul asta, poate e vorba de una de acum un an sau de cea de acum doi ani. Nu am fost "foc si para" ca nu am vorbit despre CA ci despre AG, doua notiuni diferite. La adunarea AG nu s-a distribuit nimic pentru mine, nu am luat cuvantul, daca persoana stie de ceva firmituri ca mi-au fost dedicate, i le fac cadou cu TVA cu tot.
    In ce priveste fenomenul uimirii mai degraba eu as fi indreptatit sa il folosesc intrucat nu am avut nimic polemic cu domnul ce binevoieste sa faca aluzie la un reprezentant al regnului animal nevinovat. Acum insa lamurit despre semnalarea unor colegi de trafic de trei-juma care au raportat bruierea emisiunii mele cu asa zisa "purtatoare" iata cum putem afla ce neprieteni avem si cum au fost ei prelucrati sa denigreze. Sunt in comisia pentru situatii de urgenta a FRR, am prieteni in CA, unii de o viata, chiar ma mira aceste ultime incercari de dezinformare. Incerc totusi sa afirm ca a fost vorba de o confuzie sau neintelegere drept care am trimis un raspuns, sa nu las loc unei taceri ce poate fi interpretata.

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2014-03-23 22:51:19 (ora Romaniei)
  • Intrucat stiu ce inseamna ONOAREA militara (a adevaratilor militari ) desi nu am fost ""ACTIV "" decat putin ci NUMAI rezervist(cu concentrari anuale !! ) ma vad obligat sa respect topicul, sa ma incadrez in SCRISOAREA lui Petrica dar sa fiu clar :: PENTRU AUTORUL SCRISORII :: amice draga, ti-am facut previziunile ""astrale" sambata seara. S-au implinit. Mai fac una groaznica(de se va implini): yo3fu pensionar.OK ! Locul lui va fi luat de cineva din provincie( !!!ghici Pedro cine ). Scopul : folosirea ca trambulina spre functie de FUNCTIONAR PUBLIC !! Petrica, ia aminte !! deci s-au confirmat temerile mele de vineri si sambata. Se vor confirma si acestea. Vom trai si vom vede.Cu respect si scuze ca nu am asteptat ziua de LUNI ! PENTRU DAN-YO3JX ::::: Domnule Dan, faceti o paralela intre ce ati postat aici si discutiile aprinse( si deosebit de corecte-dupa opina mea ) de pe FORUM. Nu va e teama de oamenii aceia care scriu cu indignare, in timp ce Dv va lamentati si balaciti in laude ?? Nu ma refer la frica fizica sau altceva, ci la cea morala.Referitor la regnul animal(de care faceti caz) daca va doream in regnul vegetal scriam despre alegerea neghinei din griu. Despre cameleon ?? o biata ""soparla"" ce-si schimba culoarea crezand ca nu va fi descoperit. Daca va credeti asa iubit in ""3"" va intreb direct: dece distinsii radioamatori din ""3"" nu v-au dat delegatie cu drept de vot pentru a-i reprezenta ?? Asa ca v-ati dus pe cont propriu ca sa nu bateti covoarele acasa.Sau sa dati cu aspiratorul ).Referitor la "" bruierea cu asa zisa purtatoare ,etc "" precizez ca NU AM PUS NICIODATA PURTATOARE PE EMISIUNEA CUIVA, ca asa zisa Dv purtatoare e CHIAR ADEVARARTA PURTATOARE. nU-MI PUNETI IN SARCINA CEIA CE NU FAC !! Va mai fac o propunere(sa faceti Dv, ca daca o fac eu, atunci postez aici si o sa fiu catalogat un om rau): Luati toate postarile Dv, pe ultimele ""macar "" 6 luni si veti vede ca de la angajarea "" la pachet"" statie,operator, inginer electronist etcati reusit sa va dati arama pe fata ,ibn sensul ca ati AFISAT DORINTA DE PARVENIRE !! AFISARE NEMASCATA !!Daca credeti ca am gresit, sau incercati sa mai negati sau sa ma "trimitetyi la colt cu mainile sus"" va scot eu si fac antiteza respectiva. al dv nick-yo9agn.

  • Postat de nick - YO9AGN la 2014-03-23 23:14:51 (ora Romaniei)
  • PRECIZARI INDUBITABILE :: domnule Dan, chiar asa scurta memorie aveti ?? REVEDETI toate postarile dv anterioare (inclusiv ca nu aveti nimic cu FRR ci cu CA al FRR).Eu aici(pana in sera asta ) nu am zis nimic ci m-am referit la ""trecutul Dv scriitoricesc"" de pe aici..... Pentru amicul Petrica am facut atunci(ca si acum ) PREVIZIUNI "ASTRALE" Eronat sustineti ca nu aveti nimic cu mine:: eu sunt unul dintre cei 8000 radioamatori pe care Dv incercati sa-i imbroboditi . Eu nu accept. Referitor la discutiile aprinse de pe FORUM : uitati-va la calitatea deosebita a acelor oameni indignati si apoi balaciti-va in mocirla laiudelor sau A MARETELOR DV IDEALURI SI PROMISIUNI DE VIITOR (vezi postari anterioare ). Acolo sunt oameni care AU FACUT, au REALIZAT, unul mai bun ca celalalt - vezi cum ii doare ce s-a intamplat. Exact ca la o inmormantare , cand toata lumea plange, e trista , numai ""unul"" canta si danseaza !! Sperb ca am fost clar, ireductibil si ONEST !@!!

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2014-03-24 00:09:39 (ora Romaniei)
  • Buna seara Dr OM Nick,
    Majoritatea OaMenilor de radio, au ONOARE, si sunt de o politete extraordinara in acord cu statutul de HAM, dar nu si cei care ii conduc (in acord cu cele ce spunea YO3ITI pe forum)! Ma plec, cu respect, in fata previziunilor facute, chiar daca nu as fi dorit sa ai dreptate! Parca mi-ar fi placut sa spun ca "a fost o eroare de interpretare" si sa mergem mai departe zambind, si sporovaind despre antene!Hi! In legatura cu ceea ce se va intampla, eu propun sa asteptam sa vedem definitivarea marlaniei!! Succes la vanatoarea de DX-uri! 73 de YO9RIJ Petrica

  • Postat de Dan-Liviu VOICULESCU - YO3JX la 2014-03-24 01:17:40 (ora Romaniei)
  • Afirm ca statutul meu este dorit de oricine debuteaza intr-o activitate utila societatii, la care unii nu ajung sa se bucure. Am suficiente exemple prin care pot demonstra ca nu e vorba de o parvenire ba dimpotriva incerc sa ma fac inteles ca miscarea radioamatoriceasca are nevoie de toate fortele, de experienta si talentul nostru pentru a depasi neajunsurile. In restriste nu sunt persoanele, in particular ma refer la oferta mea ci activitatea FRR are nevoie de sprijin. Din discursul presedintelui FRR rezulta o apreciere pozitiva asupra D-lui Dragulescu Gheorghe YO3FU consemnata pe scurt in PV al AG. Asa cum am mai scris sunt doua functii de secretar, unul federal iar celalalt general. Asa cum a rezultat din discursul presedintelui, Dl. Dragulescu revine "inapoi" pe functia de secretar federal. Personal cred ca Ghita are multa experienta acumulata in miscarea radioamatoriceasca si oricine are de invatat in preajma dumnealui. Candva, nu demult, am propus sa ne unim eforturile in cadrul FRR iar acum, cu oarecare intarziere cred ca s-au inteles beneficiile acelei propuneri. Desigur, e necesar un front rezonabil de timp ca revirimentul FRR sa fie observabil. Probabil la finele anului 2014 se va putea trage o concluzie. Nu agreez atacurile joase ce nu aduc nimic bun pentru asteptarile colegilor radioamatori. Amintesc ca s-a propus o reunire a celor ce acum polemizeaza la o dezbatere nemijlocita, de pe pozitii de deplina egalitate pentru a raspunde civilizat rezolvarii neajunsurilor.

  • Postat de Viorel D. - YO8BDV la 2014-03-24 23:46:03 (ora Romaniei)
  • Buna seara. Dupa "federalizarea" FRR, urmeaza o posibila "federalizare" a RO!?. 73''s, V/SV.

  • Postat de Mircea Dreve - YO5FYI la 2014-03-25 13:58:22 (ora Romaniei)
  • Atit de multa energie,timp si...patima,pentru ce?Atac la persoana,jigniri,refulari si nu in ultimul rind o acerba apartenenta partizana.Nimic constructiv,nici o solutie la situatia actuala.Pacat..mare pacat! Sa auzim doar de bine! 73.

  • Postat de Dan-Liviu VOICULESCU - YO3JX la 2014-03-26 08:34:03 (ora Romaniei)
  • Salut Mircea YO5FYI, ma bucur sa te vad pe net in calitate de opinant. Toate au rolul lor si nu sunt inutile. Dezbaterile au rolul de stimulare a implicarii fiecaruia dintre noi in viata radioamatoriceasca si sub aceasta forma iar rezultanta este expresia vointei majoritatii spre mai bine, cluburile ce sunt acum membri FRR prin delegatii lor au cerut in AG reforma si CA are datoria de aplica trendul pozitiv. Micile altercatii intre opinenti pot fi considerate ingrediente amuzante/suparatoare dupa cum fiecare este situat de o parte sau alta a "tevii de pusca". Concluzia insa e importanta, exista SPERANTA si RADIOAMATORISMUL va merge pe drum bun, in dezvoltare si diversificare, prin gasirea puntilor amiabile intre noi. Ca un mic exemplu, am apreciat ca prezenta mea la sedinta AG din 22.03 nu a fost impiedicata chiar daca nu am fost chiat invitat, ieri am fost la sediul FRR si am dat mana atat cu Ghita Dragulescu YO3FU cat si cu Sorin Nicolaescu YO9SW, cu Sorin chiar ne-am zambit (deh, Sorin vine de la Soare!) fiind acolo in vizita pentru reinnoirea cererii de oferta pentru munca de SG al FRR inregistrata cu nr 43/25.03.2014. M-am bucurat ca a fost pentru scurt timp in vizita acolo si veteranul Sile Capraru, YO3AAJ, aducand QSL-uri de la posta pentru noi toti. Hai sa fie bine, Dan-Liviu, YO3JX.

  • Postat de Marian - YO4HGX la 2014-03-26 18:10:24 (ora Romaniei)
  • Din curiozitate, ce salarii au presedintele si secretarii FRR?...

  • Postat de Nicu - YO8BGE la 2014-03-27 01:53:15 (ora Romaniei)
  • Bilantul pe 2013 https://googledrive.com/host/0B3bR-31Re2YYVVJZdEt3RlYxRzg
    Buget pentru 2014, https://drive.google.com/folderview?id=0B3bR-31Re2YYMEY0bDhESVdnbWs&usp=drive_web
    Din 43850 lei dupa impozite si taxe raman pentru salarii nete suma de 2000lei/luna(presedinte,secretar general,secretar federal)

  • Postat de Marian - YO4HGX la 2014-03-27 04:03:01 (ora Romaniei)
  • 2000 lei?! De fapt ce ma mai mir, Isus a fost vandut pentru "un pumn de galbeni"...

  • Postat de Dan-Liviu VOICULESCU - YO3JX la 2014-03-27 11:51:50 (ora Romaniei)
  • Ati uitat sa puneti la numar contabila.

  • Postat de Dan-Liviu VOICULESCU - YO3JX la 2014-03-27 11:57:25 (ora Romaniei)
  • Nu reusesc sa fac conexiunea intre relatarile din Noul Testament despre Iisus si probabil unul din cei retribuiti la FRR, este o asemanare cu unul dintre ei, a fost vandut pe un "pumn de galbeni" cineva? Daca da cine si de ce a facut "vanzarea"?.
    Parca ar fi necesare precizari.

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2014-03-27 13:30:19 (ora Romaniei)
  • De fapt, YO4HGX,Marian, este un tanar cu vederi spre viitor: el spune foarte clar ca este uimit de ""cel ce fulgera impotriva CA sl FRR -chiar nominalizand pe Ghita si Neacsu( Nu credeti ??Vedeti postarile anterioare !! ) si care acum pentru un salar modic (dar NEAPARAT SA INTRE IN GASCA ACESTORA ) se leapada (nu de satana ci) de propriile peincipii(infratindu-se cu satana ).Nu pricep ce nu e clar !! Saa nu uit :: unul din posturile de SECRETAR (ca e federal sau ...) este deja arvunit. Amintesc, din memorie, cateva versuri ale lui Th> Neculuta :: IN ZADAR SE ZBATE SI ASUDA//// FRUNTEA TA CEA GALBANA ,CA CEARA ///n-AI SA POTI, DEGEABA-I ORICE TRUDA// CA SA LEGI IN LANTURI PRIMAVARA !!! nick-yo9agn

  • Postat de Dan-Liviu VOICULESCU - YO3JX la 2014-03-28 13:39:31 (ora Romaniei)
  • Nu il cuosc pe YO4HGX Marian iar daca nu doreste sa ridice condeiul si se multumeste cu vederile spre viitor. In rest nu e nimic de inteles dar as spune ca o "arvunire" este un act de coruptie pedepsit de Lege iar cine cunoaste si sustine ca tainuitor se expune real rigorilor Legii. Restul pare a fi maculatura. Daca tot veni vorba insa, semnalez cateva semne benefice ale "trezirii" comunitatii radioamatoricesti in ultima perioada de timp. Astfel cei 77 de la examenul ANCOM majoritatea tineri si "neinregimentati", imbunatatirea (stabilitate in frecventa) la YO3KPA ce deocamdata face un serviciu radioclubului central FRR, curatenie "de primavara" la Bucuresti, multe, da Doamne! Dan YO3JX.

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2014-03-28 20:14:06 (ora Romaniei)
  • @YO3JX: Examenele de la ANCOM au fost organizate la cererea Palatului Copiilor (YO3KPA). Imbunatatirea stabilitatii frecventei la YO3KPA se datoreste tot Clubului Copiilor... Eu nu vad nimic nou la FRR.

  • Postat de Dan-Liviu VOICULESCU - YO3JX la 2014-03-28 21:52:54 (ora Romaniei)
  • @ YO6EX. Palatul National al Copiilor prin cercul de radioamatorism YO3KPA este membru al F.R.R., Florin Dinca e presedinte al comisiei de tineret al F.R.R., acolo este si ASVSU cu presedinte al retelei nationale de urgenta a F.R.R., cred ca e suficient. Ce e nou pe la Dv. nici eu nu vad de aici bine. 73, Dan-Liviu, YO3JX.

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2014-03-28 21:54:52 (ora Romaniei)
  • pENTRU YO3JX:: Referitor la Sesiunea de examene nu vorbesc peste un raspuns clar ,la obiect si de netagaduit al distinsului Vasile-YO6EX. Ar fi bine daca ATI RETINE SI NU ""ATI FURA "" (chiar scriind pe aici) munca altora. E vorba, in final si de BUN SIMT !!! Aveti si pe aici merite,meritosule ?? Pentru distinsul Marian -YO4HGX- nu mai scriu nimic pentru ca nu mi-a achitat taxa de reprezentare avocatiala > DAR......... REFERIOR la marea mea calitate de TAINUITOR , declar ca nu vreau sa fiu clientul DNA sau al altui Parchet. Stiu ca "" parchetarii" sunt mai inspirati cand aleg situatiile. Deci , ca si ""mama omida"" sau alt clarvazator, ma vad obligat sa repet pentru un clarvanzator ca :: Ghita= pensionar. Nu se retrage, dar schimba locul (din federal in..general sau invers).Deci postul unu e ocupat. Pentru postul doi se fac arvunirile si va fi '""AL PROVINCIEI"".Ca vanati acest post este mai transparent decat perestroika lui Gorbaciov. Dar stati linistit ca nu veti primi nici macar firimiturile anterioare(bucurestenii nu au uitat fericirea de la Municipal ,ba unii carcotasi-ca mine- nu inteleg ce vor sa spuna despre aparatura, decedati, vaduve , dv etc. Nu am inteles ce vor sa zica ,dar o sa aflu si va scriu pe aici).Despre maculatura eu as raspunde::INCULTURA.

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2014-03-28 22:21:42 (ora Romaniei)
  • Aproape 5000 de vizualizari, peste 100 de comentarii, si domnul presedinte al FRR nu catadicseste sa formeze un punct de vedere privind problema semnalata in scrisoare! Asta este un semn ca lucrurile se misca? Hi!
    Totusi sunt placut surprins ca unii s-au trezit din amorteala, zguduiti serios de ARR. Nu ma voi opri aici! "Dialogul" continua! Pentru ca cei care ma reprezinta sunt departe de normalitate! Domnii care (nu) conduc FRR, or sa invete ca 5 000 de radioamatori sunt o forta si acest lucru conteaza oriunde in lume, inclusiv in Romania! Desi intr-o tara normala, la prima sesizare, ar fi trebuit sa reactioneze instantaneu, sa nu aibe somn pana nu ar fi asigurat bunul mers al treburilor! Dar asta se intampla intr-o tara normala si intr-o organizatie normala! Cu rabdare, sa urmarim evolutia lucrurilor (pentru ca lucrurile vor evolula, va asigur!)Multumesc tuturor radioamatorilor care au inteles demersul meu si au fost alaturi de mine! Sa auzim de bine! 73 de YO9RIJ Petrica

  • Postat de Marian - YO4HGX la 2014-03-29 03:21:41 (ora Romaniei)
  • @YO3JX - Nu o sa-mi cer scuze pentru stilul telegrafic si nici nu o sa iti ofer nici o precizare suplimentara. Nu o meriti! A curs suficienta cerneala pe acest subiect, lucrurile sunt mai mult decat evidente si probabil tocmai din cauza unor specimene (imi asum termenul) ca Dumneavoastra, situatia radioamatorilor din YO si, probabil nu numai, este asa cum este. Cine vrea sa inteleaga ce am vrut sa spun, a inteles deja mesajul, restul, vor incerca sa gaseasca subtilitati avocatesti pentru a interpreta si rastalmaci orice afirmatie. Si, ca sa conchid in acelasi spirit, o sa reamintesc ca cea mai mare lucrare a diavolului a fost sa convinga omenirea ca, de fapt, el nu exista.
    @YO9AGN - Faptul ca la 45 de ani ma catalogati drept un "tanar cu vederi spre viitor" nu poate decat sa ma onoreze. Multumesc!

  • Postat de Dan-Liviu VOICULESCU - YO3JX la 2014-03-29 09:08:30 (ora Romaniei)
  • Asa am invatat inca de cand eram SWL din 1967 ca un QSO nu se lasa neterminat in frecventa radio si ca ultima curtoazie este trimiterea confirmarii, QSL. Asadar iata raspunsurile mele telegrafice:
    @ YO4HGX " ..Nu o sa-mi cer scuze pentru stilul telegrafic si nici nu o sa iti ofer nici o precizare suplimentara. Nu o meriti! A curs suficienta cerneala pe acest subiect, lucrurile sunt mai mult decat evidente si probabil tocmai din cauza unor specimene.." Dea acord, nu merit, n-am cerut scuze mai ales in calitate de "specimen" multumesc, mai ales ca nu ne cunoastem multumesc pentru tutuiala, qso incheiat din partea mea. Ma mir ce aveti cu mine de ma prigoniti. Pentru Dl. Nick YO9AGN, tot telegrafic. Nemijlocit am pregatit un grup de 15 copii pentru aceasta sesiune din 26, am in viitorul apropiat inca 150 (da, o suta cinci zeci) de solicitari, voluntariat din partea mea. Unde e hotia? Clarviziunile sunt vechi, Ghita e pensionar de ani buni, nu datorita hotararilor din AG a FRR. Mai cititi exact PV sa va lamuriti despre ce vorbim, munca de SG este vacanta si nu datorita clarviziunilor. Altfel m-ati convins ca oferta o considerati vanatoare in conceptia Dv., asa ca mai bine ar fi sa candidez la o functie de vicepresedinte sau chiar presedinte al FRR, ce zice sistemul Dv. infailibil de premonitie? Bem "arvuna" impreuna? In "municipalului" va rog sa cercetati arhivele din anii 80, RMB avea comisie municipala condusa de presedintii Gh. Stanciulescu YO7DZ, apoi de Dl. colonel Milea Stefan, avea membri comisii pe domenii Dl. Soare Lorian si altii, avea publicatie proprie Buletinul YO3, avea multipli campioni la HST, US, UUS, ce alte "fericiri" mai trebuie sa-si aminteasca bucurestenii? Nu faceti confuzii cu alte perioade, va rog. Iar daca va referiti la anunturile mele referitoare la prietenii ce ne-au parasit, chiar sa va fie rusine, nu va voi mai raspunde la nici un atac. Poate voi face o exceptie in ce va priveste, tot cu regret.

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2014-03-29 10:56:06 (ora Romaniei)
  • pt yo3jx @ :: Asta e viata nerecunoascatoare :
    TOATE GENIILE AU FOST PRIGONITE !! dar recunoscute "postfactum "!! Unde s-au pregatit tinerii la Carciumioara din soseaua Militarilor ?Marian-YO4HGX nu merita sa se stea de vorba cu el: da, spune lucrurilor cinstit si raspicat pe numele lor ADEVARAT !! Da ,nu merita!! Daca era si el FATARNIC merita sa-i cantam osanale ! Dar fiind corect ,merita hulit ca un TANAR DEMN !! rEVIN, REFERITOR LA TINERI PREZENTATI LA EXAMEN :: NU CUMVA ACESTIA AU FOST PREGATITI DE tot tanarul florin (SI POATE MINUNATUL DASCAL-ACUM PENSIONAR- CARE A PREGATIT ZECI DE GENERATII DE COPII ?? Poate !! Cu un nascut simt pedagogic si dragoste de copii, se pare ca si tanarul urmas al tatalui este....aschia nu sare departe de buturuga !! Cine e acest tanar ?? ESTE CEL HULIT DE DV(PRIN SEPT-OCT TRECUT cA nu prezinta QTC-ul ""ca lumea"" si v-a determinat sa dati statie,....etc si operator ""la pachet ". Vad ca azi faceti temenele in fata sa "" Dl FLorin e un TANAR !! INVATA DIN MERS !! AZI E MAI BUN CA IERI !! FELICITARI FLORIN SI UITA-TE ATENT LA CEI CARE AZI ITI FAC TEMENELE !! CE FACEAU EI IERI ??
    REFERITOR la oferta Dv:: drumul spre iad e pavat cu bune-intentii !!Pastrati-va oferta pentru Dv. Vad ca azi tindeti la vice sau la Primm !! ha,ha, hi !!!Cand il veti ""detrona DV personal pe NEACSU sau pe OVIDIU , va rog sa ma anuntati si sa solicitati sa va ofer un transiver splendit ca cadou IC7400 (cacofonie voita )).SUNTETI PREA MIC PENTRU UN RAZBOI ASA DE MARE, PREA PATAT PENTRU O PATA ALBA PE ZAPADA, PREA DORNIC DE PARVENIRE INCAT ATI VINDE ,NU NUMAI VECHILE CREDINTE,DAR SI, PROPRIUL VIITOR !! pARCA treaba asta o citeam in FAUST-ul lui Goethe. Inchei qso-ul cu speranata ca intelegeti, ca e mai uman sa faceti pasul inapoi, sa va revedeti activitatea din ultimii ani ( de radioamatorism)si sa procedati asa cum DORESTE LUMEA RADIOAMATORICEASCA !!rEF LA DACA SA-MI FIE SAU NU:: ASTA SE ZICE PRIN TREI-JUMA SI LA TEL ..

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2014-03-29 11:01:54 (ora Romaniei)
  • Cu aceasta inchei qtc-ul pe tema aceasta. O zi buna si WEECKEND FRUMOS LA SFARSIT DE SAPTAMANA (asa zic babele din orasul meu). Va voi trimite un e-qsl pentru 3710khz si va zic(tot ca babele mele ) bonjurica de dimineata ...si... nu mai revi la tema

  • Postat de Dan-Liviu Voiculescu - YO3JX la 2014-03-29 12:41:59 (ora Romaniei)
  • Iata ca tot nu ma las! Am ajuns si specimen de geniu nerecunoscut, multumesc oricum clasic e un alt cuvant, nu postfactum care nu inseamna nimic daca nu se face referire la o anume facere. Clarviziunea spune ca va fi o NE facere asa ca nu stiu ce sa spun ca sa fie multumire generala. Mai citesc in interventia lui yo9agn "Dar fiind corect ,merita hulit ca un TANAR DEMN !!" Asa o fi cred ca ati incurcat personajele deci Dl Marian yo4hgx merita huluit ? !! Mai sa fie, huliti, huliti ca poate mai ramane ceva! Dl Florin are un alt grup de tineri pregatiti pentru examen, nu e acelasi, in ce priveste detronarea exagerati nominalizand dar acum exista un vicepresedinte suspendat, nu e vorba de dl Ovidiu Burducea, transceivere am deja suficiente iar pas inapoi sa faca altii

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2014-03-29 13:22:52 (ora Romaniei)
  • LUI YO3JX:: nICI EU !! Deci:: ce de laude ai(trec la pers 1 singular)ai adus lui Marian !!!! Referitor la prezentatorul de qtc(de cateva luni ) cred ca MINTI !!!! CITESTE CE AI SCRIS DESPRE EL SI STATIA DE UNDE TRANSMITEA (facand un serviciu onest pentru FRR si radioamatori-in general ). Daca despre mine poti zice ce vrei, nu-ti permit sa ma mMINTI in fata despre altii !! NU !Citeste , daca ai uitat: dealtfel vad ca ai memorie slaba(sau selectiv -slaba !! ) Iti e frica de ce ai scris ?? Iti este rusine de afirmatii ??sau minti mereu ??Citeste-ti postarile !!nU MAI SUPORT MOJICIA, MICIUNA SI NERUSINAREA RIDICATA LA RANG DE VIRTUTE !!! ""POSTFACTUM" ESTE CORECT folosit, dar trebuie oarece cultura sa intelegi; numai ca eu inteleg ca cer ceia ce nu ai. In ultima-ti postare ai fost atat de dezlanat ca nici ""mama omida "" nu te pricepe: daca nu esti in stare sa legi o fraza, nu mai scrie,!!!Obisnuit sa furi, ai furat termenul de SPECIMEN de la Marian !!
    CONCLUZIE :::::: cat vor ma fi radioamatori in ""3"" n-ai sa fii nici macar DELEGAT VOTANT la AG a FRR si nici( f. probabil) n-ai sa mai vezi sala de sedinte!! Eu te-am respectat, dar vad ca n-am pe cine !! Minti, minti, minti !! O sucesti, iei franturi de fraza, de adevar, le rastalmacesti, le reproduci si si... iese ....nimic !! DORINTA TA DE PARVENIRE, DORINTA TA DE A AJUNGE LA TEL, E ATAT DE MARE CA PANA SI SUFVLETUL TI L-AI VINDE !! fii sanatos ca nu cumpara nimeni PUTREGAIURI !!uN SFAT : incearca sa taci , ca nu mai scriu ci reproduc ce ai scris !!

  • Postat de Adrian - YO5BFJ (yo5bfj) la 2014-03-29 15:35:15 (ora Romaniei)
  • YO3JX...transceivere am deja suficiente iar pas inapoi sa faca altii ... Sper sa-i invatati pe cei 150 de elevi si carei tari este alocat prefixul HH, altfel acestia "nu merita sa devina radioamatori".
    In alta ordine de idei, poate vreun delegat la AG sa ne spuna daca s-a platit COTIZATIA la IARU, fiindca "ONOR CA " nu a catadixit sa raspunda la interpelarea mea pe acest forum. Asa vom fi tratati si in viitor ?!?

  • Postat de Dan-Liviu Voiculescu - YO3JX la 2014-03-29 16:33:24 (ora Romaniei)
  • @ Adrian YO5BFJ, Stimate Adrian, daca aluzia la prefixul HH e legata de QSO-ul meu cu vechiul prieten Dorel VE3BTT ce s-a conectat din Honduras cu smartphone-ul la repetorul lui Cristi YO3GWM, intrebarea lui a fost cate districta sunt in tara respectiva, nimic despre 4V. Iar HH e Haiti de cand lumea, nu are treaba cu programa de examinare a tinerilor care doreau promovarea la categoria a III-a R (restrans). Tot pentru informare, spuneam ca nu am nevoie de acel ICOM 7400 (il cunosc, e un aparat bun) ca am 7 numai in gama de HF sau multi, incepand de la IC735, IC736, ... pana la FT2000D, imi cer scuze daca suna a lauda de sine. Parerea mea e ca orice aspirant(a) merita sa fie radioamator, radioamatoare dupa gen. Un adevarat concurs-man se inscrie la competitie pentru cucerirea locului 1 si implicit a trofeului cel mai stralucitor nicidecum pentru...pas ianapoi. In final si datorita unor comunicari prin e-mail privat primite pe subiectul 9agn, nu voi mai raspunde lui yo9agn din motive umanitare si mai ales ca nu a mai pus intrebari. Daca altcineva doreste sa stie cum gandesc o platforma-program in ce priveste miscarea radioamatoriceasca in viitor, ii stau la dispozitie pe e-mail yo3jx@yahoo.com. 73, Dan, YO3JX.

  • Postat de Ciprian - N2YO (n2yo) la 2014-03-29 17:45:02 (ora Romaniei)
  • Sunt nevoit din nou sa atrag atentia ca discutiile au deviat de la subiectul acestui articol. Schimburile de replici ocazionate de ultimele postari sunt mai potrivite la forum. Va rog sa reveniti la topicul propus de articol.

  • Postat de Adrian - YO5BFJ (yo5bfj) la 2014-03-29 17:50:34 (ora Romaniei)
  • Numai pentru YO3JX. Remarca mea era pentru faptul ca in urma cu ani buni, afirmati ca cine nu stie ce tara are prefixul HH nu poate fi radioamator. Aceasta afirmatie se referea la mine, dar pentru unii " si uitarea e scrisa-n legile omenesti". Poti ierta multe, dar sa uiti e mai greu.

  • Postat de Adrian - YO5BFJ (yo5bfj) la 2014-03-29 17:51:55 (ora Romaniei)
  • Scuze Ciprian, dar nu m-am putut abtine

  • Postat de Dan-Liviu Voiculescu - YO3JX la 2014-03-29 23:22:21 (ora Romaniei)
  • RECEIVED, AR SK.

  • Postat de Marian - YO4HGX la 2014-03-31 05:08:49 (ora Romaniei)
  • Intreb: aceasta "scrisoare deschisa" a fost trimisa, intr-o forma sau alta "destinatarului" sau a fost doar "publicata" aici, pe un forum neoficial?

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2014-03-31 13:57:35 (ora Romaniei)
  • Exista o lista cu forumuri oficiale ? Daca da, atunci care ar fi forumul oficial al nostru (radioamatori yo) ? Mny tnx, 73 de yo8cln

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2014-03-31 21:35:11 (ora Romaniei)
  • Pentru Marian YO4HGX, Ar fi vreo diferenta? Daca aici unde citesc aproape 5000 de radioamatori nu e oficial, crezi ca o scrisoare ar avea sanse la un raspuns? Glumesti! Nu au curajul sa raspunda aici cum nu au curajul sa isi asume nici macar (in)actinile realizate in numele tuturor radioamatorilor YO!! Pozitia "strutului" este moda adoptata de conducerea FRR!! Sa avem rabdare ca vom asista la muuuulte luari de pozitie! Hi! 73 de YO9RIJ Petrica

  • Postat de Toader Marius - YO7BBE la 2014-04-03 21:17:36 (ora Romaniei)
  • Participant la adunarea generala a FRR di 22.03 ac. am reusit(spre rusinea mea) sa inteleg unele fenomene,ce nu le-am putut intelegeb timp de 45ani de cand sunt radioamator. Nu sunt fenomene firesti,normale in care comunitatea doreste cu adevarat,imbunatatirea activitatii noastre diurne sau speciare. Multi LATRA(iertatimi exlresia) ca lupii la luna,fara a fi expliciti,ce vor in mod pozitiv,ci de as etala (presupusa)inteligenta si(falsul)inters fata de viitorul radioamatorismului Romanesc. In primul rand,Petrache (al lor,nu al nostru) spune numai bazaconii poleite cu suficienta rea vointa,dar precum si altii din gasca DOMNIEI SALE nu da nici o solutie concreta,rezonabila. VOR CU TOT DINADINSUL DEMOLAREA FEDERATIEI. Mai ficiori de capcauni,ar fi nemaipomenit o FEDERATIE de drept PRIVAT,dar ati gandit o singura secunda de unde si cine o so finanteze ? Cati dintre radioamatorii YO sunt dispusi sa plateasca o cotizatie anuala de cca 200-300lei? Poate unii elitisti sau tescheristi sunt de acord,dar cu ceilalti ce se va intampla ? Vor pleca cu PLUTA ? Pai daca vor ramane o suta doua de elite cine or sa mai deie puncte (pentru campioni?) Mai Petrache (a mai fost unul la Maglavid) care se credea destept ca tine. Nu am prea auzit de tine pana sa fi ales in CA al FRR si te-am votat crezand ca ai ceva glagorie. Vazand cai greu ai dat bir cu fugitii,ca mai apoi sa rumegi cu naduf neputinta. Spuneai ca esti reprezentantul FRR la IARU,acum spui ca esti din partea ARR. De cand mai frumosilor ARR ete afiliata la IARU ? Nu am iteles,spuneti mai clar si pe intelesul tuturor,ca sa stim si noi cine sunteti.Desigur,sunt necesare masuri hotarate pontru imbunatatirea activitatii noastre(felicit reprezentantul radioclubului RADU BRATU pentru interventia sa si pentru unele propuneri deosebit de pertinente) Si in interventiile altor reprezentanti sau facut propuneri valoroase. Suntn insa probleme care implica nevoia imperioasa de fonduri(apropo,REVISTA RR),dar o participare mai activa a tuturor membrilor CA FRR,inclusiv a adevaratelor ELITE ale radioamatorismului romanesc si nu in ultimul rand apropierea efectiva si onesta a FRR/ARR si de ce nu o afiliere pe baze reciproc avantajoase.Inchei poate pentru unii pare o gluma tendentioasa. In unele locuri,pe la tara la BUDA se mai spunea si PRIVATA. Nu cred ca doreste cineva (sau BA) sa transformam pasiunea noastra in "TOILLETTE" Hi!.

  • Postat de Toader Marius - YO7BBE la 2014-04-03 21:32:30 (ora Romaniei)
  • Draga Petrache. Te rog nu te obosii sa-mi raspunzii,iti consumi degeaba energia . Pentru mine ,in afara de nume,ESTI UN NIMENI. Poate te vei straduii (pentru altii) sa scri despre tine cine esti,ce hram porti si cu ce te poti lauda ca RADIOAMATOR ,nu radiocriticator.Ai mult venin la MATE,ia 2-3 PURGATIVE(sare amara) poate te mai linistesti.

  • Postat de Toader Marius - YO7BBE la 2014-04-03 21:44:10 (ora Romaniei)
  • Sa-mi fie cu iertare,mai am ceva de spus: Stimate Dle Petrica Stolnicu,multi va considera un VIOLATOR. Un VIOLATOR al propriei corespondente.Cred ca daca spuneati "SCRISOARE VIOLATA" in loc de scrisoare deschisa,intelegeam mai bine adevaratele Dvs INTENTII.

  • Postat de ion - YO9CEB la 2014-04-03 22:42:43 (ora Romaniei)
  • HOOOPA,apare pe ecranele dumneavoastra un;FIRFIRIC"

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2014-04-04 00:24:32 (ora Romaniei)
  • Buna seara domnule Marius,
    Daca ati trecut de faza in care confundati ARRL-ul cu ARR-ul, (doar pentru ca va soptit xc-UL, sa propuneti in AG ceva ce nici dumneavoastra nu intelegeti), am sa ma "obosesc" sa va raspund, desi, pentru Dumnezeu, nu sunteti deloc coerent in cele ce doriti sa aflati! Am sa incerc sa clarific cateva aspecte ca sa nu propag suspiciunile pe care cu mare dare de mana le aruncati in spatiul virtual. ARR nu isi propune sa desfiinteze FRR-ul. ARR face tot este posibil, cu ajutorul celor care iubesc radioamatorismul YO, sa determine FRR-ul sa intre pe un fagas normal. In acelasi timp ARR suplineste lipsa de viziune si actiune pentru dezvoltarea radioamatorismului in Romanina! Aceste lucruri va sunt cunoscute? Sau inca marjati pe ideile insuflate de "maistrul" al sportului XC? Nu trebuie sa vorbesc despre mine, pentru simplu fapt ca sunt un simplu RADIOAMATOR care iubeste acest hobby. Un radioamator modest, cu bun simt si cu putere de a sacrifica acei 200-300 de RON pentru a invata un copil despre ce este un tranzistor sau a expedia QSL-urile unui radioamator mai in varsta pentru care pensia modesta nu ii permite acest lux! In rest doar sanatate va doresc! In acelasi timp imi doresc un FRR puternic,decapusat de parveniti si diletanti! De luni 07.04 2014 incepe "Saptamana altfel" dumneavoastra pe unde va aflati ca sa schimbam un control dintr-o sala de calasa plina cu elevi dorinici sa afle despre radioamatorism? (http://radioclubulromaniei.ro/ce-este-radioamatorismul-in-programul-scoala-altfel/), (http://sae.edu.ro/2014/index2.php#) 73 de YO9RIJ Petrica

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2014-04-05 16:58:41 (ora Romaniei)
  • LUI YO7BBE::: Citesc in postarea din 15/03/2014 ora 4 si 57 ca"" EU SUNT RADIOAMATOR si nu unul de doi firfirici cu cerneala NE USCATA pe autorizatie. VRETI REZBEL ?? REZBEL SA FIE """Scurt si clar.
    In postarile din 3 april la orele a7 si 36,21 si 30 si21 si 44, vad ca admiteti si chiar permiteti ""mistocareala""incriminata anterior.ALL OK !!!
    Va parafrazez si zic si eu : Daca-i REZBEL, REZBEL SA FIE !!!. Numai ca (dupa Dv) tinerii cu cerneala NE USCATA pe autorizatie nu sunt radioamatori, nici daca ar fi inovatori in domeniu > DECE D-LE -7BBE ??. Dureros este ca nu stiu ce ati facut cu REZBELUL,pentru ca ati lasat-o in "coada de peste" adica taceti ca bibanul in mocirla. Facand o analiza literarta PE TEXT( NU INVENTEZ NIMIC) , gasesc ca din substantivul comunREZBEL deriva si verbul tranzitiv, de conjugarea a patra care la INFINITIV are forma REZBEL- REZBELIRE !! Scurt, domnule YO7BBE ! Ceia ce ma intriga si ma face sa va intreb(si avertizez ca aveti obligatia de a raspunde ca urmare a afirmatiilor anterioare ) este ca NU NE-ATI SPUS CUI SI CE ATI MAI REZ-BELIT !! Asteept raspuns LITERAR, cu analiza pe text, eventual sub forma de diateza !!!!!Asta dupa concursul EA RTTY 2014 care incepe peste cca 2 ore.( sa nu uit domnule YO7BBE am luat locul 10 pe concurs , la categoria mea SOSB20M LP la EA PSK63 2014,DIN 38 PAQRTICIPANTI- LA CATEGORIA MEA). cU BINE. nick-yo9agn. PS>> Daca cuiva i se pare ca am uzitat expresii inadecvate, injurii sau,obscene , si daca se cere RADIEREA ACESTUI MESAJ, precizez ca am folosit NUMAI SI NUMAI expresiile autorului comentat. Cu stima ,

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2014-04-05 17:12:43 (ora Romaniei)
  • In urama mai multor telefoane primite< sunt SOMAT sa scriu forma corecta a verbului derivat din REZBEL . dA IAT-O ::: A RAZBELI - REZBELIRE ,terminatia i-ire la infinitiv prezent, deci conjugarea a patra. Nu va mai scriu nimic. Cu respect ,va rog , tineti-mi pumnii la EA RTTY 2014

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Scrisoare deschisă către Preşedintele Federaţiei Române de Radioamatorism"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact