hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

TOAMNA FEDERATIEI ROMANE DE RADIOAMATORISM

Iuliu Nicolae Nemeth YO5AJR

Inevitabil... e toamna. Cu sentimente bacoviene contemplam agonia trista a unicului reprezentant al radioamatorismului roman la organisme ca IARU. Oare mai este reprezentant? O organizatie care nu raspunde la nicio doleanta a membrilor sai, o organizatie a carui conducere tolereaza si amana masurile propuse pentru eradicarea fraudelor, o organizatie ai carei conducatori alesi sunt atat de distanti fata de membrii sai, o organizatie care nu-si respecta propriile angajamente, o organizatie al carui presedinte ales plange ineficient ca este sabotat dar este incapabil sa lamureasca transant si direct problema, o organizatie al carui secretar general (YO3FU) in ciuda faptului ca are in spate o vasta experienta, nu e capabil (sau nu doreste) sa revigoreze FRR, o organizatie care a pierdut respectul fata de IARU prin incapacitate, prin absoluta necolaborare... mai are legitimitatea girului ca REPREZENTANT al radioamatorismului roman?

FRR seamana cu o cladire darapanata din Bucuresti care poarta o bulina rosie de rau augur, care prevesteste ca este in iminenta prabusire. Mai vrea cineva chiar disperat, sa mai locuiasca in astfel de edificiu unde doar sobolanii se simt ca acasa?

FRR pentru tine - cititorule - mai este reprezentativ? An de an se aduna delegatii la Adunarea Generala a FRR, mergem acolo cu idei marete, propunem, alegem cu ganduri bune ca apoi sa se aleaga praf si neindepliniri din toate gandurile frumoase.

Imi spuneti ca "da, dar daca FRR iese de sub tutela MTS oare mai da cineva ceva fonduri? Oare daca nu suntem sub aripa statului ne mai baga cineva in seama?" O minima decenta... fratilor. Oare acele firimituri care ne mai arunca corifeii sportului romanesc cu atata desconsiderare si fara un respect, nu demonstreaza ca suntem in calitate de TOLERATI?

In fata FRR sunt doua posibilitati. Organizarea unei Adunari Generale extraordinare unde la o dezbatere fara menajamente se pun pe concepte noi organizatia, unde se fac destituiri si noi alegeri, unde sa se nasca un statut absolut nou si democratic sau... desfintarea FRR, lasand loc "lupilor tineri" cu carisma suficienta sa devina reprezentantii radioamatorismului roman.

12 octombrie 2013 - YO5AJR, Miki

Iuliu Nicolae Nemeth YO5AJR

Articol aparut la 12-10-2013

9626

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (62)  

  • Postat de Geo - YO5OVM la 2013-10-13 08:53:29 (ora Romaniei)
  • Iuliu,esti destul de in varsta,ai inima slabita,de ce duci un razboi al surzilor? Inca nu te-ai prins ? Cainii latra,caruta trece !....73.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2013-10-13 20:08:47 (ora Romaniei)
  • DR Miki, eu unul nu am mai văzut de mulţi ani acele firimituri aruncate de MTS. Şi, ca mine, sunt cu mult mai mulţi decât cei ce mai ciugulesc din măruntele firimituri. De decenii cele mai multe radiocluburi din YO sunt cluburi de drept privat, la fel şi clubul căruia îi aparţin şi în care ne finanţăm din puţinii bani pe care îi strângem, inclusiv expedierea de QSL-uri în străinătate. Câte fonduri se mai dau de la buget şi cui anume? Chiar dacă s-ar putea motiva că unele din cluburile beneficiare obţin rezultate pe tărâm sportiv, nu cumva este o părtinire care interzice pasiunea pentru performanţă sportivă în cluburi de drept privat dar care, ca să fie membre FRR, trebuie să fie obligatoriu sportive fără finanţare? O soluţie ar putea fi ca FRR să coordoneze pe viitor numai activitatea pur sportivă în cluburi sportive cu secţii de radioamatorism (aşa cum coordonează celelalte federaţii, precum cele de atletism, gimnastică, tir, box etc), secţii care vor funcţiona în măsura în care sportivii radioamatori aduc trofee sau ocupă anumite poziţii în clasamente iar radioamatorismul, ca hoby, să fie coordonat de o structură nouă, care să înlocuiască FRR în IARU, aşa cum este de exemplu DARC. Pentru asta este mult de lucru, schimbat statute, demersuri la IARU, imposibil de făcut în condiţiile actualului statut al FRR dacă nu există voinţă - şi bună credinţă - inclusiv în CA al FRR. Şi, pentru că am pus o întrebare, pe care nu o doresc retorică, o detaliez: poate cineva să prezinte o listă cu toate cluburile finanţate de la buget, cu sumele date şi destinaţia lor, cu activităţile acelor cluburi, paralel cu o listă a tuturor cluburilor membre FRR? Cât priveşte câinii şi căruţa de mai sus, am văzut şi eu de mult acest lucru numai că, atât timp cât pe uliţă tot scârţâie o căruţă hodorogită, sigur deranjează şi produce larmă. Dacă la cererea mea FRR nu dă niciun răspuns în termenul reglementat, să nu uite că mă pot folosi de Legea privind dreptul la informaţii, acum am şi timp şi răbdare. 73!

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2013-10-14 06:29:33 (ora Romaniei)
  • Nu doresc sa intru in polemica cu Geo, doar simt nevoia sa caracterizez ca emblematic pozitia dansului in privinta mentalitatilor paguboase si jignitoare cand se refera la varsta mea, ba isi permite si un diagnostic cu "inima mea slabita". Te asigur Geo ca la varsta mea mai zbor,la varsta mea mai alerg pe terenul de zgura in jurul terenului de footbal de 5 ori ori saptamanal, la varsta mea inca nu am facut brihan (ca Dta)la varsta mea ma mai intereseaza performanta si nu rubricile de comert din site - uri, la varsta mea mai pot fi combativ pentru interesul unei comunitati ca radioamatorii. In rest...73 de yo5ajr Miki

  • Postat de Lucian Damian - YO8SSB (yo8ssb) la 2013-10-14 09:25:05 (ora Romaniei)
  • Felicitari Miki! Nu esti singur, suntem multi radioamatori nemultumiti de activitatea F.R.R!!!
    YO3FU-Dormi????? Nu iti este rusine cand ridici banii de la frr pentru care nu faci nimic???? YO3FU- nu iti este rusine ca ai omorat revista??? YO3FU- nu iti este rusine ca nu mai exista birou de qsl-uri??? YO3FU- tu stii cati radioamatori participa in concursurile YO????? YO3FU-stii ca esti platit din banii nostri care platim taxe si impozite statului roman???? YO3FU- stii ca lucrezi pentru noi cei multi, nu pentru gasca voastra de la federatie???

  • Postat de Geo - YO5OVM la 2013-10-14 09:33:38 (ora Romaniei)
  • Bine maestre,vad ca raspunsul meu la interpelarea Domniei tale,desigur,persiflator, a fost la adresa FRR si nicidecum la inima sau sanatatea ta! Ma bucur sa aud ca esti bine si inima te mai tine,pe mine nu,i-am schimbat si o conducta de ungere! Daca mesajul meu nu a fost inteles asa cum l-am dorit,ca o gluma si in deradere cu privire la activitatea conducerii FRR regret,nu doresc sa fac o polemica cu privire la aspectul de cat de dezvoltat sau nu avem unii simtul umorului.Si nu in ultimul rand,a trecut cu zeci de ani perioada cand asteptam totul mura in gura de la centru,oricare ar fi acel centru,cei ce au inteles asta au luat drumul privat,ceilalti .........se plang si asteapta,ce,poate nici ei nu stiu. Eu unul am urmat drumul meu de 20 de ani fara a fi inregimentat la vreun club si nu regret,iar aceasta activitate pana la urma este una de hoby si nu una sportiva,lucru care s-a mai discutat aici,putem sa ne asociem cum dorim daca dorim,dar ce are a face MTS cu hobyul meu niciodata nu am inteles.In cazul in care as fi inregimentat FRR si sponsorizat sau mai stiu eu ce,bine mersi, as primii ordine si dispozitii cand in ce banda sa lucrez etc.Dar stiu ce inca doare,ca anumiti colegi de HOBY,vezi doamne mari Maestrii ai Sportului,iar intreb unde-i partea sportiva de a sta in fotoliu in fata echipamentului,(de asta am brihan-burta,sa inteleaga si ceilalti)nu mai beneficiaza de anumite drepturi si acestea drepturi sant clamate ,chiar daca fatis!
    In rest a raspuns foarte bine colegul nostru yo4bkm cu privire la ce avem de facut in continuare daca ne dorim reprezentati in forurile internationale.Pana atunci ma reprezint singur peste hotare,si nu am mai mare satisfactie decat atunci cand din alt colt de lume uitat sant salutat pe nume si ne bucuram de prezenta in eter.
    Aspectul cu combativitatea in interesul comunitatii,hm,parca suna a slogan din vremuri demult apuse,acu e care pe care,chiar nu traiti aceleasi zile ca noi toti?
    In rest sanatate maestre si toate bune,73,yo5ovm,geo.

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2013-10-14 10:42:58 (ora Romaniei)
  • Multumesc, DR OM Miki, pt.ca ai deschic subiectul. Aveam o intentie asemanatoare dupa terminarea etapei a II-a a CN, care banuiesc ca va mai puncta inca o data la incapacitatea frr! Intrebi cine ar sta intr-o casa darapanata precum sobolanii ?! Pai raspunsul este simplu si se citeste printre rinduri ! A incercat cineva sa cosmetizeze un sobolan si pe urma sa-l tina in curatenie ? Nici eu nu, dar sint sigur ca se va intoarce in mizerie ! Scuzati eventualele asemanari dar cum altfel se poate explica ca revista R&R a fost luata pentru "facere" in yo3 cu motivatia de a fi imbunatatita si a fost desfintata? Cum site-ul frr din hamradio.com a devanit newhamradio.com tot cu acelasi scop si acum este semimort? Cum la CM de hscw participa 3 arbitri din yo si nu unul, asta in detrimentul concurentilor? Cum clasamentele la CN ramin in faza de provizorat? Cum qtc-ul se "bilbiie" fara sa aiba continut si fara sa raspunda intrebarilor participantilor ? Oare cite nu mai sint ? Nu ! Pt. mine cititor, frr nu mai exista de mult timp(a se vedea lipsa statiei yo8krr din competitiile frr). Cit priveste iesirea de sub tutela MTS, nu era nicio problema ! Am avut chiar o alternativa la un moment dar, mult mai prolifica! Nu s-a vrut, ati primit ceea ce se vede! Cit priveste activitatea in afara frr, sa fim sanatosi case poate face cu brio. Cine vrea un exemplu sa urmareasca blogul lui yo8ssb si o sa vada un exemplu.Dar totusi, atita timp cit in toata lumea civilizata exista organisme care reunesc radioamatorii, la noi sa ramina asa "care pe care" ca inainte de comuna primitiva? Inca o data "Vai de mama noastra" 73! de yo8cln

  • Postat de Ciprian - N2YO (n2yo) la 2013-10-14 18:06:53 (ora Romaniei)
  • Pentru YO5OVM: Intr-adevar prin defintie radioamatorismul este un hobby individual, care nu necesita vreo forma de asociere. O organizatie la nivel national poate oferi insa o serie de avantaje intregii comunitati de radioamatori. Iata cateva: forta de a milita pentru obtinerea de concesii pentru instalarea de antene si pentru imbunatatirea regulamentului de radiocomunicatii pentru serviciul de radioamator, posibilitatea de a trimite si primi QSL-uri la tarife mai mici decat daca expeditia s-ar face individual, aparitia periodica a unei reviste tehnice cu tematica radio si altele. Statul poate face concesii radioamatorilor in conditiile in care o asociatie la nivel national ar oferi fara niciun cost servicii de mare importanta, cum ar fi comunicatii pentru situatii de urgenta.

  • Postat de Almasi Nicolaie - YO7HUZ la 2013-10-14 19:11:18 (ora Romaniei)
  • Buna seara,
    De la primul contact cu entitatea numita FRR si cu comunitatea radioamatorilor, era prin 2007, am realizat ca dupa ce foarte multe asociatii si cluburi sportive in care sportivii aveau o pondere mai mare sau mai mica au pierdut sprijinul sindicatelor sau altor finantatori inclusiv indemnizatiile sportive, cum era inainte de 1989, si dupa ce asociatiile umbrela pentru toti radioamatorii nu numai pentru sportivi, dimpotriva mai degraba pentru hobbysti, s-au desfiintat, asadar in acest context, FRR nu avea cum sa rezolve problemele radioamatorilor, incercarea de a-si mentine rolul dinainte de 1989 fiind paguboasa chiar pentru activitatea sportiva, in prezent, ratiunea legala de a fi a acestei entitati. Stiu ca in statut exista prevederi privind sprijinirea miscarii de radioamatori, etc, etc, dar in conditiile actuale este prea mult pentru o federatie sportiva.
    De aceea cred ca a sosit momentul constituirii unei asociatii a radioamatorilor pin uniunea liber consimtita a membrilor individuali si a entitatilor ONG (asociatii radioclub constituite conf. disp. Ordonantei nr.26/2000 privind asociatiile si fundatiile, pot fi si ONG care au si statut de club sportiv avand certificatul de identitate sportiva sau constituite dintru inceput ca si cluburi sportive.
    Aceasta ar insemna sa apara un comitet de initiativa care sa propuna un proiect de statut si daca se poate si unul de regulament, sa inceapa o dezbatere la nivel national dar nu aici in acest forum...in judete, cu o participare cat se poate de consistenta, apoi sa aiba loc adunari la care sa avem majoritatea radioamatorilor din judet, sa alegem delegati si candidati la functii pentru Primul Congres al Asociatiei Radioamatorilor din Romania.
    Aceasta va fi asociatia noastra in care vor fi membri pretuiti si respectati si diriguitorii FRR si sefii cluburilor sportive si membrii acestora, daca vor bineinteles...vor avea loc in Asociatie si cluburi si societati. Sustinerea acestei organizatii va fi asigurata in primul rand din cotizatiile membrilor diferentiate pentru radioamatori si pentru ONG membre. La cati suntem ne vom permite ca acestea sa fie modice. Bineinteles ca stafful asociatiei va avea in vedere in managementul organizational si alte mijloace de mobilizare a fondurilor si mijloacelor materiale.
    Avem inainte inca o luna de toamna si apoi o iarna in care putem pune in practica un asemenea proiect.
    Sa revin la FRR...Am convingerea ca actuala stare de lucruri a fost paguboasa chiar pentru activitatea de performanta...Eu nu cunosc performantele de pe vremuri ale FRR am vazut insa ca in anii de cand sunt radioamator, din 2007, au fost si performante notabile...sunt cateva cluburi pe care le-am luat drept model pentru YO7KRS (treaba merge insa foarte greu la noi) sunt sunt sectii la cluburi sportive consacrate pe plan national, grupe sportive la Cluburi si palate ale copiilor pentru care am toata consideratia. Nu cred ca gresesc ca o Asociatie a Radioamatorilor puternica ar fi un sprijin extraordinar pentru chiar FRR, dupa cum o activitate supercalificata (ma refer la managementul sportiv, conditiile asigurate pentru sportul de performanta, etc)cu rezultate pe masura pe plan international va fi si o incununare a cooperarii si permanentului schimb de idei si de experienta, de ce nu al sprijinului tehnic si material dintre cele doua entitati.
    Visez cu ochii deschisi ca vom sti si vom reusi sa iesim din situatia de azi care pentru unii, mai ales dinafara grupului nostru, ar putea parea un cerc vicios.
    Cu multumiri pentru ca ati avut rabdare sa cititi interventia mea,
    73!
    Nicu Almasi, yo7huz

  • Postat de Dan-Liviu VOICULESCU - YO3JX la 2013-10-15 08:46:40 (ora Romaniei)
  • @ Miki - Iuliu Nicolae Nemeth YO5AJR,

    "In fata FRR sunt doua posibilitati. Organizarea unei Adunari Generale extraordinare unde la o dezbatere fara menajamente se pun pe concepte noi organizatia, unde se fac destituiri si noi alegeri, ..."

    Miki, cu durere in suflet, e tarziu. Alaturi de altii din C.A. al F.R.R. nu ai avut curajul si puterea sa te exprimi prin VOT iar nu prin lamentari tardive. Va aduc aminte cum ati votat in asa zisa UNANIMITATE pentru cele doua palarii autoatribuite lui 3fu de federal si simultan general. Aveti curajul sa recunoasteti toti cei ce ati trait si traiti cu FRICA fostei securitati in suflet. Ce ati asteptat de la un informator secu dovedit sa faca ceva pentru viitorul radioamatorismului? Dar cine l-a sustinut, nu cumva si Dv... ? Cand ati incunviintat mai mult sau mai putin tacit ca unii radioamatori ce sau oferit sa munceasca pentru comunitate dezinteresat material sa fie exclusi de la dezbateri la indemnul direct al lui Dragulescu nu v-ati gandit ca se va ajunge rau? Motivele reale sunt multe si unele penale. Retin insa cu gandul spre viitor, in interesul celor ce doresc sa urmeze traditia buna a hobby-ului radio, sa lasam trecutul si sa ne organizam acum asa cum sugereaza Miki. Asa cum am mai spus, stiti unde ma gasiti si disponibilitatea mea pentru reorganizarea F.R.R. este aceeasi. Mai bine mai tarziu decat niciodata. Ramane doar sa cereti A.G. extraordinara si sa VOTATI! CURAJ!
    Dan, YO3JX
    P.S. daca asteptati la infinit "lupi tineri"...... + !

  • Postat de Vasile - YO9FEH la 2013-10-15 10:30:18 (ora Romaniei)
  • Va salut !
    Eu cred ca YO3JX Dan a spus ce este de facut !
    Sper ca se vor gasi lupi tineri bataiosi care sa rezolve problemele !
    O zi buna tuturor !
    73 Vasile !

  • Postat de Lucian Damian - YO8SSB (yo8ssb) la 2013-10-15 12:29:30 (ora Romaniei)
  • Nimeni din Federatia Romana de Radioamatorism nu iese cu o explicatie la cele semnalate de noi, sfideaza total inteligenta noastra!!! YO3FU-DORMI????????????

  • Postat de Lucian Damian - YO8SSB (yo8ssb) la 2013-10-15 19:41:02 (ora Romaniei)
  • In principiu, poti face radioamatorism de unul singur sau in mici asociatii locale independente, nu este nevoie de demagogii, ciubucarii si fraudatorii consacrati. Dar e pacat, stiu asta. Nu cred ca radioamatorismul YO se va mai intoarce vreodata la o forma organizata rezonabila. Esenta crizei radioamatorismului YO provine din criza profunda pe care o trece intreaga tara. Iar FRR-ul a urmat fidel curba descendenta a societatii in care exista. Intr-o tara in care toate valorile se prabusesc si elita politica de toate culorile este dominata de ticalosi, jefuitori, incompetenti, demagogi, corupti si semi-analfabeti, nu putea fi FRR o oaza in desert.

    Pacat, mare pacat.

    YO3FU-DORMI?????

  • Postat de Vili - YO3HEB la 2013-10-16 19:59:30 (ora Romaniei)
  • Nici mie nu-mi place cum merg treburile; as vrea sa fie FRR ca DARC!
    Insa:
    -Extrem de putini oameni sunt dispusi sa faca ceva (concret) in sprijinul activitatii FRR; cei care sunt implicati din punct de vedere organizatoric se multumesc cu foarte putin; actioneaza inertial. Nu neglijati insa unele miscari in directia buna acolo precum si efortul voluntarilor! Cunosc pe cativa care chiar depun efort si indeplinesc cate o cerinta de organizaare; bravo lor!
    - Foarte multi radioamatori sunt nemultumiti si destui sunt chiar vocali in privinta asta, insa din toate perorarile nu a iesit nimic pana acum.
    - Cei mai numerosi radioamatori asteapta ca pe vremuri "sa se faca ceva".
    - Nu se doreste ca FRR sa functioneze ca o organizatie, adica angajament, fisa de post, responsabilitati, relatii directe si vizibile cu membrii, asumarea esecurilor. Asta ar insena un oarecare efort "pe degeaba" si nu sunt doritori.
    - Cativa mai intreprinzatori au construit asociatii independente cu activitati meritorii, insa, nu se coaguleaza de o federatie. Oare de ce nu apare un organism rival FRR in care lucrurile sa se intample asa cum ne-am dori?

    In rest e bine! Nu ma omoram dupa revista; Cu atatea informatii pe net nu vad ce idei originale ar putea sa apara, si daca totusi, nu inteleg de ce nu se face o revista on-line; ar fi mult mai simplu si mai ieftin; observati tendinta in presa. QSL-urile merg, daca vreu mai repede platesc 4lei sau 8 lei si se rezolva cu posta saau mult mai simplu si ieftin cu e-qsl ori similar.
    Eu cred ca nu se va face nimic deocamdata; uitativa la degringolada administratiei centrale si o sa vi se para absurd sa pretindem ca lucrurile sa mearga bine "in mic" daca nu merg deloc "in mare".
    Sa fim sanatosi si sa ne mearga bine noua, ca persoane, restul ar trebui sa vina cu timpul!
    73!

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2013-10-17 08:54:17 (ora Romaniei)
  • De asta i-mi era frica si mie ! Am sperat ca, articolul lui Miki sa declanseze o ampla dezbatere cu toate aspectele (negative si pozitive). Din pacate se aplica acelasi "la's ca merge si asa". E nevoie de revista pt. ca asa are toata lumea! Discutam cu regretatul Vasile (yo3apg)si spuneam ca, atita timp cit revista are doua coperti eu o voi sustine pt. ca este o emblema !Cit priveste o alternativa la frr, ar avea acelasi efect ca si "guvernul din umbra", adica "ciinii latra, caravana trece"!Ce nu inteleg eu, este lipsa de reactie din partea celor vizati, atitudinea depersiflare ducind la periclitarea miscarii radioamatoricesti din YO.
    Mare pacat ! Vai de...! 73! de yo8cln

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2013-10-17 15:36:54 (ora Romaniei)
  • Miki, am convingerea ca FRR va merge mai bine,(adica cel putin la fel) daca pleaca conducerea FRR (exceptand 2-3 persoane care o tin calda). Sunt sigur ca nu o sa le simta lipsa nimeni! Nu sunt rautacios dar constat pentru a nu stiu cata oara ca acesti domni nu au nimic de a face cu a conduce o federatie de radioamatorism. FRR este experimentul pe care nu au avut curajul sa il faca pe pielea lor in viata. Daca au vre-un dubiu, ii rog sa faca un experiment si sa plece oficial! De parca ar fi vre-o diferenta cu situatia de acum! Dar macar sa plece oficial sa stie lumea ca nu au pe cine intreba despre rezolvarea problemelor pe care le au, si nici sa astepte raspunsuri! Oricum ar fi, radioamatorii ar duce-o mult mai bine! Pacat de energia si devotamentul unor oameni dedicati radioamatorismului (yo8cln si altii), ignorata de asa zisa conducere a FRR! Vorba aia: Nici eu nu fac, dar nici pe tine nu te las (decat daca te coordonez eu, vorba unui xc)!! Hi! Cu respect!

  • Postat de Geo - YO5OVM la 2013-10-17 17:59:45 (ora Romaniei)
  • Pentru Ciprian,N2YO,de acord cu cele scrise de tine Ciprian,intreb cine sau ce opreste pe toti cei nemultumiti,si apreciez aici a fi marea majoritate,impiedica o alta sau o noua forma de asociere pentru reprezentare peste hotare? De ce neaparat MTS? De ce neaparat FRR ? Se merge pe principiul,daca voi nu ma vreti, eu va vreau? Nu vreau sa fiu inteles gresit,nici eu nu sant multumit de FRR,am mai spus-o in alte interventii,dar nici nu ma plang,am luat un drum al meu. In rest am spus ce aveam in alte interventii mai sus.73 si multe DX,ca ciolan sa roada are cine !

  • Postat de Dan Rabinca - YO9FNP la 2013-10-17 19:56:29 (ora Romaniei)
  • Daca nu ar fi extrem de trist, ceea ce se intampla acum cu FRR ar fi comic! Conducerea federatiei a incaput pe mana unor personaje pentru care functia de membru in consiliul de administratie reprezinta doar un titlu de glorie si nimic altceva. Fie aceleasi persoane vesnic prezente in CA in ultimii vreo 20 de ani, fie figuri noi care nu au nimic in comun cu radioamatorismul, toti isi dau mana pentru a exploata cat mai mult in interes personal functiile detinute: unii pentru propria vanitate, altii pentru a obtine avantaje materiale personale. Si rezultatul nu este decat unul singur: FRR este din ce in ce mai singura atat in tara cat si pe plan international. Intre FRR si radioamatorii YO s-a ridicat un zid in spatele caruia FRR isi ascunde propria neputinta. FRR ramane in continuare incapabila sa isi respecte propriile reguli si regulamente. Presedintele isi depaseste in mod constant atributiile statutare, purtand tot timpul razboaie personale cu oricine ii sta in cale; acest personaj dubios ajuns din nefericire la carma FRR, impreuna cu gruparea personala de “consilieri” si clubul afiliat sustinator nu au facut decat sa distruga definitiv ceea ce mai ramasese din radioamatorismul YO: revista R&R a fost preluata de la Suceava pentru a fi ingropata definitiv, site-ul FRR este o rusine, iar simpozionul anual al radioamatorilor YO s-a transformat dintr-un eveniment asteptat cu nerabdare de toata lumea intr-un talcioc Turbomecanica si un sprit. Dupa parerea mea solutia nu poate fi decat una singura: demisia/demiterea intregului consiliu de administratie si organizarea de alegeri anticipate. Somnul cluburilor afiliate FRR naste monstri.

  • Postat de Lucian Damian - YO8SSB (yo8ssb) la 2013-10-17 20:07:47 (ora Romaniei)
  • YO3FU-te rog frumos sa ma ierti daca te deranjez din somnul tau dulce, dar vreau sa te intreb daca nu donezi bani luati de la frr pentru o cauza nobila?

  • Postat de Dan-Liviu VOICULESCU - YO3JX la 2013-10-17 22:48:44 (ora Romaniei)
  • Intr-adevar e toamna. Dar azi a fost si joi, joia dupaamiaza de intalnire saptamanala a prietenilor radioamatori in zona de fast food Cora Lujerului (Militari) in vestul Bucurestiului. Am avut revelatia regasirii atmosferei de pe vremuri, de la vechiul sediu din Izvor. Am povestit si ne-am amintit de cei de demult, inaintasii radioamatorismului romanesc ce au luptat din greu sa oficializeze dupa WW2 dreptul romanilor la emisie-receptie. Unii au platit din greu imi amintesc de George Craiu, YO3RF, un sfant al nostru, altii au muncit din greu cum este inca Lix, YO3NP, pe multi i-am cunoscut de aproape, Liviu Macoveanu YO3RD, Cezar Pavelescu, multi, multi altii. Au iubit si militat pentru suprema valoare a indragostitilor de radio, COMUNICAREA. Indiferent de "suportul purtator", HF, VHF, UHF, moduri digitale, competitii de viteza si calitate HST, radio finding, educare si informare a aspirantilor la indicative radioamatoricesti, noi toti am devenit prieteni pe viata si de o viata. Puteam avea soarta celor din Albania, dar radioamatorii nostri prin unire si tenacitate au reusit sa impuna autoritatilor dreptul la EMISIE.
    CQ, Seek you, TE CAUT prietene sa mergem impreuna pe minunatul drum al radioamatorismului. ARER a fost asociatia de hobby, am adaugat valente sportive, am dorit sa perfectionam oamenii in arta de "radist" sa invatam meseria de electronisti, sa inovam, sa inventam. Avem nevoie sa deschidem ochii noilor generatii catre preocuparea noastra, sa le aratam ca stim sa fim civilizati, sa fim prieteni adevarati. Unii nu inteleg "din prima" ce ne atrage chiar daca suntem in epoca vitezelor naucitoare ale intenetului, a comunicatiilor prin celulare, nimic nu se compara cu tremuratul firav al uni DX in telegrafie incununat de receptionarea propriului indicativ transmis de un corespondent de la mii de kilometri, prieten ca si noi dar pe care posibil sa nu il intalnim fizic niciodata.
    De asta avem nevoie sa fim uniti, fie si sub o sigla ARER sau FRR sau cum vreti sa ii spuneti dar sa fie nationala cu care sa ne mandrim si SA NE AJUTE ca vom avea mare nevoie. E chiar asa greu?

  • Postat de Codrut Alecsandrescu - YO8RAC la 2013-10-17 23:37:44 (ora Romaniei)
  • Tinand cont de anuntul de mai jos de pe http://www.radioamator.ro/
    "CAUTATI UN INDICATIV YO?
    Poate il gasiti aici:
    8726 indicative in baza de date
    1 actualizare in ultimele 24 de ore "
    credeti ca 8726 persoane inregistrate, din care nu toate sunt active, multe sunt la pensie, pot intretine o federatie financiar?! Adica salarii personal angajat, deplasari in strainatate pentru reprezentare, chirii si intretinere sediu?! Se mai pune si o alta intrebare, daca cei care sustin actualmente initiative private in domeniu dispar sau isi inceteaza activitatea dupa ce au preluat activitatea federatiei (lucru pe care nu l-il doresc) ce fac ceilalti? Sunt doar intrebari.... 73 de yo8rac!

  • Postat de Codrut Alecsandrescu - YO8RAC la 2013-10-17 23:45:03 (ora Romaniei)
  • "dupa ce au preluat activitatea federatiei (lucru pe care nu l-il doresc) " era vorba despre disparitia resurselor financiare sau a persoanelor implicate, nu despre preluare... pentru a nu exista confuzii...
    73 de yo8rac!

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2013-10-18 05:32:25 (ora Romaniei)
  • Din comentariile fara exceptie reiese ca un fir rosu nemultumirea generala fata de inactivitatea FRR, se vrea o schimbare radicala numai ca nu stim cum. Dan, YO3JX exprima clar dorinta de a prelua fraiele FRR dar ar fi extrem de necesar sa si prezinte concret cum si in ce fel ar putea schimba relele prezente azi la FRR. Celebra publicista si scriitoarea Oriana Fallaci in cartea sa "Daca soarele moare" descria un test aplicat la inceputurile pregatirilor de cosmonauti la NASA in vederea gasirii liderilor de echipaje. Viitorii astronauti trebuia sa intra la dus, dar conductele de apa calda si rece erau cu robinete inseriate asa ca nu reuseau sa regleze fie care separat temperaturile apei de dus, invartind haotic robinetele. La un moment dat se auzea o voce care impunea inchidera tuturor robinetelor apoi comenzi spre fie care compartiment la rand pentru reglarea adecvata a temperaturilor de dus.... :))) Din pacate in radioamatorism asa ceva nu e posibil dar comunicarea, schimbarile de idei si luarea unei atitudini ar fi posibil pe un site care ar permite asa ceva. Tacerea desavarsita al conducerii FRR este mai mult ca graitoare. Pentru a determina luarii unei pozitii propun ca pe site-ul FRR sa lansam o avalansa de petitii la care conform legii sunt obligati sa raspunda. Nu pot sta cu capul in nisip la nesfarsit. Putem informa si media pentru a prezenta situatia dezastruoasa in FRR dar si tacerea si nepasarea forurilor superioare cum este si MTS. Dupa informatii de la IARU, nici acesta nu e multumit de prestatia FRR urmand sa si semnaleze aceasta stare in mediile internationale spre rusinea noastra. 73 de yo5ajr

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2013-10-18 11:41:26 (ora Romaniei)
  • S-a amintit de George Craiu, YO3RF. Daca are cineva detalii despre intamplarile acelor ani astept un email cu detalii. As dori sa le strang pentru a nu se pierde din istoria, uneori neagra, a radioamatorismului romanesc. Multumesc, 73.

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2013-10-18 12:24:16 (ora Romaniei)
  • Problema frr nu este una de ordin financiar! Problema este ca ati ales pe cine nu trebuie sa ne conduca! In paranteza fie spus nu 8000 ci 4000 de membrii cu cite 100 Ron/an ar face 400000 Ron, aproape 100000 Euro/an! Cheltuielile cu personalul nu ar trebui sa depaseasca 10000 Euro/an, deci ar raminea bani de deplasari, premii,etc. Dar cum ramine cu voluntariatul ? Cum ramine cu atragerea de sponsorizari ? Credeti ca ,asociatiile private se dezvolta numai din cotizatii? Problema frr ramine in indolenta celor care ne reprezinta! Apropo, IARU nu accepta numai o singura organizatie care sa reprezinte tara respectiva. Asa ca vrind nevrind va trebui sa luptam in continuare ! Dar oare este vointa ?
    73! de yo8cln

  • Postat de Dr. Calin Negulescu - YO3HKW la 2013-10-18 12:35:39 (ora Romaniei)
  • Nu se pune problema subzistentei unei organizatii ca FRR doar din cotizatiile de membru! Exista si sponsorizari, reclame in reviste, la Simpozionul National, Diplome ...marketing (ceea ce nu are FRR) ... Nici ARRL nu traieste doar din cotizatii, o stiti bine ca doar multi dintre radioamatorii YO au diplome de acolo si ele nu sunt moka! Trebuie gandit un numar minimal de personal, apoi un buget care sa tina cont de salarii si taxe, inchirieri de sedii, aparatura si antene (macar ptr YO3KAA), participari la concursuri pe diferite ramuri (HST, vanatoare de vulpi, campionat intern etc) ... si asa mai departe! nu e simplu, dar nici asa de complicat cum pare la prima vedere! Nu trebuie uitata istoria radioamatorismului pe care chiar si noi o scriem acum, revista FRR care poate trece in format electronic si ar putea costa mai putin sau poate plati autorii si ramane pe format scris! Solutii sunt, ele trebuie cautate, adaptate la specificul FRR si puse in practica! Sunt convins ca romanii pot face si volutariat in anumite conditii!

  • Postat de Dani - YO8RQP la 2013-10-18 16:08:39 (ora Romaniei)
  • Am un gust amar cand imi amintesc ce era pe fundalul unui qtc transmis de YO8KGA.Sulita acuzarii era trimisa,neconditionat,spre districtul 8,cei afiliati lui Zait fiind stigmatizatii zilei de pe forum.Aflati,dragi colegi de trafic,ca cel care aspira odata la o functie in FRR este un sofer care face curse regulate YO-DL(sau EU).Niciodata nu si-a dorit "ciolanul".Aflati ca odata cu disparitia sa din spatiul mediatic-radio si YO8KGA se zbate in suferinta...Eu deja am mers pe ideea ca nu am nevoie de Federatie.Am peste 220 tari confirmate,nu ma inscriu in YODX pt ca nu am chef si ,pe langa faptul ca am un FT-450 pe masa,incalzesc pistolul de lipit pt un homemade.Cu asta am inceput ,la fel voi termina...Cu respect,YO8RQP,Dani.

  • Postat de Dan Rabinca - YO9FNP la 2013-10-18 21:37:15 (ora Romaniei)
  • In perspectiva sedintei din 1 noiembrie 2013, un numar de cinci actuali si fosti membri ai Consiliului de Administratie al Federatiei Romane de Radioamatorism au semnat o scrisoare deschisa prin care solicita demisia intregului CA al FRR si organizarea de alegeri anticipate.
    Documentul poate fi descarcat de la urmatoarea adresa:
    http://radioclubulromaniei.ro/scrisoare-deschisa/
    73,
    Dan YO9FNP

  • Postat de Ciprian - N2YO (n2yo) la 2013-10-18 22:08:43 (ora Romaniei)
  • Gasesc ca este un pic surprinzatoare scrisoarea deschisa prin care unii membri ai CA isi solicita singuri demisia. De asteptat ar fi ca la 1 noiembrie cel putin acestia sa demisioneze, sa inteleg. Multe din aspectele enumerate in scrisoare sunt lucruri incontestabile pentru care conducerea FRR ar trebui sa dea explicatii, insa am observat ca lipseste si un alt fapt care ar fi trebuit neaparat consemnat, anume scaderea catastrofala a participarii radioamatorilor YO in concursurile romanesti, in special in Campionatele nationale. Ma tem insa ca acest lucru a fost scapat intentionat, pentru ca doi dintre semnatarii scrisorii ar putea avea legatura directa cu acest esec.

  • Postat de Dan Rabinca - YO9FNP la 2013-10-18 22:41:36 (ora Romaniei)
  • De acord cu tine, Ciprian! Scaderea participarii in concursuri este cu siguranta un alt lucru ce ar trebui mentionat. Crezi ca are vreo legatura cu felul foarte "uman" in care acestea sunt acum arbitrate?
    Fii atent cum, inca o data, FRR calca in picioare propriile regulamente si isi bate din nou joc de participantii in concursurile YO:
    Regulamentul CN de US, recent desfasurat, prevede ca: "Arbitraj: Arbitrii se desemnează de către CA la propunerea comisiei de specialitate cu cel puțin 45 de zile înaintea primei etape și se publica. Arbitrii au sarcina de a verifica prin monitorizare activitatea din concurs, sa verifice modul de lucru și respectarea regulamentului de concurs și a regulamentului privind serviciul de amator din Romania."
    Avand in vedere ca arbitrii nu au fost desemnati oficial nici acum, intreb si eu: cum au monitorizat ei concursul, pentru o desfasurare corecta, daca la data concursului acesta nu avea nici un arbitru desemnat ? CIRC marca FRR, ca de obicei!!! Inainte de a arata cu degetul paiul din ochiul altora, trebuie sa vedem barna din ochii proprii! 73, Dan YO9FNP

  • Postat de Codrut Alecsandrescu - YO8RAC la 2013-10-18 23:12:29 (ora Romaniei)
  • @yo8cln... sa nu exageram... cu scuzele de rigoare...
    1. radioamatorii nu sunt membri frr, doar cluburile sunt... cate cluburi mai sunt active? cati membri au?
    2. la cnusph apar doar vre-o 88 de indicative prezente.. daca fac o comparatie cu indicativele active din Bacau (alea din 145.225) pare a fi partcipare de.. sa zicem 10%... deci in total ar fi activi vre-o 800-900... inmultit cu 100 (multi nu vor putea plati atata cu pensiile pe care le au...) inseamna 90000 lei adica ~20000 euro... pe luna ar fi 1.700 euro... 3 salariati mediu platiti in Bucuresti la o medie de 500 euro, ar ramane 200 euro pentru plata logisticii (chirie, curent, intretinere, caldura, apa, etc...) - deci de unde bani pentru organizare de concursuri nationale de vanatoare de vulpi, telegrafie viteza, creatie tehnica, diplome, si cate ar mai trebui facute...
    3. sponsorizari si reclame in revista - mi se par utopice... orice firma te intreaba intai carui public se adreseaza prin aceasta organizatie... care este potentialul de clienti pentru el... si daca patronul nu este el bolnav sau n-are o ruda/cunostiinta bolnava de radioamatorism va refuza pentru un numar de ~900 oameni din care potentiali cumparatori 5% = 45 :) ... apropos, care revista? care publicitate?

    Pentru mine concluzia este clara...
    A) daca nu se face ceva care sa creasca imaginea/vizulizarea activitatii de radioamator in media - nu va exista sponsorizare...
    B) daca nu se investeste in activitatea competionala (telegrafie, vanatoare de vulpi, participare la concursuri internationale cu HQ extrem de puternic) nu se poate obtine impactul "emotional" al investitorilor pentru sponsorizari (cel putin pentru dimensiunea internationala).
    C) Ramane de acoperit dimensiunea umana la nivel central, cred ca persoane dedicate ca cele din lista terminata la Vasile Ciobanita nu vom mai gasi... asa ca va trebui platit bine pentru servicii bune... dar pentru aceasta va trebui sa existe si un "CA" care sa vegheze... cam multe conditii greu de realizat simultan...

    Soarta fie cu noi sa trecem si acest hop!

    73 de yo8rac!

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2013-10-18 23:15:54 (ora Romaniei)
  • Oare cine sunt cei 5 ?? Daca si-au cerut demiterea sub semnatura proprie, inseamna ca sunt publice numele lor. E UN PAS MARE spre normalitate.. Dar... sa nu fie din cei ce vor zice: domnilor noi am fost disidenti, nu am fost de acord cu ceia ce se intampla si iata ,va rugam alegeti-ne din nou !VOR STA EI FARA A SE IMPLICA IN NOILE STRUCTURI DE CONDUCERE ?PARCA VAD PE YO9... ZICAND: VREAU SA FIU ALES !! AM FOST DISIDENT ! ETC (((dar pana la demitere , tot disident sau beneficiar de..))
    CU STIMA PENTRU TINE CITITORULE SI PENTRU VOI CEI CE ATI COMENTAT !!nick-yo9agn

  • Postat de Codrut Alecsandrescu - YO8RAC la 2013-10-18 23:43:52 (ora Romaniei)
  • http://radioclubulromaniei.ro/scrisoare-deschisa/

    Semneaza:
    YO3GA – vicepresedinte al FRR
    YO8CT – presedintele comisiei de disciplina a FRR
    YO8OW – presedintele comisiei HST a FRR
    YO9FNP- fost presedinte al comisiei US a FRR
    YO9RIJ – fost presedinte al comisiei de arbitri a FRR

  • Postat de Lucian Damian - YO8SSB (yo8ssb) la 2013-10-19 20:57:56 (ora Romaniei)
  • Presedintele F.R.R, D-nul Neacsu are ceva de spus in acuzele aduse la adresa lui si nu numai???? YO3IRC eu zic sa-ti dai demisia impreuna cu YO3FU si sa terminati cu spectacolul asta grotesc de doi bani al vostru!!!! Si asa este prea mult!!!! Eu va spun LA REVEDERE si DRUM BUN!!!!

  • Postat de Marius - YO3HYR la 2013-10-19 21:58:13 (ora Romaniei)
  • Sunt consternat de majoritatea postarilor anterioare. In rezumat, pana acum toata lumea cere ca la FRR sa apara niste sfinti care sa lucreze pentru binele radioamatorilor romani, care e suficient sa stea comod in fotoliu acasa si sa fie serviti asa cum vor, desi uneori nici macar nu stiu sa isi exprime concret doleantele, sau atunci cand sunt in colectivitate nu au curaj sa isi spuna punctul de vedere. In pus, doamne fereste ca radioamatorii sa scoata vreun ban din buzunar pentru a sustine vreun club sau FRR.

    Cred ca problema trebuie pusa altfel :

    Trebuie plecat de jos in sus, de la radioamator la radioclub si apoi la federatie.

    Ca federatia sa functioneze asa cum ne dorim, trebuie ca in primul rand noi, radioamatorii, sa nu dormim in papuci.

    Fiecare din cei care au pretentii de la FRR trebuie (1) sa fie membru intr-un radioclub, (2) sa faca ceva pentru radioclubul in care activeaza, inclusiv sa contribuie financiar la existenta clubului si (3) sa isi faca vocea auzita acolo. Consider ca numai asa ar putea aparea cluburi puternice, pentru care federatia sa fie organismul care le reprezinta. Cluburile trebuie sa controleze FRR, prin intermediul Adunarii Generale, la care delegatii radiocluburilor trebuia sa mearga cu mandat clar din partea celor care i-au trimis acolo. Numai asa va aparea natural schimbarea din „FRR coordoneaza …” in „FRR serveste …”

    Cred ca ar fi oportuna si modificarea statutului FRR si anume sa existe posibilitatea ca un radioamator individual, care nu este membru al unui club, sa poata fi membru FRR si sa poata vota in Adunarea Generala, contra unei cotizatii. Cluburile ar trebui sa plateasca si ele o cotizatie la FRR, care sa se caclculeze inmultind cotizatia ce o plateste un radioamator individual cu numarul de membri ai clubului = numarul de voturi in Adunarea Generala FRR. Asa s-ar rezolva macar partial remunerarea adecvata a angajatilor FRR, sistem in care li s-ar putea fixa si tinte de atins.

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2013-10-19 22:01:00 (ora Romaniei)
  • Tacerea profunda din partea CA al FRR este si mai profund rusinoasa. La baza tacerii cred ca exista o speculatie potrivit caruia aceasta revolta generala provin de la persoane fizice - radioamatori care potrivit "Statutului FRR" perimat nu pot fi membru FRR, doar cluburile afiliate. Eu nu am cunostinte juridice dar atrag atentia "Tacutilor" ca FRR este (inca) reprezentantul radioamatorismului din Romania (asa zice IARU si de altfel de ce ati stat la restaurant cu reprezentantii IARU? Doar sa platiti consumatia?)... ergo - pana cand FRR nu se retrage ca membru IARU, mort copt trebuie sa raspundeti petitiilor si problemelor radioamatorilor din Romania. In rest 73 de yo5ajr Miki

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2013-10-19 22:38:07 (ora Romaniei)
  • Pentru Marius -yo3hyr: Draga Marius , eu chiar sunt consternat ca vezi sfinti facand munca patriotica(voluntara)in folosul ""SIMPLILOR MEMBRI"" .Dar nu stii ca personalul CA este REMUNERAT ?? Poate nu toti dar aproape toti au salarii RUSINOS DE MARI.
    Acum mai esti consternat ???
    De la inceput faci organizarea muncii si ne spui ca COTIZATIA ESTE CUREAUA DE TRANSMISIE INTRE MEMBRU SI ORGANIZATIE (parca mai auzeam pe undeva vorbele astea statutare ). Da , la cluburi se cotizeaza, cluburile cotizeaza la FRR si de acolo iau salarii acesti domni ce fac ... nimic sau turism. Se aude (prin provincie...de.. ) ca se pune de-un Bangladesh !! Pe ce bani ?? Personali, cotizatii, sponsorizari ?? IUa fa ceva sapaturi si spune-ne si noua.
    Draaga Miki, eronat: persoanele fizice(individul) ce face parte din organizatie(grup) juridica, devine automat persoana juridica !! Asa au fortat legea cei din CA cand nu au permis intrarea in sala a membrilor cluburilor. De se va face presiune asupra lor , vor pleca. ... Nu de alta ,dar sper sa mai aiba ONOARE cei (cunosc vreo 4 ) care saluta cu :""AM ONOAREA "". Oare chiar au ??

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2013-10-19 22:51:15 (ora Romaniei)
  • Marius, domnule Marius, ingamfatule Marius, cum poti zice tu de mine ca dorm in papuci cand la ora asta am luat o pauza din JARTS Contest (am 184QSO si am cam obosit). Ce grad inalt de cultura ai tu bai flacaias de-mi zici mie ca nu stiu sa-mi sustin doleantele ??Acum chiar mi-am iesit din papuci ! Sa-ti fie rusine !! Ceilalti radioamatori ce va simtiti lezati de acest flutura lozinci , spuneti-i si Dv ca v-a jignit. Nu dormiti( cum insinuiaza el) !

  • Postat de Marius - YO3HYR la 2013-10-20 09:03:14 (ora Romaniei)
  • pentru Nick YO9AGN : Felicitari pentru activitatea competitionala. Din pacate numarul de qso-uri din JARTS Contest nu tine loc de voturi in Adunarea Generala FRR. Noi, radioamatorii de rand nu putem influenta ce se intmpla in FRR decat incepand cu cluburile unde activam si de aici incep problemele. La unul din cluburile la care sunt membru, nu stiu sa se fi tinut vreodata o adunare generala. Daca s-a facut, s-a facut pe sest. La al doilea club, ceilalti membri nu sunt interesati de afilierea la FRR. Dv. activati in vreun club ? Ati reusit sa il trimiteti la Adunarea Generala a FRR pe reprezentatntul clubului dv. cu un mandat clar ? Pana nu vom reusi acest lucru, domnii care condunc acum FRR vor trai linistiti si vor utiliza banii pe care ii primesc acum de la cluburi si de la stat ( ca mai vin bani si direct de la stat ) dupa bunul plac. Culmea, spun ca ne si reprezinta, ceea ce pe mine ma supara tare.

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2013-10-20 09:43:14 (ora Romaniei)
  • Peentru Marius :l. Activit competition. face treaba::: poti arata celor ce nu vor sa faca ceva ca se poate face.Plus mandria personala (hi ).
    2. Delegatul Clubului nostru ISTRITA BUZAU a lipsit doar o singura data(anul acesta) . In rest ,cui mandat clar , a fost si a spus cuvantul oamenilor ce l-au trimis.COTIZAM CORECT!!!!
    Pentru cei ce nu stiu:: IN MUNICIPIUL BUZAU ESTE SI CLUBUL ISTRITA nu cum spun UZURPATORII CE INDUC eronat ideia ca este numai yo9kxc. Ba, daca se face o analiza amanuntita , avem activitate mai multa gen MUNCA,MUNCA nu "" gazeta de perete sau lozincarie""!!
    4. Ne framanta clar (cred ca vezi) ce se intampla la FRR si ne mai auzim la Simpo Buzau, cand SOBOLANII VOR TREBUI SA APARA! Ne vor privi in ochi!?vor fugi IN TACERe(ca acum ) . Vom vede. As dori sa vad cum va manifestati aici unde se aduna lume din multe districte!!.
    5. CA al FRR nu mai reprezinta pe nimeni decat interesele lor de gasca( a se citi elegant, de grup )). Sa nu uit : banii din sponsorizari si din 2% sunt TOT BANI PUBLICI!! atentie !!

  • Postat de Dan-Liviu VOICULESCU - YO3JX la 2013-10-20 11:23:34 (ora Romaniei)
  • @ Miki YO5AJR, citez:

    "... se vrea o schimbare radicala numai ca nu stim cum. Dan, YO3JX exprima clar dorinta de a prelua fraiele FRR dar ar fi extrem de necesar sa si prezinte concret cum si in ce fel ar putea schimba... "

    Am dorit sa raspund la cele de mai sus mai devreme dar din pacate mesajul meu nu a fost up-loadat pe site, probabil din motive tehnice. Am trimis un e-mail de raspuns direct lui YO5AJR dar nu am avut feed-back inca.

    Intre timp au aparut in cursul dezbaterilor multe idei interesante dar si conturarea unui conflict intre grupuri la nivel de CA al FRR. Din pacate cauza reala e pe cale sa se piarda din vedere...

    Pentru a raspunde direct sugestiei lui Miki opinez ca nu poate fi vorba de "fraie" desi inteleg ca expresia este la figurat, problema e ca "tractorul" nu trage...
    La modul serios, actualul statut al FRR in vigoare arata clar ca prerogativele de strategie dezvoltare apartin presedintelui, iar munca de secretar general este EXECUTIVA, de punere in practica a hotararilor consiliului (CA) de administratie legal ales de AG. Totusi, itr-o societate democratica oricine are dreptul la opinie si la exprimarea unei strategii pe care o am bine conturata, doresc doar sa stiu daca prezinta interes expunerea acestea public pe site.
    Ma bazez pe experienta de secretar al comisiei municipale Bucuresti de radioamatorism, pe cunoasterea directa a problemelor din partea ultimilor doi SG ai FRR adevarati, Paolazzo Iosif YO3JP si a lui Vasile Ciobanita YO3APG, dar si propriei activitati organizatorice in domeniul administratiei publice si activitatii indelungate de radioamator si arbitru. Rog sa imi adresati orice intrebari fara menajamente, sunt rezistent si tenace sau cel putin asa cred! Al Dv. Dan, YO3JX

  • Postat de OCTAV TENEA - YO8CEV la 2013-10-20 17:55:08 (ora Romaniei)
  • Domnilor colegi in ale suferintei, nu credeti ca timpul latratului a trecut? Cred ca a venit timpul sa MUSCAM.Hotarati-va si muscatura poate fi fatala,pana nu e prea tarziu.Sunt multi care gandesc la fel ca mine dar(din anumite motive!?)nu vor sa se exprime public.Contati si pe noi... 73,octav

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2013-10-20 19:27:01 (ora Romaniei)
  • Este adevarat ca noul secretar federal angajat cu norma intreaga la FRR este Sorin Nicolaescu YO9SW?

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2013-10-21 09:26:48 (ora Romaniei)
  • Ai dreptate Dani (yo8rqp)! Din pacate mi-ai rascolit amintiri pe care incercam sa le dau uitarii. Sint zilele, cind, cu 2 ani in urma, am vorbit, pt. ultima data la telefon cu cel care afost ing. Vasile Ciobanita (yo3apg), care pe linga multumirile pt. sprijinul de la CM de hscw, m-a rugat sa am grije de acest baiat (Zait). Ulterior am aflat ce "minareala" s-a facut folosind "naivitatea" acestui baiat! Am pierdut, prin "promovarea" lui Zait la frr (oare s-a dus el de capul lui si a zis "sint sg" ?)multe proiecte, printre care si o baza de concurs linga Suceava care era proiectat sa functioneze ca multi/multi. (2 ha teren, minim 6 transcivere co qro-uri, antene pe toate benzile, etc). Dar toate s-au dus si nu cred ca se vor mai face.Inca odata "multumesc" celor care l-au dus acolo ,dupa care tot ei au inceput o lupta surda impotriva lui, chipurile,sa nu mute frr la Suceava ?! Aveti frr la Bucuresti,este bine ? In alta ordine de idei, sa stiti ca exista potential de finantare pt. activitatea noastra, dar trebuie cautat si atras.Cei 100 ron cotizatie anuala pe care am propus-o ar reprezenta de exemplu 8.33 ron pe luna, suma care se poate plati in cadrul cluburilor si din alte surse decit buzunarul fiecarui radioamator. Din pacate frr nu stie citi membrii are, nici cite cluburi (vezi site-ul hamradio. ro, pardon new.....unde apar 3 cluburi).E nevoie de un nou inceput, dar pt. asta trebuie "terminat" vechiul.Vorba cuiva: ar fi bine cacei vizati sa faca uz de onoare pe care o invoca. 73! de yo8cln

  • Postat de Lucian Damian - YO8SSB (yo8ssb) la 2013-10-22 21:20:43 (ora Romaniei)
  • YO3IRC si YO3FU nu au timp sa raspunda acum, ei lucreza la strategia de lupta ptr. CQ WW DX CONTEST !!! Cei doi operatori tind spre rezultate marete, precum Revista R@R , qtc yo, Campionatele Nationale si imi cer scuze daca am omis ceva din faptele lor de mari campioni!!!

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2013-10-23 09:11:50 (ora Romaniei)
  • Lui Damian (yo8SSB) ::
    Draga Damian (Lucian), cine-s operatorii sau persoanele ce poseda aceste indicative de Radioamatori ??
    Sunt ,cumva ,radioamatori ?? I-ai auzit , cumva , in frecventsa ? Sau in concursuri ? sau publicand documentatii tehnice >
    ? sau ceva cu latura social-organizatorica ??!!!
    Poate vrei sa zici despre cei ""2 COCOTATI IN CARCA FRR SI LEFEGII STRAINI(scuzati pleonasmul ) de radioamatorim, ce iau leafa mocca ?!?! Astept lamuriri!!! si vei primi un cadou(tot aici )Cu stima nick-yo9agn

  • Postat de Vili - YO3HEB la 2013-10-23 11:19:09 (ora Romaniei)
  • Hai domnilor ca nu puteti pune tot raul in carca unui singur om si nici la doi! Problemele sunt mai profunde si sa nu credeti ca daca veti schimba un om se vor rezolva toate! Poate cineva cu abilitati de manager angajat cu obiective de atins, termene si pe o perioada determinata sa poata face ceva, adica sa-i puna la treaba pe toti cei implicati in activitatea administrativa a FRR. Si nu trebuie sa fie neaparat radioamator ci doar sa cunoasca problemele noastre. Daca vine cineva si spune pe ici pe colo ca el face si drege inseamna ca pluteste! Nu este de ajuns sa ai bune intentii! Trebuie un efort mare abilitati deosebite pentru a opri caderea, pe urma alta perioada pentru stabilizare si poate peste o vreme sa crestem cumva.
    Sper sa nu va suparati pe mine insa suntem ca inainte de alegeri legislative: pentru a nu stiu cata oara speram ca daca-i dam jos pe cei care conduc acum, toate urmeaza a fi ok!
    In plus, cei care se exprima aici, desi incisivi - sunt foarte putini in comparatie cu numarul celor din cluburile afiliate si care de fapt conteaza!
    73 si sa fie bine!

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2013-10-23 12:21:35 (ora Romaniei)
  • [[[ok! In plus, cei care se exprima aici, desi incisivi - sunt foarte putini in comparatie cu numarul celor din cluburile afiliate si care de fapt conteaza! wrote Vili YO3HEB]]].............FRR conform saitului oficial este formata din 3 cluburi, care posibil sa aiba cam 100 de radioamatori... Nu crezi? vezi saitul newhamradio.ro...

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2013-10-23 14:12:38 (ora Romaniei)
  • Lui yo3heb:Domnule Vili, va multumesc pentru ca sunteti de acord cu mine: numai un manager ANGAJAT ... etc poate face ceva (dv ziceti >>) OK, dar actualii nu sunt angajati (chiar si daca sunt alesi prin vot, exercitand FUNCTII REMUNERATE )? Nu au salariu sau alte indemnaizatii ?? Nu ar trebui si FISA POSTULUI ? Fac ei ceva ? Au responsabilitate pentru ceia ce fac(sau NU FAC ) ?Nu inainte de alegeri ci acum, cand e nevoie ,ar trebui sa se faca ceva !!Deci inteleg ca Dv ziceti clar ca acestia sunt VOLUNTARI. Saarmanii LEFEGII cu salarii(indemnaizatii) nesimtit de mari !! CU MULT RESPECT, NICK-YO9AGN .
    PENTRU VASIL;E -YO9FEH : VASILE,aici ai cam balacarit-o ca strugurii lui vecina: ai spus mult, dar ....nimic. Cel,mult acrisori.!!

  • Postat de DINCA Viorel - YO8BDV la 2013-10-24 19:03:55 (ora Romaniei)
  • Buna seara.FRR/SRR/ARR, lasati orgoliile personale deoparte."Divide et Impera" nu a servit decat unui singur scop...73's.

  • Postat de Dan-Liviu VOICULESCU - YO3JX la 2013-10-25 10:50:15 (ora Romaniei)
  • Mai avem putin si ne plasam in iarna Federatiei Romane de Radioamatorim. Poate nu intamplator sedinta de CA al FRR va fi pe 1 noiembrie, la Buzau, in prima zi de "iarna". Din ordinea de zi anuntata la QTC miercurea trecuta nu rezulta ca "scrisoarea deschisa a celor 5" ar avea vre-un ecou. De fapt ne intareste impresia ca exista doua grupari aproximativ la egalitate numeric ce lupta intre ele mai ales cu lovituri sub centura dar fara sa le pese de suferinta radioamatorilor obisnuiti, copios manifestata chiar dupa incheierea susamintitului QTC. Ca observatie, nici una din grupari si mai ales cei 5 nu observa usa permanent incuiata a sediului FRR, apetitul constant la bani nemunciti al retribuitilor FRR si inclinarea spre tradare cu tendinta de autodesfiintare in folosul grupuscurilor veroase din alte zone de influenta. Metodele clasice bazate pe sloganul securisto-stalinist-comunistoid "cine nu e cu noi e impotriva noastra" e promovat feroce de 3fu cu amenintari de asa zise "dosare" ce inca mai prind la nefericitii creduli. Am lansat o intrebare simpla, daca colegii radioamatori obisnuiti doresc sa afle public sau privat cum gandesc iesirea din zona de avarie in vederea intrarii in minima normalitate a functionarii FRR. Am expus cateva idei benefice chiar in preambulul unos sedinta CA ale FRR unde am fost invitat prin bunavointa presedintelui. Am aratat simplu si direct ca un angajat cu norma intreaga trebuie sa asigure cele 8 ore de prezenta la serviciu, ca e necesar sa raspunda telefonic sau sa inregistreze doleantele si propunerile formulate in scris cu numar de ordine si raspuns in termen legal, am cerut normalitate si evidenta contabila legala in gestionarea resurselor financiare, am cerut relegalizarea radioclubului central si a indicativului YO3KAA si difuzarea QTC-ului oficial din sediul si cu aparatura proprie FRR.
    Drept raspuns "masinaria propagandistica" a lui Ghita a pornit ofensiva defaimatoare impotriva celor "indrazneti" si chiar a reusit impiedicarea participarii mele la ultima CA chiar daca nu aveam drept de vot acolo. Din pacate multi din CA inclusiv presedintele au inclinat catre indiferenta iar dupa dezbaterile din acest topic, inteleg ca in continuare nu se va intampla nimic bun, cel mult se va asterne iarna peste "mormantul" FRR. Blestemul mioritic se confirma.
    Sau...

  • Postat de Cristi - YO8DHD la 2013-10-25 16:29:25 (ora Romaniei)
  • @3JX. Din pacate 1 noiembrie nu e prima zi de iarna ci ....ziua mortilor.

  • Postat de Dan-Liviu VOICULESCU - YO3JX la 2013-10-25 19:04:49 (ora Romaniei)
  • Buna Cristi, YO8HD. Desigur am scris iarna intre ghilimele, "iarna" ca figura de stil sa sugereze inghetul si anchiloza de la FRR. Iar observatia cu "ziua mortilor" (poate mai bine ar fi "noaptea mortilor" sau epoca ZOMBI ar fi deasemenea sugestiva. Ma steptam insa la comentarii la obiect, propuneri si idei de reconstructie, ceva nou. E adevarat ca inca doresc sa-mi tin promisiunea fata de dragul Vasile Ciobanita de a merge inainte spre bine cu FRR-ul dar se pare, vorba lui Emil Constantinescu ca "sistemul l-a invins" (pe el nu pe mine!). Totul depinde de presiunea masei critice a radioamatorilor si de citiva din CA ce cred ca au constiinta inclusiv presedintele. Dupa cum spuneam se iese greu din situatie de avarie, dar poate, trebuie sa se poata si trebuie numai munca si putina bunavointa. Mai scrieti fratilor cum trebuie sa fie in mod normal, ce va doriti, scrieti si spuneti ceva, fiti vii, fiti liberi!. Dan, YO3JX.

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2013-10-25 21:16:26 (ora Romaniei)
  • Parafrazand SCRISOAREA A TREIA a lui EMINESCU , adresez SCRISOAREA INTAIA CATRE CA al FRR:
    Ghinarari pe care-armata nu putu sa-i mai incapa,
    Au venit la FRR si-au furat mapa si leafa !!
    Eu nu vreau ca sa-i jignesc, nici nu vreau sa-i inspaimant,
    Cum venira, toti tacura ca mumia in mormant !!!
    SE AUDE CEVA ?????SUNA A DEMISII ?? DE ONOARE !!

  • Postat de Lucian Damian - YO8SSB (yo8ssb) la 2013-10-26 17:01:47 (ora Romaniei)
  • Cainii latra, ursul trece!!!! YO3FU si YO3IRC cred ca cel mai indicat este sa fac o plangere asupra situatiei financiare a FRR, sa vedem daca mai stati atat de linistiti!!!!

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2013-10-26 21:21:59 (ora Romaniei)
  • Buna seara tuturor!
    “Iarna” FRR se va instala pe masura ce inactivitatea, incompetenta, orgoliile si ignoranta se accentueaza. Aparent "scrisoarea celor 5" nu are efect! dar oare asa sa fie? Va propun un exercitiu simplu de gandire: Pentru prima data in lume (si a doua oara la noi in tara, Hi!) la sedinta de CA sunt invitati “reprezentantii” cluburilor afiliate (nu conteaza ca oficial sunt afiliate doar 3 cluburi)dar frica ii impinge sa adune cat mai multi sustinatori care sa vina cu jalba in protzap si sa propuna marea revolutie).Hi! Cu ce scop aceasta participare si in baza carei legi/statut? NICUNA, doar FRICA dicteaza asemenea improvizatii!. Doar disperarea de a salva aparentele. Realitatea este ca FRR simte un "fior rece pe sira spinarii" din partea ARR pentru ca, o structura care sa raspunda nevoilor tuturor radioamatorilor din romania a fost lansata! Trebuie sa spun cu toata determinarea ca ARR NU doreste sa ia locul sau sa distruga FRR. Conducerea ARR nu urmareste sa ia functiile FRR. II asigur pe cei care isi fac griji ca vor ramane pe dinafara, ca ARR vrea doar sa faca ce poate pentru a ajuta la dezvoltarea radioamatorismului in Romania (dovada este aici http://radioclubulromaniei.ro/). Nu uitati de acei "guru" care isi pregatesc aparitia pe scena radioamatorismului YO, pozand in "fete mari" ca salvatori ai radioamtorismului, sunt manati de manati de aceeasi frica sa faca supozitii si sa denigreaza activitatea ARR desi nu sunt nici macar membri ARR. Nu e nici o problema! Frica realitatii va da fiori si asta e bine in conditiile in care deja radioamatorii care iubesc radioamatorismul mai mult decat certurile si barfele, migreaza spre ARR. Spun ca aceasta “trezire din betie” a FRR a avut loc imediat dupa intalnirea ARR-IARU cand au constatat ca le fuge pamantul de sub picioare. Cand au constatat ca nu am cerut aprobare sa vorbim cu IARU! Aici trebuie sa lamuresc un pic situatia si sa precizez ca IARU a cerut o intalnire cu reprezentantii ARR si nu invers. Iar la intalnire s-a precizat ca un membru al ARR este actual membru al FRR iar doi membri fondatori sunt fosti componenti ai FRR. Nu ne-am ascuns asa cum "expertul in radioamatorism" malitios sugereaza. Dar sa avem rabdare sa vedem ce decizii uimitoare se vor lua la mult trambitata sedinta de CA de pe 2 noiembrie in conditiile in CA al FRR merge in "doi timpi" cu "mult fum" si mai putina putere, mai ales ca nu a reusit sa isi intruneasca CA-ul de mult timp. A.R.R are in prezent membrii in grup de lucru IARU si nu a trebuit sa ceara "aprobarea"FRR pentru a se implica in lucruri de importanta pentru radioamatorii YO. Precizez inca o data ca ARR nu doreste sa inlocuiasca FRR din pozitie de "organ reprezentativ" al radioamatorilor la IARU. Personal, abia astept deciziile CA al FRR cu privire la toate problemele cluburilor asociate care timp de zeci de ani nu au primit un timbru de la FRR in conditiile in care FRR a primit buget pe spinarea lor! Hi! In urmatoarea perioada va trebui sa intocmim raportul stadiului de colaborare ARR – FRR si sa il expediem la IARU asa cum sa cerut in urma discutiei avute si sincer, avand in vedere refuzul constant de a colabora va trebui sa punem realitatea pe hartie. Faptul ca ARR a determinat o mobilizare a FRR cel putin pentru moment, ne arata ca eforturile nu sunt zadarnice. In continuare reiterez faptul ca ARR nu doreste desfiintarea FRR. FRR trebuie sa existe! (si sa fie condusa ca si pana acum! Asta in conditiile in care doctorii in radioamaorism nu doresc sa arate ca au stat si au asteptat ca FRR sa decada atat de mult inca ei sa fie rugati sa vina sa o salveze! Hi! Deci faptul ca "lumea" e agitata inseamna ca FRR poate tine usa inchisa in continuare pt ca ARR nu este interesata de ceea ce este inauntru. Radioamatorismul se afla afara! Afara pe tot cuprinsul tarii este radioamatorism de calitate si mai ales oameni de calitate! Poate pentru cei din interior, usa FRR ar trebui sa aiba vizor, sa traga cu ochiul la cei de afara si la ce fac bun cei care se implica! Zarurile au fost aruncate si castigatori trebuie sa fie radioamatorii!
    A.R.R. creeata pentru dezvoltarea radioamatorismului in Romania!!- ori asta se intampla!
    O seara placuta va doresc!
    73 de YO9RIJ Petrica
    membru fondator A.R.R

  • Postat de Dan-Liviu VOICULESCU - YO3JX la 2013-10-27 20:40:01 (ora Romaniei)
  • Vorba reclamei la biscuiti Oreo: Foarte complicat, ma tem ca nu esti pregatit inca! Cine e "guru" cu gura mare, cine sunt doctorii in radioamaorism (asa e scris, verificati!) ce treaba are drumul triumfal al arr cu lenea lui Ghita, parca se cereau demisii in bloc la FRR. acum ar fi mai bine sa ramana asa cum este, ce alegem? Intr-adevar foarte complicat! Sau e vorba de fiorul fricii evocate sau e noaptea mintii, oricum foarte complicat! Lasa "Oreo" pentru altii, nu esti pregatit.

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2013-10-27 21:20:58 (ora Romaniei)
  • Acum inteleg de ce nu va doreste nimeni secretar general! Prea complicat!!Oricum functia va prindea de minune! Hi!

  • Postat de Dan-Liviu VOICULESCU - YO3JX la 2013-10-27 23:48:51 (ora Romaniei)
  • @ YO9RIJ, Petre Stolnicu, ce-mi scrie cu sinceritate: "Oricum functia va prindea de minune!"
    (nn e vorma de munca de secretar general al FFR).
    In sfarsit o parere directa, sincera de la cine ma asteptam mai putin. Nu stiu ce doreste fiecare intr-o anumita directie dar acum ma simt salvat, eram tentat in avantul meu sa-mi sacrific timpul, sanatatea si confortul pentru a ma pune in serviciul redresarii FRR. Fara gluma, am propus ca solutie temporara de avarie ca retributia de SG sa fie distribuita celor ce ar putea ajuta la cartarea si distribuirea de QSL, la asigurarea unei prezente prin rotatie la sediul FRR, am pregatit un transceiver performant FT2000D (TNX YO3FN, Oneci Nicolae) cu toata gama de anexe inclusiv amplificator liniar de kw output (2xC400, mostenire de la regretatul Bratu Radu) special pentru un semnal decent al statiei YO3KAA pentru QTC-ul oficial, piloni antena de pus la sediul FRR cate si mai cate. Da chiar, acum pare o nesocotinta sa ma gandesc la toate acestea daca asa cum poate are dreptate dl. Petrica, nu "se doreste". Ma simt salvat, chiar, de ce sa am grija punerii ceasului sa sune dis-de-dimineata sa nu intarzii de la servici, poate asteapta cineva la usa FRR si gaseste incuiat! De ce sa pierd timpul cu discutii la telefon cand atata lume se plange ca nu merge treaba si cere solutii, ajutor?. De ce sa bat drumuri la autoritati sa obtinem dreptul la antena, sa fac cunoscuta activitatea noastra ca hobby si sport, ca mijloc de educare si indrumare in viata a noilor generatii, chiar de ce sa ma obosesc?
    Chiar, cui trebuie o revista cum a fost R & R sa reapara, chiar si in format virtual? Oare merita sa sprijin radioamatorii sa participe la competitii, chiar si pe cheltuiala lor, ar fi nevoie domnule Breaban Candiano ? Dar de echipe cu noi talente HST ar mai fi nevoie ? Dar de reteaua de urgenta capabila ?. Ma gandesc acum la o piesa de teatru intitulata "Egoistul" unde interpert principal este maestrul Radu Beligan, ajuns la o varsta mai mult decat respectabila. Oare asta sa fie secretul longevitatii si in radioamatorism, egoismul? Fiecare pentru el, nu ne intereseaza munca inaintasilor ce au organizat miscarea romaneasca de radioamatorism. "Nu ma doreste nimeni" nu ne doreste nimeni, nici MTS, nici CA al FRR, inseamna ca au grija de sanatatea noastra, va multumim!

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2013-10-28 13:48:02 (ora Romaniei)
  • SCURT SI LA OBIECT:: dL yo9rij, vad ca aruncati cu venin in stanga si in dreapta !! Va intreb si astept raspuns : aveti dreptul?? Dupa cate stiu sunteti fondator al ARER, entitate separata dar paralela cu FRR. EU , NICK-YO9AGN nu va permit sa denigrati si sa improscati cu veninul VANITATII DV in asociatia al carui membru sunt !!!! Chiar daca presedintele clubului Istrita , pentru o bucatica de arbitru, a fugit la Bucuresti ca APLAUDACI al Dv.! Precizez: erati in CA al FRR cand se faceau nereguli. Ati fost taticul arbitrilor: ati promovat arbitrii ca Ceausescu generalii( pe vremuri).Cand se faceau NEREGULI( in postarile din Martie ac ziceati ceva de furtisaguri )la clubul din care ati facut parte, va intreb : unde erati ? : stiati ? : sunteti complice sau tainuitor : dece nu ati anuntat organele legale atunci ? Cand vi s-a luat CIOLANUL VANITATII PUERILE acum dati cu coltii in toata lumea !! Ajunge !!!!!!!!!!!Noi, cei ce mai scriem aici nu dorim desfiintarea FRR ci DEMISIA actualului CA al FRR sau DEMITEREA LUI( daca se cramponeaza de putere, privilegii, foloase) .Lor le zic ca vor veni alegerile anuale din Martie ,aprilie viitor si tot vor pleca. Incetati cu demersurile la Comunitatile Internationale precum ca voi reprezentati radioamatorismul romanesc !! Eroare !! Faceti un MARE RAU TUTUROR( cum a facut un europarlamentar ROMANIEI ). Deocamdata atat. Astept reactia Dv pentru ca am multe de zis. Lasati FRR in pace, vedeti-va de ARR !! Nici macar de CA nu aveti dreptul de a vorbi ca sunteti partas la toate nelegiuirile acestuia ! Cu speranta in bine, al Dv NICK- YO9AGN .

  • Postat de STOLNICU Petrica - YO9RIJ la 2013-10-28 15:22:36 (ora Romaniei)
  • SCURT SI LA OBIECT: Dl Nick YO9AGN , personal nu imi spal rufele in vazul lumii. ARR nu incurajeaza barfa! Iar dumneavoastra nu sunteti membru al FRR asa cum reiese din datele de pe sit-ul oficial al FRR. Nu inteleg cat de autorizat sunteti pentru a vorbi in numele CA si al FRR. Daca aveti activitati (activitati nu barfe, vorbe, pareri neavizate!) dedicate imbunatatirii activitatii radioamatorilor in YO va stau la dispozitie. Orice raspuns la intrebarile adresate va rog sa le primiti pe emailul dumneavoastra personal. Sunt sigur ca ar face deliciul multor cititori dar ... sa ramanem decenti totusi. Fac precizarea ca ARR nu doreste inlocuirea FRR din pozitia de organizatie reprezentativa a radioamatorilor romani, precizare reiterata in corespondenta si intalnirea cu reprezentantii IARU. O intalnire a cu IARU ceruta de IARU nu de ARR. ARR se implica dupa forta membrilor ei (http://radioclubulromaniei.ro/)iar daca nu va convine va rog sa faceti mai mult! Va asigur ca personal nu ma supar! Pentru asta nu iti trebuie aprobare de la nimeni!! Restul este can can! Cu respect ! YO9RIJ Petrica.

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2013-11-06 13:05:00 (ora Romaniei)
  • Uite asa s-a terminat tot ,de fapt vine iarna, nu numai pt. noi, ci si pt. frr! Intrebarea este: daca pt. frr va veni si primavara? A fost Buzau, a fost ca al frr, totul top secret, nimic, niciun comunicat , nici de bine nici de rau! Protocolul cu ISU va fi implementat de gon pe tot teritoriul YO fara sa aiba nevoie de sprijinul nimanui!Ori protocolul vizeaza numai yo3 ? Dar se pare ca am cam fost redusi la tacere !? 73! DE YO8CLN

  • Postat de Pantilimon Gheorghe - YO2BBB la 2013-12-02 15:22:44 (ora Romaniei)
  • Am citit cu interes toate comentariile, dar:
    1. Membrii CA nu sunt salariati(cu exceptia secretarului) nici macar presedintele.
    2. Daca va uitati pe siteul Ministerului puteti vedea ce fonduri sunt alocate.
    3. Nu sunt numai trei cluburi afiliate.
    4. Activitatea de radioamatorism se desfasoara la nivelul cluburilor.
    5.Clubul Sportiv Silver Fox din Deva respectiv YO2KAR, a participat la majoritatea concursurilor concursurilor YO, unde din cei 20 care au facut comentarii nu am lucrat decat 3. Si atunci cum ne putem afirma?
    6.Uitati de rezultatele obtinute la CW si Orientare radio la nivel international?
    7. Sa facem o incercare: Daca cei 20 care au comentat fac o lista cu cotizatii cu cate 100 de lei fiecare si acesta lista va fi completata in continuare de alti radioamatori cat s-ar strange?. Incearca cineva? Doar bla, bla.
    8. Noi avem nevoie de federatie. Sigur, se poate si mai bine. Haideti sa facem fiecare ceva pentru a fi mai bine
    Ar mai fi multe de spus.
    Cu stima si salutari pentru toti.
    YO2BBB, george

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "TOAMNA FEDERATIEI ROMANE DE RADIOAMATORISM"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact