hamradioshop.ro
Articole > Concursuri si diplome Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Sarbatoarea vinului 2004 - bilant

Aurel Chiruta YO9FNR

Operatorul de serviciu de la YO9KVV transmite:
"Merg pe gard, ma tin de drum !"HI!
(versus YO9HG, Margarit)

Pentru a marca zilele "SARBATOAREA VINULUI" VALEA CALUGAREASCA 2004, Radioclubul Scolar YO9KVV, cu ajutorul Primariei comunei (oras) Valea Calugareasca, jud. Prahova, a organizat concursul radio maraton "DRUMUL VINULUI" si o intalnire radioamatoriceasca.

In perioada 01 - 30 septembrie 2004 s-a desfasurat maratonul radio"Drumul Vinului"2004. Cu aceasta ocazie Radioclubul Scolar YO9KVV a folosit indicativul special YP9KVV. La aceasta actiune au participat 419 statii YO si 17 statii din ER, LZ, I, DL, OE., deci un total de 436 de radioamatori. Indicativul special YP9KVV , operat de YO9GJY (Stefania), YO9FNR (Aurel), YO9HDW (Stefan) si YO9FQE (Nicu), a realizat 3318 qso-uri in tara si in afara ei. La concurs au participat 177 de statii, iar pentru diplome de participare au lucrat 259 de statii. Cu toate ca unele statii din zona"Drumul Vinului"au avut mai putine aparitii, se poate spune ca si anul acesta s-a produs o"efervescenta, HI!" a statiilor YO in benzile de radioamatori in luna septembrie.

Pe perioada concursului am apreciat tenacitatea si rabdarea celor trei competitori de baza - YO9FSI (NIKI), YO9AFG (STAN, care avea de aparat "titlul" de anul trecut) si, mai ales fiind vorba de o tanara speranta, YO9MYL (GINA). Nu putem trece cu vederea spiritul de echipa a tandemurilor YO7HBY (COSTI-tata) / YO7JBY (ADI-fiul) si YO7AOZ (NICU) / YO7MDE (ELIAN).

Ii "multumim" lui YO4BGK (BABI) care ne-a "incantat" urechile cu cei doar 5W ai sai pe toata perioada concursului, dar care a facut un efort deosebit sa participe la intalnirea noastra si sa-l auzim cu 59+ in video.

Alaturi de noi a fost si YO2IC (NICU) care ne-a incantat cu versuri combinand radio cu vinul, HI !

Ne pare rau ca YO8CYI (NICU) nu a reusit sa-si convinga "Irinelul" sa participe activ la acest maraton.

O impresie deosebita au lasat si prietenii din ER care au fost mai activi anul acesta si in numar mai mare. Speram ca la anul unii dintre ei sa dea puncte din zona "Drumul Vinului".

In echipa celor din zona "Drumul vinului" a fost prezent si YO8RSV (LIVIU) care a facut un efort deosebit in a lucra la doua aparate : tranceiverul si cazanelul, HI!

Si, nu in ultimul rand, apreciem aparitia deosebit de sobra si personala a amicului YO9HDW (STEFAN) care a cam dus greul statiilor din zona "Drumul Vinului".

Maratonul radio "Drumul Vinului" a fost urmat de o intalnire radioamatoriceasca si un mini-targ in ziua de 02 octombrie 2004 la sediul Radioclubului YO9KVV din cadrul Scolii cu clasele I-VIII Valea Calugaresca. Au participat 139 radioamatori (cu localnicii… 144) din judetele SV, BR, AB, DB, BZ, GL, CL, GR, IL, PH si din Bucuresti. Cu aceasta ocazie s-au schimbat impresii video, s-au vandut/cumparat componente, aparatura si, bineinteles, s-a degustat din aurul podgoriei: struguri si Feteasca de Valea Calugareasca (in stare lichida, HI !). Beneficiind si de o vreme superba, cei prezenti s-au putut delecta cu roadele acestei toamne acompaniati de acordurile muzicii populare romanesti traditionale. S-au facut multe poze care sunt si acum pe sit-ul www.onair.home.ro

In concluzie, consideram ca, si anul acesta, actiunea noastra s-a numit un succes. Si asta cu sprijinul Primariei prin reprezentantii acesteia : Primar Victor Visan, Viceprimar Musoiu Stelian si,"fata cu banii, HI !", Camelia Balanescu. Conducerea Primariei Valea Calugareasca s-a declarat incantata de aceasta colaborare si a promis tot sprijinul necesar ca aceasta actiune sa devina o traditie. Deci… sunteti invitatii nostri si in 2005! Cu multumiri pentru participare pentru toti hamii. Fara voi nu s-ar fi realizat maratonul radio.

Maratonul "Drumul Vinului" 2004 s-a incheiat! Sa ne intalnim sanatosi in varianta 2005 !

Note

  • Rezultatele maratonului "Drumul vinului" se gasesc aici:
    Clasament general
    Receptori
    Statii din zona "Drumul vinului"
  • Diplomele sunt gata si asteapta sa fie trimise. La fel si premiile . Mai asteptam "adrese"de la cei care au participat. Multe statii YO nu au adresele pe site-ul www.radioamator.ro.
  • Rugam pe cei care au mai facut poze la V. Calugaresca in format electronic sa le trimita la adresa yo9fnr@yahoo.com. La aceeasi adresa se pot trimite eventualele obiectii si neclaritati. Sau la adresa postala normala:

    Aurel Chiruta (YO9FNR)
    Valea Calugareasca
    Cod 107620, PH

    Aurel Chiruta YO9FNR

    Articol aparut la 23-11-2004

    7756

    Inapoi la inceputul articolului
  • Comentarii (3)  

  • Postat de NINI - YO3CCC la 2004-11-23 14:16:45 (ora Romaniei)
  • Draga Aurel
    Am citit cu mare interes textul de mai sus si mi-am adus aminte cu mare placere de timpul petrecut la Valea; ce pacat ca a trecut prea repede. Aveam atatea de vorbit dar timpul nu ne-a permis acest lucru. As fi vrut sa-tzi vad studioul radio, sa stam de vorba undeva la umbra la o cafea, dar m-am gandit ca esti prea obosit (duminica la pranz cand am plecat catre casa) dupa toate evenimentele petrecute. Poate alta data. M-am simtzit extraordinar de bine. M-am bucurat si de faptul ca am revazut multzi radioamatori cunostiintze mai vechi si nu numai. De asemenea m-am bucurat din plin de ce imi oferea parcul de pe cealalta parte a soselei (mici, bere, frigarui, etc.). Distractzia a continuat dupa-amiaza, dupa catava ore de odihna la Pensiunea Silisteanu; ne-am intors in parc, unde am luat-o de la capat pana seara tarziu. Dar sa nu crezi ca ne-am dus sa ne culcam; am continuat cu familia la restaurantul de sub camera in care eram cazat.
    Sper sa ne revedem in 2005 !
    73 ! NINI YO3CCC

  • Postat de Jean - YO7AOZ la 2004-11-29 16:41:31 (ora Romaniei)
  • Felicitari pentru organizare!Ne pare rau ca anul acesta nu am putut participa la festivitati.Am scris aceste randuri pentru a face o corectura YO7MDE Elian este fiul meu nu al lui YO7LAT!!Daca voi stiti altceva sa-mi spuneti si mie!HI!HI!
    73 si tot prieteni ramanem Jean

  • Postat de aurel - YO9FNR la 2004-12-01 15:15:38 (ora Romaniei)
  • cu scuze de la organizatori pentru lipsa de atentie ! RECTIFICARE :a se citi YO7AOZ (JEAN) in loc de YO7LAT (NICU).
    asta nu inseamna ca si "garantam" afirmatia ta, Jeane ! HI! 73 si sanatate ! multam de participare ! yo9fnr

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Sarbatoarea vinului 2004 - bilant"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact