hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

ULTIMUL TREN

Iuliu Nicolae Nemeth YO5AJR

Recent am primit de la prietenul meu Morel o adresa la care puteam viziona povestea unor veterani originari din Romania dar care traiesc in Statele Unite. Eram inca sub impresiile traite la Adunarea Generala al FRR din 6 aprilie unde indirect am primit un pumn sub centura de la reprezentantul MTS, domnul "dregator" Tomescu care la insistentele d-lui YO8BNK Breaban Candiano ca la vanatorii de vulpi sa fie reprezentanti si la varsta de M70, acesta cu vehementa "ministeriala" s-a exprimat ca nu e nevoie de bosorogi in radioamatorism, e nevoie doar de tineret, bosorogii sa-si vada de carpele lor.

Vizionand acum filmuletul mai sus amintit in care veteranii sunt atat de respectati de catre o natiune intreaga chiar daca sunt de origine romana, tragand o paralela cu statusul veteranilor din Romania, chiar si veteranilor in acest hobby care este radioamatorism, ma umple o amaraciune. Chiar asa de decazuta a ajuns natiunea noastra de radioamatori (si nu numai) ca oameni valorosi chiar si la batranete sa fie marginalizati, jigniti, sictirizati, uitati, condamnati la izolare de catre noua generatie? As dori ca acest "Tomescu" si altii de teapa lui sa accepta o provocare din partea multor "bosorogi" in domeniul culturii, cunostintelor generale, dar si de ce nu, la eforturi fizice, la cataratul pe piloni de antene, la marsuri de munte si multe alte probe in care sunt convins ca domnia-sa si altii cu cefe groase si burti nu ar faca fata, fata de "veteranii" atat de injositi.

De altfel despre aceasta AG al FRR nici azi nu am vazut un raport oficial cum au decurs lucrarile. In total erau prezenti 34 de delegati, mult sub numarul real al membrilor FRR. Problemele ridicate ca de exemplu incompetenta sefului sectiei de UUS – YO7AQF de catre YO5AVN dar si alte probleme semnalate au avut soarta balonului de sapun. Disensiunile grave ce macina FRR, ca de exemplu recenta "exmatriculare" al lui YO9RIJ din YO9KXC de catre YO9XC dar si altele nu au fost de loc discutate – desigur aceste aspecte "minore" sunt fara importanta. Dupa parerea mea FRR mai agonizeaza o vreme pana cand cateva CSM–uri din tara mai sunt dispuse sa mai azvarle cativa banuti pentru radioamatorism. Daca se termina si asta... adica radioamatorismul pe bani publici, atunci va avea loc acel fenomen de "selectie naturala" adevarata – proces in care se vor curata din radioamatorism farsorii, fraudatorii, mincinosii si orgoliosii.

Oricat de nedorit, acest fenomen se apropie, ceea ce demonstreaza si "plecarea ultimului tren din... Gun Hill"... fara noi... cei care au mai sperat ceva.

Reportajul care m-a inspirat

Cu respect pentru cei care nu se recunosc in aceasta scriere.

N.R. Anul incorect imprimat pe imagini (2012) provine dintr-o setare gresita a aparatului foto. Corect ar fi fost, fireste, 2013.

Iuliu Nicolae Nemeth YO5AJR

Articol aparut la 12-4-2013

7554

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (14)  

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2013-04-12 09:15:01 (ora Romaniei)
  • Halucinant!(cele descrise de la AG). Oare de ce nu stim nimic despre ce s-a intimplat acolo? Se vorbea
    inainte despre inregistrari video al AG. S-au facut ? Daca da, ce s-au intimplat cu ele ? Au fost confiscate la iesere, sau s-a scos filmul din aparat si s-a voalat ca prin anii 60 ? Cei care au fost acolo de ce nu povestesc nimic? Oare prin tacere nu cimva pactizati cu cei care trag in jus radioamatorismul? Oare ANST-ul este un srl la care acest domn este administrator ? Eu zicca ar fi cazul sa trecem la "butoane" altfel nu peste putin timp va fi prea tirziu ! 73! de yo8cln

  • Postat de Cristi - YO8DHD la 2013-04-12 09:57:32 (ora Romaniei)
  • Am 45 de ani si o conditie fizica normala. Despre domnul Candiano nu pot spune decat ca are o conditie fizica execelenta, mentinuta prin antrenamente zilnice. La fel ca el sunt o multime de colegi ai dumnealui de generatie. Tot asa nu pot decat sa am cuvinte de lauda pentru multi dintre concurentii de top in concursurile internationale care desi au o anumita varsta rezista fara probleme deosebite la efortul de 24 sau 48 de ore. Pentru ei si nu numai, toata admiratia mea. Sa ne traiti inca multi ani!

  • Postat de Tic - YO8RFS la 2013-04-12 21:10:07 (ora Romaniei)
  • Dregatorul Tomescu este o lichea sadea. I se mai spune si Domnul SACOSA !!! Mi-a placut atitudinea colegului din Constanta de acum 3 ani cind a dat cu el de pamint cind se luase de Vasile Ciobanita. Asa trebuia facut si acum.Doar asa intele! Dar cine sa faca asta? Cei 34 de "Lost of Space"??

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2013-04-13 00:54:59 (ora Romaniei)
  • Pe fotografiile de la AG al FRR din 06.04.2013 nu a fost setat corect anul. In loc de 2013 apare 2012 - va rog scuze. Ori cum e tot egal...73 de yo5ajr

  • Postat de Peter Kis - YO5IK la 2013-04-13 10:58:15 (ora Romaniei)
  • O NATIUNE CARE NU-SI RESPECTA BATRANI NU ARE NICI UN VIITOR.

  • Postat de Margarit Ionescu - YO9HG la 2013-04-13 11:11:59 (ora Romaniei)
  • Prin anii 60 tovarasul de la raionul de partid intreba "Ce faceti cu pieile vulpilor de la vanatoarea de vulpi?"
    Dar ce vina avea Federatia pentru asemenea "conducatori" in guvernele de atunci se de acum ?

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2013-04-13 12:37:17 (ora Romaniei)
  • Declaratia d-lui Macarescu YO3GA, vicepresedinte FRR la 9 Aprilie 2011: "Principalul meu obiectiv este acela de a modifica statutul F.R.R. in concordanta cu dorintele membrilor si necesitatea obiectiva de adaptare la realitatea prezenta. Acest obiectiv va fi prezentat in prima sedinta FRR, urmand sa stabilesc calendarul pentru desfasurarea acestei actiuni.Toate aceste informatii vor fi facute publice intr-un timp scurt pe saitul Hamradio"...

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2013-04-13 12:40:11 (ora Romaniei)
  • Nu am fost si nu sint "tovaras de la raion", dar, oare nu ar fi normal sa apara ceva date despre CN de US de exemplu ? Sau FRR nu are traba cu asa ceva ? Eu zic ca normalitatea ar trebui sa primeze indiferent de "tovarasi" 73! de yo8cln

  • Postat de Toadeer Marius - YO7BBE la 2013-04-14 02:35:25 (ora Romaniei)
  • Citesc acest articol si incerc aceias amaraciune ca si Dl.Iuliu,dar invers.Ca participant la aceasta adunare generala,permiteti sa lamuresc unele probleme,care din necunoastere sau (tendentios)au fost,mistificate.Este f. adevarat ca Dl.Breaban Candiano a luat cuvantul la adunare,dar pe langa faptul ca cerea decontarea unei sume cheltuite la campionatul RGA din Serbia, unde a participat fara a fi mandatat de FRR sau alta structura sportiva (nu te duci la un concurs doar de dragul de a te plimba,fara sa ai prezumtia unor rezultate onorabile)si in stilul sau caracteristic a facut un taraboi la hotelul ,unde ajunsese cu oseara inainte.Dnul Breaban stia ca daca doreste poate participa pe cheltuiala proprie,dar fara nici o legatura cu lotul national.Interpelat,cand a obtinut ultima medalie ?A TACUT. Imi amintesc de campionatele de RGA din anii 70-90 cand Dnul Breaban ca sportiv era bunicel,nu excela,dar la scandal si bagam fitil era cel mai tare.Dnul Tomescu a facut precizarea ca este f.important atragerea tineretului in activitatea de radioamatorism(stiti cumva cati tineri antreneaza Dnul Candiano ?) ZERO BARAT.Fac o recomandare: cand doriti sa aruncati continutul unui TUCAL pe fereastra,uitativa mai intai,daca trece careva.In ceace il priveste pe 5avne o poveste f.alambicata. In comparatie cuCandiano Iosca este intradevar un radioamator de valoare(dar si profesional) insa are falsa impresie ca este nedreptatit(ca sa fiu mai moderat).Cu toate acestea si iopsca si-a permis sa faca niste gafe fie verbale,fie concrete,in unele competitii.Dragi colegi si prieteni,nu traieste nimeni vesnic.Mai stopati incrancenarea si stimularea discordiei. Daca suntem mai buni si mai linistiti,mai castigam o zi. CONTEAZA. Toate bune si la o buna vedere si intelegere. 73 ! Marius.

  • Postat de Toader marius - YO7BBE la 2013-04-14 03:08:56 (ora Romaniei)
  • Poate ca unii colegi vor sa ma injure.Nici o problema face-ti dragi colegi (fiecare ce poate si ce se pricepe mai bine)Nu sunt avocatul Dlui TOMESCU,dar observ ca unii colegi sunt tare strofocati,dar fara a cunoaste tot adevarul si se straduiesc sa mai adauge o STRAMBA. Sunt si eu unul dintre veterani (cel putin ca varsta) si cred ca am facut,cate ceva pentru radioamatorism. Dewsigur sunt multi f.multi care au realizat,mult mai mult decat mine. Unii insa,doar in interes strict PERSONAL. 5 ajr cred ca a scris sub indemnul primului impuls si nu si-a dat sema ca a deschis cutia PANDOREI,din care acum se varsa un virus autodistrugator(daca nu ne vom gandi serios cine suntem,ce vrem si care va fi contributia noastra. CU FAPTE NU CU VORBE "LOZINCI" Am ridicat si eu problema STATUTULUI. Va trebuii sa asteptam pana va apare noua lege a sportului (aug. sept.)Toate bune 73 ! Marius

  • Postat de Vasile - YO9FEH la 2013-04-14 08:02:06 (ora Romaniei)
  • Domnule Tomescu !
    Sunt un bosorog de 68 spre 69 de ani care nu ma dau pe unul tanar care in viata lui nu a facut nimic !
    Anul acesta am montat si ridicat la 12m un KLM tribander in 14,21,28MHz cu 4 elemente !Sper ca timpul sa-mi permita sa montez in aceasta vara un Loop Orizontal in 160m cu scarita de 600 Ohmi ...
    HM !
    AG a fost pana la urma statutara ?
    De ce nu au venit de la toate radiocluburile din tara reprezentanti ? Nu li se deconteaza transportul si diurna ?
    Cand vom afla si noi,muritorii de rand...ce s-a discutat si ce s-a hotarat ?
    Regret ca YO9RIJ nu a fost pe acolo...sa mai faca si alte minuni...de arbitraj !
    Cum pot afla pe ce loc sunt in CN-US 2012 ?
    Oare am incurcat pe cineva,ca am participat si ca YO9HG a trimis in numele meu logul cabrillo ? Asa s-a exprimat YO9RIJ !
    Va doresc....somn linistit la FRR !
    73 Vasile !

  • Postat de Vasile - YO5DNA la 2013-04-14 08:23:07 (ora Romaniei)
  • Respectul faţă de sine nu poate fi pe deplin fără respectul faţă de semeni. Seniori radioamatorismului nostru ar trebui odată în plus respectaţii fiind prima generaţia sau cei care au fost alături de pionieri acestei nobile pasiuni. Radioclubul YO5KUC are duminica la ora 12 UTC o emisiune unde ne salutăm şi încercăm să ne cunoaştem mai bine. Azi partea a doua a prezentării lui Sandu YO5COG. Septy YO5ER are inregistrate aceste mărturii. Au fost prezentate gîndurile mai tinerilor cum şi a celor precum YO5OO, toate pot fi modele de urmat. Puteţi participa la QTC-ul nostru prin echolink la YO5D.

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2013-04-14 20:01:47 (ora Romaniei)
  • Domnule Marius yo7bbe, scrieti aici ca cei care posteaza aici o fac urmarind interese personale! Pentru ca ma simt direct vizat,inainte de a primi precizarile de rigoare din partea Dvs. va rog sa i-mi dati voie sa va descriu o parte din activitatea mea si a colectivului de la yo8krr.In urma cu circa 10 ani am inceput constructia unei baze de concurs la Neagra Sarului (SV), in care am investit peste 50.000 euro, din surse proprii, de la FRR neprimind niciun condensator! In ultimii 5-6 ani de la aceasta baza s-a facut 80 m la campionatul mondial IARU, fie ssb sau cw!Personal am contribuit cu sprijin, in special material, ori de cite ori FRR a avut probleme, fie cu revista, fie cu deplasarea lotului de hscw la CM sau sustinerea premiilor la YO DX HF! Toate expeditiile (3 la numar) pe insula Sacalinul au beneficiat de sprijinul meu! Astea numai citeva exemple! Va rog sa precizati unde vedeti interesul personal?! Spuneti ca am deschis cutia pandorei!? Oare a cere un minim de normalitate inseamna deschiderea acelei cutii? Cind fac apel la normalitate ma refer la acele explicatii care s-au cerut aici legat de arbitrajele la CN US si UUS 2012, la nepublicarea PV de la sedintele CA, la nepublicarea rezultatelor de la CN CW 2013,CN HSCW individual 2013, lipsa totala de trasparenta si nepublicarea de informatii de la AG (nu este posibil ca yo3jx sa fie tinut cu gardienii sa nu intre in sediul ANST)Atentie angajatii ANST sint functionari publici, nu administratori de firma privata , dar probabil ca asta va trebui sa demonstram ! Am incercat de alungul timpului sa fiu cit se poate de corect si perseverent! Todeauna am considerat ca tinerilor le sta bine sa fie respectuosi dar si energici si cu spirit de initiativa, iar celor trecuti de prima tinerete le sta bine sa fie sfatuitori, cumpatati, dar si cuvintul lor sa fie credibil.Ce fel de credibilitate poate sa fie atunci cind se afirma ca nu se pot tipari revistele 7-12/2012 din cauza cu nu au aparut nr. 4,5si6,iar dupa aparitia lor sa se spuna ca revistele vor fi tiparite incepind cu nr.1/2013 ? Ulterior, in acel "raport" (scuzati ghilimelele)se spune ca aparitia revistei este conditionata de rezolvarea resurselor financiare! Zilele trecute am primit un mesaj de la un copil campion mondial la hscw, care i-si exprima temerea ca nu va putea participa la cupa mondiala din Serbia, parca, din cauza lipsei de finantare!O sa puteti sa-l ajutati Dvs., pt. ca eu nu mai vreau sa umblu pe la "cutia pandorei". Legat de AG din 06.04.2013, mai avem rabdare, poate apare ceva in termenul legal, dupa care va trebui sa demaram demersurile legale pt. a ne obtine drepturile. 73! de yo8cln

  • Postat de Ion - YO8RXK la 2013-04-14 20:18:42 (ora Romaniei)
  • Din câte am înţeles de aici, există oportunişti care nu au nevoie la conducere de ,,boşorogi'' ei ar trebui să se ocupe de cârpele lor( ce vocabular Doamne!)dar trebuie să-i ascultăm şi părerea d-nealui, poate ar vrea să-l numească pe Năstase Tihu acel împătimit care dădea lecţii morale în urmă cu peste două decenii, poate era trimis de la partid. Şedinţele tainice de azi oare au vreo asemănare cu acele de ieri când jurnaliştii erau în exclusivitate securişti?
    Dacă revin acele vremuri prin mentalitate ne vom învârti în jurul cozii şi e păcat! Toate cele bune şi '73!

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "ULTIMUL TREN"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact