hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

The last train from Gun Hill

Iuliu Nicolae Nemeth YO5AJR

Se apropie ziua fatidica de 6 aprilie - ziua AG al FRR de care atata sperante leaga radioamatorii din Romania. Fara sa vreau dar in permanenta ma gandesc la celebrul film din 59 cu titlul "The last train from Gun Hill" pentru ca atat eu cat si multi altii credem ca aceasta AG se va desfasura in spiritul titlului "The last", penteu ca altfel FRR sta sub amenintarea evidenta al desfiintarii.

Poate nu sunt eu cel mai nimerit sa permit sfaturi dar "tacerea mieilor" nu duc la nimic bun prin urmare imi permit sa dau glas gandurilor mele, poate ca mine gandesc multi altii. As dori ca aceasta AG al FRR sa se desfasoara sub semnul si spiritul "Judecatii de apoi" in care in mod clar sa se marcheze esecurile, neimplinirile, greselile voite sau ne-voite.

As dori ca aceasta AG sa nu sa transforma in galceava ieftina, fara atacuri virulente la persoane bazate la simpatie sau antipatie, as dori ca cei abilitati cu mandatul decizional din CA al FRR sa suporta cu barbatie, cu sira spinatii dreapta si asumate pacatele si greselile care au dus la o decadare atat de grava activitatii FRR.

As dori ca prin lumina adevarurilor evidente sa fie eliminate elementele de incompetenta, orgolioase, as dori suprematia curata a mentalitatilor drepte si corecte.

As dori sa iesim din aceasta AG cu sentimentul cert al purificarii CA, as dori sa ne privim in ochi cu ganduri bune, cu sentimentul puternic ca facem o familie. Cu totii avem sentimentul ca acest hobby al radioamatorismului este o indeletnicire nobila, sa incercam sa dovedim acest lucru in societatea in care traim si care azi este atat de involburata.

As dori sa nu pierdem si "Ultimul tren din Gun Hill".

Articolul a fost preluat de pe grupul de discutie Radioamator de la Yahoogroups (N.R.)

Iuliu Nicolae Nemeth YO5AJR

Articol aparut la 3-4-2013

7282

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (27)  

  • Postat de George - YO9HSW la 2013-04-04 10:44:16 (ora Romaniei)
  • FRR nu se va reforma niciodata. Este aceasi utopie similara cu afirmatiile unor oameni de bine ca au "luptat din interior impotiva sistemului".

  • Postat de Vasile - YO9FEH la 2013-04-04 13:39:09 (ora Romaniei)
  • N-am inteles:articolul este preluat de pe grupul de discutie Radioamator de la Yahoogroups !
    Sa inteleg ca Redactia poate prelua de unde doreste....ce vrea si sa publice aici ?Sau autorului i-a fost lene sa scrie articolul ?
    Daca poate cineva sa ma lumineze !
    Si eu sunt in asentimentul lui 9HSJ ca FRR nu se va reforma prea curand! Cei cu 2 litere in indicativ...nu vor lasa ciolanul !Este un loc caldutz acolo la FRR ca si la YO9KAG la Ploiesti !Mare lucru sa faci un curs de ARBITRU si apoi sa impingi ca sa fi numit sef de Rdclub!
    73 Vasile !

  • Postat de Vasile - YO9FEH la 2013-04-04 13:42:08 (ora Romaniei)
  • Scuze ! YO9HSW am vrut sa scriu,nu HSJ !
    Mea culpa !73 Vasile !

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2013-04-04 15:00:48 (ora Romaniei)
  • Vasile ,eu te anunt pe,aceasta cale, ca de nu vad a schimbare (acum cand bate vantul schimbarii ) ma retrag din mocirlaa in care ne balacim ( noi ""boborul""- ca la Republica din Ploesti ) iar grangurii isi fac mendrele, jocurile, impart scaunele si......banii celor ce le canta in struna ,
    Nu inteleg unde ai postarea , ca vad la mine pe monitor, ca l-ai pus sub titlul de TOALETE ECOLOGIGE NOI/SH .lAMURESTE-MA PE MINE SI ..frr. Probabil ca de asta unora le pute..............

  • Postat de Vasile - YO9FEH la 2013-04-04 15:19:25 (ora Romaniei)
  • Hello Nick YO9AGN ! Te referi la un comentariu la:dupa 20 de ani ? Daca da,ma gandesc sa scriu si eu ceva....maine sau poimaine !Este neaparat necesar ?Crezi ca cineva se uita pe comentariile facute ?Tot ce au hotarat domniile lor (in culise) vor face ! Ai auzit in 3705 cateva indicative de 2 litere din YO3 ? Ce miros vorbeau !Sau ma insel ?
    73 Vasile !

  • Postat de Ciprian - N2YO (n2yo) la 2013-04-04 15:26:03 (ora Romaniei)
  • Pentru Vasile YO9FEH: Articolul a fost preluat de pe grupul de discutie Radioamator de la Yahoogroups la sugestia autorului.

  • Postat de Sorin - YO5PJB la 2013-04-04 18:56:11 (ora Romaniei)
  • Revenind la oile noastre si intalnirea de sambata, oare care sunt sansele sa avem o inregistrare (macar audio) a discutiilor care vor avea loc ?
    Se ofera vreun reprezentat sa inregistreze ?

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2013-04-04 22:01:08 (ora Romaniei)
  • A venit vremea curateniei de primavara! Numitul Preoteasa Augustin - individ ABSOLUT INCOMPETENT si de MULT DEPASIT, TREBUIE DEMIS! A facut deja sufucient rau atat pentru miscarea HAM RADIO UUS YO cat si imaginii Romaniei in strainatate!
    Trebuie sa terminanam cu stilul "eu concurez, eu arbitrez, eu decid, eu editez si public cate clasamente vreau - evident toate "finale" pentru acelasi concurs"!!! R E V O C A R E A !!!!
    Pentru viitoarele alegeri si angajari propun: in functiile de membru in CA al FRR cat si ca salariati ai structurilor centrale si din teritoriu (cu exceptia presedintelui - care poate fi o personalitate din domeniul militar, telecomunicatii, radiotehnica - cu experienta in managment) sa fie acceptati doar candidati CARE AU DEMONSTRAT PERFORMANTA in trafic diurn si in concursuri. Criteriile minimale se pot stabili sau adopta cele specificate pentru "maestru al sportului". Prin aceasta abordare va asigur ca vom scapa de multe hahalere, betivi etc.

  • Postat de George - YO9HSW la 2013-04-04 23:21:42 (ora Romaniei)
  • Personal, dupa alegerea unui radioamator de receptie in fruntea federatiei, am considerat ca nu este cazul ca eu sa girez moral anomaliile din FRR - drept pentru care m-am retras din cele doua cluburi unde aveam calitatea de membru. FRR se erijeaza in postura de federatie sportiva. Care reprezinta cei 50 de operatori perticipanti la CNUS CW. 50 din ~5000 indicative inseamna 1%, adica FRR reprezinta un mare nimic. Greseala este a maselor care se incapataneaza hazliu sa se traga de la Ghita sau Costica in conditiile in care sunt uitati inaintasii gloriosi. Intrebati-va daca Bratu, Craiu, Giurgea, Ilias, s.a. ar fi girat moral sau electoral actuala adunare.

  • Postat de Claudiu - YO5OHZ la 2013-04-05 08:20:07 (ora Romaniei)
  • Citez: "A venit vremea curateniei de primavara! Numitul Preoteasa Augustin - individ ABSOLUT INCOMPETENT si de MULT DEPASIT, TREBUIE DEMIS! A facut deja sufucient rau atat pentru miscarea HAM RADIO UUS YO cat si imaginii Romaniei in strainatate!"
    Perfect de acord, in urma cu ceva ani desi a primit dovezi clare de furt la CN UUS nu a facut absolut nimic. Pacat ca nici ceilalti membri ca CA din acele vremuri nu au avut curajul sa ia atitudine. Poate daca se taia raul de la radacina atunci, am fi avut azi alta situatie.
    73! de yo5ohz - Claudiu

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2013-04-05 09:19:24 (ora Romaniei)
  • Din pacate, ordinea de zi prevede numai completarea locurilor vacante din CA, deci nu cred ca se va pune problema de demiteri desi ar fi imperios necesar (inclusiv acei Ghita si Costica la care se face referire). Normal delegatii ar trebui sa ceara demisia intregului CA si organizarea de alegeri anticipate in cel mai scurt timp. Din informatiile mele, de la Suceava nu participa nimeni asa ca ma bazez pe cei din yo5, districtul meu de bastina! Mult succes si sa auzim de bine! 73! de yo8cln (ex yo5cln)

  • Postat de Andrei - YO7GGT la 2013-04-05 12:37:37 (ora Romaniei)
  • A venit vremea curateniei de primavara! Numitul Preoteasa Augustin - individ ABSOLUT INCOMPETENT si de MULT DEPASIT, TREBUIE DEMIS! A facut deja sufucient rau atat pentru miscarea HAM RADIO UUS YO si din ARGES cat si imaginii Romaniei in strainatate! Trebuie sa terminanam cu stilul "eu concurez, eu arbitrez, eu decid, eu editez si public cate clasamente vreau - evident toate "finale" pentru acelasi concurs"!!! R E V O C A R E A !!!! Pentru viitoarele alegeri si angajari propun: in functiile de membru in CA al FRR cat si ca salariati ai structurilor centrale si din teritoriu (cu exceptia presedintelui - care poate fi o personalitate din domeniul militar, telecomunicatii, radiotehnica - cu experienta in managment) sa fie acceptati doar candidati CARE AU DEMONSTRAT PERFORMANTA in trafic diurn si in concursuri. Criteriile minimale se pot stabili sau adopta cele specificate pentru "maestru al sportului". Prin aceasta abordare va asigur ca vom scapa de multe hahalere, betivi etc.

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2013-04-05 13:00:30 (ora Romaniei)
  • Pentru individul YO5OHZ si toti tuterii care dau crezare minciunilor marsave al acestuia cu citez "dovezi clare de furt" - din imaginatia individului. Nu a fost nici un furt - nu a fost nici o prevedere din regulament incalcat - deci nu avea de ce sa ia masuri. Masuri trebuiau luate impotriva celor din Baia Mare care au FURAT in IARU HF (si nu numai) trimitand LOGURI FALSE , in numele unor operatori care nu au lucrat- la organizatorii de concurs.
    Asta e cu tuterii si cu indivizii cu imaginatie bolnava - idei multe - dar majoritatea proaste! Invidia domnilor - invidia si neputinta (deseori asociate cu prostia si servilismul)!!! ... asta omoara pe multi!

  • Postat de Andrei - YO7GGU la 2013-04-05 13:09:48 (ora Romaniei)
  • Jos cu YO7AQF.
    Un individ care doar strica atmosfera.
    Nu stie trafic radio.
    Nu stie decat sa barfeasca.
    Nu stie telegrafie desi face poze cu cheia de manipulare.
    Nu stie sa arbitreze.
    Nu este un exemplu demn de urmat pentru nimeni.
    Le are pe toate cu "NU".
    NU mai candida ca NU ne faci nicio cinste.

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2013-04-05 15:18:24 (ora Romaniei)
  • A boicota AG al FRR din data de 6 Aprilie prin neprezentare nu schimba nimic iar din comentariile prezente ca un fir rosu reiese ca toata lumea vrea o schimbare. Minuni nu putem spera dar o atitudine corecta, principiala si ferma poate schimba si ordinea de zi. La urme urmei "Vox Populi Vox Dei". As regreta daca in primul rand cei care au inaintat demisiile nu ar veni din sentimentul de datoria morala fata de cei care au ales. (ca de ex. YO9RIJ, YO4DW, YO9FNP si altii)In acest caz si atitudine sansele de schimbare in bine ar fi minimalizate, eludand de fapt cauzele care au dus la demisii dar si la ignorarea increderii din partea celora care au propus si au votat. In acelas timp insa toata suflarea din radioamatorism trebuie sa respecte colegii care prin vot ajung in CA al FRR, sarcinile lor de fapt sunt si trebuie sa fie in interesul comunitatii care a investit cu incredere, sarcini si munci care sunt (sau nu sunt...) duse fara retributie si interese marunte, ei au cinstea de a servi radioamatorismul chiar cu spirit de sacrificiu si generozitate dar in totdeauna transparent si fara orgolii. Refuz sa cred ca nu mai avem acel "ham spirit"- refuz sa cred ca printre noi nu mai sunt colegi competenti si carismatici.

  • Postat de Stolnicu Petrica - YO9RIJ la 2013-04-05 17:14:58 (ora Romaniei)
  • Nenea Miki, Am discutat mult pe tema FRR si ce se poate face. Nu mi-a facut placere sa-i dezamagesc pe cei care m-au votat si de a caror incredere m-am bucurat, dar nu stiam ce este in interiorul FRR pentru ca altfel nu as mai fi candidat in veci. Tocmai pentru ca FRR nu ESTE lasata sa se reformeze de catre cei "betonati" pe viata in scaunele conducerii, a determinat regresul acesteia si aparitia altor forme de afiliere. Asociatia Radioclubul Romaniei a aparut tocmai pentru a da posibilitatea radioamatorilor sa vada de ce ne-au votat si ce putem face pentru ei si mai ales pentru a putea sa oferim sansa de a se bucure de realizarile lor si de a practica in continuare radioamtorism de calitate nu circ. Exista radioamatorism dincolo de FRR. Daca FRR nu vrea sa fie ajutata, noi de ce sa dorim acest lucru?
    Cu respect!
    73!de YO9RIJ Petrica

  • Postat de Claudiu - YO5OHZ la 2013-04-05 18:06:10 (ora Romaniei)
  • Stimate d-le Joska, dupa cum puteti observa din postarea mea, nu am dat nici un indicativ, faptul ca v-ati autosesizat ma bucura, inseamna ca inca nu e totul pierdut si mai aveti constiinta. E poate primul semn de indreptare. In alta ordine de idei daca aveti dovezi ca eu am trimis loguri false sau alte asemenea va rog sa o spuneti direct, altfel va solicit sa va cereti scuze public. 73! de yo5ohz - Claudiu

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2013-04-05 18:48:44 (ora Romaniei)
  • Pentru individul YO5OHZ si toti tuterii care dau crezare minciunilor marsave al acestuia:
    1)- YO5OHZ este un individ al carui nume nu merita sa-l scriu sau sa pronunt - asi prefera ca si el sa aiba aceleasi preferinte;
    2) specialitatea unor indivizi din Baia Mare asta e - calomnierea celor ce nu fac parte din gasca lor de tzutzeri - mai ales daca pe ici-colo mai fac si performanta radio si/sau profesionala;
    3) - nu am zis ca acest individ a facut fraudele la Baia Mare - a facut gasca din care si el face/facea parte - si treba s-a facut sub oblauduirea unor membrii CA din acea vreme - unii chiar si azi..;
    4)"cum e pistolul - asa-i si turcu" - cu asemenea indivizi, "cadre didactice universitare" NU este de mirare ca facultatea care-l tine in staff-ul sau este ULTIMUL clasat din RO la evaluarea academica a institutelor/catedrelor de invatamant superior - sunt asa de "buni" incat in urma evaluarilor a trebuit luata masura "desfiintarii" lor - mai precis alipirea lor la UT Cluj - care sa le sustina, sa salveze ce se mai poate! Va dati seama ce fericiti sunt cadrele veritabile de la UTCluj cu un asemenea balast ca acest individ si cei de teapa lui! Saracii studenti din Baia Mare - de la Fac. acestui individ (profil electric).
    Cam asta e - cam atata ii duce bibilica - DAR SE DAU ROTUNZI!
    Impostorii ar fi bine sa ne mai scuteasca de farizeisme, lectii etc. - atat in HAM RADIO cat si in domeniul profesional -"romanica" noastra o va duce MULT, MULT mai bine!.

  • Postat de Claudiu - YO5OHZ la 2013-04-05 18:54:37 (ora Romaniei)
  • Stimate d-le Joska, revin cu cerinta de a aduce dovezi clare ca am trimis loguri false sau alte asemenea. Faptul ca o dati "pe dupa visin" demonstreaza faptul ca in lipsa dovezilor incercati sa aruncati cu noroi arice ar fi. Deasemenea revin cu cerinta de a va cere scuze public fata de mine.73! de yo5ohz - Claudiu

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2013-04-05 19:33:17 (ora Romaniei)
  • Nu cu mult timp in urma, ma laudam in cercuri "inalte" cit de "nobil" este acest hoby al nostru, care se chiama radioamatorism ! Spuneam acolo ca, indiferent de sociale, economice sau de pregatire, noi, vorbim aceeasi limba(dadeam exemple cum ca dintre noi fac parte si preoti si studenti si profesori universitari si conducatori de tir-uri si someri si medici si...). Citind ultimele postari... dati-mi voie sa i-mi cer scuze fata de acea asitenta si sa i-mi retrag cuvintele (vorba aia: ca magaru....). Parca pe zi ce trece, ca un blestem, mi se arata ca trebuie sa renunt la o pasiune de o viata! Oare asa sa fie ? 73! de yo8cln

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2013-04-05 19:40:11 (ora Romaniei)
  • YO5OHZ daca stie sa citeasca, va vedea ca NIODATA si niciunde nu am afirmat ca EL a trimis logurile false - era vorba de practica inventata de gasca din Baia Mare (sub conducerea a celui care nu mai este - este SK - dar a fost "sef" de club si membru CA FRR) de unde este si el si cu care este/a fost asociat la diverse actiuni! In aceea gasca odioasa, evident fiecare membru are/avea specialitatea lui - unii cu bruiaje in CN, altu cu calomnieri nefondate, altii cu loguri false, altii cu preluarea materialelor - antene, piloane, echipamente etc. casate de la diverse structuri si donate radioamatorilor pentru sprijinirea activitatii etc.! - si vnzarea acestor materiale pe diverse piete din afara Romaniei etc.) - si astea sub coordonarea unui SALARIAT al structurilor sportive - evident din impozitele noastre!

  • Postat de Ciprian - N2YO (n2yo) la 2013-04-05 19:50:41 (ora Romaniei)
  • Discutiile tind sa devieze de la topic. Pentru dezbateri pe alte teme puteti dialoga la Forum http://www.radioamator.ro/forum

  • Postat de Vasile - YO5ODU la 2013-04-10 12:12:11 (ora Romaniei)
  • Decativa anii citesc cu regularitate articolele din aceasta Rubrica, fara sa mai scriu ,din singurul motiv sa NU-l jignesc pe NIMENII ! Am ajuns la concluzia ca din vremea lu'''' Tov.Paulazzo,(anii 60'''') mentalitatea NU s-a schimbat ! Din pacate ! Se roade un OS imaginar, fara rost ! SUCCES baietii ! Pacat ca NU putem face ceva mai constructiv ! !

  • Postat de ion - YO9CEB la 2013-04-11 20:19:28 (ora Romaniei)
  • Pentru Vasile yo5odu,banuiesc ca l-ai cunoscut pe;tov Paulazzo''altfel nu i-ati pomeni numele,dar prin anii "60" se facea adevaratul RADIOAMATORISM,si e pacat sa amintesti asemenea "PROSTI SI IN NECUNOSTINTA DE CAUZA"Nu mai comentez.

  • Postat de ghita - YO8CLN (yo8cln) la 2013-04-12 08:48:37 (ora Romaniei)
  • Interesant! De unde stiti cum era radioamatorismul in 1960? si eu l-am cunoscut si pe Paulazzo !
    73! de yo8cln

  • Postat de DINCA Viorel - YO8BDV la 2013-04-16 01:11:48 (ora Romaniei)
  • Daca vorbiti de 3JP, UN GENTIL UOMO, pe care l-am cunoscut personal, va rog sa-i scrieti numele corect- J. PAOLAZZO. 73's.

  • Postat de NICK - YO9AGN la 2013-04-16 19:53:56 (ora Romaniei)
  • NUMAI PENTRU VIOREL ( YO8BDV ) : CA L-AI CUNOSCUT PE JOSSEF PAOLAZO , E BINE, DAR A FACE CRITICI PENTRU O MICA EROARE DE PRONUNTARE, A FACE ETIOLOGIA SI ETIMOLOGIA NUMELUI UNEI PERSOANE , MI SE PARE CARAGHIOS. dE CE ? SIMPLU : AICI ERAU DEZBATUTE ALTE PROBLEME (MAI IMPORTANTE) SI NU POT SA CRED CA CINEVA VREA SA ABATA DISCUTIA.POATE DOAR ""APLAUDACII" "" REMUNERATI DE FRR (PARDON, AM VRUT SA ZIC CEI CE FAC MUNCA VOLUNTARA ). DACA NU FACEAI ATAC LA PERSOANA IN CAZUL LUI I0N DE LA TITU(9CEB) SI GHITA (8CLN) PE CARE II PUTEM INVINUI DE ORICE , DAR DE INCULTURA NU POT ACCEPTA. SUNT OAMENI DEOSEBITI ,ADEVARATI RADIOAMATORI SI PROFESIONISTI !!un ULTIM CUVANT : AI PROCEDART CA IN VORBA AIA: HAI SA NE STROPIM PANTOFII LA CALCAIE !!MIE IMI POTI ZICE TOT....RAUL DIN LUME (MULTUMESC ANTICIPAT )
    P.S. PE PAOLAZO L=AM CUNOSCUT CAND S-A MUTAT RADIOCLUBUL CENTRAL( NU ERA FEDERATIE) DE LA TURNUL PARASUTISTILOR 23 AUGUST , ACOLO SUS IN PARCUL CU PLATANI !! CE DE ANI AU TRECUT....

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "The last train from Gun Hill"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact