hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari         Tipariti

"In Memoriam" Szabo Francisc YO2ARV

Nini Vasilescu YO3CCC

Astazi, 26 decembrie 2012, la ora 19:26 am primit un e-mail de la D-na Laura, fiica lui, prin care am fost anuntat ca: "Feri YO2ARV a plecat dintre noi azi dimineata la 9:30, la spital, la Sibiu, dupa o lunga si crancena lupta cu cancerul...acum doarme linistit printre ingeri...."

Szabo Francisc YO2ARV

S-a nascut pe 4 ianuarie 1944 la Sibiu unde a ramas pana la varsta de 6 ani. A avut o copilarie foarte zbuciumata. Tatal a fost prizonier de razboi. La putin timp dupa ce s-a nascut mama, aceasta a fost deportata pentru 5 ani in fosta URSS pentru ca era de origine germana, iar el a fost crescut de bunicii din partea tatalui. Mama a revenit din lagarul din Donbas abia in 1950 si s-a stabilit si ea la Calan, unde au ramas definitiv. Aici a facut scoala generala, profesionala, liceul si apoi scoala de maistri in specialitatea aparate de masura si automatizari. In 1961 este repartizat la uzina Victoria Calan si aici l-a cunoscut pe ing. Popan Viorel YO2QB; tot aici, mai tarziu, l-a cunoscut si pe Victor YO2FV. Acesta din urma le-a povestit despre radioamatori si despre radioamatorism in special. Apoi, impreuna cu alti pasionati ca si el de radioamatorism, au infiintat Radioclubul YO2KHY, unde au inceput sa construiasca tot felul de montaje. Mai intai a devenit receptor (14 februarie 1963) cu indicativul YO2-1573, iar peste 5 ani, pe 28 februarie 1968, a fost instiintat ca i s-a aprobat clasa a III-a. Pana sa intre in posesia unui transceiver de fabrica a construit mai multe receptoare si emitatoare. Telegrafia a inceput sa o invete la Calan, dar i-a prins foarte bine cand a fost incorporat militar la o unitate militara din Bucuresti, unde a continuat sa faca telegrafie si unde s-a perfectionat. Din acest motiv peste 80% din trafic l-a facut in telegrafie. In toata activitatea lui ca radioamator a avut sprijinul, sustinerea si intelegerea din partea intregii familii, sotia si cele doua fete.

N.R. Un articol-interviu cu si despre Feri a aparut la Radioamator.ro in anul 2011.

Nini Vasilescu YO3CCC

Articol aparut la 27-12-2012

6557

Inapoi la inceputul articolului

Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

La acest articol nu se (mai) primesc comentarii.

Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact