hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Simpo YO2 Buzias 2012, editia a 6-a

Gigi Popa YO2MTG

"Apel general, apel general , apel general"...

Asa a inceput acest simpozion, spunand inaintea unui moment de reculegere ceea ce multi dintre noi au auzit de nenumarate ori din parte celui care a fost YO3APG, VASILE Ciobanita.

In urma cu un an a fost alaturi de noi si nimic nu ne-ar fi facut sa credem ca anul acesta nu va mai fi printre noi. Dar viata merge inainte si iata ca si radioamatorismul merge mai departe si noi (organizatorii) impreuna cu cei prezenti ne-am bucurat ca ne-am reintalnit la o noua editie a SIMPO YO2 BUZIAS, organizat de Asociatia QSO BANAT Timisoara, radioclubul YO2KQT.

In dupa-amiaza zilei de vineri 21 sept, au inceput sa soseasca cei care au optat pentru o noapte de cazare, care au dorit sa fie prezenti si la cina festiva din aceasta seara. Invitati prezenti din judetele Hunedoara, Gorj, Arad, Bistrita, Buzau si Bucuresti. Sa nu uitam sa ii amintim si pe prietenii nostri din Serbia, YT7RR si YU7NTY, Nelu si Traian. Din parte federatiei au sosit presedintele FRR, YO3IRC, vicepresedintii YO9XC si YO3AXJ si YO3GON de la situatii de urgenta. Dupa o scurta plimbare prin baza de tratament a hotelului am intrat in sala de mese pentru cina festiva. Povesti, amintiri si bucuria reintalnirii, cam asta a fost atmosfera.

Dimineata de 22 septembrie, inca de la prima ora, inainte de 08.00 au inceput sa soseasca cei care au avut cate ceva de prisos prin casa si au crezut ca sunt doritori de a cumpara ceea ce lor le e in plus. Aparatura radio, lampi, condesatoare, antene, adaptoare , microfoane si inca multe altele pe care nu le mai pomenesc aici, au fost expuse pe mesele de la talcioc. Un stand aparte a fost cel a lui YO2SH , care pe langa 2 transceivere , un Icom 706 si un Kenwood 120 V, a mai expus si un bogat sortiment de miere de albine. Chiar fara nici o legatura cu radioamatorismul , masa lui a fost cea mai cautata, sau mai degraba asaltata si de ceilalti oaspeti ai hotelului Timis, in mare parte pensionari. Sa nu uitam ca totusi ne aflam intr-o statiune renumita de tratament iar cei care o viziteaza au o anumita "experienta" de viata. Marfa diversa, lume multa si multe afaceri rentabile, sper pentru ambele parti...HI. Nu pot spune cu precizie ce vanzari au fost, dar judecand dupa mesele pline, ma gandesc ca s-a gasit ceva tentant pentru multi dintre cei prezenti.

In jurul orei 11.30 am fost nevoiti sa incepem prezentare lucrarilor din cadrul simpozionului. Faptul ca la ora 14.30 era nevoie pentru o alta actiune de sala de conferinte ne-a obligat sa grabim putin lucrurile si sa rugam pe cei prezenti la talcioc sa intre in sala.

Dupa cuvantul de inceput din partea organizatorilor si a unui moment de reculegere pt cei care au plecat dintre noi si in special a lui YO3APG. Cuvantare tinuta de "parintele" YO2LEB. Da, Dumnezeu are si radioamatori in randurile celor care-L slujesc, si YO2LEB e unul dintre ei.

A urmat o scurta cuvantare din parte lui YO3IRC, presedintele FRR, care a prezentat starea in care se afla federatia, anumite greutati si totodata anumite dorinte de a realiza in cei 4 ani de mandat. A urmat YO9XC, vicepresedinte in FRR precum si viitor membru intr-o expeditie internationala care va opera incepand cu luna noiembrie 2012, e vorba de expeditia din Brunei si care va opera cu indicativul V84SMD intre 11 si 23 noiembrie. A urmat o noua prezentare a "lucrului" EME in benzile de 13 si 23 cm din partea lui YO2BCT, un subiect interesant despre "ecouri" de catre YO2NAA, si premierea celor care au ocupat locuri fruntase la concursurile BANAT UHF-SHF si Cupa Timisului editia 2011.

YO2LZA, Zoli, a prezentat o lucrare bine documentata despre antenele Yagi si despre castigul sau "pierderile" oferite de pilon, toate cele spuse fiind observate de-a lungul timpului in care a produs si montat antele Yagi pt diferite benzi. Din parte ANCOM-ului a luat cuvantul YO2BK, care a readus multora aminte ca termenul de preschimbare a autorizatiei e depasit sau se apropie de expirare, ca de aceea ceea ce apare in call book nu este conform cu ce stim noi, de aceea unele indicative incep sa se dubleze. Deci un semnal de alarma, care nu ar trebui decat sa ne faca sa verifica daca mai suntem sau nu autorizati si normal ar fi sa luam si masurile care se impun. A urmat o prezentare din parte lui YO3GON responsabil cu situatile de urgenta si cu necesitatea de a avea o retea operationala pe baza de voluntari in caz de urgente si calamitati.

A urmat fotografia de grup, de la care au lipsit destui de multi si momentul in care ne-am luat ramas bun de la "prieteni", dar cu promisiunea ca ne vom reintalni la anu'.

In incheire, o scurta statistica: ne-au vizitat din YO2, YO5, YO7 , YO9 si desigur YO3. Au fost reprezentanti de la FRR si presedinti de club si radiocluburi din vestul tarii si nu numai. Au fost radiomatori din HA si din YU. Au fost 44 de persoane prezente de vineri seara la cina festiva, au fost 164 de indicative trecute in cartea de oaspeti, pacat ca am mai vazut unii care nu au indraznit sa se inscrie. Au fost persoane dragi noua, care ne inteleg hobby-ul si care sunt familia noastra. A fost multa lume si sper ca a fost BINE!

Tuturor celor prezenti vreau sa le MULTUMESC, sa va spun ca nu am putea face nimic daca nu ne-ati vizita si nu ati fi alaturi de noi in astfel de momente. Fotografii de la acest eveniment se pot vedea pe site-ul clubului YO2KQT, iar in zilele care vor urma, pe YouTube vor aparea mai multe"filmulete – interviu" realizate cu cei prezenti. Realizare a colegilor YO2MBU si YO2LPI pe a carui "canal" de youtube veti gasi si filmarile respective. Deasemeni trebuie sa amintesc faptul ca totul s-a putut intampla datorita efortul financiar exclusiv a membrilor de la YO2KQT.

Va asteptam si la anul in martie la Targul de Primavara si in septembrie la o noua editie a simpozionului Simpo YO2 Buzias.

Din partea organizatorilor YO2KQT, a consemnat YO2MTGigi.

Gigi Popa YO2MTG

Articol aparut la 4-10-2012

7171

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (4)  

  • Postat de Adrian Voica - YO2BPZ (yo2bpz) la 2012-10-05 14:20:53 (ora Romaniei)
  • Excelent, unul dintre cele mai bine organizate simpozioane YO2!

  • Postat de Constantin Neacsu - YO3IRC la 2012-10-06 12:25:23 (ora Romaniei)
  • Am participat la un simpozion cu expuneri tehnice de tinuta, foarte bine organizat, o locatie aleasa intr-o statiune renumita, o participare numeroasa, o vreme foarte frunoasa, sunt bucuros ca am putut fi prezent. Am cunoscut radioamatori SENIORI si nu numai carora le transmit tot respectul subsemnatului.

  • Postat de Filip Catalin - YO9HOW la 2012-10-06 21:57:01 (ora Romaniei)
  • Felicitari pentru tot ceea ce faceti acolo;imi pare rau pentru faptul ca ne despart atatia km.
    Inca o data felicitari si toate cele bune!

  • Postat de Popa Gigi - YO2MTG la 2012-10-10 23:13:42 (ora Romaniei)
  • In primul rand doresc sa multumesc celor prezenti la eveniment, celor care au fost alaturi de noi si celor care au postat comentarii aici.
    In numele Asociatiei QSO BANAT Timisoara,
    VA MULTUMESC.
    De asemeni profit de ocazie si va invit in 2013 la o noua editie, mai ales ca vom sarbatorii 10 ani de la infintarea Asociatiei Qso Banat Timisoara.
    Va asteptam cu drag,

    73 de YO2MTGigi

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Simpo YO2 Buzias 2012, editia a 6-a"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact