hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

EXPOZITIA ITINERANTA ANCOM LA ALEXANDRIA

Gheorghe C. Lazar YO9CSM

Totul a inceput in primele zile ale lunii ianuarie cand am primit un telefon de la Cabinetul Parlamentar al Domnului Deputat Adrian Badulescu,secretarul Comisiei Parlamentare a Camerei Deputatilor pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor, pentru a participa la Expozitia itineranta a ANCOM din ziua de 19-01-2012 de la Muzeul Judetean Teleorman.

Apoi am primit telefoane de la fosti camarazi daca stiu ceva despre expozitie si in plus "sefa mea de acasa" YO9ISM care lucreaza ca muzeograf la institutia care a gazduit expozitia m-a invitat in calitate de persoana langa care traiesc de aproape 22 de ani,ultima invitatie nefiind de refuzat daca vroaim "liniste in casa" pentru urmatoarea perioada de timp...hi !!!


Imagine participanti

Apoi am primit si invitatia pe adresa de mail din partea Cabinetului Parlamentar mai sus indicat,mi-am luat toate masurile pentru ca in ziua respectiva sa pot lipsi de la job avand in vedere ca este inceput de an si in administratie este mult de lucru si la data de 19-01-2012 la orele 11,00 m-am infatisat la Muzeul Judetean Teleorman unde, spre surprinderea mea sala de expozitie a fost extrem de aglomerata.


Participanti la eveniment

Cuvantul de deschidere l-a avut Domnul Presedinte al ANCOM, Catalin Marinescu care a prezentat succint echipa care l-a insotit si o parte din echipamentele radio din expozitie.

Apoi Domnul director al Muzeul Judetean Teleorman in calitate de gazda si amfitrion al respectivei expozitii a luat cuvantul si in final,dar nu in ultimul rand Domnul deputat Badulescu Adrian, promotorul si persoana caruia trebuie sa ii multumim ca am putut avea aceasta expozitie in municipiul resedinta de judet, a facut apel la participanti ca sa popularizeze aceasta expozitie,in special in randul tinerilor si copiilor cei care urmeaza sa aibe contact cu tehnologia care a consacrat acest domeniu.

Au fost prezenti pe langa persoanele nominalizate mai sus,mass media scrisa si audio-vizuala locala,comanda si cadre militare active de la C.M.J.,S.R.I.,S.T.S.,I.J.J.,cadre militare in rezerva din domeniul comunicatiilor militare, radiolocatie, aviatie, membri ai asociatiei cadrelor militare in rezerva Teleorman, directori ai unor institutii deconcentrate la nivel judetean, personal didactic, personalul muzeului judetean.Nu in ultimul rand colegi radioamatori din judet care au admirat evolutia tehnologiei radio.


Vitrina cu telefoane

Expozitia ilustrează modul în care au evoluat comunicaţiile româneşti de-a lungul vremii. Printre exponate se numără modele ale ultimelor aparate telefonice de ebonită produse în ţara noastră, aparate telefonice folosite pe câmpul de luptă din al Doilea Război Mondial, primele aparate de măsurare a frecvenţelor folosite de experţii Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, precum şi modele de telefoane mobile din ofertele primilor operatori de servicii de telefonie mobilă de pe teritoriul României, dar şi o colecţie impresionantă de timbre ce ilustrează evoluţia sectorului telecomunicaţiilor.


Vitrina aparate expuse

M-a impresionat si mi-am adus aminte de anii dificili dar forte pentru formarea mea ca persoana, in perioada cand am lucrat in domeniul comunicatiilor militare, febletea mea, receptorul radio EKD 300,la care spre surprinderea mea, sotia si-a adus aminte de cuvintele mele cand in acea perioada exclamam ca "tineam” mai mult la acel aparat ca la ea....hi!!!.Apoi un tub GU80 care m-a trimis iar in rememberul acelei perioade lungi de aproape 20 de ani.


St. Vitrina cu ap. confisacte de ANCOM,dr. centrala telefonica

De subliniat printre alte exponate:manipulatoare de colectie,statie radio RTP,tuburi electronice,telefoane,de la cele civile la cele militare, colectie de timbre cu respectivul specific,aparate pentru masurat spectrul radio,statii militare vechi de productie sovietica,gen 10RT12,RBM, radioreceptoare vechi din categoria "radio nostalgia” si voi repeta sintagma "nu in ultimul rand” autorizatii,certificate de radioamator,am remarcat-o pe cea a Domnului Zamonita Mihai,YO2QY.


Rx uri din categoria "Radio nostalgia"

Si ca tacamul sa fie complet erau exponate confisacte de ANCOM de la statii radio pirat...........unde am "admirat” cu colegii radiomatori prezenti "lucratura” Home Made extrem de ingrijita a posesorilor care au eludat legea in teribilismul lor.


Rx ul EKD 300


Binecunoscutul trx RTP

In final Domnul Director Mirea Pavel,directorul Muzeului Judetean Teleorman in calitate de gazda a invitat participanatii sa viziteze si celelalte sali ale acestei onorabile institutii de cultura din urbea noastra,istorie,etnografie, arheologie.


Panou cu plicuri si timbre radiocomunicatii

Expozitia va ramane deschisa publicului la Muzeul Judetean pana la data de 24-02-2012.


Certificat rad. cl. I,1996,YO2QY

Este o noutate dar si o onoare pentru noi, cetateni ai municipiului resedinta de judet sa avem asemenea expozitie itineranta,in rafturi de aluminiu si sticla,mobile si moderne,cu aparatura care ne aminteste de unde am plecat si unde vom ajunge in domeniul IT&C dupa ce expozitia a fost prezentata publicului larg din principalele orase ale tarii, Bucuresti, Iasi,Timisoara,Cluj.


Manipulator si casca de colectie

De remarcat si cele doua pliante su sigla ANCOM, "Scurta istorie a telecomunicatiilor in Romania" si "20 de ani de administrare a spectrului radio".


Impreuna cu 2 fosti colegi de la doua job uri diferite

Domnul Deputat Badulescu Adrian m-a prezentat Domnului Presedinte al ANCOM Marinescu Catalin,pentru mine a fost o onoare, multumindu-i respectuos pentru acest gest.


Dl Deputat,Dl dir Muzeu,Dl Presed ANCOM

A consemant pentru colegii radiomatori si anexez spre confirmare cateva fotografii mai semnificative,
Jr. Gheorghe C. Lazar,
YO9CSM, ALEXANDRIA
19-01-2012,13,15

Alte imagini se gasesc in acest album foto.

Gheorghe C. Lazar YO9CSM

Articol aparut la 4-2-2012

8391

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (11)  

  • Postat de Costi - YO2BZV la 2012-02-04 09:35:54 (ora Romaniei)
  • Daca peste 20 ani, sa zicem, la o expozitie se prezinta mai nimic, inseamna ca fete aranjate m costume la patru ace, pot substitui o colectie de aparatura cat de cat la nivelul dezvoltarii tehnicii de comunicatii.
    Eventual un A412, un fel de mandrie YO cu cativa ani in urma, ca alte realizari...

  • Postat de Edy Dermengi - YO3BR la 2012-02-04 10:04:02 (ora Romaniei)
  • se puteau prezenta mult mai multe aparate civile si chiar din cele care au fost in dotarea armatei. in orice caz FRUMOASA INITIATIVA ! sper sa se organizeze cit mai multe expozitii de acest gen in toata tara si mai ales in Bucuresti asa cum le facea dl. Ciobanita. as fi prefera ca aceste expozitii sa fie vizitate de cit mai multi copii

  • Postat de Ovidiu - YO7LTI la 2012-02-04 10:51:49 (ora Romaniei)
  • Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. Într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul.
    - Nicolae Bălcescu
    Trecând peste ușurința cu care în pliantul de prezentare al ANCOM a fost omisă contribuția amatorilor la apariția radiodifuziunii în România am constatat cu stupoare că nu există nici o referire la Serviciul de radioamator din România. Se pare că pentru ANCOM acest serviciu nu există sau nu contează. Având în vedere modul de prezentare a trecutului și al prezentului, refuz să îi dau crezare lui Nicolae Bălcescu...
    Ovidiu

  • Postat de Noni - YO2DNO (yo2dno) la 2012-02-04 11:11:17 (ora Romaniei)
  • Costi (2bzv), omul e cel mai pretios capital, a zis un "clasic", ce vrei sa spui, ca nu ajung zece exponate la 200 de organizatori ?

  • Postat de Marin BADEA - YO9DHY la 2012-02-04 12:45:26 (ora Romaniei)
  • Foarte interesant articolul, cu parere de rau dar nu am putut sa raspund invitatiei de a fi si eu prezent la deschidere deoarece am fost la o alta intalnire pe linie de job.In schimb am vizitat expozitia ziua urmatoare si vreau sa spun ca a fost foarte interesanta.

  • Postat de i mihaescu - YO3CO la 2012-02-04 18:05:40 (ora Romaniei)
  • Frumoasa relatare despre un laudabil si interesant eveniment educational.Felicitari autorului articolului.

  • Postat de Francisc VISKY - YO2MHF la 2012-02-04 18:46:16 (ora Romaniei)
  • Desi cu o industrie electronica de (tele)comunicatii semnificativa tara noastra este, foarte probabil, singura tara dintre cele foste comuniste care nu are inca un muzeu al industriei radiotehnice… dar nici preocuparea institutiilor de cultura care sa identifice si sa conserve patrimoniul tehnic national din acest domeniu un exista.
    Ca, Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida, nu a fost consultat inteleg… practic nu (mai)exista. Ca, Muzeul Tehnic din Iasi, nu a fost consult nu inteleg, pentru ca acolo exista o sectie care expune tehnici si aparatura legate de inregistrare si redarea sunetului…
    Mai este si Asociatia Colectionarilor de Aparate Radio din Romania care expune intr-un muzeu, cei drept virtual http://www.proradioantic.ro, colectiile membrilor sai.
    O scurta vizita pe acesta pagina web ar fi furnizat suficiente idei pentru realizarea unei expozitii tematice documentate si cu siguranta s-ar fi gasit o modalitate de cooperare in urma caruia scopul pentru care ANCOM a investit resurse sa aibe o finalitate dincolo de caracterul intinerant al demersului.

  • Postat de geani - YO9HOG la 2012-02-05 14:17:25 (ora Romaniei)
  • foarte interesant articolul, felicitari autorului. 73!

  • Postat de Vasile - YO9FEH la 2012-02-08 01:17:52 (ora Romaniei)
  • Am citit articolul si nu inteleg ENTUZIASMUL autorului pt marea realizare a ANCOM de a prezenta marile realizari...in Alexandria...capitala de judet!
    Radioamatorismul lipseste cu desavarsire...!In sala cati radioamatori au fost ?De ce nu au zis nimic ?
    73 Vasile !

  • Postat de Liviu - YO4FNG la 2012-02-11 07:25:57 (ora Romaniei)
  • N-am stiut ca parlamentarii au auzit de radiocomunicatii !!

  • Postat de daniel popa - YO3HCA la 2012-02-16 21:31:28 (ora Romaniei)
  • excelent.cred ca ar trebuiisa avem un muzeu al raditehnicii.ar trebuii sa ne implicam mai mult in asemenea activitati.

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "EXPOZITIA ITINERANTA ANCOM LA ALEXANDRIA"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact