hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti
Radioamatori, aveti cuvantul

Hotararile luate la sedinta Consiliului de administratie al FRR din data de 4 ianuarie 2012

Ciprian Sufitchi N2YO

Avand in vedere hotararile importante pe care le-a luat Consiliul de administratie al Federatiei Romane de Radioamatorism intrunit in regim de urgenta la data de 4 ianuarie 2012, am gasit oportun sa supun atentiei cititorilor Radioamator.ro un extras din inregistrarea emisiunii QTC din seara zilei de 4 ianuarie. Transcrierea s-a facut dupa inregistrarea audio facuta de Radioclubul C.S.T.A. Suceava YO8KGA care se poate descarca la adresa: http://radioclub.usv.ro/QTC/040112.mp3

"Datorita disparitiei premature a regretatului YO3APG Vasile Ciobanita, coroborata cu perioada de maxima importanta in pregatirea desfasurarii activitatilor economice, financiare si sportive ale FRR astazi de dimineata (4 ianuarie 2012) s-a intrunit in regim de urgenta Consiliului de administratie al Federatiei Romane de Radioamatorism, sedinta la care a participat si d-nul Viorel Tomescu din partea Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret. Au fost prezenti urmatorii membri CA: Dan Macarescu YO3GA, Adrian Mocanu YO3GW, Augustin Preoteasa YO7AQF, Grososiu Vasile YO3GON, Burducea Ovidiu YO9XC, Coatu Cezar YO6CUF, Orza Ovidiu YO2DFA, Adrian Zait YO8OW*), Romeo Gales YO4RST, Mitrut Marius YO3CZW, Silion Ionel YO6BBQ, care, pentru continuarea in bune conditii a activitatii Federatiei Romane de Radioamatorism s-au luat urmatoarele decizii:

  • 1. Urmare a deplasarii in Germania pana la primavara a presedintelui YO7FT Virgil Niculescu s-a imputernicit de d-nul vicepresedinte YO3GA Dan Macarescu va prelua prerogativele si atributiile functiei de presedinte pana la desfasurarea Adunarii generale.
  • 2. Consiliul de administratie imputerniceste pe YO8OW Adrian Zait a indeplini functia de Secretar general pana la intrarea in legalitate a noului Statut FRR.
  • 3. S-a stabilit ca revista Radiocomunicatii si radioamatorism sa se tipareasca la Suceava, urmand ca abonamentele pe 6 luni sa fie: cele individuale 26 de lei, cele colective 21 de lei.
  • 4. Secretarul federal a fost insarcinat cu preluarea, cartarea si inaintarea QSL-urilor primite.
  • 5. S-a hotarat schimbarea sediului FRR in vederea reducerii cheltuielilor administrative.
  • 6. S-a aprobat arbitrarea Campionatului national de unde scurte telegrafie de catre: YO9XC, YO9CWY si YO4RST.
  • 7. Vicepresedintele Adrian Mocanu YO3GW va elabora comunicatele FRR.
  • 8. Incepand cu data de 1 ianuarie 2012 taxa anuala de afiliere la FRR se majoreaza la 150 de lei, platibili pana la 15 martie a fiecarui an.
  • 9. Toate cererile de diplome YO si dosarele de clasificari sportive se vor trimite pe adresa lui YO6CUF.
  • 10. Se modifica adresa oficiala a FRR, adresa de mail, in frr@hamradio.ro.
  • 11. Consiliul de administratie va lua masurile necesare pentru legitimarea individuala a fiecarui sportiv."
Sunteti invitati sa va exprimati opiniile legate de aceste decizii si de calea pe care ar trebui sa o urmeze Federatia Romana de Radioamatorism in viitor. Indicativul de radioamator este obligatoriu la postarea comentariilor. Fireste, ca de fiecare data, sunteti solicitati sa exprimati opinii civilizate, la obiect, fara expresii obscene, fara atacuri la persoana.

*Membrii CA Burducea Ovidiu YO9XC, Coatu Cezar YO6CUF, Orza Ovidiu YO2DFA, Adrian Zait YO8OW au fost adaugati ulterior, la interventia lui Cezar, YO6CUF, caruia ii multumesc

Ciprian Sufitchi N2YO

Articol aparut la 7-1-2012

15456

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (116)  

  • Postat de Ciprian - YO3FWC la 2012-01-07 22:47:55 (ora Romaniei)
  • O prima observatie este ca la prima vedere se pare ca la sedinta nu au participat suficienti membri ai CA pentru ca aceasta sa fie statutara. Potrivit actualului Statut, "Consiliul de Administratie este statutar constituit în prezenta a jumatate plus unu din totalul membrilor săi". Au fost prezenti doar 7 membri din totalul de 17. Numarul minim ar fi fost 9.

  • Postat de Silviu - YO8TK (yo8tk) la 2012-01-07 23:09:47 (ora Romaniei)
  • Consiliul de administratie va lua masurile necesare pentru legitimarea individuala a fiecarui sportiv."
    Poate cineva din CA ne poate traduce ce inseamna asta?Care consiliu de administratie?A FRR? Art.3 Federaţia Română de Radioamatorism este structură sportivă de interes naţional, constituită prin asocierea tuturor cluburilor cu secţii de radioamatorism, a asociaţiilor judeţene de radioamatorism şi a Municipiului Bucureşti, afiliate şi recunoscute de aceasta.
    Sportivii nu sint legitimati la cluburi?
    E ceva nou si nu stim noi?
    Deja apar cam multe intrebari!!
    Sa speram ca va fi bine, cu oameni de bine.

  • Postat de COATU CEZAR - YO6CUF la 2012-01-08 01:49:22 (ora Romaniei)
  • De fapt articolul trebuie completat cu textul original de la pagina FRR:
    - Datorita disparitiei premature a regretatului YO3APG, Vasile Ciobanita, coraborata cu perioada de maxima importanta in pregatirea desfasurarii activitatilor economico financiare si sportive a FRR astazi dimineatza s-a intrunit in regim de urgenta Consiliul De Administratie al Federatiei Romane de Radioamatorism, sedinta la care din partea Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret a participat domnul Viorel Tomescu. Au fost prezenti urmatorii membri Dan Macarascu YO3GA, Adrian Mocanu YO3GW, Augustin Preoteasa YO7AQF, Grososiu Vasile YO3GON, Burducea Ovidiu YO9XC, Coatu Cezar YO6CUF, Orza Ovidiu YO2DFA, Adrian Zait YO8OW, Romeo Gales YO4RST, Mitrut Marius YO3CZW, Silion Ionel YO6BBQ care pentru continuarea in bune conditii a activitatii Federatiei Romane de Radioamatorism s-au luat urmatoarele decizii:
    1. Urmare a deplasarii in Germania pina in primavara a Presedintelui YO7FT, Virgil Niculescu, se imputerniceste domul Vicepresedinte YO3GA, Dan Macarescu a prelua prerogativele si atributiile functiei de Presedinte pina la desfasurarea Adunarii Generale
    2. CA imputerniceste pe YO8OW, Adrian Zait a indeplini functia de secretar general pina la intrarea in legalitate a noului statut al FRR
    3. S-a stabilit ca revista Radiocomunicatii si Radioamatorism sa se tipareasca la Suceava, urmind ca abonamentele pe 6 luni sa fie de 21 lei cele colective si de 26 lei cele individuale
    4. Secretarul federal a fost insarcinat cu preluarea, cartarea si inaintarea QSL-urilor primite
    5. S-a hotarit schimbarea sediului FRR in vederea reducerii cheltuielilor administrative
    6. S-a aprobat arbitrarea Campionatului National de Telegrfie de catre YO9XC, YO9CWY si YO4RST
    7. Vicepresedintele Adrian Mocanu, YO3GW va elabora comunicatele FRR
    8. Incepind cu data de 01.01.2012 taxa anuala de afiliere la FRR se majoreaza la 150 lei platibili pina la 15 martie a fiecarui an
    9. Toate cererile de diplome YO si dosarele de clasificari sportive se vor trimite pe adresa lui YO6CUF
    10. Se modifica adresa oficiala de email a FRR in frr@hamradio.ro
    11. CA va lua masurile necesare pentru legitimarea individuala a fiecarui sportiv

    PRIN URMARE AU FOST PREZENTI 11 DIN CEI 17 MEMBRI AI CA AL FRR (s-a scapat fara voie din lista radioamatorii YO6CUF,YO2DFA,YO9XC SI YO8OW)

  • Postat de Ciprian - YO3FWC la 2012-01-08 02:06:17 (ora Romaniei)
  • Pentru YO6CUF: Am solicitat preluarea acestei transcrieri de pe pagina FRR, insa nu am primit niciun raspuns, asa ca am re-transcris inregistrarea audio in format text, care reda exact ceea ce s-a transmis in eter pe frecventa QTC-ului, fara interpretari sau corecturi. Ideal ar fi fost sa existe un proces verbal care sa fie preluat, insa nu am gasit asa ceva la hamradio.ro.

  • Postat de Ciprian - YO3FWC la 2012-01-08 02:22:05 (ora Romaniei)
  • Am corectat textul incluzand si membrii CA omisi in comunicatul FRR de la QTC. Multumesc lui YO6CUF pentru corectare.

  • Postat de mircea bochis - YO5AXB (yo5axb) la 2012-01-08 08:45:12 (ora Romaniei)
  • Parerea mea este ca s-a inceput destul de confuz si daca asa se incepe avem toate sansele sa intram in confuzie totala.Nu vad cine-i garbeste pe cei din noua conducere sa dea comunicate incomplete iar apoi sa se revina cu scuze,cu completari si asa mai departe...Este cunoscut ca un lucru facut prost sau la repezeala ia mai mult timp decit un lucru facut temeinic.De abia astept pe toti cei care pina acum nu au facut nimic decit au criticat sa puna mina de la mina si sa faca din radioamatorismul romanesc ceva atit de invidiat incit sa vedem cohorte de radioamatori din lumea intreaga ca vin si se stabilesc la noi.Pina una alta vad ca singurul lucru pe care l-a facut noua conducere este sa scumpeaca taxele.Cred ca trebuiau sa se mai abtina macar vreo 2...3 zile si inainte sa scumpeasca ceva , sa puna pe noua ''tava'' macar o singura realizare.Comunicate de genul ''pina in 15 martie trebue platita cotizatia...'' suna cam dictatorial atita timp cit nu oferi nimic in schimb decit promisiuni vagi....Nu credeti ca suna mai bine daca trimiteati la fiecare legitimatia de sportiv iar apoi se comunica povestea cu cotizatia si scumpirile? Asa cum s-a inceput poti intelege ca de acum incolo in primul rind ai obligatii si despre drepturi , mai vedem...Voie buna va doresc si un zimbet spre cei pe care vreti sa-i conduceti pentru ca o sa aveti nevoie de asa ceva ,73,Mircea,YO5AXB.

  • Postat de Safriuc V - YO5PEZ la 2012-01-08 10:03:46 (ora Romaniei)
  • Candva faceam propunri pentru schimbarea statutului. Una era -Consiliul de Administrati sa poata face sedinte si tip teleconferinta. Acum asa se pare ca s-a intamplat, cativa au fost in sala, restul au semnat. Dar il rog pe domnul Cezar Coatu, care s-a angajat la o treaba foarte utila, cum se face, ca desi azi avem un birou, din QSL-rile primite de afara si trimise gratuit de biroul destinatarilor ce face secretarul federal? "..a fost insarcinat cu preluarea, cartarea si inaintarea QSL-urilor primite" caror foruri le inainteaza? Daca avem birou, tarife de trimitere, de acest birou pot beneficia doar mebri ai cluburilor afiliate sau orice radioamator autorizat? Ar fi util in spiritul dreptului la libera asociere ca radioamatori neasociati sa beneficieze de aceste servicii la alte valori, iar federatia sa renute la orice triere de QSL. Nu ar fi deneglijat aspectul finaciar al acestui birou, un cont bancar, un statut de fundatie nonprofit, afiliat sau nu FRR, costuri de publicitate pentru atragerea de fondurii, reglementarea donatiilor, de ce nu si acei 2%. E absur sa cerem cuiva sa faca ceva gratis. Cat priveste noul Statut, daca e cel propus de YO8OW, nu avem de ce sa ne pune sperante de mai bine.

  • Postat de COATU CEZR - YO6CUF la 2012-01-08 10:17:26 (ora Romaniei)
  • Punctul 8 se refera de fapt la plata cotizatiei anuale pe care fiecare asociatie sportiva din Romania cu CIS o va plati direct la FRR. Deci o asociatie cu 5 membrii sau una cu 100 de membrii va plati tot 150 lei/an catre FRR. Nu e vorba de cotizatia pe care fiecare membru al asociatiei o plateste ca persoana fizica la clubul afiliat. Oricum cotizatia de membru individual ara undeva la 30-50 lei/an, deci se poate plati usor. Taxa IARU este separata si de fapt este singura pe care o mai plateste individual fiecare radioamator ca sa fie recunoscut de IARU indicativul si autorizatia sa. Termenul de 15 martie e dat in limita de pana la inceperea concursurilor nationale si internationale mari. Daca un club (asociatie sportiva) nu plateste aceasta taxa, membrii din asociatie nu au dreptul de a participa si primi puncte si premii la acele concursuri. De aici o sumedenie de consecinte negative(aceiasi taxa neplatita duce automat si la retragerea dreptului asociatiei respective de a organiza concursuri nationale inscrise in calendarul competitional YO, membrii asociatiei care participa totusi in concursurile nationale YO vor fi inregistrati la LOG CONTROL fara a primi puncte, QSL-urile de la FRR catre aceste asociatii nu vor mai fi trimise gratuit). Ani buni s-a intarziat nejustificat plata acestei taxe (si cea catre FRR , si cea catre IARU), s-au tolerat statii in concursuri nationale fara a fi afiliate la nici o asociatie, iar apoi ne plangem ca apar tot felul de nereguli in concursuri. Legitimatiile sunt standard in YO, vor fi eliberate de FRR si completate pe baza tabelelor trimise de asociatiile sportive care si-au platit aceste taxe la zi. Se impune de asemenea, pentru o evidenta clara a statiilor YO, ca fiecare radioamator si radioclub din tara sa isi declare apartenenta la o asociatie sportiva cu CIS si deci asa punctele realizate de el in concursuri, diplomele si premiile vor fi raportate la activitatea generala a acelei asociatii. Exista posibilitatea ca unii radioamatori sa fie membrii la mai multe asociatii, dar la una e de drept, iar la celelalte doar ca membru onorific, fara raportare de puncte si premii.Dupa ce fiecare membru va fi legitimat la la o asociatie sportiva, cred ca totul va fi mai clar la nivel national. Din cauza unor rivalitaati si certuri interne, unii radioanmatori nu au mai dorit sa fie membrii la o asociatie din judetul lor si au ales solutia de a se inscrie la o asociatie din alt judet. Acest lucru este permis si fiecare este liber sa aleaga acolo unde ii place si este bine venit(primit), dar toti radioamatorii din Romania trebuie sa faca aacest lucru pana la 15 martie 2012. In plus ei vor beneficia de dreptul de a alege si de a fi alesi in structurile organizatorice ale acelei asociatii si punctul lor de vedere poate fi adus la cunostinta in Adunarea Generala a FRR printr-un reprezentat ales si votat de ei. Exista exemple numeroase de cluburi bine organizate care au membrii din alte judete ( Campina, Harghita,Arad,Hunedoara).

  • Postat de COATU CEZAR - YO6CUF la 2012-01-08 10:37:43 (ora Romaniei)
  • PENTRU YO6PEZ.
    Trimiterea in tara a QSL-urilor se va face pe baza unei prealabile cartari a lor pe districte si judete. Deoarece eu sunt din jud. Brasov, m-am angajat si fac serviciul de distributie gratuita pentru YO6. Daca si alti reprezentanti din alte districte YO doresc sa faca acest serviciu, QSL-urile vor fi trimise acolo prin posta sau curier rapid si ei vor ajuta aastfel activitatea de distributie in YO.Rog sa ma anunte cei ce doresc acest lucru.Sarcina de a se ocupa in aceasta forma de cartarea QSL-urilor a fost incredintata lui YO3FU pentru ca dansul e din Bucuresti, lucreaza la FRR si oricum de ani de zile se ocupa si de aceata problema. Practic, dupa decesul lui YO3APG, am repartizat o parte din sarcinile indeplinite de el celorlalti membrii ai CA ca sa mearga treaba mai bine. In ceea ce priveste acuzatia ca doar unii au fost in sala, restul au fost semnati in lipsa, denota rea credinta din partea dumneavoastra. Stiam ca totul trebuie facut corect, asa ca ne-am mobilizat toti cei ce am venit pe 4 ianuarie (unii au plecat din 3 ianuarie catre Bucuresti, noaptea)si la ora 9:00 eram toti prezenti acolo. In ceea ce priveste teleconferinta, ea e buna doar de informare si discutii, dar semnatura valabila este cea data pe procesul verbal. Pana la votarea noului statut, tot prezenta fizica a membrilor a contat. Momentan functia de secretar general al FRR (care era remunerata) este ocupataa fara plata de YO8OW, deci se fac economii care vor fi folosite pentru cheltuielile FRR.

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2012-01-08 11:43:01 (ora Romaniei)
  • Domnilor, IARU nu cere de la radioamatori, ca persoane fizice, nici un banut! Indicativul nu se cere a fi recunoscut de IARU asa cum gresit se sfrie mai sus. Este problema organizatiei reprezentative din fiecare tara sa cotizeze la IARU cu o suma pentru fiecare radioamator inscris in respectiva organizatie. Voit sau nu, se transmit informatii incorecte ce pot deruta un cititor neavizat. Cotizatia per capita ete de aproximativ 1CHF pe an, din YO primindu-se aproximativ 800 CHF (2009).

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2012-01-08 12:39:50 (ora Romaniei)
  • Referitor la asa zisa taxa IARU: este vorba de cotizatia anuala datorata de FRR ca membru in IARU. Cotizatia anuala se stabileste in functie de numarul de membrii ai fiecarei organizatii care s-a afiliat la IARU. Deci aceasta cotizatie trebuie achitata de FRR ca membra IARU si nu de catre radioamatori. Radioamatorii daca vor, pot contribui (sponsoriza) la aceasta cotizatie cu o anumita suma. Asa sa facut pina acum, trimiteam anual la FRR 5 lei.


  • Postat de Nini - YO3CCC la 2012-01-08 12:59:36 (ora Romaniei)
  • Impulsionat de cele scrise mai sus de Mircea Bochis YO5AXB: "De abia astept pe toti cei care pina acum nu au facut nimic decit au criticat sa puna mina de la mina si sa faca din radioamatorismul romanesc ceva atit de invidiat incit sa vedem cohorte de radioamatori din lumea intreaga ca vin si se stabilesc la noi." imi iau angajamentul in fata "Marii Adunari Generale" sa ajut Fderatia, cum am facut-o si pana acum de atatia ani: ma duc in continuare in Vama sa ridic coletele cu QSL-uri sosite din afara UE, sa sortez pe districte alaturi de Ghita YO3FU orice colet cu QSL-uri, sa sortez pe judete QSL-urile din districtul 9 si sa trec in fiecare marti pe la Federatie, sa iau QSL-urile pentru districtul 3 si sa le duc la Radioclubul Municipal. De asemenea o sa sortez in continuare si QSL-urile cu indicatve speciale. Mi-am luat acest angajament si-l voi duce la indeplinire.

  • Postat de Toto - YO7FT la 2012-01-08 13:51:07 (ora Romaniei)
  • Buna ziua tuturor,
    asa cum reiese din omunicatul CA FRR toate discutiile radioamatorilor yo, bineinteles ce-i autorizati si membrii in structurile afiliate,se poarta pe noua adrsa frr@hamradio.ro
    Asadar,hai sa ne regasim acolo cu totii
    yo7ft,presedinte ca al frr

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2012-01-08 13:59:20 (ora Romaniei)
  • frr@hamradio.ro este o adresa de e-mail, nu un forum sau un grup de discutii.
    Daca nici atat nu se cunoaste...

  • Postat de Cornel - YO6MT la 2012-01-08 14:03:48 (ora Romaniei)
  • Comunicatul contine o serie de lucruri nestatutare, neclare, caracteristice FRR unde totul se face dupa ureche. Pe puncte:
    1.Presedintele FRR ar fi trebuit sa predea functia la plecarea in DL pentru o perioada mai mare de 1 luna ca membru consiliul director al FRR.
    2.Functia de secretar general al FRR este o functie platita la 8 ore.La FRR exista un secretar FRR tot angajat care trebuia sa preia interimar functia vacanta.Trebuia sa fie numita o comisie care sa faca inventarul si sa predea secretarului federal functia adica evidenta materiala sicontabila,arhiva,documentele, stampila, conturile CEC si bancare. Yo3APG a preluat din proprie initiativa si functia de decizie a presedintelui care stim cine si cum este.Comunicatul face probabil referire la asa ceva in privinta lui YO8OW, FRR nu poate fi administrata de la distanta. Noul statut nu poate prevedea modul de angajare, avem codul muncii, dar si asa noul statut ar trebui dezbatut public si apoi aprobat de AG. Incadrarea pe post nu se poate face decat pe criterii de competenta si nu prin alegere unde votul poate fi influentat de diferite bisericute si interese ( gen liga lui Mitica). Cel mai bun ar fi un manager din afara FRR. Avem atatia someri cu studii.Este de comentat ca YO3APG trebuia sa se pensioneze in februarie 2012 conform codului muncii. CA si ANS-ul stia despre acest lucru? Ce masuri au luat pentru asigurarea continuitatii in FRR?
    3.Nu comentez, nu ma intereseaza revista, dar sa vedem cine se mai aboneaza.Activitatea revistei ar trebui externalizata, sa iasa de sub controlul redactional si cenzura FRR.Revista are un grup redactional care a fost indepartat de catre YO3APG si care ar trebui sa isi reintre in atributiuni eventual reales.
    4.Secretarul federal pe langa cartarea QSL-urilor trebuie sa preia functia strict administrativa de secretar general pana la ocuparea prin concurs a postului ramas vacant conform Codului muncii.Este normal sa fie platit la 8 ore pentru a sorta ocazional niste QSL-uri? Sa se faca inventarul si sa semneze pentru ceea ce se gaseste.
    5.De acord cu schimbarea sediului pentru reducerea cheltuielilor. Se poate si in afara Bucurestiului, intr-un loc greu accesibil vizitatorilor pentru a nu se perturba munca angajatilor.
    6.Conform normelor seful comisiei de arbitrii numeste arbitrii si nu poate arbitra personal.
    7.Pentru comunicate exista functie in CA.
    8.Cuantumul taxei de afiliere este rusinos.Atat plateste lunar un cetatean modest ca impozit anual sau lunar pe energie electrica telefon si abonament cablu.Faptul ca taxa este unica si nu pe membru cotizant este pentru ca se dorea ascunderea numarului real de membrii afiliati la cluburi. Trebuie sa tinem cont ca serviciile furnizate de FRR, Cheltuieli pentru QSL-uri, repartitii de bunuri, aparatura, eventual fonduri se face proportional cu numarul de membrii.
    9.Sarcina diplomelor si clasificarilor sportive este de competenta comisiei conduse de YO9CUF, dar monopolizata de YO3APG. Urmarile se cunosc.Zeci de cereri ingropate la sertar.
    10.Adresa de mail trebuia schimbata de mult.Intrebarea este daca se mai poate accesa vechea adresa deoarece eu am un trimis un log de concurs in luna decembrie fara sa primesc confirmare.
    11.Cererea de legitimare este impusa probabil de ANS pentru ca se stia ca numarul de membrii raportat nu corespunde cu realitatea.In functie de acest numar se stabilesc bugetul federatiei, numarul de posturi platite, salariile, etc.
    Constatam mult voluntarism si amatorism in deciziile luate, lipsa de corectitudine si fuga de raspundere. O vorba spune despre carti ca acestea se folosesc si la citit nu numai la jucat. Pentru toate hotararile care se vor lua in viitor trebuiesc consultate legile,statutul si alte acte normative in vigoare.
    73 de Cornel

  • Postat de Safriuc V - YO5PEZ la 2012-01-08 14:06:53 (ora Romaniei)
  • Domnule Coatu, nici pe depatre rea credinta sau acuzatii aduse cuiva, din partea mea. Am constata o stare de fapt anuntata intr-un fel si corectata de dumnevoasta. Eu cred in continuare pe o buna desfasurare a sedintelor la distanta si bineinteles procesul verbal semnat in original de fiecare din membrii CA. Un plic trimis prin curier e mai ieftin decat o delegatie, cazare hotel, diurna, ziua de lucru de la job-ul de baza. Un lucru este totusi foarte clar precizat de dumneavoasta, taxa de afiliere. Solutia de pana acum, mentionata de Vasile YO6EX, este cea mai buna. Aceasta doar in cazul in care se va perpetua acelasi sistem in care un club afiliat are drept de vot egal cu altul indiferent de numarul mebrilor. Multumesc pentru promtitudine raspunsului dumeavoastra, iar cand se va lamuri si cum vor intra in posesia QSL-lor si membri neafiliati, sunt sigur ca imi veti raspunde.

  • Postat de Toto - YO7FT la 2012-01-08 14:08:00 (ora Romaniei)
  • pentru yo6ex,
    am inteles, comunicati si tineti legatura cu ciprian

    73
    toto

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2012-01-08 16:52:44 (ora Romaniei)
  • Dar de ce ar trebui ca toti radioamatorii yo sa se inscrie in cluburi cu CIS?

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2012-01-08 16:57:01 (ora Romaniei)
  • Referitor la punctul 11: "CA va lua masurile necesare pentru legitimarea individuala a fiecarui sportiv", completat cu precizarile lui YO6CUF "Se impune de asemenea ... ca fiecare radioamator si radioclub din tara sa isi declare apartenenta la o asociatie sportiva cu CIS ..." sau "Dupa ce fiecare membru va fi legitimat la la o asociatie sportiva..." trebuie sa intelegem ca fiecare radioamator ramane mai departe radioamator numai daca devine si sportiv legitimat? Adica se neaga autoritatea ANCOM, care certifica calitatea de radioamator si ii da toate drepturile de a face radiocomunicatii fara nicio conditionare? Ar fi ca si cum un automobilist amator nu poate sa mai ramana automobilist decat daca se inscrie in cluburi sportive cu profil de raliuri! Cred ca s-a pierdut o anumita nuanta: aceasta obligatie trebuie sa se exercite numai pentru cine participa la competitii cu intentia de a realiza puncte pentru diferite scopuri: clasificari sportive, trofee etc. Gasesc periculoasa ideea asimilarii totale a radioamatorismului cu sportul deoarece, in acest mod, singurele criterii de evaluare se vor baza numai pe performantele sportive. Ori, radioamatorism inseamna si alte activitati care, nemaifiind evaluate, se vor stinge sau vor deveni clandestine din moment ce se opun liniei trasate de sus. Sper sa nu se reinvie "Cantarea Romaniei" cu maniestarile de masa! Un traseu logic de urmat in viitor ar trebui sa aibe ca prim obiectiv definitivarea statutului - pentru care sa se fixeze un termen limita, nu foarte indepartat si care sa fie acoperit de un interimat, cateva luni ar fi suficiente - apoi, dupa ce statutul a intrat in toate drepturile, sa se treaca la reorganizarile anuntate acum prea in pripa si prea in contradictie cu alte reglementari. 72!

  • Postat de Vasile - YO5FMT (yo5fmt) la 2012-01-08 17:11:40 (ora Romaniei)
  • Pentru Toto,yo7ft: asta se vrea cumva pumnul in gura??? Stiti cumva un forum oficial al FRR pe care sa ne intalnim si sa dezbatem problemele care ne intereseaza pe toti??? Este una din cele mai mari probleme care l-a avut si deocamdata-l mai are FRR: LIPSA DE COMUNICARE!!! Va doare ca ati fost criticat pe aici?? Sa fii presedintele unei federatii nu se rezuma la a sta odata pe an cu camasa alba si cravata in prezidiul adunarii generale! Vasile a incercat sa faca ceea ce Dvs. nu faceati: sa conduca obstea asta de radioamatori care ne incapatanam sa rezistam valurilor care incearca sa ne spele de pe maluri! Mergeti si asteptati scrisorile pe noua adresa a frr...poate acolo veti afla doar cate ceva care sa va placa ochilor!
    Scuze pentru ceilalti pentru acest off-topic dar nu m-am putut abtine.

  • Postat de mircea bochis - YO5AXB (yo5axb) la 2012-01-08 18:31:57 (ora Romaniei)
  • Este o chestie sa ai un presedinte care nu face diferenta intre o adresa de e-mail si un forum de discutii...nu il cunosc si nici nu doresc acest lucru mai ales dupa aceasta indicatie complet inafara subiectului.Cred ca cel mai bine ar fi sa-si dea demisia pentru a evita sa emita si alte perle.Evident ca nu o sa faca acest lucru si atunci vom avea prilejuri de distractii incontinuare cu toate ca nu cred ca acest lucru lipseste radioamatorismului romanesc...Va astept la taclale pe adresa de e-mail a federatiei...HI,HI,HI...73,Mircea,YO5AXB.

  • Postat de Stanescu Florentin - YO3FEW la 2012-01-08 20:26:02 (ora Romaniei)
  • Am si eu cateva nelamuriri.
    Prima e privitoarea la punctul 3, citez "s-a stabilit ca revista Radiocomunicatii si radioamatorism sa se tipareasca la Suceava, urmand ca abonamentele.. "
    Eu unul am inteles ca s-au facut studii de piata in orele dintre ingroparea lui Dzeu sa il odihneasca si clipa cand a inceput sedinta si in acest timp s-au primit oferte si angajamente de la mai multe tipografi locale, din care a rezultat ca e mai ieftin sa se faca acolo decat aici, in YO3? Gresesc? Sau aberez?
    Si asa o gaseam doar intr-un singur magazin din Buc...
    Si nici chestia cu sportivul nu am inteles-o. Constructorilor ca mine si ca alti li se va ridica autorizatia daca nu ai chef sa participe la concursuri? Sincer, asa cum nu imi place fotbalul, nu ma omor nici dupa concursuri.
    Mai ales ca stiu povestile despre manipularea unora..
    Ma rog, din asta rezulta ca eu si alti care nu vom participa la ele ne vom pierde autorizatia?
    Jur ca mi se pare penibil. E ca si cum as scrie ca cine nu a depanat/proiectat/lipit niciodata si doar a butonat aparatura nu e radioamator, hi, hi..
    Concluzia mea. Nici nu a apucat YO3APG sa se racesca si ....
    Asa am o senzatie ca o sa ajungem sa zicem ca cu el a fost mai bine...Sper sa gresesc..

  • Postat de Safriuc V - YO5PEZ la 2012-01-08 20:55:24 (ora Romaniei)
  • Am cauta forumul confuz recomandat de YO7FT si nu l-am gasit. Dar incerc sa inteleg sprijinul neconditonat oferit de CA al FRR. Se vrea legitimarea sportiva a tuturor radioamatorilor autorizati daca este posibil, dar serviciile oferite acestora sa ramana in continuare minime si daca se poate la cati mai putini.

  • Postat de Stanescu Florentin - YO3FEW la 2012-01-08 22:33:20 (ora Romaniei)
  • Pt YO5PEZ Sunt tare curios daca chiar o sa apara in noul Statut obligativitatea de a particpa la concursuri. Si mai ales ce pedeapsa o sa incasez daca nu o am chef sa ma bag in asa ceva? inclusiv pt ca stiu sigur ca nu pot avea succes, de ex pt ca nu am antena degajata, ca sa nu zic altfel. Revenind, ce pot sa imi faca? Sa imi retraga autorizatia? Nu am studii de drept, dar sunt convins ca oricare avocat, chiar si incepator, ii va distruge la un proces.Si or sa fie, daca o sa dispuna tampenia asta. Chiar, daca ma prezint cu o chestie tehnica si iau un premiu, se va chema ca am activitate sportiva, pt ca am concurat la Creatie?

  • Postat de Stefancu Christian - YO8RES la 2012-01-08 23:04:22 (ora Romaniei)
  • Am recitit de cateva ori prima postare a lui YO7FT! Stau si ma intreb cum de este posibil ca acest om sa fie presedintele C.A. al F.R.R.? A doua postare - "pentru yo6ex, am inteles, comunicati si tineti legatura cu ciprian 73 toto" - nu a mai reusit sa ma uimeasca! Dar noi, ceilalti radiomatori yo - "bineinteles ce-i autorizati si membrii in structurile afiliate" - vom comunica tot cu Ciprian?! Este chiar atat de greu sa te exprimi corect (membri era suficient!) si coerent!

  • Postat de TONY - YO3FXF la 2012-01-08 23:39:56 (ora Romaniei)
  • Doriti sa concuram?...Garantati-ne dreptul la antena!

  • Postat de Cornel - YO6MT la 2012-01-09 01:44:44 (ora Romaniei)
  • Prinsi de evenimente s-a uitat un lucru important. In acest an 2012 sunt alegeri in FRR, si actualul CA trebuie sa traga linie, sa adune ce a facut si sa compare cu ceea ce a promis in 2008, Casa radioamatorului, birou de QSL functional, un nou statut si multe alte gogosi. Acest lucru explica faptul ca brusc si dintr-o data, la inceput de an, CA parca s-a pus pe treaba. Din pacate nu mai este timp. Au mai ramas doar 3 luni de zile.
    73 de YO6MT Cornel

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2012-01-09 10:19:09 (ora Romaniei)
  • YO6MT atrage atentia asupa a ce este de fapt mai important pentru noi, alegerile in FRR. Cele 11 decizii luate in CA de anul acesta arata ce perspective vom avea. Sa fie simple coincidente ca: 1. Proiectul noului statut a plecat de la YO8OW si strecurat in mod tainic spre acordul forului superior? 2. Editarea revistei se muta la Suceava, fara nicio licitatie privind ofertele editorilor? 3. Sub obladuirea unui presedinte depasit de vremuri si a unui secretar general interimar in persoana lui YO8OW, toti radioamtorii autorizati de ANCOM trebuie sa se legitimeze ca sportivi (in cluburi cu CIS) pentru a practica in continuare radioamatorismul?
    Sunt sanse ca toate acestea sa devina realitati daca delegatii la Adunarea Generala a FRR vor fi desemnati, ca pana acum, in numar fix (2---3) pentru oricare radioclub afiliat si nu in functie de numarul de membri ai clubului respectiv. Si mai isi aminteste cineva din ce district si judete era alcatuita celebra echipa cu indicativul YP0A care ne-a reprezentat tara la IARU HF 2010? Propun ca adoptarea noului statut precum si alegerile sa fie nule daca lista de participanti nu respecta principiul reprezentarii proportionale cu numarul de membri din fiecare club iar acestia sa voteze numai conform hotararilor luate in club, consemnate intr-un proces verbal care se depune la FRR cu ocazia votarii. Pentru acest lucru subiectul asupra caruia se va da votul trebuie comunicat din vreme in teritoriu astfel incat cluburile sa-si poata formula mandatele cu care imputernicesc pe reprezentantii lor. Numai asa FRR va fi formata din cluburi afiliate si nu subordonate, membrii unei federatii sunt legati de interese comune si nu de un sistem de subordonare consecutiva.

  • Postat de Georgr - YO9HSW la 2012-01-09 13:14:03 (ora Romaniei)
  • Problema legata de ANCOM este falsa, aceasta este o structura moderna iar reglementarile ei sunt de ceva vreme armonizate la nivel european. Teoretic, ai nevoie de legitimare ca sportiv pentru a putea participa la competitiile, putine la numar, organizate de FRR. Asa cum este legislatia sportului in acest moment, nu te poti afilia individual la FRR care trebuie sa fie obligatoriu o asociatie formata doar din cluburi. Chiar si asa, poti participa la conteste dar nu te poti clasa si organizatorul FRR isi poate aroga dreptul de a anula toate legaturile tale. Ramane de vazut daca un club oarecare are curajul de a organiza un concurs care sa nu aiba treaba cu acest calendar sportiv si sa permita participarea oricarui radioamator "afiliat" sau nu.

  • Postat de Cristi - YO8DHD la 2012-01-09 13:42:14 (ora Romaniei)
  • Trecand peste latura sportiva, afilierea la FRR ar fi numai pentru primirea qsl-urilor via buro. Pentru aceasta se poate face o asociere individuala cu o anumita taxa. Nu descoper roata ci doar comentez ce s-a mai scris. Daca nu, se poate intampla ca la multe qsl-uri trimise si la alte asociatii nationale "sorry not member"

  • Postat de Florentin Stanescu - YO3FEW la 2012-01-09 16:47:15 (ora Romaniei)
  • Stimati colegi, va rog sa imi spuneti daca am inteles eu gresit. Poate intr-o zi mi se face chef si decid sa particip la un concurs, ca asa am eu starea. Fac si eu niste legaturi, sa zicem 30, si gata, mi-am facut damblaua. Dupa care, nefiind membru al niciunui radioclub si nici sportiv, toate QSO-urile mele se vor anula. Dar si la cei cu care am lucrat. Intrebarea mea este cat de mare trebuie sa am figiderul, pt ca respectivi care chiar au luat concursul in mod serios, si normal ca isi doresc o clasare adecvata, se vor gandi de ce ....si-au pierdut vremea cu mine. Si cum banuiesc ca nu voi fi singur nesportiv, hi, hi, verificarile dupa concurs vor genera depunctari si respectiv scandaluri masive. Rezulta ca unii isi vor pierde din timpul concursului intreband " esti sau nu" si parca si aud, daca nu hai....de aici..ca eu am treaba..si deci vor face mai putine legaturi..
    Desi nu am studii de drept, banuiesc ca impartirea radioamatorilor in sportivi si ne, poate fi tratat si ca o discriminare pur negativa. Jur ca atunci eu unul voi tine FRR in procese, ce imi strica un tranciver modern, un super pilon, etc?
    Altfel, sunt tare curios, in legislatia mondiala exista impartirea asta? Si obligativitatea la inscrierea intr-un radioclub, chiar daca eu consider ca cel din localitatea mea e bun sa merg la el doar sa pierd vremea, la gargara, dar fara sa am si ceva util pt mine. Morala. Obligat, ma voi inscrie radioclubul din Cuca Macaii, voi arunca banii de cotizatie degeaba, dar de trecut pe acolo nu voi trece niciodata. Aia ma vor raporta in acte, dar in fapt voi fi un numar..
    PS.Sper ca se intelege ca numele de Cuca Macaii sau al radioclubului din orasul meu sunt folosite doar ca exemplu, in sustinerea unor argumente. Dorinta mea e sa nu jignesc pe cineva care nu mi-a gresit. Daca cineva se simte atacat, desi nu asta a fost intentia mea, il rog sa primeasca scuzele mele.

  • Postat de Cornel - YO6MT la 2012-01-09 17:20:06 (ora Romaniei)
  • Din cate stiu eu, concurentii neafiliati la cluburi intra la categoria log control si nu sunt clasificati iar corespondentii lucrati in concurs nu pierd nici un punct. Ce ar fi daca s-ar face un clasament separat pentru statiile care nu fac parte din FRR cum este cazul statiilor ER, care desi nu apartin de FRR participa in anumite concursuri ca invitati de onoare.Se poate face un clasament general neoficial cu toti participantii care sa nu fie trimis la ANS. Sunt multe solutii de a ocoli legea dar se pare ca exista dezinteres sau lipsa de ratiune din partea celor care conduc FRR. Este si varianta ca se doreste fortarea intrarii in cluburi a tuturor fie ca vor, fie ca nu vor incalcandu-se principiul liberului consimtamant al asocierii. FRR in forma actuala este o asociere de cluburi care serveste interesele a 200-300 de membrii si calca in picioare vointa si interesele celorlalti 2-3 mii(Sau 5-6 mii cat e raportat la ANS).
    73 de YO6MT Cornel

  • Postat de i mihaescu - YO3CO la 2012-01-09 17:56:03 (ora Romaniei)
  • Chiar daca nu sunt membru al FRR,am citit din curiozitate,apoi cu nedumerire intentiile Consiliului de Administratie,in talmacirea dlui Coatu,care pot fi incadrate in genul SF dar si horror.In mod deosebit m-a deranjat dorinta brutala de inregimentare si supunere a tuturor radioamatorilor intr-o forma administrativ-dictatoriala fara acoperire legala pe care nu o accept.Amintesc dlui Coatu&comp ca in Romania activitatea de radioamatorism este reglementata si se desfasoara in virtutea normelor stipulate in Serviciul de Amator de catre ANCOM.Mentionez ca documentele ANCOM sunt elaborate in concordanta cu Normele ITU si legislatia internationala referitoare la Drepturile Omului din care,spre stiinta,reproduc amendamentul 1:"Toate fiintele umane se nasc libere si egale in demnitate si drepturi".Sper ca noul Statut al FRR sa constituie suportul unui radioamatorism in concordanta cu etica si legislatia internationala.Multumesc amabilului N2YO ptr gazduirea acestui comentariu.Tuturor radioamatorilor YO,sentimente de prietenie si respect.YO3CO

  • Postat de DINCA VIOREL - YO8BDV la 2012-01-09 20:20:18 (ora Romaniei)
  • O intrebare evident retorica: RADIOAMATORISMUL este o activitate exclusiv SPORTIVA, sau mai are si alte domenii...? 73's.

  • Postat de Marius - YO3CD la 2012-01-09 20:37:59 (ora Romaniei)
  • Urmaresc de ani de zile o dezbatere de subiect pe care sincer sa fiu,
    nu pot sa il inteleg. Constat cu amaraciune ca nici astazi, dupa
    atatia ani dupa decembrie'89, miscarea radioamatoriceasca din Romania
    nu a inteles ca radioamatorismul nu are nimic in comun cu Ministerul
    Sporturilor doar faptul ca, acest organism administrativ al Statului,
    bugetar deci, tolereaza comunitatea definita de sigla "FRR", "forul
    tutelar" acceptind cu marinimie sa-i arunce in palma intinsa cativa
    gologani ! Este imaginea obisnuintei in care se complace o mare parte din miscarea radioamatoriceasca din YO (exceptie facand doar cateva cluburi si/sau asociatii independente) si care continua cu indarjire sa se agate de structuri fara noima, mostenite de pe vremea cand activitatea radioamatorilor in YO era "comandata", “dirijata”, “sportivizata” si "supervizata". Exista in lumea intreaga zeci de asociatii nationale de radioamatori, care functioneaza pe principiul autogestiunii, care dispun de un Consiliu de administratie, de cluburi zonale afiliate , de un QSL Bureau central, de o revista si de multi, multi radioamatori care isi ofera benevol serviciul in favoarea gruparii de interese si hobby. Exemplele abunda, este suficient sa te uiti in "ograda" unor societati de genul DARC, REF, RSGB, UBA, SSA, NRRL etc, etc pentru a ma rezuma doar la cateva din cele existente pe batranul continent. Oare este atat de greu de descarcat de pe siturile acestor asociatii Statutul de functionare (in libera consultare publica) si de a le traduce/adapta inteligent la situatia din YO ? De ce nu s-ar putea renunta odata pentru totdeauna la imaginea absurda de Federatie Romana de Radioamatorism si trecerea la o Asociatie sau Societate a Radioamatorilor din Romania, structurata dupa modele functionale existente ? Ce anume are in comun hobby-ul nostru cu activitatea sportiva , inclusiv rizibila si de neinteles pentru sute de mii de radioamatori din alte tari, "legitimare sportiva", "clasificare sportiva", s.a.m.d., campionate si alte bazaconii ? Sa lasam fotbalistii sa fie legitimati - activitatea lor este de scurta durata, "viata" lor sportiva este efemera si total diferita de aceea a unui raduoamator pe care il gasim activ chiar si la 70 ani ! Este oare radioamatorul un "sportiv" doar pentru faptul ca exista concursuri pe care nu stim sa le denumim altcumva ? Faptul de a avea 298 tari confirmate fata de altul care nu are decat 24 reprezinta o "performanta sportiva" ? Sa fim seriosi !
    Sigur ca pe moment exista numeroase interese personale si meschine care se opun constituirii unei Societati a radioamatorilor din YO pe baze ce le consider normale dupa cum nu este mai putin adevarat ca exista in acelasi timp o masa valoroasa de persoane care doresc si continua sa fie radioamatori in adevaratul inteles al cuvintului. Hai sa fim seriosi si sa ne asternem pe treaba in sensul bun al notiunii. Ani de zile pe acest forum a fost criticata functionarea FRR - care intr-adevar a prezentat multe "pete negre" si lipsuri dar si anumite aspecte pozitive (ma refera ici la pregatirea participantilor la concururile de telegrafie viteza). Este momentul in care daca se vrea sa se faca ceva, s-ar putea face ! Anomalii de genul "consiliu de administratie reprezentativ" in paralel cu "functionari stipendiati de forul tutelar" sunt ineptii care ar trebui sa dispara. In Belgia , UBA – asociatia nationala a radioamatorilor, functioneaza exclusiv pe baza de benevolat, asigurand serviciul QSL pentru toti cei aproape 3000 membri cotizanti (cotizatie individuala in cuantum rezonabil), tipareste o revista bilunara si organizeaza chiar si concursuri la care insa nu se acorda titluri de "campioni" caci nu suntem in nici un caz sportivi ! Subiect de reflexie pentru acest inceput de an ! Doresc tuturor un an 2012 cu satisfactii personale, sanatate si putere de a rezolva problema cheie a miscarii radioamatoricesti din YO : gasirea unei solutii viabile, moderne si eficiente. 73 !

  • Postat de Dan - YO3GH (yo3gh) la 2012-01-09 22:20:00 (ora Romaniei)
  • Buna seara , eu am 4 observatii. Domnilor nu ignorati ANCOM-ul , si nu inregimentati in mod comunist toti radioamatorii din YO in FRR, cu forta ,... , ANS , FRR si ANCOM au atributii diferite. Incercati sa analizati mai adanc : radioamatorismul nu e un sport - vedeti definitia cuvantului " sport " in DEX , poate in viziunea fostei URSS era , dar hai sa ne uitam spre vest si poate intelegem ca e un hobby. Daca abia acum CA si-a dat seama ca la Suceava e mai ieftin sa se tipareasca revista ( !?! ), sunt curios unde se muta sediul FRR ? Unde s-a descoperit o locatie mai ieftina , in ce zona ? Cum de nu v-ati dat seama pana acum ? :). Va rog nu uitati de aceasta info aparuta cu ceva timp in urma : " The YPØA team (YO8WW, YO8SS, YO8DDP, YO8TOH, YO8OW, YO8BIG, YO8DOH and YO8TRC) was disqualified from the 2010 IARU HF ... " . Lumea radioamatorismului nu uita ... . Multumesc frumos si numai bine ...

  • Postat de Dan-Liviu VOICULESCU - YO3JX la 2012-01-09 23:05:08 (ora Romaniei)
  • Salut radioamatorilor din tara si de pretutindeni. Am urmarit atent opiniile colegilor radioamatori postate si ma bucur sa constat ca pasiunea noastra este si va ramane comunicarea. Asa cum am mai scris FRR actuala este o asociatie de drept privat, initial inscrisa in Registrul federatiilor pe Legea 21/1924 actual conform Ordonantei 26 din 30 ianuarie 2000. Stiu astea chiar de la regretatul Vasile Ciobanita cu care aveam lungi discutii despre evenimentele FRR in timp cer il conduceam acasa pe jos, plecand de radioclubul municipal Bucuresti. Din pacate ca responsabil executiv, era prea putin ajutat de presedinte, de aici unele disfunctionalitati exemplificate in unele mesaje de pe site. Am avut ocazia sa felicit pe cel desemnat interimar, Adrian Zait, sper sa trecem cu bine perioada de tranzitie pana la noi alegeri pentru noul Consiliul de Adiministratie al F.R.R.
    Asa cum a mai scris un confrate, avand o experienta in munca de organizare sper sa ajut executivul FRR sa depasim momentul dificil accentuat mai ales prin disparitia prematura a regretatului nostru Vasile Ciobanita. Fie ca spiritul sau generos sa ne vegheze si sa ne binesfatuiasca.

  • Postat de Cornel - YO6MT la 2012-01-09 23:35:20 (ora Romaniei)
  • Ce ne impiedica sa devenim o asociatie de radioamatori independenta de ANS, deci fara caracter sportiv?Stie toata lumea,interesele unor grupuri care se opun cu indarjire.Pentru ANS disparitia unei federatii inseamna un dezastru, sportivi mai putini, cluburi mai putine, fonduri mai putine, salariati mai putini si mai prost platiti.Pentru un numar de membrii ai FRR care isi castiga painea din radioamatorism si care controleaza CA inseamna pierderea locului de munca.Cei care au de pierdut sunt relativ putini.Este adevarat ca prin aceasta separare se poate grabi pierderea unor sedii, care oricum s-ar fi pierdut cu timpul, dar se pot obtine altele, asa cum au facut cluburile private.In privinta finantarii activitatii sportive trebuie stiut ca la FRR 70-80% din bugetul alocat de ANS mergea pe salarii si majoritatea banilor pentru activitatea sportiva erau obtinuti prin sponsorizari.ANS da an de an bani tot mai putini.Nu mai dureaza mult pana sa opreasca finantarea. Graba cu care cel mai puternic club sportiv al federatiei a preluat controlul FRR, functia de secretar general, revista, QTC-ul,redactarea proiectului de statut, masurile stabilite de CA sunt suspecte. Este un semnal ca ,,cineva" a hotarat inregimentarea si mai puternica a FRR in ANS si cum va arata noul statut.Este clar ca ,,cineva" a clarificat discutia care se poarta de ani buni privind radioamatorismul daca este hobby sau sport.Teoretic, ceea ce se intentioneaza nu are sanse de reusita.Raportul numeric intre ce care practica radioamatorismul ca sport si cei pentru care este un hobby este de peste 1:20 si asa cum stim o minoritate nu se poate impune in fata majoritatii. Intrebarea care se pune este ,,in acesti 21 de ani de democratie, conducerea FRR a consultat vreodata majoritatea?"
    YO6MT Cornel

  • Postat de Stefan Bordeanu - YO3DP la 2012-01-10 03:35:10 (ora Romaniei)
  • ***
    Este trist ca cel care s-a oferit sa preia functia de secretar general al FRR < YO8OW > este chiar unul dintre cei 8 "sportivi" ce cautau consacrarea internationala in concursul 2010 IARU HF.

    ***
    Ar fi bine daca s-ar putea gasi o formula care ar impaca pe toata lumea: in care radioamatorismul ar fi asimilat cu un sport si, in acelasi timp, cu un hobby.

    ***
    In rest... problemele pe care le avem in prezent(ca radioamatori) si care vor dainui si in viitor... nu ne vor impidica sa traim fericiti nici de acum incolo.

    Stefan Bordeanu - YO3DP

  • Postat de Joska - YO5AVN - YO5AVN la 2012-01-10 08:35:20 (ora Romaniei)
  • Se pare ca framantarea este mare! Saracu Vasile ne a parasit! Prea de vreme! Sa se odihneasca in pace!
    Din pacate absenta lui se resimte. pentru multe lucrari nefacute sau facute la bascalie de unii membrii incompetenti ai CA FRR tinea spatele, corecta, indrepta lucrurile stricate de altii!
    Acum nu mai e! Rezultatul: - un prim exemplu: diplomele pentru YO VHF/UHF DX (Camp. International in UUS al RO) TOATE au fost completate gresiT ! Adica diplomele pentru 2011 s-au tiparit conform clasamentului din 2010! Tiparirea e doar introducerea.... Toate , asa gresit completate, au fost semnate de membru CA FRR - resp. UUS, stampilate si EXPEDIATE la participanti! Este hilar - parca ar fi fost de pacaleala de 1 apr. - dar este de plans! Uite ce persoane reprezinta international Romania (Concursul fiind international - aceste diplome 2011 cu clasamentul din 2010 au plecat in toata lumea!) Eu cred ca ar fi trebuit ca sedinta extraordinara al CA al FRR ar fi trebuit sa analizeze acest caz in primul rand. Eu cred ca a venit timpul ca: 1) - dupa repetatele minciuni si lipsa totala de activitate - inclusiv pentru impertinenta interventie la acest forum - sa fie DEMIS imediat yo7ft din calitatea de presedinte; 2) - pentru godomania cu clasamente2010 / diplome 2011 la YO VHF/UHF DX C; pentru repetatele greseli in redactarea clasamentelor (cu indicative inexistente trecute in clasament - corectate ulterior de regretatul Vasile 3APG, indicative / operatori gresit mentionati etc) concursurilor de UUS, pentru scaderea drastica a participantilor starini la camp. international UUS al YO din ultimul an, - in general pentru proasta gestionare a activitatii in UUS din YO (la cerere stau la dispozitie cu toata documentele si argumentele care sustin aceste afirmatii) - membru CA FRR responsabil cu UUS sa fie sanctionat cu vot de blam cu avertisment si retragerea dreptului de vot in CA al FRR pana la noile alegeri generale; 3) - ORGANIZAREA CAT MAI URGENTA - februarie - maxim martie a Adunarii Generale al FRR! - absolut necesar, pentru a limpezi apele si cu un nou CA ales sa se treaca serios la treaba - poatre mai reusim sa recuperam cate ceva stricate sub mandatele YO7FT & YO7AQF si altii de teapa lor.
    In asteptarea anuntului datei adunarii generale, 73&GL
    Joska

  • Postat de Pit - YO3JW la 2012-01-10 10:14:33 (ora Romaniei)
  • Pentru Joska
    Sa traiti! Aici imi fac autocritica. Acele diplome de care pomeniti au fost gresite de mine!
    Nu mai dau motivatia acestui lucru ca nu ajuta, dar stiu ca ele urmau sa fie oprite de la difuzare catre participanti si au fost refacute.
    Cred ca este un capitol inchis. orice continuare pe aceasta tema mi se pare absurda, ca si cererea de pedepsire a lui YO7AQF. Punct!

  • Postat de Cornel - YO6MT la 2012-01-10 11:15:44 (ora Romaniei)
  • Toate studiile privind managementul arata ca un bun conducator este acela care are treburile bine organizate si care atunci cand lipseste nu i se simte lipsa si activitatea de care raspunde merge in continuare ,,ca unsa". Din acest punct de vedere YO7FT este foarte bun pentru ca nu ii simtim lipsa.In realitate YO3APG a fost adevaratul presedinte al FRR si faptul ca acum CA ,,da din colt in colt" pentru ca onoratii membrii alesi nu cunosc situatia din FRR si nu mai este cine sa le faca treaba trebuie sa fie de invatamant pentru viitor.De fapt CA a rezolvat-o. A pasat toate responsabilitatile la Suceava unde sunt cei interesat de mentinerea FRR in forma actuala.Regretatul Vasile, pe patul de spital si-a spus parerea, ca nu este cea mai buna alegere.
    73 de YO6MT Cornel

  • Postat de Cornel - YO6MT la 2012-01-10 11:29:56 (ora Romaniei)
  • Hobby sau sport.?Sa ne clarificam de aici http://www.adevarul.ro/locale/suceava/Suceava-_PORTRET-_Adrian_Zait-_-Inveti_telegrafia_ca_pe_o_melodie_0_428957201.html#
    73 de Cornel

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2012-01-10 14:50:30 (ora Romaniei)
  • @ YO6MT: Am citit articolul în cauză. Un cârcotaş scrie acolo că "subiectul" articolului nu ştie telegrafie... Aşa o fi?

  • Postat de Cornel - YO6MT la 2012-01-10 15:33:37 (ora Romaniei)
  • Referitor la proiectul YO8OW.Trebuie ales un model de asociatie. Daca nu ne punem de

    acord, sa tragem la sorti. Orice model este mai bun ca

    al nostru. Sa luam un exemplu la intamplare.REF cu un

    site ce nu se compara cu al nostru aici

    http://www.ref-union.org/ . Cotizatii individuale intre

    0 si 75 euro (ultima pentru straini) aici

    http://www.ref-union.org/index.php?option=com_content&v

    iew=article&id=74&Itemid=323optional cu sau fara

    revista, DVD, etc., Editoriale(raporturi)lunare ale

    presedinteui REF aici

    http://www.ref-union.org/index.php?option=com_content&v

    iew=category&id=3&Itemid=369 . Buletine informative

    saptamanale ( un fel de QTC-uri de la noi), publicate

    pe site si transmise de 5 ori sambata dimineata in SSB,

    CW, si RTTY aici

    http://www.ref-union.org/index.php?option=com_content&v

    iew=article&id=110&Itemid=337 . Si multe alte bunatati.

    Continutul site-ului Se pot traduce cu google.

  • Postat de Silviu - YO8TK (yo8tk) la 2012-01-10 17:16:57 (ora Romaniei)
  • Pentru YO6EX.Pentru a va convinge cat CW stie telegrafistul nr. unu al natiunii va rog sa-l chemati in acest mod de lucru.Cu siguranta surpriza va fi maxima.HI!!
    De data asta carcotasii au dreptate.
    Credeti-ma spun acest lucru cu responsabilitate si o pot demonstra.
    Eu l-am chemat de cateva ori in CW si nu am primit nici un raspuns.Am inregistrare video facuta.Asa ca fapt divers.Si este antrenorul lotului national de CW.!!!!!
    Vorba lui Francisco Goya, Somnul ratiunii naste monstrii.Transformata de ziarul Romania Libera acest motto Somnul NATIUNII naste monstri! se potriveste perfect situatiei de acum.

  • Postat de Nicu Nacu - YO8BGE la 2012-01-10 19:21:20 (ora Romaniei)
  • Stop discriminarii !! ARDF-ul este sau nu sport ?

  • Postat de Vasile - YO9FEH la 2012-01-10 20:21:25 (ora Romaniei)
  • Pt mine este hobby,deci nu doresc legitimarea individuala ca sportiv !Am zis de mult,sa vedem ce vor face fara D-l Ciobanita !Sper ca FRR nu va dispare in NEANT,cu bune sau cu rele...!
    73 !

  • Postat de Dan - YO3GH (yo3gh) la 2012-01-10 20:24:32 (ora Romaniei)
  • Adrian Zait YO8OW este acelasi personaj din aceasta info : " The YPØA team (YO8WW, YO8SS, YO8DDP, YO8TOH, YO8OW, YO8BIG, YO8DOH and YO8TRC) was disqualified from the 2010 IARU HF ... " ? Aceasta info este adevarata , va rog ? 73 !

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2012-01-10 20:58:02 (ora Romaniei)
  • Pentru PIT - YO3JW - regrete - nu este vorba NUMAI de diplomele de la YO VHF/UHF DX C- 2011! Tot gresit sunt scrise si diplomele la CN UUS 2011 la categoria ECHIPE! Ambele serii semnate/parafate de YO7AQF! Mai tineti minte de "Clasamentele provizorii" ale CN UUS 2009, 2010, etc. = pline de indicative inexistente (de expl. yo5kpa , yo5cmx etc.)? A avut ce corecta /ajusta regretatul Vasile YO3APG. Pe de alta parte regret ca yo3jw nu a fost la Campina "Gala...." - putea sa vada/auda cu ochii lui prestatia PENIBILA a lui yo3aqf! Toate astea dovedesc INCOMPETENTA! - dar nu numai - deseori se identifica si elemente de rea credinta! Pe langa astea mai sunt multe - inclusiv aspecte care lezeaza imaginea YO in strainatate! Pentru toate astea nu cred ca este cazul ca yo3jw sa-si asume raspunderea. Ma intreb cine si cum va cere scuze de la cei care au primit diplomele gresit scrise dar SEMNATE si STAMPILATE?
    Da situatia este foarte grava! AVEM NEVOIE FOARTE URGENT DE O ECHIPA NOUA, competenta si dornica de lucru! SOLUTIA: URGEEENNTTTT ADUNAREA GENERALA!
    73&GL Joska

  • Postat de niculae ion - YO9CEB la 2012-01-10 22:57:18 (ora Romaniei)
  • Nu va suparati,am si eu citeva intrebari? 1 Cine plateste taxa IARU(va rog explicatimi,si de ce]2 Este obligatoriu sa fiu membru al FRR s-au al unui club din tara.3 Si ce se intimpla dupa 15 martie 2012 cei care nu sa asociazala nici unui club afiliat FRR {ni se suspenda autorizatia de radioamator}pentru ca asa am iteles din explicatiile domnului Cezar,VA ROG LUMINATIMA ?

  • Postat de Lily Aspelin - YO9FVU la 2012-01-11 00:56:16 (ora Romaniei)
  • Buna seara domnilor, citesc si ma uimesc dar ramîn si fara cuvinte de ce citesc. Nu credeam ca voi ajunge sa explic cuiva ce înseamna "radioamator". Domnilor este un hobby nu un sport, iar catalogarea unui radoamator ca sportiv este gresit, fiecare radioamator autorizat poate participa la orice concurs national si international indiferent daca apartine sau nu de un radioclub sau membru platibil sau neplatibil al FRR. Ceea ce aveti de facut domnilor este ca fiecare dintre voi sa veniti cu propuneri pîna la o anumita data, pentru a putea fi discutate la eventuala sedinta generala de alegeri, propuneri pentru un nou statut al radioamatorului, unul mai simplu nu ca pe vremuri cu tot felul de obligatii de-ti era frica sa si apesi pe PTT, propuneri pentru alegerea noului secretar al federatiei, propuneri cum se va finanta revista, si multe alte propuneri care sa duca la o buna functionare a federatiei pentru ca domnilor aceasta federatie buna sau rea reprezinta o tara, iar reprezentarea ei depinde de fiecare dintre noi. Acum aveti un secretar interimar, ajutati-l sa rezolve problemele lasate de regretatul YO3APG, iar dupa parerea mea nu cred ca este un impediment unde va avea sediul federatia, la Bucuresti, Constanta sau Deva, important este sa mearga treaba bine. Aveti nevoie de sugestii puteti sa ma întrebati, ca niciodata nu am refuzat ajutorul meu nimanui,si nu au fost putini. Puteti cere ANCOM-ului sa ajute radioamatorii în privinta antenelor, pentru ca multi radioamatori nu-si pot instala antene pe bloc sau pe lînga din motive binecuscute si cînd au nevoie de ajutor este mai mare birocratia decît un cuvînt.
    În alta ordine de idei, înregistrarea radioamatorilor la CIS este gresita si contravine legilor în vigoare, radioamatorismul nu este catalogat "sport", la fel cum este si pescarul amator, nu are carnet de pescar dar poate pescui în orice balta sau rîu. Aici în Suedia nu sînt membra a niciunui club, dar pot participa la concursuri si nu am restrictii în acest mod, iar rezultatele obtinute de mine dau un prestigiu ridicat Suediei. Acelasi lucru se întîmpla si daca eu particip pentru România. Deci domnilor mai aveti de dezbatut si sper sa ajungeti la concluzii favorabile voua si tarii pe care o reprezentati. Depinde de voi si nu de mine, ce a depins de mine nu am ezitat sa fac, eu duc stafeta României de multa vreme si sînt mîndra de acest lucru. Sînt putine datile cînd România a fost data exemplu. Oare nu vreti si voi sa aveti un pic de orgoliu si sa nu se mai spuna ca sîntem o tara de tigani?
    Sper ca sugestiile mele sa fie de bun augur si va doresc succes si sa auzim de bine.
    73 / Lily SM4VPZ / YO9FVU

  • Postat de Mircea - YO4SI (yo4si) la 2012-01-11 01:09:50 (ora Romaniei)
  • 1...Ma asteptam sa citim si un buletin medical cat mai exact al evolutiei starii de sanatate a Secretarului General al FRR. Din respect pentru dansul si chiar pentru noi. Sa mai invatam cum sa ne protejam. Medicina moderna pune accent foarte mare pe Medicina Preventiva. Unde s-a gresit ? A gresit Vasile ? Pe 5 decembrie mi-a confirmat logul la Cupa 1 Decembrie. Apoi a plecat la niste investigatii. Au urmat trei operatii si, pe 1 Ianuarie s-a anuntat decesul...
    2... Cred ca nici FRR nu credea suta la suta ca radioamatorismul este sport. Dovada este in modul incalificabil cum s-a tinut evidenta celor cu diferite clasificari sportive. O multime de SK la categoria 1-a. Acum cativa ani s-a anuntat ca cei care au diverse clasificari sa anunte la FRR. "Sportivii" nu s-au prea sinchisit. Acum din nou, inimosul Cezar - YO6CUF face din nou apel. Din respect pentru YO4AB care se lupta cu o boala nemiloasa am trimis lui Cezar pentru 4AB si pentru mine in format .jpg poza dupa legitimatiile noastre . O va face si YO4NF.
    3... In mersul mai departe al FRR, trebuie vazut ce spun cei din diaspora. Stiu, "89 al nostru nu este "89 al francezilor. Al lor a fost 1789. Dar fara a fi asa pretentiosi, sa tragem cu ochiul ce este si in alte tari. Vest sau Est nu conteaza.
    4... Foarte la obiect postarea lui Marius - YO3CD.
    E greu sa ne rupem de trecut, dar trebuie sa o facem ! Totusi RGA-ul si telegrafia sala le consider in categoria sport. Dar cu ionosfera deasupra antenelor si fara arbitri la fata locului, nu este sport domnilor, oricat ne-ar place sa avem "titluri". Am implinit 70 de ani. Ma voi retrage din aceasta activitate sportiva. Dar voi fi prezent in cat mai multe "competitii". Au mult radio in ele. Faceti ce doriti cu logurile mele ! 73 ! de yo4si.

  • Postat de Lily Aspelin - YO9FVU la 2012-01-11 01:14:11 (ora Romaniei)
  • Pentru YO9CEB,Taxa IARU este platita de FRR si nu individual de radioamatori. ANCOM-ul are un nr de radioamatori anual si in functie de cîti radioamatori sînt, se stabileste taxa. Taxa este de 1CHF/radioamator/an, iar autorizatia ta emisie receptie nu are legatura cu taxa IARU. Orice persoana fizica poate sponsoriza federatia în aceasta privinta cu o anumita suma de bani benevol si fara a avea facilitati în schimb.
    73/ Lily

  • Postat de Lily Aspelin - YO9FVU la 2012-01-11 01:18:44 (ora Romaniei)
  • Pentru Cezar, YO6CUF, desprinde-te din era trecuta si traieste în prezent.
    73/ Lily

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2012-01-11 08:39:30 (ora Romaniei)
  • Lily are dreptate! Asociatia membru IARU este cea care efectueaza plata acelei taxe IARU, in functie de numarul de membri pe care ii raporteaza. Radioamatorul, ca "persoana autorizata" nu efectueaza de capul sau plata.
    YO9CEB> Dupa 15 martie 2012 nu se intampla nimic din perspectiva autorizatiei din buzunar! Reamintesc o prevedere din Regulament, ce ar trebui sa o avem in vedere ca reper in toate aceste discutii: "Serviciul de radiocomunicaţii având ca scop autoinstruirea, inter¬comunicaţiile şi investigaţiile tehnice efectuate de radioamatori, în condiţiile legii, interesate de tehnica radiocomunicaţiilor, numai în scop personal şi fără nici un interes pecuniar". Este bine ca dezbaterile referitoare la radioamatorism sa aiba in vedere aceasta prevedere. Sa speram ca nu se va merge pana intr-acolo incat definitia sa fie schimbata.
    73 de yo3hjv, Adrian

  • Postat de Dan-Liviu VOICULESCU - YO3JX la 2012-01-11 09:26:36 (ora Romaniei)
  • Buna dimineata. Am fost ca deobicei marti dupaamiaza la radioclubul municipal Bucuresti. Timpul frumos dar si evenimentele recente au cauzat o participare mai larga. Asta da speranta ca nu s-a schimbat nimic in rau, ba dimpotriva, oamenii devin mai activi pentru pasiunea lor de o viata. Marea majoritate sunt de parere ca la baza radioamatorismului este notiunea de hobby iar latura "sportiva" sa ramana optionala, caracterul de "scop personal, fara interes pecuniar" sa fie lege. Jocurile politice sa ne fie total straine, cu alte cuvinte indiferent de inclinarile politice ca cetateni care sunt normale, radioamatorii sa activeze liber. La fel si sponsorizarile. Pentru cei noi, sa ne amintim ca obtinerea autorizatiei de emisie-receptie era conditionata de acordul prealabil al autoritatilor de ordine publica, multi din cei vechi au suferit si asteptat pentru acest acord imperativ. Apoi sustinerea unui examen deloc simplu, menit sa "cearna" si pe alte criterii nemarturisite pasionatii de emisie radio. In final, supravegherea autoritatilor dar si santajul exercitat asupra noastra de a fi "patrioti", adica sa nu vorbim mai ales prin radio despre neajunsurile politicii comuniste au apasat greu pe generatii de radioamatori. Era obligatoriu pentru obtinerea autorizatiei de emisie sa fii membru de club si implicit la FRR.
    Sa ne amintim ca se cerea "recomandarea" in scris a cel putin doi radioamatori deja autorizati cu activitati sanatoase. Acum, si in urma atitudinii curajoase a radioamatorilor in timpul revolutiei din decembrie 1989, in sfarsit suntem liberi. Autorizarea se face pe criterii tehnice de competenta. Nu sunt obligatii de asociere impuse explicit. Asocierea in cluburi e rezulatatul firesc de cunoastere si recunoastere a celor cu aceaasi pasiune, intr-o zona treitoriala mai mult sau mai putin definita. Intalnirile intre radioamatori sunt apreciate si benefice, ele nu sunt cuprinse in nici un calendar chiar daca unele au inceput sa devina oarecum traditionale. Cele denumite "simpozioane" oarecum impropriu in cazul nostru, al radioamatorilor sunt prilejuri de bucurie si pentru familiile noastre, timpul alocat fiind de regula pe mai multe zile, organizate in locuri frumose, ocazii minunate de a cunoaste oameni noi sau de a revedea pe altii, animati de aceeasi pasiune, realizarile lor acasa la ei. Initiativa organizarii a multor astfel de actiuni a fost a secretarului general, e de dorit ca si secretarul interimar sa aiba in vedere continuitatea. Important pentru viitor este tandemul presedinte-secretar, cu alte cuvinte "legislativ-executiv" dar si o mai mare responsabilitate a sefilor de departamente a FRR. Noul statut (daca chiar e nevoie) sa tina seama de interesele generale ale pasionatilor de radioamatorism, nu numai de "clanul sportivilor.

  • Postat de Lily Aspelin - YO9FVU la 2012-01-11 10:46:30 (ora Romaniei)
  • Pentru YO4SI, Domnule Mircea, buletinul medical al unei persoane este personal si confidential si nu se da publicitatii. Publicarea unor detalii referitor la acesta se face numai cu acordul familiei. Orice comentariu este de prisos. Aveti 70 de ani sa fiti sanatos si va doresc numai bine si multi ani de acum încolo.
    73 / Lily

  • Postat de Cornel - YO6MT la 2012-01-11 11:57:47 (ora Romaniei)
  • Pentru YO3JX,Bine spus,,clanul sportivilor", o

    minoritate, care cheltuie aproape toti banii primiti de

    la stat si din sponsorizari, care isi impune interesul

    si face legea in radioamatorismul romanesc.Acum trebuie

    sa ne reamintim cum am ajuns noi sportivi.Povestea

    intreaga se gaseste pe site-ul FRR.1936-1954

    radioamatorismul a fost un hoby cum arata si statutul

    FRR art 1,,Federaţia Română de Radioamatorism (F.R.R.)

    a fost înfiinţată la 1 martie 1936 sub numele de

    Asociaţia Amatorilor Români de Unde Scurte. În 1950

    numele i s-a schimbat în Asociaţia Radioamatorilor de

    Emisie din România, pentru ca în 1967 denumirea să

    devină Federaţia Română de Radioamatorism din cadrul

    UCFS.".1954-1960 radioamatorismul a devenit o forma de

    pregatire paramilitare incorporat in cadrul Asociaţiei

    Voluntare pentru Sprijinirea Apărării Patriei - AVSAP

    dupa model est,fiind importate totodata si alipite inca

    2 ramuri de pregatire, CW viteza si RGA. 1960, mişcarea

    de radioamatori din România este inclusă în cadrul

    Uniunii de Cultură Fizică şi Sport (UCFS) ca ramură de

    sport tehnic, alături de motociclism, tir, modelism,

    planorism etc.Activitatea de radioamatorism se

    desfăşura în cadrul Federaţiei Sportului Aviatic şi

    Radioamator.Concluzia pe care o putem trage este ca

    radioamarorismul a fost transformat in sport printr-o

    masura administrativa a regimului comunist si nu prin

    vointa membrilor asociatiei.De asemenea tot regimul

    comunist a integrat in radioamatorism cele 2 ramuri asa

    zise sportive care in prezent capuseaza si sufoca

    radioamatorismul romanesc.Solutia pe care o vad este

    revenirea la asociatia de origine, adica asociatie

    nesportiva. Cat priveste ,,clanul sportivilor" au 2

    solutii. Fie raman in asociatie dar se descurca pe cont

    propriu fara finantare de la MTS.Fie migreaza la alte

    federatii de sport, RGA la federatia de orientare

    turistica,CW viteza la alta federatie la alegere.Am vrut, n-am vrut ne-a facut tara sportivi.Acum trebuie sa hotaram daca ramanem sportivi sau nu.Majoritatea hotaraste si ne vom supune majoritatii.73 de YO6MT Cornel

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2012-01-11 12:41:02 (ora Romaniei)
  • @YO6MT. Absolut corect ce ai scris si multi sustin acest lucru. Apare insa o problema practica la stabilirea majoritatii care sa faca reorientarea de fond. Norma de reprezentare la adunarile generale ale FRR nu este proportionala cu numarul de membri din cluburile afiliate. In acest mod, majoritatea poate fi aranjata dupa dorinta. Mai este ceva: sunt si cluburi neafiliate la FRR pentru ca nu au de gand sa fie considerate cluburi sportive. Pe acestea cine le reprezinta la vot? Mai sunt si radioamatori neinregistrati in cluburi care fac trafic radio in virtutea drepturilor licentei detinute, acestia trebuie sa inteleaga ca o asociatie sau club tine cont numai de parerea membrilor proprii, de aceea s-au asociat. Statutul FRR elaborat si aprobat candva "democratic", prin votul unei majoritati "a la Stalin" (nu conteaza cine voteaza, conteaza cum se numara voturile) pune serioase piedici si am impresia ca in cuprinsul lui nu se gasesc posibiltati de a schimba ceva, platim acum greseala ca nu s-au cascat ochii bine la elaborarea si votarea lui. Ce s-a intamplat cu proiectul de statut elaborat de YO8OW strecurat pe usa din dos spre avizarea forurilor superioare? Ultima informatie (neoficiala) ce o cunosc era ca s-a obtinut avizul inainte de a se supune discutiilor publice, iar discutiile nu s-au concluzionat cu nimic precis (pentru noi). Un jurist ne-ar lamuri mai bine ce posibilitati ne stau la dispozitie. 73!

  • Postat de Cornel - YO6MT la 2012-01-11 13:25:26 (ora Romaniei)
  • Delegatii cluburilor vor vota asa cum au fost imputerniciti de catre membrii cluburilor. Nu pot hotari dupa propriul interes sau asa cum le dicteaza unii sau altii.Trebuie stiut ca cei care au votat subordonarea FRR la MTS in 2001 erau angajati la stat deci nu puteau fi radioamatori, au votat in interes propriu si nu ca radioamatori.Regulamentul ANCOM spune clar ca radioamatorismul nu se poate practica in scopuri pecuniare.
    73 de YO6MT Cornel

  • Postat de alex - YO3BIZ la 2012-01-11 13:26:46 (ora Romaniei)
  • propun celor care vor sa conduca destinele acestui hoby, sa citeasca mai intii legile , sa se informeze temeinic , dupa care sa emita pretentii.eu unul nu doresc sa fac parte din nici un club.

  • Postat de Cornel - YO6MT la 2012-01-11 13:33:46 (ora Romaniei)
  • Totul se poate rezolva. Sa ne alegem delegatii din tabara majoritara sa fim siguri ca nu ne tradeaza interesele.In mod sigur in fiecare club sunt 2 tabere sau clanuri cum vreti sa le spuneti.
    73 de YO6MT

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2012-01-11 16:24:40 (ora Romaniei)
  • FRR nu poate sa se fi infiintat in 1936! Si nici nu cred ca se poate erija in continuatoarea acelei organizatii din multe motive. Unul din ele este ca nimeni nu i-a intrebat pe membrii primei asociatii (ARUS) daca doresc sa devina FRR si ei sa fi votat asa ceva. Faptul ca FRR isi "incepe" Statutul cu asa ceva poate fi privit cel mult ca o strengarie sau o dorinta de legitimitate istorica. Dar nu are un fundament real.

  • Postat de niculae ion - YO9CEB la 2012-01-11 18:35:50 (ora Romaniei)
  • Domnilor RADIOAMATORII eu am pus aceste intrebari de mai sus, pentru a ma informa, cum este cu IARU si cu afilierea la un club,acuma sint lamurit.DOMNU CEZAR a vorbit in loc sa taca {e o recomandare mai sus sa se trezeasca].Eu acuma personal imi pun o singura intrebare ?? Cum a fost ales yo8ow ca secretar al FRR [INTERIMAR]pina la noi alegeri,cind se stia ca echipa din care a facut parte a incercat sa [FURE]intr-un concurs international de asemenea anvargura IARU.Eu cum mai pot lua parte lu un concurs organizat de FRR cind stiu ca in fruntea FRR se afla un trisor. Personal eu nu stiu ce sa cred,ma asteptam ca secretar interimar sa fie ales yo9xc OVIDIU Acuma imi mai pun o alta intrebare referitor la secretarul FRR si banuiesc ca asa va fi[se vor trage sfori si va ramine definitiv]Am fost membru al radioclubului din Bucuresti timp de 3ani dar nu am fost niciodata invitat sa imi spun parerea,acuma sint membru al altui radioclub dar, nu mi sa cerut parerea si asa va fi mai departe. Sefii de radioclub voteaza dupa simpati si cum vor ei,degeaba ne zbatem pe fofum, pentru ca lucrurile au fost stabilite si asa vor ramine Si cei din consiliul de administratie nu au fost alesi corect, dar acuma nu stiu ce sa mai spun .De ce afost mutat sediul FRR din Bucuresti nu vi se pare ceva cusut cu ata alba? Om trai si om vedea 73 si sanatate

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2012-01-11 18:50:17 (ora Romaniei)
  • Chestia că FRR ar fi continuatorul AARUS (asociaţie de persoane), este o găselniţă pentru a "dovedi" că poate conduce radioamatorismul românesc în totalitatea lui. Nici măcar de la ARER (tot asociaţie de persoane) nu se trage. ARER nu a avut statut juridic. După apariţia AVSAP în noiembrie 1952, radioamatorismul a fost încorporat acestei organizaţii paramilitare, după exemplul DOSAAF din URSS. FRR a apărut după desfiinţarea AVSAP şi trecerea prin decret de stat a radioamatorismului şi a altor activităţi zise tehnico-aplicative la UCFS (Uniunea de cultură fizică şi sport). Deci FRR s-a născut în Martie 1962 sub diverse nume: Federaţia sportului radio, Federaţia sportului aviatic şi radio şi pînă la FRR.

    Orice referiri la "înaintaşii" FRR sunt vorbe goale.

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2012-01-11 19:29:49 (ora Romaniei)
  • YO6EX> Corect! Si mai este de adaugat ceva: Faptul ca, din nefericire, pentru radioamatorii romani "de varf" recunoasterea a sosit sub forma unui tilu sportiv nu ar trebui sa fie o justificare pentru mentinerea sistemului care a atribuit acel titlu! Adica, poate exista teama ca odata cu renuntarea la "sport" si trecerea la hobby s-ar pierde un anumit statut in lumea radioamatorilor! Daca acel titlu a fost obtinut pe drept, prin plasarea pe pozitii de top in concursuri, este OK. Un eventual matrapazlac folosit descalifica orice fel de castigator, indiferent daca el este gratificat cu o diploma, un certificat sau un titlu de Maestru al Sportului! Care este mai bine vazut? Un castigator de CQWW sau IARU HFC sau un Maestru al Sportului devenit prin legaturi cu 300 de tari DXCC??? Sau, daca am 300 de tari DXCC, inseamna ca, pentru a fi recunoscut in radioamatorism e musai sa devin si "sportiv" ca sa obtin titlul?
    Regulamentul de clasificare sportiva: http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=14, unde se echivaleza trei locuri I (nici macar consecutiv!) la YOHFDX cu locul I-III la IARUHF, CQWW sau CQWPX.
    Ca o experienta personala: initial, nu ma interesau concursurile de radioamatori. Apoi, am descoperit regulamentele concursurilor "de afara" si mi-am schimbat nitel parerea...
    Uf, tinem noi sa fim mereu "originali"!

    73 de Adria, yo3hjv

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2012-01-11 22:31:58 (ora Romaniei)
  • YO3HJV> Am primit titlul de Maestru al Sportului în anul 1971, în urma căştigării unor titluri de campion la YODXHF (cu aparatură home made construită de mine) şi telegrafie sală. Nu consider că am ceva de pierdut dacă radioamatorismul nu este considerat sport. Pentru mine traficul DX şi participarea la concursuri este un hobby.

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2012-01-12 10:17:47 (ora Romaniei)
  • Extrem de multe postari pe aceas tema cu pareri pro si contra....un lucru e sigur - In cavalcada spre functii in FRR nu au ce cauta colegi care cu premeditare au fraudat, care au incalcat legile scrise si nescrise al fair play - ului iar acum demonstreaza opurtunism de joasa speta calcand si pe cadavre pentru a atinge scopul. Acest deziderat trebuie sa fie un fir rosu. Nu doresc sa fiu reprezentat de oameni care au demonstrat o valoare morala indoielnica. In rest...73.

  • Postat de Dan-Liviu VOICULESCU - YO3JX la 2012-01-12 15:19:01 (ora Romaniei)
  • Avem doua randuri de mesaje cu acelasi subiect, FRR.In forumul "Incotro FRR?"
    Cornel, YO6MT tocmai a scris cate ceva despre Ordinul 1832/856 din 6 iulie 2011 in care intr-adevar apare un aliniat "secretar federatie".
    Deasemenea mai scrie Cornel, desigur preluat din documentele oficiale ale Agentiei Nationale pentru Sport (ANS)cum ca "nivelul studiilor si conditiile de ocupare a functiilor se stabilesc prin ordin al Presedintelui Agentiei Nationale pentru Sport". Ma intreb ce radioamatori cunoaste D-na Doina Melinte (numita de PDL, deci politic!) si cu ce se ocupa ei ca sa stabileasca ceva pentru noi, radioamatorii. Criteriile din ordin ar putea sa ne fie utile poate doar ca "indreptar" dar succesorul (sau succesoarea, vezi cum e la ARRL!)se pare ca va fi desemnata in urma exprimarii a 63 voturi (nu ma intrebati de ce exact 63)ai delegatilor dintre membrii (cluburi CIS!?)ai Federatiei Romane de Radioamatorism.
    Ratiunea fie cu noi!

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2012-01-13 01:07:35 (ora Romaniei)
  • Oh, iarasi s-a schimbat istoria FRR! Pagina oficiala nu mai afiseaza controversata forma a CA! Mai bine! Se nasteau atatea discutii... In schimb a aparut un istoric: http://www.hamradio.ro/default.asp?ACT=5&content=200&id=5&mnu=5
    Dar nimic despre actualitate! Este incredibil! Orwell, 1948 va spune ceva?

  • Postat de Ciprian - YO3FWC la 2012-01-13 02:34:48 (ora Romaniei)
  • Cred ca pagina valabila si actualizata cu componenta CA este aceasta: http://www.hamradio.ro/default.asp?id=5&ACT=5&content=11&mnu=5

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2012-01-13 08:14:34 (ora Romaniei)
  • "Mea Culpa"!

  • Postat de Pit - YO3JW la 2012-01-13 09:31:57 (ora Romaniei)
  • Stimati colegi! 1.Va propun sa deschidem o lista cu cine doreste sa preia functia de secretar general al FRR. Eu unul NU doresc! Dupa aceea vom putea discuta! 2. Dupa mine, cred, ca un criteriu de orientare pentru a fi participant intr-o organizatie pentru multi este "Cu cat mai mica participare si cat mai multe beneficii si daca se poate dea moaca!" ......73

  • Postat de Cornel - YO6MT la 2012-01-13 11:32:43 (ora Romaniei)
  • Componenta CA a fost corectata partial cu fraza ,,Acesta a fost completat în aprilie 2011.".Daca s-ar adauga ,,si ianuarie 2012".Nu avem un hacker care sa scrie asa cum este adevarat, ca ne-am saturat de anunturi mincinoase.
    73 de YO6MT Cornel

  • Postat de Cornel - YO6MT la 2012-01-13 12:21:11 (ora Romaniei)
  • In articolul despre ARRL sunt aratate sursele de
    finantare in ordinea importantei lor:
    1.Cotizatii.
    2.vanzarea de reviste, carti, etc.
    3.Publicitate pe site si revista.
    4.Donatii si sponsorizari.
    Ce ne lipseste sa functionam ca ARRL deorece sursele FRR sunt aceleasi mai putin punctul 1, unde in loc de cotizatii apare statul roman? Cotizatiile individuale, drepturi individuale si servicii individuale.
    Daca cineva crede ca o asociatie de acest fel adica complet privata nu poate primi bani de la stat pe proiecte se insala.
    ARRL are 160000 membrii cotizanti adica 25% din
    radioamatorii autorizati.Credeti ca la noi procentul este mai bun?
    ARRL are 100 angajati cu norma intreaga sau redusa adica 1 angajat la 1600 membrii.Daca am face un raport inseamna ca la noi ar trebui sa avem 1 maxim 2 angajati.Pentru a iesi de la MES nu trebuie nici o aprobare ci o schimbare de statut.In domeniul sportului e varza.Eu nu am gasit site-ul central sa vad ce proiecte si intentii au.Sportul a ajuns pe mana lui
    Funeriu, la MES.Ne poate spune Ciprian YO3FWC care este cotizatia individuala la ARRL si cat inseamna ea raportat la salarii? Poate si ce servicii intra in cotizatie?
    73 de YO6MT Cornel

  • Postat de Edy Dermengi - YO3BR la 2012-01-13 14:56:57 (ora Romaniei)
  • propun sa facem o lista cu radioamatori care ar fi potriviti pentru conducerea F.R.R... asadar necompromisi ,inteligenti , descurcareti , buni manageri si foarte cunoscuti printre radioamatori. astept propunerile dvs.

  • Postat de Silviu - YO8TK (yo8tk) la 2012-01-13 17:25:37 (ora Romaniei)
  • YO4NA ,YO9HP,YO3FWC,YO4SI,YO3DDZ,YO3HTG,YO9XC,YO9WF,si multi altii care nu sint patati.Ordinea in care am scris este aleatoare.Oricare din cei mentionati mai sus este infinit mai bun decat Zat Adrian (YO8OW)

  • Postat de Edy Dermengi - YO3BR la 2012-01-13 19:37:12 (ora Romaniei)
  • tnx Silviu YO8TK ! numai citiva ? azi am avut o revelatie..... italianul Corado presedinte si secretar un roman nepatat....apropo intr o calatorie de a mea la Stambul...un radioamator turc veteran TA1E mi a vorbit extraordinar de frumos ghici de cine......de YO9XC. asa as vrea sa se intimple oriunde in lume.... sa fim admirati oriunde !

  • Postat de niculae - YO9CEB la 2012-01-13 19:46:01 (ora Romaniei)
  • Ca sa propunem radioamatori pentru consiliul de conducere, nu cred ca are sens,pentru ca lucrurile au fost deja stabilite,functiile se stiu si asa va ramine domnilor[ begeaba] pina la adinci batrineti.Dv credeti ca yo8ow va renunta,sa fiim seriosi,are obrazul prea gros,cred ca azis ''''BODAPROSTE''''ca a gasit oameni cu mintea ingusta si dezinteresati in ale radioamatorismului in consiliul de administratie.In rindul nostru,sint oameni [radioamatori]extraordinari,oameni care iti este mai mare dragul sa stai stai de vorba cu ei, care sint dedicati acestui nobil HOBY al nostru,YO9WF YO9AGI YO3APJ YO9CWY YO3JX YO8TK YO2BB YO3HJV YO3FRI YO7UP YO7AQF SI MULTII MULTII ALTI Sincer sa fi eu daca ar fi dupa mine, secretar al FRR-ului as vota pentru TINA YO3FRI CE PARERE AVETI DOMNILOR,nu un trisor CA YO8OW 73 si sanatate.

  • Postat de Tarata Nicolae-Corneliu - YO3AIS la 2012-01-14 14:13:28 (ora Romaniei)
  • Buna ziua tuturor radioamatorilor romani.Propun a trece cu bine peste marele eveniment national al decesului secretarului general al FRR. domnul Ing. Vasile Ciobanita YO3APG.Sa intram in normal cu activitatile noastre comune,propun CA infiintarea unui concurs omagiar in onoarea si devotamentului total al acestui mare In calendarul YO sa se regaseasca ca si a altor ai sportului radio romanesc si YO3APG.merita pe deplin respectul nostru.Numai uniti vom invinge si vom continua ca YO sa fie cunoscut in lume. 73. Nicu. YO3AIS.

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2012-01-14 16:26:07 (ora Romaniei)
  • Dear Pit!
    Principial propunerea este binevenita. Practic problema sta altfel, secretarul general, secretarul federal si altii SUNT SALARIATI ai ministerului si structurilor sale, deci numirea pe functie se face de catre angajator. Ceea ce este important este faptul ca avand in vedere ca acesti salariati trebuie sa deserveasca radioamatori, numirea lor pe functie si fisa postului aferent sa se faca in baza recomandarilor reprezentantilor alesi ai radioamatorilor (presedintele si membri CA ai FRR – DEMOCRATIC alesi). In acest context la aceasta data concret avem: - Un secretar general interimar si un CA, in care unii membri au fost alesi si au prestatie lamentabila. Ceea ce e in favoarea noastra e ca mandatul lor este pe expirate. Consider ca noul secretar general trebuie sa fie angajat dupa alegerea noului CA, nicidecum la recomandarea actualului CA. Deci trebuie sa ne concentram asupra compozitiei noului CA, in special asupra persoanei presedintelui. Concret, in opinia mea persoana cea mai potrivita pentru functia de presedinte (radioamator practicant cu performante deosebite, foarte bun manager si organizator, cinstit si nepatat, bun tehnician, cu prestanta si capacitate intelectuala remarcabila, etc.) este YO3DDZ. Pentru activitati de US personal consider ca prestatia lui YO2DFA a fost cu rezultate bune, deci ar trebui sa fie mentinut. Am inteles ca nu prea mai doreste. Pacat. Daca chiar asa e in locul lui cel mai potrivit ar fi YO9HP. In ceea ce priveste ARDF-ul, nu avem ce reprosa lui YO5OBP. Prestatia reprezentantului UUS in CA in aceste 2 mandate a fost slaba si contraproductiva (clasamente tehnoredactate gresit – cu indicative neexistente, scaderea drastica a participantilor straini in YO VHF/UHF DX contest, bulibaseala cu diplomele scrise gresit – inclusiv indicativele operatorilor statiilor de club, atat la CN UUS cat si la YO VHF/UHF DX contest, prestatia caraghioasa de la Campina 2011 etc., etc., etc.). SE IMPUNE STRIDENT SCHIMBAREA LUI! Consider ca ar fi potrivit YO9PH si/sau YO2NAA – bun tehnicieni, inimosi, impartiali, fara ranchiuna, neinvidiosi, activi cu performante, corecti, cu prestanta si cu capacitati intelectuale remarcabile. Probleme mari avem cu biroul national de QSL (BIdirectional) si operativitatea operarii cererilor de calificari sportive. Personal nu stiu cine ar fi cel mai potrivit. Personal consider ca activitatea lui YO9XC a fost constructiva, deci merita sa fie pastrat. In concluzie, asa cum am mai scris prima urgenta trebuie sa fie convocarea a Adunarii Generale si asta foarte foarte urgent. In actoala structura organizatorica, numai acolo se vor putea limpezi apele. Trebuie sa fim foarte atenti, pe cine alegem presedinte si membri in CA. Pentru ca sa nu fiu gresit inteles eu personal, in curand, am de gand sa ma reterag din Bucuresti, nu doresc sa ma implic in CA, dar in functie de calitatea umana si profesionala a componenta noului CA sunt dispus sa sprijin constructiv activitatea acestuia, dupa cele mai bune cunostinte ale mele in domeniu.
    73 & GL
    Joska , dupa cele mai bune cunostinte ale mele in domeniu.
    73 & GL
    Joska YO5AVN

  • Postat de Cornel - YO6MT la 2012-01-14 16:31:06 (ora Romaniei)
  • O pagina care a reanviat dupa 6 luni!!
    http://www.hamradio.ro/default.asp?id=32&mnu=5
    Si ceva ce nu trebuie uitat.
    http://edoru.ro/2011/03/27/radioamatori-yo-indurati-cu-fruntea-sus-yp0a-a-trisat-la-iaru-hf-contest/

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2012-01-14 16:34:52 (ora Romaniei)
  • Fata de cele de mai sus, am uitat sa specific ca, pentru membrii CA si presedintele, daca vrem ca acestia sa fie cu bun simt, trebuie sa-i rugam ca sa accepte aceste functii - nicidecum sa se autopropuna! Un om capabil, cu bun simt nu se va autopropune niciodata - va astepta sa fie rugat!
    73&GL,
    Joska

  • Postat de Cornel - YO6MT la 2012-01-14 17:21:09 (ora Romaniei)
  • Interviu dat de YO3APG in anul 2008 la http://www.hamradio.ro/default.asp?id=5&ACT=5&content=269&mnu=5
    7. Până când intenţionează actuala conducere a FRR să menţină organizaţia dependentă de Ministerul Sporturilor? Consideraţi că aceasta este o situaţie benefică pentru radioamatorismul YO sau, poate, că pentru radioamatorii din România nu există o alternativă viabilă?
    R. Nu conducerea FRR mentine aceasta dependenta statutara de MTS ci cluburile afiliate......cluburi de baza cum sunt cele din PH, SV, NT, CJ, MM, BN, BU, DJ, TM, CS, VL, HR, IS, etc ar fi puternic afectate.....Sa amintim ca avem alaturi de multi voluntari si aproape 20 de angajati in tara. Si pe ei ne bazam.

    Oare 20 de angajati la stat au reusit sa impiedice reorganizarea FRR dupa criterii europene.In momentul de fata sunt mult mai putini si mu prea isi mai primesc salariile.Atunci mai merita sa ne ploconim la stat.Sa nu uitam ca ca statul a asigurat FRR in 2011 fondul de salarii pe 6 sau 9 luni(nu-mi amintesc exact) la nivelul salariu;ui minim pe economie.
    73 de YO6MT Cornel

  • Postat de COATU CEZAR - YO6CUF la 2012-01-14 18:12:48 (ora Romaniei)
  • Discutiile purtate pe 4 ianuarie 2012 pentru schimbarea sediului FRR s-au referit la o varianta de sediu la Sala Polivalenta din Bucuresti, unde a aparut un spatiu de 3 camere eliberat de o alta Federatie. Deci nu pleaca FRR in alta localitate.
    Cel care ne-a promis sprijinul in obtinerea acelui spatiu este d-nul Viorel Tomescu din partea Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret.
    Pentru Adunarea Generala a FRR s-a propus data de 31 martie 2012, o decizie finala urmeaza a fi comunicata in cel mai scurt timp (trebuie vazut daca sala este disponibila la acea data). Sala va fi probabil tot cea de pe Vasile Conta, ca si in 2011.
    Dupa alegerea noului CA al FRR ( in baza noului statut ce se va adopta tot atunci) si care va fi mai redus numeric, se vor discuta candidaturile pentru Secretar General si Secretar Federal. Ei sunt angajati pe baza de concurs, dar vor trebui sa aiba recomandarea CA al FRR.
    Ideal ar fi ca cei doi sa fie din Bucuresti, sa nu aiba o varsta prea inaintata si sa indeplineasca cerintele de calificare solicitate de postul scos la concurs.
    Cred ca aceste lamuriri vor diminua discutiile de pe forum care sunt nu de multe ori rautacioase fata de unii radioamatori.

  • Postat de Cornel - YO6MT la 2012-01-14 18:42:16 (ora Romaniei)
  • Filiera.1.Se supune dezbaterii publice proiectul de statut. 2.Se discuta si se aproba in AG din 31 martie. 3. Merge la MES pentru avizare. 4.Merge la judecatorie pentru HJ.5.Se publica in MO. Intra in vigoare dupa 30 de zile de la publicare cand se pot face alegeri pentru CA.Deci alegeri si noi angajari vom avea la toamna?

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2012-01-15 09:12:13 (ora Romaniei)
  • Referitor la statut. Imi amintesc ca cu ceva timp in urma s-a discutat pe acest forum privitor la noul statut propus de YO8OW. A reiesit atunci ca statutul a fost avizat "pe furis" de forul superior - Agentia Nationale pentru Sport - si, daca cumva prezenta acestui subiect pe radioamator.ro de atunci s-a interpretat (tot pe furis, in stilul deja consacrat la IARU HF 2010) ca fiind dezbatere publica, iata ca avem deja un nou statut. Nu inteleg confuziile posate de YO6CUF ca la Adunarea Generala se vor lua hotarari in virtutea noului statut adoptat (sic!) decat sub forma unei incercari de a ne obisnui ca noul statut este deja functional si aplicabil. Daca nu este asa, amatorismul unui oficial al FRR nu arata decat amatorismul echipei pe principiul ca "cine se aseamana se aduna". Mai avem oameni capabili si de buna credinta in YO?

  • Postat de Cornel - YO6MT la 2012-01-15 14:11:32 (ora Romaniei)
  • Exista si alte informatii de la IARU in afara de aceasta?Amenzi cumva?http://edoru.ro/2011/03/27/radioamatori-yo-indurati-cu-fruntea-sus-yp0a-a-trisat-la-iaru-hf-contest/ In acest caz "baietii" ar trebui sa plateasca. Din cate stiu din echipa respectiva erau 3 angajati la stat, ANST respectiv ANCOM.Poate ma insel, dar in cazul ca este adevarat "organele" stiu acest lucru. Au aplicat vreo sanctiune, deoarece s-au incalcat atat regulile sportive cat si cele ale ANCOM care in asemenea cazuri poate aplica amenzi usturatoare ( atentie, pentru fiecare aparat folosit)?
    73 de YO6MT Cornel
    73 de YO6MT Cornel

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2012-01-15 15:12:53 (ora Romaniei)
  • Din cate am aflat la acea vreme, abaterea de la IARU HF 2010 nu a vizat regulamentul de radiocomunicatii (care este sanctionabila de ANCOM) ci regulamentul de concurs, prin introducerea in log de legaturi fictive. Aici un jurist ar putea da raspunsul la problema daca a inregistra o legtura radio ce in realitate nu a fost efectuata reprezinta abatere de la Regulamentul de radiocomunicatii si trebuie trata de ANCOM. Dar organizatorul de concursuri, inclusiv IARU, elaboreaza propriul regulament aplicabil numai la concurs precum si propriile sanctiuni pentru abateri de la regulamentul concursului. In cazul in discutie sanctiunea pentru incalcarea regulamentului de concurs a fost descalificarea si nimic mai mult, nicio alta autoritate nu o poate diminua sau amplifica, cel ce a elaborat regulamentul este suveran din moment ce regulamentul a devenit oficial. Cat priveste problema daca "organele" stiau acest lucru, sigur ca stiau din moment ce au anuntat ca dezbat problema in CA. Cu ce rezultate in detaliu, poate are cineva informatii complete.

  • Postat de Călin Negulescu - YO3HKW la 2012-01-15 20:58:38 (ora Romaniei)
  • @ YO4BKM: Corect, a fost încălcat regulamentul concursului, nu și regulamentul de radiocomunicații! Dar se cheamă furt, acea tentativă descoperită de câștiga un concurs în condițiile acelea! Dar au fost pedepsiți pentru fapta de către IARU dar și de FRR, YO8WW a fost suspendat pe 3 ani ... Totuși, pedeapsa a fost, dintr-un punct de vedere, dublă! Sunt de acord cu toți cei care solicită persoane nepătate (probabil și dpdv al colaborării cu Coop. ”Ochiul și timpanul”, a nu se uita acest deziderat, că e păcat). E o idee foarte bună și demnă de luat în seamă de către cluburi, la propunerile cu prilejul AG. Și ideea că întâi trebuie stabilizat Statutul este foarte bună: fiecare membru al CA trebuie să facă ceva a.i. să nu existe ”one man show”. Succes maxim și mare atenție! 73, Călin

  • Postat de Cornel - YO6MT la 2012-01-15 21:30:53 (ora Romaniei)
  • Sa ne amintim ca falsificarea logului de concurs presupune si falsificarea logului statiei (sabctionabila de ANCOM). De asemenea indicativele DX inventate au fost auzite cu semnale consistente si in YO, au fost chiar si lucrate. Asta inseamna ca "baietii" au folosit si indicative false,fapta sanctionabila de catre ANCOM.In plus faptele trebuiau sanctionate disciplinar si de catre institutiile unde lucrau unii dintre membrii echipei.FRR trebuia sa faca o sesizare prin comisia de disciplina, mai ales ca fapta a fost recunoscuta in plen. Vezi sa nu.
    73 de YO6MT Cornel

  • Postat de Dan-Liviu VOICULESCU - YO3JX la 2012-01-15 22:07:41 (ora Romaniei)
  • Sa facem o pauza in dezbateri. Se pare ca iar e nevoie de comnicatiile noastre de urgenta.

  • Postat de Dan-Liviu VOICULESCU - YO3JX la 2012-01-15 22:08:30 (ora Romaniei)
  • Sa facem o pauza in dezbateri. Se pare ca iar e nevoie de comnicatiile noastre de urgenta.

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2012-01-15 22:55:02 (ora Romaniei)
  • Pai fa o pauza... te impiedica cineva???

  • Postat de Ovidiu - YO2DFA la 2012-01-17 18:33:28 (ora Romaniei)
  • Deşi mi-am propus să nu mai postez nimic aici (nu mă întrebaţi din ce cauză!!!!) vreau să vă comunic că în ceea ce priveşte IARU 2010 nu trebuie încriminaţi toţi cei care au fost puşi pe lista de operatori!
    O parte dintre aceştia au fost operatori în adevăratul sens al cuvântului (respectând HAM SPIRITUL). Doar 1, (eventual 2) din lista de operatori ar trebui ... penalizaţi!!!!
    Unul care a trimis LOG-ul prelucrat, al doilea cel care a făcut .... "multiplicatorii"
    Dar care sunt aceştia???!!!!
    Mie unul îmi pare rău de YO8TOH....
    intrat pe nedrept în această ... "horă".
    73 Ovidiu - YO2DFA

  • Postat de Francisc Grunberg - YO4PX la 2012-01-17 20:10:05 (ora Romaniei)
  • @Ovidiu, YO2DFA: Si eu mi-am propus sa nu mai postez comentarii, dar citind ce ati scris nu ma pot abtine. Dv. nu sunteti un radioamator de rand, ci (inca) membru al Consiliului de administratie al FRR. Daca un astfel de comentariu ne-ar fi parvenit din partea unui simplu radioamator l-as fi putut pune pe seama lipsei sale de informare. La aproape doi ani de la producerea fraudei veniti sa impartiti dreptatea pe criterii necunoscute, fara nicio argumentare, fara dovezi, cu aprecieri confuze si subiective. Nu toti trebuie incriminati? O parte au fost operatori adevarati, manati de ham spirit? Doar 1 (eventual 2) ar trebui penalizati? Va intrebati retoric care sunt acestia (trei semne de intrebare si patru de exclamare). Pai de ce nu ati pus aceasta intrebare colegilor dv. din CA atunci cand in martie 2011 in QST a aparut anuntul descalificarii, iar comentariul organizatorilor ne-a facut se intram sub pamant de rusine? YO8WW avea deja la ora aceea o interdictie de trei ani pentru frauda din YO DX HF, iar meritul dv. in demascarea acelei fraude este incontestabil. Intrebari stiu sa pun si eu: ce sanctiune ati cerut pentru noua frauda, aceea din Campionatul IARU? A existat o ancheta pentru a clarifica vinovatia (sau nevinovatia) fiecaruia dintre membrii echipei in parte? Care a fost rezultatul anchetei (daca a existat)? Cati de pe lista au fost gasiti culpabili? Care sunt cei nevinovati? Va pare rau numai de YO8TOH? Mie imi pare rau de toti cei nevinovati care figureaza pe lista si de atunci sufera pentru faptul ca nu s-au delimitat public de cel/cei care au pus la cale frauda, nu au emis un comunicat si nu au cerut CA sa clarifice lucrurile pentru a-si putea spala obrazul si onoarea. In dulce stil mioritic totul a ramas in coada de peste, iar oasele au fost aruncate cu nonsalanta sub covor - cu complicitatea celor care au stiut si au tacut. Acum se plateste pretul pentru absenta vointei de a se clarifica lucrurile in spiritul adevarului si al dreptatii.

  • Postat de Cristi - YO8DHD la 2012-01-17 20:35:21 (ora Romaniei)
  • Din punctul meu de vedere ceea ce a spus domnul Ovidiu este real. S-a vehiculat prin comentarii ca membri echipei nu s-au delimitat de acest furt. Total gresit. Aveti aici link-ul catre aceasta delimitare(http://www.radioamator.ro/forum/viewtopic.php?f=18

  • Postat de Cristi - YO8DHD la 2012-01-17 20:40:06 (ora Romaniei)
  • Cu scuzele de rigoare linkul http://www.radioamator.ro/forum/viewtopic.php?f=18&t=229&start=0
    In alta ordine de ideii pe pagina sa domnul YO4PX a publicat mai multe articole interesante pe tema fraudelor concursurilor YO din pacate neluate in seama de multi. In incheiere aduc aminte tuturor ca IARU 2010 s-a desfasurat la inceputul verii iar YODX la sfarsitul verii adica intai a fost fraudarea din IARU si apoi cea din YODX.

  • Postat de Francisc Grunberg - YO4PX la 2012-01-17 21:04:20 (ora Romaniei)
  • @YO8DHD: iata ce scrie in "comunicatul" cu pricina:
    "Suntem surprinsi de descalificarea echipei si in urmatoarele zile vom compara logul pe care-l avem in urma participarii cu cel ce a fost trimis de catre Gabi Paisa YO8WW, pentru a verifica neconcordantele." Aceasta este mai mult o promisiune, o intentie, nu o delimitare. Ea arunca vina asupra celui considerat singurul vinovat, dar nu cere dreptatea care trebuie ceruta in astfel de situatii. Dealtfel a fost facuta pe un forum al unui sait privat, cu un numar fortuit limitat de vizitatori, nu pe saitul oficial, nici la QTC, nici in revista. Cati dintre radioamatorii care au auzit de frauda monumentala au luat cunostinta de "comunicatul" celor 6? Care este rezultatul frumoaselor lor intentii de a compara logul cu cel trimis de YO8WW? Nu s-a mai auzit nimic. Un enunt de acest gen nu-mi pare nici pe departe suficient, pare facut mai mult confidential si cu jumatate de gura. Au cerut cei care se pretind nevinovati (si nu am niciun motiv sa nu-i cred) o ancheta oficiala, cu implicarea Comisiei de arbitri si a Comisiei de disciplina, a Comisiei de Apel si Litigii, a intregului Consiliu de administratie, asa cum s-ar fi petrecut lucrurile intr-o organizatie care isi respecta membrii? Daca au cerut ancheta care sa-i disculpe OFICIAL si au vazut ca ea nu a fost instituita, ce au facut pentru a protesta impotriva nepasarii conducerii? Au anuntat ca vor demisiona din cluburile lor afiliate la FRR in semn de protest, daca nu li se spala onoarea? S-au adresat unor institutii ale statului pentru a cere dreptate? Nici vorba. Au mizat pe timpul care trece si pe uitarea noastra.

  • Postat de Francisc Grunberg - YO4PX la 2012-01-17 21:07:10 (ora Romaniei)
  • @YO8DHD: Asa este, cunosc ordinea producerii fraudelor, doar am scris despre ele de mi-am tocit degetele pe tastatura. Insa rezultatele au sosit in ordine inversa, asta este ceea ce conteaza.

  • Postat de Cristi - YO8DHD la 2012-01-17 21:18:31 (ora Romaniei)
  • S-ar parea ca nu numai la mine sunt probleme cu trimiterea comentariilor. Intradevar in articolele dumneavoastra sunt aratate clar metodele practicate. In clipa in care arbitri s-au pronuntat era clar ca ei nu au inventat deci nu vad de ce sa se conteste rezultatul. Singurul for (dar nu la organizator-acesta a arbitrat si a decis in urma datelor pe care le avea) era FRR si ma intreb daca acolo nu a ajuns asa ceva. CRed totusi ca ar trebui sa ne focalizam atentia catre AG care se apropie si sa avem grija ca cei care ne vor reprezenta sa voteze dupa cum au fost mandatati. In YODX nu a mai fost o echipa formata din membri ai mai multor cluburi ci doar o echipa care a avut acces la acele emailuri daca am inteles eu bine. Inchei urmand exemplul dumneavoastra si al domnului Ovidiu incercand pe plan local ca cel care ne va reprezenta sa voteze in spiritul a ceea ce doresc membrii clubului de care apartin. O seara placuta si linistita!

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2012-01-18 22:26:04 (ora Romaniei)
  • In comunicatul oficial se face trimitere la o Hot. CA prin care a fost desemnat secretarul interimar. Data acesteia este mentionata ca fiind 16 decembrie 2011. Chiar nimeni nu observa ca pe acest site exista comunicatul oficial al acelui CA unde nu se spune nimic despre asta? Ce memorie scurta... Pe mine ma intereseaza pentru ca FRR toqca si banii mei din contributiile la buget...

  • Postat de Ilie - YO3ILZ la 2012-01-18 23:16:14 (ora Romaniei)
  • Citesc si ma crucesc:
    1. "datorita disparitiei premature a regretatului YO3APG" - datorita inseamna multumita;
    2. "statii in concursuri nationale fara a fi afiliate la nici o asociatie" - asocierea este un drept, nu o obligatie, iar obligatia nu poate fi un drept, dupa cum nici dreptul nu poate fi o obligatie;
    3. "apoi ne plangem ca apar tot felul de nereguli in concursuri" - ce are sula cu prefectura?

    4. "Se impune de asemenea, pentru o evidenta clara a statiilor YO, ca fiecare radioamator si radioclub din tara sa isi declare apartenenta la o asociatie sportiva cu CIS" - Cine impune??? Chestia cu "se" e vrajeala. Evidenta clara o are ANCOM-ul. Nu stiti ce este ANCOM?

    5. "toti radioamatorii din Romania trebuie sa faca acest lucru pana la 15 martie 2012" - cine zice, in baza carei legi? Numarul legii si anul, va rog!!!

    6. "in baza noului statut ce se va adopta tot atunci" - deci, sunteti convins ca se va adopta, adica l-ati adoptat deja! Daca nu se adopta???

    7. The YPØA team (YO8WW, YO8SS, YO8DDP, YO8TOH, YO8OW, YO8BIG, YO8DOH and YO8TRC) was disqualified from the 2010 IARU HF
    Un cartof stricat impute tot sacul.

    ECHIPA RUSINII SA PLECE!!!


    O gasca de incompetenti agramati, implicati in fraude internationale care au adus atingere prestigiului national.

  • Postat de Ilie - YO3ILZ la 2012-01-18 23:19:26 (ora Romaniei)
  • Se invoca corectitudinea in concursuri ca justificare a afilierii/legitimarii sportive obligatorii: YP0A nu era alcatuita din sportivi afiliati si legitimati???

  • Postat de Francisc Grunberg - YO4PX la 2012-01-19 02:03:23 (ora Romaniei)
  • Fostul presedintele FRR recent detronat avea de asemenea tendinte autoritariste: “propunere de modificare la Statut ca toti radioamatorii inscrisi in formele de organizare si afiliate la federatie sa aiba ce-l putin o participare pe an la una din activitatile oficiale, concursuri, cupe, simpozioane etc. ca sa dovedeasca ca este membru activ, iar daca dupa trei ani consecutiv nu are activitate sa se facă propunerea de retragerea autorizatiei” (am pastrat ortografia originara). Dar propunerea se referea doar la cei inscrisi in cluburi afiliate, fara sa mearga pana intr-acolo incat sa oblige toti radioamatorii din Romania sa se inregimenteze in cluburi, pentru a-si putea pastra autorizatia. Eu inca mai sper ca formularea de acum este doar un derapaj logic trecator sau o nostalgie a cuiva dupa vremuri apuse. Se impune de urgenta o precizare si o corectie, inainte ca ANCOM-ULUI sa-i fie adresate intrebari care ar primi cu siguranta raspunsuri cat se poate de incomode pentru cei care au putut redacta o asemenea aberatie halucinanta.

  • Postat de Francisc Grunberg - YO4PX la 2012-01-19 02:08:33 (ora Romaniei)
  • Scuze, ora e tarzie. A se citi "Fostul presedinte" si "ANCOM-ului".

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2012-01-19 08:25:24 (ora Romaniei)
  • Citez din pct.8 al comunicatului FRR: "legitimatii care sa corespunda cu actualele cerinte cerute de IARU si ANCOM"...... Las la o parte "cerintele cerute"... dar pe saitul IARU nu se spune nimic de ceva legitimaţii necesare radioamatorilor... Iar se umblă cu cioara vopsită... Şi cum va putea FRR să elibereze legitimaţii de membru persoanelor fizice, atât timp cât FRR este o federaţie de cluburi?...

  • Postat de Ilie - YO3ILZ la 2012-01-19 10:54:13 (ora Romaniei)
  • Pct.8: "cerinte cerute" - Agramati pana in panzele albe! Si se mai mira ca nu ii intelege lumea!

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2012-01-19 14:18:58 (ora Romaniei)
  • In CA-ul din 16 decembrie nu s-a desemnat niciun interimar! De ce se sustine in comunicat asa ceva?
    http://radioamator.ro/info/sedinta-ca-frr-16.12.2011.pdf
    Mi s-a cerut (in privat) sa nu mai comentez pentru ca nu sunt membru FRR. Cata vreme FRR este bugetara, voi continua sa vorbesc; sunt si impozitele mele in cheltuielile de acolo. 73!

  • Postat de niculae ion - YO9CEB la 2012-01-19 17:19:39 (ora Romaniei)
  • Domnilor, ce a facut yo8ow de a fost ales OMUL??? anului 2011.Parerea mea este urmatoarea,or-cum zarurile au fost aruncate degeaba comentam,DEGEABA,pentru ca cei din consiiliul de administratie al FRR s-au ales, cum s-au ales numai ei stiu cum,pentru ca sefi de radiocluburi afiliati la FRR sint niste LINGAI si vor vota cum vor ei.Nu conteaza parerea membrilor respectivului club ci numai parerea lor.DE ce toate" RADIOCLUBURILE"afiliate la FRR nu fac o adunare cu toti membri respectivului club sa le ceara parerea.DE CE??

  • Postat de Ilie - YO3ILZ la 2012-01-20 16:36:08 (ora Romaniei)
  • "ce a facut yo8ow de a fost ales OMUL??? anului 2011" A facut parte din YPØA.

  • Postat de LAUR - YO8AXP la 2012-02-17 14:58:14 (ora Romaniei)
  • "Cu cat mai mica participare si cat mai multe beneficii si daca se poate dea moaca!" (YO3JW - BRAVO!!!), si, in plus, sa nu se opuna nimeni la a-mi manifesta dreptul de a-mi exprima "focusarea prioritizarii targeturilor" mintii mele spre "locatiile" adevarului absolut, pe care numai eu il detin...
    Cine iti permite tie, YO9CEB, sa insulti, la gramada, oameni ("ca sefi de radiocluburi afiliati la FRR sint niste LINGAI"...), a caror activitate n-o cunosti deloc? Si mai pune mina pe carte (“sefi”, in contextul citat, se scrie cu 2 de i, adica sefii...)! Crezi ca oamenii, care nu-si pot controla suficient mintea, au dreptul sa umple acest mediu de comunicare, cu emisii instinctuale de QRM/QRN, de natura celor din “mahalaua 3,7 MHz”?
    Si, mai e ceva... unde sunt parerile celor peste 8.000 de radioamatori autorizati de ANCOM?... in numele carora se exprima unii... Pana in present, aici, si-au facut cunoscute opiniile, doar 37 de indicative…
    Acest fapt ar putea fi un indice despre interesul radioamatorilor YO pentru destinul colectiv?

  • Postat de LAUR - YO8AXP la 2012-02-17 15:40:23 (ora Romaniei)
  • P. S. (YO9CEB) Nu sefii de radiocluburi sunt afiliati la F. R. R. , ci radiocluburile... deci, corect este radiocluburile afiliate! Este asa de complicat?...

  • Postat de niculae ion - YO9CEB la 2012-03-11 10:11:45 (ora Romaniei)
  • Pentru YO9AXP.DA cine te crezi tu ,[TATELU,]de i-mi dai lectii de ortografie,oi fii un mare savant in LING,vistica,vedeti de treba ta.SE pare ca,corb le corb nu-si scoate ochii,ci se se aduna in stoluri si fac galagie,se pare ca te-am atins la o coarda sensibila Hiiii . NU vreau sa jignesc pe nimeni,i-mi cer scuze daca am jignit pe cineva[in afara de acest,[ LING,vist,].INCA O DATA MII DE SCUZE TUTUROR SEFIILOR DE CLUBURII 73 .si sanatate

  • Postat de niculae ion - YO9CEB la 2012-03-11 10:50:30 (ora Romaniei)
  • RECTIFIC.PENTRU YO8AXP

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Hotararile luate la sedinta Consiliului de administratie al FRR din data de 4 ianuarie 2012"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact