hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

De ce se desfiinteaza radiocluburi?

Interviu realizat cu dl. ing. Vasile Ciobanita, Secretar general al F.R.R.

László Hadnagy YO5AEX

De ce se desfiinteaza radiocluburi?Suntem pe terasa restaurantului complexului turistic Suior, Baia Sprie, la cota 668. Aici, am placerea de a-l avea in fata, pe Secretarul general al Federatiei Romane de Radioamatorism, dl. ing. Vasile Ciobanita YO3APG care are amabilitatea de a-mi raspunde la cateva intrebari.

- Stimate d-le Secretar general, v-as intreba cum se explica desfiintarea radiocluburilor in Targu-Mures, Oradea Cluj-Napoca, si poate, si in alte centre de judet din Romania?

- In primul rand as vrea sa va salut pe dvs., sa salut pe colegii care au venit in numar atat de mare aici la Suior, din toate judetele si districtele din Romania, si chiar din Ungaria.
Referitor la intrebarea dvs. punctuala, nu stiu ce informatii aveti, despre desfiintarea acestor ra-diocluburi. Pentru ca, la Targu Mures nu s-a desfiintat radioclubul, pur si simplu a ramas fara spatiu, dar teoretic el exista.
La fel, la Oradea, exista, si teoretic exista si cu un spatiu de activitate. Avem acolo doua cluburi puternice. Este adevarat insa, ca activitatea acestor cluburi depinde in primul rand de oamenii de acolo. Noi am primit la Federatia Romana de Radioamatorism o sesizare din partea unor colegi radioamatori, oameni deosebiti pe care ii apreciem din Oradea, care doresc ca aceasta activitate sa reinvie si cand spun aceasta, ma gandesc la faptul ca avem in Oradea programate o serie de activitati deosebite. In septembrie la Oradea se va desfasura Campionatul European de Radiogoniometrie de amator, activitate, pentru care am mobilizat si avem promisiuni de la multi radioamatori oradeni sa ne ajute. Radioclubul de la Oradea (YO5KAU) apartine in continuare de Clubul Sportiv Crisul Oradea. Este adevarat ca acolo nu mai exista un salariat platit, asa cum se intampla in multe judete ale Romaniei. Lucram cu voluntari si intr-adevar putem vorbi ca este o scadere a activitatii. Dar nu este desfiintat. Sta in puterea noastra sa ii refacem activitatea, la fel la Targu Mures.
In legatura cu Clujul, la Cluj a fost o situatie mai deosebita, acolo Clubul Sportiv Municipal, care avea in primire Radioclubul YO5KAI, a spus ca nu mai poate sa intretina sectia de radioamatorism. Problema e mai complicata, noi am mai discutat-o, a avut la baza si o serie de motive subiective. In acest sens nu mai este un club departamental, de stat, dar Radioclub avem la Cluj, avem Transilvania Conection (YO5KIP), un club foarte puternic. Am adus si aici o multime de reviste, QSL-uri, chiar zilele trecute am organizat o noua sesiune de examene cu 21 de participanti. Deci, radioclub exista, dar nu mai exista radioclub finantat de stat la Cluj. Din pacate trebuie sa recunoastem, ca aceasta situatie se va mai intalni.
Avem probleme si in alte judete, cum este Gorjul, cum este Timisoara, unde statul incepe, din ce in ce mai putin, sa nu mai sprijine cu bani activitatea de radioamatorism. Este o realitate, dar aceasta nu inseamna ca dispare radioamatorismul.

- D-le Ciobanita, inainte de a veni la Suior am trecut pe la Cluj-Napoca. As fi vrut sa vad acest radioclub particular extraordinar de puternic (YO5KIP n.a.), care intr-adevar exista mai mult pe hartie. Acei cativa membrii pe care sa zicem ca ii are, se intalnesc saptamanal intr-un birt dintr-un cartier al orasului. Mai exista si YO5KAS, radioclubul Unirea. Dar se pare ca aceste doua cluburi sunt mai mult pe hartie. Cum comentati acest lucru?

- Sunt de acord cu ceea ce spuneti. Nu am spus ca exista un radioclub extraordinar, noi ne ferim de apelative. Sta in puterea noastra, ca oamenii sa adune bani, sa-si inchirieze, sa-si gaseasca un mic spatiu cu sprijinul autoritatilor. V-as da un exemplu. O situatie care s-a rezolvat acum doua saptamani, a fost la Campina. Consiliul Municipal a aprobat in unanimitate, ca la una din scolile din oras, fara sa se plateasca chirie, sa functioneze Radioclubul Municipal.
Trebuie insa ca colegii nostrii, radioamatori din Cluj, sa mearga la Primarie si sa incerce toate posibilitatile. Este o situatie grea. Stim asta. Spatiile costa foarte mult, chiar si la Federatie, eu platesc sume foarte mari de bani pentru un spatiu improvizat de 3 camarute.

- Clujul este un mare centru universitar, sunt multe grupuri scolare, licee, universitati. Exista un radioamator care a fost presedinte al sectiei de radioamatorism la CSM Cluj, care in prezent este lucrator la Institutia Prefectului Judetului Cluj, si un fost antrenor, sef de radioclub, YO5KAI, pensionar militar, ei nu sunt in stare sa rezolve aceste probleme?

- Se pare ca da, se pare ca aveti dreptate, se pare ca nu au reusit sa rezolve pana in prezent. Eu le-am propus, ce am putea noi face din partea Federatiei sa-i sprijinim la nivel central. Le-am propus o intalnire de lucru, o intalnire concreta cu toti colegii radioamatori, pentru ca sunt acolo oameni de mare valoare in Cluj, asa cum ati spus si dvs. Este o traditie deosebita si sa incercam sa gasim o solutie.

- Eu doresc sa manifestati intelegere fata de intrebarile pe care vi le-am adresat, intrucat circula diferite zvonuri in legatura cu aceste radiocluburi. Cred ca dvs. sunteti persoana cea mai autorizata sa lamuriti aceste cateva probleme. Va multumesc.

- In primul rand, intrebarile sunt firesti. Sunt problemele noastre. Chiar, va multumesc pentru acest interes, mai ales ca dvs. cunoasteti si personal activitatea de la Cluj. Eu zic ca vom continua sa colaboram pentru a gasi solutii optime.

ing. László HADNAGY - YO5AEX.

Copyright 2011 © Hadnagy László, Hungary.

László Hadnagy YO5AEX

Articol aparut la 12-9-2011

10977

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (44)  

  • Postat de Dan Rabinca - YO9FNP la 2011-09-13 20:20:34 (ora Romaniei)
  • Se desfiinteaza radiocluburi pentru ca banii de la buget sunt din ce in ce mai putini... Va trebui sa intelegem (in cele din urma) ca viitorul radioamatorismului YO se afla in cluburile private, finantate din surse private. Trebuie sa trecem de la conceptia veche "sa se dea, sa se faca"... la o conceptie noua de tipul: "sa punem mana sa facem"... E greu, da! Trebuie initiativa, implicare (inclusiv financiara!), voluntariat, etc, dar si rezultatele vor fi pe masura. Si in cele din urma, nu stiu ce "vina" are federatia ca se desfiinteaza radiocluburi, asa cum nu are nici merite cand se infiinteaza cluburi noi... HI HI. Federatia nu este altceva decat suma cluburilor noastre, cu bune si cu rele... Cu respect, 73! Dan YO9FNP

  • Postat de Avirvarei Andrei - YO8TJJ la 2011-09-13 21:13:07 (ora Romaniei)
  • Total de acord cu dl Dan R. YO9FNP. Daca o sa invatam sa renuntam la mentalitatea de tipul :"sa dea statul" atunci o sa reusim sa ne unim fortele proprii in infiintarea de noi radiocluburi si ATRAGEREA de noi membri (tineri care vor sa obtina autorizatie de radioamator si vor dori sa activeze in benzile de radio)!
    Salutari tuturor!73!

  • Postat de Adrian Voica - YO2BPZ (yo2bpz) la 2011-09-13 21:56:05 (ora Romaniei)
  • Referitor strict la interviu ( nu si la comentariile anterioare): Ai, ai, ai! (vroiam sa scriu "Vai, vai, vai" dar nu am gasit tasta "v"!).

  • Postat de Safriuc V - YO5PEZ la 2011-09-13 22:30:10 (ora Romaniei)
  • Asocierea radioamatorilor in vederea unor activitati comune, in aceasta activitate care este preponderent individuala, poate avea ca principal scop o propagada, in vedera de a creea prozeliti, de regula. Daca institutii publice finanteaza cluburi sportive cu profil radioamaricesc ar trebui sa fie evident ca o fac pentru a da posibilitate tinerilor sa descopere fascinatia unei astfel de activitati. Ca nu se intampla asa este evident din acest articol. Spunem ca viitorul e al cluburilor private, dar ce alceva este un club departamental decat proproietatea sefului de club, unde cu nemarginita indulgenta se pot intalni oameni minunati ce impartasesc o pasiune comuna. Activitate FRR-ul poate fi apreciata ca deosebita, cu oameni asisderea, dar sunt total impotriva calificariilor ca aceasta ar fi suma valorilor cluburilor si implicit a mebrilor acestora. Aceasta este o lamentare ieftina.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2011-09-14 21:34:40 (ora Romaniei)
  • Cred ca fiecare percepe in felul sau unul si acelasi lucru. Dar sociatatea moderna a progresat de la celebrul "Statul sunt eu" al lui Ludovic al XVI-lea si al intregii lumi medievale la "Statul suntem noi". Are statul bani? Are, daca fiecare, bogat ori sarac, da si statului (adica tot noua) o parte din castigul lui. Si, in acest caz, de ce sa apelez la circuitul de tip cetatean-fisc-buget-realocare-club-cetatean si sa nu il scurtez la cetatean-club-cetatean? Veti spune ca si pe circuitul scurt tot dau birul la fisc. Da, dar daca vreau mai mult de la buget, trebuie sa dau mai mult la fisc, un aparat cu inertie mare si cu gauri multe, asa ca este bine sa nu ii dau idei pentru a mari impozitele. Atunci, de ce nu tai coada pisicii si sa aleg circuitul scurt? Mai mult, din lumea buna am importat si noi moda proiectelor finantate din bani oferiti din diferite surse iar acolo, in lumea buna, aceste proiecte sunt la ordinea zilei si asigura finantarea oricarei actiuni, vedem la TV, de exemplu, montarea de statii GPS pe pesti, animale, pasari si urmarirea deplasarilor lor, de unde au acele expeditii bani? De ce la noi nu am reusit sa impunem ca in structurile administrative ale FRR sa existe si oameni calificati in elaborare de proiecte sau in managementul proiectelor? Nu este adevarat ca se fac aranjamente numai pentru unii sau altii, eu insumi sunt expert international in evaluarea de proiecte (cu aplicare in domeniul universitar si al institutelor de cercetare) si modul de evaluare este atat de bine protejat incat nu se poate face niciun aranjament, nici la evaluarile din tara nici la cele ce le-am facut pentru straini. Totul este sa se inteleaga bine conditiile de eligibilitate si sa fie facute cu convingere, nu la intamplare, adica trebuie oameni calificati. Si inca ceva: cat timp prin statut FRR este o asociere de cluburi, nu se va putea debarasa de succesele sau insuccesele cluburilor, FRR nu are radioamatori proprii. Dar acesta este un amanunt lipsit de importanta, in comparatie cu finantarea ce o avem la indemana prin proiecte si nu o folosim. Poate ca nu mai tin eu minte, dar a existat vreo campanie de alegeri la FRR in care vreun candidat sa spuna ceva de managementul proiectelor? Managementul proiectelor este o disciplina care se preda inclusiv la specializarile tehnice din invatamantul superior, avem deci specialisti, macar printre cadrele didactice! 73!

  • Postat de Marian - YO9FMP la 2011-09-15 18:42:20 (ora Romaniei)
  • Am retinut ca locul de intalnire al multor radioamatori lasati pe drumuri fara cluburi este cârciuma.
    Fireste este si locul unde i s-a reusit luarea interviului d-lui secretar.
    Domnia Sa uita de cluburile desfiintate anul trecut,acum 2 ani.
    Oare pe cine mai reprezinta daca Asociatiile Sportive ne pun pe drumuri si ne iau spatiile?
    D-le Secretar,faceti un efort si plecati domnule odata!
    Lasati activitatea asta unui tânãr preocupat si pregatit sa se lupte cu Asociatiile si care sa reformeze Statutul ala perimat care nu da unui club nici o sansa daca i se doreste spatiul de catre un smecher din orice Asociatie.
    Plecati domnule,odata ca ne-am saturat de cate zeci de cluburi sunt desfiintate.
    Spuneti clar cate mai exista si cate nu.
    Ca doar aveti meritul de a fi favorizat multe desfiintari.
    M-am saturat ca aud ca radioamatori(printre care si din Calarasi)se intalnesc prin carciumi.
    Si poate ne spuneti pe unde ajunge patrimoniul,inventariul cluburilor desfiintate.
    E o practica sa fie duse pe la unii acasa.
    Nu zic furt,dar seamana.
    Si,plecati domnule odata!
    Nu v-am vazut in judetul meu de peste 10 ani.
    Cred ca daca ati veni,tot la carciuma se va stabili o intalnire.

  • Postat de Marian - YO9FMP la 2011-09-15 22:28:53 (ora Romaniei)
  • daca vrei sa nu ti se desfiinteze Radioclubul organizeaza o intalnire cu vin,bere plus o expunere ca cea de pe http://www.youtube.com/watch?v=-rf07OSxTjo
    Stiu sigur ca vinul alb place celor ce iau decizii

  • Postat de Lovas Ferenc - YO5OED la 2011-09-17 08:09:15 (ora Romaniei)
  • Domnule Ciobanita va rog respectuos sa nu vorbim despre activitatea de aproape 20 de ani ce s-a desfasurat la Clubului YO5KAU. Cu program de femeie lauza nu se poate face radioamatorism.
    Sunt sigur ca stiti despre ce vorbesc.Toate cele bune

  • Postat de Marian - YO9FMP la 2011-09-19 23:01:45 (ora Romaniei)
  • E greu sa obtii pe site un raspuns de la dl Secretar.Se pare ca cel mai bine raspunde de pe terase sau in restaurante unde se fac bilanturi de cluburi.

  • Postat de Balan Florin - YO7LBX la 2011-09-27 19:34:39 (ora Romaniei)

  • Am citit interviul luat dlui Vasile Ciobanita,secretarul general al FRR.Mi s-a parut la obiect si concret,atit intrebarile cit si raspunsurile.Faptul ca a fost luat pe terasa unui complex turistic mi se pare normal,sper ca nu voiati ca Vasile sa fie la papion si frac intr-un salon Louis xiv...
    Desigur dl Ciobanita are si lipsuri,i le spune lumea cind uita de ele...dar,dle Parloaga...da voie la altii care sint mai cu activitate si cu rezultate sa i le spuna.Adica nu ca nu ai putea sa i le spui o data,intr-un mod civilizat desigur ,dar de trei ori sa insisti si de fiecare data mai incisiv...parca nu e civilizat!
    Crezi ca unul mai tinar ,care va veni desigur,Vasile e in pragul pensiei ,va putea sa opreasca desfiintarea cluburilor si va face un salt inainte ,asa o data?
    Eu personal cred ca numai cind Vasile va iesi din iuresul in care e angrenat,cind nu va mai merge cu papornita cu reviste si QSL-uri legate de git de la Maramu la Moldova si de acolo in Oltenia,cind poate nu o sa mai avem la cine suna la Federatie si cu cine sa luam legatura ,atunci ne vom aminti si de Vasile,asa cum era el cu lipsuri si realizari dar si unul care pune osul la treba...
    Asa ca dle Parloaga...arata-ne ce poti si cine stie,poate ai sansa sa ajungi in biroul FRR sau chiar poate,secretar general FRR...dar pina atunci,osul la treaba si apuca-te serios de radioamatorism,asa fara ranchiuna!

  • Postat de mircea - YO8RXU la 2011-09-28 07:53:01 (ora Romaniei)
  • Articolul a aparut in Ungaria , cum rezulta din subsolul acestuia, astfel explicindu-se numeroare greseli de exprimare datorate , eventual , traducerii.Abunda aprecieri de genul "oameni deosebiti","oameni de valoare", "activitati deosebite ","situatii mai deosebite"(!),"traditie deosebita"," club foarte puternic ", club extraordinar " toate retrase in cele din urma prin formularea:" noi ne ferim de apelative". Apelative !?! Chiar asa ? Sau : " trebuie ca colegii ..." Sa nu mai vorbim de fondul raspunsurilor , vai, vai, vai, uite ca l-am gasit pe "V".

  • Postat de Francisc Grunberg - YO4PX la 2011-09-29 13:05:53 (ora Romaniei)
  • Nu cred ca acest articol a aparut in Ungaria. Cine ar fi interesat acolo sa-l citeasca? De asemenea nu cred ca aceasta ar fi o traducere din limba maghiara. Dl. Hadnagy YO6AEX e clujean get-beget, vorbeste perfect romaneste. Chiar daca prin absurd ar fi publicat undeva o traducere a interviului in limba maghiara, cu siguranta ca nu ar fi avut nevoie sa-l "retraduca" in limba romana. Dar reporterul ar fi cel mai in masura sa clarifice chestiunea.

  • Postat de Francisc Grunberg - YO4PX la 2011-09-29 13:07:36 (ora Romaniei)
  • Erata: indicativul corect al d-lui Hadnagy este YO5AEX, scuze.

  • Postat de mihaidestrehaia - (neradioamator) la 2011-09-30 09:05:02 (ora Romaniei)
  • referitor la comentariul lui yo7lbx privind critica lui parloaga la adresa lui domn sef federatie ciobanita vasile,adaug si eu cateva remarci!are dreptate dnul lbx!misiunea dnului sef de federatie (una din ele)e sa care cu papornita reviste prin tara!daca pleaca la pensie dumnealui se alege praful de radioamatorismul yo!asa ca hai sa punem osul la treaba precum face si ne indeamna dnul lbx!73!sa auzim de bine!

  • Postat de - Marian - - YO7MR la 2011-09-30 09:21:15 (ora Romaniei)
  • ...tot OS-ul este la baza ! fara acesta, nimic nu misca iar unii dintre noi - mai perseverenti- reusesc sa intre in posesia unuia... mai dorit, hi !

  • Postat de Marinica - (neradioamator) la 2011-09-30 17:52:25 (ora Romaniei)
  • Sacosa FRR putea fi un model de succes !
    Sa analizam cazul Presedintelui DARC. Un prostanac care pierde timpul pe la Ministerul Comunicatiilor si ANCOM-ul german. Risipeste timp si energie in proiecte marunte: sateliti cu modul S, retele nationale de repetoare, digipeatere, retele de urgenta, APRS si multe alte prostii inutile. Ca treaba sa fie completa a risipit cotzatia radioamatorilor intr-un sediu inutil, baza de concurs si birou QSL la Baunatal. Tot cu cotizatia ham-ilor ingrasa statul german cu impozite si taxe pe aceste constructii faraonice si inutile. Sa va ginditi un pic ce ar insemna radioamatorismul in DL daca Presedintele ar canaliza energia in mod constructiv, la caratul de genti cu Funkamateur prin Saxonina, Bavaria etc... Ce ziceti ???

  • Postat de Nicusor - (neradioamator) la 2011-10-01 00:46:48 (ora Romaniei)
  • Marinica, adicatalea sa se schimbe sacosele intre ele, ca bine zici ! ca-n filmul Nea Marin miliardar ,dar cu naravuri cu tot. Uimitor cate chestii se pot realiza dintr-o cotizatie de membru. Da matale, cu cat cotizezi in sacosa FRR ? pun ramasag ca doar niscai creitari si atunci ?

  • Postat de Marian - YO9FMP la 2011-10-01 11:14:01 (ora Romaniei)
  • Raspund d-lui Balan Florin(yo7lbx)si neradioamatorilor??? ce au postat sustinand(oare de ce?) pe dl Ciobanita...
    Stimabili domni...credeti ca cei ce vor il vor inlocui vreodata pe dl Secretar vor mai avea ce repara?
    Vor reusi sa mai reinfiinteze vreun radioclub din zecile desfiintate sub conducerea mareata a d-lui Secretar?
    Si inca ceva...
    Ai ironizat oarecum realizarile mele "radioamatoricesti"...
    Sunt doctorand in inginerie electronica si telecomunicatii la Academia Tehnica Militara respectiv informatician,d-le Balan...
    Asta ca sa nu crezi ca m-am limitat la radioamatorism.
    Iar daca te intereseaza lucrarile mele stiintifice va stau la dispozitie pe mail!
    73,Marian

  • Postat de Safriuc V - YO5PEZ la 2011-10-04 23:57:52 (ora Romaniei)
  • Stimate domnule Balan, va asigur ca domnul Ciobanita nu poate aprecia efortul dumneavoastra de sustinere. Limbajul dispretuitor fata de un radioamator, cu sau fara mari realizari, sigur nu ii este pe plac, iar dumnevoastra nu va face cinste. Oare cand spuneti "Asa ca dle Parloaga...arata-ne ce poti " folosind pluralul (arata-ne) incluzi comunitatea radioamatorilor? Daca da, pe mine sa nu contezi. Dar fi sigur pe sprijinul lui mihaidinstrehaia (neradioamator) care este gata sa-si puna osul la bataie. Eu ii dau drepate "daca pleaca la pensie dumnealui se alege praful de radioamatorismul yo", cu o mic amendament - o institutie este bine organizata de un lider, daca va continua sa functioneze bine, si in lipsa acestuia.

  • Postat de Safriuc V - YO5PEZ la 2011-10-05 00:08:05 (ora Romaniei)
  • Erata:
    drepate - corect - dreptate
    cu o mic amendament - corect - cu un mic amendament
    Cu scuze pentru cei care suporta mai usor o marlanie deact o gresala ortografica.

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2011-10-06 11:32:19 (ora Romaniei)
  • "Ai ironizat oarecum realizarile mele "radioamatoricesti"... Sunt doctorand in inginerie electronica si telecomunicatii la Academia Tehnica Militara respectiv informatician,d-le Balan"
    Interesant!Si cu ce va ocupati in acest moment Dl Dr.in informatica?Numai de curiozitate sa inteleg activitatea doctorilor din YO.
    Cu stima.

  • Postat de Marian - YO9FMP la 2011-10-06 16:01:06 (ora Romaniei)
  • V-am raspuns pe mail d-le Florentin!
    As fi recunoscator sa discutam aici despre radiocluburile desfiintate si preocuparile d-lui Secretar in a remedia aceste situatii si nicidecum in analiza gramaticala a textelor sau preocuparilor noastre.
    Revin la articolul postat de yo5aex si cer d-lui Secretar al FRR sa plece odata din functia asta.
    Sub conducerea sa au avut loc desfintari a zeci de radiocluburi din tara-subiect care l-a evitat la Adunarea generala.

  • Postat de mihaidestrehaia - (neradioamator) la 2011-10-07 08:39:33 (ora Romaniei)
  • cu respect salut administratorul de site!imi exprim indignarea pt aplicarea cenzurii la un aricol al meu scris sub forma de pamflet privitor la comentariile tip atac la persoana al dnului lbx,prieten supus de nadejde al lui marinica,la adresa lui yo9fmp.dn lbx nu vb in nume propriu ci in numele comunitatii radioamatorilor yo,cand aduce osanale ca pe vremuri sefului lui,stie sa jigneasca,dar el ce mari realizari are?imi exprim regretul ca nu putem sa ne exprimam liber dupa 21 de ani de asa zis regim"democratic" .cu stima mihaide strehaia!

  • Postat de Marian - YO9FMP la 2011-10-07 20:14:39 (ora Romaniei)
  • Nu stiu cat de neradioamator sunteti dar este de apreciat atitudinea dvs corecta si faptul ca vorbiti la obiect.Din pacate si la Adunarile radioamatorilor se practica pusul pumnului in gura celor ce vor sa spuna ceva,celor ce au nemultumiri.Va aduceti aminte de ultima Adunare generala cand subiectul desfiintarii radiocluburilor a fost pus la categoria diverse si i s-a acordat vreo cateva minute,timp in care s-a votat si pentru desfiintarea lor.Este adevarat ce spundeti d-le Mihai despre osanale aduse conducerii pe viata a F.R.R.de catre unii care isi inchipuie ca ar reprezenta ceva sau care pretind ca activitatea lor este atat de fantastica-incat au dreptul sa analizeze ei pe cine deranjeaza prin postari.
    Nu suport nici eu pe acesti domni care cer ei socoteala celor ce scriem pe aici.Aceasta neputinta de a vorbi se manifesta si la Adunarile Generale.Nici acum nu imi vine sa cred ca soarta radioamatorismului din tara a ramas pe mainile catorva invitati cu dedicatie.
    Acestia sunt fireste reprezentanti ai cluburilor inca nedesfiintate,ai caror sefi au bani si relatii.
    Dumnealor sunt invitati in Adunarile Generale si tot ei voteaza si desfiintarea radiocluburilor-alungate din sedii de smecheri ai unor Asociatii sportive.
    Sa imi spuna si mie cineva,daca la Adunarile astea mai participa si vreun reprezentant de la zecile de radiocluburi desfiintate.
    Si mai era un aspect relatat de dl neradioamator pe postarea stearsa...
    A ramas oare unica preocupare a FRR vanzarea de reviste si organizarea catorva talciocuri/poate si a catorva concursuri(mare parte cu rezultate aranjate)?Este deplorabila situatia in care s-a ajuns...Exista vreun Plan al FRR pentru reinfiintare al cluburilor desfiintate?Cand ni se prezinta si noua o situatie detaliata?Cate zeci de cluburi sunt desfiintate si cate din ele au fost reautorizate?Haideti dle Secretar General,curaj...puteti scrie si din spatele unui nume de neradioamator...

  • Postat de AV Lily Aspelin - YO9FVU la 2011-10-11 00:15:21 (ora Romaniei)
  • Buna seara YO5AEX, Buna seara Vasile,

    Am citit interviul si ma bucur ca esti tot acela care spune lucrurilor pe nume asa cum te stiu eu de atîtia ani.
    Domnilor nu va mai vaitati atîta ca niste babe de 80 de ani si puneti-va mintea la contributie si cautati solutii ca slava domnului sînt destule nu trebuie sa vi le dea cineva mura-n gura ca pe vremuri. Vreti sa fiti membru al unui radioclub platiti o taxa de membru si pe lînga alte sponsorizari( care trebuie cautate) aveti un radoclub functional. Sa nu credeti ca în afara radiocluburile sînt finantate de federatie, fiecare se deacurca asa cum poate, singurul mic ajutor este distribuirea qsl-urilor, iar cel care le distribuie face munca de voluntariat.
    Stiu ca nu o sa am numai aplauze ci si bîrfe iar pt cei care bîrfesc unchiul meu ( Dumnezeu sa-l odihneasca) avea o vorba si sper sa nu fiu nevoita sa-l folosesc. Aveti acces la internet puneti-va în miscare neuronii si veti gasi solutii cu eforturi minime.
    Va urez succes
    73/ Lily YO9FVU-SM4VPZ

  • Postat de Marian - YO9FMP la 2011-10-11 14:45:10 (ora Romaniei)
  • Stimata doamna Liliana...m-ar fi bucurat sa imi dea lectii despre organizarea cluburilor romanesti un radioamator roman/romanca si nu cineva stabilit prin alta tara.In urma cu cativa ani,am fost in Campina-oras pe care l-ati parasit ptr a va stabili in Suedia.Nu asta este important ci faptul ca in 4 saptamani cat am stat in Campina nu am gasit vreun radioclub.M-am intalnit cu cativa radioamatori si mi-au spus ca ei,cateva zeci de pasionati nu au club,si ca se intalnesc ca prin toata tara de altfel-la o carciuma.Degeaba ne dati sfaturi de la distanta...si indicatii sa ne punem mintea la contributie/nu stiu ce vreti sa insinuati...Spuneti ca"Vreti sa fiti membru al unui radioclub platiti o taxa de membru si pe lînga alte sponsorizari( care trebuie cautate) aveti un radoclub functional"...In judetul meu,in Calarasi nu exista nici un Radioclub.Unde sa platesc taxa de membru?In Bulgaria?Poate ca da...acolo este mai aproape/acolo nu se evacueaza sedii de radiocluburi sub nasul unei Federatii /care isi spune de radioamatorism/ si din vointa unor profitori din Asociatii Sportive.
    Hai,doamna Liliana,dati dvs solutii de relansare a radioamatorismului romanesc,dupa model suedez...ca vad ca ne spuneti ca "Aveti acces la internet puneti-va în miscare neuronii si veti gasi solutii cu eforturi minime"...Hai sa fim realisti.Pe noi pe yo9kpl ne-au evacuat rand pe rand,cei de la Asociatie ne-au luat cate o camera-pana au hotarat sa ne desfiinteze.Adunarea Generala*a radioamatorilor... a fost de acord si a votat pentru desfiintare.Spuneti-mi si mie cat costa caile juridice ptr a infiinta un radioclub,cat costa un sediu*chiria/luna...cat costa sa mutam un pilon de antena cu un rotary beam pe 7mz si alte antene aflate pe el....
    Va rog frumos si respectuos,nu mai ne dati lectii din afara...Noi,traim in Romania si nu in Suedia,si daca va uitati la televizor veti auzi de coruptie,hotii si multe alte nelegalitati.
    Iar daca vreti/insistati sa dati lectii sau sa spuneti ceva,spuneti celor din Federatie sub privirea carora s-a distrus radioamatorismul,care au acceptat desfiintarea a zeci de radiocluburi,din tot atatea motive sau interese.
    Cu drag,Marian!

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2011-10-14 13:39:53 (ora Romaniei)
  • pt.Marian YO9FMP:"au hotarat sa ne desfiinteze.Adunarea Generala*a radioamatorilor... a fost de acord si a votat pentru desfiintare."
    Sa ma bata Dzeu daca mai inteleg ceva....pai daca Adunarea Generala a Radioamatorilor a hotarat desfiintarea...ce legatura are FRR in treaba asta?
    :-(

  • Postat de Marian - YO9FMP la 2011-10-14 19:42:34 (ora Romaniei)
  • La Ultima Adunare Generala au fost decat 4-5 radioamatori care s-au opus desfiintarii a 12 radiocluburi si care au votat impotriva...Printre cei 4 imi aduc aminte de Iosca yo5 avn care era revoltat de situatia desfiintarii anuale a multe cluburi.Va invit sa revedeti filmele facute atunci...si graba in care a fost tratata situatia din cluburile propuse a fi desfiintate...5 minute si discutii puse de catre dl Secretar la rubrica diverse...ca si cand este un fapt divers desfiintarea unui club numai pentru faptul ca i se doreste spatiul...

  • Postat de Vasile - YO9FEH la 2011-10-15 16:20:31 (ora Romaniei)
  • YO9KAG este un club sub obladuirea Asociatiei Sportive Petrolul Ploiesti !Este un caz fericit fata de multe alte cluburi din tara !Dar era mult mai bine pana sa se mute la Stadionul Petrolul !Era in centru,veneau multi radioamatori din judet,era alta atmosfera !In ultimii ani nu prea am mai dat pe la club din varii cauze !Poate nu cunosc actuala situatie,cine stie !73 Vasile !

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2011-10-17 12:43:32 (ora Romaniei)
  • Draga Marian, confuzia este urmatoarea, cred...Nu votul adunarii generale de la FRR a desfiintat clubul vostru.Acel vot v-a scos din afilierea la FRR.Asta nu inseamna desfiintare clubului ci ruperea afilierii.Deci nu mai aveati suport financiar de la FRR dar puteati sa existati in continuare.Peste tot in lume, cluburile se autofinanteaza.Repet, FRR NU POATE DESFIINTA un club, il poate numai desafilia.

  • Postat de Marian - YO9FMP la 2011-10-17 16:13:30 (ora Romaniei)
  • Va salut domnilor!@Florentin nu era o confuzie,eu am prezentat cum s-au desfasurat faptele.Aveti dreptate,Asociatia sportiva a radiat ca activitate sportiva,activitatea de radioamatorism.Cum nu mai ai Asociatie sportiva-unde sa activezi,la Adunarea generala s-a cerut suplimentar si radierea noastra din structura cluburilor aparatinand FRR...A fost singura initiativa a d-l-ui Secretar...Va intreb domnilor cui apartinem de fapt?...Asociatiilor sportive sau FRR?Cum ne reprezinta FRR in asemenea situatii,in care ni se iau spatiile si suntem evacuati?Desfasuram noi radioamatorii activitati atat de sportive incat sa putem fi evaluati dupa indicatori sportivi pentru a putea fi inregistrati?Ce demersuri a facut FRR prntru a remedia aceste deficiente si ce planuri are privind zecile de cluburi desfiintate?
    Va rog sa imi intelegeti supararea cu care scriu,insistent aceste randuri.La noi in Calarasi,directorul Asociatiei sportive,practic ne-a santajat...Vreti radioclub,trebuie ca un radioamator sa urmeze cursuri postliceale de antrenor sportiv...Trebuie rezultate,cupe si diplome nationale sai internationale reprezentative adica primul loc.Aveam 3 camere unde reparatiile s-au facut cu greutate,prin grija lui yo9fe...Domnul director ne-a luat pe rand cate o camera,pana am ramas fara sediu.Sunt revoltat atat pe dl Secretar cat si pe dl Presedinte al FRR ptr ca in ultimii 20 ani nu i-am vazut la Calarasi pt.a remedia ceva.S-a terminat definitiv cu activitatea de radioamatorism din judetul nostru ca din multe alte judete.In timpul asta conducerea FRR este preocupata cu vanzarea celebrelor reviste,participa la talciocuri@protocoale prin diferite restaurante si terase-laudandu-se ore intregi la fiecare QTC cu realizari marete...

  • Postat de Vasile - YO9FEH la 2011-10-18 10:33:20 (ora Romaniei)
  • Domnule Marian 9FMP !Imi pare tare rau de cele citite !Intradevar meschine interese primeaza in tara asta,unde NEMERNICII sunt la inaltime !La Calarasi se pare ca nu puteti face nimic o mana de ham radio !Intreb:cum primiti si trimiteti QSL-uri ?
    De revista nu intreb,se poate trai si fara ea !Eu nu am mai dat pe la YO9KAG din 2009,cand am fost si am intrebat pe seful RdClubului:plec o fuga 4 luni in Florida si intreb:ce sa-mi aduc de acolo ?
    Stiti ce raspuns am primit?Eu am o lista de necesar cat masa asta lunga de...CONFERINTE ! Halal raspuns !Mai merita sa faci ceva,decat individual la locul tau intim unde ai o statie,un QRO si una sau mai multe antene ?
    Succesuri !73 Vasile !

  • Postat de Marian - YO9FMP la 2011-10-18 16:58:10 (ora Romaniei)
  • Draga d-le Vasile*yo9feh...in Calarasi nu se trimit sau primesc QSL -uri de mult timp.Cativa radioamatori adica vreo 4 ce au mai ramas se mai intalnesc intr-o carciuma*La Julia...2 radioamatori au murit iar de la domiciliu mai lucreaza 2-3 ca yo9fl,yo9bei si yo9cmf.Se poate spune ca rar.Despre participare la concursuri nu poate fi vorba iar unii au inceput sa isi vanda sculele.Pe repetorul R1 Ostrov pe care l-am instalat in urma cu peste 10 ani sa nu lansati vreun apel-nu va va raspunde nimeni.Nici pe 145225 nu o sa auziti glas de radioamator calarasean daca veniti prin zona.In fata usii ruginite la yo9kpl-unde il gaseai in fiecare zi pe raposatul Gica-yo9fe...vei gasi un pilon ruginit de antena pe care sta distrusa o antena rotary beam pe 7mz-de la care candva faceam multe dx-uri in CW.In fata fostului radioclub-acum desfiintat au crescut buruienile.A fost deconectat de mult de la reteaua electrica si este folosit acum ca depozit de vechituri.Praful s-a ales de acest radioclub care raspundea mereu prezent la toate QTC-urile si toate concursurile de vanatoare de vulpi.Praful s-a ales de radioamatorismul calarasean.Tot praful s-a ales si de emitatoarele cehoslovace de peste 1 kw-cu care am fost sponsorizati de STS.Aceeasi soarta au avut si receptoarele profesionale donate-au fost in final vandute unui comerciant celebru de astfel de echipamente,e vorba de yo9rcw.FRR a stabilit ca nu avem nevoie de asemenea echipamente si au fost date domnului interesat.Sculele si echipamentele pe unde scurte si ultrascurte din dotarea clubului au ajuns si ele pe acasa pe la unii ce isi spun radioamatori-dar care nu au facut vreo antena sau QSO in toata viata...Vizavi de toate acestea draga Vasile au ramas amintiri.Multe amintiri....In urma cu ceva timp profesori universitari de la Academia Tehnica Militara si Fac.de el si tc a Univ Politehnice Bucuresti-cu ocazia unor studii universitare avansate,mi-au citit CV-ul,unde la rubrica pasiuni am indicat ca sunt radioamator constructor.Curiosi au intrat in subiect,au intrebat ce activitati am ca radioamator,ce am construit si unde activez-in ce domeniu...Le-am prezentat un slide de pe blogul personal cu rezultate de peste 30 ani de radioamatorism...Foarte frumoasa pasiune...au spus ei,profesorii la unanim/sunteti exemplare rare de invidiat pentru activitatea de cercetare voi radioamatorii...dupa ce au vazut zecile de fotografii pe langa care au vrut sa asculte si explicatii...Cand m-au intrebat unde activez...nu le-am putut indica vreun club.Ce raspuns pot sa va dau radioamatorilor sau pasionatilor de comunicatii radio ce ma intreabati daca exista vreun radioclub in jud Calarasi?Il las sa raspunda pe dl Secretar General al FRR...

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2011-10-19 08:10:50 (ora Romaniei)
  • Draga Marian, din argumentele tale , constat ca esti o floare, cu o floare nu se face primavara.Eu raman la ideea ca v-ati desfiintat singuri.Vezi chestia cu carciuma, tipic de altfel si alte argumente ale tale.Eu zic ca FRR a procedat corect si asa trebuie procedat cand nu exista rezultate.Singura ta solutie este sa infiintezi un club privat si daca va fi cazul, sa il afiliezi la FRR.Sincer nu vad de ce FRR ar mentine un club in care membrii merg la carciuma si ar mai plati si un salariu de Shef.Nu vreu sa fiu rau, doresc numai sa fiu realist.
    Cele bune.
    P.S.Asa cum ai prezentat situatia, sunt de acord cu Adunarea Generala.Trist.......

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2011-10-19 08:12:59 (ora Romaniei)
  • P.S.Cred ca traiesti in trecut.Cu scuze.

  • Postat de Marian - YO9FMP la 2011-10-19 17:39:20 (ora Romaniei)
  • Domnul meu,FRR doreste ca mare parte din radioamatori ca eu (ca si multi altii)sa traim cu amintiri din trecut...
    Dupa mine FRR ar trebui desfiintat.Daca aveti rabdarea sa va uitati la pag 457 pe http://www.anst.gov.ro/documente/documente/anuare/Anuarul%20sportului%20%202009.pdf veti vedea ca acum 4 ani FRR avea din 80 de radiocluburi afiliate 40 private si 40 publice.Intre timp dintre cele 40 cluburi publice au mai disparut jumatate.Acum spuneti si dvs. pe cine mai reprezinta FRR.Ce prestatie a avut ptr a impiedica desfiintarea si evacuarea atator sedii de radiocluburi?Priviti ce a postat Ciprian pe http://www.radioamator.ro/forum/viewtopic.php?f=2&t=224 ca situatia jud Calarasi nu este unica,si a dat exemplul Sibiului unde 10 radiocluburi exista doar cu numele.FRR este si ea doar cu numele.Principala preocupare este revista aia si organizarea a cateva concursuri,si ele se pare aranjate-pentru ca deh, numai unii trabuie sa castige.Carciuma este un sport agreat de FRR la care participa castigatorii vezi http://www.youtube.com/watch?v=-rf07OSxTjo majoritatea adunarilor sau talciocurilor desfasurandu-se printre sticle si la mese...A se vedea pe cine mai reprezinta FRR si pe http://www.radioamator.ro/forum/viewtopic.php?f=26&t=266 Din 3000 membri doar vreo 600 mai sunt cotizanti.Ati citit pe pagina oficiala a FRR pe cine mai reprezinta aceasta?Vreo lista publica cu cluburile si rezultatele lor sportive minunate...Nu cautati nu veti gasi.Si atunci intrebarea...DE CE F.R.R.?Sa ne organizam in Asociatii Familiale sau sa ne inscriem la Federatii care au grija de cluburile lor.Ma refer la toate cluburile nu numai la cele ce organizeaza protocoale,mese...Poate luam exemplul de la sarbi sau bulgari.Sau o intrebam pe doamna stabilita in Suedia(care dadea lectii mai sus) care este succesul organizarii lor.De unde au ei bani si sedii si la noi de ce nu se poate...Scuzati-ma dar cineva trebuie sa dea socoteala pentru managementul defectuos al FRR privind desfiintarea a zeci de cluburi.Eu,ca inca cativa,strig nemultumit!PANA CAND?

  • Postat de George Murariu - YO8SMG la 2011-10-27 13:51:37 (ora Romaniei)
  • Postul de secretar general al F.R.R. Este pe viata?

  • Postat de Marian - YO9FMP la 2011-11-02 18:05:14 (ora Romaniei)
  • @George...dupa min 13.00 pe http://www.radioamator.ro/alegeri2011/video.php?v=ag2 dl Secretar General zicea ca iese la pensie pana la sfarsitul anului asta…
    As mai avea sa il suport vreo 60 de zile...

  • Postat de Marian - YO9FMP la 2012-01-01 23:44:26 (ora Romaniei)
  • Domnul Secretar General a murit exact la 60 zile de la postarea de mai sus.Dupa vizionarea clipului la min 13.20 se vede ca stia el ceva legat de boala lui,anuntand ca va iesi la pensie la sfarsit de an.
    L-am cunoscut personal la multe talciocuri.Era un om vorbaret,comunicativ caruia ii placea viata si mai ales sprtizul de vin alb.D-zeu sa-l ierte!

  • Postat de Costi - YO2BZV la 2012-01-02 11:07:00 (ora Romaniei)
  • Marian,
    Uneori e bine sa fi calm. Daca se poate si corect.
    Fara sa te supar, faci impresia unui terorist fara scrupule. Scuze, asa nu te consider radioamator.
    Radioamatorul nu este un neam prost.

  • Postat de Octav - (neradioamator) la 2012-01-02 15:05:46 (ora Romaniei)
  • Eu zic ca desfiintarea radiocluburilor este absolut normala din moment ce activitatea radioamatorilor s-a micsorat. Asta pentru ca in viata tinerilor a aparut "INTERNETUL" care este o forma de socializare si care era un motiv in a practica radioamatorismul. Referitor ca "carciumi", pun si eu o intrebare retorica: unde se intalnesc de obicei prietenii barbati ? La Ateneu ? Azi, la acesta ora citind toate cele de mai sus imi dau seama de spiritul "romanesc". Eu nu as fi asa de bland ca domnul Costi si cer aici si acum (poate ca acel spirit "romanesc" sa fie infirmat) ca domnul Marian sa isi ceara scuze public de la cel ce a fost unul din OAMENII si RADIOAMATORII ROMANI. Am cunoscut acest RADIOAMATOR si ii multumesc pentru tot ce a facut pentru toti care au avut aceeasi pasiune cu el.

  • Postat de Marian - YO9FMP la 2012-01-03 12:27:14 (ora Romaniei)
  • D-le neradioamator??? imi pare rau ca nu sunteti informat.dupa ultima sau penultima emisiune Qtc prezentata de dl Ciobanita am discutat cu el despre desfiintarea radiocluburilor.I-am spus ca imi cer scuze daca l-am deranjat prin postari si interventiile mele in jurul subiectului privind desfiintarea radiocluburilor.Mi-a raspuns ca nu e nevoie sa imi cer scuze,ca este o situatie reala ce trebuie discutata.V-as ruga sa cautati inregistrarea acelei emisiuni,inainte sa ma insultati sa sa ma obligati dvs. sa imi cer scuze/nu aveti calitatea asta.De altfel subiectul topicului este altul.Adica desfiintarea radiocluburilor.V-as ruga sa postati ce va deranjeaza intr-un alt fel de punct de vedere.Am dreptul sa gandesc altfel. de altfel am facut dovada ca s-au desfiintat multe cluburi sub acest FRR.Nu stiu de ce de fiecare data cand cineva spune ce vede si ce simte trebuie sa fie tratat ca un dusman,ca un adversar si deseori insultat sau denigrat.Va rog respectuos sa tratam radioamatorismul ca atare.Este un sport,o pasiune si nu am vreun interes material sa scriu despre situatia jalnica in care a fost adus radioamatorismul romanesc.

  • Postat de Octav - (neradioamator) la 2012-01-03 18:54:36 (ora Romaniei)
  • Primele mele fraze s-au referit exact la subiect, dar sunteti atat de orbit de parerea Dvs. incat nu raspundeti decat la ce doriti. Discutia avuta cu domnul Ciobanita (relatarea proprie) dovedeste tocmai caracterul pe care il avea. Va rog sa dovediti bun simt si sa observati ca eu mi-am postat si numele nu numai calitatea. Radioamatorismul NU "a fost adus" de nimeni aici ci de viata. Daca nu vreti sa intelegeti asta va priveste. Raman la parerea mea referitoare la scuze (e bine macar ca le-ati cerut in particular). Imi cer scuze si promit ca nu voi mai interveni aici (chiar daca voi fi injurat !), cu toate ca cei cu gura mare vor sa-i domine pe toti cu parerea lor. TRAIASCA ROMANIA.

  • Postat de Marian - YO9FMP la 2012-01-05 18:43:17 (ora Romaniei)
  • Nu vad de ce sa ma justific unui necunoscut.
    Se vede ca nu vrei sa intelegi ce am scris mai sus.
    Mi-am cerut scuze public pe frecv QTC si nu particular cum crezi d-ta lui Vasile.
    Poti revedea emisiunea inregistrata a acestui QTC.
    Domnia Sa a spus ca nu trebuie sa ne scuzam si ca cele relatate de mine despre desfiintarea de cluburi sunt reale si preocupari ale sale,mai bine spus neinpliniri...
    Tot spunea ca Federatia este o suma a cluburilor afiliate.
    Din pacate aceasta suma este tot mai mica si tot mai multe cluburi dispar.Mai sunt si alte motive@interese pe care dvs. ca neradioamator nu le puteti intelege.
    Prioritar ar fi sa va inscrieti intr-un club bine sponsorizat-daca va pasioneaza sportul sau preocuparea asta.
    Fara bani radioamatorismul romanesc se târăște.



    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "De ce se desfiinteaza radiocluburi?"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact