hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Dragi colegi de hobby...

asa cum spunea regretatul YO2BN - nea Panti

Andrei Kui YO2LXB

In urma cu doua luni mi-am pus in plan sa vizitez mai multe linkuri ale Parcurilor Nationale din YO. Astfel am aflat ca, pentru a vizita, stationa si desfasura o activitate pe raza unui parc national trebuie sa ai aprobarea scrisa a conducerii acelui parc. Multi poate vor spune ca sunt cam dezaxat si ca umblu dupa formalitati si birocratie. Se prea poate! Dar eu am considerat asta o incapatinare... Hi!

Eu am incercat sa si obtin aceste autorizatii prin inaintarea unei cereri scrise catre conducerile parcurilor din Caras-Severin.

Aici a inceput munca de convingere, adica scopul montarii pilonului telescopic, durata provizorie de timp cat vom campa in zona, noxe, deseuri, etc etc. Toate pina in momentul in care am prezentat blogul YOFF. De aici mai departe cu prezentarile de pe internet, poze, linkuri WFF, diplome si activitatea depusa pentru obtinerea lor. Un intreg alai care a durat cateva ore de discutii deosebit de interesante pentru acei angajati ai parcurilor dar si pentru mine. Cu surprindere am constatat ca au devenit interesati de acest gen de activitate depusa de radioamatorii din intreaga lume, special cei din YO pentru ca acesta era scopul muncii de convingere. Dupa aproximativ 3 zile am fost sunat de unul din directorii de parc din C-S si invitat personal sa ridic aceea autorizatie. Mare satisfactie am avut cand acesta a spus ca este bucuros ca mai sunt persoane si grupuri care desfasoara activitati de genul acesta dar si placut surprins de ramura radioamatorismului, de care nu auzise pina in clipa aceea. Astfrel ca in urmatoarele trei saptamini urmeaza sa imi fie eliberate celelalte doua autorizatii prin amabilitatea celor din conducerea parcurilor.

La aceasta adresa de la Picasaweb este postata copia autorizatiei provizorii emise de Parcul National Semenic Cheile-Carasului.

Sper din tot sufletul ca in scurt timp sa avem parte de un concurs WFF intern sau poate chiar international in care sa participe toti activatorii de zone si sa ofere puncte vanatorilor de entitati YOFF.Poate....niciodata nu se stie.Dragi colegi de hobby... IUBITI SI OCROTITI NATURA. 73! 44!

YO2LXB(YP2011CS)
Op: Andy

Andrei Kui YO2LXB

Articol aparut la 14-7-2011

8463

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (11)  

  • Postat de David Moldovan - YO5BTZ la 2011-07-14 11:52:36 (ora Romaniei)
  • Ce inseamna 44?

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2011-07-14 11:58:29 (ora Romaniei)
  • Andrei are dreptate. Este bine sã avem o autorizaþie pentru o expediþie în Parcuri Naþionale. Dar numai pentru Parcuri Naþionale cu perimetru pãzit. Acestea au personal angajat.
    Celelalte situri FF sunt doar delimitate pe hartã ºi nu este nevoie de o autorizaþie specialã de a campa în aceste zone (þinînd cont de proprietate). Parcurile Naþionale cfm nomenclatorului YOFF sunt de la numãrul 001 la 026.
    De la numãrul 101 la 200 (ROSPA)sunt zone de protecþie specialã, dar care pot avea dimensiuni cât un sfert de judeþ, cuprinzând aºezãri umane.
    Mai existã situri FF de importanþã comunitarã (ROSCI) de dimensiuni reduse, dar tot ne-pãzite.
    Acestea aparþin de primãrii.
    Deci nu în toate cazurile este necesarã o autorizaþie.

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2011-07-14 13:25:54 (ora Romaniei)
  • "44" este salutul celor care opereaza din zonele WFF sau cu statii care activeaza WFF. "44" se citeste "fourty-four", FF.

  • Postat de andy - YO2LXB la 2011-07-14 15:07:34 (ora Romaniei)
  • Da asa este cum spune si d-nul Vasile.Doar pt. YOFF-001...026.In general doar acestea au personal angajat cu denumirea de ,,ranger'''', sa nu le zica paznici...Hi.Tnx Adrian ptr raspuns la cealalta intrebare.

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2011-07-14 19:01:40 (ora Romaniei)
  • Andrei a demonstrat si altceva - a demonstrat lipsa totala de cunoasterea macar al existentei radioamatorismului de catre organisme cu care vrand - nevrand avem contacte. Lipsa de mediatizare a ce a ce facem etc. In 1974 dupa un zbor de distanta am aterizat pe aeroportul Satu Mare, atunci erau terminate lucrarile de modernizare a pistei. Am fost cu un planor B2 romanesc, seful garzii de militari de la paza, un locotenent major speriat m-a intrebat ca unde este motorul si elicea....i-am spus ca l-am pierdut pe la ucrainieni.....hi. De atunci incoace se pare ca "organele" nu prea au evoluat. :))))

  • Postat de Andy - YO2LXB la 2011-07-14 19:40:52 (ora Romaniei)
  • In actiunea de ,,autorizare'' nu am avut de gand altceva decat pur si simplu cum am scris acolo in text,,incapatinarea de a vedea daca aceste autoritati, dupa explicarea si demonstrarea ca radioamatorii prin aceasta actiune incearca sa faca pe cat posibil cunoasterea zonelor de Flora Fauna ale YO in lume , vor binevoi sa accepte legislativ aceasta actiune.de multe ori de la legea scrisa pina la obtinerea unor hartii care se bazeaza pe aceea lege si iti da dreptul sa faci ceva pe baza ei este cale lunga.Cum am spus, am ramas surprins dupa munca de convingere cu cata promptitudine au reactionat cei din Parcurile Nationale Caras.Mentionez ca si eu am aplicat o strategie putin mai neortodoxa.Dupa obtinerea avizului in primul parc, pe cererea adresata celorlalte doua, am specificat ca si referinta pe directorul primului parc care poate da si mai multe explicatii(vorba romanului:lugulugu,behehe si mehehe)....texte.Dar texte care au in realitate corespundeau celor explicate de mine.Si uite asa mi-am facut damblaua obtinand ,,pergamentele''...Hi.Cat despre necunoasterea autoritatilor.....despre multe d-nu Miky, cred ca nu are rost sa mai discutam....Traim unde traim...73!44!Andy

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2011-07-15 02:00:50 (ora Romaniei)
  • In "excursia" de anul trecut in Insula MIca a Brailei am dat de oameni receptivi... Ba chiar am fost insotiti de un ranger. Se pare ca institutiile noi sunt mai aproape de anii in care traim.

  • Postat de COATU CEZAR - YO6CUF la 2011-07-15 20:57:17 (ora Romaniei)
  • Si noi am primit mult ajutor de la administratorul rezervatiei naturale de la Dumbravita, prin firma Doripesco. Ne-au dat curent electric, ne-au spus unde sa campam si ne-au mai invitat pe la ei. Foarte receptivi si amabili. YP6WFF SI YO6KNX/P sunt bineveniti la ei tot timpul. Si la Sovata am primit sprijin neconditionat de la locuitorii din zona, chiar daca nu stiau ce e radioamatorismul si " cu ce se mananca!!!!HI!!". Vorba dulce mult aduce si amabilitatea serveste la o mai buna comunicare. Cezar.

  • Postat de Noni - YO2DNO (yo2dno) la 2011-07-17 00:53:11 (ora Romaniei)
  • Panti zicea "Stimati colegi de hobby"....

  • Postat de Marius - YO2YA la 2011-07-18 14:13:31 (ora Romaniei)
  • legat de expresia 44
    "Radio amateur code 44! The figure «4» symbolizes four elements: the earth, water, air and fire.
    Sending on air the radio amateur code in the form of 2 figures «44!», is the WFF Foundation’s motto. It became a kind of tradition of the thousands of hams from different countries of the world and it reflected their relation to the preservation of Planet Earth and to aspire to live together with nature. It is always welcomed to send and receive «44» during QSOs with the WFF DX-peditions".
    Este un citat de pe pagina lui RA6JO de la http://www.qrz.com .

  • Postat de Andy - YO2LXB la 2011-07-18 20:05:25 (ora Romaniei)
  • Apai daca asa zici tu, asa sa fie, Noni,lasa ca nu-i bai nici cum am zis...hi!

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Dragi colegi de hobby..."
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact