hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti
Alegeri 9 aprilie 2011

Consiliul de administratie al FRR are cinci noi membri

Ciprian Sufitchi N2YO

Cinci radioamatori au completat pozitii vacante din cadrul Consiliului de administratie al Federatiei Romane de Radioamatorism, cu ocazia alegerilor la sedinta Adunarii generale din data de 9 aprilie. La cateva zile dupa alegeri, i-am felicitat si i-am rugat sa descrie intr-un paragraf sau doua, pe scurt, ce si-au propus sa faca in mandatul de un an de zile acordat.

Iata raspunsurile primite:

D-nul Adrian Mocanu YO3GW, Vicepresedinte *:










D-nul Stefan Daniel Macarescu YO3GA Vicepresedinte:

"Am sa raspund telegrafic la intrebarea referitoare la obiectivul principal pe care trebuie sa-l pun in practica in termen de un an:

Principalul meu obiectiv este acela de a modifica statutul F.R.R. in concordanta cu dorintele membrilor si necesitatea obiectiva de adaptare la realitatea prezenta. Acest obiectiv va fi prezentat in prima sedinta FRR, urmand sa stabilesc calendarul pentru desfasurarea acestei actiuni.Ttoate aceste informatii vor fi facute publice intr-un timp scurt pe saitul Hamradio, poate chiar inainte de sedinta."

D-nul Cezar Coatu YO9CUF, Presedinte al comisiei de diplome, QSL-uri, concursuri, clasificari sportive si YO DX CLUB:

"Acum trebuie sa facem treaba pe care ne-am propus-o.

Deja am contactat o parte din membrii comisiei mele (YO-DX-CLUB, Diplome, QSL-uri) si cautam cele mai bune solutii. Vom populariza multe din diplomele YO existente atat de la FRR cat si ale celorlalte radiocluburi din tara noastra. Sunt in cautarea unor sponsori care sa tipareasca diplome, QSL-uri si loguri pentru radioamatori. Distributia lor se va face (la QSL-uri) gratuit ca premiu pentru primii 3 clasati in concursurile nationale si de club (QSL-urile vor avea pe o parte imagini din Romania, iar pe verso casetaa tehnica specifica radioamatorilor, ROMANIA scris mare, Zona WAZ si ZONA ITU. Acum nu mai trebuie sa le stampilezi, poti face etichete autocolante sau le bagi in imprimanta si cu un calculator le scrii indicativul.

Si mai sunt multe care se pot face, mai ales pentru cluburile elevilor si radioamatorii tineri (mai mici de 18 ani si fara venituri)."

D-nul Petrica Stolnicu YO9RIJ, Presedintele al comisiei pentru SWL si tineret:

"Trebuie sa spun ca nu ma departez de punctele pe care le-am pus in CV cu cateva zile in urma. Eu pentru aceste puncte am candidat si imi doresc sa le realizez contand atat pe sprijinul Radioamator.ro, cat si pe cel al cluburilor afiliate FRR.

Solutiile pe care le doresc implementate pentru a imbunatati activitatea in urmatorul an, punctual:

  1. Realizarea unui numar de cel putin 2 programe, aplicate imediat, cu obiectiv principal atat atragerea de noi membrii radioamatori, cat si pregatirea acestora corespunzator inainte de a obtine autorizatia de radioamator de emisie.
  2. Implementarea unui sistem viabil de colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, privind activitatile de popularizare a activitatii de radioamatorism in scolile din toate judetele tarii.
  3. Realizarea unei interfete transparente si sistematice a CA al FRR cu societatea civila si membrii afiliati.
  4. Realizarea unei baze de date pe situl FRR care sa ofere tinerilor interesati de activitatea de radioamator din YO, acces la materiale complete si de calitate necesare invatarii si practicarii radioamatorismului.
  5. Implementarea categoriei SWL la toate concursurile de US si UUS din YO."

D-nul Adrian Florentin Zait YO8OW, Presedinte al comisiei centrale de telegrafie de sala:

"In calitate de presedinte al comisiei pentru care am fost ales, pe perioada mandatului meu de un an, imi propun urmatoarele:

  • Promovarea si popularizarea telegrafiei viteza in randul tinerilor si largirea bazei de selectie pentru lotul reprezentativ.
  • Modificarea regulamentelor de desfasurare a competitiilor nationale si aducerea lui la o forma cat mai apropiata celor international.
  • Sustinerea lotului reprezentativ prin organizarea de pregatiri, si punerea la dispozitia sportivilor a echipamentelor necesare antrenamentului.
  • Dotarea lotului reprezentativ cu echipament de prezentare. Gasirea unui sponsor dispus sa investeasca in perormanta.
  • Organizarea campionatelor nationale la un standard cat mai apropiat de competitiile international.
  • Organizarea de competitii pentru incepatori si incurajarea lor spre performanta.
  • Achizitionarea de echipanet necesar bunei organizari a competitiilor, echipament ce va fi folosit si pentru pregatirea lotului reprezentativ.
  • Participarea la Cupa Europei 2011 si la Campionatul Mondial 2011 a lotului reprezentativ.
  • Organizarea in 2012 in Romania a Campionatelor Europene HST."

*) Solicitarea pentru acest articol a fost transmisa celor 5 noi membri ai Consiliului de administratie la data de 12 aprilie 2011. Pana la data de 4 mai 2011 au fost trimise prin email 4 cereri d-lui Vicepresedinte Adrian Mocanu YO3GW. Din pacate d-nia sa nu a raspuns la nici unul dintre aceste mesaje.

Ciprian Sufitchi N2YO

Articol aparut la 4-5-2011

9921

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (21)  

  • Postat de Dan - YO3GH (yo3gh) la 2011-05-04 22:31:53 (ora Romaniei)
  • Din CV-urile lor , se poate citi ca YO3GW este ex-YO3GSM ( ca studii fac de Automatica ) . Nu am vazut in CV de ce a dorit sa candideze . Iar YO3GA este ex-YO3GAA ( ca studii de drept la o fac particulara ) care in CV spunea : " doresc sa candidez pentru ca apreciez ca este momentul sa contribui cu expertiza mea la relansarea activitatii Federatiei si la intarirea ei, la cultivarea spiritului de fair-play in competitii si in activitatile de zi cu zi. Cred ca este vremea ca cei care au stat pasivi sa se implice. "
    Le doresc mult succes ! 73 , Dan

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2011-05-05 00:17:55 (ora Romaniei)
  • Succes tuturor si sa ne analizam activitatea peste un an.Pana atunci:
    Saptezeci si trei!

  • Postat de Nicu - YO7MCA la 2011-05-05 08:51:27 (ora Romaniei)
  • Oare cei cinci, cei cu fortele proaspete, vor reusi sa toarne macar fundatia la casa Radioamatorului???
    Sau doar se agata de mandria de a fi in C.A. al Federatiei!!!

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2011-05-05 12:11:22 (ora Romaniei)
  • Cineva - persoana importanta, nu spun cine - a aruncat o piatra in apa iar altii - iarasi nu spun cine - i-au dat votul crezand ca este vorba de o piatra din fundatia casei radioamatorilor, dotata eventual cu piscina. Acum a mai aparut ceva in plus: observ ca molima refuzarii dialogului, in concret refuzul de a raspunde unei solicitari publice, a coborat de la varful piramidei la nivelul de vice-varf, care arata o stare de contagiune pe punctul de a deveni molima. Nu imi fac iluzii ca vom avea o casa a noastra dar cred ca cel putin in zona unui serviciu bidirectional de QSL-uri - infinit mai usor de facut decat o casa - sa se miste ceva chiar de anul acesta. Daca insa ne prinde Anul Nou tot fara serviciu functional de QSL-uri inseamna ca ipocrizia inlocuieste si intentiile facute cu cea mai buna credinta. De baza ramane totusi promisiunea cu statutul FRR, sunt curios sa vad cat de repede si cum pot fi implicati si radioamatorii, nu numai alesii. 73 si sa auzim (si) de bine!

  • Postat de Tibi - YO5OFT la 2011-05-05 12:20:25 (ora Romaniei)
  • Federatia ar trebui sa faca lobby pentru recunoasterea noastra ca utilitate publica. Ne-am rezolva multe probleme asa. Prima ar fi montatul antenelor.

  • Postat de Adrian Voica - YO2BPZ (yo2bpz) la 2011-05-05 15:11:03 (ora Romaniei)
  • Principalul obiectiv al unuia dintre vicepresedinti (dar si al nostru, majoritatea radioamatorilor YO) este modificarea Statutului FRR. Deoarece am incercat acest lucru la un nivel mult mai mic (YO HD DX) mi-as permite sa fac cateva propuneri:
    1. Obligatorie constituirea unui comitet de redactare al noului Statut, format din juristi si radioamatori (acum e foarte usor din juristi - radioamatori)care sa analizeze toate propunerile de modificare, sa le puna de acord cu legislatia in domeniu si sa le dea forma juridica adecvata.
    2. Deoarece NIMENI (sau aproape nimeni) nu va avea rabdarea sa analizeze si sa adnoteze punct cu punct prevederile statutului actual si sa prezinte propuneri de modificare de care sa se poata tine seama, as propune ca numitul Comitet de redactare a Statutului sa trimita radioamatorilor prin E-mail un Statut actual in format editabil (Word), pe care cei interesati sa poata face punctual modificarile pe care le considera necesare direct pe formularul de lucru, astfel:
    * articolele (aliniatele, frazele, propozitiile, cuvintele) care se considera ca trebuie eliminate vor fi scrise cu albastru ( sau cu caractere italice )
    * propunerile pentru adaugiri sau articolele noi vor fi facute punctual, la locul potrivit si vor fi scrise cu rosu ( sau vor fi subliniate –underline).
    In acest caz le va fi mai usor si radioamatorilor interesati sa faca propuneri, dar si Comitetului sa le centralizeze (ca este foarte greu, acest lucru s-a vazut si in cazul nostru, deoarece, desi in cadrul AG a YO HD DX din 20 februarie mai multi radioamatori si-au manifestat dorinta schimbarii unor prevederi din Statut, in momentul cand au fost pusi in situatia de a face propuneri concrete au renuntat, unul singur trimitand in termenul stabilit materialul inapoi cu propunerile proprii, ceea ce ne-a facut sa concluzionam ca totul e in regula si ca nu e nimic de modificat! Cred ca aproximativ la fel se va intampla si la nivel national daca se va proceda in acest mod. Dar atunci se va cunoaste clar daca ESTE sau NU ESTE dorinta de schimbare!

  • Postat de Victor Schillinger - YO4SCY la 2011-05-05 16:34:50 (ora Romaniei)
  • Referitor la modificarea statutului FRR, cred ca ar trebui sa fie simplu, coerent si sa corespunda tuturor timpurilor, asijderea constitutiei nord-americane sau a statutului DARC. Sa nu uitam ca FRR este o federatie de cluburi in acest moment. Ca aceste cluburi sa isi poata exprima opinia; trebuie ca la randul lor sa discute cu membrii proprii. Un reprezentant la adunarea FRR, voteaza in calitate de delegat si nu dupa flerul propriu.
    Sunt totusi dezamagit deoarece nimeni nu si-a propus si obiective pe termen mediu si lung. In tara asta nimeni de 20 de ani nu traseaza niste directii clare pe termen lung. Stiu; tinte de atins precum obtinerea statutului FRR de utilitate publica, ca dealtfel si o lege a antenelor, de ex. pot fi imposibil de atins intr-un an. Dar un calendar realist si pasi clari, cineva tot trebuie sa conceapa si sa impuna.
    Cluburile pierd membrii cotizanti in mare masura datorita faptului ca au din ce in ce mai putine servicii de oferit. Un serviciu bidirectional de QSL-uri la nivel de club nu se poate sustine financiar. Dar la nivel de federatie a facut cineva un calcul cat ar reveni per radioamator ? Daca da, acest studiu a ajuns la membrii FRR, respectiv la cluburi ?
    Curiosity killed the cat, dar odata si odata trebuie rupta pisica si trebuie facut un recensamant al radioamatorilor legitimati de cluburile care sunt membre FRR, si nu a celor ce rezulta din situatia ANCOM.

    Poate ar trebui si de aici sa incepem.

    Personal sunt entuziasmat, increzator si felicit sincer proaspetii alesi. Sa le acordam INCREDERE si sa-i sustinem.

    73 cu respect tuturor,
    YO4SCY - Victor

  • Postat de ion - YO9CEB la 2011-05-05 20:53:54 (ora Romaniei)
  • Pentru Cezar yo9cuf,cum vei proceda cu QSL-urile primite sau expediate? Cum vei face sa atragi radioamatori in concursurile yo.Banuiesc ca vei reface sistemul de arbitraj,se va face corect si nu pe pe criteri de relati si pile sus puse.73 si mult succes.

  • Postat de Safriuc V - YO5PEZ la 2011-05-05 22:31:39 (ora Romaniei)
  • Doresc succes d-lui Cezar Coatu YO9CUF, ce isi propune este necesar, dar si greu. Ma aliez cu d-nul Adrian Voica YO2BPZ si imi permit sa adaug, ca un pas importat inainte de redactarea noului statut ar fi stabilirea principiilor ce trebuie sa le cuprinda. Iar pentru o armonizare intre asociatile locale si federatie, un gid minimal de organizare si functionare al acestora, pe baza acelorasi principii. Un secretariat pentru redactarea statutului ar trebui sa puna la dispozitia celor intersati, material documentar la care se va face referire in argumentarea propunerilor.
    Fiindca Vasile Ciobanita nu pare a fi interesat sa aduca unele lamiriri, vreau sa-l informez eu pe Tibi YO5OFT, ca radioamatorismul este recunoscut ca activitate de utilitate publica. Dar, desi aceasta activitate implica mai multe aspecte, este recunoscuta doar latura sportiva. O recunoastere pe plan educational, cultural, sau alte planuri ar fi deosebit de utila cu atat mai mult cu cat se consuma multa energie in a desfinta cu orice pret latura sportiva, fara sa se puna alceva in loc, si asa sigur si piederea recunoasterii activitatii de utilitate publica.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2011-05-05 22:56:33 (ora Romaniei)
  • Referitor la statut. Pentru ce fel de radioamatori va fi facut statutul? Pentru ca sigur va fi facut in favoarea celor de la care se asteapta sa fie majoritari la vot. Pentru a sti exact cum stau lucrurile, unde se poate gasi sau cine poate pune la dispozitie lista cu cluburile afiliate FRR si, din acestea, cate beneficiaza de finantare de la buget? Eventual si numarul de membri ai fiecarui club din lista. Cat priveste principiile ce trebuie sa stea la baza statutului parerea mea este ca de importanta maxima este unul singur: daca activitatea de radioamatorism va avea un caracter sportiv sau va un caracter tehnic-experimental. Odata fixat acest cadru, restul nu reprezinta decat detalii. 73!

  • Postat de Ciprian - YO3FWC la 2011-05-05 23:59:00 (ora Romaniei)
  • Pentru Tavi, YO4BKM - Obtinerea listei cu asociatiile afiliate pare sa fie o chestiune foarte spinoasa. Secretarul general mi-a promis inainte de Adunare ca imi va pune la dispozitie acea lista dupa 9 aprilie, cand va fi fost actualizata. De atunci insa e liniste, Secretarul general nu mai raspunde la nici un email si nu vad cine altcineva sa imi poata furniza informatia. Am incercat si prin Relatii publice, fara succes insa. Daca obtineti mult ravnita lista cu asociatiile afiliate, m-ar interesa si pe mine, sa fac actualizari in baza de date cu cluburi. 73s de Ciprian N2YO

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2011-05-06 18:50:20 (ora Romaniei)
  • TNX Ciprian, YO3FWC, eu am mai sugerat odata sa fie facuta publica aceasta lista, acum aflu ca exista probleme. FRR ca autoritate nationala si membra IARU are o asemenea lista depusa la IARU cu privire la alcatuirea sa, conform "Constitution of the International Amateur Radio Union", capitolul "BYLAWS OF THE INTERNATIONAL AMATEUR RADIO UNION", punctul 2 care spune "An applicant for membership shall include the following in its application: a) a copy of its constitution or other governing document; b) a list of its officers, the total number of its members, the number of members who are licensed to transmit in the Amateur Service, and the number of licensed operators in its country and/or separate territory". Deci, exista o situatie oficiala comunicata la IARU si, nefiind secreta, FRR trebuie sa o puna si la dispozitia membrilor sai. Ar fi posibil ca aceasta situatie - cu motivarile cuvenite - sa fie ceruta chiar de la IARU?

  • Postat de Ciprian - YO3FWC la 2011-05-06 19:18:01 (ora Romaniei)
  • Tavi - Prin "members who are licensed to transmit in the Amateur Service" IARU intelege persoane fizice, or in Romania membrii FRR sunt asociatii sau cluburi. O asemenea lista cu asociatii nu poate fi gasita la IARU. La aceasta data IARU recunoaste 648 membri in intelesul de radioamatori asociati cu FRR, acest numar derivand din cotizatia anuala platita.

  • Postat de Victor Schillinger - YO4SCY la 2011-05-06 22:49:01 (ora Romaniei)
  • Ciprian - "La aceasta data IARU recunoaste 648 membri in intelesul de radioamatori asociati cu FRR, acest numar derivand din cotizatia anuala platita."

    De aici putem trage 2 concluzii:
    - ori FFR nu vireaza toti banii rezultati din taxa catre IARU (personal nu cred sa fie asa);
    - doar 648 de membri platesc taxa IARU si fac parte oficial ca membri cotizanti intr-un club afiliat FRR.

    Im ambele cazuri mi se pare ca problema ar fi foarte grava. Vehiculam cifre de ordinul miilor, raportam mii de radioamatori pentru interventii in cazuri de urgenta si in realitate cluburile raporteaza ca au in evidente doar 648 de membri.
    Pentru transparenta; o lista a cluburilor afiliate FRR ar trebui totusi facuta publica in aceeasi masura cu publicarea de catre cluburi a membrilor sai.
    Altfel spus, mai transant; o parere a unui radioamator care nu face parte din nici un club, ar trebui sa fie sinonima cu opinia mea impusa Automobil Clubului Roman doar pentru ca sunt sofer.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2011-05-07 07:45:16 (ora Romaniei)
  • Ciprian, YO3FWC, asta am inteles si eu din statutul IARU, dar am remarcat ca IARU cere atat lista membrilor (fie ei cluburi) dar si lista persoanelor fizice si a operatorilor radio, probabil pentru un eventual call-book. Pe langa cele semnalate de Victor YO4SCY as mai adauga si altceva: Ce numar de radioamatori declara FRR pentru a obtine fonduri de la buget? Finantarea se face cumva pe numar de membri declarati? Daca FRR raporteaza mii de radioamatori pentru finantarea propriei activitati, cum ii reprezinta si pe cei care nu recunosc FRR? Este corect cum se procedeaza? Iata cam la ce duce lipsa de transparenta si de dialog. 73!

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2011-05-08 19:33:16 (ora Romaniei)
  • Tavi, impozitele sunt "per capita", banii de la minister sunt pe "actiuni"...

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2011-05-09 08:39:59 (ora Romaniei)
  • TNX Adrian, YO3HJV. Nu aveam de unde sa stiu, comparam cu ce stiu precis, anume ca in invatamantul universitar - si mai recent si in cel preuniversitar - finantarea de la buget a institutiilor scolare este "per capita". Cat priveste numarul de afiliati la FRR - persoane fizice - tot o enigma ramane, si ca valoare si ca importanta. 73!

  • Postat de Lari - YO9CSM la 2011-05-10 21:29:44 (ora Romaniei)
  • Cezar,YO9CUF, DACA VA FI SPRIJINIT va putea ,,face ceva'' in PROBLEMA SPINOASA a expedierii qsl urilor.Il cunosc de 30 si ceva de ani,este perseverent si altruist.Ii doresc mult SUCCES (are nevoie) in aceasta grea misiune.73's,Lari.

  • Postat de Corneliu Conrad - YO4BXX la 2011-05-10 23:44:26 (ora Romaniei)
  • Il cunosc si eu pe Cezar si cred ca va reusi. Ii transmit salutari, sanatate si sa aibe putere sa se lupte pentru QSL-urile YO. Succes Cezar de la YO4BXX - Cornel.

  • Postat de Marian - YO9FMP la 2011-05-13 23:09:33 (ora Romaniei)
  • Conducerea FRR este o varza.Murata!Frate eu nu am ce sa reprosez la oamenii astia noi care au fost pusi pe podium...vreau sa sa am raspunsuri de la cei care au condus defectuos FRR ultimii ani/ASTA VREAU!
    Ce se vrea?Sa se dea raspundere unor radioamatori care nu au pârghii ptr a face reforma?TREZITI-VA!Este nevoie de reforma...Uitati-va la ce a scris/rezultate ale YO3KSR...cand ne adaptam lumii civilizate?

  • Postat de Julien Marianov - YO3JT la 2011-06-10 22:04:34 (ora Romaniei)
  • Pentru MARIAN,
    Intradevar este nevoie de o reforma dar nici sa ma compar cu KSR-ul care nu este decat un radioclub mai instarit dar cu pretentii de federatie. Daca ei in 3 ani de la infiintare au doar 25 membrii, fa un calcul in cati ani vor depasi FRR-ul. Fara o viziune clara si doar cu pretentii dar fara valori vor ramane la acelasi statut. Eu sper in reforma si se face usor usor! 73!

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Consiliul de administratie al FRR are cinci noi membri"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact