hamradioshop.ro
Articole > Federatia Romana de Radioamatorism Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Regulamentul Old Timer's Club Romania

Valentin Ghita YO2LDC

Regulamentul oficial al OTCR Romania poate fi accesat si in format PDF.

Acest club al radioamatorilor veterani romani este fara personalitate juridica aflat sub directa coordonare a FRR, avand sediul in localitatea Oravita str. Spitalului nr 57 jud CS cod 325600.

Acest club are menirea de a recunoaste meritele radioamatorilor veterani in dezvoltarea radioamatorismului romanesc deoarece fiecare in functie de posibilitatile sale a contribuit la aceasta.

Old Timer's Club RomaniaPot deveni membri ai acestui club radioamatorii de cetatenie romana sau radioamtorii straini, de orice etnie dar originari din Romania care indiferent de sex, convingeri politice, religie, limba materna, fac dovada ca au desfasurat o activitate de radioamator de receptie sau emisie receptie - inclusiv cluburile afiliate la FRR- de cel putin 25 de ani si fac dovada acesteia printr-un act sau mod precum:copia dupa autorizatie, QSL, diplome sau oricare alta dovada. Daca din motive de forta majora solicitantul nu poate prezenta dovezile de mai sus e valabila si declaratia olografa a doi membri ai FRR.

Calitatea de membru al clubului inceteaza doar la cererea in scris a acestuia. Membri clubului au dreptul sa mentioneza pe corespondenta specifica aceasta calitate si sa utilizeze sigla clubului.

FRR va pune la dispozitia clubului in publicatia proprie un spatiu tipografic corespunzator ca dimensiune pentru a mediatiza activitatea acestuia, se va crea o pagina pe internet si se va utiliza frecventa de 3700 KHz +- qrm dupa terminarea emisiunii de qtc de catre FRR.

Corespondenta se va expedia pe urmatoarele adrese:

  • Clubul Sportiv CFR Oravita, str Spitalului nr 57, RO-325600, Oravita, CS, Romania;
  • Clubul Sportiv Ivana Oravita, P. O. Box 14, RO-325600, Oravita, CS, Romania;
  • yo2ldc@yahoo.com.

    Clubul neavand personalitate juridica are o structura de coordonare simpla printr-un administrator in persoana presedintelui sectiei de radioamatori de la C. S. C. F. R. Oravita si secretar prin persoana directorului C. S. Ivana Oravita.

    La initiativa membrilor clubului cu acordul FRR clubul poate organiza un concurs anual, emite diplome si edita un buletin informativ.

    Primirea solicitantului in club se face pe baza unei cereri dupa modelul prezentat alaturat.

    Singura obligatie a membrilor clubului este aceea de a prezenta la primirea in club a unei autobiografii care sa cuprinda si descrierea intregii activitati radio si daca este posibil a unei poze color sau a unei poze in format electronic.

                                                                           
    

    Cerere

    Catre Old Timers Club Romania, Subsemnatul……………………………… radioamator de receptie cu indicativul……………………… din anul ……… si cu indicativul de emisie receptie…………… din anul……… domiciliat in localitatea ………………… str…………………………nr. …bl… sc…… et… ap… cod postal……………. judetul………………………telefon: ac………………serviciu…………… mobil …………… email………………………… web page …………………………. posesor al actului de identitatate seria……nr…………………CNP………………………… Solicit ca pe baza dovezilor anexate sa devin membru al OTCR. Prin prezenta declare ca voi respecta regulamentul OTCR si statul FRR. Localitate Data Semnatura Anexe: Copie dupa autorizatii QSL primite mai vechi de 25 de ani sau alte acte, titluri, diplome.

    Cupa OTC Romania

    Este concursul anual organizat de clubul OTC, sponzorizat de Clubul Sportiv Ivana Oravita.

    Data:
    -in fiecare an in prima zi de duminica a lunii aprilie in doua etape :
  • etapa 1, 07-08 CFR,
  • etapa 2, 08-09 CFR.
    Benzi/moduri de lucru:
    80m, CW (3510-3560 kHz), SSB (3675-3775 kHz)
    Categorii de participanti:
  • A-statii operate de membri OTC .
  • B-statii cu operatori in varsta de maxim 18 ani impliniti pana la data concursului.
  • C-statii individuale si de club ne-membre OTC cu varsta peste 18 ani .
  • D-receptori
    Apelul concursului:
  • in CW: test OTCR
  • in SSB: Apel concurs OTCR
    Controale:
  • Statiile de categoria A vor transmite RS(T) +nr de ani de radioamatorism+prescurtare judet
  • Statiiele de categoria B si C vor transmite RS(T)+judet.
    Punctaj:
  • 1 legatura cu o statie a carui operator este membru OTC valoreaza numarul de control pe care-l transmite acesta din urma.
  • 1 legatura intre doua statii categoria B-B, B-C valoreaza 5 pcte SSB si 10 pcte CW.
    La statiile de receptie pentru o receptie completa a unui QSO in SSB se acorda 5 puncte . Pentru o receptie completa a unui qso in CW se acorda 10 puncte. Se va cota cu puncte doar prima statie inscrisa in QSO-ul receptionat si care va cuprinde indicativele si controalele transmise de ambele statii. Nu se admit 2 sau mai multe receptii ale aceluiasi indicativ per etapa ca statie cotata cu puncte. O legatura bilaterala sau o receptie a YO2KIV sau YO2KJG valoreaza 50 puncte in SSB si 100 puncte CW ele neparticipand la clasament.
    Multiplicator:
    Nu exista multiplicator.
    Reguli de desfasurare a concursului:
  • Statia care pe o frecventa, in urma unui CQ sau QRZ? Stabileste un QSO e obligata sa faca un QSY de minim +- 3kHz lasand frecventa corespondentului care apoi si el va trebui sa respecte regula.
  • Pentru a participa la acest concurs este absolut necesar ca operatorul statiei sa fie membru la o structura organizatorica filiata la FRR.
  • Din fisa recapitulativa trebuie sa reiasa calitatea de membru la o structura organizatorica afiliata la FRR. Daca acest fapt nu reiese logul va fi considerat ca log de control statia neparticipand in clasament.
  • Un participant poate avea un singur semnal pe banda .
  • Legaturile cu propriul judet nu sunt considerate valide.
    Scorul:
    Scorul final este numarul total de puncte acumulat de participant prin insumarea punctelor obtinute in cele doua etape.
    Penalizari:
    1-Se anuleaza la ambii corespondenti punctele daca:
  • a- daca timpul difera cu 5 minute sau mai mult.
  • b- daca sunt cotate legaturi cu propriul judet.
  • c-daca sunt greseli la scrierea corecta ale indicativului, judetului sau a nr de ani.

    2-Se penalizeaza cu 5% din rezultatul final orica legatura dubla cotata.

    Loguri:
  • Logurile vor fi expediate pe adresa Ghita Valentin, CP 14, Oravita, 325600, CS.
  • Logurile vor fi trimise in termen de 30 de zile data postei.
    Arbitraj:
    Arbitrul va fi YO2DFA.
    Clasamente si premii:
    Se intocmesc clasamente separate pentru fiecare categorie. Se acorda diplome clasatilor pe primele trei locuri de la fiecare categorie. Se acorda premii substantiale pentru castigatorii categoriilor A, B, C, doar daca sunt 10 participanti pe categorie. Va fi acordat de asemenea un premiu surpriza prin tragere la sorti. Premiile si diplomele vor fi trimise pe adresa participantilor. Rezultatele concursului vor fi publicate in revista FRR. Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica prezentul regulament aducandu-l in timp util la cunostinta publica.

    Valentin Ghita YO2LDC

    Articol aparut la 12-10-2004

    12290

    Inapoi la inceputul articolului
  • Comentarii (10)  

  • Postat de Dan BACIU - YO3GH (yo3gh) la 2004-10-14 05:19:49 (ora Romaniei)
  • Din pacate , regulamentul nu are prevazuta ( asa cum propusese initial Pit ) si o posibilitate de intrare pentru cei care nu au inca 25 de ani de activitate . La Pit era o varianta gen ' junior ' cu o activitate de min 10 ani parca .... urmand sa devina membru senior la data implinirii celor 25 de ani ...Asa cum o expun pare o problema subiectiva ( eu nu pot sa intru in club , am 20 de ani ' cu acte ' si mult mai multi ' fara acte ' hi ! ) dar nu este asa ,... , eram convins ca puteau intra in club si alti radioamatori care poate ar fi ajutat cu ceva clubul ..... Discutam cu Vali pe e-mail ( nici el nu are anii respectivi pentru a intra in club ) si glumeam cu el ca mai trebuie sa asteptam .... eu doar 5 ....si ii spuneam ca daca se infiinteaza si la noi un club OTC in Bucuresti ( poate reuseste Pit pana la urma ) il primim aici ....hi !
    Toate cele bune,
    '73 YO3GH
    Dan


  • Postat de Csik Vasile - YO5AY la 2004-10-18 15:46:35 (ora Romaniei)
  • Draga Dan.Mii de scuze.Erare humanum est.73! Vasile (73 ani)

  • Postat de Dan - YO3GH (yo3gh) la 2004-10-19 07:12:23 (ora Romaniei)
  • Nici o problema .... initial nu am inteles mesajul , dar apoi am banuit ca este o apreciere eronata ...... toate cele bune ! '73 Dan ( 45 ani )

  • Postat de PAICU MARIN - YO4DCF la 2004-10-25 05:29:38 (ora Romaniei)
  • Sunt autorizat din anul 1983 dar ca SWL din 1967 cu indicativul YO4-17867/TL;/BR.Sa vad daca mai gasesc vreun QSL din acea perioada.In schimb
    mai am Log-urile.Ce taxe sunt necesare ?
    MULT SUCCES! MARIN-YO4DCF

  • Postat de Margarit ionescu - YO9HG la 2004-10-27 07:02:05 (ora Romaniei)
  • Dr organizatori,
    Va voi trimite, in curand, cererea de inscriere in club.
    ROG insistent, chiar INSIST modificati ora de desfasurare din 'ora CFR' on ora 'YO'! De ce nu ora 'TAROM' sau ora 'microbuzelor Oravita-Severin'?
    Club este totusi un club de prestigiu si nu un club caragelian.
    73's Margarit YO9HG

  • Postat de Oproescu Gheorghe - YO4BKM (yo4bkm) la 2004-11-04 11:37:05 (ora Romaniei)
  • Pentru a mentine caracterul de veteran consider ca trebuie sa se respecte regula unei anumite vechimi si cea stabilita de regulament, respectiv de un sfert de secol, o consider corecta (nu din cauza ca imi este favorabila si mie). Apare insa si aspectul legat de cei care, fara a fi radioamatori, au sprijinit radioamatorismul, chiar pe durate lungi. Pentru acestia propun infiintarea calitatii de "membru onorific" al clubului, motiv pentru care membrii radioamatori sa fie considerati "membri titulari". Notiunile de "senior" sau "junior" nu "dau bine" cu titulatura de veteran.
    Toate cele bune! 73 de YO4BKM Tavi (58 ani, 36 ani de radioamatorism destul de activ)

  • Postat de Cristea Stefan - YO5CEA la 2004-11-13 16:15:21 (ora Romaniei)
  • O propunere...
    Calitatea de membru se obtine in urma unei cereri insotita de dovezile de rigoare,iesirea din club se face tot in urma unei cereri, dar sa spunem am devenit membru,am decedat deci voi fi membru si in continuare pina cind clubul se va desfiinta...daca asa stau lucrurile,consider ca avem o datorie morala ca si cei ce nu mai sint si indeplinesc aceaste conditii sa fie primiti ca membri, solicitarea sa fie facuta de un apropiat al celui in cauza fie radioamator fie membru al familiei sau chiar un prieten...de asemenea sa fie permis accesul la datele biografice a celor disparuti,sint sigur ca si acestia daca ar fi printre noi s-ar fi inscris in acest club..as fi curios si de alte opinii in acest sens...
    73 de la yo5cea. La reauzire in 3720khz sau 7050khz...

  • Postat de D.A.SCHMIDT-BOLD - YO7VS la 2004-12-10 17:54:43 (ora Romaniei)
  • Draga prietene Ghita!
    De mai multe........saptamani, impreuna cu YO7VJ, am expediat prin posta,
    cele necesare pentru a deveni membri OLD TIMER CLUB ROMAN!
    Pana in prezent, nu am primit nici un raspuns!???!!!
    Oare sa fi fost doar ...o scanteie???????????????
    73&DX, de YO7VS - Dick, QRV din anul 1963 ca YO7VS

  • Postat de NINI - YO3CCC la 2005-01-24 07:24:01 (ora Romaniei)
  • Stimati domni
    Am primit azi plicul cu diploma d-voastra pe care o sa o pun la un loc de mare cinste in studioul radio. Maine va trimit plicul cu c-valoarea si sunt de acord cu editarea buletinului informativ. Asta o sa va scriu si in plic. Cu multumiri.
    73! NINI YO3CCC

  • Postat de Tarata Nicolae-Corneliu - (neradioamator) la 2011-06-27 12:32:22 (ora Romaniei)
  • Buna ziua,Vali,felicitari pentru tot ce faci.Salutari lui Ovidiu care a fost ca si mine lui Adrian te rog spun-ei sa-mi trimita QSL promis,de la nepotul lui am primit qsl de la NU.Tu stii ca eu sunt in eter - radio din 1965,am multi Kw/ora consumati.Ce mai faci tu?si eu am inceput cu FT-450-AT in 1,8 si 6.m.Te invidiez cu spatiul ptr.pogoanele de ant.(hi)Ma intereseaza si pe mine diploma ;Old Timer''''s ma uit in oglinda si realizez ca-s ;(hi)Eu l-am cunoscut pe tatal tau cu multi ani in urma cind era in Bucuresti.Nu uita de un qsl de la YO2BV.Multa sanatate 73

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Regulamentul Old Timer's Club Romania"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact