hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Din nou la Cluj-Napoca!

László Hadnagy YO5AEX

Am fost din nou la Cluj-Napoca, in orasul de la poalele Feleacului, Centrul Universitar Cluj-Napoca.

Am incercat sa iau legatura la telefon cu Federatia Romana de Radioamatorism. Dar, fiind sfarsit de saptamana, zile nelucratoare, nu a rapuns nimeni apelului meu.

La Cluj-Napoca, am dorit sa ma informez cu privire la solutionarea sediului statiei colective YO5KAI, respectiv situatia Sectiei de radioamatorism din cadrul fostului Club Sportiv Municipal Cluj.

Reamintesc cititorilor nostri ca prin adresa Directiei Judetene pentru Sport Cluj cu nr. 1.151 din 30.06.2010, semnata la aceea vreme de Directorul coordonator Dragos Aurora, Radioclubul YO5KAI a fost somat ca pana la 15 iulie 2010 sa paraseasca incaperile ocupate in Sala de sport "Sonia Iovan" din Cluj-Napoca, Str. Arges nr. 7, iar prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, Doina Ofelia Melinte, cu nr. 935 din data de 10.08.2010 s-a dispus desfiintarea Sectiei de radioamatorism a CSM Cluj. Radioclubul s-a conformat si a eliberat spatiile ocupate.

Odata cu desfiintarea Sectiei de radioamatorism CSM Cluj, Statia de club YO5KAI si sportivii radioamatori legitimati la aceasta sectie nu mai pot participa la concursurile organizate de Federatia Romana de Radioamatorism pe linie sportiva. Lucru absolut de neglijat.

Da la ultima vizita facuta la Cluj, pana acum, am reusit sa iau legatura, prin Yahoo Messenger ori prin telefon, cu Roman Vasile YO5FMT, fostul secretar si antrenor, respectiv Lazar Sergiu YO5CRI, fostul presedinte a Comisiei de radioamatorism a Radioclubului YO5KAI CSM Cluj-Napoca, pentru a ma informa despre modul in care s-au derulat evenimentele in continuare.

Dar, iata ce am aflat:

In luna august 2010 s-a formulat o Plangere prealabila si o Contestatie impotriva Ordinului presedintelui ANST prin care s-a solicitat revocarea Ordinului nr. 935, cu consecinta repunerii in situatia anterioara emiterii acestui ordin a Sectiei de radioamatorism CSM Cluj. Insa din cate am aflat, nu s-a primit vreun raspuns la petitiile formulate, afirma Roman Vasile YO5FMT.

Am facut rost de textul celor doua documente, pe care am avut intentia sa le fac publice sub forma unor scrisori descrise. Roman Vasile YO5FMT, printr-un mail, m-a rugat sa nu public cele doua documente. I-am respectat dorinta, fara sa inteleg motivatia acestei decizii.

De la conducatorii activitatii de radioamatorism din Cluj-Napoca, am mai aflat ca ar fi fost sfatuiti sa renunte la activitatile de protest intrucat ar fi posibil ca ANTS-ul sa desfiinteze sectiile departamentale din teritoriu. Acest fapt ar fi in defavoarea miscarii de radioamatorism din tara si poate periclita locul de munca al mai multe persoane. Nu prea inteleg acesta afirmatie, nu am argumente pro sau contra.

Mi-am pus intrebarea, daca s-ar merge pe principiul desfiintarii cluburilor departamentale unde vor merge sportivii radioamatori? Vor ramane doar cluburile private?

In luna august 2010, clujenii au avut intentia de a organiza o Conferinta de presa pe tema desfiintarii, de catre ANTS, a miscarii de radioamatori din Cluj-Napoca cu sprijinul Studioului teritorial de Radio si Televiziune din Cluj-Napoca. Chiar mi-am oferit ajutorul pentru a prezenta situatia creata in mass-media clujeana. Deasemenea s-a formulat textul unei actiuni catre Judecatoria din Cluj-Napoca. Am inteles ca in final s-a renuntat la radio si televiziune. Nu stiu nici daca s-a depus actiunea la Judecatoria Cluj. Ca atare s-au complacut in situatia actuala?

Pentru sustinerea masurilor dispuse, o echipa a Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret a efectuat o verificare privind activitatea financiara a Sectiei de radioamatorism CSM Cluj. S-a constatat ca CSM-ul a acordat in mod nejustificat fonduri pentru participare la competitii, a achitat cheltuielile pentru telefon, curent electric, incalzire, etc, in conditiile in care nu s-au respectat prevederile Legii nr. 69 din 28 aprilie 2000 - Legea educaţiei fizice şi sportului, prin care statul sprijina miscarea sportiva si garantează exercitarea functiilor sectorului public in domeniile educatiei fizice si sportului. Cei 43 de sportivi radioamatori clujeni nu dispun de legitimatie de sportiv si nu au vizita medicala anuala la zi.

Din aceste motive, sumele cheltuite pentru functionarea Sectiei pentru ultimii 3 ani ar putea fi recuperate de la antrenorul (nesalariat) Roman Vasile YO5FMT. Acestea sunt un motiv in plus pentru resemnare, de acceptare a situatiei, de renuntare la petitii si actiuni judecatoresti.

Oare care este situatia radioamatorilor sportivi de la cluburile departamentale din tara? Oare acestia activeaza in conformitate cu prevederile Legii educatiei fizice si sportului? Pentru a se evita situatii asemanatoare celei de la Cluj-Napoca, cred ca Federatia de specialitate ar trebui sa intreprinda verificari si sa intreprinda masurile ce se impun la cluburile departamentale in fiecare judet al tarii.

Intre timp la Cluj, in urma comasarii Directiei de Tineret cu Directia de Sport, Dl. Constantin Răduţă a fost numit director coordonator al Directiei pentru Sport a Judetului Cluj. Acesta o inlocuieste pe Aurora Dragos care acum ocupa functia de consilier in cadrul aceleiasi directii.

Cred ca Roman Vasile YO5FMT, este dezamagit de relatia sa cu CSM Cluj. In urma reorganizarii structurii organizatorice, din 1990 Radioclubul YO5KAI a trecut in subordinea CSM Cluj. In perioada 2003-2009 sportivii sectiei s-au clasat pe locuri fruntase in foarte multe competitii nationale si internationale. Cred ca trebuie mentionat ca sectia de radio de-a lungul intregii sale existente neintrerupte de 54 ani a cucerit nenumarate competitii de profil. Antrenorul Roman Vasile YO5FMT are merite deosebite in obtinerea unor rezultate sportive cu care Romania se poate mandri.

Clujenii afirma ca nu au primit un sprijin consistent din partea Federatiei Romane de Radioamatorism in vederea revocarii Ordinului presedintelui ANST prin care s-a dispus desfiintarea Sectiei de radioamatorism din cadrul Clubului Sportiv Municipal Cluj si a repunerii in situatia anterioara emiterii ordinului.

Dl. Ciobanita Vasile YO3APG imi scria intr-un mail urmatoarele: "Ma surprind afirmatiile referitoare la persoana mea. Eu am tinut legatura cu cei din Cluj, am discutat cu presedintele Clubului Sportiv si am depus/sustinand memoriul lor la ANST. Am fost personal; la directoarea de la ANST, iar discutiile le-am transmis la Cluj". Cred ca in acest caz, convorbirile telefonice nu sunt suficiente!

Am pus cateva intrebari scurte fostului antrenor al Radioclubului CSM Cluj, Dl. Roman Vasile YO5FMT: - Cui ii platim cotizatia pentru 2011? - Nimanui, nu mai incasam cotizatii. - Ce sa intampla cu Casuta postala nr. 168 din Cluj-Napoca? - Pana va fi posibil incercam sa pastram casuta postala care apartine CSM-ului Cluj. - Cum se expediaza si se primesc QSL-urile? - Daca merge cineva la Bucuresti, va aduce QSL-urile pentru Cluj. - Unde se pot intalni radioamatorii clujeni? - Deocamdata, nu stiu. - Cum se pot face abonamentele la Revista FRR? – Individual. Dialogul a avut loc pe frecventa repetorului local R7X. In ce ma priveste, pe mine raspunsurile nu m-au multumit.

De regula, Dl. Ciobanita Vasile YO3APG, Secretarul general al FRR participa la majoritatea activitatilor pe linie de radioamatorism organizate atat in tara cat si strainatate.

Avand in vedere "mizeria intamplata la Cluj" cred ca ar fost util ca Secretarul General al Federatiei de Radioamatorism, Dl. Ciobanita Vasile YO3APG, sa efectueze o deplasare la Cluj-Napoca pentru rezolvarea situatiei create. Aceasta deplasare trebuia efectuata inca in luna august 2010.

Cred ca trebuia convocata in regim de urgenta o Adunare generala extraordinara a radioamatorilor clujeni pentru analiza situatiei, reconfirmarea ori alegerea conducerii miscarii de radioamatorism.

Dl. Ciobanita Vasile YO3APG, impreuna cu conducatorii activitatii de radioamatorism din Cluj-Napoca, ar fi trebui sa poarte discutii cu Dl. Ioan Manasturean directorul CSM Cluj, Dl. Constantin Raduta directorul coordonator al Directiei pentru Sport a Judetului Cluj, Dl. Apostu Sorin primarul municipiului Cluj-Napoca si Dl. Stamatian Florin Vasile Prefectul Judetului Cluj pentru solutionatrea situatiei Sectiei de radioamatorism si a sediului statiei colective YO5KAI.

Colegul Lazar Sergiu YO5CRI, fostul presedinte a Comisiei de radioamatorism a Radioclubului YO5KAI CSM Cluj-Napoca, care lucreaza la Prefectura Cluj poate ajuta la realizarea acestor intruniri de lucru.

Daca acum nu se rezolva ceva acum, Clujul este definitiv pierdut!

Inainte de a posta acest articol pe Radioamator.ro, am trimis prin mail schita articolului catre FRR. Am asteptat un punct de vedere. Am sunat la Bucuresti, la FRR, am vorbit la telefon pe international, cu Dl. Ciobanita Vasile YO3APG, pe care l-am rugat sa imi raspunda la cateva intrebari pentru un material de presa pe tema YO5KAI. Mi-a comunicat ca in termen de 2 zile voi primi raspuns la intrebarile formulate prin mail. Intrucat cele 2 zile s-au epuizat si nu am primit raspuns am trimis materialul pentru publicare fara a publica punctul de vedere a Federatiei Romane de Radioamatorism.

Inclin sa cred ca desfiintarea statiei colective YO5KAI, respectiv a Sectiei de radioamatorism din cadrul fostului Club Sportiv Municipal Cluj nu se va asocia si cu numele Secretarului general al FRR, Ciobanita Vasile YO3APG.

Rog a nu se uita:

Clujul este un important centru universitar cu largi posibilitati de atragere a tineretului catre sportul radio. Cred ca resemnarea momentana a clujenilor nu este benefica!

László Hadnagy YO5AEX

Articol aparut la 15-11-2010

8949

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (47)  

  • Postat de Catalin - (neradioamator) la 2010-11-16 08:45:59 (ora Romaniei)
  • Regretabil, chiar daca nu convine problema respectiva, aceasta este una foarte simpla : " divort " . Cand una dintre parti nu te mai doreste indiferent de motiv, urmeaza asa ceva. unde mai punem ca radioamatorismul este o activitate pur tehnica si nu are nic un fel de tangenta cu cea ce inseamna Sport , aici este problema de aceea s-a ajuns la aceasta decizie.

  • Postat de Adrian Zait - YO8OW la 2010-11-16 08:49:57 (ora Romaniei)
  • Din pacate trebuie sa spun ca nu ai dreptate.Atata timp cat sectia radioamatorism apartinea unui club departamental ea este finantata de ANST.Daca ANST a dorit desfiintarea acestei sectii a facut-o fara nici o problema.Spatiul in care si-a desfasurat activitatea clubul apartinea de CSM ramane al CSM.FRR ce sa faca? nu poate sa faca mai nimic si asta din mai multe puncte de vedere.Solutia este ca pe langa actualele cluburi departamentale sa infiintam si cluburi private, cluburi care sa se finanteze din sponsorizari,proiecte si cotizatii.Sunt multe de spus dar sunt curios de ce asteapta toti ca problemele din ograda lor sa le rezolve FRR? A nu se intelege ca sunt multumit de activitatea desfasurata de FRR, dar.....

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2010-11-16 14:43:36 (ora Romaniei)
  • De acord cu YO8OW, la care as mai aduga cateva pareri. In primul rand, cand este vorba de legi si regulamente nu este permis sa ne plangem de consecintele lor atata timp cat acestea sunt in vigoare si se aplica corect. Din punct de vedere legal la CSM Cluj nu s-a gresit cu nimic si a varsa lacrimi pentru ca unii au aplicat o lege cu consecinte care nu plac, are la baza obisnuinta noastra seculara de a aplica legile numai dupa bunul nostru plac, iar aceasta obisnuinta se practica de la vladica pana la opinca, cu nefastele ei consecinte morale. De aceea cand ne luptam cu LEGEA si mai vrem sa si castigam, trebuie luptat cu arme 100% cinstite. Ma intreb, cum de s-a permis cheltuirea de fonduri pentru sportivi fara legitimatie si fara control medical, stipulate in lege si in legitimatie, de la atletism la sah sau parasutism? Nu a insemnat asta o sfidare? Hai sa-i zicem o sfidare minora, dar sfidarea LEGII a devenit ceva normal la noi si nu mai detectam gravitatea actului, personal am vazut cum delicventi cu fapte foarte grave se explicau in cea mai sincera buna-credinta sub forma "asa este, am gresit, sefu', da' nu-i normal asa?". In plan oficial nu tebuie sa punem problema in acest fel, ca este normal sa ne slujim de abateri (carora le spunem pile, relatii, influente), abaterile trebuie asumate si, in plus, ca niste oameni cu experienta ce suntem, trebuie sa avem curajul sa schimbam ce putem schimba (respectiv legea, nu aplicarea ei), sa acceptam ce nu putem schimba (chiar daca seamana a fatalitate dar asta este) si sa fim in stare sa deosebim cele doua situatii. Iar revenirea la o stare legal normala o vad prin club de drept privat, aici se aplica exact ce spunea Antoine de Saint-Exupery: de vrei sa-i unesti pe oameni, pune-i sa zideasca un turn, de vrei sa-i dezbini, arunca-le boabe. De ce sa asteptam 'boabele' de la buget, cand putem sa facem si cu forte proprii acelasi lucru, ba chiar in castig de solidaritate? Vorbesc din experienta, 'la noi la Braila' am reusit acest lucru foarte bine, iar Braila este una din zonele sarace ale tarii. 73!

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2010-11-16 15:01:17 (ora Romaniei)
  • @Catalin-neradioamator: ai dreptate, eu sustin de multa vreme ca radioamatorismul este tehnic, asa a fost de cand s-a nascut in Romania (1 martie 1936, cu numele AARUS, Asociatia Amatorilor Ramani de Unde Scurte, devenind membra IARU in 10 ian. 1938, reautorizata pe 2 oct. 1948 tot sub numele AARUS), asa este in alte tari (DARC-Germania al carei membru sunt). O activitate majoritar tehnica am desfasurat cei ce am depasit 40 de ani de la autorizare, pe vremuri erau trei domenii in radio: radioamator emitator-receptor, radioamator receptor si radioamator constructor si chiar daca participam la concursuri cred ca peste 80% din participanti la categoria individual lucrau cu scule HM sau aparate militare transformate. Dar oamenii pot face multe, inclusiv un club care sa nu mai depinda decat de vointa lor proprie, succesul si recompensele vor fi mult mai mari. 73!

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2010-11-16 19:58:16 (ora Romaniei)
  • Ma intristeaza comentariile pasionale si unilaterale cu si fara argumente pragmatice. Pai mai spui ca radioamatorismul nu are caracter de sport cand mii de participanti din toate meridianele isi masoara talentele in marile concursuri (si nu numai) expunandu-se la eforturi de loc neglijabile fizice psihice si intelectuale - se urca in munti montand antene aparaturi de multe ori rezistand la vicisitudinile meteo - alergatul la vanatoare de vulpi si altele o poti asimila ci filatelia? Apoi gaselnita cu lipsa examinarilor medicale si a legitimatiilor sportive care nu e numai vina lui yo5fmt o fi avand baza legala dar in acest caz este profund imoral desfiintand o activitate care a adus palmarese in activitate. Ce mai....celora cu puteri decizionale au trebuit locatia si le doare in "bascheti" ca radioamatorismul a mai redus consumatorii etnobotanici - manele si a disco cluburilor. Nici secretarul general nu poate fi in totalitate invinuit - nu vedeti ca totul o face singur - imput insa dumnealui ca nu a implicat onor CA al FRR in aceasta chestiune umilitoare si rusinoasa de "sindrom Cluj".

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2010-11-16 20:41:16 (ora Romaniei)
  • Este dureros ca se clameaza moralitatea situatiilor ilegale si se acuza de imoralitate cand se aplica dureros o lege. Cu legea nu trebuie sa se joace nimeni si nu exista incalcari minore sau incalcari majore, ci incalcari. Acesta este un principiu, iar cu principiile nu se negociaza! V-ar conveni ca oricine sa incalce orice lege in favoarea lui dar in defavoarea Dv? Sau trebuie sa impartim si legile in legi care se incalca (cand ne convine abaterea) si care nu se incalca (cand ne convin legile). Pacat ca dam dovada de lipsa de logica numai ca sa stimulam mai departe anormalitatea!

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2010-11-16 22:04:25 (ora Romaniei)
  • Este trista situatia in care s-a ajuns, indiferent daca este rezultatul aplicarii unei legi "la sange" sau doar rezultatul utilizarii unei legi ca instrument de realizare a unor interese.
    In masura in care va putem ajuta cu ceva (know how in domeniu), aveti la cine sa apelati.
    YO5AJR> Nu toate situatiile in care se realizeaza "intreceri" au caracter sportiv. radioamatorismul este mai degraba o pasiune care nu reuseste sa scape de sub imperiul orgoliului de a fi cel mai bun. Organizarea lui pe principii sportive insa, se pare ca este inadecvata! In opinia mea, leneveste neuronul care se ocupa de identificarea resurselor necesare.
    Lasand la o parte aceste consideratiuni, raman cele de mai sus:
    Cu ce va putem ajuta?

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2010-11-17 01:49:04 (ora Romaniei)
  • De si initial ma gandeam sa nu reactionez pentru ca se pare ca Tavi nu a inteles contextul problemei si pe deasupra ma si invinuieste ca "stimulez anormalitatea" precizez ca aspectul lipsei legitimatiilor de sportiv radioamator cam este generalizat in toata Romania - prin urmare de facto in logica evenimentelor de la Cluj ca legea sa fie lege trebuie sa fie desfintate urgent radiocluburile care "sug sangele Statului Roman". De acea am si specificat in comentariul meu cuvantul "gaselnita" - dar poate ca eu gresesc si Tavi are dreptate potrivit caruia trebuie instaurat prin "foc si sabie" legea. Ce naiv am fost...eu credeam ca legile sunt in folosul societatii. Scuze - poate ca mai bine sa ne doare in..."bascheti" faptul ca in cazul "sindrom Cluj" legea este folosit ca amenintare adica daca nu tineti gura APLICAM! Cum catalogati asta dragi compatrioti in suferinte?
    In legatura cu - sport sau nu - imi vine in minte o poveste de Esop cu strugurii si vulpea - dar e prea lung...poate o cititi povestea in pauza de activitate sportiva.
    Promit ca nu mai revin. 73

  • Postat de Cosmin - YO5ORW la 2010-11-17 08:45:22 (ora Romaniei)
  • Probabil asistam la inceputul sfarsitului unui "sport" din punctul nostru de vedere si la eliminarea unui "ghimpe" din punctul de vedere al autoritatilor. Pe mine personal nu ma deranjeaza faptul ca cineva nu considera radiomatorismul un sport dar ma deranjeaza faptul ca in Romania cuvantul "diplomatie" este doar o urma de cerneala in dictionarul explicativ. Poate ca excluderea radiomatorismului din domeniul "activitatilor sportive" poate fi motivata de autoritati... dar mi se pare stupid si inuman a arunca in strada la propriu o mana de oameni inofensivi care chiar si-au dat interesul in a pastra un spatiu cat o camara in cele mai bune conditii. Inca o dovada clara ca in noi, mai exact in ei, zace spiritul barbar mostenit de secole. Cautati in urmatorul set de cuvinte, cuvantul "diplomatie": "barza, varza, branza, viezure, manz". 73

  • Postat de Cristi - YO8DHD la 2010-11-17 09:11:30 (ora Romaniei)
  • Desi nu sunt in totalitate de acord cu Tavi, ii dau oarecum dreptate. Poate asta e inceputul sutului care ne va face sa ne departam de acea subventie de la stat si sa ne indreptam ochii spre cei care a facut proiecte viabile si au atras bani pentru diverse activitati. Probabil ca atunci vom ajunge si noi la nivelul unor vecini cu baze de concurs "adevarate". Cu parere de rau pentru cei de la Cluj.

  • Postat de Ohm - (neradioamator) la 2010-11-17 10:47:18 (ora Romaniei)
  • Hm!

  • Postat de 50Ω - (neradioamator) la 2010-11-17 10:47:55 (ora Romaniei)
  • Vad ca tot macinati pe partea cu privatizarea, dar uitati un lucru esential: in Romania, Decembrie 89' a adus o lovitura de stat care a deschis camp liber intereselor straine (prin agenturile infiltrate intre timp). Cei interesati de resursele Romaniei, au inceput procesul de decimare a economiei acesteia, folosindu-se de capii politici si de directorii inscaunati in principalele exponente ale ramurilor economice (industrie, agricultura, etc.) dar si in zona culturala. Indivizi insetati de avere, multi dintre ei fosti agenti (ofiteri activi de informatii) avand instruire specifica in zona economica, au reusit sa puna la ciorap resurse financiare, inclusiv prin acumularea de venituri provenite din coruptie (recompense oferite de cei cu care au colaborat). Astfel s-a ajuns unde s-a ajuns, inclusiv in zona de radioamatorism. Cluburile finantate de la bugetul de stat nu sug sangele statului Roman, ptr. ca au cheltuieli isignifiante in comparatie cu alte asemenea organizatii, dar stau ca un ghimpe in coasta unora care au nevoie de anumite resurse pe care acestea le exploateaza (de exemplu, spatii locative). Nu va mai mirati ca unii directori actuali, din exces de zel (a se citi slugarnicie!) vor face tot ce e posibil sa aplice legea "la sange", doar ptr. a demonstra mai marilor sai ca "e bun" si ca aplica politica idioata a guvernantilor. Revenind la cluburile private, din pacate nu am nici cea mai mica incredere intr-o astfel de organizare - intrucat cei care care se vor stradui s-o faca, desi probabil radioamatori cu autorizatie, o vor face din motive egoiste (hai sa deschid o dugheana la care sa contribuie fraierii, eu le iau banul si le asigur oaresce servicii, iar restul reprezinta profit care imi intra in buzunar). Mai concret spus, patronii unor astfel de cluburi se vor stradui in permanenta sa le faca a functiona exact ca o afacere, din care sa iasa bani.
    In ceea ce ma priveste, nu sunt dispus sa contribui la binele unor astfel de organizatori, pe care in ultima vreme multi dintre dvs., colegi de breasla, ii vedeti ca pe un soi de soli mesianici care ar trebui sa soseasca pentru a salva radioamatorismul de la pierzanie.
    Radioamatorismul nu va pieri, dar organizarea va trebui facuta pe principii strict democratice (si aici nu vreau sa implic sub nici o forma politicul!). Iar utilizarea sumelor venite de la contribuabili va trebui realizata in asa fel incat acestia sa stie clar pe ce au dat banii.
    Altfel, vom ajunge sa ne simtitm exploatati ... de un altfel de patron.
    Iar chestia asta imi este de ajuns ! Probabil ca si mie, si multora altora dintre noi.
    Nu sunt un prieten de pahar al dlui. Ciobanita, dar urmaresc de multa vreme ce se intampla si mi-e sila sa vad cum cei de pe tusa improasca cu noroi intr-un om care chiar se straduie sa faca ceva intr-o zona si asa imbacsita de noroi.
    Putina decenta, dragi colegi, cred ca n-ar strica nimanui !
    Se simte cineva cel putin la fel de capabil ca YO3APG sa ia fraiele si sa mearga mai departe?
    Daca da, atunci postati un proiect coerent de management al situatiei, veniti cu propuneri si solicitati voturile noastre, ale radioamatorilor de rand. Daca nu, cel mai elegant ar fi sa pastrati linistea...
    Cu stima !

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2010-11-17 15:12:05 (ora Romaniei)
  • @Adrian, YO3HJV: TNX, ai sintetizat perfect, chiar te invidiez! Incerc sa te completez cu cateva exemple, pe intelesul baschetilor lui YO5AJR. Primo: un club privat nu poate fi amenintat de un furnizor de buget, acesta este si marele castig al privatizarii. Secundo: daca asimilam cu sportul confruntarile si activitatile radioamatorilor, de ce si alte confruntari nu inseamna sport? Deci si concursurile de muzica, de dansuri, de arte plastice, de cinematograf sau teatre etc. Toate consuma pregatire, efort nervos sau fizic, dar asta nu inseamna ca se face sport. Iar efort consuma si activitatea taranului la coasa, la sapat etc. Terio: da, Adrian a punctat exact incompatibilitatea sport-radioamatorism, o structura sportiva se evidentiaza prin merite sportive si pe baza lor atrage fonduri, recunoastere etc. Dar este de fapt acest lucru preocuparea principala (sau singura) a radioamatorilor? Cat priveste Esopia, a facut parte din literatura obligatorie cand eram in gimnaziu si am citit-o bine, ii sugerez lui YO5AJR sa-si reaminteasaca si povestea cu mancarea (nu mancarimea!) de limba. 73!

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2010-11-17 15:33:39 (ora Romaniei)
  • @50 Ohm, neradioamator: duioasa pledoarie facuta de un neradioamator catre "colegii" radioamatori, dupa cum se exprima chiar el. Cam stangece insa, deoarece se deconspira usor in slujba cui se afla cand ne invita elegant se facem "ciocul mic". OK, incearca sa-ti impui sfaturile pe unde se mai practica statul de "drepti", eu sunt mai atras de statul de drept.

  • Postat de Victor - YO4SCY la 2010-11-17 19:26:12 (ora Romaniei)
  • Sincer sa fiu as fi dorit sa vad documentele care s-au incheiat in urma controlului Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret. Deasemenea, interesante ar fi si opiniilor colegilor radioamatori din Cluj. Nu sunt nici pe departe Toma necredinciosul, dar nu cred ca a fost luata o asemenea decizie drastica numai pentru inexistenta legitimatiilor si a controlului medical al sportivilor (desi nu inteleg de ce nu s-a putut respecta Legea).
    Potrivit art. 89 din Legea 69/28 aprilie 2000 participarea la competitiile sportive fara aviz medical reprezinta contraventie si se sanctioneaza cu amenda, nu cu revocarea recunoasterii structurii sportive. Conform legii, YO5FMT in calitate de antrenor nu poate fi facut singur raspunzator, asa ca nu vad de ce ar exista un motiv de resemnare. O actiune in instanta ar avea cred castig de cauza. Cei vinovati trebuie sa plateasca insa amenzile.
    Resemnarea in acest caz, stimati colegi de la Cluj inseamna recunoasterea incalcarii Legii, care in acest caz a fost aplicata poate prea drastic, respectiv ilegal.
    Inexistenta spatiului desfasurarii activitatii radioclubului reprezinta dupa umila mea parere o problema, avand in vedere piata imobiliara din Cluj Napoca. Dar totusi ... 43 de sportivi reprezinta un numar destul de mare. 43 de radioamatori pot gasi resursele financiare continuarii activitatii. Bun sau rau, statul a fost patronul clubului, iar cerintele patronului trebuiesc respectate. Nu vad vina FRR in incalcarea prevederilor legii in acest caz, asa ca d-lui. Ciobanita nu trebuie sa-i imputam nimic. Ba dimpotriva, inteleg din text ca atat cat i-a permis legislatia s-a implicat.
    Ca o concluzie; sunt trist ca niste colegi au ramas fara spatiu pentru ca nu au dorit sa respecte o lege. Probabil ca perioada urmatoare in care se vor intruni intr-o carciuma, va fi dusul rece si isi vor da seama ce au pierdut. Dupa care se vor apuca de treaba si vor recladi fara ajutorul financiar al statului clubul pierdut.
    Sunt sigur stimati colegi de la Cluj ca veti gasi resursele necesare.
    Succes,
    YO4SCY Victor Schillinger
    Fara a declansa un "flame" ( http://en.wikipedia.org/wiki/Flaming_(Internet) ) , nu cred ca peste 20 de ani radioamatorismul va mai fi catalogat ca sport nicaieri in lume. Totusi spiritul tehnic si utilitatea acestui hobby va dainui multe decenii.

  • Postat de Ion - YO8RXK la 2010-11-17 21:14:47 (ora Romaniei)
  • As fi vrut sa nu-i dau dreptate primului blog-er, mai ales ca nu-i radioamator, dar ce nu a scris autorul articolului, dar nici comentatorii articolului, de vreo sase decenii, acest sport al mintii, a devenit jucaria securisto-comunistilor, transformand aceasta minunata pasiune, intr-un motiv de santaj, ori politizand peste masura, cateodata rasturnand valorile in mod dictatorial, astazi aparand cate un mar al discordiei. Oare azi de ce nu sunt atrasi tinerii in acest minunat domeniu? Nu cumva au aflat toate astea de la acei ''albiti'' la tample?

  • Postat de Safriuc - YO5PEZ la 2010-11-17 21:45:10 (ora Romaniei)
  • O analiza pertinenta facuta de d-ul László Hadnagy. Concluziile pot fi deduse evident, desi autorul cu retinere si bun simt a evitat sa rasuceasca cutitul in rana. Patru ani am incercat sa inteleg organizarea intr-un club departamental. Nu e nimic de inteles, de un an de zile ma consider membru, platind o cotizatie, aceasta imi asigura complicitatea la neimplinirile FRR. Maine cand se inchide usa, ma simt responsabil cu seful de radioclub de starea de fapt. Separarea activitatii tehnice, de cea sportiva, finantarea de la Stat, de cea privata, parerile autorizate a neradioamatorilor anonimi, comentariul meu sau al ori caruia, sunt vobe in vant. Fara un staut, fara norme clare de functionare a oricarei organizatii, duce la o desfintare sigura. Haideti domnilor sa facem un Staut al FRR, pana mai sunt oameni care lucreaza pe bani putini sau chiar fara bani.

  • Postat de Adrian Voica - YO2BPZ (yo2bpz) la 2010-11-18 07:22:24 (ora Romaniei)
  • In comentariul postat de mine pe 20.08.2010 la articolul-apel al lui YO5AEX "Salvati Radioclubul YO5KAI din Cluj Napoca" aparut pe radioamator.ro la 19.08.2010, spuneam cam asa:
    "" REGRETABIL, mai ales ca YO5KAI nu a fost un indicativ oarecare!!! Iertati-mi tonul glacial, dar cred ca nu exista decat o singura solutie: infiintarea clubului privat!! Am fost confruntati (RCJ HD) cu acelasi lucru in 2006, din disputa nostra cu Consiliul Judetean si Directia de Sport ( nu ne-au desfiintat, nu o poate face decat ANST prin decizie si retragerea CIS) au rezultat doua cluburi private (CS Silverfox si YO HD Antena DX Grup si inventarul fostului RCJ s-a impartit amiabil, chiar daca nu si echitabil, intre cele doua cluburi.Constituirea nu e o problema, cheltuieli cca. 3-4 milioane si nu dureaza foarte mult. Problemele mari abia deacum incep: sediu, chirie, curent, utilitati, contabil, etc., etc.). si bani NU PREA! Noi (YO HD Antena DX Grup) nu avem nicio sursa de finantare decat cotizatiile (cca. 4.5 milioane anual) si acel EXTRAORDINAR de benefic 2% ( sa dea Domnul sa se mai dea in continuare!), dar ne folosim toate relatiile pentru sponsorizari "in natura" ( sediu, masini, benzina, timbre, grup electrogen, etc.), ne ferim cat se poate ( si se poate , o sa vedeti, e mai usor sa NU primesti bani decat sa primesti!) de sponsorizari in bani. Stiu ca va fi foarte greu, dar rog radioamatorii clujeni SA FIE UNITI. Daca si YO5KAI va intra in anonimat..""
    Imi mentin afirmatiile, si sper ca radioamatorii clujeni vor trece (ca si altii) peste acest moment greu. Consider ca politizarea si "securitizarea" acestei probleme, la fel ca si toate lamentarile, nu isi au rostul. Solutia este una singura!

  • Postat de Vasile - YO5FMT (yo5fmt) la 2010-11-18 10:08:13 (ora Romaniei)
  • Off Doamne!!! Arunca un tampit o piatra in apa si sar toti credulii s-o scoata! Vasile, HA5OMM/YO5AEX vine de doua ori pe an la Cluj, ia ceva din zbor si crezand in veleitatile sale de mare reporter face un articol. Stimati colegi: sectia Radio a CSM CLUJ nu a fost desfiintata din CAUZA LIPSEI LEGITIMATIILOR SPORTIVE sau a VIZITEI MEDICALE!!! Sectia a fost distrusa din ambitia unei tarfe politice, care pentru a putea intra in posesia mult ravnitului spatiu a facut tot ce i-a stat in putinta sa scape de noi! Pentru asta a recurs la tot ce a fost posibil si in cardasie cu sefa ANST au reusit sa-l faca pe directorul CSM sa ceara desfiintarea sectiei. Cand din demersurile noastre si ale secretarului general FRR si-au dat seama ca am aflat la ce santaj au recurs pentru a obtine acea cerere bineinteles ca au tabarat pe CSM si au cautat ceva nod in papura: au gasit-ca vezi doamne nu am fi fost legitimati...etc. Si bineinteles au facut in asa fel sa aflu si eu ca e posibil sa achit toate cheltuielile facute ilegal.
    Stimati prieteni: este extraordinar de usor sa dai boxerului sfaturi din loja...oricum loviturile le incaseaza cel din ring. Am fost pe post de boxer in aceasta lupta! Aplaudaci si spectatori care sa strige de pe margine "dai si omoara-l" au fost destui. Uni chiar au incercat sa ma ajute in demersurile de aparare, din pacate fara prea multe rezultate. Nu m-am resemnat si nu am abandonat prea usor! Dar am ajuns la capatul puterilor si fizic si psihic! Este aproape imposibil sa te lupti cu incrangatura politica care apara doar pe unii! Ce mai poti sa faci, cand directoarea DJTS ii spune in fata prefectului ca o doare in c.. de recomandarile lui?!
    Multi ne-au indemnat catre justitie: ar fi intradevar o cale intr-o societate normala, cu o justitie normala. Dar ce am castiga de fapt? Recunoasterea ca am fost desfiintati ilegal si restabilirea starii anterioare. Buuuun.....si mai departe??? Credeti ca CSM ne-ar mai primi inapoi dupa loviturile incasate din cauza noastra? Spatiul de drept apartinea DJTS, care nu e obligat prin nimic sa ne-o puna la dispozitie (din pacate inaintasii mei, incepand din anul 1967 nu au facut nimic sa lege cumva sediul de sintagma "radioclub". Spatiul a fost primit inca de cand se construia sala de sport,in 1966, dar nici macar in carte constructiei nu s-a incercat sa se treaca "SALA RADIO", ci a ramas denumirea din proiect:vestiar. Aceasta inscriptie de "vestiar" a stat la baza evacuari noastre de acolo! Nu vreau sa arat cu degetul catre nimeni dar necazul nostru a inceput in anul 2000, cand fortati de legea sportului cei de atunci din fruntea radioclubului judetean, in locul infiintarii Asociatiei Judetene de Radioamatorism au preferat calea cea mai usoara: aceea de a se refugia la un club sportiv. De....era greu sa umblii sa obtii CIS, sa treci Statut prin instanta, etc.
    Multe voci, incepand de la conducerea FRR ne indeamna: faceti club radio de drept privat! Foarte bine, asa este, viitorul este al cluburilor private, dar uita toata lumea ca un club incepe de la un SEDIU! Sediu pe care nu-l avem, si din pacate conform noilor prevederi legale nu pot declara propria locuinta sediu decat daca o inscriu ca aport la capitalul asociatiei. Nici inchirierea nu este o varianta viabila din cauza banilor, mai precis a lipsei acestora. Asa ne-a fost norocul ca in cei cativa zeci de membrii activi si restul vre-o douasute simpatizanti din judet sa nu fie nici unul atat de instarit incat sa poata sustina o asemenea actiune.
    Referitor la "articol" inca o data: e usor sa boxezi din afara ringului, mai ales daca te afli tare tare departe de acesta....nici macar stropii de sange nu te ating...

  • Postat de Safriuc V - YO5PEZ la 2010-11-18 10:10:20 (ora Romaniei)
  • O singura solutie. Suna ca o sentinta finala si executorie. Cu tot respectul pentru activitate cluburilor private si muncii depuse de conducerile lor, nu e firesc impunerea acestei ultime solutii. Eu tind sa cred ca cei care azi conduc acctivitate in cluburile departamentale, nu au capacitatea de-a conduce aceiasi acctivitate intr-o forma privata. De aici contradictia majora - cei angajati (cu bani sau fara) la CSM nu le cere nimeni sa faca ceva, iar cei care vor sa faca cate ceva, nu o pot face decat in sistem privat. Radioamatori se pot lipsi de cluburi, de federatie, dar radioamatorismul fara o forma organizata dispare ca activitate. Cluburile private vor exista, se vor dezvolta doar pana cand aceasta ambiguitate persista. Fara o organizare functionala la nivel national radioamatorismul ca orice alta activitate nu poate decat sa se stinga incet. Stimati colegi, prieteni sau dusmani, maesti ai sportului sau radioamatori incepatori, doamnelor si domnilor, presedinte, secretar de federatie, haideti sa punem in comun cunostinte, experienta, pasiune si sa facem un Statut al FRR, norme de functionare al cluburilor ...

  • Postat de Vasile - YO5FMT (yo5fmt) la 2010-11-18 10:11:48 (ora Romaniei)
  • Am uitat sa mentionez mai sus motivul ANST de a ne desfiinta si retrage CIS-ul: la cererea CSM Cluj, din lipsa de fonduri banesti!

  • Postat de 50Ω - (neradioamator) la 2010-11-18 12:05:22 (ora Romaniei)
  • @Oproescu Gheorghe - Tavi YO4BKM :


    Domnule inginer, regret faptul ca rastalmaciti interventia mea. Daca am ales sa pledez ca neradioamator pentru _colegii_ radioamatori, fara a-mi declina adevarata identitate, e o optiune bine intemeiata si pentru care nu sunt obligat sa dau socoteala nimanui. Important e ceea ce am spus!
    Si pledez in continuare prin prisma celor spuse si de colegul Adrian Voica (YO2BPZ): " Consider ca politizarea si "securitizarea" acestei probleme, la fel ca si toate lamentarile, nu isi au rostul."
    Revenind la raspunsul dvs. extrem de acid, il voi cita mai intai pe Ion (YO8RXK): "Oare azi de ce nu sunt atrasi tinerii in acest minunat domeniu?" . Raspunsul se afla tot in afirmatiile pe care le-am facut in prima mea interventie: din pacate, interesele obscure ale celor care vor sa macine economia romaneasca, au capturat si politicul, asigurandu-si astfel sanse mari de victorie in viitor. Si oare prin ce se reprezinta viitorul nostru? Prin urmasii care ii educam (sau nu), in speta generatiile care ne urmeaza. Daca tamplele albe ale unora dintre noi (asa cum le aveti si dvs.) sunt prea putine pentru masa de ignoranti care au aparut intre timp, nascuti din te miri ce fel de genitori dispusi sa procreeze dupa ce s-au imbatat sau care au o viata tulbure, atunci nu e de mirare ca tinerii vor opta catre preocupari care sa le aduca un castig material aparent imediat. Multitudinea de mijloace prin care tinerilor le este deviata atentia de la preocuparile inteligente, este foarte mare, realizandu-se in principal prin diversiune media. Singurele mijloace prin care putem lupta cu un astfel de flagel sunt date de propria noastra capacitate intelectuala de a oferi o educatie urmasilor proprii. Dar aici mai intervine si sexul - stiut fiind faptul ca fetele sunt in marea lor majoritate, natural predispuse catre preocupari non-tehnice.
    In concluzie, nu inteleg de ce am fost atat de puternic apostrofat, deoarece n-am oferit inca nici un sfat. Am aratat in schimb un punct negativ al multora dintre semenii nostri, anume materialismul impins la extrem - trasatura negativa de caracter, care duce in general la dezbinare. Deoarece in momentul actual, tara asta este supusa principiului "dezbina si cucereste", este evident ca multi conationali vor proceda in consecinta - mai concret, vor trage spuza pe turta lor. De aceea am pledat pentru atentie maxima in cazul privatizarii radiocluburilor, pentru a nu repeta greselile care s-au facut, de exemplu, in agricultura (multi s-au repezit sa-si revendice pamanturile, pe care acum nu au cu ce sa le lucreze, deoarece nu dispun de utilaje mecanizate si mana de lucru; daca ar fi privatizat fostele CAP-uri sub forma unor societati in care sa fi existat ca actionari, mijloacele de productie s-ar fi pastrat, iar activitatea ar fi functionat normal, aducand profit pe cai legale).
    La fel si aici. Daca va veni unul care sa investeasca intr-un radioclub, punand bani din buzunar, e foarte posibil sa transforme activitatea asta in ceva din care sa-i iasa un profit frumusel, pe spinarea celorlalti. Exista astfel de cazuri. Banuiesc ca nu vreti sa simtiti acest lucru... asadar, subscriu celor care vin cu ideea infiintarii unui nou statut al FRR, dar imi mentin pozitia vis-a-vis de atentia cu care ar trebui privita actiunea de infiintare in sistem privat a unui radioclub.
    De asemenea, vreau sa mentionez foarte clar ca n-am admirat niciodata dictatura, dar am fost un adept al organizarii dupa principii corecte. Exact asa cum au mentionat si alti colegi de aici.

    @Vasile YO5FMT: "dar uita toata lumea ca un club incepe de la un SEDIU! Sediu pe care nu-l avem [...]"
    Daca imi permiteti o sugestie... De ce nu incercati sa discutati cu conducerea Universitatii din Cluj? Poate chiar aripa Politehnicii? S-ar putea gasi, dupa ceva straduinte, vreun spatiu nefolosit de cei din Universitate, si sa deschideti radioclubul acolo, folosind atat energie electrica, cat si eventualul acces la Internet (RoEduNet) al Universitatii. Se poate face legal.

    In fine... voi incheia intr-o nota optimista, citandu-l pe Victor (YO4SCY): "nu cred ca peste 20 de ani radioamatorismul va mai fi catalogat ca sport nicaieri in lume. Totusi spiritul tehnic si utilitatea acestui hobby va dainui multe decenii."

    Cu stima,
    al dvs. 50Ω

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2010-11-18 15:02:27 (ora Romaniei)
  • @50 ohm neradioamator. Domnule anonim, eu unul am ales mereu confruntarea deschisa, consider ca asa este barbateste pentru cine are ... demnitati de barbat. O epigrama spune "Straine sunt de cainii ciobanesti/ Latratul pe la spate, guduratul/ Facutul sluj, taratul, tremuratul/ Si alte pacate ... omenesti". Iar pe acest sait dicutam probleme legate de radio, nu despre politica economica, despre securisti si comunisti, agenturi straine etc, sunt altii care sa o faca si, daca nu ne place, sa le-o spunem lor sau sa-i schimbam cand vine momentul, nu te apuci acum sa te reversi cu toate acestea care cad precum nuca in perete. Iar un club sportiv nu are nevoie de un investitor care sa-si recupereze banii pe spinarea altora, "la noi la Braila" investitorii suntem chiar noi (si am mai spus, Braila este o zona saraca), este usor de facut si foarte confortabil, vorba lui YO2BPZ, fereste-te de sponsori. Iar daca ai velitati de propagandist apuca-te de scrie la ziar, de facut emisiuni TV, nu ne da aici lectii de privatizare a CAP-urilor. Vad ca ma cunosti bine, din moment ce eu m-am prezentat cinstit in interventiile mele, ai stiinta si de tamplele mele albe, dar eu ce sa stiu despre tine? Nici macar cat sa-mi permita sa iti respect opinia, un anonim are o opinie anonima si nu e corect ca, fara a se sti ce experienta de viata are, sa fie luat in seama. Pentru ca asa este "cosher". 73! (Anonimule, nici macar nu stiu daca sa inchei cu 88!)

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2010-11-18 15:44:49 (ora Romaniei)
  • @YO5FMT, Vasile: Te rog sa ma crezi ca nu-ti doresc decat sa se termine cu bine tot necazul vostru, dar pentru asta e necesar sa renuntati la iesirile patimase sau exagerate, evident ca acestea apar din durere, dar cu atat mai mult trebuie judecat de doua ori si strigat odata. Daca respingi d'acapo o opinie a unui confrate care mai are si experianta altor meleaguri precum YO5AEX (am si eu o experienta destul de lunga la fata locului in DL) si nu incerci sa vezi cu un ochi neutru ce spune, ai inceput din start cu stangul. Apoi poti invoca orice imoralitate gen "tarfa politica", poate fi tarfa si de alt gen, nu castigi nimic cat timp te supui patimii adjectivelor in loc sa cercetezi realitatea obiectiva. Ai fi fost mai fericit daca spatiul ar fi revenit unui popa, sau unui calugar, sau unei gradinite de copii? Din cauza patimii nu vezi ca spatiul nu va apartinea decat prin bunavointa detinatorului, care are dreptul sa-l folosesca dupa propriul lui chef, asa cum si dumneata ai dreptul sa-ti folosesti dupa cum vrei propriile bunuri. Atunci a fost momentul critic cand trebuia sa intelegeti ca legal nu exista impotrivire si sa acceptati realitatea cu demnitate, dar ceea ce ati facut a demarat mai apoi cautatul nodului in papura din partea stapanului si trebuia sa stiti ca sunteti descoperiti la respectarea legalitatii (TNX YO4SCY) cu legitimatiile si controlul medical, aceasta nu a fost o "gaselnita" ci un motiv real de a va face cu degetul asa cum o poate face un stapan deranjat. Si, in fine, ultima recomandare. Nu-ti dau dreptate cand spui ca un club incepe cu un sediu, un club incepe cu vointa si cu dorinta, cu oameni care sa mentina viu clubul. Poti avea sute de sedii, peretii nu formeaza un club. La Braila (YO4KAK) nu am avut sediu ani de zile. Dupa ce am fost evacuati succesiv din trei sedii ne intalneam in carciumi (saptamanal, uneori si mai des, dar nu am ajuns alcoolici), am avut insa vointa de a mentine clubul in permenenta si acum avem si ultimul lucru necesar, adica sediul, care este al nostru si este privat, fara ca noi sa fim bogati. Mai aveti un exemplu mai apropiat, al lui YO2BPZ. A pretinde ca un club incepe cu un sediu (al cui?) inseamna sa accepti din start o subordonare injositoare sau sa mai visezi naluci. Sincer va doresc sa va regasiti intr-un sediu al vostru dar, pentru asta, trebuie schimbat radical modul de a actiona sau sa lasati pe altii care pot reface clubul cu sediu cu tot. In primul rand trebuie sa castige radioamatorismul, oamenii sunt doar vremelnicii lui slujbasi. 73!

  • Postat de 50Ω - (neradioamator) la 2010-11-18 16:02:04 (ora Romaniei)
  • @Oproescu Gheorghe - Tavi YO4BKM> Fiecare dintre noi alegem o forma sau alta de a ne manifesta prezenta. Oricat de mult nu v-ar conveni dvs. forma anonima, asta nu inseamna ca cineva care nu doreste sa-si faca publica identitatea, e impotriva dvs. sau ca ar dori sa va "latre pe la spate".
    De asemenea, nu aveti nici o vina daca nu puteti realiza ca actualele probleme cu care ne confruntam, chiar in randurile noastre, ale celor pasionati de acest hobby, au o origine generata de factori straini intereselor noastre. Problema trebuie privita putin... holistic, la nivel macro, pentru a vedea mai departe de ceea ce se intampla in gradina hamradio. In ceea ce ma priveste, nu am motive pentru a ma confrunta cu dvs. si nici nu intentionez sa va jignesc - pozitia mi-am precizat-o foarte clar.
    Si am mai precizat-o acum odata, ptr. ca observ ca aveti o aversiune deosebita fata de mediul anonim (revedeti propriile dvs. postari pe acest site din data de 13.10.2010 ora 23:57, dintr-o locatie ... bucuresteana, din arealul Bd.Sincai - Ion Minulescu - Splaiul Unirii !).
    De asemenea, nu ma pot abtine sa nu remarc inclinatia dvs. spre satira lirica, intrucat celebra epigrama ati mai repetat-o si in alte doua postari, tot de pe acest site (intr-un comentariu de pe articolul "Circuitul de adaptare in gama, nimic mai simplu? al lui Florin Cretu, YO8CRZ, exact la miezul noptii; si de asemenea, intr-un alta recidiva acida, drept comentariu la intrebarea saptamanii "Pentru buna desfasurare a activitatilor si serviciilor ce ar trebui sa le faca FRR radioamatorilor romani ce cotizatie anuala ati fi dispus sa platiti?" - din 11.03.2010 ora 14:15.
    Ar exista totusi niste diferente in reproducerea epigramei respective: in versiunea pe care mi-ati servit-o mie, ati inlocuit in versul al doilea, "Muscatul" cu ... "Latratul".
    Deh, pacate omenesti... este?
    Si daca tot vorbeati despre veleitati, incercand "suav" sa va demonstrati insuficienta educatie civica, bag sama ca talica, om batran si asezat, cu scaun la cap - vorba aia! - ii tot dai inainte, latrand in versuri, mai ceva decat menestrelii trecutului din care faci parte, cu securistii si comunistii tai... Neneaca, trezeste-te la realitate si incearca sa-ti cumperi un sapun (cu care sa te speli pe dinti) si-o funie; poate astfel nu vei mai incerca sa dai vina pe "anonimi" care incearca sa mai arate unora si partea mai putin vizibila a unor probleme care ne preseaza pe toti.
    Si eu care ma gandeam sa-ti spun un sincer "La multi ani!" peste 5 zile... incepusesi bine, domnu' injiner, dar ai dat-o rau in bara la final, mai dihai decat epigramistul pe care il citezi ...
    Voi incheia printr-o urare a marelui Toparceanu (ca discutam de caini, nu-i asa?!):
    "Pe tine, jivina de mare valoare/ Te blestem s-adormi de-a-n picioare / Si cind vei cerca sa mai scrii vreo sudalma / Sa-ti fete un soarece-n palma./ La fund, calimara apropae uscata / Sa aiba si-o musca-necata / Si, stropi de cerneala zvirlind pe hirtie / Penita cracita sa nu vrea sa scrie. / Un dinte sa-ti creasca, de cremene lunga / Intors catre lume sa-mpunga, /Iar altul, de coca si moale, atins, / Sa-l simti ca te doare-ntr-adins... / La urma, o droaie de tipuri nefaste, / Profund imbecile si vag pederaste, /
    Sa-ti strimbe-n nestire tinuta si graiul, /
    Si-n uliti sa creasca alaiul / Virtej petrecindu-te-n cale / Pacate, mascari, osanale.
    Dumnezeu sa te ierte, batrane!

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2010-11-18 16:51:13 (ora Romaniei)
  • @50 Ohm (neradioamator): Bingo! Ca de obicei, te contrazici singur. Deci, talica esti cel care ne urmareste locatiile din care intram pe net chiar cand nu ne conectam, care ne monitorizeaza si arhiveaza mesajele, adica un vajnic radioamator de rand si anonim dintr-o optiune bine intemeiata. Dar repara-ti echipamentele sai instruieste-ti ciracii, pe 13.10.2010 nu eram in Bucuresti dar sunt convins ca, bazat pe educatia ce o ai sau din (de)formare profesionala, nu ma vei crede, o spun pentru cei de buna credinta. Ce anonim haios, mai ca simt cum imi trece aversiunea fata de anonimi, TNX!

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2010-11-18 18:00:23 (ora Romaniei)
  • In comentariile ce apar aici fie care exprima parerea in mod individual sub o forma care caracterizeaza pe el insasi. Nu ar trebui sa intram in polemica care apoi sa escaladeze pana la jigniri. Tavi si pe mine m-a jignit fara sa-o provoc dar daca in lumea animalelor un individ devine irascibil si agresiv la baza unei astfel de comportament de regula vina este o boala sau o suferinta. In lumea oamenilor doar in Malayesia cunosc sindromul "Amok". Ce faci? Ca in radioamatorism...OFF sau Key down.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2010-11-18 18:09:17 (ora Romaniei)
  • @Miki, YO5AJR: TNX and SRY, nu am avut in intentie o jignire, am vrut sa ma fac mai clar inteles. SRY daca a iesit altfel, totul apare deoarece avem puncte de vedere diferite si ... irecociliabile. Se intampla si intre persoane imbracate in haine mai bune ca noi. 73!

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2010-11-18 19:38:17 (ora Romaniei)
  • Nici o problema draga Tavi. Poate devenim prea ssensibili - "prietenii tiu de ce"..."O tempora....". Tnx. 73
    Erata:ireconciliabile in loc de - irecociliabile.
    Se intampla si cu mine cand nu gasesc ochelarii.
    Eu de mult nu port guler alb....de 10 ani sunt condamnat la pensie...hi.

  • Postat de 50Ω - (neradioamator) la 2010-11-18 22:30:35 (ora Romaniei)
  • @ Oproescu Gheorghe - Tavi YO4BKM: "pe 13.10.2010 nu eram in Bucuresti". E ok, asta n-am de ce sa n-o cred. Fizic, nu trebuia sa fii acolo. Locatia respectiva este de fapt sediul ISP-ului ... Hi. De crezut, nu mi-ai oferit motive sa-mi bat capul in sensul asta! Si ca sa te citez din nou: "Ce anonim haios, mai ca simt cum imi trece aversiunea fata de anonimi, TNX!" - Ma bucur ca ai ajuns la sentimente mai bune. De fapt, n-ai realizat in tot acest timp ca exact asta am si vrut sa fac. Aminteste-ti ce-am spus mai sus apropos de anumite interese si acum sunt sigur ca vei fi inteles ca ceea ce s-a intamplat, a fost doar un exemplu de diversiune. Te-am manipulat putin, in scop colegial. Daca n-ai fi atat de orgolios, ai ramane doar patriot (si apreciez o asemenea trasatura de caracter!). Si din pacate, tot orgoliul (si probabil unele lovituri pe care le-ai primit sub centura de-a lungul timpului) te-au manipulat sa crezi ca, in cele exprimate mai inainte, am vrut cumva sa tintesc spre tine. Nici vorba! Din punctul meu de vedere, imi scot palaria pentru ceea ce ai facut si ce te straduiesti sa faci in Braila. Doar ca e extrem de amuzant ca la varsta tamplelor albe, orgoliul iti mai joaca feste. Daca il vei controla, sunt sigur ca vei mai gasi aliati!
    Nu sunt securist, sunt doar ... retelist si n-am intentionat nici o clipa sa te musc in vreun fel. Dimpotriva. Poate acum vei fi inteles ca jocul pe care l-am derulat astazi, este reprezentat la scara nationala de o piesa de teatru de un grotesc deosebit, in care suntem toti trasi pe sfoara. Orgoliile nu ne vor fi de mare folos, profesore! Si pentru ca voi lipsi putin din peisaj, da-mi voie te rog, draga coleg, sa-ti urez "La multi ani" pentru ziua de 23, alaturi de multa sanatate si bafta in tot ceea ce vei intreprinde, in special alaturi de echipa din Braila! Cu bine - 50Ω SK.

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2010-11-19 00:35:41 (ora Romaniei)
  • Vorbe multe. Un exemplu practic: cel putin trei oameni, radioamatori su nu, se decid sa infiinteze un ONG. Rezervarea denumirii la Ministerul Justitiei. V-o fac gratuit, daca doriti. Un drum la un avocat (cred ca mai sunt prin Cluj, nu?) pentru asa ceva. Redactarea statutului si a actului constitutiv. Nu cred ca depaseste 300 de lei. Daca depaseste, schimbati avocatul! Apoi, la coada la inregistrarea acestei asociatii la instanta. De asemeni, daca doriti, se poate gasi un statut deja trecut prin instanta si fara bani (puteti folosi inclusiv http://www.asrr.org). Important este sa strangeti patrimoniul initial, in valoare de 600-800 lei. El nu ramane blocat ci il veti folosi cu cap la proximul pas dupa finalizarea infiintarii. Dupa ce terminati cu judecatoria, repede la fisc, pentru Certificatul de Identificare fiscala, cont banca. Transferul banilor din contul de depozit initial in contul curent astfel deschis. Apoi, puneti pe hartie ce caracteristici trebuie sa aiba spatiul pentru viitorul club. Discutati cu proprietarul potentialului spatiu sa va permita toate fanteziile erotice cu antene si cabluri si statii! Nu ignorati zgomotul electric si accesul. Negociati la sange, explicati faptul ca sunteti un biet ONG care incepe sa respire si ca o chirie prea mare va ucide din fasa. Dupa ce aveti vreo doua, trei locatii gasite, negociate, va decideti in care puneti antena! Spuneti ca sunteti doar vreo 40 de "sportivi" si inca niste sute de "simpatizanti". Cat sa coste chiria unui club? Sa zicem 4 Eur/mp, ca atat e la noi. La vreo 50 mp cat are clubul nostru, platim pe luna cam 1000 lei. Noi suntem de 2 ori mai putini ca voi si tot reusim sa sustinem cheltuielile. Daca ar fi cateva sute de simpatizanti, apai deja ar fi avioane (Yagi etc) pe casa! Nu sunt inca, dar la anul vor fi cel putin doua. De abia ce am implinit un an!!! Nu ma pot abtine sa nu ridic o spranceana la afirmatia ca "inaintasii nu au facut nimic"! Dar cei prezenti? Ce, au interdictie la munca? Revenind: Cladirea in care se gaseste YO3KSR (majuscule pentru toata echipa!) nu avea impamantare. Noi am facut una brici. Pe tema asta am discutat o reducere a chiriei, cel putin pentru o perioada. Haideti, va rog, lasati vorbele si dati-i drumul la treaba, e pacat sa dispara un indicativ, mai ales cand are un astfel de trecut glorios si atatea pretentii! Sper sa nu mi se stearga post-ul ca "ofensator" :-)

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2010-11-19 08:40:44 (ora Romaniei)
  • @50 Ohm neradioamator: Imi pare rau ca ai facut SK, dar asta-i viata, tuturor ne vine randul odata si odata. Mi-ai oferit un spectacol de circ la care am acceptat pretul biletului, a meritat. Pacat, mai aveai vreme sa te mai slefuiesti putin si ai fi devenit chiar artist de circ, dar daca esti SK ...

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2010-11-19 08:50:52 (ora Romaniei)
  • De foarte depate , te felicit Adrian.Este corect ce afirmi.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2010-11-19 08:54:35 (ora Romaniei)
  • @YO3HJV: Imi permit sa intaresc cele afirmate de Adrian, YO3HJV. Exact acelasi drum l-am urmat la YO4KAK, in Braila, adica rezervare de nume, CIF, statut, sigla, chiar si fanioane, taxe, inchiriere sediu, inaugurare si ce am mai uitat sa spun. Iata cum un club inseamna vointa si dorinta, YO3KSR a pornit cu trei persoane, la noi inceputul a fost demarat de cca zece insi, acum suntem ceva mai multi. Succes tuturor care pornesc la acest drum, este suficient sa incepi, timpul trece repede. 73!

  • Postat de 50Ù - (neradioamator) la 2010-11-19 09:25:55 (ora Romaniei)
  • @Oproescu Gheorghe - Tavi YO4BKM: <"Imi pare rau ca ai facut SK, dar asta-i viata, tuturor ne vine randul odata si odata. Mi-ai oferit un spectacol de circ la care am acceptat pretul biletului, a meritat. Pacat, mai aveai vreme sa te mai slefuiesti putin si ai fi devenit chiar artist de circ, dar daca esti SK ..."> Devreme ce, dupa interpretarea matalutza sunt SK, nu inteleg de ce te mai stradui sa imi scrii... Sau poate incerci sa comunici cu fantomele? De fapt, de ce ma mir, oare? Era de asteptat. Of of, multi maniaci pe lumea asta. Degeaba ti-au albit tamplele, profesore! Jucandu-te cu prescurtarile, nu faci decat sa le adaugi o urma maronie, care in cazul unui astfel de QSO, se termina in ... KK(T). Pofta buna!

  • Postat de Hadnagy Laszlo - YO5AEX la 2010-11-20 04:48:32 (ora Romaniei)
  • Permiteti-mi sa il citez pe Roman Vasile YO5FMT (2010-11-18) "Arunca un tampit o piatra in apa si sar toti credulii s-o scoata!...YO5AEX (tampitul) vine de doua ori pe an la Cluj, ia ceva din zbor si crezand in veleitatile sale de mare reporter face un articol" OK!
    Eu nu i-au nimic din "zbor" precum crede Vasile. Eu ma bazez pe informatiile primite in mod oficial la Cluj-Napoca, chiar de la VasileYO5FMT. Ca tare, ma vad obligat sa dau publicitatii mailul si materialele primite de la Cluj-Napoca.
    Doresc sa Va informez ca acel HA5OMM /YO5AEX (cum afirma Vasile YO5FMT) a devenit membru al Radioclubului Judetean Cluj incepand cu anul 1962 si pe 24.04.1964 a primit autorizatia de radioamator de emisie-receptie clasa a III-a cu indicativul de apel YO5AEX. Sunt cetatean roman, sunt membru YO DX Club din 1982, posed clasificarea sportiva clasa a I-a din 1982, am cotizatia de membru la Sectia de radioamatorism CSM Cluj YO5KAI pe anul 2010 achitata la zi, pentru atat pentru mine (YO5AEX) cat si pentru sotia mea YO5CQK. Am abonament la revista FRR pe anul 2010. Revistele le-am primit partial. Despre QSL-uri nu ma pronunt.
    Fiind membru al clubului, consider ca am dreptul sa imi exprim opinia in nume personal, ori ca ziarist, indiferent de cate ori vin la Cluj-Napoca, sa imi exprim opinia fata de "sindromul Cluj". Se pare ca Roman Vasile YO5FMT, fostul secretar si antrenor, respectiv Lazar Sergiu YO5CRI, fostul presedinte a Comisiei de radioamatorism a Radioclubului YO5KAI CSM Cluj-Napoca, doresc ca cele intamplate la Cluj sa nu devina publice. Roman Vasile YO5FMT este pensionar militar, iar Lazar Sergiu YO5CRI lucreaza la Prefectura Cluj.
    Pentru opiniile pe care le-am formulat, in urma cu cativa ani, fostul secretar si antrenor al CSM Cluj, Folea Ioan YO5TE, m-a radiat de pe lista membrilor YO DX Club si am fost restrictionat sa accesez prin Internet repetorul R7x. Colegul Folea Ioann a abdicat, eu am ramas acelasi.
    Eu nu sunt sparat pe nimeni. Eu, astept in continuare, in calitatea mea de membru a Radioclubului YO5KAI, sa fiu informat de evolutia evenimentelor de la Cluj.
    Il citez pe Vasile YO5FMT: "CSM Cluj nu a fost desfiintata din cauza lipsei legitimatiilor sportive sau a vizitei medicale! Sectia a fost distrusa din ambitia unei tarfe politice"
    Iar eu il intreb pe Vasile: "Cum de s-a permis cheltuirea de fonduri pentru sportivi fara legitimatie si fara control medical, stipulate in lege si in legitimatie"?
    Mentionez, ca Roman Vasile YO5FMT nu demult a absolvit la Bucuresti cursurile de antrenor sportiv.
    Cu legea nu trebuie sa se joace nimeni si nu exista incalcari minore sau incalcari majore, ci incalcari. Acesta este un principiu, iar cu principiile nu se negociaza!
    Referitor la "articol" inca o data: " E usor sa boxezi din afara ringului, mai ales daca te afli tare tare departe de acesta" Asa este, dar nerespectarea legislatiei in vigoare indiferent de motive nu te scuteste de pedeapsa.
    Eu, raman acelasi, voi actiona in continuare in directia popularizarii activitatii radioamatorilor romani in strainatate, voi contribui la dezvoiltarea relatiilor dintre federatiile de radioamatori din Romania si Ungaria.

  • Postat de Safriuc V - YO5PEZ la 2010-11-20 15:23:01 (ora Romaniei)
  • Un club privat este obligat sa atraga fonduri din toate resursele legal posible. Un club apartinand unui CSM se desfinteaza din lipsa de fonduri. Nici o lege nu interzice antrenorilor, presedintilor de Comisii de radioamatorism sa atraga fonduri si sa le gospodareasca conform legi. Prezentarea lui Adrian, YO3HJV, este binevenita, cu atat mai mult trebuie apreciat sprijinul calificat ce poate sa-l acorde. Eu sunt sigur ca un club privat care obtine CIS-ul, poate inchiria pe un contract de comodat spatiul care acum il detine in cadrul CSM-lui. Dar pentru acesata,sefi de radiocluburi ar trebui sa vada in "tarfe politice" oameni in fata carora sa se impuna prin dialog cu argumente, iar in colegi de club nu "un tampit ce arunca o piatra in apa si sar toti credulii s-o scoata". Undeva, prin carti, am citit ceva despre demnitatea militarilor. O fi doar prin carti? Sigu nu si in forumuri cu anonimi care isi refuleaza ingurgitarile nedigerate de 50Ù. Iar cei care intra in rig si folosesc doar manusile, ignorand spectatori si regulile, le spun ca nu fac box, ci doar o bataie de mahala. Stimate domnule Hadnagy Laszlo, nu cunosc activitatea dumnevoasta, dar ca un "credul", cum sunt catalogat de YO5FMT, nu pot sa pun la indoiala buna dumneavoastra credinta exprimata in fraza - "Eu, raman acelasi, voi actiona in continuare in directia popularizarii activitatii radioamatorilor romani in strainatate, voi contribui la dezvoiltarea relatiilor dintre federatiile de radioamatori din Romania si Ungaria". Formularea este rigida si aduce a propaganda ieftina. Desi ca militar nu am grad, am facut armata la "Tiribau", unde sergent era unul ce nu stia sa citeasa, eu terminasem un liceu la vremea aceea, dar ca cetatean roman, va rog sa primiti scuzele mele pentru apelativul "tampit".

  • Postat de Cornel - YO6MT la 2010-11-21 00:44:32 (ora Romaniei)
  • FRR NU ARE NICI O VINA?
    Unul dintre membrii CA al FRR este membru al sectiei de radioamatorism de la CSM Cluj-Napoca (daca nu ma insel). Atunci cum a fost posibil sa se intample asa ceva? Prin desfiintarea clubului acesta va fi radiat de la FRR iar fostii sai membrii nu mai pot indeplini functii de conducere. Nu este cazul unei inlocuiri?

  • Postat de Cornel - YO6MT la 2010-11-21 01:53:35 (ora Romaniei)
  • FRR NU ARE NICI O VINA? In anul 2003 deci cu 7 ani in urma o situatie similara s-a intamplat cu sectia de radioamatorism apartinand de CS Muresul Tg. Mures. Dupa mai multe somatii de evacuare a avut loc in Tg. Mures CN de RGA la care trebuia sa participe si secretarul FRR. Poate a participat, poate nu , dar radioamatorii din Tg.Mures se asteptau ca acest eveniment sa prilejuiasca rezolvarea acestei situatii. La scurt timp dupa acest eveniment bunurile RCJ Mures au fost evacuate in vestiarul stadionului municipal Tg.Mures si au fost valorificate ca fier vechi de catre ''Intreprinzatori de culoare''. Spatiul evacuat a devenit locuinta de sertviciu a soferului prefectului de Mures. legat de FRR se pune intrebarea ce masuri au luat pentru prevenirea unor astfel de situatii? Ce sprijin de control si indrumare a avut FRR pentru radioamatorii din Tg.Mures in ultimii 15 ani? 1996 Simpozionul national YO si 2003 CN RGA. A fost suficient. S-a incadrat in fisa postului pentru angajatii FRR? De ce unele judete au fost "vizitate " anual iar altele de 2-3 ori intr-un mandat de 21 de ani? Noi stim de ce. Altii nu vor fi lamuriti niciodata.

  • Postat de Cornel - YO6MT la 2010-11-21 02:01:46 (ora Romaniei)
  • Scuze pentru unele greseli. Voi reveni si cu alte observatii.

  • Postat de LINGVAY Iosif - YO5AVN la 2010-11-21 12:16:35 (ora Romaniei)
  • Miscarea radioamatoriceasca din Cluj - de la inceputurile sale (inca inainte de al II-lea razboi mondial)- a contribuit pe deplin la o imagine pozitiva a Romaniei. Dupa reluarea activitatii - in cadrul legal creat in anii'50 - a fost o scoala, o pepiniera excelenta pentru o serie de reale valori (fostul - primul autorizat cu YO5TI - regretatul Gigi, YO5PK, YO5LI etc., etc. - scuze pentru cei nementionati) -care au dus faima "YO" pe tot mapamondul - si asta intr-o perioada cand de Romania se vorbea mai multrele decat bune (parca acum nu ar fi la fel....)!
    Acum - dupa 20 ani de "libertate" .. "KIX" pare sa fie total - oare de ce?
    In opinia mea:
    - lipsa "la centru" a unui BARBAT inimos, dispus chiar la sacrificii la o adica - care "dat afara pe usa reintra pe geam" si rezolva probleama!
    Se plange lumea de 3APG - el e secretar general-cu relele, bunele si limitarile lui. Oriunde - un secretar executa ceea ce stabileste PRESEDINTELE si organul de conducere (CA al FRR)!
    Deci, "fratilor" (cu unii autorizati YO chiar asta simt) - "unde nu e cap - vai de picioare" - adica atata vreme cat avem un presedintel molaie si nu un BARBAT cu sange in "batul vesel" - asta ne asteapta - DESFIINTAREA - rand pe rand (..."lipsa de fonduri" HI! - si asta in perioada cand Ritzisoara a furat cat a furat ... pentru ea ... si a deturnat... pentru cine "trebuia")! Asta in perioada cand s-au dat bani grei (din impozitele noastre) pentru "brend" (frunzulita plagiata)!
    Una cu una - fac doua! Vrea Romania sa aiba imagine pozitiva pe mapamond - in primul rand in cercul persoanelor cu pregatire peste medie (nu in randul suporterilor huligani de pe stadioane)- TREBUIE CA INSTITUTIONAL SA SPRIJINE ACTIVITATEA DE RADIOAMATORISM DE PERFORMANTA - estimez ca peste 10 milioane de radioamatori din lume (nu huligani ai stadioanelor) asteapta sa aiba o legatura cu o statie YO si sa aiba si confirmarea QSL! - asta e "brend" - asta e imagine! - cand in poze, pe peretele unui japonez sau amaerican etc., etc., - apare un QSL cu "YO"!
    Deci inca odata: - vreti radioamatorism adevarat, de performanta chiar, intr-un cadru institutional - alegetiva membrii CA si presedinte BARBATI (cu sange in "batul vesel") si nu molai, lingai, egoisti cu imagine obscura - avizi de functii si titluri in care sa nu faca nimic! Trebuiesc oameni care sunt activi in banda/benzi, in concursuri, de actiune, cu initiativa, energici si nu in ultimul rand cu pregatire profesionala (atat in domeniul radio cat si domenii ca drept - administratie, logistica, etc.). Acesti oameni ii avem - trebuiesc CAUTATI si rugati frumos sa accepte sa ne reprezinte, sa ne sprijine! Nu uitati - acesti oameni,in principiu sunt modesti,la locullor, in generalocupati - DECI sa nu va steptati sa se inghesuie cu linguseli sau sa se autopropuna! TREBUIESC RUGATI FRUMOS SA ACCEPTE!
    Doresc ca problema prietenilor din CLuj sa se rezolve POZITIV cat mai grabnic!
    Sa speram la mult mai bine!
    73&GL
    Joska - yo5avn

  • Postat de Cornel - YO6MT la 2010-11-21 21:44:23 (ora Romaniei)
  • FRR NU ARE NICI O VINA? Cu ceva ani in urma FRR care are ca obiect de activitate dezvoltarea radioamatorismului a dat prima lovitura radioamatorismului clujean prin retragerea calitatii de membru CS universitar "Politehnica" din Cluj pentru lipsa de activitate. Sa nu uitam ca un membru al CA este din Cluj si FRR in loc sa incerce reactivarea radioamatorismului in mediul universitar si sa valorifice pepiniera de posibili radioamatori si baza materiala deloc de neglijat, a ales sa dea cu barda. Se pare ca acolo a fost si o rivalitate intre cluburi. Poate o reparare a acelei greseli ar fi o solutie pentru rezolvarea crizei de la Cluj la care ar trebui sa ajute si FRR.

  • Postat de Cornel - YO6MT la 2010-11-21 22:39:22 (ora Romaniei)
  • FRR NU ARE NICI O VINA? Unul din motivele invocate pentru desfiintarea sectiei de radioamatorism de la Cluj a fost nerespectarea prevederilor Legii sporturilor intre care faptul ca "Cei 43 de sportivi radioamatori clujeni nu dispun de legitimatie de sportiv si nu au vizita medicala anuala la zi". De ce nu au. Unde este activitatea FRR de indrumare si de control a membrilor sai(cluburilor afiliate). A auzit cineva de activitati ale FRR pe linia pregatirii conducatorilor de cluburi in domeniul managementului, gestionarea resurselor, cunoasterii si respectarii statutului si legilor? Eu nu am vizita medicala la zi si este posibil ca mii de radioamatori sa fie in aceeasi situatie, sau chiar sa nu posede legitimatii. Toata lumea stie ca lipsa acestora constituie motiv de descalificare in competitiile oficiale organizate de toate federatiile de sport la nivel national. Am participat la CN US SSB 2010 fara a avea vizita medicala anuala pe 2010. De fapt nu am avut niciodata. Pe cale de consecinta ma autodenunt si cer sa fiu descalificat. De asemenea solicit FRR sa verifice legalitatea participarii tuturor concurentilor, si in special a ceror care aspira la titlu precum si a arbitrilor. Stie cineva cat costa o asemenea vizita medicala? Este cineva dispus sa dea acesti bani pentru a participa la cateva concursuri nationale? Este necesara clarificarea acestei situatii la nivelul conducerii FRR si luarea unor masuri de intrare in legalitate. Este posibil sa auda si altii de " procedeul Cluj" si sa incerce desfiintarea altor sectii sportive "aflate in defect". Nu ar fi bine ca managerii de cluburi sa fie convocati si instruiti macar 2 zile pe an cu ocazia adunarii generale si a simpozionului pe probleme specifice? Sa mai lase la o parte festivismul, discutiile interminabile si fara finalitate.

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2010-11-23 01:39:34 (ora Romaniei)
  • Vedeti, o chestiune atat de simpla cum este viza medicala "la zi" genereaza o sumedenie de probleme! Reversul medaliei! Se poate participa la "competitii radioamatoricesti" si fara a practica radioamatorismul ca sport. Desigur, exista unele "ramuri" care, prin definitie, sunt sportive: CW sala si RGO. Altele care ar mai fi?

  • Postat de Safriuc V - YO5PEZ la 2010-11-23 11:55:53 (ora Romaniei)
  • Draga Adrian, renuntarea la latura sportiva ar putea foarte usor sa atraga dupa sine si renuntarea la atributul de activitate de utilitate publica. Radioamatorismul doar fiind asimilat cu sportul a obtinut acest atribut. Inainte de-a renunta la incadrarea in acivitatiile sportive ar trebui sa avem pregatita o campanie in care, radioamatorismul sa devina recunoscut ca activitate culturala, educatonala sau alt domeniu recunoscut ca utilitate publica. Daca se pierde acest atribut poti face orice ONG, sau club privat, nu mai poti folosi nici cei 2% din impozit in activitatrea de radioamatorism. Acesta este un drept castigat si nu inteleg de ce toti vor sa-l anuleze in "binele radoamatorismului". Disparitiea FRR, cum foarte multi o considera inutila (si eu), ar duce sigur la nerecunoasterea acestei activitati de utilitate publica.

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2010-11-24 01:02:00 (ora Romaniei)
  • YO5PEZ, 2% se poate folosi indiferent daca organizatia este sau nu de utilitate publica! Si noi colectam acei 2%.
    "Utilitatea publica", poate sa fie pe hartie sau poate sa fie reala.
    Simpla declaratie, pe hartie, se pare ca valoreaza zero, daca este sa ne uitam la ce se intampla.
    Uite o ocazie pentru ca radioamatorii sa fie "de utilitate publica" in mod real, cu adevarat! Acum sa vedem daca lumea e doar buna de vorba sau pune si mana sa faca ceva "util": http://www.yo3ksr.ro/rvsu-si-crucea-rosie-din-romania.html

  • Postat de Vasile - YO5FMT (yo5fmt) la 2010-12-04 12:23:32 (ora Romaniei)
  • Epilog:
    In ziua de 30 noiembrie, in localul ORIGINE de pe str.Motilor 111, a avut loc adunarea ad-hoc al celor care tin la radiamatorismul clujean. Cei care am fost prezenti, am ajuns la concluzia ca deocamcata, pana la gasirea unui spatiu adecvat ne vom intalni in fiecare zi de marti, de la ora 17 la acest local. Ca viitoare forma de organizare avem de ales din trei variante:1.-toti doritorii ne inscriem in R.C.Transilvania Conection; 2.-reinviem Radioclubul Universitar Politehnica, in speranta ca rectoratul a uitat imensul scandal iscat de YO5AEX/HA5OMM pe tema (absolut falsa) a "epurarii etnice" de pe echolink...; 3.-infiintam Asociatia Judeteana de Radioamatorism (daca "vanturile" schimbarilor politice ne vor mai ajuta si vom putea obtine un spatiu adecvat)...
    Sa auzim numai de bine, Sarbatori Fericite,si va asteptam cu drag in fiecare marti la localul sus amintit.

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Din nou la Cluj-Napoca!"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact