hamradioshop.ro
Articole > Concursuri si diplome Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

ARDF - Radio Orienta

Cupa Târgovişte 2010

Iosif Cuibus YO5AT

In zilele de 15-17 octombrie 2010 s-a desfăşurat concursul de orientare radio CUPA TÂRGOVIŞTE, in organizarea radioclubului Dâmboviţa. In afară de echipe din ţară a fost prezenta şi o echipă din Republica Moldova, astfel concursul a avut şi un caracter internaţional.

Fiind ultimul concurs al anului 2010 a fost stabilit şi clasamentul individual şi echipe a celor mai buni sportivi al anului, eveniment care este denumit GALA CAMPIONILOR. Acest clasament este intocmit in fiecare an după ultimul concurs al anului.

Ceea ce priveşte cupa Târgovişte, concursul a avut 3 probe. In ziua de 15 august după masă s-a desfăşurat proba de SPRINT care constă in amplasarea a 10 staţii de concurs in 2 bucle separate iar distanţa intre staţii fiind intre 250-500 m. Intre cele 2 bucle s-au aşezat culoarele de start, intermediar, şi finiş (sosire). După cum rezultă şi din denumire, concursul se bazează pe rapiditatea sportivilor la parcurgerea traseului. Timpul a fost foarte frumos, iar concursul s-a desfăşurat in condiţiuni optime.

In ziua următoare s-a desfăşurat proba de 144 MHz probă clasică. In această zi timpul nu a fost favorabil, a plouat mărunt, dar asta nu a influenţat desfăşurarea in condiţiuni bune a concursului.

Câteva aspecte de la concurs:


Sportivii la start şi intrare la finiş proba de sprint...


Intrare pe culoarul de sosire proba de 144 MHz

In ziua de duminică 17 octombrie a fost organizat prima dată la noi in ţară concursul de FOXORING, constând din amplasarea pe terenul de concurs a 8-16 staţii de foarte mică putere,care se pot auzi de la max 100 m. Locul staţiilor se machează pe harta cu cercuri care delimitează zona de audibilitate. Sportivul cu hartă şi busolă trebuie să ajungă in apropierea staţiei la 50-100 m de unde incepe să se audă şi cu receptorul de concurs se poate găsi.

Această probă a avut un succes real in rândul concurenţilor, urmând ca să fie introdusă chiar şi la campionatele naţionale ca probă separată aşa ca şi proba de sprint..

Cateva aspecte de la proba de foxoring:


La start, studiul hărţii..


Parcurgerea culoarului de sosire...

Sâmbătă seara la o masă festivă s-au premiat sportivi atât la cupa Târgovişte cât şi câştigătorii la gala campionilor. Cupele se pot vedea in poza alăturată.

Astfel cele 3 cupe de la concursul cupa Târgovişte (cupele din faţă) a fost căştigată de echipa de la radioclubul SILVERFOX Deva (locul 1). Pe locul 2 s-a clasat echipa radioclubului SKYLARK Medieşu Aurit jud: Satu Mare. Pe locul 3 s-a clasat echipa radioclubului CSTA Suceava.

Pe urmă s-a trecut la premierea câştigătorilor Galei Campionilor, cele 3 cupe din spate şi cupa mare transmisibilă. Locul 1 a fost câştigat de echipa radioclubului SKYLARK Medieşu Aurit. Pe locul 2 s-a clasat echipa radioclubului Dâmboviţa, iar pe locul 3 echipa de la radioclubul SILVERFOX Deva. Au mai fost premiaţi individuali cei mai bun sportivi ai anului...

Aspecte de la premiere:


Echipa câştigătoare a locului 1 şi cupa transmisibilă..


Echipa clasată pe locul 2.


Echipa clasată pe locul 3

Participanţii din Republica Moldova au apreciat concursul atât din punct de vedere organizatoric cât şi din punct de vedere tehnic, exprimând dorinţa să mai participe şi la alte evenimente sportive organizate in ţara noastră.


Echipa din R. Moldova in compania secretarului federal şi a unor sportivi din ţară

La masa festivă au luat parte sportivii şi invitaţii organizatorilor. Ne-a onorat cu prezenţa şi secretarul FRR dl. Vsile Ciobăniţă YO3APG, şi Vasile Grosoşiu YO3GON.

Aspecte de la masa festivă:


Sportivii


Invitaţii

Concomitent cu concursul cupa Târgovişte s-a organizat o întâlnire de radioamatori la care au participat radioamatori din Târgovişte şi din imprejurimi. A fost şi un mic talcioc cu piese şi componente diferite folosite de radioamatori constructori.

In concluzie se poate afirma că organizarea a fost făcut la un înalt nivel atât ceea ce priveşte organizarea concursului cât şi in ce priveşte organizarea mesei festive.

Despre sportul ARDF (RADIOORIENTARE), se constată o imbunătăţire substanţială atăt din punct de vedere tehnic cât şi din punct de vedere al participării radioamatorilor la această frumoasă activitate sportivă. Mulţi radioamatori care a practicat acest sprt, şi in ultimii 10-20 de ani nu au activat incep să revină ca de exemplu: Olah Stefan de la Şimleu, Vişan Ionel (Fasole) de la Ploieşti, Mereuţă Jenică de la Călăraşi, Boer Botond de la Satu Mare, Stănescu Alexandru de la Zalău etc. La fel se constată o trecere a mai multor sportivi de la Orientare Spotiva şi la ARDF (Radioorientare). Toate aceste aspecte ne dau speranţa că această forma de sport capătă o popularitate din ce in ce mai mare.

In final mulţumim organizatorilor acestui eveniment sportiv, care a fost o incheiere exemplară a anului competiţional.

Material intocmit de Cuibus Iosif YO5AT

O prezentare MS Power Point a ARDF poate fi descarcata la aceasta adresa. Cine nu are MS Office sau MS Power Point poate instala un program gratuit de la Microsoft care poate accesa prezentarile ppt.

Iosif Cuibus YO5AT

Articol aparut la 8-11-2010

8132

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (2)  

  • Postat de Adrian Voica - YO2BPZ (yo2bpz) la 2010-11-10 15:40:15 (ora Romaniei)
  • Felicitari celor care prin pasiune si daruire reusesc sa tina inca in picioare ARDF-ul, mai ales ca este o ramura sportiva a radioamatorismului extrem de costisitoare (aparatura , echipament propriu si de concurs, multe ore de antrenamente, cheltuieli mari cu deplasarea, cazarea si masa la concursuri,cantonamente, etc.). Si ma bucur ca, desi au inceput sa apara "in fata" si alte cluburi, totusi radioamatorii din Deva inca mai tin steagul sus!

  • Postat de Dan - YO3GH (yo3gh) la 2010-11-11 20:48:48 (ora Romaniei)
  • Felicitari ,... , uite ca se poate continua si aceasta parte f. spectaculoasa a radioamatorismului .... super ! 73 de YO3GH

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "ARDF - Radio Orienta "
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact