hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Impresii despre primul meu Simpo YO

Vili Hegyi YO2MBG

De aceasta data s-a pornit cu stingul. Dupa citeva mail-uri trimise de YO2LGV la o adresa de e-mail care ulterior s-a dovedit inexistenta, inainte cu 2 zile apare pe site-ul simpozionului in loc de YO7MC adresa de contact YO7MG. Incercam si aceasta adresa pentru a obtine citeva informatii si de aceasta data se raspunde in mai putin de 12 ore. Leo (YO2LGV) in calitate de vicepresedinte al Clubului Sportiv Radioclub "ADMIRA" Arad, cere posibilitatea de a acorda 10-15 minute in cadrul simpozionului pentru acordarea diplomelor de la concursul Memorial YO2RA, si citeva cuvinte despre concurs, fiind un cadru festiv "national". In mail ni se raspunde "nu este nici o problema, sunteti asteptati cu drag". Cu asemenea ginduri frumoase am plecat impreuna 4 radioamatori si 2 radioamatoare spre Turnu-Severin vineri noaptea la orele 02.30. Din pacate nu am putut mai repede fiind criza, iar bugetul era limitat doar la drum nu si cazare si alte extra.

Drumul a fost destul de obositor cu multe lucrari pe carosabil intre Lugoj si Severin dar am ajuns in jurul orei 07.30 in Severin. Aici am luat directia (cu ajutorul GPS-ului) direct locatia mentionata pe site (Hotel Traian). Prima surpriza am avut-o acolo cind era multa lume dar nimic radioamatoricesc. Atunci s-a lansat apelul prin care am solicitat ajutor pentru a ne dirija la locul faptei. Dupa primul apel a si raspuns YO7??? (nu mai stiu indicativul) care foarte amabil ne dirijeaza direct la Hotel Traian. Dupa citeva secunde cind mi-am revenit, il informez ca noi suntem in fata hotelului dar nu stim pe unde sa intram. Dupa localizarea noastra exacta de catre coordonator ni se da informatia pretioasa ca, de fapt simpozionul se tine la pensiunea Belvedere (nu ca pe site) si sa luam directia Caras-Severin pina la Statia PECO-OMV unde vis-a-vis este sala de sport. Nu a contat ca noi trecusem pe linga el venind de la Caras-Severin si am facut 1 Km spre oras dar probabil asta era intentia de a si vizita orasul gazdelor. Nu conteaza, mergem pe drumul indicat unde zarim sala de sport exact cum ni s-a comunicat dar vis-a-vis de benzinarie MOL. Luam directia dreapta dupa indicatii si oprim brusc crezind ca am gresit dar dupa o intrebare scurta ni se confirma ca este intr-adevar benzinaria cu pricina si trebuie sa mergem inainte pina ajungem la OMV (ma gindeam din nou?) linga sensul giratoriu in constructie. Zarim sensul cu pricina si intr-adevar o benzinarie de aceasta data LUKOIL. La intrebarea repetata unde mergem in sfirsit zarim cladirea si dupa doua curbe la stinga ajungem la pensiunea Belvedere.

Aici am primit al doilea soc vazind peisajul de mai jos.

Nu am intrat in panica stiind sigur ca au autorizatie de constructie si am zarit pe partea opusa mai multe masini cu antene fiind bucurosi ca am ajuns in locul indicat. Era ora 07.55 deci am hotarit sa servim micul-dejun dupa acest drum lung evident din surse proprii. Aici alt soc cind un domn bine imbracat dar cu o casca pe cap ne-a intrebat ca nu e prea devreme sa mincam doar inca nu am muncit aproape nimic. I-am dat dreptate si am terminat repede si am plecat spre simpo unde am fost intimpinati de NIMENI dar noi ne-am urat bun venit unu la altul (doar am fost 6).

La intrare am zarit in partea dreapta citeva mese si citeva persoane. Era spatiul amenajat pentru tirg.

Imaginea de sus este reala nu era aparatul defect. Am facut legatura acasa doar dupa ce am vazut pozele ca de fapt organizatorii in acest fel incercau sa demascheze eventualele bancnote false la aceasta raza X. Nu am rezistat mult la tirg deoarece pe cit de cald era sub acest acoperis (ca in incubator) se pare ca si preturile au urcat cu caldura deodata. Nerelevant probabil doar la protofelul meu deoarece s-a vandut ceva marfa. Dupa aceasta scurta vizita l-am dirijat pe YO2LGV sa vorbeasca si sa ni se confimre cele scrise in mail.

SOC!!!!! Nu mai era valabil. A fost trimis de la unul la altul si in sfirsit YO3APG a avut curajul sa ne spuna in fata ca nu este timp suficient si sa impartim diplomele cum putem la cei prezent. Asa ne-am plimbat si la cei prezenti si recunoscuti (prin ecusoane sau din vedere etc.) intr-un cadru foarte festiv (eu si Leo) am inminat aceste diplome de parca am fi furat diplomele sau cei prezenti nu trebuia sa stie de aceste lucruri. Prezentarea noastra cu intentiile si sugestiile despre concurs in acest fel au ramas secrete. Atunci pe moment am hotarit ca in viitor sa folosim varianta de "CADRU FESTIV Posta Romana", care pina in prezent nu ne-a refuzat. Despre prezentari nu am ce sa scriu, eu am prins doar partea cu Primul ajutor care il vad a 4 oara si probabil nu ultima data. Doresc sa specific aici ca noi in Arad am incercat o colaborare cu Protectia Civila dar mai bine nu scriu raspunsul primit.

Cafeaua si sucurile erau se pare dupa merit fiindca pe noi ne-au poftit la BAR cu specificatia "2.50 cafeaua" si doar cei cu cazare locala primeau totul gratis. Asta este cum zice si proverbul:

"La toti ni-i greu, dar nu la toti la fel". Au dreptate organizatorii daca nu am bani sa dorm acolo de ce sa beau o cafea gratis? Bine ca nu am avut pretentii mai mari. Oricum descurcaretul nostru ROMAN a gasit si aici solutia. 1 LEU la automat de pe santier, atat ne-am permis pentru o cafea.

Cu noroi oricum eram si cit costa sa traversam? 1,50 lei economie. Am plecat destul de repede si am admirat peisajul frumos pe care putine persoane din zona aprecieaza probabil fiind obisnuiti cu cele vazute zilnic.

In jurul orei 19.00 am fost sunati de YO2LHD sa vada cum am ajuns acasa si cind a aflat ca suntem inca in Lugoj ne-a invitat la el la o cafea, suc sau bere dupa preferinte care ne-a picat foarte bine, mai ales vorbele adresate.

Nu imi pare rau ca am fost fiindca daca povestea cineva probabil nu il credeam. Pentru final doresc tuturor sanatate si fericire si precis sunt multi care s-au simtit bine dar pe plan national daca am face balanta???? Tombola nu (criza?), nerespectare program aparut pe site(??), coordonare prin reclama la benzinarie OMV (actionari?), masa festiva 70 RON (a fost si mireasa?).

Referitor la tombola ulterior am aflat ca aceasta tombola a existat dar nu in cadrul simpozionului ci doar pentru oaspetii de la masa de seara. Acuma doi ani la Pecica au aparut citeva discutii ca s-au dat doar "ciurucuri" la tombola. Aici mentionez ca posibil pentru unii ciurucuri pentru altii nu, dar la Simpo Pecica a fost tombola pentru toti nu doar pentru "UNII". Dar sa nu mergem mai departe si la CN UUS se vede o mica "URA" fata de partea de vest al tarii ca degeaba vine YO???? cu 59 la receptie atita ne pune sa repetam indicativul pina dispare de tot semnalul (toata stima pentru exceptii). Si ar mai fi multe de spus dar sunt sigur ca si cu aceste rinduri mi-am facut destui dusmani dar vor fi si sustinatori.

Pentru final doresc sa transmit tuturor radioamatorilor cum spune si proverbul "Prietenii ii alegi, neamurile ti le da cel de sus". Sa se ia partea mai frumoasa daca nu ne considera prieteni sa ia in calcul ca acest hobby si dar fata de radioamatorism ni l-a daruit cel de sus deci...

Recunosc si imi asum raspunderea pentru cele scrise mai sus fiind parerea mea.

Vili Hegyi YO2MBG

Articol aparut la 31-8-2010

11063

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (52)  

  • Postat de Stelian Fuerea - YO6PEG la 2010-08-31 10:29:35 (ora Romaniei)
  • Da Vili aveti mare dreptate in ultima parte a articolului este parerea dumneavoastra, cu care poate... nu toata lumea e de acord. 73!

  • Postat de Octavian-Tavy Dragomirescu - YO5RE la 2010-08-31 12:51:28 (ora Romaniei)
  • Mde!

  • Postat de Ioan Diaconu - YO8AYV la 2010-08-31 13:28:13 (ora Romaniei)
  • Draga prietene, felicitari pentru stil si nota de umor! Cu stima,I.Diaconu

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2010-08-31 18:25:21 (ora Romaniei)
  • Avem de ales: ori Vali este subiectiv, rautacios si dezinformeaza, meritand sa-l punem la zid si sa-l impuscam (eventual din doi in doi), ori are dreptate si in acest caz cineva (persoana importanta) trebuie sa vina cu scuze sau, cel putin, cu explicatii. Dar remarc totusi ca Vali a avut curaj pe cand cel (cei) obligati la replica(sau macar la explicatii) nu au, am constatat de multa vreme ca se prefera tacerea sau replicile asunse sub anonimat. Cale de mijloc (adica si Vali are dreptate dar si organizarea a fost OK) nu incape. 73 de YO4BKM!

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2010-08-31 18:26:39 (ora Romaniei)
  • Corectez mai sus: in loc de Vali am vrut sa scriu Vili. SRY, YO4BKM!

  • Postat de Dan - YO3BTM la 2010-08-31 20:56:55 (ora Romaniei)
  • Acest simpozion a fost un fiasco. Atat din partea localnicilor(atat au putut), cat si din partea federatiei. Cred ca nu se poate egala,simpozionul de la Tg.Jiu, nici in 10 ani de acum in colo.
    De asemenenea, nu inteleg, de ce federatia se cramponeaza sa faca aceste sipmpozioane in mijlocul verii, pe acele calduri insuportabile.
    In final salut pe toti care i-amcunoscut acolo.
    YO3BTM op. Dan

  • Postat de Gabi - YO2MJM la 2010-08-31 23:47:47 (ora Romaniei)
  • Dupa un drum de 5 ore si ceva am ajuns sa ne plimbam de colo colo si intradevar organizarea a fost de 2 lei asa ca am stat o ora la clocitorea unde se vindeau rahaturi de la armata .Dupa care am plecat la Herculane unde am stat 2 zile.La asa primire ,asa raspuns!
    73!

  • Postat de - MARIAN - - YO7MR la 2010-09-01 16:56:23 (ora Romaniei)
  • ...Ooo...Doamne...mare este gradina ta si a radioamatorilor - pacatosi si noi, precum ceilalti muritori ( desi ne consideram diferiti / deosebiti - comparati cu alti semeni de-ai nostri )...Iarta-ne ca nu stim ce facem, desi pacatuim, cu vorba si inscrisul, in radio sau pe internet...Amin !...Da, intr-un sistem disciplinat, plecarea de pe loc corecta se face cu stangul, doar exprimarea populara este cu dreptul. De multe ori, si o plecare cu " stangul " se poate termina cu bine...Daca nu as fi fost prezent la aceasta manifestare si citeam acest articol, as fi dat poate dreptate autorului, insa consider bine am facut ca am participat si nu regret nimic ! Continutul articolului denota o mare nemultumire si frustrare deosebita precum si adevaruri completate cu mult mai multe neadevaruri. Voi incerca sa confirm sau infirm dupa caz - informatiile cuprinse in articol, impreuna cu comentariile mele referitoare la acestea sau ale celorlati comentatori. Inainte de toate mentionez ca pt. majoritatea radioamatorilor ( cei fara functii si obligatii in organismele sportive, respectiv antrenori, arbitrii, etc. ) participarea la astfel de actiuni se face din propie initiativa / benevola si pe cheltuiala propie, pt. foarte putini dintre noi - privilegiati, o fi altfel...Desigur ca, organizatori sau musafiri, isi doresc cu totii, ca toate sa fie perfecte, dar nu ne reuseste intotdeauna asa cum am dori noi. Altfel, la situatii neprevazute, trebuie sa ne adaptam cu totii...in titlul articolului se mentioneaza " primul meu simpozion YO " , totusi efectuand o simpla cautare pe internet, observam ca autorul a mai participat la cel putin la un simpozion , vezi aici : http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=489 deci titlul articolului prezent, nu contine adevar, sau simpo de la Pecica nu a avut loc in YO ori nu s-a numit " simpozion " ? poate " intalnire transfrontaliera " ?...mai ramane valabil doar " licenta " jurnalistica " primul " care printre multi dintre noi a facut valuri in alte articole despre radioamatori. Referitor la adresa e-mail, Da, acel organizator detine mai multe adrese de e-mail pt. ca a detinut nu 2 ci 3 indicative, si poate mai obtine in continuare, principalul este ca toate adresele au acelasi titular de cont, ce se observa in poza, cu-n nr. de telefon atasat, insa un apel telefonic este mai greu sau mai scump decat o cafea ! ? Oricum, toate adresele e-Mail sunt valide. Schimbarea locatiei hotel Traian a fost o surpriza neplacuta pt. toti participantii sositi sambata dimineata, deci si pt. mine / grupul meu - datorata faptului ca patronul hotelui a decis in ultima clipa, ca nu se mai poate beneficia de salile respective promise anterior, motivand ca-n hotel trebuiau sa fie cazati min. 250 persoane ( radioamatori ) si toti sa comande / serveasca masa de pranz in restaurantul hotelului. In acest caz, numai organizator de Simpo YO sa nu fi...Am fost indrumati corespunzator si ajuns usor si fara dotare GPS, pt. ca am comunicat scurt, corect si la obiect in FM, ne-am ajutat unii pe altii in radio si trafic auto, apoi i-am indrumat identic si pe altii, pana la urma, toti au juns unde trebuia.
    Locatia respectiva - BELVEDERE - a devenit inconjurata de santiere, pt. zona ca este in dezvoltare fiind una rezidentiala, m-am bucurat sa vad ca se ridica un alt " Carrefour ", semn ca sunt clienti potenti in zona. Da, este foarte bine ca se construieste, cladiri sau drumuri, constructie fara santier nu se poate, chiar daca ne aduc disconfort si solicitare. Mentionez ca mi-a placut mult acest santier, foarte bine organizat, curat, cu utilaje noi, curate si aliniate disciplinat. Daca nu citeam aici despre " problematica " cafelei nu as fi stiu ca are in dotare si automat de cafea ! Asa da, un santier perfect ! mai multe poze " santieristice " aici : http://www.yo2kqt.ro/index.php?option=com_wgpicasa&view=album&album=5505493575077769665&page=1&Itemid=84 Ajuns la ora 08.30, nici pe mine nu m-a intampinat nimeni, ( nimic de zis, asa ar fi fost frumos - dar suntem o comunitate, ne stim nu ? ) insa nu mi-au picat galoanele, deoarece totul era intr-o desfasurare febrila si toti erau foarte ocupati, care mai de care - Dupa o recunoastere sumara, in circa 5 min. m-am adaptat la situatie si am indraznit - inainte : la intrare in sala de mese, pe partea stanga ( in fata barului ) se afla o masa cu de toate: Gustari ( Sticks-uri, Saratele, Alune, Biscuiti ) - Apa Minerala, Sucuri, Etc.si Pahare de plastic ( pahare de sticla pe mese ) Toate cu AUTOSERVIRE ! ...CAFEAUA era pe Aceeasi masa - in TERMOS. Cand proviziile se subtiau, din portbagajul organizatorilor, apareau provizii proaspete. Mentionez ca totul a fost la Discretie / GRATIS iar foarte multi din cei prezenti ( si grupul meu ) NU am fost cazati in acel local, multi participatii au fost prezenti doar cateva ore, toti au beneficiat ( daca au dorit ) de gratuitate neconditionata, totul a fost " free". Regret, dar nu stiu cine v-a recomanandat cafeaua de la bar si pretul, depinde pe cine ati intrebat si cum, poate v-a considerat " santierist " - vecinul de peste drum...hi...hi...! si apoi, conteaza chiar asa de mult acest obicei balcanic ( turcesc ) al bautului cafelei, mai mult in vest decat in sud ?...oare, nu se poate fara tabieturi ?...au devenit foarte importante !. Daca nu, se strica toata imaginea zilei respective...Personal, nu m-as calici pt. pret si face caz pt. o cafea...care fost prezenta pe masa...!
    Daca m-as intalni cu-n radioamator intr-un loc pustiu, nu as mai avea nevoie de nimic altceva.
    Decernarea diplomelor si trofeelor, la toate simpozioanele nationale YO, nu se efectueza la micul dejun sau pranz, ci la cina - masa festiva - cand lumea este destinsa, activitatile incheiate si audienta maxima ! Asa a fost dintotdeauna si asa este firesc, pt. un simpozion national de 2 - 3 zile, deci in ziua a II a - seara. Inteleg ca Dvs. nu ati participat la acest moment, tot din motiv de pret. Nu stiu daca cu 7O RON, ati fi rezolvatio masa asa de bogata in alta parte.... Alti colegi, veniti cu mult mai de departe, au ramas si decernat diplomele lor colegilor destinatari prezenti sau reprezentantilor acestora. S-avem pardon, pretul a fost rezonabil si a meritat totul cu prisosinta, gustos si delicios. Bautura la discretie, dar s-a baut cel mai mult...apa si sucuri...! Nu a lipsit nimic, s-au satisfacut toate capriciile si preferintele, a existat surplus de preparate. Da, am avut si mirese, nu una, ci mai multe, erau miresele noastre, unde mai punem ca am avut si participarea " saocrei cu trei nurori " - o colega admirabila ! La acest simpozion au participat peste 275 radioamatori ( 100 au fost pe vapor si multi altii cu salupele ) cina de vineri seara -126, sambatata seara - masa festiva -153. Multumiri deosebite lui MITICA, asa s-a prezentat - adica Dl. DUMITRU NEDEJA - gazda de la pensiunea BELVEDERE, cel care ne-a repartizat la mese / propietarul pensiunii - atunci intalnit prima data - vorbit doar 3 minute - persoana foarte amabila, deschis si prietenos, bun organizator - despre care am am avut impresia ca-l stiu de cand lumea - frumos sentiment ! - sustinator de baza al colegilor nostrii radioamatori din judetul Meheninti, fara de care aceasta manifestare nu ar fi fost posibila. Jos Palaria Domnule MITICA ! Avand in vedere criza economica de care unii fac atata caz si gasesc scuze, colegii din Drobeta Turnu Severin s-au descurcat foarte bine, vezi si comentariul anterior : http://www.radioamator.ro/vot/vot_rezultate.php?id=291 sau imaginile " vorbitoare" de de aici : http://www.qsl.ro/yo3ccc/Simpozion%20Drobeta-Turnu%20Severin%202010%20setul%201/index.html http://www.qsl.ro/yo3ccc/Simpozion%20Drobeta-Turnu%20Severin%202010%20setul%202/index.html http://www.qsl.ro/yo3ccc/Simpozion%20Drobeta-Turnu%20Severin%202010%20setul%203/index.html Despre targul radioamatoricesc, el este al radioamatorilor expozanti si nu al organizatorului, cu tot ce contine el, vechituri de armata ( cu care ati efectuat si Dvs. montaje - cel care le denumiti altfel ) se regasesc si mai bogat pe la marile targuri radioamatoricesti - vest europene. A fost si marfa absolut noua, la naftalina - silicagel, de care nu pomeniti in schimb, deloc. Articolul prezent, seamana izbitor de mult, cu cele " senzationale " si " socante " de la postul tv - OTV...Daca considerati ca-n 2009 Targu Jiu a fost un simpozion superb, reusit si diferit, etalon ( ma bucur sa aflam aceasta - numai organizatorii principali stiu ce a insemnat ) iar Dvs. v-a fost prea nu stiu cum la Dr. Tr. Severin 2010 , inchei cu propunerea ca-n urmatorii 10 ani, toate simpozioanele nationale YO, sa se Desfasoare - Numai in Anotimpul Rece si Numai la Targu Jiu ! cu calda prietenie, MARIAN - YO7MR.




  • Postat de Gabi - YO2MJM la 2010-09-01 19:06:58 (ora Romaniei)
  • Am citit pomelnicul de mai sus si vreau sa retineti ca schimbarea locului anuntat a fost un esec ,a doua locatie ...noroi un esec talciocul la temperaturi incredibile (m-au uimit vinzatorii de rezistenta lor) ,primirea da catre nimeni un esec.Mai mult sus in sala festiva erau mesele ocupate asa ca loc de 3-4 persoane aveai probabil la 2 mese impartiti. Sincer ,doar ca mi-am bagat masina pe acolo deja imi imaginam ca restul nu mai conteaza ..oricum raul era facut.Asa ca sa confirmat regula si intr-o ora si ceva am plecat. Apropo cazare ioc la pensiune si cu copii nu cred ca mai conta qsl-ul sau altceva. Domnul Marian vede partea plina a paharului ,eu din fericire astept simpozionul de la Buzias pentru a avea termen mai bun de comparatie :).
    Pentru mine chiar a fost primul simpozion ,dar sa
    speram la o organizare mai buna pe viitor,oricum un gind bun pentru cei care s-au straduit si pentru persoana care ne indruma in banda de 2m.
    73!

  • Postat de Elvis - YO7MG la 2010-09-01 19:11:56 (ora Romaniei)
  • Dupa cum spune si autorul,cel care a corespondat cu mine pe mail ar fi putut sa vada ca am si telefon de contact si nu in ultimul rind mai era si a doua persoana de contact,cit priveste modificarile mele de indicativ si mail coincidenta a facut sa fie atunci.A sesizat ca s-a schimbat indicativul meu dar n-a vazut ca am acelasi nr de tel...Mai trebuie sa observ ca a uitat cui a vindut ceva produse cu citeva luni in urma desi beneficiarul a sarit sa-l dirijeze catre Belvedere,o fi stinjenit de ce a trimis...Stiu bine ca la un moment dat linga masa de protocol de care pomeneste si YO7MR(semn ca a existat vedeti si "starea"...) stiu ca mi-a sarit in ochi un ecuson cu un indicativ cu care corespondasem prin mail ,ne-am salutat ,atit...nu mi-a spus ce dorinta are.Nu l-am mai intilnit pe toata durata simpo 2010 lucru normal,la cit a stat...Autorul mai spune ca din lucrarile simpo 2010 n-a prins decit primul ajutor(de care avea nevoie dupa atita ...soc) asta dovedeste ca a plecat cu un gind de acasa si s-a razgindit noaptea (pe drum),a plecat cu gindul nobil de a inmina diplome dar a pierdut vremea prin "incubator" (talcioc) semn clar ca a stat mult pe acolo...Deci a venit la simpo 2010 simbata dimineata iar seara a fost acasa ,timpul petrecut la simpo si activitatile la care a participat arata cit a fost de interesat, pe de alta parte spune ca e primul simpo national la are participa.Ce element de comparatie are daca asta e primul ? Tine minte ca n-a fost tombola dar uita ca n-a fost taxa de participare...SI MAI UITA UN LUCRU :cineva a cerut cafele "3x1" cum noi organizatorii nu ne pregatisem cu asa ceva l-am indrumat spre bar...Diplome ,dupa cum spune si YO7MR s-au inminat seara la masa festiva intr-un cadru vesel.Aceasta este parerea mea ca organizator al Simpo 2010 si sunt multumit ca sef de radioclub ca am organizat un simpo national pe contul nostru propiu.. faceti si voi un simpozion national ca eu ma descurc sa ajung daca vreau sa vin...Cit priveste pe cei care au de inpartit ceva cu o anumita persoana sa i se adreseze personal ,la acest eveniment am avut si un moment unic... am trecut cu autocarul pe linga terasa camerei de unde YO7CSZ sta intr-o poza alaturi de o luminita, l-am salutat impreuna cu ceilalti din atobuz si personal mi-am inchipuit ca ne-a raspuns, am vazut si atlti radioamatori emotionati pe moment , multumesc tuturor radioamatorilor care au participat si au fost alaturi de noi ,aici la Severin ,acelor oameni care au realizat ca organizatorii nu au putut sa vorbeasca cu Dumnezeu ,sa nu ploua ,sa nu fie cald.Un singur lucru regret daca stiam ,pt fitosi puneam "covorul rosu" , problema este ca atunci nu se arata... musca mai tirziu ,apreciez de sinceritate(pe unii nu si de gest...fata de o persoana de gen feminin) pe cei care au obiectat "pe loc",73 numai bine,YO7MG-Elvis ,Drobeta Turnu Severin

  • Postat de Vili - YO2MBG la 2010-09-01 19:18:32 (ora Romaniei)
  • Stimate domn Marian.Multumesc pentru explicatile date dar nu suntem pe aceeasi frecventa.Intradevar am mai participat la simpozioane chiar am organizat impreuna cu inca 5 radioamatori Simpo PECICA in 2004 dar titlul specifica SIMPO YO (national).Cu alte cuvinte celelalte sunt (sau trebuia sa fiu )pitici pe linga acest eveniment.Sincer si la Buzias am participat si la Deva dar totusi un pic de aspect.Considerati ca trebuie sa va mindriti cu ce santiere aveti,Felicitari.Pe de alta parte sunt sigur ca se gasea si un loc mai frumos pentru un eveniment NATIONAL unde vin nu numai "OFICIALITATI!!".Despre dirijare nu comentez ca probabil au fost mai multe persoane la dirijat (cea ce e bine) probabil am nimerit noi (si inca 10) pe cel nestiutor.Dar ce sa facem sintem din YO2 si nu din YO7.Cum scrie in articol diferenta se vede la concursuri si nu numai din pacate.Speram sa se schimbe situatia in bine.Sper sa nu fi suparat pe nimeni cu acest articol dar la cel mai mare simpo din TARA NOASTRA ma asteptam la mult mai mult.Cu stima Vili

  • Postat de Vili - YO2MBG la 2010-09-01 19:31:17 (ora Romaniei)
  • Draga Elvis.Nu contest si stiu ca am avut afaceri impreuna si nu am sincer nimic de reprosat.Referitor la indicativ nu doresc sa te necajesc nu stiu interesul pentru care schimbi 3 indicative intr-un an,probabil ai motivele tale.Cu toate daca vreau sa fiu rau 2 cu 2 litere cea ce necesita niste treburi dupa regulament dar se pare ca tu in 2-3 ani ai cumulat ce alti nu au reusit in 15 ani dar nu era neaparat sa schimb si adresa de e-mail,puteai dupa simpo sau NU?La diplome ca pomenesti intr-adevar era pe prim-plan la noi deoarece am discutat inainte si ni s-a transmis OK.Asta este s-au schimbat multe in ultimele 48 de ore.Oricum inca odata scuze daca am suparat pe cineva nu asta era intentia.Dum cum am spus si repet ideea principala este ca sa invatam din greseli nu sa tinem slujba pe comenatrii ca si YO7MR

  • Postat de Aluculesei Dorin - (neradioamator) la 2010-09-01 19:48:34 (ora Romaniei)
  • Vili,
    Cred ca comentariul tau este binevenit .Ai aratat ce trebuia sa arati , si ma bucur sa vad ca cineva are puterea sa arate si marsaviile din radioamatorism.
    Daca domnul Elvis ( scuze nu stiu care ii este indicativul, probabil a schimbat multe) nu accepta criticile unor radioamatori care s-au deplasat 600km numai ca sa se plimbe , e pacat.
    Lansez o intrebare federatiei si nu numai.
    Oare cum pot sa am un indicativ cu o singura litera?
    Vad ca in YO se poarta...
    Pacat, mare pacat...

  • Postat de Mihai - YO2MBD la 2010-09-01 20:04:19 (ora Romaniei)
  • Stimate domn Elvis, nu ne cunoastem , dar trebuie sa spun ca il cunosc pe Vili de mai bine de sapte ani.Nu cred ca ar spune neadevaruri cu privire la acest simpozion.
    Totusi cred ca criticile aduse la calitatea organizarii acestui simpozion , trebuie sa va stimuleze in sens pozitiv.

  • Postat de - MARIAN - - YO7MR la 2010-09-01 20:20:49 (ora Romaniei)
  • Salutare ! ...Revin de cate ori este nevoie, deoarece chestiunile trebuiesc lamurite, deci continui " pomelnicul " lung ca un pomelnic...hi...hi... constatand din pacate ca este necesar, apoi " paharul plin " pe care altii nu au avut si nu au nici acum ochi sa-l vada...este treaba fiecaruia, punctele de vedere sunt diferite, dar neadevaruI / lipsa de realism mi par foarte daunatoare, regret lipsa de comunicare si perceptie, mai ales lipsa de intelegere...Revenind la paharul plin ( ...cel de cafea...! ? ) cred ca se poate observa ca am inceput cu partea negativa pe care am confirmat-o, sau poate nu am scris eu clar ? ...daca este nevoie, se poate reciti...insa deranjeaza ca l-am completat cu ce a urmat, partea mai buna si mai plina, la care cei nemultumiti nu au participat, deci...? ! Concluzia este la aprecierea fiecaruia...Deunazi, aflasem de la organizatorii altor simpozioane YO anterioare, despre " pretentiile " unor colegi radioamatori, impresii despre care am fost initial rezervat, crezand ca pot fi subiective, insa acum se confirma...una dintre acestea ar fi si cazarea pe loc, exact intr-un moment dat, intr-un loc dorit...Sunt uimit de lipsa de maturitate si experienta in deplasari, ca sa nu spun " ifose " - stiut fiind de orisicine, ca trebuiesc facute rezervari din timp pt. optiunea solicitata, mai ales daca esti responsabil de familie si faci deplasarea cu aceasta ! Este chiar asa de greu, sau trebuie sa ne poarte altcineva de grija ? Oare trebuie sa ghiceasca cineva dintre organizatori ce dorim noi, nehotariti pana-n ultima clipa ?...Bineinteles, ei sunt de vina...!...astfel, putem sa continuam la nesfarsit...Va Doresc SUCCES in TOATE si VOIE BUNA ! cu ganduri bune - Marian - YO7MR .

  • Postat de Leo - YO2LGV la 2010-09-01 21:04:36 (ora Romaniei)
  • stimate domn Elvis, citez:Mai trebuie sa observ ca a uitat cui a vindut ceva produse cu citeva luni in urma ; precizez ca nu am vandut in viata mea nimic vreunui radioamator sau lucruri radioamatoricesti; cat despre impartirea diplomelor de care vorbeam va reamintesc ca am solicitat expres sa la putem imparti cu ocazia simzionului si nu seara deoarece noi a trebuit sa ne intoarcem la Arad, drept pentru care am primit urmatorul raspuns din partea dumneavoastra citez: Buna dimineata, cind doriti sa inminati aceste diplome ? Smbata la lucrarile simpo sau la masa festiva ? Daca e asa ,nu e nici o problema ,oricind doriti dvs. YO7MG-Elvis , am incheiat citatul,am e-mailul ce mi l-ati trimis si la fel cand am intrat si am vorbit cu dumneavoastra , eu personal, mi-ati spus ca nu e nici o problema , dar nu ati mentionat in nici un fel cum ca daca dorim sa servim ceva se poate de pe masa... care era; in schimb un domn a venit si ne-a atras atentia asupra faptului ca doar cei cazati in pensiune erau...privilegiati; pai cu respect dar trageti si dumneavoastra concluziile , dupa 7 ore de condus pe drumurile patriei si dupa ce ne-am invartit, cu tot cu asazisa coordonare radio, prin DT Severin, am fi fost bucurosi sa ne fi indrumat cineva cu privire la ce se poate servi sau unde se poate uzita de un spalator, etc. cine conduce sute de km drumurile noastre stie despre ce vorbesc.Cu stima Leo - YO2LGV

  • Postat de Elvis - YO7MG la 2010-09-01 21:55:20 (ora Romaniei)
  • Pt YO2MBG:radioamatorul caruia i-ai vindut doua antene de UHF a sarit sa te dirijeze catre Belvedere,mai citeste ceea ce am scris eu.Ai uitat indicativul si numele lui ? Pt YO2LGV: era vorba de autorul articolului cu privire la "produse".Din pacate la ultimul mail nu mi-ai raspuns, eu unul stiu ca cei care mi-au cerut ceva si a depins de mine i-am ajutat(YO5BLA,YO3GDI)Cit priveste indicativele mele anterioare ,nu le-am schimbat ca am vrut eu,sunt citiva care stiu motivul.Da ce are a face asta cu Simpo 2010?

  • Postat de Niculae Ion - YO9CEB la 2010-09-01 22:14:15 (ora Romaniei)
  • Domnilor citesc si ma minunez de atita inversunare de asi sustine fiecare punctul de vedere side a va contrazice cred ca nu are rost Asa ca eu va sfatuesc sa beti o cana de apa [eventual de vin ]mai ganditiva si faceti in asa fel incit sa cadeti la pace HI 73 si la buna reauzire

  • Postat de Pisti - YO5OYR la 2010-09-02 06:32:16 (ora Romaniei)
  • Sint convins ca s-a depus tot efortul si bunavointa din partea organizatorilor, si asta conteaza .Ar trebui ca bucuria de a ne veda fata in fata sa umbreasca unele neajunsuri .Asemenea evenimente se organizeaza tocmai pentru a ne tine laolalta ,nu pentru a ne dezbina.La urma urmei e o intilnire organizata de amatori cu mijloace proprii si nu profesionisti in turism . Nu e vacanta de vara. Sintem in domeniu radio nu in foolbal,(materialiceste vorbind).Cu stima Pisti

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2010-09-02 08:31:08 (ora Romaniei)
  • De ce nu ne-am obisnuit inca sa recunoastem si sa luam in considerare si opiniile care sunt mai putin placute? Chiar daca elementele care au produs deranj unora (si nu se poate nega ca nu sunt reale) pot parea lipsite de importanta pentru organizatori (sau sustinatorii lor), cele mai elementare reguli de bune maniere obliga la scuze, o scuza nu costa nimic (decat ca macina din orgoliu, care din pacate este inca nemasurat de mare la noi) dar face mult bine, 'vorba dulce mult aduce'. Si in loc de scuze se vine cu extrapolari de genul 'trebuia sa punem covor rosu pentru fitosi' sau chiar formulari vag detectiviste gen 'de ce a stat mult in talcioc-incubator si si-a schimbat gandul nobil de a imparti diplome?' sau 'am cercetat pe internet si a mai fost la simpozioane', deci uite ca l-am prins cu minciuna, care nu fac decat sa denatureze subiectul. Ce rau ar fi fost daca organizatorii ar fi inceput cu 'Ne cerem scuze pentru neajunsuri, va rog sa intelegeti ca ne-am confruntat cu surprize etc etc' (asa se face oriunde in lumea buna, unde bunele maniere mai sunt cultivate) in loc de a pomeni de afaceri fara legatura su SIMPO, de a ridica la rang de virtute stoicismul din 'clocitoare' etc. Am ajuns pana acolo incat exprimarea unei nemultumiri sa duca la eticheta de 'frustrat' sau la cercetarea in trecutul nemultumitului. Acum peste 20 de ani in urma era interzis sa se mai critice chiar si neajunsurile de la o taraba de aprozar, era o directiva politica prin care tot ce se prezenta in media trebuia sa fie obligatoriu festiv si laudativ, pentru cine are rabdare poate gasi prin arhive referiri la aceasta directiva. Sunt surprins ca acest microb nu dispare, ba se extinde 'democratic' pana acolo incat neajunsuri a caror recunoastere nu ar clinti nici macar un fir de par din capul celui implicat nu se mai recunosc, toata lumea se considera perfecta dar de fapt sunt rabufniri de orgoliu. Dar nu este numai o racila a radioamatorilor, este la nivelul intregii societati si ... oameni suntem! 73 de YO4BKM!

  • Postat de Marian - - YO7MR la 2010-09-02 09:42:41 (ora Romaniei)
  • P.S. Nu sunt fanul sau aparatorul nimanui - nu tin partea nimanui, nu fac cercetari despre nici o persoana, caut doar adevarul... Da, nu pot suporta informatiile neadevarate si tendentioase, totul prezentat exclusiv in negru, lasand cititorului neavizat si neparticipant la actiune, impresia autorului. Da, nu suport presupuneri despre alte actiuni de la Simpo 2010 - la care autorul si suporterii sai NU au fost prezenti ! Da, asa cum foarte bine spune colegul nostru Pisti, aceste actiuni trebuie sa ne bucure pt. ca ne dau prilejul sa ne intalnim - am spus intr-un comentariu anterior - ma bucur pt. ca am cunoscut locuri si oameni, acesta fiind cel mai important si frumos lucru care ni se poate intampla la simpozioanele radioamatoricesti !.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2010-09-02 12:26:32 (ora Romaniei)
  • Cred ca multi au vazut reclama unei firme de vnzari auto second hand unde 'patronul' firmei pune la punct pe un client cu vorbele "da' tu vrei si pa mama, vrei si pa tata, nu vrei si garantie?". Vad ca intr-un mod asemanator se pune problema si aici, cine emite pretentii (a cerut oare cineva Luna de pe cer?) inseamna ca vrea covor rosu, ca are pretentii ca la o agentie de turism, ca este fitos, ca este imoral etc. Din pacate acest mod de a vedea lucrurile precum si proliferarea partizanilor acestui stil de relatii sociale nu vor duce decat la degradarea calitatii unor asemenea actiuni. Si daca modul de organizare a unui simpozion national atrage mai multe nemultumiri decat unul local, nu este firesc sa te ingrijorezi de diferenta dintre pretentia afisata (simpozion national) si modul de punere in practica? Devine interzis sa mai ai nemultumiri? Imi reamintesc din vechile practici de peste doua decenii in urma, cand am asistat la o discutie unde un prim-secretar de partid (la AG) spunea ca "... de aceea, tovarasi, in loc sa progresam, degresam...". Iar acum tare ma tem ca, prin respingerea parerilor opuse dorintei organizatorilor, vom "degresa" din nou. Va fi bine cand va fi din ce in ce mai greu de adunat coruri unite in cuget si simtiri care numai si numai sa laude. 73!

  • Postat de Ilie Matra - YO3BBW la 2010-09-02 16:33:09 (ora Romaniei)
  • Sa aruncam o privire si la altii: Iata trei linkuri cu fotografii de la recenta intilnire nationala din OK, de la Holice.
    Mie personal mi-a placut la Drobeta, cu toate micile neajunsuri ridicate la rang de catastrofa.
    Pe cind un Simpo YO la Arad?
    73' Ilie YO3BBW

    Posílám odkazy na fotky z leto¹ních Holic od ostatních hamù.

    http://ok2zdl.rajce.idnes.cz/Setkani_radioamateru_Holice%2C_28.8.2010/

    http://ok1quido.rajce.idnes.cz/

    http://marmy.rajce.idnes.cz/2010_Srpen_Holice_-_svatek_radioamateru_-_kazdorocni_setkani/


    73 Pavel ok2dx

  • Postat de Leo - YO2LGV la 2010-09-02 17:14:23 (ora Romaniei)
  • Stimate domn Ilie YO3BBW :"Pe cand un SIMPO YO la Arad"??? In fecare an este intalnirea de la Pecica, sper sa puteti participa si dumneavostra. Cu stima Leo YO2LGV

  • Postat de Vili - YO2MBG la 2010-09-02 17:28:42 (ora Romaniei)
  • Pentru YO7MR cu scuze dar se pare ca citesti doar printre rinduri spui ca "nu pot suporta informatiile neadevarate si tendentioase, totul prezentat exclusiv in negru, lasand cititorului neavizat si neparticipant la actiune, impresia autorului."Nu stiu unde este neadevar cum am mai spus REPET primul SIMPO NATIONAL adica SIMPO YO.Nu cred ca am scris despre croaziera sau cina (mai putin pretul)ceva deoarece nu am participat la aceste activitati,si nu am comentat cele auzite ca nu au fost locuri la croaziera cu rzezervari cu tot pina la urma era dar la alt pret s.a.m.d.Articolul se refera doar la prezenta mea si lucrurile vazute de mine.

    Pentru YO4BKM doresc sa multumesc pentru comentarii el vede esenta articolului nu ura ci a incerca sa evitam in viitor "nemernici ca mine" sa scrie asemenea articole.

    Pentru YO3BBW simpo la Arad? se tine de 7 ani cei drept neavand spatiu si conditii se realizeaza la Pecica jud.Arad in colaborare cu toti radioamatorii din Arad.Sunt si acolo neajunsuri dar nu le privim cu rautate criticile primite.Si daca voiam sa fiu rau de tot puteam intreba daca la Pecica s-a transmis Simpo online la SIMPO YO de ce nu???????????
    imagini din arhiva:
    http://www.livestream.com/iptv2010?utm_source=lsplayer&utm_medium=ui-content&utm_campaign=iptv2010&utm_content=iptv2010

  • Postat de Aluculesei Dorin - (neradioamator) la 2010-09-02 17:28:46 (ora Romaniei)
  • Intrebarea pe care o pun , dupa ce citesc toate postarile dv este:
    Oare de ce nu se poate accepta si parerea lui Vili referitoare la acesr simpo.
    E rau sa iti spui o parere , sau trebuie sa spunem la unison ca a fost perfect.
    A fost un simpozion national cu fonduri de la Federatie ( sau nu ) care nu a fost cum se astepta.
    Omul poate sa comenteze ce crede , e doar o tara libera nu?
    Elvis, una peste alta a fost un simpozion , poate nu ai multumit pe toata lumea , asta este, la anul va fi mai bine.
    Ia experienta asta ca pe ceva constructiv.
    Totusi , pentru curiozitatea mea , cum ai reusit sa ai un indicativ cu doua litere?
    Asa de curiozitate.
    Sanatate si 73!

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2010-09-02 18:51:26 (ora Romaniei)
  • Chiar trebuie sa deraiem cu totul de la problema? Draga Aluculesei Dorin, iti impartasesc punctul de vedere si l-am sustinut precum se vede mai sus, dar cand vei deveni radioamator (sau vei cunoaste bine toate hatisurile organizarii noastre) vei afla cum se dau indicativele, ca sunt multi tineri care au indicativ cu doua litere, ca un indicativ devenit vacant de titular se poate reatribui etc. Chiar eu, cu peste 41 de ani de radioamatorism, am colegi mai tineri ca mine cu indicativ de doua litere si nu ma deranjeaza. Te rog sa intelegi ca amestecand lucrurile nu faci decat sa diluezi esenta a ce vrei sa comunici, ceea ce este de fapt si interesul celor care imping si manipuleaza la asa ceva. Eu am citit "Epoca dezinformarii" si de acolo am invatat sa fac deosebirea dintre eroare si minciuna, dintre manipulare si informare etc. Iti doresc numai bine si sa nu te superi pe ce ti-am scris. 73!

  • Postat de Niculae Ion - YO9CEB la 2010-09-02 19:22:27 (ora Romaniei)
  • Made in Romania

  • Postat de Ilie Matra - YO3BBW la 2010-09-02 20:16:29 (ora Romaniei)
  • Draga Leo, YO2LGV, Peccica e departe de Arad. Dupa cum putem citi dupa fiecare intilnire transfrontaliera de la Pecica, greul logisticii apartine Primariei din Pecica si nu radioamatorilor din Arad sau Federatiei. Eu ma refeream la un Simpozion National YO, organizat de aradeni, in Arad. Daca un orasel minier scapatat cum este Baia Sprie isi poate permite organizarea Simpozionului National de anul viitor, atunci repet intrebarea: "Pe cind un Simpo YO la Arad?". Privind articolul tau, nu pot sa fiu de acord cu tot ce spui. La simpo de anul trecut de la Tg. Jiu de exemplu in sala in care era organizat talciocul era mult mai cald decit sub copertina de la Turnu Severin, era o adevarata sauna, si totusi majoritatea sintem e acord ca a fost unul din cele mai bine organizate. Culoarea albastra a placilor de carboplak nu cred ca a fost aleasa de organizatori ci de proprietarul locului. Nu s-au plins prea multi de asta, reprezentantii firmei ANIKO au tinut standul deschis pina la incheierea intilnirii si nu aveau numai ciurucuri militare. Si altii, unii din YO2 cu niste antene deoasebite, imi vin acum in minte. Noi am gasit masa despre care se vorbeste mai sus, cu apa minerala, cafea ,ceva sucuri, ne-am servit si nu ne-a trimis nimeni sa aducem adeverinte de cazare. Uneori omul vede doar ceea ce vrea el sa vada.
    As veni cu toata placerea la Simpo Arad, cind va avea loc, din pacate la Pecica e mai greu sa ajung, desi mi-ar placea sa revad locurile pe care le-am batut multi ani in tinerete, cind eram YO2BBW. Toata stima pentru radioamatorii din Arad,
    Ilie
    YO3BBW

  • Postat de - Marian - - YO7MR la 2010-09-02 20:24:30 (ora Romaniei)
  • DA, un Simpozion National YO ar fi de dorit in resedinta de judet AR - municipiul ARAD , pe care-l cunosc de circa 30 ani, unde am " legaturi de sange " cu rude foarte apropiate mie - de familie, aradeni de origine,in cartierele Gradiste si Micalaca, unde ma deplasez de 3-4 ori pe an sau de cate ori este nevoie, deci imi convine, am cazare asigurata ! Radioamator, nu am reusit sa-l cunosc decat pe MIRCEA - YO2AAF cu mareata sa antena Quad pt. US, asta fiind destul de mult in urma, unii poate nu l-ati cunoscut. Organizati Dvs. un simpozion national YO( nu intalnire ),iar Eu ma Ofer sa Sponsorizez Cafeaua pt. toti participantii YO, indiferent de cazare sau opinii,etc. Veniti Dvs. cu Palinca, poate atunci vorbim aceeasi limba si vedem lucrurile la fel !...hi...Evident, din cauza...cafelei ! cu prietenie, Marian - YO7MR .

  • Postat de Aluculesei Dorin - (neradioamator) la 2010-09-02 22:35:50 (ora Romaniei)
  • Acum inteleg cuvintele domnului Tavi , si ii multumesc pt asta.
    Totusi din cate cunosc eu indicativele cu doua litere se dadeau pe anumite criterii, mai ales performanta. Totusi , in zilele noastre , cand anumiti radioamatori incearca EME, urca pe munti la concursuri sa obtina performanta nu beneficiaza de aceasta sa zicem minima distinctie, e pacat.
    Cred ca e mai bine sa iti cumperi un indicativ decat sa muncesti sa il obtii(unii il schimba chiar de mai multe ori).
    Dar cum spuneati mai devreme , m-am indepartat de subiect.
    Vili draga , cred ca ar trebui sa iti retragi articolul, pentru ca ''cine nu e cu noi e impotriva noastra'' iar opiniile unui radioamator( poate contradictorii) care chiar a facut peste 600 de km ,sa fie prezent la un simpozion , nu reprezinta nimic..Pacat ,mare pacat
    Tot respectul pentru dv domnilor .

  • Postat de Eugen Singeorgean - YO2MIL la 2010-09-03 09:59:38 (ora Romaniei)
  • Urmaresc aceste comentarii de cand a aparut articolul si chiar nu ma mai pot abtine. Sunt foarte revoltat. Oare cum de isi permit nemtii sa tina simpozionul lor national la Friedrichshaffen si nu la Munchen, oras care e mult mai mare. Si apropo simpozionul de la Pecica e colaborarea tuturor radioamatorilor din Arad. Fiecare participa cu cate ceva. Nu vad care e problema ca nu se tine la Arad ci la Pecica care e la doar la 20 km de Arad ...Si ce legatura are asta cu articolul.Si inca o chestie care trebuie luata in seama...Simpo Pecica se tine in fiecare an la fel ca cel de la Buzias care mie pesonal mi se pare unul din cele mai reusite si bine organizate simpozioane. Ar trebui sa-l vizitati e peste 2 sapatamani ...hi...Felicitari celor din Timis care iar nu stiu cum de isi permit sa-l tina la Buzias si nu la Timisoara. 73!

  • Postat de Adelin - (neradioamator) la 2010-09-03 11:34:11 (ora Romaniei)
  • Off-topic:Cel mai tare "simpozion" il face YO2QC!!!

  • Postat de Adalbert Ban - YO2BYD la 2010-09-03 19:18:30 (ora Romaniei)
  • SIMPO PECICA FOST COMUNA AZI ORAS cu 13.000 de locuitori, da, cu banii Primariei, Consiliului local, dar nu numai......UNUL PENTRU TOTI, TOTI PENTRU UNUL. 73 op. Bela http://yo2byd.blogspot.com/

  • Postat de Cristi - YO3GDI la 2010-09-04 03:56:47 (ora Romaniei)
  • Dragilor,
    Atatea comentarii pentru nimic. Ma surprinde cerbicia ambelor tabere, a celor multumiti si a celor nemultumiti. Daca am fi precum in Japonia, peste 1 milion de radioamatori autorizati, probabil ca ne-am putea permite sa fim divizati in ganduri, fapte, idei si, de ce nu, in organizatii. La un numar de 6000 de radioamatori autorizati in YO (scuze, nu am cercetat arhiva ANCOM, s-ar putea sa ma insel cu +/- ) asemenea comportamente nu pot fi admise, indraznesc sa spun ca ele sunt samanta ,,bisericutelor``, a manifestarilor de dezbinare. Este,,democratie``, fiecare face ce doreste dar, totusi, oameni buni, de ce nu invatati sa priviti si partea plina a paharului. Da, intr-adevar, au fost si momente neplacute, zona aleasa pentru desfasurarea simpozionului nu se ridica la cele mai inalte standarde, santierul a fost o realitate, lipsa unei organizari desavarsite s-a vazut la tot pasul. Ceea ce insa mi-a ramas in minte a fost stradania gazdelor ca totul sa iasa cat mai bine, ca toti sa fie multumiti. Este adevarat ca cei ce s-au ocupat de organizare nu sunt de meserie si nu sunt organizatori de simpozioane de meserie. Intre radioamatorii YO sunt insa sigur si astfel de oameni, trebuie doar cautati si pusi la treaba, sunt sigur ca o vor face de placere pentru un bine comun. Eu personal am venit la Turnul Severin cu prezentarea unui produs destinat pietii de radioamatori (asta ca sa acopar comentariile unora care au spus ca la Simpo nu s-au prezentat noutati ale unor firme de profil, noi practic am lansat un produs npu in YO si sper ca in viitor sa mai putem realiza si alte lansari), prezentarea(power point + comentarii) ar fi durat cam 15-20 minute; am vazut care era atmosfera in sala si am scurtat-o, la drept vorbind, nimeni nu cred ca avea chef de prezentarea mea, toti erau prinsi in discutii. Cu toate astea, nu m-am suparat si nu am luat-o ca pe un afront personal, poate si caldura era de vina(hi). Pentru marea masa a radioamatorilor YO as veni cu urmatoarele propuneri pentru organizarea unor viitoare simpozioane (nu sunt inventie personala, si la altii se intampla la fel) :
    1. data de manifestare sa fie la inceputul verii (mai-iunie) -in felul acesta se vor evita neplacerile pricinuite de caldurile verii si mare parte dintre potentialii participanti ar avea resursele necesare (bani) pentru participare, inaintea concediilor de vara;
    2. locatia sa fie fixa, undeva in centrul tarii . Data de asemeni fixa (ex: primul week-end din luna mai; de Rusalii, etc.). Se pot duce tratative cu proprietarii locatiei care si ei vor fi multumiti ca in extrasezon vor avea in fiecare an un week-end ocupat la intreaga capacitate ; in fond, simpozioanele nu sunt organizate in scop turistic ci pentru expunerea diverselor probleme, prelegeri, prezentari, premieri si alte asemenea activitati. Eu am in minte destule locatii ce pot corespunde, cu siguranta ca si altii stiu de asemenea locuri ;
    3. simpozionul sa aiba caracter international, sa depasim granitele si umilinta noastra si sa avem curajul sa ii invitam si pe altii care sa ne cunoasca cu bune si cu rele si, de ce nu, sa ne impartaseasca din experienta lor (cati stiu ca la Simpo 2010 a fost prezent Milan, OK1AA, proprietarul firmei Allamat din Cehia) ;
    4. toate organizatiile ce au legatura cu radioamatorismul YO sa fie implicate direct ca organizatori : Federatia si ONG-urile de profil ; de asemeni, vor putea fi invitate si firmele ce actioneaza in domeniu ( si sunt destule in tara romaneasca cat si la vecini) ;
    5. toti cei ce pot, doresc si au cunostinte sa fie angrenati in organizare, trebuie doar cautate acele persoane cu reale calitati de organizatori ; cu cat vor fii mai multi cu atat mai bine ;
    6. trebuie sa depasim spiritul romano-balcanic de ,,new romanian`` ( nu dau explicatii asupra termenului, unii s-ar putea supara de-a binelea, un echivalent moderat ar fi de ,,neamuri proaste``), la Simpo am vazut persoane ce au plecat cu mancarea sau bautura acasa la terminare (la fel ca si afara, cand un ,,new romanian`` merge pentru prima oara la ,,totul degeaba`` -all inclusive).
    Stimatii mei colegi, trebuie sa dovedim si realizam ca suntem o elita a societatii unita prin pasiune, altfel, in anii ce vor veni numarul nostru se va imputina si pana la urma, radioamatorismul ca sport si hobby va dispare. Oricare dintre noi se poate implica in diversele proiecte, este de datoria noastra sa nu mai asteptam indicatii de la centru sau pomeni picate din cer, eu stiu ca vremurile sunt grele, ca marea masa a radioamatorilor este formata din oameni trecuti de varsta de 40 de ani, ca nu sunt bani, etc. Tocmai de aceea , in asemenea vremuri de saracie lucie se cere cu atat mai mult, strangerea randurilor, unitatea si nu dezbinarea.
    In final, eu multumesc din suflet organizatorilor Simpo 2010 Turnu Severin, realmente s-au straduit sa iasa cat mai bine, ca si-au rupt din concedii pentru pierde timpul cu organizarea si ca mi-au lasat in minte amintiri frumoase.

  • Postat de Leo - YO2LGV la 2010-09-04 08:38:51 (ora Romaniei)
  • Draga Cristi, YO3GDI, apreciez foarte mult cele scrise de tine si consider ca ai perfecta dreptate doar cu un singur comentariu, cum spunea si cineva mai devreme criticile nu trebuie sa ne ofenseze ci mai degraba sa ne mobilizeze pentru ca in viitor sa fie mai bine iar o scuza nu costa nimic. Stimatii nostri colegi trebuia doar sa spuna : scuze, din motive obiective asta am putut realiza...

  • Postat de Vasile - YO5FMT (yo5fmt) la 2010-09-04 09:13:38 (ora Romaniei)
  • De comentat se poate comenta pana la craciun si inapoi cum a fost bine sau cum a fost rau. Orice asemenea manifestare cere din partea organizatorilor eforturi imense, iar ei sunt putini iar noi care tabaram peste ei suntem cu sutele.
    Cea mai grea problema pentru organizatori este incertitudinea referitoare la numarul participantilor, elementul pe baza caruia se dimensioneaza si se negociaza cu orice detinator de local si unitate de cazare. Si din pacate aceasta variabila este greu de evitat fiindca termenele la care trebuie incepute tratativele ar trebui sa fie cu trei-patru luni inainte de eveniment, iar la asemenea distanta participarea pentru 80% din doritori este mai mult decat incerta. Subscriu ideii lui YO3GDI, ca aceasta manifestare sa fie organizata undeva cam prin centrul tarii, unde sa gasim un organizator (poate fi si neradioamator) dispus sa preia anual aceasta sarcina. Din pacate la noi s-a perpetuat acest simpozion NATIONAL itinerant, poate mai mult din motive de a scuti organizatorul principal (FRR) de orice raspundere directa asupra reusitei evenimentului. Daca ne uitam roata imprejur prin lumea (mica) mare vom vedea ca toate aceste intalniri radioamatoricesti sunt organizate de zeci de ani in aceeasi locatie: bulgarii la Kazanlik, ungurii la Budapesta-Csepel
    nemtii la Fridrichschaffen, americanii la Dayton si cred ca insiruirea ar putea continua. Si peste tot gazdele organizatoare au doar sarcini de zambete largi de bunvenit si spiciuri...in rest toate cad in sarcina unor firme mai mult sau mai putin specializate in acest sens. Dupa atatia ani de organizare a Simpo YO se poate sti ca participantii pot fi intre 200 si 350 de persoane si cred ca s-ar gasi undeva intreprinzator(i) care sa fie gazde anual la acest numar de consumatori. Iar daca evenimentele vor fi reusite, in mod sigur acest numar ar creste constant anual!
    In sistemul actual de fiecare data se vor isca discutii pro si contra a carui victime cad totdeauna cei care si-au pus toata priceperea si bunavointa in organizarea evenimentului pentru noi si care sa nu uitam sunt RADIOAMATORI, colegi de suferinta cu noi. Este foarte usor sa boxezi din loja dinafara ringului!
    73, si poate dupa Suiorul de anul viitor vom avea si noi Fridrichschaffenul nostru indigen!

  • Postat de Cristi - YO3GDI la 2010-09-04 09:42:53 (ora Romaniei)
  • Numarul de participanti va creste cu siguranta, poate nu chiar de la prima editie. Atunci cand toate aspectele desfasurarii vor fi cunoscute de cu mult timp inainte cu siguranta ca multi isi vor aloca timp si resurse pentru participare si, dupa cum am mai spus, vor participa si colegi din afara tarii la eveniment. Asa cum destui hami YO participa la Kazanlak, Fridrichschaffen, Burabu-Budapesta etc., cu siguranta ca destui vor veni si la noi. Locatii se gasesc destule si in perioada aceea din an preturile sunt scazute la cazare; orice hotelier ar fi incantat sa aiba camerele ocupate la un hotel mare, asa preturile la cazare s-ar putea negocia de catre organizator la valori mici la fel ca si restul de facilitati (masa festiva, sali de conferinta, sali de proiectie, mijloace de agrement si recreere). Locatii ce imi vi in minte: zona Ramnicu Valcea (statiunile din imprejurimi), zona Rucar-Bran, Valea Prahovei, Sibiu,...poate altii au cunostinte mult mai ,,avansate``, hi.

  • Postat de Dorin - (neradioamator) la 2010-09-04 11:46:06 (ora Romaniei)
  • mda asa se vede, una tabara de nemultumiti efectuat deplasarea sa aiba de unde se intoarce, acompaniata de unii comentatorii de internet acestia neprezenti la eveniment iar alta tabara de multumiti sau partial multumiti, care au fost prezenti pana la final. fara cuvinte ! Cel mai bun lucru este sa nu faci nimic deoarece nu te va critica nimeni.

  • Postat de Casian - (neradioamator) la 2010-09-04 13:17:53 (ora Romaniei)
  • Din start va spun ca n-am participat si rau imi pare,initial citind articolul lui Vili mi-am zis bine ca n-am fost acolo dar observ ca unii participanti demonstreaza ca nu e chiar asa cum spune Vili adica exagereaza.Si eu mi-as cere scuze daca sa fi organizator dar nu la exagerari.In final un singur organizator a avut curajul sa sara la cap dar s-au nupustit pe el si cei neprezenti-all for one!

  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2010-09-04 13:48:40 (ora Romaniei)
  • Din motive de distanþã ºi caniculã nu am participat la acest simpo. Am aflat despre cele petrecute, bune ºi rele, de pe acest sait dar ºi din traficul în 80m. Se poate vedea uºor, cã organizatorii nu au ºtiut la ce se înhamã. Fiind puþini ºi probabil cu resurse mici, nu au putut face mai mult. Acest lucru este de inþeles. De ne-înþeles este lipsa implicãrii în organizarea simpozionului a CD al FRR si mai ales, a preºedintelui FRR, YO7FT, de loc din Tr. Severin. Acesta în calitate de reprezentant al FRR ar fi trebuit sã fie prezent acolo, sã ajute la organizare ºi la buna desfãºurare pe tot timpul activitãþii. Sau poate a fost ºi nu pomeneºte nimeni nimic? Oricum se vede clar cã organizatorul acestei manifestãri nu este FRR, care se mãrgineºte sa facã doar act de prezenþã. Deci cu toate neajunsurile, localnicii organizatori, nu trebuie blamaþi prea tare. Atît au putut, atît au facut. A organizat vre-odatã FRR un Simpozion Naþional? nu-mi amintesc. Deci este clar cã CD al FRR se fereºte ca de foc sã facã o asemenea manifestare. Referindu-mã la propunerea lui YO3GDI, trebuie sã spun cã, încã cu 4-5 ani în urmã, împreuna cu YO6EV, am tot propus ca aceastã manifestare naþionalã sã fie organizatã undeva în centrul þãrii, într-o locaþie la care sã se ajungã uºor de oriunde, care sã fie utilizatã an de an. (Telefonic, rãspunsul era: mda... o sã studiem... o sã mai vedem... - cã la e-mailuri cu propuneri concrete, rãspunsul a fost tãcere totalã). Cu avantajele arãtate ºi de YO3GDI. Dar... atunci... CD al FRR ar trebui sã fie organizator! sã munceascã! sã-ºi asume responsabilitatea! ori asta este ceva greu. Aºa cã se perpetueazã sistemul: noi, ca þiganul cu cortul... cu cerºeala pe la unul pe la altul, doar se va îndura cineva sã-l facã...

  • Postat de Vili - YO2MBG la 2010-09-05 13:28:54 (ora Romaniei)
  • Imi pare si nu ca am scris acest articol.Ma uit in arhiva si nu stiu daca sunt prea multe articole atit de mult comentate deci din start a fost ceva.Evident mentionez din start este cea ce am constatat eu si mai multi radioamatori care pe diverse cai m-au contactat sa im dea dreptate,dar se pare ca aici nu au curaj sa scrie si sa asume cele scrise.Pentru Dorin doresc sa bifez din nou eu am scris despre SIMPO nu despre chef,dansuri etc.La un chef doar un .....nu se simte bine.Iar pentru Casian nu este nimic exagerat in articol ce e drept eu nu am facut poze mai precis nu am publicat cele facute la Baile Herculane sau Portile de Fier etc. cum spuneam zona frumoasa.Pacat ca nu ai participat poate scriai altfel.E bine ca se discuta diverse subiecte si la cele scrise de Vasile YO6EX are dreptate cu cele scrise de FRR si se pare ca oricum am devenit "OAIA NEAGRA",si probabil scriu in viitor un nou articol despre afilier la FRR ce se cere pentru a fi recunoscut dar date despre afiliere?????????????
    Daca ceri nu este daca nu ai ......
    Revin cred in curind pentru comentarii (probabil si atunci pro si contra)

  • Postat de Cornel - YO9BXZ la 2010-09-06 14:02:12 (ora Romaniei)
  • Excelent organizat.Multumim organizatorilor si in special celor doua-trei doamne din staff.

  • Postat de George - YO9HSW la 2010-09-06 15:43:48 (ora Romaniei)
  • Stie cineva daca in imensitatea internetului au fost publicate rezultatele Campionatului National de Creatie Tehnica ?

  • Postat de ionut - YO2LVM la 2010-09-06 16:43:30 (ora Romaniei)
  • am citit ce a-ti scris mai sus si sa-mi spun si eu parerea.Am ajuns in Severin pe la 8 dimineata in fata la hotel Traian de unde dupa cateva apeluri pe 225 ni s-a comunicat noua locatie pentru simpozion.Ajunsi la noaua locatie practic tot simpozionul mi s-a parut de fapt o intalnire cu cativa radioamatori la o crasma ordinara motiv pentru care am preferat sa plec in oras pentru a servi masa (bineinteles luand tzeapa de rigoare "cica nu esti oltean destul daca nu dai o tzeapa" cu scuzele de rigoare.In schim ma bucur ca organizatorii s-au gandit la acea plimbare pe dunare care dupa parerea mea a salvat simpozionul.Dar aici nu este vina organizatorulor pentru ca ei s-au straduit sa ne faca pe plac ,este vina federatiei care nu se implica ci doare prefera sa trimita oameni la baut si mancat degeaba ,dar noi vorbim de spirit radioamatoricesc.Plimbarea pe Dunare a fost frumoasa cu toate ca unii dintre noi au dat dovada de civilizare si au aruncat in Dunare dozele de bere consumate si chistoacele de tigari"felicitarile mele ecologistilor".La incheiere felicitari organizatorilor pentru ca au organizat acest simpozion pentru ca la intrebarea mea catre un oficial al federatiei:Domnule cine organizeaza simpozionul si cum se ia decizia unde? Raspunsul este foarte simplu si va rog sa imi permiteti sa il scriu cu majuscule"CINE VREA" bineinteles fara implicare federatiei. Asa ca inca o data felicitari organizatorilor pentru ca s-au descurcat asa cum au putut si rusine FRR
    Va multumesc, ASTA ESTE PAREREA MEA

  • Postat de Niculae Ion - YO9CEB la 2010-09-07 20:15:12 (ora Romaniei)
  • Referitor la acest simpozion imi pare n espus de rau ca nu am participat Dar ? ???? pun o singura intrebare ? cind FRF a organizat un simpozion al RA DIOAMATORILOR in BUCURAETI in afara de acel vestit Talcioc Si mai pun o intrebate care ma deranjeaza de mult timp De ce ? in cacrul FRF nu sint alesi ADEVARATI RADIOAMATORI CU PERFORMANTE IN ALE RADIOAMATORISMULUI CI SINT ALESI CEI CEI CARE SINT MAI BUNI DE GURA SI PERFORMANTE {ciuciu] NU DAU EXEMPLE pentru ca imi voi atrage foarte MULTI PRETENI HII? Am facut multe comentarii in banda de 80 M cu referire la acesti MARII CONDUCATORI dar nu se ia nici o masura Se pare ca merge {DESBINA SI STAPINESTE} Atita timp cit* intre noi RADIOAMATOTI nu vom fi toti pe aceasi FREGVENTAvor fi intodeauna multi profitori si intodeauna vor cauta sa ne desbine DAR ma astept ca noua ceneratie sa se impuna Va multumesc multe 73 si multa sanatate cu stima Y09ceb

  • Postat de Dan - YO3GH (yo3gh) la 2010-09-07 20:55:42 (ora Romaniei)
  • Vad aceleasi discutii regionale si mandrii locale . Acum in acest articol intre YO2 si YO7 , in alte articole au fost discutii intre YO5 , YO6 si YO3 ( la adresa " miticilor " din YO3 ) . Avem aceeasi boala romaneasca , sa facem diferente regionale si sa aratam ca in alte regiuni ( tot cu romani ) nu este bine ! ..... :( ... de pe margine este usor sa comentezi , boala romaneasca , est insa greu cand trebuie sa faci ceva . Meritul este ca s-a organizat ceva in YO7 , la anul o sa fie mai bine pentru unii care considera ca nu a fost , dar poate la fel de bine pentru altii foarte incantati de acest simpozion. Pun pariu ca si la anu' o sa fie carcotashi printre radioamatori , alta boala a romanilor ! :) 73 !

  • Postat de Fane - YO8RCW la 2010-09-09 08:54:54 (ora Romaniei)
  • Dragi colegi radioamatori,
    de ce mereu va axati pe partea negativa? Cati dintre cei care criticati ati organizat un simpozion?? Eu am organizat Simpo de la Slanic Moldova si va pot spune ca a fost tribil de greu... Asa ca... DRAGI ORGANIZATORI DE LA DROBETA TURNU SEVERIN - SIMPO A FOST SUPER PENTRU CA A EXISTAT!!! Carcotasi sa se abtina sau sa stea acasa....

  • Postat de Vili - YO2MBG la 2010-09-09 17:44:19 (ora Romaniei)
  • Domnilor.Fane YO8RCW corect ce scri dar dupa cum am mai scris eu am organizat simpozion stiu ca nu e usor si daca nu ma insel si tu ai participat la Simpo Pecica.Chiar in anul cind era la casa de cultura fiindca la sala sporturilor nu se putea dar,nu te-am trimis la Nadlac sa vi la Pecica,nici pe santierul de la sala sportueilor,si ce ne-a deranjat mai mult un lucru discutat nu schimbi in ultimul moment la fata locului.Si alte amanunte.Eu consider cind cineva se angajeaza in asa ceva stie bine ca nu va fi usor.Referitor la cele scrise de Dan YO3GH este o parere ca sunt discutii regionale.Eu scriu la fel daca este cazul despre oricare regiune la fel.Era pur si simplu o aventura neplacuta care doream sa impart si cu altii.Eu consider ca a trecut acele vremuri unde trebuia "A FOST FOARTE BINE SI FRUMOS AU PARTICIPAT 1290 DE PARTICIPANTI(VERIFICATI CU BULETINUL DE IDENTITATE) etc."De e o problema sa spun ce am constatat eu si vad ca mai sunt radioamatori care vad lucrurile la fel de "ROZE" ca mine.Asta a fost data viitoare va fi mai bine sau nu?Ramine de vazut.

    Multumesc pentru comentarii si cer incaodata scuze daca am jignit pe cineva.Sper sa nu mai apara comentarii sa revin si spre bucuria multora sa se uite de acest articol............VA FI ALTA......?

  • Postat de Aurel Cristian Ciobanu - YO7LCB la 2010-09-10 04:53:30 (ora Romaniei)
  • Va salut domnilor! Citind comentariile la acest articol, scris de Vili, as dori sa fac unele mici precizari referitoare la SIMPO YO 2010, si nu numai.Sper sa nu imi luati in nume de rau aceste comentarii, dar constat ca sunt unele persoane care vorbesc in necunostinta de cauza, referitor la subiect.O sa incerc sa fiu cat voi putea de analitic in comentariul meu, pentru a nu deveni plictisitor:
    - Felicitari pentru fetele si baietii din Dr. Tr. Severin pentru CURAJ, avand in vedere conditiile din acel moment
    - Astept ca orasele mari din tara sa organizeze acest simpozion national in urmatorii ani
    - Punctul de mai sus nu se va intampla niciodata, din cauza dezbinarii, a incoerentei si bisericutelor...
    - Din nefericire nu toate lucrurile dorite de participanti nu se intampla
    - De obicei, participanti nu platesc pretul corect si real
    - Serviciile sunt de cele mai multe ori sponzorizate si daca ar fi cerut pretul real numarul celor prezenti ar scadea drastic
    - In marea majoritate a cazurilor, locatiile unde se desfasoara actiunile sunt inchiriate de la proprietari, in conditiile acestora si cu dotarile existente, comentariile gen - nu era aer conditionat - sau - nu aveau sepcuta sau caciulita - sunt absolut dreptul cretine
    - F.R.R NU DA NICIUN BAN PENTRU ORGANIZAREA SIMPOZIONULUI NATIONAL!!!S-ar putea sa deconteze la ANS anumite sume dar NU DA BANI ORGANIZATORILOR (la Tg-jiu nu am primiz vreun ban din partea F.R.R)
    - Organizarea SIMPO YO intr-un singur loc din Romania este o gluma fara sustinere financiara masiva si acceptarea pretului real de catre participanti.Apropo de ce zicea YO3GDI as propune Bucuresti!!!
    - Vorbea cineva de simpozioanele di alte tari;
    1. La Friedrischaffen nu este simpozionul national DARC!!!Acea intalnire este in special targ pentru firmele producatoare sau distribuitoare de produse HAMradio.In cadrul HAMRADIO exista tot felul de intalniri restranse si de forum-uri unde , personal, am vazut in ultimii 5 ani vreo 5-6 radioamatori YO!!!
    - hAMVENTION de la Dayton este organizat de peste 30 ani de SWODXA (asociatie privata de radioamatori) fara ajutorul ARRL cu plata serviciilor de catre participanti (ca si la Friedrischaffen)
    Sper ca nu v-am deranjat foaret tare cu comentariul meu!Numai bine!

  • Postat de Aurel Cristian Ciobanu - YO7LCB la 2010-09-10 05:05:58 (ora Romaniei)
  • Sper sa-mi scuzati micile greseli de tiparire !Vin de la Edirne, dupa o lunga calatorie (750 Km) pe drumurile patriei noastre si mai ales ale patriei vecine de la sud !!!

  • Postat de Mitica - (neradioamator) la 2010-09-10 17:31:34 (ora Romaniei)
  • Nu stiu daca este bine sa nu sa fi radioamator, dar se constata probleme grave de comunicare si mai ales de perceptie ptr. unii radioamatori, totusi functioneaza bine actiunea denumita haituire. Ionut, daca vizitam chiar acum http://www.yo7kbs.info la rubrica invitatie, frecventa de contact era 145.500 Mhz - nu 225 asa cum ai folosit - deci, sa fi bucuros ca ti s-a raspuns deoarece erai pe alt canal. Crasma de care pomenesti era sigur prea diferita fata de ce ai prin zona cu care esti obisnuit, click aici sa vedem cat de ordinara este. ptr. ca nu ai vazut-o, cea numita Belvedere : http://www.yo7kbs.info/informatii-cazare . Acum, aflam de la tine ca s-a mancat si baut gratis ! Oare ? ar fi fost bine, adica pomana, insa preturile sunt afisate pe site : http://www.yo7kbs.info/program , cunosti altceva ? Pe vapor - dupa servirea mesei, tineri baieti si fete, radioamatori sau nu - organizatori, debarasau imediat resturile menajere in saci mari de plastic, bravo lor ! poate au mai fost si uscaturi avem si de acestea, cine stie, poate dintre nemultumitii de primire si s-au manifestat ca atare, citind toate cele de mai sus - sa mai intelegem ceva ? pacat, deoarece relatarea ta ( si altele similare ) nu prezinta credibilitate dar sigur ofera o proasta imagine ( reala ? ) a relatiilor dintre radioamatori, un fost aspirant la radioamatorism.

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Impresii despre primul meu Simpo YO"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact