hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Salvati Radioclubul YO5KAI din Cluj-Napoca!

László Hadnagy YO5AEX

In urma cu cativa ani, in corespondenta mea de la Cluj-Napoca relatam despre un moment aniversar, o jumatate de secol de radioamatorism clujean. La 28 septembrie 2006 se aniversa, sub forma unei serbari campenesti la catunul Casele Micesti, 50 de ani de la infiintarea statiei colective a Radioclubului Regional Cluj cu indicativul de apel YO5KAI, mai apoi Radioclubul (C.S.M) al Clubului Sportiv Municipal Cluj-Napoca.

Zilele trecute am revenit la Cluj-Napoca, unde am avut intentia de a merge la intalnirea saptamanala a radioamatorilor clujeni la sediul statiei colective YO5KAI, situata in cladirea din strada Arges nr. 7. Am ramas surprins, cand mi s-a comunicat ca nu mai exista Zi de radioclub, intrucat statia colectiva este in curs de evacuare din cladirea salii de sport "Sonia Iovan" aflata in proprietatea Directiei Judetene pentru Sport Cluj si nu mai au alt sediu pentru desfasurarea activitatii. Deci, deocamdata nu vom mai auzi in eter indicativele de apel: YO5KAI, YO5KUD, YO5KAV respectiv YR5A.

Am incercat sa aflu ce s-a intamplat, care sunt motivele pentru care dupa 54 de ani de activitate fructuoasa aceasta statie colectiva de radioamatori sportivi va fi obligata la tacere. Nu se va mai putea participa la Calendarul Competitional al Federatiei Romane de Radioamatorism, a cluburilor si asociatiilor afiliate acesteia.

Deja din aceasta cauza echipa statiei colective YO5KAI nu a putut participa la Campionatele Internationale de Unde Ultrascurte ale Romaniei, iar daca situatia se mentine in continuare va fi imposibil sa se participe la urmatoarele competitii majore din perioada urmatoare, ca de exemplu Campionatul Mondial IARU-WRTC 2010 si Campionatul National de Unde Ultrascurte unde s-a dorit apararea titlului de campion cucerit (si) anul trecut.

Am luat legatura prin telefon cu Roman Vasile Ioan YO5FMT, antrenorul (voluntar) si Lazar Sergiu YO5CRI, presedintele onorific al sectiei radioamatorism din cadrul Clubului Sportiv Municipal Cluj-Napoca, pentru a ma informa si a-mi informa cititorii despre modul in care s-au derulat evenimentele.

Iata ce am aflat:

Initial, Radioclubul Regional Cluj YO5KAI (inaintasul sectiei de radioamatorism al CSM) dupa infiintare in anul 1956 si-a desfasurat activitatea intr-o cladire veche de pe Cetatuie, care ulterior a fost demolata iar clubul a fost mutat intr-o cladire care se afla in locul unde este acum magazinul Central.

Cand a fost mutata in locatia de pe B-dul Eroilor la nr. 40 (actualul sediu al Directiei Judetene pentru Sport Cluj) a inceput constructia unei cladiri cu mai multe etaje care urma sa gazduiasca sporturile tehnico-aplicative. Acea cladire a fost construita prin munca voluntara si cu contributia financiara a sportivilor care faceau parte din sectiile de radio, parasutism, planorism, modelism si sah.

Cand s-a terminat constructia, Radioclubul a primit ultimul etaj, care servea ca sala de instruire, sedinte, laborator de masuratori, birou pentru conducerea clubului si biroul teritorial de QSL-uri.

Intrucat locatia nu permitea instalarea sistemelor de emisie-receptie si a antenelor aferente, s-a hotarat ca pentru dispunerea statiei de emisie si pentru baza de concurs sa se aloce incaperi in sala de sport de pe str. Arges nr. 7, care se afla in constructie. Pentru acesta s-au luat masuri de tencuire cu mortar special cu proprietati de antiradiatie a uneia din incaperi, care urma sa serveasca (si este si acum) incaperea de dispunere a emitatoarelor si realizarea unei alimentari electrice separate, trifazice.

In aceasta configuratie de dispunere a functionat Radioclubul Judetean Cluj pana in anul 2000, cand odata cu aparitia Legii Educatiei Fizice si Sportului (Legea nr.69/28 aprilie 2000) Conducerea de atunci a clubului a fost obligata sa se integreze intr-o entitate sportiva care avea CIS (Certificat de identitate sportiva). S-a optat pentru CSM Cluj-Napoca, care a mai coordonat activitatea de radioamatorism din punct de vedere sportiv si asigura conditii de functionare pentru cateva sectii sportive.

Cu ani in urma Radioclubul a fost privat de incaperile aflate in cladirea Directiei Judetene pentru Sport Cluj si a fost obligat sa-si constranga activitatea in incaperile din Sala de sport.

Prin adresa Directiei Judetene pentru Sport Cluj cu nr.1151 din 30.06.2010 semnata de Directorul coordonator DRAGOS AURORA, trimisa catre Clubul Sportiv Municipal Cluj-Napoca, Director coordonator Ioan Manastureanu, Radioclubul este somat ca pana la data de 15 iulie 2010 sa paraseasca incaperile ocupate in Sala de sport din str. Arges nr. 7. Clubul nu dispune de alte locatii.

Sectia radio a Clubului Sportiv Municipal Cluj-Napoca, prin colectivul sau de conducere nu a incetat sa coordoneze activitatea tuturor radioamatorilor din judetul Cluj nici dupa ce a devenit doar o sectie a clubului municipal de sport.

Clubul Sportiv Municipal Cluj-Napoca s-a dispensat de sectia de radioamatorism si a anuntat Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret la 6 august 2010. Pe data de 10 august 2010 ANST a emis Decizia cu nr. 935 prin care la Clubul Sportiv Municipal Cluj-Napoca sectia de radioamatorism isi inceteaza activitatea.

Folosindu-se de ocazia ivita, odata cu lucrarile de inlocuire a usilor interioare s-a ordonat administratorului salii sa retina cheile de la yalele usilor si sa nu mai permita accesul radioamatorilor in sala, decat pentru a scoate de acolo baza materiala, masura absolut neavenita si daunatoare sportului radio.

Avand in vedere situatia grava care s-a creat la Cluj-Napoca, Roman Vasile YO5FMT, Responsabilul statiei colective YO5KAI, in numele sportivilor legitimati si a celor care practica sportul radio in judetul Cluj, pe data de 13 august a redactat o Contestatie catre AUTORITATEA NATIONALA PENTRU SPORT SI TINERET, in atentia D-nei DOINA MELINTE, Presedintele ANST din Bucuresti.

Decizia Agentiei Nationale pentru Sport si Tineret, prin care sectia de radioamatorism de la Clubul Sportiv Municipal Cluj-Napoca isi inceteaza activitatea, din punct de vedere juridic este legala, dar nu motiveaza si argumenteaza masura luata.

Radioamatorii sunt sportivi, iar radioamatorismul este un sport tehnico-aplicativ in Romania.

Si pre?edintele Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, Doina Melinte a fost o sportiva renumita, cunoscuta in tara si strainatate.

Colectivul de operatori sportivi ai sectiei de radioamatorism de la CSM Cluj-Napoca au obtinut de-a lungul anilor numeroase medalii de aur, titluri de Campion national si Campion international, iar sportivii sectiei s-au clasat pe locuri fruntase in multe competitii nationale si internationale.

Indicativul de apel YO5KAI si-a dobandit un renume pe plan national si international.

De asemenea nici un sportiv al sectiei radio nu a savarsit abateri de comportament, care sa atraga vreo abatere disciplinara.

De la colegul Lazar Sergiu YO5CRI presedintele onorific al sectiei radioamatorism din cadrul CSM, care recent si-a incetat activitatea, am mai aflat ca, odata cu demisia fostului antrenor Folea Ioan YO5TE in anul 2004, sectia a fost antrenata de catre Roman Vasile YO5FMT, fara a fi retribuit pentru acesta activitate, in baza unei conventii de colaborare voluntare, neremunerata. Deci bugetul clubului a fost scutit timp de 6 ani de cheltuieli cu personalul.

Momentan constituie o problema deosebita, ca dupa evacuarea statiei de radio, unde se vor stoca echipamentele de emisie-receptie de mare valoare.

In seara zilei de sambata 14 august 2010, la Drobeta Turnu Severin, cu ocazia Simpozionului National al Radioamatorilor din Romania si a Campionatului National de Creatie Tehnica, am purtat o scur-ta discutie despre Radioclubul YO5KAI din Cluj-Napoca, cu Dl. ing. Ciobanita Vasile YO3APG, Secretarul General al Federatiei Romane de Radioamatorism. Dl. Ciobanita Vasile deja cunostea situatia cu privire la evacuarea statiei de club si Decizia cu privire la sectia de radioamatorism a CSM Cluj-Napoca care si-a incetat activitatea. Transcrierea discutiei purtate va constitui subiectul unui alt material.

Prezentul material este o prezentare de caz, un S.O.S. pentru a salva Radioclubul YO5KAI din Cluj-Napoca, in care nu mi-am exprimat pareri ori comentarii, lasand acest lucru pe seama cititorilor.

Avand in vedere cele de mai sus, rog Federatia Romana de Radioamatorism, cluburile sportive si asociatiile afiliate FRR-ului, cluburile sportive si asociatiile independente, radioamatorii individuali din tara si strainatate, ca prin diferite actiuni sa sustinem CONTESTATIA inaintata de responsabilul statiei de club YO5KAI, Roman Vasile YO5FMT, impotriva Deciziei Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret cu nr. 935 din 10.08.2010 prin care s-a desfiintat sectia de radioamatorism a Clubul Sportiv Municipal Cluj-Napoca.

Solicitam repunerea in legalitate a Radioclubului C.S.M. YO5KAI din Cluj-Napoca si obligarea Directiei Judetene pentru Sport Cluj de a reveni asupra hotarari aberante de a arunca in strada acest colectiv de sportivi radioamatori din sediul in care isi desfasoara activitatea.

17 august 2010.

László Hadnagy YO5AEX

Articol aparut la 19-8-2010

10167

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (18)  

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2010-08-19 20:03:23 (ora Romaniei)
  • Radioamatorismul Maramures de peste 50 de ani a fost in relatii de fratie cu cei din Cluj si ne pare extrem de rau ce a ce s-a intamplat acolo cu radioamatorismul. Este clar ca actualul organ central ai sporturilor nu ne mai agreaza si faptul ca ici colo mai functionam prin CSM - uri se datoreaza simpatiilor personale (de catre DJTS - CSM) si nu a recunoasterii reala ale activitatilor radioamatorilor.Peste aceste aspecte "neleguite" mai apar si disensiuni si antagonisme subiective intre chiar radioamatori cum este si cazul meu "nepersonal" cu YO5KAD de la CSM Baia Mare unde am fost presedinte ales dar datorita neintelegerilor de principiu cu antrenorul am fost nevoit sa-mi dau demisia si chiar am ajuns dupa 40 de ani de activitate "persoana non grata" la acest club imreuna cu alti cati-va radioamatori inscriindu-ne la CSM Zalau YO5KLD dar si deasupra capului acestuia exista "sabia lui Damocles" fiind in iminenta dezagregare. Salvarea Radioclubului din Cluj e posibil doar cu solidaritatea concertata si consecventa (gen - te da afara prin usa - intri inapoi prin geam...) ale tuturor radioamatorilor si nu numai din Cluj....doar suntem o familie....nu? Trebuie sa constientizam ca fiind utili societatii nu societatea ne abandoneaza si "corifeii obtuzi" ai sportului din Romania - indivizi incapabili sa recunoasca valorile - prin urmare trebuie facute demersuri dure,obiective cautand si sprijinul mass mediei. Multumim Vasile - YO5AEX ca ai lansat semnalul SOS pentru Cluj - semnal care pare sa fie chiar general pentru Radioamatorismul Roman.

  • Postat de Vasile, - YO5FMT (yo5fmt) la 2010-08-19 21:39:44 (ora Romaniei)
  • Da dragi prieteni, din pacate a trebuit sa asist la decesul radioclubului dupa 55 ani de existenta din care 45 in aceeasi sediu. Am incercat impreuna cu presedintele sectiei, YO5CRI, Sergiu, sa facem tot ce era omenesc si legal pentru a salva clubul. De ani de zile eram amenintati cu evacuarea si bineinteles ca ne-am opus pe toate caile acestei masuri abuzive. Atunci directoarea DJS care ne privea ca pe niste teroristi, fiindca din cauza noastra probabil nu-si putea implini planurile (mai mult ca sigur economice personale) in spatiile detinute de club a gasit calea cea mai sigura de a scapa de noi:in cardasie cu cineva din ANST l-au fortat pe directorul CSM sa ceara desfintarea sectiei noastre. Cerere aprobata cu o viteza demna de Guines Book!!! Documentul s-a redactat si inaintat de CSM pe data de 06 august (vineri ....la pranz!)a fost avizata(bineinteles) favorabil la DJS si pe data de 10. august (marti) presedinta ANST emitea Decizia 935 prin care ne desfiinta! Cine mai poate sa spuna ca in YO lucrurile se misca incet??? Bineinteles ca am contestat vehement, in scris, aceasta decizie profund imorala si partial chiar ilegala. In ce consta ilegalitatea nu v-o pot dezvalui...o pastrez pentru justitie unde de asemenea suntem pe cale de a inainta o cerere Curtii de Apel pentru anularea masuri de desfiintare. Sper de asemenea ca si conducerea FRR sa faca aceeasi lucru! Daca nu o face ne meritam soarta! Doar ca atunci atentie stimati colegi care activati in "hulitele" cluburi departamentale gen CSM- va pandeste aceeasi soarta...din pacate pentru multi suntem doar niste nebuni care se joaca cu sarme si cutii negre...complect nefolositori societatii si mai ales sportului(offf Doamne....doar in ultimii 17 ani am pus pe masa clubului 22 de titluri de Campion National!!!!). Deocamdata clubul pe a carei frontispiciu a stralucit mandru, de 55 de ani indicativul YO5KAI a fosdt UCIS...si legal si fizic: astazi la ora 18 am oprit ceasul de pe peretele clubului si am scos pe usa ultima lada cu arhiva clubului.
    Inca nu ne predam, inca speram ca vom reusi ca prin masurile de contracarare sa anulam decizia de desfiintare care este mult mai dureroasa decat faptul ca am fost scosi in strada!
    Va multumim daca veti lupta alaturi de noi! Ne va fi mai usor daca vom sti ca suntem sustinuti moral de voi! Faceti cunoscuta tuturor numele celei care a stat la baza distrugerii noastre: Aurora Dragos, director DJS Cluj!

  • Postat de BAK IOAN - YO5NY la 2010-08-19 23:29:24 (ora Romaniei)
  • Sdezamagitunt profund





    Sint profund dezamagit de hotarirea luata deANST.
    este o JOSNICIE!!!! Aceasta masura luata fata de
    O ACTIVITATE BOGATA desfasurate in club (cu unele greutati lipsa de fonduri si altele) inca o data consider JALNICA!
    Dr VASILE te sustin (cit si cu ce pot)in lupta TA
    pentru a anula hotarirea luata de ANST.
    YO%NY
    Bak Ioan



  • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2010-08-20 07:17:28 (ora Romaniei)
  • Acelaºi lucru s-a întîmplat ºi la Sibiu. ªi tot CSM... Doar cã la Sibiu a dispãrut întregul inventar al radioclubului YO6KAL, inclusiv transceiverul. S-au dus pe apa sâmbetei toate realizãrile fãcute timp de 50 de ani.
    La Sibiu se poate mulþumi ºi celor doi radioamatori Drãghici Adrian YO6ODB si Arcaº Ion YO6CRO, care au contribuit direct la dispariþia radioaclubului.

  • Postat de Cristi - YO8RZE la 2010-08-20 08:53:44 (ora Romaniei)
  • Imi pare nespus de rau de ceea ce aud! Anul acesta, impreuna cu sotia mea YO8ROX, am fost in vizita la YO5KAI unde am intalnit un grup de oameni minunati in frunte cu YO5FMT. Se citea de pa atunci pe chipurile lor o oarecare temere in ceea ce priveste viitorul clubului. Pacat, pacat de ce s-a intamplat acolo! Daca nu era performanta ...mai ziceam, dar inca odata se vede ca in Romania nu se doreste performanta ci se doreste a se distruge tot ce este frumos si util (poate nu atat de util pentru a multumi pe cei ce au semnat acea decizie CRIMINALA de desfiintare...intelegeti ce vreau sa spun). Va urez mult succes stimati colegi! Suntem alaturi de voi!

  • Postat de Adrian Voica - YO2BPZ (yo2bpz) la 2010-08-20 09:43:13 (ora Romaniei)
  • REGRETABIL, mai ales ca YO5KAI nu a fost un indicativ oarecare!!! Iertati-mi tonul glacial, dar cred ca nu exista decat o singura solutie: infiintarea clubului privat!! Am fost confruntati (RCJ HD) cu acelasi lucru in 2006, din disputa nostra cu Consiliul Judetean si Directia de Sport ( nu ne-au desfiinta, nu o poate face decat ANST prin decizie si retragerea CIS) au rezultat doua cluburi private (CS Silverfox si YO HD Antena DX Grup si inventarul fostului RCJ s-a impartit amiabil, chiar daca nu si echitabil, intre cele doua cluburi.Constituirea nu e o problema, cheltuieli cca. 3-4 milioane si nu dureaza foarte mult. Problemele mari abia deacum incep: sediu, chirie, curent, utilitati, contabil, etc., etc., si bani NU PREA! Noi (YO HD Antena DX Grup) nu avem nicio sursa de finantare decat cotizatiile (cca. 6 milioane anuala) si acel EXTRAORDINAR de benefic 2% ( sa dea Domnul sa se mai dea in continuare!), dar ne folosim toate relatiile pentru sponsorizari "in natura" ( sediu, masini, benzina, timbre, grup electrogen, etc.), ne ferim cat se poate ( si se poate , o sa vedeti, e mai usor sa nu primesti bani decat sa primesti!) de sponsorizari in bani. Stiu ca va fi foarte greu, dar rog radioamatorii clujeni SA FIE UNITI. Daca si YO5KAI va intra in anonimat...

  • Postat de Francisc VISKY - YO2MHF la 2010-08-20 15:36:01 (ora Romaniei)
  • Dupa esuarea negocierilor cu CSM Arad am transformat Radioclubul Judetean Arad in Club Sportiv de Drept Privat si am schimbat si numele in Radioclub Admira, dupa numele primului radioreceptor autohton fabricat la Arad: Admira de firma AFA (vezi http://www.proradioantic.ro). Am inscris clubul la ANTS, obtinind si CIS-ul mult ravnit. Acum lucram la finantari, la obtinerea unui sediu, la sensibilizarea CLM, ca merita sa puna deoparte din buget pentru a ajuta un club local care are o vechime (documentata) de 80 de ani, probabil cel mai vechi club din tara. Este o provocare enorma sa sensibilizezi vechii membrii ca sa sprijine actiunile Admira care au ca scop implicarea tinerei generatii in acest hobby-sport.

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2010-08-21 17:21:24 (ora Romaniei)
  • Este o naivitate sa crezi ca, atunci cand se taie pensii si sanatatea se duce de rapa, statul e dispus sa sustina o activitate "de nisa" din care nu obtine nici macar un dram de imagine. Prin "stat" se intelege clasa politica la putere. Iar populatia, cea care ar putea sa puna o oarecare presiune pe guvernanti, este complet necunoscatoare a fenomenului numit "radioamatorism".

  • Postat de Emi - YO2LSP la 2010-08-21 23:17:50 (ora Romaniei)
  • Salvarea lui depinde de radioamatorii Clujeni. Nu mai asteptati ajutor de la stat, FRR, tribunale ... Vor veni raspunsuri tarzii si solutii tardive. Reorganizati-va repede si preluati tot ce se poate, si binenteles, pastrati indicativul. Daca va putem ajuta , apelati cu incredere.
    Poate cazul de fata va trage un semnal de alarma celorlalte judete unde exista doar cluburi departamentale. Creati alternativa si faceti-o din timp.

  • Postat de Vasile Safriuc - YO5PEZ la 2010-08-22 13:42:02 (ora Romaniei)
  • In penultimul aliniat autorul ne cere "ca prin diferite actiuni sa sustinem CONTESTATIA inaintata de responsabilul statiei de club YO5KAI". Identificarea actiuilor necesare in a sustine o cauza in care credem cu totii, este mai greu decat actiunea in sine. Declararea sutinerii, este total inutila. Din interventia lui Adrian Voica YO2BPZ, reiese o actiune inevitabila si ar trebui generalizata . FRR ar putea creea un ghid pentru obtinera CIS. Desigur remarca imediata ar fi ca nu se poate sa ai CIS-ul separat de al CSM-ului din care faci parte ca sectie distincta. Asa se pierde spatiul, se rupe colectivul, care de multe ori orium este divizat, dar cel mai important e ca se distruge sansa de implicare a "tinerei generatii in acest hobby-sport" cum spune Francisc VISKY YO2MHF. Clujul centru universitar, a imprastiat in toata tara radioamatori, ingineri si "oameni deosebiti" cum, cu adevar ar spune secretarul nostru. Clujul ramane fara un sediu de radioclub, noi toi ceilati pierdem. Raul nu e undeva aiurea, nedefinit, nu cade peste noi ca un trasnet. Vasile YO6EX, la Sibiu, cunoaste dricari, unde mai sunt radiocluburi in cadrul CSM-rilor, ciocli sunt pregatiti, asteapta, moatrea cu zile, sau "mortea buna". Avem un Statut al FRR, anacronic in care radioamatorul este pe ultimul loc, pe o scara care sta sa se darame. Dar despre asta v-am plictist pe forum.

  • Postat de Dan - YO3GH (yo3gh) la 2010-08-22 19:26:52 (ora Romaniei)
  • Consider ca initiativa privata o sa salveze si radioamatorismul in aceasta tara , deci si cazul de fata.... ca si YO3HJV cred ca statul nu are nicio sansa sa salveze acest hobby al radioamatorilor ... urez bafta celor din yo5kai ... 73 de Dan , YO3GH

  • Postat de Miki - YO5AJR (yo5ajr) la 2010-08-23 09:03:59 (ora Romaniei)
  • O mica rectificare - dupa parerea mea statul nu SANSE nu are pt. a salva radioamatorismul YO - statul nu are nici vaga vointa - cu ani in urma un cioban ne privea cum instalam antenele si cutiile noastre pe un varf de munte apoi m-a intrebat daca printre noi sunt si politicieni - i-am luminat ca nu sant pentru ca pe ei nu le duce mintea la astfel de indeletniciri...hi.

  • Postat de Adrian Zait - YO8OW la 2010-08-23 16:20:32 (ora Romaniei)
  • Este pacat de ceea ce se intampla ,dar acesta este rezultatul conflictelor dintre diverse grupuri de radioamatori si a unei federatii care nu poate sa reprezinte interesele acestora.

  • Postat de Liviu - YO4FNG la 2010-08-24 00:58:09 (ora Romaniei)
  • Nici Radioclubul Judetean Constanta nu a fost un club oarecare. Indicativul YO4KCA este prezent in eter de decenii. Si cel ce a fost YO4HW Radu Bratu a fost de asememea super cunoscut, prin rezultatele si pasiunea ce l-a marcat de-a lungul vietii. Toate astea nu au insemnat nimic pentru autoritatile locale, chiar am ajuns la concluzia ca pasiunea noastra a fost o povara. Povestea e un pic mai lunga, unii o stiu mai bine, altii mai putin bine, dar in concluzie pe terenul aferent radioclubului plus ceva imprejurimi s-a construit un mare mall. Si mai ales, am privit cu mare dezamagire cand cele 2 turnuri metalice, mandria clubului, au fost culcate la pamant. Sa fim realisti, astazi totul trece prin cardul bancar, asa ca este greu de sperat ca se va putea obtine ajutor de la autoritati. Nu sperati in zadar. Ati pierdut doar un sediu, pasiunea nu ne-o poate lua nimeni. Nu e sfarsitul lumii, asta este "ideea" la nivel national asa "defilam". Cum am facut si noi, cum au facut si altii, va sfatuim si pe voi: sa va reorganizati in cluburi private. Mai usor, mai greu, cu avantaje, cu dezavantaje "the show must go on".

  • Postat de Adrian - YO3HJV (yo3hjv) la 2010-08-25 00:37:20 (ora Romaniei)
  • Statul actual, care nu plateste pensii si asigurari sociale il invocati drept sursa de finantare pentru radioamatorism?
    Cred ca acest rezultat are drept efect si autismul asumat de radioamatorii YO care considera ca este suficient sa participe la concursuri sau sa se intruneasca in adunari neinteresante decat pentru alti radioamatori si cer statului sa ii considere o categorie privilegiata! Care este demonstratia de valoare sociala a radioamatorilor? Cum arata ei ca merita sa primeasca ceva? Prin "rezultatele" la campionate? Sa fim seriosi! Nu esti pe sticla, nu existi! Prin "activitatea fructuoasa"? Pe cine intereseaza in afara radioamatorilor? Vinde bere? Vinde publicitate? Asigura radioamatorii retea de urgenta la manifestari sportive? Sunt ei prezenti la inundatii? Se duc ei sa faca demonstratii in scoli? Sa fim seriosi! Este o "casta" mai "discreta" decat Mafia si mai plangacioasa decat "asociatia vaduvelor martir". Hai sa punem mana de la mana sa strangem bani pentru repetoare sau mergeti si faceti protocoale de colaborare cu alte asociatii sportive care au nevoie de oameni pe trasee cu o statie in mana! Stati acolo 2 zile pe durata evenimentului si puneti bannere sa afle lumea de voi. Nu mai plangeti pe un site citit doar de radioamatori; faceti stiri si ganditi pozitiv! CIS-ul nu este o solutie decat daca, ati luat o palma de la minister sau cum se mai numeste si o mai vreti si pe a doua! Ca sa obtineti CIS e simplu, trebuie sa pupati poala popii, adica sa realizati o organizatie birocratizata pe model FRR. Si apoi, sa asteptati fonduri de la stat. Si sa o luati de la cap, fara sa invatati nimic.
    Iarasi o sa imi sara lumea in cap ca sunt prea dur si vorbesc urat, dar asta e realitatea, cu parere de rau!

  • Postat de Costa - YO4FRF la 2010-08-25 15:43:24 (ora Romaniei)
  • Subscriu la ce a zis Liviu / YO4FNG... un radioclub frumos, cu activitate, cu locatie excelenta... nu a contat deloc in fatza intereselor politico-economice! Si s-a ras de pe sprafata panatului un Radioclub (4KCA) cu pilonii aferenti, un restaurant (adus cu intentie la faliment) si o frumusete de parc... pentru a se construi un monstru de beton pentru umplerea unor buzunare private! Dar Liviule, bine zici... pasiunea nu ti-o poate lua nimeni! Bafta!!!

  • Postat de Vasile - YO5PEZ la 2010-08-25 18:39:55 (ora Romaniei)
  • Statul prin toate institutiile lui, care sunt finantate din impzitul platit si de mine, ma umileste zilnic. Citesc articole scrise pe acest sit, mai adaug cate un comentariu, dar nu ma consider ca fac parte dintr-o casta asemenea Mafiei. Atitudinea domnului Adrian YO3HJV, este lipsita de respectul minim acordat celor ce au in comun cel putin pasiunea. Doar un om cu demnitatea subrezita de neimpliniri, umilit zilnic, nu poate sa se exprime decat cu vorbe de ocara si inercari sa umileasca la randul sau. Nu domnule cu gandire pozitiva, nu esti un om dur, vorbrle urate si parerea de rau arata nevoia de compasiune si intelegere a propriei dumitale neputinte.

  • Postat de Feri - YO6OWN la 2010-09-21 15:15:25 (ora Romaniei)
  • Din pacate, trebuie sa subscriu la cele spuse de YO3HJV. Daca am produce ceva plus-valoare pe termen scurt interesanta, s-ar bate lumea sa ajunga la noi sa ne cumpere produsul, sa arunce cu bani in noi. Cum asta nu se intampla, e clar si ce plus-valoare aducem societatii(din prisma ei). In comunism plus-valoarea era clar definita: carne de tun bine pregatita in radiocomunicatii. Acum e mai bine asa cum e.
    In anumite nise, daca le identificam si le ocupam, ne putem dovedi utili si de neinlocuit. Care sunt aceste nise? Vom vedea sau nu. YO3HJV a enumerat cateva, nu sunt nisele salvatoare, dar cuvantul salvator e acolo: implicarea.

    De ex, e vreun grup de radioamatori implicat explicit in "Let's do it' Romania"? Daca da, cinste lor, e un moment care nu trebuie ratat.

    Pe termen lung aducem ceva beneficii, dar nu sunt masurabile, nici nu intereseaza societatea in care traim.

    Radioamatorismul este un hobby destul de scump, sa nu ne mai amagim.

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Salvati Radioclubul YO5KAI din Cluj-Napoca!"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact