hamradioshop.ro
Articole > Software pentru radioamatori Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Noutati la Mica publicitate YO

Ciprian Sufitchi N2YO

La cererea multor utilizatori, cu incepere de la 1 mai 2010 o serie de imbunatatiri au fost aduse sectiunii de Mica publicitate.

Anunturile pot avea o poza

Aceasta este una dintre cele mai solicitate imbunatatiri. Acum anunturile pot avea o poza, ceea ce le face mai atractive si mai informative. Pentru a insera o poza, trebuie sa tineti cont ca formatul trebuie sa fie jpeg, acesta fiind de altfel cel mai popular standard pentru fotografii. Pozele vor fi automat ajustate daca dimensiunea acestora este prea mare ca sa incapa in anunt. Este de preferat sa folositi poze care au raportul latime/inaltime 4:3 pentru o mai armonioasa prezentare. O versiune redusa la scala va fi generata si folosita in paginile care listeaza anunturile.

Atentie insa la pozele pe care le folositi. Daca nu va apartin, verificati daca dreptul de autor nu este incalcat. Raspunderea folosirii imaginilor in anuntul publicat apartine autorului in intregime. La Radioamator.ro sesizarile de incalcare a dreptului de autor sunt luate serios in considerare. Urmare a unei asemenea sesizari poza va fi imediat eliminata si alte actiuni intreprinse, dupa caz.

Anunturile se pot edita/sterge

Multi utilizatori realizeaza ca au uitat sa adauge informatii in anunturile pe care le-au publicat, in timp ce altii doresc ca anunturile sa fie sterse nemaifiind de actualitate. Acum toate aceste lucruri pot fi facute foarte simplu. La introducerea unui anunt utilizatorul primeste un numar de control care va trebui sa fie folosit la editare. Este recomandabil sa retineti acest numar, fara de care modificarea sau stergerea nu va fi posibila. Numarul de control este trimis automat si la adresa email din anunt, prin urmare atentie la corectitudinea adresei email oferite. Toate campurile din cadrul unui anunt pot fi modificate, cu exceptia categoriei (vanzari, cumparari, diverse). De asemenea, pozele se pot inlocui, adauga ulterior sau sterge. Pentru a edita sau sterge un anunt, trebuie in prealabil facut un clic pe "Editare/Stergere" care se gaseste in coltul din dreapta sus al anuntului detaliat.

Prin urmare anunturi gen "Anuntul V-xyz nu mai este de actualitate" sau "In anuntul anterior am gresit numarul de telefon, acesta este..." nu vor mai fi permise, urmare a acestei noi facilitati.

Adresa email este acum imagine, nu text

Pana acum adresa email aparea in anunt sub forma de text si se putea face clic pe ea. Acum aceasta adresa apare sub forma de poza (format PNG) si nu mai este click-abila. Acesta poate fi un usor impediment pentru cei care vor sa contacteze autorul print-un un simplu clic de mouse, dar in acest fel adresele email nu vor mai putea fi colectate pentru spam de programele automatizate. Prin urmare adresa mail poate fi publicata fara teama invaziei de spam.

Alte imbunatatiri

  • Un camp nou "detalii suplimentare". Aceasta este o adresa web la care se pot gasi informatii suplimentare despre obiectul anuntului. Nu omiteti faptul ca intreaga adresa web (URL) trebuie completata. De pilda:
    "http://www.hamradiocats.com/node/7" - corect
    "www.hamradiocats.com/node/7" - incorect.

  • Anunturile au fiecare o pagina de sine statatoare care le permite sa contina mai multe informatii si sa poata fi referite cu o adresa web. De pilda adresa http://www.radioamator.ro/mp/read.php?m=22070&a=1 reprezinta un anunt (de test) despre un transceiver IC-738. In plus, motoarele de cautare vor indexa aceste anunturi, facandu-le usor de gasit pe web (de exemplu cu Google).

  • Numarul maxim de caractere pentru fiecare anunt a fost crescut de la 300 la 3000. In paginile care listeaza anunturile, numai primele 300 de caractere vor fi prezentate, intregul anunt putand fi citit cu un clic pe "Continuare".

  • Un contor in pagina anuntului inregistreaza numarul de afisari al acestui anunt, ceea ce deseori indica interesul vizitatorilor. Contorul se gaseste in partea din dreapta, jos.

Comentariile dumneavoastra sunt ca de obicei binevenite in continuare.

Ciprian Sufitchi N2YO

Articol aparut la 3-5-2010

9657

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (21)  

  • Postat de Edy - YO5VAE la 2010-05-03 08:17:56 (ora Romaniei)
  • Da. O modificare buna cu 2 exceptii. In primul rand treaba cu adresa de mail in format png e un adevarat chin. Eu nu vreau sa dau click pe ea, ci vreau sa pot sa o copiez sa trimit mail din yahoo de exemplu. Iar in cazul unei adrese de mail complicate, cu acest format al adresei de mail, sub forma de poza, trimiterea mailului e aproape imposibila datorita greutatii "copierii" adresei. Un alt minus ar fi chestia cu "continuare" in sensul ca de multe ori, la un anunt scurt, apar doar cateva cuvinte si trebuie sa "intri" in anuntul respectiv sa vezi despre ce e vorba. Din cat pot sa imi dau seama, nr. de cuvinte care apar aici http://radioamator.ro/mp/mp.php?a=1 este procentual la nr. total de cuvinte al anuntului. O imbunatatire as zice eu, ar fi afisarea unui nr. fix de cuvinte la toate anunturile, iar in cazul in care anuntul e mai lung, se poate intra pe "continuare".
    Sper sa fi inteles ce vreau sa zic. In rest, toate cele bune. 73 de YO5VAE.

  • Postat de Edy - YO5VAE la 2010-05-03 08:21:43 (ora Romaniei)
  • Din pacate am observat abia dupa ce am postat comentariul...vad ca la comentarii este postat si ip-ul calculatorului de pe care a fost scris comentariul. Cred ca nu e o chestie foarte buna. Ar fi bine daca s-ar putea "ascunde", pentru ca pana la urma, doar pe adminii siteului ii intereseaza ip-ul respectiv, in cazuri de abuzuri.

  • Postat de George - YO9HSW la 2010-05-03 09:41:14 (ora Romaniei)
  • Imbunatatirile sunt notabile si binevenite, trebuie sa-i multumim lui Ciprian pentru efortul depus. Eu am o singura "carcoteala", la sectiunea vanzari nu sunt interesat sa gasesc o poza cu FT-xxx copiata de pe un site oarecare ci o imagine cu produsul real ce se pune in vanzare.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2010-05-03 10:41:38 (ora Romaniei)
  • Orice noutate deranjeaza oriunde pentru ca rupe o anumita traditie sau un obicei. Daca este sa "carcotim" orice poate fi "carcotit" si ce este acum, si ce a fost in urma si ce va fi maine. Dar important este castigul pe ansamblu. Consider ca modificarile aduse sunt benefice, mai ales pentru ca sunt rezultatul evaluarii facute de specialist, singura autoritate care are dreptul sa se pronunte. Este mai incomod sa notezi cu creionul pe hartie o adresa decat sa faci click, dar de cate ori o faci pe zi? Scapi insa de a ti se prelua adresa in tot felul de baze de date deocheate. Cat priveste IP-ul propriu, poate ca va deranja pe cei ce incearca sa se ascunda sub nume false si cred ca ar creste sinceritatea si onestitatea daca toti cei ce mai arunca cu pietre dupa colt ar sti ca exista sansa identificarii in mod obiectiv, in felul acesta poate ca si comentariile ar deveni mai responsabile, chiar in democratie. Felicitari lui Ciprian pentru idei si ii multumesc pentru tot efortul ce-l depune. 73 de YO4BKM!

  • Postat de Edy - YO5VAE la 2010-05-03 11:15:01 (ora Romaniei)
  • Domnului Oproescu Gheorghe - Tavi YO4BKM
    Comentariile mele erau o parere personala care descria niste lucruri care mi se pareau mie in neregula. Iar daca am facut acele comentarii, nu am facut-o sa arunc cu pietre in domnul Ciprian Sufitchi (felicitari pentru aceste modificari), ci am facut-o pentru a-i da niste idei/feedback in legatura cu siteul.
    Iar cat priveste IP-ul, eu de exemplu nu vreau sa imi fie public pentru a nu incuraja hackerii si alte specii de genul si tentativele de phishing/hacking asupra calculatorului meu personal. Acest lucru mi se pare mai grav decat ca adresa mea sa ajunga in nu stiu ce baze de date, datorita faptului ca prin aceasta mi se pot fura conturi si/sau carduri de credit/debit, sau pur si simplu datele mele personale, care pot fi folosite in scopuri ilegale.
    Felicitari inca o data domnului Ciprian Sufitchi pentru modificati si spor la munca in continuare. Imi cer scuze daca comentariile mele au parut a fi carcoteli, a fost doar un feedback, necesar in orice activitate dupa parerea mea.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi - YO4BKM (yo4bkm) la 2010-05-03 12:52:06 (ora Romaniei)
  • Pentru Edy, YO5VAE. DR OM, imi pare rau ca ti-am pricinuit suparari cu mesajul meu. Nu-mi trece prin cap ca ai putea "arunca cu pietre dupa colt", am avut alta intentie cand am scris cele de mai sus, anume ca ar trebui ca, in numele civilizatiei, sa se institue un mod in care sa nu se mai ascunda nimeni dupa anonimate. De exemplu se declara "nu sunt radioamator" dar trage cate o gheara veninoasa care numai constructiva nu este, am vazut multe asemenea comentarii mai ales acum 2 ani la alegeri in FRR. Asta am vrut sa spun, eu unul prefer intotdeauna lupta deschisa fara lasitate. Nu cred ca ar fi bine ca mizeriile ce apar sub semnaturi anonime si care garnisesc toate comentariile de pe saiturile media sa se strecoare si in lumea noastra. Deci, inca odata imi cer scuze pentru neindemanarea cu care am exprimat o opinie izvorata tot dintr-un feedback si ... mai completez cu ceva: eu mi-am dat toate datele de identificare, deci am aratat clar ca sunt radioamator, respectiv YO4BKM, eventual Tavi, nu "Domnul Oproescu Gheorghe". Asta, a'propos de "indemanarea" la exprimare. 73!

  • Postat de Morel - 4X1AD (4x1ad) la 2010-05-03 13:45:23 (ora Romaniei)
  • Modificarile facute sunt mai mult decat binevenite. Pentru viitor, daca va fi posibil, ar fi minunat daca s-ar putea adauga o functie de search, ceva in genul celei de la: http://www.eham.net/classifieds/search . Este adevarat ca nu am idee de resursele necesare dar mi-este clar ca nu va fi usor de implementat. Cred insa ca ar usura enorm "sapaturile" bazate pe diverse criterii de cautare. Succes si 73 de Morel, YO3/4X1AD

  • Postat de Dan - YO3GH (yo3gh) la 2010-05-03 19:41:27 (ora Romaniei)
  • E ok Ciprian ... Bafta in continuare ! Dan

  • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2010-05-03 21:53:33 (ora Romaniei)
  • Pt.YO5VAE:"In primul rand treaba cu adresa de mail in format png e un adevarat chin. Eu nu vreau sa dau click pe ea, ci vreau sa pot sa o copiez sa trimit mail din yahoo de exemplu."
    O foarte buna actiune, cea a utilizarii adresei mail in format foto.Se evita astfel capurarea de catre "roboti" a adreselor dumneavoastra si spam-ul pe care le veti primi in "posta" va fi redus.SUNT PENTRU ACEASTA OPTIUNE.

  • Postat de Ciprian - N2YO (n2yo) la 2010-05-03 23:25:14 (ora Romaniei)
  • Morel, am adaugat un motor de cautare. Acum exista un link "Cautare" in paginile care listeaza anunturile. Sper sa fie cu folos.

  • Postat de Antal - YO2MBA la 2010-05-04 02:42:39 (ora Romaniei)
  • Referitor la fotografii, nu îmi lipseau în mod deosebit, dar este o completare binevenitã CU CONDIÞIA ca imaginile sã reprezinte exemplarul aflat la vânzare. Nu mã încântã absolut deloc ilustrarea anunþului cu fotografii copiate de pe alte saituri, ca de exemplu anunþul http://www.radioamator.ro/mp/read.php?m=22116&a=1" target="_blank">V-22116. ªtiu ºi eu sã caut imagini pe net, în cadrul anunþului este de dorit afiºarea aparatului aflat la vânzare.


    Adresa de email în format imagine este cea mai sigurã formã de protecþie antispam. Contactând în medie un anunþ la câteva luni sau un an, nu-i mare efort sã deschid deasupra browserului o micã fereastrã de notepad în care sã rescriu adresa în caz cã este prea complicatã pentru memorare. ªi chiar de ar fi sã contactez câteva anunþuri pe zi, tot nu ar fi un impediment. Click nu dau niciodatã, folosesc copy/paste deoarece clientul de email implicit este cel de la serviciu, nu cel personal. Câteodatã trebuie sã renunþãm la puþinã comoditate pentru mai multã siguranþã. Ar mai fi opþiunea de a lãsa adresa text (link), dar protejatã de un mic javascript (în codul paginii, invizibil utilizatorilor). Nu ºtiu cum este mai bine, imagine sau javascript.


    Adresa de IP nu apare în cadrul anunþurilor, doar aici la comentarii. Este o minimã mãsurã de responsabilizare privitor la cele scrise. Nu vãd ce probleme de securitate poate ridica asta. Cei care fac phishing au nevoie nu de IP-uri ci de adrese de email ºi mai ales de utilizatori neinformaþi sau neatenþi. Metoda se practicã ºi pe alte saituri din lume, prin urmare nu cred cã ar fi vreo problemã. Recent am citit la http://www.zoso.ro/2010/04/chestii-de-citit.html" target="_blank">Zoso cã publicaþiile serioase discutã metode mai radicale de responsabilizare a comentatorilor (http://www.nytimes.com/2010/04/12/technology/12comments.html" target="_blank">amãnunte aici). Dacã americanii cu sute de ani de libertate ºi exerciþiu democratic în spate au nevoie de asemenea mãsuri, ele cred cã sunt binevenite ºi-n România în care oamenii dupã 20 de ani de democraþie prost înþeleasã nu realizeazã unde se terminã libertatea ºi unde începe anarhia.

  • Postat de Romica - (neradioamator) la 2010-05-04 09:01:27 (ora Romaniei)
  • NAIVITATE = AFISAREA IP . Este o actiune buna responsabilizarea comentariilor, dar nu se rezolva prin afisarea completa a IP -ului. Pe alte meridiane despre care pomeniti, pt. scopul respectiv - pe situri, forumuri, etc. - se practica afisarea partiala a IP-ului, jumatate din cifre fiind inlocuite cu semnul " X " aratand astfel ca IP-ul se cunoaste complet - evident de catre administrator care vede orice activitate pe propiul site, firesc nu ?...Da, foarte bine ca se face up -grade, nu numai la comentarii, unde se cere logare, insa mai deunazi, la Anunturi, orice dobitoc posta ce dorea....pt.ca nu exista logare...De ce ?...Deficienta ? Altfel, IP-ul Nu trebuie afisat - trebuie protejat - Eu chiar daca as avea restrictii sau nu-mi convine afisarea IP, ma voi stradui ceva mai mult si-mi voi sterge urmele de navigare sau postez cu-n IP dintr-o tara exotica. Problema este ca daca Admin-ul afiseaza IP-urile acesta poate fi acuzat de ignoranta si naivitate sau considerat pe mana cu hackerii, carora le furnizeaza Gratuit, potentiale Victime, prin Afisarea IP-urilor acestora... Da, totul se bazeaza pe naivitate, atat la useri cat si la admin, pe aceasta se bazeaza atacurile precum si pe partile slabe oferite prea usor, pe tava... Da, si radioamatorii sunt foarte naivi, sa nu uitam ca si acest site a fost cele putin odata " shot down " - atacat si pus jos precum alte situri de firme cu pretentii ca brand , dar slabi ca securitate IT. Nu numai pescuiala reprezinta un pericol, ci si distrugerea unui site, sa-ti demonstreze ca esti slab si fraier. Ce se poate face dupa aflarea unui IP ? ...multe...! O aplicatie ar fi sa NU mai poti avea Acces la internet de pe acel IP. Vrei sa incerc ? Pot accepta provocarea, dar Tu accepti ?...Eu cred ca voi reusi...mai bine lasati-va de sportul acesta national - datu' cu parerea...

  • Postat de Ciprian - N2YO (n2yo) la 2010-05-04 09:39:09 (ora Romaniei)
  • Dezabaterea despre oportunitatea afisarii adresei IP la comentariile articolelor este interesanta, dar nu are legatura cu articolul de mai sus. Sugerez mutarea discutiei la Forum.

  • Postat de Morel - 4X1AD (4x1ad) la 2010-05-04 10:34:52 (ora Romaniei)
  • Multumesc de promptitudine, Ciprian. Am verificat motorul de cautare nou adaugat cu o serie de cuvinte relevante (exemplu: Kenwood, antene, Cushcraft, Hy Gain, electrolitici, antena tuner, R-1300, GU-50, cablu coaxial, TS-930, YO3CCC,placa video, FT1000MP, GS35b,laptop, handie, FT897 etc...) si am primit rezultate bune. Invit si pe altii sa-l foloseasca cu folos. 73 de Morel, YO3/4X1AD.

  • Postat de Edy - YO5VAE la 2010-05-04 11:24:07 (ora Romaniei)
  • Foarte buna ideea cu functia de cautare. Iar functia de cautare a fost foarte bine implementata si merge extraordinar. Felicitari.
    Totusi as mai veni cu o idee dar cred ca ar fi prea greu de realizat. In cazul cautarii, sa existe optiunea de cautare in titlul anuntului sau in anunt. Daca de ex. cauti microfon, o sa apara toate anunturile in care e precizat cuvantul microfon, chiar daca se refera doar la vanzarea unei statii care are mic original (Vand xxx cu microf. original, antena tuner incorporat...)
    Sper sa nu fiu inteles din nou gresit. Pana acum toate bune. Keep up the good work.

  • Postat de Niculae Ion - YO9CEB la 2010-05-04 19:44:19 (ora Romaniei)
  • Referitor la comentarii Ok Asa sintem noi ROMANI sa gasim nod in PAPURA Cind vine cineva cu o idee HOOP si comentariile Toate cele bune si multe 73

  • Postat de Tony - YO3FXF la 2010-05-04 19:57:27 (ora Romaniei)
  • Excelente modificari!Cel mai important lucru este ca poza afisata sa fie exclusiv a obiectului pus la vanzare si nu o alta luata aiurea de pe net...

  • Postat de Lari - YO9CSM la 2010-05-04 21:51:09 (ora Romaniei)
  • Felicitari si in acelasi timp multumesc pentru schimbarea facuta Ciprian.Ii dau dreptate amicului meu George YO9HSW,nu o consider ,,carcoteala'' ci responsabilitatea celui care posteaza anuntul.In rest totul este OK.
    73's,Lari,YO9CSM,ALEXANDRIA.

  • Postat de Ioan Mircea Radutiu - YO3AOE la 2010-05-05 04:29:14 (ora Romaniei)
  • Personal consider ca orice modificari aduse site-ului nostru in sensul facilitarii-imbunatatirii accesului-continutului si securizarii info-datelor sint bine-venite.Este ABSOLUT EVIDENT ca amicul Ciprian nu cauta sa ne ingreuneze viata-activitatea ci dimpotriva,fapt pentru care nu putem decit sa-i multumim!Desigur ca intotdeauna este loc si de mai bine,dar ideile noi sint validate doar de timp si aplicarea practica.Toate parerile sint binevenite,atita vreme cit sint constructive si pastreaza un limbaj decent.Cea mai buna modificare mi se pare marirea spatiului-continutului anunturilor,care trebuiau sa fie cam prea telegrafice-hi! 73! Nelu

  • Postat de marius toader - YO7BBE la 2010-05-11 22:37:06 (ora Romaniei)
  • Excelent,multumiri Ciprian.Mi de scuze....nu excelez in comunicarea pe NET (dar am sa ma straduesc mai mult) Din motivul enuntat mai sus am mai facut unele gafe.Sper ca de acuma sa fie totul OK si din partea mea . Nu sunt un devorator al NETULUI, dar realizez ca sa adaugat un plus de calitate si eficienta. Inca odata Ciprian scuze si multumiri. 73! Marius.

  • Postat de alex - YO2LDK la 2010-05-16 19:13:12 (ora Romaniei)
  • IN SFARSIT - a aparut si mult cautatul buton "cautare" hi,hi....
    trebuia sa luam fila cu fila, ca pe vremea bunicii !
    multumim!

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Noutati la Mica publicitate YO"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact