hamradioshop.ro
Articole > Radioamatorism - opinii Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

Pentru câteva ore la Pecica

Vasile Ciobanita YO3APG

Inceput de septembrie. Am ajuns la Arad sâmbata dimineata dupa o noapte lunga petrecuta în tren. Aici m-am întâlnit cu Iulian si Liviu - care va si filma pentru televiziune întreaga întâlnire si împreuna am plecat la Pecica. La intrare în localitatea noua sala de sport, în jurul careia deja era mare animatie. Tonete cu sucuri, cafea, gustari si bere. Mese pentru discutii. Deja unii radioamatori sosisera de vineri dupa amiaza si împreuna petrecusera o seara placuta.

Pecica o localitate ce cuprinde cca 13.800 de locuitori a devenit în acest an oras.

La initiativa radioamatorilor din localitate, în special a lui Bela - YO2BYD si a lui Doru - YO2LFP, s-a stabilit organizarea acestei întâlniri. Pregatiri numeroase. Sonorizare cu microfoane fara cordon. Statii de emisie de unde scurte si ultrascurte. Antene, sisteme de rotire, calculatoare. Expozitie cu aparatura realizata de YO2BUG - Billi Ion, expozitie cu aparatura de US, UUS si RGA folosita de pecicani în diferite concursuri. Expozitie de QSL-uri si icoane pictate de copii de la Clubul Elevilor cu dedicatie pentru preotii radioamatori aradeni.

Panouri cu diplome, fotografii din expeditii. Trei pâini uriase - faima de fapt a localitatii - alaturi de farfurioare cu sare.

Mese, bancute, lume multa. Aproape 200 de participanti din YO2, YO5, YO3 etc. Multi timisoreni dar si radioamatori din HA.

Bela - YO2BYD rosteste cuvântul de deschidere, dupa care urmeaza primarul localitatii, apoi YO2LIS - Iulian - presedintele Asociatiei Radioamatorilor din Arad. Extraordinara activitatea celor din Arad si Pecica. Despre istoria acestui colt de tara aflat uneori la granita de imperii ne vorbeste doamna Iza profesoara în Pecica. Urmeaza apoi un alt profesor, aratând realizarile si preocuparile din domeniul protectiei mediului.

Facem premierea la Campionatele Nationale de UUS din anul trecut. YO2IS vorbeste despre realizarile sale prezentând si un Tx/Rx QRP realizat în conditii exceptionale. Doua articole despre QRP si EME vor fi publicate curând si în revista noastra. La fel YO2LNH - Bela - pastor în Arad - prezinta un receptor si un Tx/Rx QRP destinate benzii de 3,5 MHz. De fapt aceste realizari dupa ce vor suferi câteva mici modificari, se vor reproduce în serie mai mare pentru federatia noastra si vor fi disponibile pentru radioamatorii începatori.

Copii de la Clubul Elevilor prezinta un program artistic, program aplaudat cu caldura de cei prezenti. Se iau interviuri pentru Tv. Printre altii vorbesc: WB2AQC - George venit aici cu numeroase cadouri (reviste, CD-uri, sepci, etc) care vor fi acodate prin tragere la sorti la tombola bogta ce va urma sicare va fi prezidata de acelasi Bela. Numerele câstigatoare se vor auzi repetate de câteva ori în limba româna, maghiara si engleza. Vorbeste Adrian - YO2BPZ despre Fair Play în competitiile radioamatoricesti, iar Mihai - YO2LXW ca un reporter constiincios, noteaza totul pentru un articol detaliat.

Interviuri la TV acorda si doamna Delia - YO2DM, Iulian - YO2LIS si subsemnatul.

Se schimba QSL-uri, programe, publicatii. Se lucreaza si în Campionatul IARU de 144 MHz, realizând câteva QSO-uri interesante.

Interesanta si originala mi s-a parut si întrecerea între 5 familii din localitate în ceea ce priveste pregatirea unui gulas. Fiecare a venit de acasa cu ceaunul, lemnele de foc sau butelia de aragaz si bineînteles ingredientele si materia prima. Fiecare are reteta proprie. Unii folosesc carne de capra, altii de vita sau de porc.

Noi, participantii le încercam pe rând si acordam votul celui mai aproapiat de gustul nostru. Se trag ... concluziile si viceprimarul localitatii premiaza pe toti participantii.

Toata activitate este supravegheata si sprijinita de politie, pompieri si copii de ordine.

Spre seara, obosit, Bela - YO2BYD repeta privind undeva departe.
- Am reusit, am reusit!

Îl înteleg si-i simt bucuria. Este satisfactia reusitei, este multumirea ca toate au iesit asa cum le-a gândit si pregatit, ca toti sunt încântati. Multi pleaca spre casele lor. Cei ramasi se pregatesc de o noua seara muzicala si de dans. Plec si eu cu Iulian spre gara din Arad de unde un tren de noapte ma va duce spre casa. Felicitari pentru radioamatorii din Arad si Pecica.

Vasile Ciobanita YO3APG

Articol aparut la 15-9-2004

8609

Inapoi la inceputul articolului

Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Pentru câteva ore la Pecica"
Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
Comentariu *
 
Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact